Door Tweakers Partners

December Prijzen Parade - Dag 4&5: Win een Charlie Temple-cadeaubon van 50 euro

14-12-2019 • 07:00

122 Linkedin

Win één van de vijf Charlie Temple-cadeaubonnen t.w.v. 50 euro

Het is inmiddels december, en dat betekent dat de December Prijzen Parade er weer is! Deze maand staat in het teken van weggeefacties, gewoon uit blijk van waardering voor onze trouwe users. Wat je hiervoor moet doen? Bijna niets! Mocht je onderstaande actie leuk vinden, dan hoef je alleen maar aan te geven dat je kans wilt maken.

Vandaag kun je één van de vijf cadeaubonnen t.w.v. 50 euro winnen, mogelijk gemaakt door Charlie Temple.

 • Productinformatie vanuit Charlie Temple

Brillenglazen met een 'blue light'-filter filteren voor een groot deel het blauwe licht dat uit een (beeld)scherm komt. Zonder dat je het bewust door hebt, word je de hele dag blootgesteld aan het blauwe led-backlight dat in alle typen schermen zit. Of je nu de hele dag op kantoor achter je pc zit, of een fanatieke gamer bent. Een bril met blauwlichtfilter-glazen helpt om het blauwe licht voor een deel te filteren, waardoor je meer rust voor je ogen zult ervaren.

Bij de glazen met een 'blue light'-filter zie je aan de buitenkant geen verschil met normaal glas. Alleen wanneer je de bril op hebt, ervaar je een veel zachter licht. Hierdoor kijk je prettiger naar je scherm(en). Kies je ook voor een rustig gevoel aan je ogen na (uren)lang schermgebruik? Bekijk onze gehele collectie op www.charlietemple.com

Logo charlie temple

Een mooie prijs dus van onze partner van vandaag, Charlie Temple. Wil je hem winnen? Dan hoef je alleen maar onderstaande poll in te vullen om automatisch kans te maken.

December Prijzen Parade 2019 - Dag 4 & 5

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 11 december 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot 16 december 2019 07.55 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 16 december 2019 bericht via e-mail (niet-winnaars ontvangen geen bericht). Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Charlie Temple zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Niet-winnaars ontvangen eenmalig een mail met een kortingscode. Binnen enkele dagen ontvang je deze mail.
 • De mail met de kortingscode wordt verstuurd via Mailchimp. De gegevens worden 30 dagen bewaard en na die tijd verwijderd.
 • De korting bedraagt 10% en is geldig bij aankopen vanaf 45 euro.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (122)

Wijzig sortering
De actie om een cadeaubon weg te wegen is prima maar had van Tweakers wel verwacht dat claims zoals "Een bril met blauwlichtfilter-glazen helpt om het blauwe licht voor een deel te filteren, waardoor je meer rust voor je ogen zult ervaren." in een advertentie/actie wat beter getoetst worden. Dit is namelijk kul[1]. En ja, ik snap dat ze ervaren neer zetten omdat een 'ervaring' niet gestoeld hoeft te zijn op bewijzen maar een klein beetje toetsing van de informatie die je verspreid via dit platform zou geen kwaad kunnen.
"We find a lack of high quality evidence to support using BB spectacle lenses for the general population to improve visual performance or sleep quality, alleviate eye fatigue or conserve macular health.
[2]

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 14 december 2019 10:56]

Leuk hè die wetenschap. Je kan er gewoon alles mee bewijzen, zelfs als het tegengestelde lijkt te zijn.
Daarmee is nog niet bewezen dat de brillen die Charlie Temple verkoopt ook daadwerkelijk effect hebben op melatonine productie door blauw licht.
Zoals de expert in de gelinkte video uitlegt filtert de bril in een ander licht spectrum dan het blauwe licht dat de melatonine productie beïnvloed, daardoor heeft de bril geen invloed op je rust.
Ik ben er ook een beetje ingetrapt om dit bij mijn bril er in te zetten, maar ik kan eerlijk gezegd geen verschil merken met mijn vorige brillen die dit niet hadden.
Blauw licht is niks mis mee zolang je het niet te veel hebt voor het slapen. In de ochtend wanneer je juist wakker wilt worden of op je werk in de middag wanneer je je wilt concentreren dan helpt het juist om blauw licht in je ogen te krijgen.

Een gebrek aan blauw licht is voor je lichaam een teken dat het laat is en dat het zich moet voorbereiden om te slapen. Als je voor het slapen veel blauw licht krijgt kan het zijn dat je daarna moeilijker in slaap valt. Slechte nachtrust is schadelijk voor je gezondheid en vooral zeer vervelend.

Het blauwe licht op zichzelf is niet schadelijk en je hebt het overdag juist nodig voor een natuurlijke dagritme. En als je het type bent die extreem makkelijk kan slapen heb je je nergens zorgen over te maken zonder zo een filter.

Zelf ben ik een slechte slaper en heb gemerkt dat een filter op mijn telefoon werkt. Ik heb na 20 uur een blauw licht filter en verlaag met een andere filter mijn helderheid onder het minimum. Dat heeft geholpen iets beter te slapen nadat ik voor het slapen mijn telefoon check.
Als je zo'n slechte slaper bent, waarom gebruik je dan je telefoon nog zo vlak voor het slapen? Ik snap dat alle beetjes helpen, maar is het in jouw geval niet slimmer om dan gewoon je telefoon helemaal niet meer te gebruiken?
Omdat hij dan niet kan slapen door het knagende gevoel, iets gemist te hebben ?
Sorry, ben ook een oude knar die die drang niet begrijpt.. :z
Weten dat iets slecht voor je nachtrust is betekend niet dat je daar iets mee wilt doen of soms zelfs kan doen.
Veel van mijn hobbies resulteren in een scherm voor mijn neus. En sommige van mijn creatieve hobbies hebben een goede belichting nodig waardoor je ook veel blauw licht krijgt. Ik wil me wel vermaken voor ik ga slapen. Maar om het probleem iets kleiner te maken heb je dus filters en die gebruik ik dus ook.
Het nadeel van zo’n blauw licht gefilterde bril vind ik wel dat omdat je het blauw er deels uithaalt wordt de hele wereld gelig, als een foto die in de sigarettenrook gehangen heeft. Na een tijdje valt dit niet direct meer op, maar bij het afdoen zie je direct hoe het eruit “hoort” te zien, het equivalent van als je licht dempende oordopjes inhebt en die uitdoet.

Ook vind ik het esthetisch minder dat het blauw van buiten wordt gereflecteerd en dus dat voor andere mensen je brillenglazen heel blauw eruitzien.

Verder is een nadeel van CharlieTemple dat er grote productvariatie is, vooral met de hoek van de brillenpootjes met de bril. Daarmee kan het dus heel goed dat je een brilmontuur koopt die perfect past en dan koop je er nog een, identiek frame en die is te groot (of te klein). Voor de rest is het optisch ook niet perfect onder een hoek (chromatische aberraties) maar daar valt gezien de prijs niet echt over te klagen.
Erg jammer dat Tweakers dit soort snake oil promote. Het klopt inderdaat dat blauw licht ervoor zorgt dat je melatonine melatonine aanmaakt, maar iig Windows en Android hebben een blauw-licht filter ingebouwd.
Het helpt ook niet tegen een branderig gevoel; dat word namelijk veroorzaakt door uitgedroogde ogen. Dit gebeurt omdat je minder knippert als je de hele tijd naar een vast punt of een punt dichtbij kijkt of zo. Om dit te voorkomen kan je het best de 20/20/20 regel volgen; iedere twintig minuten 20 seconden 20 feet (6 meter) ver kijken. Dit helpt dit te voorkomen (hier zijn handige reminder apps voor).
Tenslotte beschadigd blauw licht je ogen niet.
iOS heeft het ook al sinds 2015.
8-) Als full-time bril drager, zeg ik JA
Kassa schiet daar m.i. toch een beetje tekort. Ze praten met de oogarts alleen over schade aan het oog, en laten twee andere aspect helaas links liggen: melatonine productie en branderige ogen.

Hier een artikel van Harvard, onderbouwd met onderzoeken, waarin uiteengezet word dat blootstelling aan blauw licht in de avonduren zeker de melatonine productie (en dus je cyrcadian rythme) verstoort. Dat heeft op zijn beurt weer allerlei andere gevolgen (verhoogd risico op kanker, diabetes enz.).

En dan is er nog het branderige ogen aspect. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat wanneer ik geen blue light filter gebruik op mijn PC/telefoon 's avonds, ik echt last van mijn ogen heb bij langdurig gebruik. Eigenlijk begon dat andersom: ik had ivm avonddiensten e.d. vaak last van mjjn ogen omdat ik veel naar een scherm tuurde. Nadat ik f.lux installeerde is dat enorm verminderd, en kan het verschil nu goed merken wanneer ik 's avonds achter een PC zit die niet zo'n filter heeft. Typte ik nu niet op mijn telefoon, dan zou ik daar ook een bron voor zoeken ;)
Het is inderdaad waar dat blauw licht invloed heeft op je melatonine productie.

In het stuk van Kassa hebben ze gemeten dat de bril die ze hadden niet het gedeelte blauwe licht eruit filterde wat belangrijk is voor de controle van de melatonine productie.

Als dat geldt voor al deze brillen, zouden ze dus nog steeds niet zo zinvol zijn.
Je verhaal klopt, maar dat geldt alleen voor filters die daadwerkelijk een aanzienlijk deel van het blauwe licht wegfilteren. Deze filters herken je aan een duidelijk gele kleur.

De brillen met kleurloze glazen houden zo weinig blauw licht tegen dat het effect absoluut onmerkbaar is. Dat is ook meteen de reden dat Specsavers deze onzin niet verkoopt.
Misschien moet je de pagina van CT openen, en eens kijken wat er te vinden is.

Dat Bleu Light filter is een optie in het pakket.

Ik haal er elk jaar een recent model zonnebril op sterkte, zolang je ogen niet veranderen in sterkte, gaat dat prima.
In tegenstelling tot een 250€ Hans Anders (huismontuur) die iedereen heeft
Toch heeft lang niet iedereen last van branderige ogen. Ik kan een hele dag achter verschillende monitoren zitten (heb er thuis en op kantoor zelfs 3 naast elkaar) en totaal geen problemen met branderige ogen. Wel heb ik altijd voldoende licht, waardoor je ogen minder open gaan staan vanwege het donker om je monitor heen. Ik vind het idee van f.lux aardig, maar ik kan er niet goed tegen dat alles zo verkleurd naarmate de tijd verstrijkt. Het effect vond ik veel te groot.

Overigens hoef je f.lux niet meer te gebruiken, Windows heeft dat inmiddels ook ingebakken zitten en Android of iOS ook al.
De een zal er qua branderige ogen inderdaad meer last van hebben dan de ander, echter heeft het bij iedereen effect op de melatonine productie. Het feit dat dit dagelijks gebeurd en al heel lang, zal vast bijdragen aan het feit dat de meeste mensen zich hier niet bewust van zijn, het is namelijk het nieuwe normaal, de standaard.

F.lux bied meer functionaliteit dan de ingebouwde W10 functie (en ook meer dan ze enkele jaren geleden boden), o.a. qua kleur instellingen, dus wellicht is het het waard om er nog eens naar te kijken. Hetzelfde geld voor Android, daar gebruik ik Twilight, geeft ook ruim meer opties.
Ach kassa maakt wel 3ens meer missers gelukkig niet veel, maar . . . . Kijk maar de,uitslag van jumbo versus aldi lidl en daarna uitslag consumentenbond.
Je kunt van je cadeaubon natuurlijk ook gewoon bril op sterkte of zonnebril kopen. Heb je meteen weer een reden om een 10k cd/m2 monitor te nemen 8-) !
Placebo is wel wetenschappelijk bewezen, daar is niks mis mee buiten dat je niet mag liegen over wat het is. als winactie wil ik het dan best eens proberen.
Zou dit soort dingen sowieso met een korrel zout nemen als het van een opticien afkomt, oogartsen zijn de echte specialisten.
Oogartsen zijn ook maar mensen...
Goh het zou wat zijn voor dit soort bedrijven wanneer mensen zorgvuldiger met hun ogen omgaan. Dat wordt een daling in de winst. Dus nee, hun willen natuurlijk meer mensen met minder goede ogen = geld.
Ik snap zowieso niet waarom je zo'n bril zou kopen. Je kunt tegenwoordig toch gewoon op elk beelscherm het blauwe licht eruit filteren. Heb je geen bril voor nodig.
Bij organisaties waarbij instellingen worden beperkt, valt dat tegen.
Ervaring: Ik werk bij Defensie.
Ik heb een blauw licht filter van Pearle. Dagelijks werk ik minimaal 8 uur met een of meerdere displays.
Het blauwe filter heeft wel degelijk effect tegen de vermoeidheid. Schadelijkheid kan ik zelf niet testen.
Placebo zou het ook kunnen zijn natuurlijk, maar dat effect zal wel weg zijn na ruim 2 jaar.
Placebo zou het ook kunnen zijn natuurlijk, maar dat effect zal wel weg zijn na ruim 2 jaar.
Hoezo? Is placebo aan slijtage onderhevig?
Nee wordt zelfs steeds beter over tijd.
verwijder

[Reactie gewijzigd door Kvibe op 14 december 2019 10:56]

Je zal toch eerst bij een opticien je ogen moeten laten meten toch? Die geeft geen recept zonder dat de winkel er geld voor krijgt: via een bril.
Aangezien hij al fulltime brildrager is weet hij heus zijn sterkte wel ...
De sterkte zal wel lukken, ongeveer. Maar hoeveel was het verschil tussen links en rechts ookalweer? En de cilinder?
En op hoeveel afstand moet het optisch centrum van elk van de glazen van elkaar zitten?
Er zijn zelfs mensen die niet eens het verschil tussen een positieve en een negatieve dioptrie weten.

Ik denk dat je de gemiddelde fulltime brildrager overschat.
De sterkte zal wel lukken, ongeveer. Maar hoeveel was het verschil tussen links en rechts ookalweer? En de cilinder?
Dat staat allemaal op je brilrecept.
Wanneer je bij een opticien een bril koopt kun je dat recept vaak gratis meekrijgen.
En ook zonder verdere aankoop kun je je ogen door een opticien/optometrist laten opmeten voor niet al te hoge kosten.
Je hebt meer nodig dan alleen de oog sterkte ...
Ja, dat weet ik als lensdrager ook wel. Maar ik heb alle informatie gewoon mee gekregen van de opticien. Als ze dat niet doen zou je zelfs onder de AVG op kunnen vragen.
Oogmetingen bij 'ketens' zijn vrijwel altijd gratis. Ik heb in ieder geval mijn eigen recept, èn twee brillen van Charlie Temple.
In principe is dat bij iedere opticien wel het geval, maar die bedrijven leven natuurlijk niet van de lucht. De kosten van die oogmetingen worden verdisconteerd in de brillen die ze wel verkopen.

Een bedrijf als Charlie temple maakt dus winst door te leunen op voorzieningen die andere organisaties in leven houden. In de natuur zou je zoiets een parasiet noemen, als een Maretak die meelift op de sapstromen van een boom. Geen win win situatie voor die boom.

Op zich kan betalen voor een oogmeting een oplossing zijn, zou ook goed zijn voor transparantie (wat betaal ik voor wat). Maar dan moet er nog wel iets veranderen aan het opticien landschap.
Betalen kan ook gewoon, kost volgens mij 19 euro bij Pearl. Verder moet je voor complexe glazen toch naar een opticien en ga je deze niet via internet bestellen.

Ik denk dat ze vooral brillen verkopen aan de Instagram generatie die zelfs brillen koopt zonder sterkte.

Voor lenzen doe ik overigens het zelfde , dan bestel ik ze via internet. Zelfde lens, helft van de prijs. Maar eens in de 2 jaar laat ik mijn ogen meten voor een bril en dan geven ze me de lenzen controle gratis bij afname van een bril
Bij Charlie Temple een zonnebril op sterkte plus een reservebril aangeschaft. De zonnebril was nog geen drie tientjes en daar heb ik erg veel plezier van gehad afgelopen zomer. En dat op maat gemaakte ding kon ik ook nog eens retour doen, dus daar zal al redelijk wat marge op zitten. Ik vind persoonlijk het prijsverschil wel erg veel geld voor een oogmeting. De glazen komen in ieder geval bij Pearle, Eyelove en Hans Anders kant en klaar uit China, de marges daar zijn flink.
Ik haal zelf eens per twee jaar een nieuwe bril bij een fysieke winkel inclusief oogmeting, en dat is ook mijn dagelijkse bril. Maar ik had en heb er geen moeite mee om met dat recept online iets te kopen. Ook de grote ketens doen steeds meer online, wellicht komt er een verschuiving in de brillenwereld. Ik moet hierbij wel aantekenen dat ik bij een fysieke opticien altijd als een koning behandeld word, dat is mij tot nu toe de tweejaarlijkse duurdere aankoop wel waard.
Charlie Temple is in middels niet meer zelfstandig en onderdeel van Pearle's moederbedrijf.

@GrooV Ik heb meerdere brillen gekocht bij CT en ben zeer tevreden mee, ik heb geen hoge sterke wel 'hoge' cilinder afwijking wat mijn glazen complex/redelijk duur maken -ik heb ook alleen de duurste optie tot mijn beschikking bij CT-. Ik heb mijn ogen laten testen bij hans anders of een van die andere toko's en dat recept gebruik ik. Maar samen met duurste glas+montuur -titanium- was ik onder de 150 euro (110 euro geloof ik). Voor 95% van de brildragers met een recept zal CT gewoon geschikt zijn, tenzij je iets echt exotisch hebt wat je ook niet kan bestellen bij een opticien. (of dacht je dat de opticien de glazen zelf maakte?)
Mijn hoofd bril gaat nu all langer mee dan mijn voorgaande 'design bril van duur merk' (4x de poten moeten laten vervangen totdat ze geen poten meer hadden voor het model. Dus had ik na 3 jaar een bril die niet meer te maken was en daardoor de poten niet meer inklapbaar, dat is knap irritant kan ik je vertellen)

Vind deze actie ook een leuk idee, aangezien velen van ons (waarschijnlijk meer dan gemiddeld) bril dragend zijn. Dit zijn geen instagrammer brillen die geen sterkte hebben, daar kan je gewoon merk monturen van kopen :+
Ik heb meerdere brillen via mijn opticien, maar b.v. een modebril of zonnebril op sterkte voor erbij, koop ik gerust bij een webshop.
Je kan bij vriewel elke opticien een oogtest doen
Dan krijg je een papiertje met de resultaten mee

Soms moet je inderdaad betalen ( meestal in de steden, bij vestigingen waar het vaker voorkomt )

Maar ik heb bij zowel Hans Anders, Pearl en Eyewish mijn ogen laten opmeten ( in het kader van Second Opinion ) en dan heb je alles op papier
< tenzij het veel afwijkt ;) dan heeft iemand het niet goed gedaan >
Eh ik ook +7 flex er graag mee:D
Zijn die brillen van Charlie Temple dan ook op sterkte?
Is dat echt een vraag?
Hoezo, zou het productaanbod van Charlie Temple een kwestie van algemene kennis moeten zijn? Of vind je dat een taaluiting die de grammaticale vorm heeft van een vraag, het er niet echt een is als er geen moeite is gedaan om eerst online het antwoord te vinden (dat zou iemand mij nog kunnen verwijten)? In het artikel hierboven stond er in ieder geval niets over.

[Reactie gewijzigd door Brousant op 15 december 2019 13:20]

Ja.

Quote van hun website:

..... Je hebt al een acetaat bril inclusief glazen voor sterkte voor ......

https://www.charlietemple...lde-vragen/brillen-glazen
Ik heb een Charlie Temple bril en de glazen van die bril zijn zo slecht geslepen dat ik deze actie oversla.
Dat kan natuurlijk ook niet anders voor die prijs inclusief monteur en alle kosten eromheen. Ik merk ook veel verschil tussen mijn reserve Hans Anders bril en die door bij een goede optometrist/opticien zaak. Maar goed, de prijs van een goed merk glas is al ronde de 200euro. Afhankelijk van hoe dun je ze geslepen wilt hebben (goedkoper of duurder).
Is het niet veel makkelijker om softwarematig wat minder blauw op het scherm te tonen? Voor smartphones zijn daar appjes voor.
Bij smartphones (Android/iOS) en Windows 10 zit het ingebouwd. Daar heb je geen “appjes” voor nodig.
Lijkt me een leuke start van het nieuwe jaar, daarom ding ik graag mee!
Zeer leuk cadeau maar ik laat deze aan me voorbijgaan. Veel succes allemaal!
Leuke acties in December! Deze laat ik echter aan me voorbij gaan. :)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee