Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 6,5

Gebruikers

Score: 4
14 reviews

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart - Reviews

Prijs
Specificaties 5,84" • 2220x1080 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 13 juli 2018

Telefoons rond 300 euro - Twee stappen naar voren, een stapje terug

De Huawei P20 Lite is een prima telefoon op veel punten, hoewel hij her en der tekortkomt. Er zijn twee belangrijke punten waarop hij minder scoort dan concurrenten in dezelfde prijsklasse; het scherm is veel minder goed af te lezen in direct zonlicht en de accuduur is zwaar onder de maat. De P20 Lite heeft wel weer een betere camera dan veel concurrenten. Op het gebied van grafische prestaties blijft de P20 Lite achter, maar de opslag is sneller en het geheel leidt tot een gebruikservaring die in lijn ligt van wat je voor deze prijs mag verwachten. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
4
Score: 4
9
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
Sebke 24 maart 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Gekocht als vervanging van p8 lite, tot nu toe niets dan lof, eindelijk! In tegenstelling tot p smart en mate, toch gewoon 5ghz WiFi. Groot scherm waarin de gevreesde notch naar mijn mening erg meevalt. Batterij duur is meer dan genoeg. Het toestel werkt soepel en betrouwbaar. Een aanrader!

Pluspunten

  • 5ghz wifi
  • Groot scherm middels notch
  • Snel
  • Ligt lekker in de hand
  • Accu duur meer dan voldoende voor een dag intensief gebruik
  • Emui schil soepel en intuïtief
  • Notch is zo weggewerkt dat deze enkel de status balk beïnvloed
  • Mini jack 3.5mm

Minpunten

  • Glazen achterkant wellicht kwetsbaar
  • Glazen achterkant glijt erg makkelijk over stoffen ondergrond
  • Scherm resolutie wordt standaard slim afgesteld, goed voor batterij slecht voor de beeldkwaliteit, is aan te passen zie full review
  • Camera vereist meer inzicht dan voorheen. Leuk voor een kiekje maar door vele instelmogelijkheden ook soms lastig.
  • Niet waterdicht

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
twak 23 maart 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Vandaag voor 308 euro gekocht bij de MediaMarkt (15% korting op alle Huawei telefoons). Wel gelijk voorzien van glass protector.

Pluspunten

  • Veel waar voor je geld
  • Voelt snel aan
  • Veel scherm door bijna geen randen
  • Lekker compact
  • Goede camera

Minpunten

  • Glazen achterkant enigzins kwetsbaar
  • Geleverd met stuk of 10 ongewenste apps, konden wel verwijderd worden
  • Andoid 8.0 ipv. 8.1

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Design Score: 4
Prijs Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
radje996 30 maart 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Na het vallen van mijn Chinafoon(Umi) op zoek gegaan naar een medium foon die snel leverbaar was. Kleine gok, dit is een net uitgebrachte telefoon, echter na paar dagen ben ik positief onder de indruk.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Scherm
  • Laadsnelheid
  • Gezichtsherkenning
  • USB en 3.5mm jacket

Minpunten

  • Beetje wennen aan de GUI
  • Kwetsbaar, was ff zoeken naar een hoesje
  • Uit doos wel ff eea moeten aanpassen(scherm, belsignaal, wifi etc)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

vr6-only 20 juli 2018 Product gekregen

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Prima toestel en zeker nadat je het eea hebt getweaked in de software, zoals de zeer agressieve power management uitzetten zodat alle apps gewoon notificaties binnen krijgen. Mooi design, degelijk gebouwd, goed accuduur, 3.5mm aansluiting en USB C met snellader. Camera volstaat bij voldoende licht en vingerafdrukscanner is retesnel.

Pluspunten

  • Luxe gevoel ivm gebruikte materialen
  • Goede camera
  • 3.5mm aansluiting
  • Helder scherm
  • Bouwkwaliteit
  • USB C met snellader bijgeleverd

Minpunten

  • Snel bekrast als je geen hoesje gebruikt
  • Standaard agressieve power management
  • Bloatware (deels te verwijderen)
  • Android 8.0 ipv 8.1

Eindoordeel

Score: 4
juliank 16 juli 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Ben het niet eens met @arnoud scherm gewoon goed te lezen op hogere helderheid, accu vergeleken met de samsung s7 vind ik beter, huawei runt ook stabieler merk ik dan de samsung s7 mn oude toestel, alleen jammer niet water dicht

Pluspunten

  • accu duur
  • mooi toestel
  • veel opslag

Minpunten

  • apps kan je niet naar de sd kaart verplaatsen

Eindoordeel

Score: 4
F0nn3kke 3 juli 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Ziet er heel leuk uit, maar na een tijdje kom ik er toch achter dat het een matig / slecht product is. Kwetsbaar, snel langzaam, accu al vervangen omdat deze zeer slecht was. Ik ben niet tevreden

Pluspunten

  • Mooi groot scherm
  • Goed in de hand

Minpunten

  • Kwetsbaar
  • Glazen achterkant knapt uit het niets
  • Kan niet goed tegen autohouders
  • Lak van de behuizing gaat er binnen een paar weken al van af.

Eindoordeel

Score: 2
diehardmking 22 mei 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Blauw

Het toestel functioneert prima. De vingerafdrukscanner werkt zeer goed. Voor normaal dagelijkse gebruik heb je z'n 2 'zwaardere' broertjes niet nodig. het scherm is in zonlicht nog steeds duidelijk af te lezen en de uitsnede bovenin het scherm is een leuke toevoeging. De camera is wel bedroevend.

Pluspunten

  • Handzaam formaat
  • Duidelijk scherm
  • Vingerafdrukscanner
  • Goede prestaties voor dagelijks gebruik

Minpunten

  • Camera
  • Huawei UI

Eindoordeel

Score: 4
San4311 27 april 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Naar mijn mening de beste mid-range telefoon die momenteel op de markt is. In combinatie met een abonnement ongeveer dezelfde prijs als de Mate 10 Lite, die vrijwel dezelfde specs heeft.

Pluspunten

  • Goede camera, beste in de prijsklasse
  • Voor standaard gebruik is de upgrade naar de P20 of P20 Pro niet denkbaar groot; alles loopt soepel
  • Notch, kan ook negatief zijn, in tot dusver alle apps wordt de Notch niet gebruikt als je dat niet wilt (Full-screen is optioneel)
  • Na een paar keer invoeren (waarschijnlijk mijn fout) werkt de vingerafdrukscanner top.
  • Vingerafdrukscanner op gunstigere positie, maar is afhankelijk van jouw mening.
  • Face-ID werkt niet altijd optimaal, maar is te verklaren omdat het geen hardware-functie is, maar een ingebouwde functie in de software van de camera; dit kan ook zo zijn omdat ik bril/lens dragend ben
  • 3,5mm aansluiting; USB-C aansluiting
  • D.m.v. USB-C aansluiting snel opladen; vaak binnen 2 uur volledig opgeladen, afhankelijk van resterende batterij, welke ook lang mee gaat

Minpunten

  • Vrijwel compleet uitgevaardigd uit glas; neem een hoesje!
  • Op het moment van het schrijven van de review zijn er weinig screenprotectors op de markt; het is aan te raden een hoesje i.c.m. een (glazen) screenprotector te gebruiken.
  • Niet waterdicht
  • 3,5mm aansluiting is niet in de optimale locatie, maar is slechts mijn mening
  • Geen OLED/Amoled; maar je merkt er niets van, vooral vergeleken met oudere modellen die dit type scherm hebben. (kom zelf van een Samsung Galaxy S3 Neo, waar het OLED scherm slechter is dan dit LCD scherm (let op andere display-specificaties!)

Eindoordeel

Score: 4
zanesieNewbie 25 april 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Toestel ziet er stijlvol uit. Het werkgeheugen zorgt ervoor dat het toestel soepel werkt. Daarnaast is de 64gb opslag voldoende. De foto's zijn van prima kwaliteit. Wel is een hoesje aan te raden omdat het toestel vrij fragiel is door de glazen achterkant.

Pluspunten

  • Oogt stijlvol
  • Genoeg (werk)geheugen
  • Groot, helder scherm

Minpunten

  • Fragiel

Eindoordeel

Score: 4
kees88 20 april 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Een stijlvolle dunne telefoon, met een groot 5,8 inch scherm van goede kwaliteit. Toch is de telefoon niet al te groot, door de vrij dunne randen. De camera's (3 stuks) maken goede beelden. Leuk is het 'bokeh' effect. Het scherm is opvallend glad; wordt niet snel vuil en scrolt soepel.

Pluspunten

  • stijlvol, dun, met groot display
  • met laatste Android versie 8.0
  • mooi helder en scherp display
  • snelle vingerafdrukscanner op achterzijde
  • goede batterijduur, snelladen
  • goede geluidskwaliteit met bellen

Minpunten

  • fragiel door veel glasgebruik
  • had nog iets kleiner gekund, door dikke rand onderaan

Eindoordeel

Score: 5
Gdelaat 6 april 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

iPhone X maar dan beter, het is letterlijk een iPhone X maar dan op android gebaseerd maar beter zoals de hoofdtelefoon aansluiting en vingerscan.

Pluspunten

  • Specs / Prijs
  • 3,5 MM aansluting
  • USB-C
  • Vingerscan
  • Notch (geeft karakter)
  • 5 Ghz voor WiFi

Minpunten

  • Scherm niet volledig doorgetrokken
  • Android 8.0 ipv 8.1
  • 3,5 MM aan de onderkant, had graag aan de bovenkant gezien.

Eindoordeel

Score: 4
Marii 28 maart 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Van IPhone 6 terug naar Android. Wauw wat heb ik dat gemist, EMUI 8.0 loopt soepel, geen hapering te vinden onder multitasking, prima batterij ook onder zwaar gebruik. Voor de prijs die je betaald krijg je een top toestel. 1 tip, hoesje is een MUST.

Pluspunten

  • strak model
  • Body to screen ratio
  • vinger afdrukscanner werkt en reageert perfect
  • randen zijn prachtig afgewerkt
  • Glazen achterkant ziet er strak uit
  • EMUI is soepel
  • Je krijgt veel voor de prijs die je betaald.

Minpunten

  • IPhone X look a like
  • Glazen achterkant hierdoor ook kwetsbaar
  • uiteraard had de batterij meer mogen zijn

Eindoordeel

Score: 5
Goofman 28 maart 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Ik heb al veel (Android) toestellen gehad en de P20 Lite schaar ik onder de categorie 'erg fijn'. Gekocht voor net iets meer dan 300 Euro tijdens de 15% merkenkortingsactie van de MM.

Pluspunten

  • Compact voor schermformaat
  • Mooi scherm
  • Soepel UI met veel mogelijkheden
  • Accuduur (iig een hele dag)
  • Goede geluidskwaliteit via hoofdtelefoonuitgang
  • Snellaadfunctionaliteit
  • Gezichtsherkenning werkt erg goed (ook bij wat minder licht)
  • LED indicator(tje)

Minpunten

  • Overijverige task killer (maar is in te stellen en levert uiteraard ook de goede accuduur op)
  • Veel glas, dus kwetsbaar

Eindoordeel

Score: 4
ongewoongewoon 26 maart 2018 Product gekocht

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart

Oogt en voelt "premium", fijne gebruikersinterface met weinig gedoe.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Prima Accuduur, ook onder zware belasting zoals navigeren.
  • Trefzekere vingerafdruk scanner
  • Lang scherm
  • Vloeiende UI
  • Multi-color notificatie LED (erg klein, maar wel aanwezig).
  • 64GB Opslagruimte

Minpunten

  • Camera: kwaliteit bij weinig licht is matig
  • Camera: "Lens glare" kan voorkomen onder bepaalde hoeken met een felle zon.
  • Framerate bij zware belasting valt wat tegen, bijvoorbeeld scrollen door de facebook feed, vooral als video's automatisch gaan spelen.

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True