Advertorial

Door Tweakers Partners

Tweakers-communityleden aan de slag met de Google Nest Cam en Nest Doorbell

12-10-2021 • 08:00

52 Linkedin

Eind augustus deed Tweakers Partners een oproep voor het testen van de nieuwe Nest Cam en Nest Doorbell van Google. Daarvoor waren we op zoek naar echte smarthomeliefhebbers die de twee producten in en rond hun slimme huis zouden integreren en gaan testen. Tweakers Partners ging bij twee van deze smarthomefanaten langs en filmde de verschillende smarthome-setups én het eindresultaat na integratie van de Google Nest Cam en Nest Doorbell.

Met de Nest Cam heeft Google een multifunctionele camera willen ontwerpen; een die zowel binnen als buiten is te gebruiken en gebruiksvriendelijk is. De camera is zowel bedraad als op batterijen te gebruiken, en met name die laatste optie moet veel gemak bieden bij het installeren. Niet dat tweaker Wusser daar enige moeite mee heeft, want hij blijkt een echte smarthome-pro, zo wordt al snel duidelijk. Hij heeft bijna alles in zijn huis slim gemaakt; van het open- en dichtgaan van gordijnen en rolgordijnen, tot de verlichting en de verwarming in de verschillende kamers van het huis. Wusser kan zelfs zien of zijn trouwe viervoeter al heeft gegeten, dankzij de aanwezigheid van sensoren in de voederbak van de boxer.

Is het de hond van Wusser of een pakketbezorger?

Het kloppend hart van zijn slimme huis vinden we in de meterkast van waaruit met behulp van een Raspberry Pi met Home Assistant alles wordt aangestuurd. In de woonkamer hangt een Samsung-tablet aan de muur, waarmee alle functies visueel worden weergeven. Met behulp van een Google Hub en meer Google-spraakproducten kan Wusser met zijn stem ook nog van alles bedienen. Een slimme deurbel en camera heeft het huis nog niet, dus de Tweakers-test kwam goed uit.

Zo konden meteen de slimme Intelligente meldingen worden getest. De camera en deurbel tonen beelden in full hd en hdr, en beide herkennen het verschil tussen een mens, dier en pakketje. Ze sturen de gebruiker een melding wanneer activiteit wordt gedetecteerd. Dankzij een beeldverhouding van 3:4 en een groter gezichtsveld zijn mensen (en dieren) van top tot teen zichtbaar en kun je zien of er pakketjes op de grond staan. Handig in dit geval, aangezien Wusser zoals gezegd een hond in en rond het huis heeft lopen. Blijkt het toch om een belangrijk pakketje te gaan, dan kun je op afstand met de bezorger praten en de deur opendoen, of snelle vooraf opgenomen reacties laten horen, zoals “Er kan nu niemand naar de deur komen” of “Moment. Ik kom eraan.”

Weg met die muggen

Ook tweaker Phomer heeft een huis vol slimmigheden. Zo zijn er ochtend- en avondroutines ingesteld voor diverse rolluiken en telt het huis flink wat camera’s. Zijn gameroom kent zelfs een slimme, ludieke anti-muggenroutine.

Phomer beschikt wel al over de nodige camera’s, maar die staan allemaal binnen opgesteld. De Nest Cam wordt buiten in de achtertuin geïnstalleerd. Zo kan hij de boel nog beter in de gaten houden; met twee jonge dochters in huis geeft dat een veilig gevoel. Bovendien is de camera weerbestendig en kan hij dus tegen een flinke regenbui of storm. Ook de Nest Doorbell vindt snel een plekje bij de voordeur. Het voordeel van beide slimme apparaten is dat ze makkelijk opgaan in het ecosysteem van Google. Ze werken moeiteloos samen met de Nest Mini en Hub.

Wil je nog meer zekerheid en veiligheid voor een smarthome, dan kunnen gebruikers desgewenst voor hun Nest Cams met behulp van Nest Aware een abonnement afsluiten voor alle camera’s, voor 5 euro per maand. Met dat abonnement kun je tot 30 dagen beeldgeschiedenis terugkijken.

Wat vindt het Testpanel?

Wil je weten wat Wusser, Phomer en de rest van de tweakers van de Nest Cam en Nest Doorbell vinden, lees dan de user-reviews over de slimme deurbel en over de camera.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en tot stand gekomen dankzij Google en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (52)

Wijzig sortering
Ik blijf het vooral jammer vinden dat bijna alle smart producten blijkbaar hand in hand gaan met draadloos. Zelf heb ik een zeer goed geïsoleerde woning, zodra je buiten komt stuikt het wifi signaal helemaal in elkaar. Zodra er een fabrikant komt met een mooie pruductlijn met Poe ben ik klant. Een abonnementje van €50 per jaar wil ik er dan desnoods wel bij nemen.
Uhmm.. Ubiquiti Unifi? Zowel het netwerk (accespoints) als de protects (camera's+deurbel) geheel via POE. Daarbij alles in eigen beheer (hier via de Cloud Key Gen2Plus) en geen abonnementskosten. Ik zou niet anders meer willen.
Daar brand ik mijn vingers niet meer aan, niet de eerste keer dat ik voor enkele duizenden euro's aan camera's en apparatuur bij ze koop - o.a. berg camera's destijds- die constant wegvielen, nul support en 4 maand later kwamen ze met een nieuwe NVR en nieuwe camera's en de oude konden bij het vuil.. zelfde met AP's die ze ineens zonder vooraankondiging EOL verklaren terwijl ze 2 weken daarvoor nog gewoon nieuw in de webshop stonden.

En dan over het constant overlijden van de usb opslag in hun edgerouters waardoor je complete netwerk plat gaat, in totaal 5 keer gebeurd met 3 edgerouters over een periode van 2 jaar.

Of het feit dat ze betalende klanten als beta testers gebruiken en behandelen.

Nee bedankt, die troep komt bij niet meer binnen.
https://killedbygoogle.com/
Google is daar anders ook niet vies van, Nest Secure is binnen 3 jaar ook al de nek omgedraaid.
Iedereen die het keypad, alarm en motion sensoren aangeschaft had..
Maargoed, wij als consumenten zijn hoe dan ook de dupe..
Heb ik dan ook geen spullen van in huis. Maar ik zou niet weten waarom het een het andere goed zou moeten praten eigenlijk. Ik heb zelf i.i.g. tot drie keer gepoogd ubiquiti spul te gebruiken en driemaal had ik achteraf gewenst dit niet gedaan te hebben. Het idee / visie die ze hebben is prachtig, maar de bedrijfsvoering, hoe ze met software updates, Q&A, en gewoon doodnormale communicatie richting klanten omgaan is m.i. echt bizar slecht.

Wat heel jammer is, want zoals gezegd, de visie is steengoed.
Hmm, vergis ik me dan? Ik dacht dat de deurbel niet via POE werkte en een snelle blik op hun website lijkt dat toch te bevestigen?
Klopt, bel niet inderdaad!
Aan de andere kant willen veel consumenten waarschijnlijk niet naar elke hoek van het huis ethernetkabels aanleggen. Dat kan ook een drempel vormen voor de aanschaf. Mijn wifi modem staat in de gang (meterkast). Die 2 meter naar de deurbel moet het wifi signaal wel redden.

Als je een mooi Poe netwerk hebt liggen met accespoints in elke hoek vd woning en zelfs buiten dan zou dit ook mijn voorkeur hebben voor een stabieler signaal. In dat geval zou ik de video ook ergens thuis op een netwerkschijf opslaan ipv een abbo bij derden.
domoticz + arduino = winning
Probeer een Mesh netwerk op te zetten. Heb ik ook gedaan en al mijn buiten camera's werken perfect!
Zeker een puntje van aandacht. Om alles goed te laten werken heb ik inderdaad een extra Deco toe moeten voegen aan mijn netwerk. Maar nu heb ik dan ook echt overal in huis goede Wifi!
Kijk eens naar Doorbird, die hebben ook PoE-modellen in hun assortiment. Schrikbarend duur in aanschaf, maar het ziet er wel gelikt uit :)

[Reactie gewijzigd door netmeester op 12 oktober 2021 17:25]

Het zullen vast goede producten zijn. Maar het abonnement is vrij duur. Ik heb een Nest thermostaat en wou het systeem uitbreiden. Na het zien van de prijzen voor zowel de producten als het abonnement toch maar voor een ander merk gekozen.
Het nieuwe abonnement is al wel beter ingericht. Het is niet meer betalen per device bij de nieuwe Door Bell / camera, maar je hebt het abo voor 1 account (en dan de apparaten welke daaraan gekoppeld zijn).

https://store.google.com/nl/product/nest_aware?hl=nl

Dan is het in basis € 60,- per jaar, dat is niet heel verkeerd dacht ik zo.

@hieronder
Klopt, ik ging even uit van iemand die maandelijks zou willen betalen, dan blijft het vanaf € 5,- per maand.

[Reactie gewijzigd door Suicyder op 12 oktober 2021 10:53]

50 bedoel je? Tenminste volgens jou site!
60 euro per jaar tot ze het model weer veranderen. Je hangt uiteindelijk vast in een abbo systeem waar je bent overgeleverd aan google.
Als je het in één keer betaald is het zelfs €50.
Ik heb zo'n abonnement voor al mijn 3 camera's en 1 deurbel. Elke camera heeft dertig dagen terugkijken opslag. Ik had een 1ste versie set en ik heb recent een camera erbij gekocht van de vorige type.
Verwacht dat de nieuwste versie er gewoon bij kan ipv van een nieuw abonnement.
Wat me opvalt is dat 1 ene cam voor de deurbel netjes volgens de privacy voorwaarden alleen zijkant van het huis laat zien.

De andere laat gewoon de openbaar weg zien en dit mag niet tenzij er een reden voor is. Als dit dus een advertorial is dan maakt google hier dus reclame voor het overtreden van privacyregels door de cam op de openbare weg te richten.

Ik mis dus in de hele tekst dat een camera niet zo maar op de openbare weg gericht mag zijn. Tweaker had hier ook duidelijk een disclaimer bij dit artikel moeten zetten.
"Tenzij er een reden voor is". Nou, de reden is je eigen terrein. Als daarbij een stuk openbare weg te zien is, so be it, dan wordt dat oogluikend toegestaan.

(Sterker nog, je wordt aangemoedigd dan juist je camera te registreren bij CameraInBeeld of zo, voor de politie).
Dit is inderdaad het lastige punt. Ma's buurman kreeg een dringend verzoek van een agent (nav een klacht) dat hij zijn camera niet meer op de weg mocht richten. Hij stond gewoon langs zijn auto op het tuinpad gericht en kijkt dan tegen een schutting aan met slechts 3 meter oenbare weg ertussen (doodlopende, niet doorgaande weg). Maar ja, enige jaren terug kreeg ik nog een brief van de politie of mensen hun camerabeelden wilden delen vanwege een inbraak in de straat :?
"Tenzij er een reden voor is". Nou, de reden is je eigen terrein. Als daarbij een stuk openbare weg te zien is, so be it, dan wordt dat oogluikend toegestaan.

(Sterker nog, je wordt aangemoedigd dan juist je camera te registreren bij CameraInBeeld of zo, voor de politie).
Zie link hieronder naar de AP. De regels zijn duidelijk, het mag niet tenzij er een goede reden voor is.
Dat iets oogluikend wordt toegestaan betekend nog niet dat het ook mag.
En bewaken van je eigen terrein is een prima reden. Als je er daarbij niet aan kan ontkomen dat een stuk openbare weg in beeld is, dan is dat nog steeds een geldige reden.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 13 oktober 2021 09:48]

Lees AP dat is geen geldige reden. In veel gevallen camera lager richten probleem opgelost.
Als dat kan moet je dat inderdaad doen. Specifiek bij deurbellen heb je die optie niet altijd. Enige manier waarop mijn deurbel de straat niet kán filmen is als ik 'm recht naar de grond laat kijken en dat is nogal ruk als je op de bel moet drukken...
Heb geen deurbel maar bij wel ip camera's kun je in de interface een gebied afschermen waardoor dat gebied altijd zwart is.
Ik ben niet helemaal op de hoogte van de precieze regelt omtrent dit onderwerp, maar volgens mij is het zo dat het ook maar net afhangt van wat je daadwerkelijk filmt. Op een groot deel van het beeld staat namelijk zijn voortuin en pas na een paar meter zou je de weg filmen. Daarnaast worden beelden niet langer dan 30 of 60 dagen bewaard en zolang je niks met de beelden doet is het ook niet strafbaar volgens mij.
https://autoriteitpersoon...-bij-huis-en-bij-de-buren
Belangrijkste regel camera bij huis

De belangrijkste regel is dat uw camera alleen uw eigen bezittingen mag filmen. U mag dus niet de eigendommen van anderen filmen, zoals het huis of de tuin van uw buren. Ook mag u in principe niet de openbare weg filmen, zoals de stoep of parkeerplaatsen.
AP is er vrij duidelijk over, je mag het niet filmen alleen bij hoge uitzondering. Hoe lang je iets wel of niet bewaard maakt ook niets uit als het niet mag.
De zones die ik heb ingesteld geven mij alleen een notificaties, zodra iemand zich in mijn voortuin bevindt. Ook worden er alleen opnames gemaakt als iemand in mijn tuin loopt. In mijn voortuin heb ik aangeven dat er camera's aanwezig zijn.

Lijkt mij dat ik zo wel goed zit, zeker als ik mijn situatie vergelijk met deurbellen die bij andere woningen direct de openbare weg filmen, omdat zij bijvoorbeeld niet eens een voortuin hebben. Een stukje openbare weg of stoep wordt gedoogd, zolang het maar duidelijk is dat je zicht op jouw eigen grond prioriteit heeft.

Misschien goed om met deze ontwikkelingen van slimme deurbellen die AP een beetje aan te passen.
;) :P
Bedankt voor een inkijkje in je huis Wouter.
Ik snap dat het een advertorial voor google is, maar ik had graag meer gezien van de integratie in de home assistant en hoe jij nou zo iets in je reeds ruim opgezette home automation had geimplementeerd.
Er staan duizenden youtube videos online hoe je iets installeert, maar van mij had deze specifieke video wat langer mogen duren om wat meer details te highlighten over de camera en de deurbel.
Ik hoef nu geen linkjes naar posts of videos over hoe het moet, wat ik bedoel te zeggen is dat de video leuk is opgenomen en ik graag meer had gezien.
Graag gedaan @kleefei!

Zoals ik vertel in de video maak ik in basis gebruik van Home Assistant en daar zitten eigenlijk al mijn apparaten (lampen, sensoren, schakelaars, enz.) in. Deze worden vanuit Home Assistent exposed aan Google Home (ik gebruik hier Nabu Casa voor, cloudoplossing van Home Assistant) en in Google Home kan ik ze dan gebruiken. De tablet aan de muur is Home Assistant en Google praat via de cloud met Home Assistant. Met mijn oude deurbel had ik het bijvoorbeeld zo gemaakt dat wanneer deze werd ingedrukt dat er bij Home Assistant een schakelaar om gaat en vervolgens een Text To Speech bericht op een van mijn Hubs werd gedeeld.

Google Home en de apparaten zijn wat lastig te integreren in Home Assistant. Het is wel mogelijk, maar niet makkelijk. Tot nu toe gebruik ik de apparaten van Google buiten Home Assistant om en ik ben nog niet echt tegen beperkingen aangelopen. Sommige instellingen voor de deurbel zitten wat verstopt in de menu's van de Google Home app en je kunt daar niet makkelijk iets voor maken dat met een druk op de knop iets wordt aangepast.

Hopelijk ben je zo iets wijzer geworden. Als je nog vragen hebt of iets wilt weten dan hoor ik het graag.
Ik heb inmiddels ook een berg apparaten (lampen, schakelaars, sensoren) in HomeAssistant hangen. Omdat ik NabuCasa óók weer apart zou moeten aanschaffen/abonnement op nemen heb ik 'm geïntegreerd met Google Home via de 'gewone' integratie (met dev account van Google en dergelijken). Werkt perfect, alle schakelaars en dergelijken zitten erin.

De Google Home Mini die ik heb integreert juist prima in HomeAssistant is mijn ervaring. Weliswaar 'alleen' als casting device, maar ik kan zien wat er afgespeeld wordt op welk moment. Ik kan door de omgekeerde integratie ook scenes activeren die in HomeAssistant staan via stemcommando's naar de Google Home..

Beste uitvinding van afgelopen tijd is dat ik nu m'n IKEA Tradfri hub eruit gehaald heb en vervangen heb door een DeCONZ Conbee II stickje. Heerlijk. 10x betrouwbaarder dan de Tradfri hub!

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 12 oktober 2021 16:13]

Dankjewel voor je reactie!
Nabu casa kende ik nog niet, hier ga ik mij eens in verdiepen.
En bedankt voor de extra achtergrond uitleg. _/-\o_
Ook tweaker Phomer heeft een huis vol slimmigheden. Zo zijn er ochtend- en avondroutines ingesteld voor diverse rolluiken en telt het huis flink wat camera’s. Op die manier kan Phomer altijd een vrij parkeerplekje spotten. Zijn gameroom kent zelfs een slimme, ludieke anti-muggenroutine.

Phomer beschikt wel al over de nodige camera’s, maar die staan allemaal binnen opgesteld.
dit klopt niet denk ik ?
Op de camera's zie ik terug of er een parkeerplekje voor of achter het huis vrij is! Dus dat klopt zeker! De camera's uit mijn 'oude' opstelling staan achter het raam opgesteld en naar buiten gericht. Met bovengenoemde als extraatje!
Waarom zou dat niet kloppen?
Camera's binnen opstellen die buiten je tuin in de gaten houden zijn toch ook prima?
Minder diefstal / vandalisme gevoelig en je hoeft geen rekening te houden met een (spat)water bestendige behuizing.
Als je Binnen camera's hebt kan je toch niet zien of er buiten een parkeerplekje is:)
Kijk anders het filmpje gewoon even ;-) (hint: 1:05)
Ligt eraan, als ik een camera achter het raam zou zetten kan ik prima de parkeerplekken aan de overkant van de straat in de gaten houden.
Is inderdaad net hoe je het interpreteert. Nadeel daarvan is wel, dat je soms last hebt van lichtinval van de zon op het zuiden. Dan zie ik pas als er plek is als ik voor de deur sta..
Prima spul. Ik heb de thermostaat al jaren en de deurbel een maand of 3. Alleen jammer dat je de diensten niet met iDeal of Paypal kunt betalen, dat is niet van deze tijd. Zelfs de play store heeft dit. Voor Nest is helaas al jaren creditcard vereist.
Wouter vertelt enthousiast en laat vol ornaat zien dat z'n hond Kensi heet, maar vervolgens wordt het geblurd in het stukje van de videodoorbell en de huisdierdetectie ;)
Ik snap wat je bedoelt. Wat er daadwerkelijk wordt geblurd is mijn e-mailadres van mijn Google Account. Deze wordt in de notificatie getoond om een of andere reden :)
Ooh vandaar! :) duidelijk..
Ik ben wel benieuwd welke sensor je hebt gebruikt in de brievenbus @Wusser ik heb zelf namelijk een metalen brievenbus waardoor een magneet sensor geen optie is..
Hi, ik denk dat je @Phomer bedoelt ;)

[Reactie gewijzigd door Wusser op 12 oktober 2021 11:47]

Hi Spoelly,

Ik gebruik een sensor van WYZE. Deze werkt ook met een magneet, maar ik heb deze zo geïnstalleerd dat hij geen verbinding kan maken met de brievenbus zelf die ook van metaal is. Foto's heb ik even privé gestuurd!!

[Reactie gewijzigd door Phomer op 12 oktober 2021 20:05]

Voor een goed/ver-bereik/betrouwbaar draadloos gebruik van alarm componenten gebruik je de 868mhz freq.. Wil je daar een standaard voor gebruiken dan wordt dat Z-wave-(plus). Bij mij Lupus Electronics XT2-plus Alarm-Smarthome (o.a. een eigen protocol over de 868mhz) werken alle 868mhz componenten in mijn 3 hoog betonnen-casco woning prima zonder versterking. Ook achter in de tuin (afstand tot gateway 10 meter in huis en 15 meter buitenshuis, totaal 25m) werken de 868mhz componenten prima. De camera's van Lupus Electronics zijn er in COAX en Wifi-POE uitvoering. De COAX moet op een NVR unit worden aangesloten en vandaar met ethernet op je via router op je XT2-plus gateway. De IP-wifi-(POE) gaat ook via de router naar je XT2-plus gateway. Doet de Wifi het niet goed achter in de tuin dan dan kan ik overschakelen op een Accespoint in de schuur aangesloten via een DLAN OF op een 'rechtstreekse' DLAN met POE verbinding (o.a van Devolo te verkrijgen) waar ik dan de camera rechtstreeks met een ethernet kabel van stroom en data voorzie of data afneem. DLAN met POE is heel gebruikelijk bij camera surveillance voor particulieren huizen bij "grotere" afstand en wordt door de meeste camera-winkels geleverd.
Ik ben tevreden met mijn XT2-plus set, zie ook productreview: Lupus Electronics XT2 Plus Main Panel review door Antonio di
Lupus Electronics heeft jammer genoeg nog geen deurbel met camera in hun assortiment. De verwachting is wel dat die komt volgend jaar.

Ik heb geen abonnement en GEEN of Account/Cloud nodig voor mijn XT2-plus set.
Wel een (gratis) DDNS service om mijn XT2-plus set en alle componenten ook buitenshuis te kunnen bereiken. Voor NOOD/UITWIJK (als ik geen internet onderweg heb of thuis de stroom of het internet er uit ligt) kan ik basis commando's via SMS naar de XT2-plus sturen of alerts via SMS van de XT2-plus ontvangen!).

[Reactie gewijzigd door Antonio di op 13 oktober 2021 01:45]

Hallo @Wusser ,

Wellicht volledig offtopic, maar Ik ben erg benieuwd welk HA dashboard je gebruikt?
Wellicht wil je dit delen?
Hi @f.welvering,

Ik heb deze zelf gemaakt eigenlijk. Ik gebruik de standaard dark theme van HA. Ik gebruik daarnaast ik een aantal dingen die mijn broer heeft gemaakt en waar ik wat aan mee heb gesleuteld:Als je nog wat meer info wilt dan stuur me maar een PB dan zal ik wat meer infor geven 😉

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee