€ 179,- bij Amazon.nl Marketplace

Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart Review

23 maart 2018, laatste update op 23 maart 2018, 2.787 views Rapporteer

Vandaag voor 308 euro gekocht bij de MediaMarkt (15% korting op alle Huawei telefoons). Wel gelijk voorzien van glass protector.

Pluspunten

• Veel waar voor je geld
  • Voelt snel aan
  • Veel scherm door bijna geen randen
  • Lekker compact
  • Goede camera

Minpunten

• Glazen achterkant enigzins kwetsbaar
  • Geleverd met stuk of 10 ongewenste apps, konden wel verwijderd worden
  • Andoid 8.0 ipv. 8.1

Over de 'notch' ben ik neutraal: het bespaard wat ruimte, maar lijkt wat gekunsteld. Notificatie balk heeft door de notch minder ruimte, staat nu vol. Ik was niet kapot van de Huawei Launcher, heb die vervangen door Nova.

De P20 wordt volgens aankondigingen (oa. hier) geleverd met Andoid 8.1... Maar de Lite helaas nog met 8.0. Hopelijk wordt dat snel recht gezet.

Heb jij ook een Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart?

Je hebt m niet eens een dag maar kun je al iets zeggen over de accu?
Na zo'n 26uur zit ik op 53%...
Netjes. Ik dacht dat de gebruikte cpu niet zo'n efficiency wonder was eerlijk gezegd.
Zit er eigenlijk een notificatie led op?
Ja, er zit een notificatieled op, echter deze is erg klein (spelde punt). Wel multicolor. Alleen per app verschillende kleuren/knipperen instellen lukt nog niet... (zal eens kijken of er 'n app voor te vinden is)
Dan heb jij meer ervaring met Huawei dan ik ;-)
Dit is mijn eerste. Had hiervoor een Oneplus One, 4 jaar mee gedaan (en was eigenlijk nog steeds prima).
Vergeet vooral niet om hem even te proberen in de winkel.

[Reactie gewijzigd door twak op 25 juli 2024 20:11]

Ik kom van een Galaxy S6. Hoe is de camera? Ik twijfel nog vanwege gebrek aan reviews.
Ik ben van plan om er morgen 1 te gaan halen bij de Mediamarkt. Ik hoop niet dat ie net zo tegenvalt als eerdere Huawei toestellen die ik gehad heb (P6, P7, Mate)...
Je zult er geen spijt van krijgen, de p20 lite is in geen enkele zin meer te vergelijken met bovengenoemde toestellen.. Eigenlijk zit alles er wel op en aan. Het enige waar ik aan heb moeten wennen was de emui schil die Huawei over Android heen legt. Maar conclusie blijft voor mij: beter dan de, mate of p smart en ook beter dan de p10 lite. Werkt soepel en snel.
Wel is mij opgevallen dat de standaard instelling voor de resolutie van het beeldscherm op slim staat wat resulteerde in korrelig beeld in de tekst van met name Chrome. Dit is op te lossen door via instellingen op weergave te tikken en daar de scherm resolutie aan te passen naar fhd+
Ik zeg geniet van je aankoop ik heb er echt geen spijt van!

[Reactie gewijzigd door Sebke op 25 juli 2024 20:11]

Reactie op review, waarom zou er Android 8.1 op moeten staan? Je verwijst naar een artikel met vermoedelijke eigenschappen van de p20 dat is een heel ander toestel dan de lite welke ook nog niet op de markt is. Dus dat is afwachten.
- niets kwaad bedoeld-

[Reactie gewijzigd door Sebke op 25 juli 2024 20:11]