Advertorial

Door Tweakers Partners

Nieuwe Philips OLED806 heeft P5-processor en Ambilight

17-08-2021 • 08:00

52

De nieuwe Philips OLED806 is inmiddels verkrijgbaar en heeft voor verschillende doelgroepen veel te bieden. Zo heeft de televisie een geïntegreerde P5-beeldprocessor van de vijfde generatie, een filmdetectiemodus, HDMI 2.1, een dun design, verschillende maatregelen om inbranden tegen te gaan en een speciale fast motion clarity-functie voor gamers.

Philips

Als beeldexpert van TP Vision, dat als licentiehouder van Philips TV & Sound televisies ontwikkelt, is Danny Tack voortdurend bezig met de features van nieuwe toestellen voor de komende jaren. "We zijn nu al aan het nadenken over wat we in 2022, 2023 en zelfs 2024 verder willen verbeteren", vertelt hij. "Zo zijn we bijvoorbeeld bijna klaar met een nieuwe toprange die we in september lanceren en waarvoor we nu de laatste tuning doen op het gebied van scherpte, kleur, contrast en beweging. Het is zaak daar steeds een mooie balans in te vinden. Je kunt bijvoorbeeld beelden heel scherp weergeven, maar de kleuren moeten uiteraard wel natuurlijk blijven overkomen. Dat soort zaken proberen we goed af te stemmen. Ik speel daarbij eigenlijk de dirigent voor een orkest van technici, die hier in Gent zitten, maar ook in Taipei, Shanghai, Singapore en Bangalore."

AI-gestuurd kijken

Het toestel is verkrijgbaar in verschillende schermformaten (48”, 55”, 65” en 77”), met de 4k-resolutie die standaard is in dit segment. Bij het verwerken van beelden maakt de Philips OLED806 het verschil dankzij de P5-beeldprocessor. "Al vanaf de vierde generatie hebben wij het neurale netwerk zo kunnen trainen dat het beelden kan categoriseren in verschillende groepen. Daarvoor hebben we databases van beelden gebruikt, van stockbeelden tot hele videostreams." Het systeem categoriseerde al in vijf klassen (natuur, gezichten, beweging, donkere content en overig) en met de vijfde generatie is hier een filmmodus bij gekomen. De '5' in P5 staat overigens voor vijf gebieden, vertelt Danny. "Dat zijn source quality, sharpness, color, contrast en motion. Op deze gebieden past de beeldprocessor de kwaliteit aan, middels verschillende beeldverbeteraars zoals digital noise reduction en smart bit enhancement."

Smart bit enhancement is een functie die overmatig gecodeerde digitale content corrigeert. "Vooral bij grote vlakken, zoals lucht, kunnen er 'banden' in beeld ontstaan. Met smart bit enhancement kunnen we die wegwerken." De filmmodus heeft ook wat uitleg nodig. Eerdere toestellen van Philips TV hadden immers al een filmmodus, maar die is vorig jaar omgedoopt tot filmmakermodus. "Dit werd gepusht vanuit Hollywood. Filmmakers willen dat je de film ziet zoals de regisseur het bedoeld heeft, onafhankelijk van de beeldmodus waarin je kijkt. Een tv-toestel moet een stream of blu-raymateriaal automatisch checken op zo'n filmbit. Maar er zijn nog maar weinig films die een filmbit bevatten. Daarom hebben wij met P5 bedacht dat deze processor zelf aan de hand van een aantal karakteristieken moet kunnen checken of de content een film is of iets anders. Afhankelijk van de film die je afspeelt schakel je vanzelf over naar de filmmakermodus, door de filmbit of door onze eigen AI die het detecteert. Voor de kijkervaring maakt dat laatste niet uit."

De regie ligt bij de kijker

Dit is nog niet alles; Philips TV wil met filmdetectie meer bieden dan alleen een automatische preset waar het scherm naar overspringt. "Wij willen de klant de keuze laten of hij of zij content in de filmmakermodus wil zien, dus zoals de regisseur het bedoeld heeft, of liever in de homecinema-modus. Het verschil is de mate van beeldprocessing. Bij de filmmakermodus doen we maar weinig aan beeldprocessing. Bij de homecinema-modus ligt het wat dat betreft meer tussen niets doen en de vivid-modus - het andere uiterste - in. Persoonlijk ben ik daar toch meer een voorstander van dan van de filmmakermodus. Het geeft een extra dimensie aan het beeld, details zien er scherper uit en het is kleurrijker zonder dat het over de top gaat."

De Philips OLED806 ondersteunt Dolby Vision en de high dynamic range (hdr), waaronder HDR10 en HDR10+. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de hdr-standaard waarin je een film kijkt; het toestel zal hem altijd in de hoogste kwaliteit weergeven. Bij het weergeven van de content detecteert het toestel daarbij ook de omgeving, middels ambient balancing. Aan de hand van de hoeveelheid licht in je huiskamer worden contrasten scherper of juist minder scherp in beeld gebracht. "Anders dan de lichtsensoren van een paar jaar geleden gebeurt dat heel lokaal. Als een element in beeld, bijvoorbeeld zonlicht, voor verstoring zorgt, past de OLED806 alleen het contrast daarvan aan, terwijl de rest van het beeld helder blijft."

Voorkomen van inbranden

Oledtechnologie is gevoelig voor inbranden en er zijn verschillende maatregelen genomen om zo'n scenario te voorkomen. "Een van de mogelijkheden waar veel fabrikanten voor kiezen, is pixel shift, zodat bijvoorbeeld een logo niet constant op dezelfde positie in beeld is. Een scherm kan ook na verloop van tijd automatisch in standby-modus gaan en je kunt een 'wasprogramma' afspelen om alle mogelijke beeldrestanten weg te halen voordat ze kunnen inbranden. Zulke maatregelen treffen wij ook, maar wij voegen daar exclusief aan toe dat statische content wordt gedetecteerd en de contrasten ervan worden gereduceerd. Het gevolg is dat een logo of bijvoorbeeld een scorebord in een game niet meer kan inbranden."

Ook aan de vormgeving van de OLED806 is gedacht. Zo is geprobeerd om een zo dun mogelijk design te leveren en zijn er verschillende premium-details. Een voorbeeld is de met Muirhead-leer afgewerkte afstandsbediening met verlichte knoppen, zodat je in het donker nooit hoeft mis te tasten bij het zappen. En natuurlijk zit in deze Philips-televisie Ambilight. Zoals bekend maakt deze technologie gebruik van processing in de tv waarbij de beelden op kleur worden geanalyseerd en worden doorgestuurd naar ledstrips aan de vier zijden van het toestel. Dit levert een meer ‘immersive viewing experience’ op. De pootjes van het apparaat zijn omkeerbaar; afhankelijk van de inrichting van je woonkamer kies je voor een zilveren voorkant of juist een donkere tint. Het design van het toestel is opgevallen in de televisiemarkt en inmiddels bekroond met een Red Dot Award. Liever een neck stand in plaats van de dual tone pig feet? Dat is mogelijk met het tweelingbroertje van de OLED806, de OLED856 die verder identiek is.

Ook voor gamers en sportliefhebbers

Bij de OLED806 is ook aan gamers gedacht, onder meer door het gebruik van fast motion clarity. Dankzij algoritmes kun je deze optie in gradaties instellen (minimum, medium of maximum) zodat snel bewegende beelden scherper worden. Ook sportliefhebbers hebben baat bij deze modus. De HDMI 2.1-functionaliteit maakt het beeldscherm sowieso interessant voor gamers. De Philips OLED806 is in staat om lagere framerates (bijvoorbeeld omdat je console hogere framerates niet aankan) weer op te trekken, zodat je onder optimale condities kunt gamen.

De 65-inchvariant van de Philips OLED806 is per direct verkrijgbaar voor € 2.599,-.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en tot stand gekomen dankzij Philips en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Reacties (52)

52
50
14
3
0
29
Wijzig sortering
Wat ze bij Philips (beter gezegd... TPV) moeten oplossen is niet het "AI-gestuurd kijken", maar de afhankelijkheid die ze hebben van externe chips: De reden dat LG zo snel HDMI2.1 kon invoeren zonder vervelende subsampling was dat hun eigen processor de HDMI-afhandeling kon doen. Omdat ze die helemaal zelf ontwikkelden was het opvoeren naar HDMI 2.1 ook een koud kunstje.

Deze OLED806 heeft nog steeds "maar" twee HDMI2.1-poorten. Nu is dat in de praktijk genoeg, maar het toont precies aan waar het pijnpunt ligt: Er zijn externe chips nodig en men moet bladeren in een catalogus met duurdere chips die 2.1 kunnen en goedkopere chips die enkel 2.0 kunnen.

En dit is enkel dan de HDMI-kwestie, er is ook nog de kwestie met MediaTek-SoC's: Ook dat is voor een fabrikant die het niet zelf doet altijd een afweging tussen goedkope en dure chips van Mediatek, terwijl LG en Samsung gewoon krachtige processoren in al hun TV's kunnen lepelen.

"Kunstmatige intelligentie is wel lekker hip" moeten de marketeers van Philips gedacht hebben... maar het maakt niet uit hoeveel KI je gebruikt... deze zwakheden in de architectuur van de Philips-televisies zul je er niet mee oplossen.
Let wel, het HDMI 2.1 gedeelte op de LG SOC is ingekocht bij Synopsys:

https://news.synopsys.com...rsive-Viewing-Experiences
Dat is interessante informatie die ik nog niet kende. De link stelt dat het om "IP" gaat, dat betekent in de chipindustrie vaak een deel van een chipontwerp wordt ingekocht, op de manier als je bijvoorbeeld een ARM-processorkern kunt licenseren. HDMI 2.1 is dus onderdeel van de LG SoC, maar een derde partij heeft de implementatie gebouwd.
Ja inderdaad, LG heeft het ontwerp gekocht en in hun eigen SOC geïntegreerd.
Maar dat is toch het hele eier-eten als het gaat om "Smart" TV's zoals het nu gaat? Ook Sony, Hitachi Chiq endergelijken? Ze kopen het meeste in en integreren dat in een eind-product? Over Samsung weet ik het even niet.

Zelfde verhaal geworden als bij moederborden en volgens mij spreken over gelijke concepten?

[Reactie gewijzigd door Raan7 op 22 juli 2024 19:00]

"Zulke maatregelen treffen wij ook, maar wij voegen daar exclusief aan toe dat statische content wordt gedetecteerd en de contrasten ervan worden gereduceerd. Het gevolg is dat een logo of bijvoorbeeld een scorebord in een game niet meer kan inbranden."

Hoe kan je dit zo stellig opschrijven? Dat kan alleen als je selectief de helderheid van het bijv hud elementen zover omlaag drukt dat het vlak bijna wegvalt.

Wat doet het systeem trouwens met ondertitels ? Die zijn niet statisch maar zorgen in NL wel voor flinke helderheidspieken op een bepaald deel van het scherm. Ik zie na 8 jaar gebruik van mijn plasma TV daar een klein verschil in helderheid als ik een egaal testscherm opzet. Maar dat is dan ook het enige wat er bij mij is 'ingebrand' en is bij normaal gebruik niet zichtbaar dus verder maak ik me er ook geen zorgen om. Voorlopig Plasma ik nog wel even door, ga gewoon kijken wanneer hij het begeeft en hopelijk duurt dat nog heel lang :)

[Reactie gewijzigd door Aidix op 22 juli 2024 19:00]

Kwestie van een screencaption maken en bewaren voor een eventuele garantieclaim.
De Philips OLED806 is in staat om lagere framerates (bijvoorbeeld omdat je console hogere framerates niet aankan) weer op te trekken, zodat je onder optimale condities kunt gamen.
Dit is overigens een nog meer dubieuze claim. Low Framerate Compensation is namelijk iets wat vanuit de GPU komt in het kader van FreeSync, een beeldscherm kan niet zomaar de framerate verhogen. Het enige wat in de regel gedaan kan worden is deze oppoetsen door interpolatie toe te passen, maar laat nu net dat dus zorgen voor een aantal extra frames vertraging om deze beelden te calculeren. Van optimale condities is dan dus geen sprake meer.

Hetzelfde zal van toepassing zijn wanneer er een andere approach wordt gedaan, stel dat de TV dusdanig krachtig is om console beelden van een lagere resolutie te upscalen middels hun P5 chip.
Ik heb zelf een oudere 65oled803 van tpvision/philips en deze dimt statische content wel vrij agressief(maar ook alleen de statische content en iets erom heen/overgang). Ook bijvoorbeeld als ik het xbox dashboard aan laat staan en nooit inbranders gehad.

Dus ja ik geloof wel dat ze die claim maken en het is natuurlijk heel makkelijk na te bootsen in een gecontroleerde omgeving. Moet zeggen dat ik geen last heb van het dimmen. Content waarbij brightness er toe doet(zoals films) bestaat toch meestal uit vrij wisselende beelden.

[Reactie gewijzigd door CR35 op 22 juli 2024 19:00]

Maak aub eens een goeie domme tv, daar zit ik nu op te wachten.
PC modus, beeldverbeteraars uit, geen WiFi code ingeven of UTP kabel er in steken en klaar. Aangezien ze gesponsord worden om apps te leveren zullen TV's voor een dergelijke niche echt niet goedkoper worden.
Een goedkopere tv is niet het doel, het doel is een betere tv.

TP Vision stopt goedkope (trage) chips in z'n smart tv's. Helaas zijn niet alleen de apps traag, maar is ook het ouderwets zappen traag.

Als ze stoppen met smart tv's, en weer gewoon tv's gaan maken, die kunnen zappen en een HDMI input kanaal kunnen kiezen, dan kun je zelf het smart deel wel regelen middels een Apple TV, een Nvidia Shield, een ChromeCast, een Raspberry Pi of wat voor kastje dan ook. Laat de tv vooral goed zijn in het laten zien van beeld.
Zappen? Daar heb je toch een kastje van de provider voor?
Soms wel, soms niet. Op de kabel kun je nog zappen met je tv. Met bv glasvezel gaat dat niet lukken.
Zappen? Dat was toch wat je als kind deed door met een universele afstandsbediening bij de buren voor het raam te gaan staan, in de jaren '90?

Als je het geduld niet hebt om op het volgende kanaal te wachten vraag ik me af hoe het met je geduld gesteld is wanneer je na 20 minuten kijken weer 5 minuten moet wachten tot je programma verder gaat. Kabel tv is leuk voor de ouden van dage maar de markt die de komende decennia nog programma's zal kijken doet dit toch echt via diensten die via een app worden benaderd. Ik zie nog eerder de tuner vervallen dan het smart gedeelte.
Zappen is wat je doet als je op de tast van 1 naar 4 wil gaan.
Wil je weten wat er op welke zender is, dan is de ingebouwde gids vaak de betere optie. Maar zappen kan ook.

Ik kijk alleen nieuws, actualiteiten en sport via de reguliere tv. Ik kijk zelden reclame, soms zie ik dat een halve minuut voor het nieuws. Als ik niet kan zappen, dan is het "leed" zeer goed te overzien. Maar als het zappen van 1 naar 4 op een Philips tv 3 x 2 seconden duurt, dan erger ik me wel. Vooral als je bedenkt dat dat op een Samsung tv (zowel een 2020 als een 2008 exemplaar) binnen een seconde kan.

Netflix (plus andere streamers) op mijn Philips tv is nog weer factoren trager.

Doe mij dus maar een Apple TV (of een ander smart kastje dat ik zelf uit mag zoeken) voor het smart deel, en laat een tv vooral tv zijn: meer dan het kiezen van HDMI inputs en zenders (en het aanpassen van het volume) hoeft er niet op te zitten.
Hier was ik ook een tijdje naar opzoek. en dan i.c.m een tvbox met meerdere HDMI inputs zodat het OSD over de video content heen valt.

Veel TVs hebben allerlei AI-beeldverwerking en anti-inbrand opties dus een SoC in de TV zal nog steeds nodig zijn.

Daarnaast zijn er weinig tv kastjes die HDMI-input hebben (alleen de JBL Linkbar) en geen met HDMI 2.1 voor een variabele refresh rate. Wil je daarnaast bijv Netflix/Amazon in 4K kijken dan moet je tv kastje gecertifieerd zijn anders heb je alleen 1080p

De krachtigere SoCs (zoals AMLogic S9 family) ondersteunen geen HDMI-in

Voorlopig kan ik er dus nog niet zoveel mee.
LG OLED series (OLED55CX bijv) doet dat prima? Bij de setup vragen ze of je "AI" wilt gebruiken of niet. Nee dus. Klaar. De CX is zo'n beetje de beste koop van 2020, de C1 van 2021 (al is die vrijwel hetzelfde).

[Reactie gewijzigd door Menesis op 22 juli 2024 19:00]

Hear Hear. Ik vertrouw die TV's ook niet: ze pendelen data naar externe servers en krijgen updates voor wat ... 2 jaar misschien ?
Een scherm kan ook na verloop van tijd automatisch in standby-modus gaan en je kunt een 'wasprogramma' afspelen om alle mogelijke beeldrestanten weg te halen voordat ze kunnen inbranden. Zulke maatregelen treffen wij ook, maar wij voegen daar exclusief aan toe dat statische content wordt gedetecteerd en de contrasten ervan worden gereduceerd. Het gevolg is dat een logo of bijvoorbeeld een scorebord in een game niet meer kan inbranden."
Het scherm kan in standby stand gaan? Nou, het kan niet alleen het wordt afgedwongen, waardoor je de tv sowieso eens in de +/-8 uur verplicht voor zo'n 15 minuten moet uitschakelen!

Daar ben je mooi klaar mee als de kinderen en/of vrouw overdag tv kijken, dan kan wordt ik in de avond verplicht om de tv uit te schakelen. Dit is dus ook enkele keren voorgekomen bij het bekijken van avondfilms. Dat de tv gedurende de dag steeds andere content laat zien, dat maakt voor de tv niet uit.

Dit gezegde hebbende, ben ik verder zeer tevreden met de 55OLED705 van dit jaar. Het verschil tussen de 705 en 706 lijkt de HDMI versie te zijn (2.0 vs 2.1) en Ambilight (3 vs 4 strips en cpu (non-AI vs AI), maar wel met een flink prijsverschil.

OLED, mat scherm, minimalistisch ontwerp en Android TV (te bedienen met een toetsenbord en muis en apps zijn te sideloaden). Mooie features voor de 55" 705 serie (prijs is zo'n 1000,-).
Ik ben er 99% zeker van dat ook jouw 55OLED705 geforceerd in standby gaat na een 8 uur. Mijn 55OLED803 doet het iig ook. En blijkbaar heb je daar tot nu toe nog niet zo heel veel last van gehad :P
Klopt, dat zeg ik toch ook :?
waardoor je de tv sowieso eens in de +/-8 uur verplicht voor zo'n 15 minuten moet uitschakelen!
Hij gaat dus inderdaad in stand-by (= het nieuwe uitschakelen). Hier heb ik dus wel op een aantal momenten (vooral het begin) veel last van gehad. Nu gaat de tv verplicht even uit als ik thuis kom na het werk (dat zal ze leren !! O-) )
Ah my bad, ik had het verkeerd gelezen.

Maar goed, ik heb toen ik hem met thuiswerken als niet hele zuinige Youtube afspeellijst heb gebruikt het ook meegemaakt. Echter onder de streep is 15 minuten standby per 8 uur wel te overleven imo :P
Heb zelf nu een paar maanden de voorloper van deze TV in gebruik, de 855/12 (zelfde als de 805/12 maar andere voet). Zeker een zeer mooi scherm. Heeft nog geen HDMI 2.1 maar ik ben geen console gamer dus wordt niet gemist. Enige wat bij mij lichtte irritatie opwekt is dat de menu's van de TV met een kleine vertraging pas naar voren komen. Als ik op de zenderlijst druk duurt het toch >1s voordat deze tevoorschijnkomt, net té lang dat je gaat denken "Heb ik de knop wel goed ingedrukt/genoeg naar de tv gericht" en dan druk je nog een keer en krijg je dus "het menu verschijnt, en het menu verdwijnt weer".
Hoop voor Phillips dat ze dat in deze versie sneller hebben gemaakt.
Enige wat bij mij lichtte irritatie opwekt is dat de menu's van de TV met een kleine vertraging pas naar voren komen. Als ik op de zenderlijst druk duurt het toch >1s voordat deze tevoorschijnkomt, net té lang dat je gaat denken "Heb ik de knop wel goed ingedrukt/genoeg naar de tv gericht" en dan druk je nog een keer en krijg je dus "het menu verschijnt, en het menu verdwijnt weer".
Hoop voor Phillips dat ze dat in deze versie sneller hebben gemaakt.
Reageert het menu wel vloeiend zodra het menu eenmaal tevoorschijn is gekomen? Of is het gehele OS erg traag?

Ik wil graag een nieuwe tv met ambilight maar ben bang dat ik me blijf ergeren aan die vertraging.
Mijn 7 jaar oude Philips TV is nooit snel geweest maar toen ik hem aanschafte waren mijn eisen niet zo hoog. Een tijd terug viel het me al op dat de Philips TV's in de winkel diezelfde vertraging hebben. Blijkbaar is dat dus nog niet aangepakt.
Mijn ervaring is bij Philips gelijk aan jouw ervaring, ik stond vorig jaar ook voor de keuze om weer een Philips te kiezen, vanwege Ambilight, of een LG OLED tv.
Omdat de vertraging mij zo stoorde op de oude TV en op een nieuwe TV deze vertraging nog steeds aanwezig was heb ik gekozen om af te stappen van Ambilight. Ook de ervaring bij Philips met betrekking tot het support van App's en dergelijk heeft mij doen kiezen om voor LG te kiezen.
Mijn advies zou zijn kies voor een ander merk.
Als het eenmaal tevoorschijn is dan reageert het wel sneller, maar nog steeds wel met een kleine vertraging, maar die is niet hinderlijk te noemen.

Als je niet persé ambilight hoeft dan zou ik naar een ander merk kijken. Mijn vriendin en grootverbruiker van de TV wilde graag ambilight dus daarom er voor gegaan. Komt ook bij dat deze versies aan de onderkant geen ambilight hebben, dus ook minder geschikt zijn om op te hangen, dan gaat het meer opvallen lijkt me. Mocht je daar over na zitten denken.
Android toch? Is een bekend probleem op Philips TV's sinds dat ze met Android begonnen te leveren.

Wat je kunt proberen is een harde reset uit te voeren dat doe je door de "zijknop/vierpunttoets" omhoog of omlaag te drukken en ingedrukt te houden en dan de stekker in te steken. Hierdoor krijgt je TV een harde reset. In mijn geval werkte dat voor de meeste problemen die ik had met en door Android en dat was met een PFL. Ook kun je XDA developers erop na slaan vaak staan hier updates + fixes voor desbetreffend Philips modellen en ook andere merken TV's, als het gaat om Smart TV's.

Have fun! Eat your hart out!
wat ik bij deze nieuwe philips tv's een probleem vind is dat er, in tegenstelling tot voorgaande modellen, geen verhoging voor de voetsteun meer wordt meegeleverd waardoor mijn sonos beam deels voor het scherm komt te liggen. Voor mij dus geen philips tv meer helaas.
Oh wow! Allemaal intelligente toevoegingen die voor mij gaan bepalen wat ik wil zien.

Dat soort systemen heeft het nogsteeds vaker mis dan dat ze het juist hebben. Laten we alsjeblieft de default gewoon zetten op "NEE IK WIL HET ZELF BEPALEN" met een optie om de "slimme" systemen aan te zetten.
Bij Philips is het zo, dat je een wizzard doorloopt als de tv voor het eerst wordt ingeschakeld. Hierbij geef je aan welke plaatjes je het mooiste vindt. Hierdoor kom je ongeveer uit op de instellingen die Tweakers voorheen ook vertoonde: reviews: De beste beeldinstellingen voor je tv

Daarnaast kun je alle overige beeldverbeteraard uitschakelen, echter is dat wel een extra stap, zoals je aangaf.
Ben vooral naar de nieuwe modellen in September. Ben op zoek naar een 65 inch oled met ingebouwde soundbar. Eigenlijk de 935 maar dan met goeie inputlag en hdmi 2.1.
Elke keer als ik TP Vision zie, denk ik steeds aan de software problemen die steeds weer opduiken.
De enige software problemen die ik had waren: na 2 jaar geen software updates meer en verwijdering van apps na verloop van tijd. Helaas is dat de afgelopen 15 jaar veel vaker voorgekomen bij diverse merken.

Verder hebben we in de afgelopen +/-12 jaar met Philips/TP-Vision tv's, weinig problemen ervaren met de software. Het is alleen jammer dat ik niet even het beeldscherm kan upgraden :D
Allemaal leuk, maar als de tv niet 5 jaar mee gaat is het alsnog weggegooid geld.
Of ik heb natuurlijk pech gehad met exemplaren die net na de garantieperiode een nieuwe moederbord nodig hadden.
Een tv hoort gewoon 5 jaar mee te gaan dus had het onder garantie moeten vallen via de verkoper.
Dat zou best, maar ze konden mij alleen een nieuwe aanbieden met korting.
Je recht halen kost ook geld.
Je recht halen begint met je recht kennen en daar volhardend in zijn. Als dat niet werkt, dan pas rechtszaak starten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.