Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net introduceert karmastore

14-03-2009 • 19:06

251 Linkedin

Tweakers.net zal komende maandag de 'karmastore' openen en ingrijpende wijzigingen doorvoeren in de abonnementenstructuur. Het My.Tweakers.net Full-abonnement met onder andere een bannervrije weergave van de site en aanvullende functionaliteit zoals een fotoalbum en een custom frontpageindeling zal komen te vervallen. Enkele van de features uit het full-abonnement worden toegankelijk gemaakt voor alle geregistreerde gebruikers en een ander deel kan verdiend worden met karmapunten. Het Bannervrij-abonnement blijft als enige nieuw verkrijgbare abonnement over, samen met twee abonnementsvormen die uitsluitend door voormalige full-abonnees afgesloten kunnen worden.

De My.Tweakers.net-abonnementen werden oorspronkelijk geïntroduceerd op de HCC Dagen 2002 in een tijd dat Tweakers.net een klein bedrijfje was dat voor zijn inkomsten grotendeels afkomstig was van een ingestorte advertentiemarkt. Alle middelen om inkomsten te genereren moesten aangegrepen worden. Sinds de lancering van de abonnementen is het moeilijk gebleken om exclusieve features voor de abonnees te ontwikkelen. Enerzijds willen we voorkomen dat belangrijke functionaliteit voor een grote groep gebruikers achter slot en grendel verdwijnt, anderzijds heeft het geen zin om extra's te bedenken die geen raakvlak hebben met de 'core business' van Tweakers.net - het brengen van nieuws, reviews, het onderhouden van een prijsvergelijker en het faciliteren van onze community.


Jeugdigde crewleden halen hcc-bezoekers over tot het afsluiten van een abonnement

Omdat andere sites steeds meer mogelijkheden voor customization aanbieden en sommige features van het full-abonnement bijten met onze commerciële belangen - zo willen we bijvoorbeeld dat prijsnotificatie in de Pricewatch voor iedereen beschikbaar is - is er besloten om het full-abo te beëindigen. Wij vinden het een beter idee om extra's weg te geven aan onze fanatieke gebruikers.

In de maandag te openen karmastore kun je met behulp van je verzamelde karmapunten extra features activeren. De prijsnotificatie, het instelbare landfilter voor de Pricewatch, het onbeperkt aantal systemen en de fotolimiet in de systeemspecs zullen in de nieuwe opzet aan iedereen worden vrijgegeven. Het weblog, fotoalbum en de private storage worden lifetime beschikbaar gesteld aan gebruikers die een bepaalde hoeveelheid totaalkarma hebben verzameld. De grens ligt op respectievelijk 5.000, 10.000 en 20.000 punten voor de genoemde features. Het fotoalbum en de private storage groeien mee met je totaalkarma: per karmapunt krijg je 10KB opslagcapaciteit. Karmageile tweakers zullen nu uitgerekend hebben dat de door ons allen aanbeden karmakeizer Terw_Dan getrakteerd zal worden op een opslagcapaciteit van 3,7GB.

De overgebleven features worden per half jaar beschikbaar gesteld en kunnen ingeschakeld worden als je in de afgelopen zes maanden een bepaalde hoeveelheid karma hebt gescoord. Het gaat om de nieuwsqueue (500 karmapunten), custom nieuwsbrief (250 punten), rss-feeds in de tracker (250 punten), custom frontpageindeling (1000 punten) en custom css (500 punten). Om gebruik te kunnen maken van alle features moet je dus minimaal 2.500 karmapunten per half jaar verzamelen en een totaal hebben van minimaal 20.000 punten.

Karma is de cijfermatige representatie van de totale bijdrage die je hebt geleverd aan Tweakers.net. Je verdient karmapunten voor onder andere het schrijven van reacties, forumposts, productreviews en blogposts, het modereren van reacties, het insturen van nieuws- en meuksuggesties en het koppelen van producten op het forum. Je actuele totaal kun je bekijken op je profielpagina in de Tweakergallery. Hier vind je tevens een grafiek waaruit je globaal kunt afleiden hoeveel punten je in het afgelopen jaar hebt verzameld.

Na de invoering van de karmastore blijft My.Tweakers.net Bannervrij over als enige nieuw afsluitbare abonnement. Voormalige full-abonnees hebben tevens de mogelijkheid om te verlengen naar een emailabonnement of een combinatie van email en bannervrij. De huidige full-abonnees zullen op een passende wijze gecompenseerd worden. Hun lopende termijn wordt geconverteerd naar nieuwe termijnen van een bannervrij-, email- of combo-abonnement. Tevens zullen zij voor de rest van hun leven toegang krijgen tot de huidige features in de karmastore.

Update 16-03: de karmastore is live gezet. Via het menu My.Tnet > Karmastore kun je features activeren en foto's, private storage en weblogs beheren.

Reacties (251)

Wijzig sortering
Allereerst wil ik laten weten dat ik het een stukkie top-functionaliteit vind. Op deze manier blijven mensen langer hangen, worden ze geprikkeld serieus dingen op te pakken en worden er wellicht meer reviews etc. geschreven (ik moet mijn HAF 932 nog reviewen O-) ).

Wat ik wel jammer vind nu de shop online is, is dat sommige functionaliteit meerdere keren betaald moet worden. Er zal uiteraard over nagedacht zijn, maar op deze manier koop je niet, maar huur je een tijd een functionaliteit. Dat voelt raar, maar zo gezegd zal dit wel loslopen en heb ik alle vertrouwen in het Tweakers.net team.

Ook zou ik graag previews willen kunnen zien van de aangeboden functionaliteit. Een soort demo of iets. Nu weet je amper wat het kan, en of je het handig vind, maar ben je wel je karma kwijt. Zou dit niet iets zijn voor in de toekomst, een soort demo-site met alle functionaliteit zodat je een goede indruk van de producten krijgt?

En zou het geen idee kunnen zijn dat je karma weg kan geven, bijvoorbeeld bij een goede reactie/hulp van een ander of een goede deal die je hebt kunnen maken met iemand via vraag en aanbod? Dat hoeft niet perse van jezelf te zijn, maar dat je iemand respect-punten kan geven op het forum en dergelijken. Ideeën, ideeën :)

Verder helemaal top natuurlijk. Ik heb eens gekeken en ga zeker wat kopen, al heb ik geen idee wat. Maar daar kom ik nog wel achter. Goed initiatief jongens!

[Reactie gewijzigd door Tarabass op 16 maart 2009 18:37]

Ook zou ik graag previews willen kunnen zien van de aangeboden functionaliteit. Een soort demo of iets. Nu weet je amper wat het kan, en of je het handig vind, maar ben je wel je karma kwijt.
Ik heb net de voorpagina feature geactiveerd en daar kun je onder meer het aantal
hoofdaankondigingen bovenaan instellen (max 10), het aantal headlines daaronder instellen (max 50) , het aantal reviews(max 10), meutracker items(max 20) en het aantal .plans (max 10)en kun je het tonen van de poll en pricewatch uitzetten.
Ook zou ik graag previews willen kunnen zien van de aangeboden functionaliteit. Een soort demo of iets. Nu weet je amper wat het kan, en of je het handig vind, maar ben je wel je karma kwijt. Zou dit niet iets zijn voor in de toekomst, een soort demo-site met alle functionaliteit zodat je een goede indruk van de producten krijgt?
Dan was het beter dan voorheen, toen kocht je die features via een abonnement ;)

Overigens staat in de inmiddels verouderde Abo FAQ wel redelijk goed beschreven wat sommige van die features doen, deze FAQ moet overigens nog aangepast worden.
Dit nodig wel uit om actiever bezig te zijn.
Dat is ook de bedoeling en ik hoop ook dat het gehaald gaat worden. :)

Wel jammer voor de huidige abbo houders die nu het gevoel krijgen voor niets te hebben betaald (behalve de T.net kassa spekken }> ).

Aan de ene kant wel te begrijpen. Echt veel meerwaarde is er niet te geven, behalve door een aparte groep 'betalende tweakers' te creeeren. Niet iets wat aan te bevelen is omdat je dan een grote groep achtersteld.

Toch denk ik dat wij (als tweakers) hier blij mee moeten zijn. Dit geeft ook namelijk aan dat het management niet terughoudend is om zware ingrijpen te doen om zo Tweakers verder te helpen. Rijst bij mij alleen de vraag; wat staat er verder nog op het programma :P :*)
Tevens zullen zij voor de rest van hun leven toegang krijgen tot de huidige features in de karmastore.
Dat valt dus wel mee, volgens mij komen 'wij' met een abo er goed vanaf :)
En daarnaast worden we ook nog eens op een 'passende wijze' gecompenseerd. Netjes geregeld dus allemaal :)
Wel jammer voor de huidige abbo houders die nu het gevoel krijgen voor niets te hebben betaald (behalve de T.net kassa spekken }> ).
Nou, bestaande abo's worden omgerekend naar de nieuwe termijn en de personen die nu een abo hebben krijgen alle features for life. Het is dus niet zo dat je als al betalende abo flink benadeelt bent ofzo (eerder het tegenovergestelde).
Wellicht houden ze ook toegang tot het abo forum. Dit wordt door velen ook wel gewaardeerd volgens mij.
Goede zaak om te horen dat het vanaf nu nog meer zal draaien om activiteit en en minder om wat je betaalt. Erg origineel initiatief wat mij betreft, nog nooit gehoord dat een site op basis van reputatiepunten het mogelijk maakt features te 'kopen'. Als jarenlange trouwe bezoeker en Full abonnee kan ik alleen maar blij zijn dat anderen nu ook gratis van deze features kunnen genieten en dat Tweakers.net het geld niet meer zo nodig heeft. Bij de pers is zo onafhankelijk mogelijk zijn toch altijd een pre. Ik blijf wel gewoon een bannervrij abonnement houden, wat dat vind ik heerlijk rustig aan de ogen :).
Misschien nog een idee om de top 10 of top 100 van actieve users ieder half jaar als waardering voor hun inzet ook bannervrij te maken of gratis die optie te bieden. Of kost dat te veel omdat ze zoveel naar advertenties kijken met al hun activiteit? Hoe dan ook, ga zo door met innoveren tweakers, het blijft een leuke site en community waar altijd wel leven in de brouwerij is :)
De top 10 is waarschijnlijk al abonnee of crew :p
De nummers 7, 8 en 9 zijn geen crew en hebben ook geen abo :). Ik (#7) ben wel ex-crew overigens, maar dat biedt me geen extra's meer (ex-crew abo loopt maar een half jaar). Wel cool dit, ik wilde op zich wel een tweakblog maar ik vertikte het om te betalen voor een abo na jaren inzet voor t.net. Nu is het dus alsnog gratis door alle karma die ik in de loop der tijd verzameld heb :)
Als crew (en ex-crew) had je sowieso al de mogelijkheid voor een weblog :)
Onzin, ex-crew loopt af na 6 maanden, daarna ben je screwed en mag je lekker betalen als je de functionaliteit wilt behouden.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 17 maart 2009 21:43]

Ik weet het niet hoor,
Als ik soms zie hoe wanhoopig mensen onzin lopen te posten op forums zodat ze een sterretje extra bij hun naam krijgen en/of een andere titel bij hun naam.

Vraag ik me af wat een karmashop voor effect heeft.

Hierbij heeft het daadwerkelijk nut om actief bezig te zijn.

Zelf lees ik bijna altijd alleen maar tweakers.net (semi-jammer dat het niet op tweakotine gaat)

Ik kan het me voorstellen dat als je echt niet zonder een van de karma dingen kan je als een gek gaat spammen.
Er zal wel geen sprake zijn van 'echt niet zonder kunnen', aangezien de functies nu ook nog niet beschikbaar zijn :+ (voor niet abo's that is, mensen met abo houden de functies toch).
En t.net heeft een karmasysteem dat dit soort mensen juist afstraft, dus het zal allemaal zo'n vaart niet lopen denk ik. Daarnaast hebben we ook de mods nog om dit soort mensen het goede pad op te schoppen :Y)
Zelf lees ik bijna altijd alleen maar tweakers.net (semi-jammer dat het niet op tweakotine gaat)
Wat heb je aan features als het kunnen bloggen als je toch alleen maar lurkt? En voor het overige: Zoals in het artikel en de reacties al te lezen is, het gaat er om dat de fanatieke gebruikers voor hun inbreng beloond worden.

Als je alleen leest, dan voeg je niets/weinig toe aan t.net. Ga gewoon inhoudelijk reageren op de nieuwsberichten/modereer de reacties en je komt aan voldoende karma, zodat je deze features kunt activeren...
moto-moi.
Lijkt me sterk dat het je nu nog lukt om een Full abo af te sluiten

Zo heel sterk is dat niet. Mijn Full-abbo is 2 weken geleden vernieuwd ( en betaald via de site ) en loopt tot April 2010. Tijdens het betalen werd nergens over gerept. Ik vind het overigens allemaal niet zo een ramp en ben er zeker van dat het wel in orde komt.

[Reactie gewijzigd door joopata op 16 maart 2009 07:22]

Ja, maar vanaf het moment dat we binnen het Abo forum de aankondiging deden van de karmastore hebben we de registratie van nieuwe full-abo's uitgeschakeld :)
In het Abo forum staat dit uitgelegd: http://gathering.tweakers...message/31577078#31577078 (abo only).
Je betaalde bedrag wordt omgerekend naar de nieuwe abovorm. Dat betekent dat je termijn ineens een stuk langer zal worden :)
Hoe werkt deze karmastore? Krijg je automatisch features zodra je de karmagrens passeert, of moet je ze activeren? Kost dat ook karma?
Als ik het goed begrepen heb, worden tweakblogs, fotoalbum en private storage automatisch geactiveerd zodra je genoeg karma hebt, de andere features moet je handmatig activeren. Voor deze tweede groep features wordt een tweede teller bijgehouden die bijhoudt hoeveel punten jij in het afgelopen half jaar hebt verdient en hoeveel je er nog te besteden hebt.
Je kiest dus zelf welke van deze features je activeert en van je totaalteller gaat dus niets af.
Dan heb je het deels verkeerd begrepen ;)

Zodra je voldoende karma hebt verzameld dan kan je de weblog feature, fotoalbum en/of private storage handmatig activeren, vanaf het moment dat je deze hebt geactiveerd raak je het niet meer kwijt. De andere features "koop" je voor een half jaar met de karma die je hebt verzameld gedurende het afgelopen half jaar.
Lijkt me logisch dat je spaart he? ;)
Anders zou je een feature van 1000 punten willen, en verdwijnt je karma omdat je automatisch iets met 500 punten krijgt voorgeschoteld!

Verder erg tof idee, zo wordt browsen echt interactief :P Klantenbinding van jewelste dit!
Ze introduceren een Karma Store.. Jij kan bepalen wat jij met je Karma punten wilt activeren :)
Je hebt in de karmastore een paar verschillende noteringen

Totaal karma: -- Je totale karma uiteraart
Karma in het afgelopen half jaar: -- Karma afgelopen half jaar deze kun je bestden
Uitgegeven in het afgelopen half jaar: -- Wat je al hebt uitgegeven
Beschikbare karma: -- wat je nog kunt besteden
Misschien nuttig om ook even te vermelden: je totale karma neemt niet af als je een feature koopt. Dus stel je hebt 2000 karma in totaal, waarvan 1500 in het afgelopen half jaar en je hebt iets gekocht van 500 karma, dan staat er:
Totaal karma: 2000 dit geeft dus altijd je echte totaal aan
Karma in afgelopen half jaar: 1500 ook altijd het totaal
Uitgegeven in het afgelopen half jaar: 500
Beschikbare karma: 1000

Ook de karmagrafiek op je profiel zal geen dalend lijntje laten zien (tenminste, niet omdat je features koopt, wel als je -1'tjes scoort voor waardeloze reacties natuurlijk). Dus iedereen die zich hier zorgen om maakte: don't worry!
20.000 karma is wel heel wat voor wat storage, ben al meer dan een jaar zeer actief op tweakers, maar zit nog niet op de 20.000

En gaat die 10 kb dan vanaf de 20.000 punten of telt alles voor die 20.000 ook mee?
Bij 20K karma heb je dus 200MB storage, want het telt voor alle karma punten.
En voor wat betreft jouw karma, kijk eens naar je grafiekje. Je hebt in het afgelopen jaar al 5000 punten bij elkaar weten te verzamelen, wat grofweg een derde is. Je zit dus vrij vlot aan de 20000 als je zo actief blijft als nu.

Daarbij heb je pieken van 700 tot 900 punten per dag, dus wat dat betreft schiet je nog best op hoor :)

Bedenk trouwens ook dat je het fotoalbum al bij 10.000 punten hebt, de private storage pas bij 20.000 als ik de .plan zo lees.

[Reactie gewijzigd door TERW_DAN op 15 maart 2009 01:11]

"Je hebt in het afgelopen jaar al 5000 punten bij elkaar weten te verzamelen, wat grofweg een derde is. Je zit dus vrij vlot aan de 20000 als je zo actief blijft als nu."

Je zou het zelfs exact één 4e kunnen noemen, maar ik hou wel van je optimisme ;)

On topic: Heel leuk initiatief. Karmaspammers vallen zowiezo door de mand en dit beloont de mensen die de moeite nemen om goede posts neer te zetten!

Well done tweakers!
Alles telt mee, je begint dus met 200MB.

Overigens vind ik het nut van de private storage maar heel beperkt, je kunt de opgeslagen bestanden niet delen, je kunt ze alleen zelf gebruiken op meerdere locaties. Het is dus niet zo dat je even een bestandje kunt oploaden zodat iedereen er bij kan.
Vandaar ook de naam private storage ;)
Op zich wel makkelijk voor de mensen die geen eigen FTP servertje hebben om dingen te backuppen bijvoorbeeld. Dat is ook meer de bedoeling erachter.

Ik weet niet precies de reden dat het niet deelbaar is, maar ik kan me goed voorstellen dat tweakers.net er niet echt op zit te wachten als op deze manier een bestandsuitwisselingservice ontstaat. En de crew ook niet, het moet dan immers gecontrolleerd worden.
Los van eventuele illegale bestandsuitwisselingen kost het ook minder bandwidth als deze bestanden slechts door 1 persoon kunnen worden gedownload. Vroeger huurde ik hier webspace voor en tegenwoordig gebruik ik vaak imjn e-mail, maar voor wat grotere bestanden lijkt mij dit wel ideaal.
Terw_Dan heeft 370k punten en hij krijgt volgens het voorbeeld 3.7GB aan opslag, dus waarschijnlijk begin je, zodra je 20k karmapunten hebt, met 200MB aan opslag.
Leuk dat ik nu ook een custom CSS kan hebben. Ik weet dat je hiermee allerlei leuke dingen kan maken maar die worden allemaal in het abo-forum besproken, iets waar ik nog steeds niet bij kan. Dus iemand tips/ideeën/linkjes naar hoe ik leuke dingen hiermee in elkaar zet?
In het abo forum is men inderdaad actiever met uitwisselen van custom CSS, simpelweg omdat het voorheen een abo-only feature was.
Ik kan je alvast een tip geven: gebruik CSS-imports! Enkele voordelen ten opzichte van het direct plaatsen van CSS rules in je layout settings:
- Je houdt het CSS veld in je layout settings compact en overzichtelijk.
- Je kunt een snippet makkelijk in- en uitschakelen door één regeltje al dan niet weg te commenten.
- Je kunt makkelijk CSS snippets delen met anderen door de URL naar je CSS file te geven (je hoeft niet de complete CSS te plaatsen).
- Je kunt je CSS makkelijk zelf updaten en anderen die jouw CSS snippet gebruiken krijgen automagisch je wijzigingen mee.

Ik heb hier een paar snippets online staan, van een simpele font replacement (mijn persoonlijke font voorkeur) tot een autohide sidebar zodat je artikelen over de breedte van de kolom krijgt, en de sidebar enkel als je erover hovert.

Gebruik is erg simpel met import rules, je zet gewoon dit in je custom CSS veld:
@import url("http://www.xs4all.nl/~lupro/t.net/css/new_fonts.css");
Een goede zaak, ik realiseer me ineens meer gebruik te gaan maken van Tweakers om alleen die karma punten te krijgen en er iets mee te doen. Ik wilde nog geen Full-abbo aanvragen maar dit is natuurlijk een geweldige toevoeging aan de website.

Hieruit kan ik zelf ook concluderen dat Tweakers een goed lopend bedrijf is, als je inkomsten kan missen, dan zit je wel goed tijdens deze 'crisis'.

EDIT: Als je nu bijvoorbeeld 500 karmapunten hebt gescoord en je neemt iets uit de karmastore, gaat dit dan van je 'te besteden' karma punten af, dus dat als je 500 karma hebt dat je dan alleen de nieuwsqueue kan kopen en niet de custom css ernaast?

[Reactie gewijzigd door Stefan|IA2 op 15 maart 2009 14:44]

Ja, je kunt je karma maar 1 keer uitgeven. Het blijft wel staan op je totaal aantal karma, maar wat betreft de karma die je de afgelopen 6 maanden hebt gespaard, die kun je maar 1 keer uitgeven. Dus als je 500 karma hebt verdient en je koopt iets voor 500 karma ben je er doorheen.

[Reactie gewijzigd door GENETX op 15 maart 2009 15:13]

Als ik het goed begrijp zijn er koopopties (Het gaat om de nieuwsqueue (500 karmapunten), custom nieuwsbrief (250 punten), rss-feeds in de tracker (250 punten), custom frontpageindeling (1000 punten) en custom css (500 punten). Om gebruik te kunnen maken van alle features moet je dus minimaal 2.500 karmapunten per half jaar verzamelen en een totaal hebben van minimaal 20.000 punten.)

En achieveopties (Het weblog, fotoalbum en de private storage worden lifetime beschikbaar gesteld aan gebruikers die een bepaalde hoeveelheid totaalkarma hebben verzameld. De grens ligt op respectievelijk 5.000, 10.000 en 20.000 punten voor de genoemde features.)

De koopopties gaan van je te besteden karma af, de achtieve opties niet.
Wow, het gaat wel om enorme hoeveelheden. Ben zelf lid sinds 2002 en heb in die 7 jaar net onder de 9000 karma punten verzameld. Als ik dan lees dan je minimaal 20k punten + 2500 per 6 maanden moet halen, dan vraag ik me af voor wie dat is weggelegd.
Bedenk dat de abo's van nu de toch al wat meer actieve users zijn, dus doorgaans de mensen met meer karma omdat ze actiever zijn op de site.
Voor mensen met weinig karma zonder abbonnement verandert er niet bijzonder veel, behalve dat ze sneller en goedkoper (het kost nu karma ipv geld) features kunnen gebruiken.

En op zich is het een redelijke hoeveelheid, dat klopt, maar het is natuurlijk ook bedoelt als beloning voor mensen die een bepaalde mate van waardevolle toevoegingen hebben gedaan aan de site in de vorm van reacties, productreviews etc.
Karmapuntjes waren voorheen leuk voor de statsgeilerts, maar nu kun je er ook daadwerkelijk wat mee.

En van de bijna 300.000 geregistreerde leden die we hebben vallen er nu zo'n 1500 in de categorie met meer dan 20.000 karma, maar nog eens een hele groep mensen zit daar dicht tegenaan (vanaf 19K zeg maar). 1 (goede) productreview schrijven en die zitten op de 20K.
2500 punten valt als je actief bent best mee. Als ik naar m'n eigen grafiekje kijk betekent dat ik zo'n 2 dagen daarmee bezig ben (volgens mij ben ik dan wel een uitzondering, maar stel dat een ander er 10 keer zo lang over doet, dan is het nog 20 dagen en je hebt er 180 de tijd).
Met slechts 14 puntjes per dag (gemiddeld) heb je al genoeg. Nu weet ik natuurlijk niet precies hoeveel punten je ergens voor krijgt (dat is volgens mij het grootst bewaarde geheim van t.net ;)), maar als je een beetje actief modt op de FP en zo nu en dan eens een goede reactie plaatst vlieg je daar al overheen.

En de 20K grens telt voor de private storage, het fotoalbum zit al bij 10K (zit jij dus al bijna op) en het weblog al op 5K.
Dat betekent dus (als ik het goed begrijp) dat er zo'n 7690 mensen in aanmerking komen voor een weblog en 3754 voor het fotoalbum. Toch nog een redelijke groep volgens mij.
1500 van 300.000 is nog steeds maar 0,5% van het totale aantal geregistreerde bezoekers. Als je dan bedenkt (naar ik schat) dat de geregistreerde bezoekers samen minder dan 10% van het totale bezoekers aantal is, dan heb je het nog steeds over een zeer kleine groep. Moddereren doe ik zelf niet meer aan omdat mijn mening toch wat te vaak afwijkt van het algemeen en daarom na x tijd weer uitgeschakeld wordt. Vandaar dat ik het moet hebben van forum en frontpage posts, dat schiet nou eenmaal niet echt op ;)
Check de karma ranglijst en je weet het ;)
Er zijn volgens die lijst 1.577 gebruikers die 20k of meer karma hebben. Best nog wel een significante groep dus.

[Reactie gewijzigd door ATS op 16 maart 2009 15:40]

Ach, ik sta op #129, wat leuk. Ik moet af en toe maar eens in de karmastore gluren om te zien of er iets bij staat wat in mijn straatje staat of zit. :p
ik heb een tijdje actief gemodereerd en meestal halen de reacties die ik post niet eens de +2
toch zit ik er al ruim boven. - en dat terweil ik toch ECHT niet het idee heb elke dag aan het karma-grazen te zijn..
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee