Tweakers

Tweakers zegt: 8

Nikon Z 6 Body Zwart

Prijs
Specificaties Losse body • 24,5MP sensor • WiFi - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Jeroen Horlings - Redacteur 8 maart 2019
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
7
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
0
manav 5 januari 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + FTZ adapter Zwart

I am happy to say that for my limited (one evening) experience so far, the Z6 has been better than I expected. Update 20190322: I sam enjoying this camera. I have made a good choice. AF is a bit frustrating. I am waiting for the eye-focus AF update.

Pluspunten

  • Feels Solid
  • Charges like a mobile phone (USB type C)
  • Fast and responsive

Minpunten

  • Not enough buttons

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Ergonomie Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 4
Batterijduur Score: 4
Uitbreidbaarheid Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

Stefaan VDFNewbie 22 juli 2020 Product gekocht

Nikon Z 6 Body Zwart

Handig toestel met veel instelmogelijkheden en vlot bedieningscomfort. Met lens 24-70 veelzijdig te gebruiken. Full frame zorgt ervoor dat er meer beeld opgeslagen wordt. Ook veel dieptescherpteregeling is mogelijk. Zeer tevreden.

Pluspunten

  • Scherpe beelden
  • Kantelbare monitor
  • Filmmogelijkheid

Minpunten

  • geheugenkaart extra aan te schaffen
  • batterij snel leeg bij veel gebruiken menu's

Eindoordeel

Score: 5
ksvNewbie 1 juni 2020 Product gekocht

Nikon Z 6 + FTZ adapter Zwart

Een fantastische camera! Gekocht met Nikkor Z 35mm f/1.8 S.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Lichtgevoelig
  • Snelle autofocus
  • Beeldstabilisatie
  • Touchscreen

Minpunten

  • XQD-kaart
  • 1 kaartslot

Eindoordeel

Score: 4
HilberttenhoeveNewbie 12 mei 2020 Product gekocht

Nikon Z 6 + 14-30mm f/4 S Zwart

Overgestapt van de Nikon D5200 naar de Nikon Z6. Een compact en licht toestel met veel instelmogelijkheden en een full frame sensor. Maakt geweldige foto's met heel compacte groothoeklens ook bij weinig licht. Ik ben heel tevreden maar heb de combinatie nog maar een paar dagen in bezit.

Pluspunten

  • full frame
  • licht en compact
  • scherpe foto's
  • mooie groothoeklens

Minpunten

  • batterij redelijk snel leeg

Eindoordeel

Score: 4
maRIOOL 9 maart 2020 Product gekocht

Nikon Z 6 + 24-70mm f/4 + FTZ adapter Zwart

Een zeer ergonomische en robuuste camera die zich makkelijk laat bedienen. Vooral de combi van fotografie en video is perfect. 1 kaartsleuf voor XQD is niet flauw. Voor firmware update zelfs nog een XQD-kaartlezer nodig.

Pluspunten

  • Ergonomische body
  • Kitlens 24-70 met altijd f4
  • Release firmware 3.0 (feb. 2020)
  • Groot helder touch screen
  • Zeer divers voor foto en video
  • 5-axis image stabilization
  • Met FTZ adapter voor lenzen beschikbaar
  • SnapBridge app van Nikon

Minpunten

  • Dure XQD-kaart
  • XQD-kaartlezer nodig voor firmware update
  • Systeemcamera's zijn niet goedkoop
  • AF system focust niet altijd
  • Batterijduur met WiFi en Bluetooth is beperkter
  • Je moet objectief uitschuiven voor gebruik

Eindoordeel

Score: 4
Corine0101Newbie 21 januari 2020 Product gekocht

Nikon Z 6 Body Zwart

Op advies van verkoper Kamera Express gekozen voor nieuwe Nikon Z6 in plaats van Canon. Prijs kwaliteit is prima.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • duidelijke bediening
  • professioneel

Minpunten

  • gewicht is zwaar gelijk aan spiegelreflex
  • geen ingebouwde flitser

Eindoordeel

Score: 4
DoschaNewbie 22 december 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + FTZ adapter Zwart

Gekocht voor backup van mijn D750 maar is eigenlijk mijn eerste kamera aan het worden .

Pluspunten

  • Gewicht
  • Prijs
  • Mogelijkheden tegenover DSLR

Minpunten

  • Lenzen (op de moment)

Eindoordeel

Score: 4
Jean R.Newbie 8 december 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + 24-70mm f/4 + FTZ adapter Zwart

zeer goede camera: veel lichtinval, robuust en ligt goed in de hand, bedieningen op de juiste plaats, veel handige tools die makkelijk bereikbaar zonder veel omwegen. snel. zeer correcte prijs kwaliteit. na veel opzoeking en vergelijkingswerk is deze camera er als beste koop voor mij uitgekomen...

Pluspunten

  • prijs- kwaliteit
  • robuust
  • ergonomisch
  • veel lichtinval

Minpunten

  • xqd kaart
  • beperkt aantal lenzen

Eindoordeel

Score: 5
VevaNewbie 18 november 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + 24-70mm f/4 Zwart

Prachtige robuuste camera met goede beeldstabilisatie. Zeer goede bijgeleverde kitlens.

Pluspunten

  • robuust gebouwd
  • stabilisatie in body
  • Kwalitatieve lens
  • zeer goede grip

Minpunten

  • dure XQD kaart
  • Nog niet veel bijpassende lenzen

Eindoordeel

Score: 5
tmzK 18 november 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + FTZ adapter Zwart

Vrij compacte camera. Uitstekende grip en bediening. EVF van hoge kwaliteit. Sensorstabilisatie in orde, niet zo goed als bijvoorbeeld Olympus. Goede ISO-performance. Heeft met echt weinig licht moeite met scherpstellen. D500 doet dit beter. Goede all-round performer. Matig geschikt voor snelle actie. Eye-af niet geweldig. Autofocus mist bij AF-D lenzen.

Pluspunten

  • Ergonomie
  • Kwaliteit EVF
  • What you see is what you get
  • Accuduur
  • ISO performance
  • Focus peaking

Minpunten

  • XQD kaart erg duur
  • Slechts 1 kaartslot
  • Niet voor snelle actie
  • FTZ adapter mist diafragma voeler
  • Geen autofocus bij AF-D lenzen

Eindoordeel

Score: 4
Jps911Newbie 28 oktober 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + 24-70mm f/4 Zwart

Dit is een prima toestel voor een correcte prijs.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Nogal zwaar

Eindoordeel

Score: 4
Stanhnn 15 juli 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + FTZ adapter Zwart

Deze camera heb ik na lang zoeken gekocht via Kamera Express in Utrecht. Ik ben daar heel goed geholpen, zeer geduldig personeel gaf mij alle kans om goede keuze te maken.

Pluspunten

  • Mooi foto kwaliteit
  • handzamer dan spiegelreflexen
  • Full Frame fantatisch
  • Zeer goede kitlens 24-70 f4
  • cashback Nikon

Minpunten

  • vrij prijzig normaal

Eindoordeel

Score: 5
GeertLathouwersNewbie 16 juni 2019 Product gekocht

Nikon Z 6 + 24-70mm f/4 Zwart

Na het lezen van reviews toch de overstap gemaakt van Canon naar Nikon. Ik was op zoek naar een compact systeem en in combinatie met de Nikkor 24-70 F4 Z, voldoet dit helemaal aan de verwachtingen.

Pluspunten

  • Compact
  • Super kit lens
  • Beeld kwaliteit

Minpunten

  • Nog te ontdekken

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nikon Z 6 Body Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee