Door Tweakers Partners

December Prijzen Parade 2019 - Dag 6: Win een Acer Chromebook R13

16-12-2019 • 07:00

170 Linkedin

Win een Acer Chromebook R13

Het is inmiddels december, en dat betekent dat de December Prijzen Parade er weer is! Deze maand staat in het teken van weggeefacties, gewoon uit blijk van waardering voor onze trouwe users. Wat je hiervoor moet doen? Bijna niets! Mocht je onderstaande actie leuk vinden, dan hoef je alleen maar aan te geven dat je kans wilt maken.

Vandaag kun je een Acer Chromebook R13 CB5-312T-K7SP winnen, mogelijk gemaakt door Acer.

 • Productinformatie vanuit Acer
 • Specs

Kies voor een laptop en tablet in één. Dankzij het makkelijk omklapbare scherm kies je voor de modus die op dat moment bij jou past. Door middel van het touchscreen kun je alle apps bedienen zoals je gewend bent van je telefoon, maar dan op een groter scherm. Je bestanden sla je op in de Cloud, waardoor je overal bij je bestanden kunt.

Bekijk in Pricewatch »
 • Convertible design: 360 graden scharnier
 • 13.3" Full HD Multi-Touch
 • Tot 12 uur batterijduur
 • Korte opstarttijd, groot gebruiksgemak en sterke beveiliging dankzij Chrome OS
 • MT8173 Quad-core
 • 4GB DDR3
 • 64GB eMMC
  ​​​

Een mooie prijs dus van onze partner van vandaag, Acer. Wil je hem winnen? Dan hoef je alleen maar onderstaande poll in te vullen om automatisch kans te maken.

December Prijzen Parade 2019 - Dag 6

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 11 december 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot 17 december 2019 07.55 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 17 december 2019 bericht via e-mail (niet-winnaars ontvangen geen bericht). Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Acer zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (170)

170
168
164
0
0
1
Wijzig sortering
nou, ik zou wel eens willen testen of je daar inderdaad geen virussen op kan krijgen zoals ze op de reclames beweren dus count me in :)
Welke reclame beweert dat?
Google tv reclame over chomebooks iig.
Als je dit echt wil testen moet je een wordpress blog erop gaan hosten en een paar maanden niet updaten... Als je dan geen virussen heb.

Wel zou deze prima moeten werken voor algemeen gebruik! I'm also in.
Default is er Debian en Android en ChromeOS dat op ARM draait. Het hoofd OS is lastig permanent (lees boot-overlevend) aan te vallen omdat deze met hardware ingebakken Keys wordt gevalideerd bij elke boot. Als dat wordt uitgezet, verteld een scherm bij elke boot dat het is uitgezet én dat je mogelijk daardoor aangevallen of kwetsbaar bent + de optie te herstellen; powerwash.

Je kunt wel zelf (web)apps installeren die malicious activiteiten uitvoeren, als je van alternatieve bronnen apps installeert of valide apps zo configureert dat ze dat doen.

Powerwash is een zeer krachtig instrument, mijn ervaring is dat je binnen 10 minuten weer vrij kunt zijn van malware en virussen én alle op veiligheid gescande play-store (web)apps weer automatisch terug krijgt. Bovendien behoud je daarbij al je e-mail en documenten (i.v.m. Google cloud storage) en eventueel wifi- en andere wachtwoorden.

Het is uiteraard aan te raden twee-staps-validatie aan te zetten voor je Google-account.

[Reactie gewijzigd door djwice op 17 december 2019 06:56]

Ze zeggen niet dat je geen virussen kan krijgen maar ze zeggen dat er een ingebouwde virusscanner in zit. Nou heeft Windows 10 standaard Windows Defender dus zo bijzonder is dat niet. Maar dat weet de gemiddelde consument niet.

Edit @NLKornolio
Chromebook draait altijd Chrome OS en ze adverteren dus dat Chrome OS een ingebouwde viruscanner heeft.
Windows 10 (ook een OS) draait ook met een ingebouwde virusscanner.
Heeft verder niks te maken de hardware maar met het besturingssysteem.

[Reactie gewijzigd door Bazvv op 16 december 2019 13:29]

Ben wel benieuwd eigenlijk of Chrome volstaat voor thuis gebruik, heb er nog nooit mee gewerkt. Dus ja.

[Reactie gewijzigd door Finger op 16 december 2019 07:04]

Een Chromebook is prima voor thuis gebruik. Internetten, email of eventueel basis word/Excel handelingen. Groot voordeel is de play store.
Ligt eraan wat je thuis doet...

In principe kun je voor administratieve dingen alles wel web based doen. Maar als je net ff wat meer wil kom je daar niet mee weg.
Nou dat heb ik mogen ervaren. Super mooie ChromeOs laptop gekocht, maar ik liep al snel tegen de beperkingen aan. Zo kan je met de 'verkenner' wel verbinding maken naar je NAS, maar vervolgens vanuit je apps niet. Ook is de NAS over VPN niet bereikbaar. Het gemis van tooltjes zoals Paint.net etc zijn ook allemaal dingen waarmee je moet dealen. Ik vind het een super fijn ding om op te internetten, maar zelfs als ik een vakantie ga uitzoeken en hier wat notities bij wil achterlaten dan pak ik al mijn oude Windows laptop, wat ik toch wel jammer vind.
Kun je tegenwoordig nog geen Android apps draaien op ChromeOS dan? Daar waren ze toch mee bezig 2 jaar geleden oid?

Oprechte vraag hoor maar ik meen dat Linux en Android apps om dat gat te vullen inmiddels toch wel beschikbaar waren...

Hoewel Android op tablets al voor oncontroleerbare huilbuien zorgt en op laptops nóg dramatischer is... maar dat er apps voor beschikbaar zijn zou wel een goed begin zijn.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 16 december 2019 07:55]

Ja hoor, Android apps werken gewoon op een Chromebook. Ook Linux apps. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar een NAS moet gewoon te koppelen zijn anno 2019. In plaats van Paint gebruik ik Gimp.
Ook is de NAS over VPN niet bereikbaar.
Ligt dat echter wel aan ChromeOS? Aangezien je dan nog steeds vanuit de file manager een verbinding zou moeten kunnen maken, mits de NAS verbindingen via de VPN toestaat en de VPN server de NAS kan bereiken.
Bedankt voor je suggestie, maar de NAS accepteert verbindingen ook over de VPN. Via Windows en Elementary OS werkt het prima.
In de nieuwe versie van chromeOS kan je connectie maken met netwerkschijven door een fileshare toe te voegen. Dit is op OS niveau.
Het klopt dat je geen exact dezelfde tooltjes kan vinden op een chomebook. Maar als je even zoekt, dan is er meestal wel iets te vinden wat hetzelfde doet. Of binnen de Google suite of via apps van Google play of linux.
Tekeningen kan bijv. met Google tekening of Gimp. Notities met Google Keep of Evernote.
Eens, maar wel omslachtig als je vanaf windows10 komt en je pc uit het raam gooit. Ik heb hetzelfde gedaan met linuxmint en chrome Het probleem waar ik tegen aan liep is dat iedereen altijd wel 1 programmatje heeft wat niet draait op linuxmint. Voor chrome geldt in principe hetzelfde zo niet meer aangezien linuxmint erg lijkt op windows en zelfs steam erop heeft zitten.
Ik heb een vorige Acer Chromebook, vooral voor het standaard internet werk, huishoudboekje, emailen, maar ook om een kind op internet spelletjes of youtube te laten kijken. En die bevalt me nog steeds zeer goed, maar zie na vele jaren wat slijtage optreden bij het aansluiten van de adapter, dus een nieuwere zou fijn zijn :-)
Ik heb er zelf een en ik vind het helemaal k*t. Je kan voor dezelfde prijs een Windows laptop met dezelde specs kopen en ik vind het gewoon vreselijk irritant dat je niks kan downloaden buiten de play store.
Linux apps geprobeerd?
https://www.androidpolice...est-linux-apps-chrome-os/

Of zou je alleen Android apps (.apk's) willen side-loaden buiten de Play Store om?
Ik werk al een paar jaar met een chromebook van mijn baas (ik werk opvoortgezet onderwijs). Na de zomervakantie net een nieuwe chromebook gekregen....
maar toch wil ik graag deze winnen, want ik zou zo graag een keertje een met een full HD scherm hebben! En vooral een die niet beheert wordt door mijn werk die juist alles wat een chromebook interessant maakt heeft geblokkeerde, zoals de playstore.
Kun je niet met een tweede gebruiker inloggen op je beheerde Chromebook? Welke dan wellicht niet beheerd is?
Ja en nee. Je kan alleen inloggen met het e-mail adres van de school. Dus meerdere gebruikers kan wel, maar het blijft altijd beheerd.
Jammer! Zou zo handig zijn als ze ook een privé gebruiker naast de werk gebruiker zouden toestaan.

Nu zie je soms op smart board daardoor privé dingen van docenten; dingen die ze tijdens hun lunch of even voor/na schooltijd moeten regelen in een tab open staan. Logisch, normaal gebruik. Maar als ze even konden switchen zonder alle open schermen te verliezen (in beide accounts), zou dat wellicht wat beter zijn voor hun privacy en work/life balance. (niet beide tegelijk zien, even mind op andere dingen, meer focus kunnen houden daardoor en daardoor meer rust). - docenten hebben als typisch een beroep waarin ze veel context switchen, dus privé account toestaan zonder limitaties zou ze wellicht kunnen helpen. Hoewel je dan wellicht gewoon alles met je privé account zou doen; aard van het beestje; docenten hebben op elk moment van de dag wel een accociatie die onderwijs gerelateerd is.

Dus twee verschillende Chromebooks die van buiten anders ogen en ook typisch anders toetsenbord en scherm rand (een glimmend scherm de ander mat) etc; een privé en een voor werk met bewust andere beleving, kan wellicht juist daarin helpen.

Grappig, mijn beeld is al schrijvend veranderd.

[Reactie gewijzigd door djwice op 17 december 2019 07:54]

"En vooral een die niet beheert wordt door mijn werk"......toch niet als docent Nederlands, mag ik hopen :)

Sorry, no harm intended, ben in enorme zeikmodus vandaag. Overigens veel succes vandaag, want een steuntje in de rug van het VO is natuurlijk altijd van harte welkom (als ik hem niet win natuurlijk O-) )
Oh wat gênant :X Gelukkig geen Nederlands docent idd
Zo handig om straks te gebruiken bij mijn opleiding, als 41 jarige weer terug de schoolbanken in :)
Doe je goed! Welke opleiding ga je doen?
Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg mbo 4
Niet voor mij.
Hou niet van alles in de cloud en alles Google dus Chromebook.
Hij kan ook zonder cloud draaien. Als extreem voorbeeld; hij kan zelfs in een Microsoft beheerde omgeving hangen; met Microsoft Active directory users als login en one drive en Microsoft Office 365 als werkomgeving en One Drive of onprem storage die de Google Drive functies (zoals real-time-sync, opslag en restore feature) overneemt.

Je kunt je uiteraard ook gewoon overgeven en genieten van het comfort dat de assistenten van Google al weten wat je bedenkt dat je wilt gaan doen. Automatisch archiveren van ongebruikte shit, ontdubbelen van je bestanden. Gratis lissless opslag voor al je muziek, foto's en video's. Er overal toegang toe op al je devices, en het vinden wat je zoekt tussen al je honderduizenden bestanden binnen een paar acties.

Wellicht voel je je dan minder vaak onrustig, en heb je wellicht minder het gevoel jezelf en je omgeving te moeten afschermen en te verdedigen. Waardoor je meer rust en vertrouwen voelt. Klinkt uiteraard absurd. Een parodie op je verwachting; het werkt het bevrijdend i.p.v. beklemmend. Nooit gedacht.

[Reactie gewijzigd door djwice op 17 december 2019 07:18]

Jeuh, wat een mooie prijs weer! Goed bezig Tweakers! oOo *O*
Leuk dingetje, maar niet voor mij.
Ik hun m iemand anders.
Dat is nog steeds een mooie! Zou ik goed kunnen gebruiken :). Mooi scherm en fijne lange accuduur en weinig extras die je toch niet gebruikt.
1 2 3 ... 15

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee