LG: G2 krijgt volgend jaar update naar Android L

LG geeft volgend jaar zijn G2-smartphone een update naar Android L, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Tevens is de fabrikant van plan om de interface die het voor de G3 ontwierp ook naar andere smartphones te brengen.

Volgens de Italiaanse productmanager bij LG Raffaele Cinquegrana zijn er plannen om volgend jaar een update uit te brengen voor de G2 die Android L naar de smartphone brengt. Dat zei hij in een gesprek met Tutto Android. Een specifieke releasedatum werd niet bekendgemaakt, wat vermoedelijk te maken heeft met het feit dat Google de software nog niet heeft uitgebracht. Waarschijnlijk gebeurt dat in het najaar.

Tevens zou een bron aan Tutto Android hebben bevestigd dat de G2 wordt voorzien van de interface die LG heeft ontworpen voor de G3. Aanvankelijk was de fabrikant dit niet van plan, maar doordat de gui veel positieve reacties kreeg zou er toch voor gekozen zijn om deze ook op de G2 te zetten, aldus de bron. De interface van LG wordt als een soort schil over het Android-besturingssysteem gelegd, iets dat de meeste grote fabrikanten van Android-toestellen doen.

LG liet al weten dat het de interface van de G3, die vergeleken met eerdere versies is versimpeld, ook brengt naar nieuwe smartphones die het dit jaar uitbrengt. Mogelijk geldt dit voor de L70+ en de L80+ die het bedrijf onlangs aankondigde. Deze midrange-toestellen hebben net als de G3 knoppen aan de achterkant en ondersteuning voor de Quick Circle-case waarmee door een opening in het hoesje notificaties getoond kunnen worden.

Door RoD

Admin Mobile

24-08-2014 • 10:55

72 Linkedin

Reacties (72)

Wijzig sortering
Mooi dat er nu al bedrijven bezig zijn om te zorgen dat ze een update naar L krijgen :) toch vind ik dat google eigenlijk zelf de update's moet proberen te regelen, zodat gewoon ieder mobieltje altijd up to date is.. mijn telefoon zit nu nog bij 4.1.1 terwijl kitkat idiaal is voor deze telefoon..
Dit is voor Google onbegonnen werk vanwege de fragmentatie van Android smartphones.
Hoezo onbegonnen werk? zie Windows phone, ook verschillende telefoon soorten en die krijgen updates van Windows zelf volgens mij (geen ervaring) maar die kunnen volgens mij wel elke tablet en phone update'n, Windows update werkt toch ook op elke pc? waarom zou het in deze tijd van technologie onmogelijk zijn? oke ik snap dat oude apparaten het niet aankunnen, maar ik vind wel dat je updates hoort te krijgen tot het echt niet meer ondersteunt word, mijn windows xp pc draait bv als een zonnetje Windows 8.1, waarom zou dit dan niet mogelijk kunnen zijn met android? sorry dat ik computers met een telefoon vergelijk, maar zie het zo het is bijna hetzelfde tegenwoordig alleen dan net andere hardware en software.
Windows Phone is Windows Phone, of je nu een Nokia, Huawei of whatever hebt. Elke fabrikant voegt wat eigen apps toe en misschien een leuke extra functie, maar van OS moeten ze afblijven.

Android-fabrikanten doen veel meer met hun OS: complete reskins, aangepaste instellingen, extra systeemapps etc. Als je dan vanuit Google Android L gaat pushen, riskeer je dat de overliggende laag van de maker niet meer compatibel is met alle problemen vandien.

De Nexus-reeks krijgt Androd zonder aanpassingen en daarvoor worden de updates dan ook rechtstreeks vanuit Google gepusht. Alle andere telefoons hebben meer of minder aangepaste versies (van de heel milde aanpassing van Motorola tot de complete reskin van Samsung en Miui) en moeten dus zelf ook nog wat werk doen.
Het heeft voor en nadelen:

Android heeft fragmentatie maar kan zeer snel mee innoveren door innovaties vanuit de OEM.

Windows Phone heeft amper fragmentatie maar is traag met het implementeren van de nieuwste innovaties.

Ik heb het voornamelijk over innovaties die op OS niveau gaande zijn. En niet in apps. OEM's kunnen namelijk WP niet aanpassen. OEM's kunnen Android wel aanpassen. Zodoende bepaalde hardware en drives wel toepasbaar kunnen maken waarbij dat bij Windows Phone bijvoorbeeld nog niet ondersteund wordt vanwege het feit dat Microsoft de code beheert en dus de betreffende verandering moet doorvoeren wat dus extra lang duurt. En dan heeft de desbetreffende OEM er ook geen voordeel meer van tegenover andere OEM's. Omdat elke OEM dan deze functionaliteit kan implementeren. Teven's kunnen OEM fabrikanten niet bepaalde dingen innoveren en een patent aanvragen en dan ook nog MS lief aankijken of ze het implementeren + geld aan hun betalen betreffende de "uitvinding" met patent.

Windows Phone is voor OEM's heel slecht OS betreffende onderscheiding op software/hardware combinatie.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 24 augustus 2014 12:56]

Dat is dus niet waar, Nokia had vroeger, toen ze nog Nokia waren, en niet Microsoft Mobiel, toestemming van Microsoft om Windows Phone zelf aan te passen, maar dit hebben ze toen niet gedaan - en dat ook openlijk meegedeeld. Daarbij kunnen OEMs wel degelijk de manier waarom Windows Phone werkt aanpassen, maar daarvoor hoeven ze niet aan het OS zelf te komen. Kijk maar naar wat Nokia doet met Amber, Black, Cyan en Debian Red, die voegen ook unieke features en nieuwe instellingen toe.

Daarbij is hardware ondersteuning helemaal geen probleem. Microsoft heeft in 8 Update 2, 8 Update 3, 8.1 en 8.1 Update verschillende nieuwe hardware ondersteund en 8.1 Update 2 zou daar ook nog eens focus op leggen, er zijn zat genoeg dingen waarmee OEMs hun toestel een uniek WP kunnen maken die al ondersteund worden door Windows Phone, kijk maar naar de HTC One.
Features en instellingen is niet wat ik bedoel. Maar goed.
Wat ik bedoel dat als je als OEM bepaalde zelfgemaakte hardware wil implementeren onder het mom van innovatie en je daar veranderingen voor moet aanbrengen in het Core OS van Windows Phone. Dat je dan lastig Microsoft lief moet aankijken of ze jou speciale hardware willen implementeren in hun OS. Bijvoorbeeld een 3D front selfie cam, Of een vingerafdrukscanner via infrarood. Of USB4.0 verbinding of een thunderbolt interface. Bij Android kan je zelf daar mee bezig, bij MS moet je wachten totdat MS deze functies opneemt in het OS zodat de OEM's er gebruik van kunnen maken. En dan heb je ook geen concurrentie voordeel meer als iedereen tegelijk het kan gebruiken.

Volgens mij begrijp jij niet wat ik bedoel. Ik heb het totaal niet over bepaalde features en settings die gemaakt worden op het bovenlaag van een OS.
Ja ja het gaat hier wel over LG he, volgende jaar kan ook Augustus of September of nog later wezen.

LG is altijd erg langzaam geweest met telefoons een nieuwe Android Firmware te geven, en dat dit hoogstwaarschijnlijk de laatste Android Firmware zal worden heb je ook veel kans op met LG.

Was zo ook met mijn High end LG Optimus 2X Speed P990, en toen hij eindelijk na meer dan een jaar Android 4.0.4 kreeg draaide die waardeloos op die telefoon.

En toen mijn vader de High end LG Optimus 4X HD P880 kocht duurde het ook erg lang tot hij Android 4.1.2 kreeg, en dat was ook de enigste want na die heeft mij vader geen nieuwe Firmware meer gehad van LG, hij kreeg maar een Android Update, van 4.0.4 naar 4.1.2, erg triest.

Daarom raad ik mensen ook aan om GEEN LG telefoons te nemen.

Bij Huawei weren er vele updates toen ik mijn Huawei Honor 2 kocht, toen ik hem 19 maanden terug kocht was hij op Android 4.0.4 toen kwam er een aantal maanden updates uit, en toen Android 4.1.2, en toen weer allemaal updates en toen 4.2.2 en na die weer wat updates.

Het mooie is dat de OnePlus One dit jaar nog de Android L Firmware krijght, en we hebben ook al weer Android 4.4.4 gehad vorige week, van Android 4.4.2 naar Android 4.4.4 :-)

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 24 augustus 2014 21:11]

"Daarom raad ik mensen ook aan om GEEN LG telefoons te nemen."

Ow shit...en ik heb een LG G2 met de laatste CM11 (4.4.4) draaiend...ZEER tevreden. Anderhalf tot 2 dagen batterij, nice Full-HD paneel, kleine bezels, knoppen op de achterkant (heerlijk in gebruik IMHO), goede camera...schiet mij maar lek 8)7

LG is wel degelijk een wat "nieuwe" weg ingeslagen met de G2. We zullen zien hoe het gaat lopen...ik draai toch custom ROM's, dus irrelevant in mijn geval.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 300525 op 24 augustus 2014 23:12]

Je zit wel op tweakers.net he ;) mijn HTC hd2 in desire HD draaien 4.3 en 4.4. Voor alle telefoons die vooral op iets anders dan mediatek socs draaien is er wel een goed werkende custom rom the vinden.

Die updates van fabrikanten zijn soms een handige basis.
Ow man ow man, kan jij exmatproton en R-O-Y wel lezen?

Want ik heb het duidelijk over de Officiële Firmwares van de maker van de Telefoon, en dat is LG.

En NEE de support is bar slecht, ik kan niet begrijpen dat jullie een +1 hebben, want ik had het over Officiële Firmwares, en NIET over Custom Roms zoals CyanogenMod.

Dan kan ik wel zeggen dat alle Telefoons goed zijn als je er maar een Custom Roms op kan zetten, en sorry maar 99% van de mensen weten NIET hoe dat moet, en ik heb het niet over Tweakers, want sorry dat ik het zeg die zijn in erg minderheid, want ik weet zeker als jij CyanogenMod of Custom Rom zegt tegen een vreemde dat ruim meer dan 90% niet weet waar jij het over heb, en all die mensen hebben alleen de Android versie die de fabrikant ze geeft en meer niet.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 25 augustus 2014 02:02]

Hey, de LG G2 is gewoon een erg goede telefoon. Staat in meerdere lijstjes in een Top 10 of zelfs Top 5 van Smartphones (2013/2014).

Dan kun jij wel heel mooi roepen; 'koop geen LG!!!', maar die opmerking is gebaseerd op het verleden en LG heeft al laten zien dat het met de komst van de G2 tot nu toe netjes bezig is!

Ik zet er enkel bij dat IK CM draai en met de reden dat jouw opmerking bijna een soort belediging lijkt voor mensen die wél een LG hebben.

Op dit moment is de support die ik gekregen heb (krijg) m.b.t. de software in orde. KitKat is in April gewoon netjes uitgerold over de verschillende uitgaven van de telefoons...http://www.xda-developers.com/android/ota-captured-kitkat-finally-arrives-on-the-verizon-lg-g2-rooted-stock-rom-also-available/
Eens, heb zelf een LG g2 en nog niet de noodzaak gevoelt om over te stappen naar CM oid.
Dat ik na een paar dagen al bij sgs2. Sterker nog, bij elke Samsung telefoon of tablet heb ik dat al na twee minuten..
Goh, een WP-OEM kan zich toch nog altijd behoorlijk onderscheiden. De punten die het meest doen voor de gebruikservaring zoals display, accuduur, algemene bouwkwaliteit en camerakwaliteit zijn volledig voor rekening van de OEM en op softwaregebied kun je (zoals Nokia deed) kleine toevoegingen doen die een groot verschil maken.

Dat WP achterloopt hoor je zo vaak, maar welke concrete OS-functies mist OS die een doorsnee gebruiker gebruikt? WP heeft wat minder apps dan iOS en Android, maar het OS heeft alles wat het moet hebben.
Gelukkig komen er wel steeds meer "Google Play editions" van smartphones: gewone smartphones die zonder extra meuk geleverd worden door Google zelf en ook door Google zelf onderhouden worden. Het is nu aan de consument om aan te geven wat ze willen: een extra "schil" van de fabrikant en daardoor trage(re) updates of een kalere telefoon, maar wel snel de nieuwste Android op je telefoon. Voorheen kon je amper van die keuze spreken, omdat je alleen Nexus-toestellen had om uit te kiezen, als je voor de tweede optie wilde gaan.
Het verschil tussen Android en Windows is dat Android open source is en fabrikanten hierop los kunnen gaan. Ze wijzigen dingen in de code, passen het aan zoals zij willen (en dat is hun goed recht, als ze dat willen. Alhoewel het een redenis waarom ik nu Nexus apparaten koop). Google heeft geen grip op deze aanpassingen en kan dus niet zomaar updates uitsturen.

Dat je en Toshiba of zo hebt met Windows erop, en deze het splashscreen bij starten aangepast heeft, is (volgens mij) een feature die MS aanbiedt aan fabrikanten. Het is niet dat ze dit in de code erin kunnen hacken. Voor de rest gooien ze er wat Bloatware bij, maar dat zijn gewoon extra 'apps'. Dat veranderd het OS niet.

Dus bij Android kan je het volledige OS aanpassen zoals je wil, Windows kun je niet aanpassen...

Ik vind jouw idee eigenlijk wel goed...als Google bijvoorbeeld software 'Nexus' certificeerd (of hoe noem je dat?) zouden ze deze kunnen supporten met updates...

Wellicht is dit het doel van het Silver program
Dank voor de link, kijk zoals android Silver zou ik het graag willen zien op een paar toestellen! dat is de reden dat ik aan iedereen eigenlijk alleen maar nexus toestellen aanraad.
Iedereen een Nexus aanraden is het laatste dat ik zou doen.

Voor meer dan de helft van de mensen die ik ken is een Nexus te veel telefoon voor wat ze nodig hebben en biedt een Moto G of een goedkope WP een even goede ervaring met even snelle updates voor veel minder geld. En zelfs voor zij die een (relatief) high end telefoon zoeken zou ik de Nexus 5 niet onverdeeld aanbevelen; de accuduur is bijvoorbeeld slechter dan bij andere telefoons, iets dat voor sommige gebruikers echt wel belangrijk is (mensen die vaak lange reizen voor het werk moeten maken bijvoorbeeld).

Dit komt van een zeer tevreden Nexus 5-eigenaar trouwens. Het is echter gewoon een onweerlegbaar feit dat geen enkele telefoon voor iedereen geschikt is.
Iedereen een Nexus aanraden is het laatste dat ik zou doen.
Idem.

Mijn nexus5, haalt zelfs met .art het einde van de dag niet.
Bovendien, zit er in het OS ook play-services verborgen.
die service die erg vaak met google servers data over jou uitwiselt.

De nexus7(2012) is een grotere kat in de zak.
Wel heeft hij de update van android 4.4
Maar het geheugen, is hardware matig zo zwak dat het openen van een webpagina >10 seconden duurt, openen van een app ook 5 a 10 seconden. Het maakt het apparaat onwerkbaar.

ook had android 4.2 nog instellijngen om je privacy te beschermen. Door middel van het zelf bepalen welke informatie een app mag zien. Maar die zijn er in de nexus versies vanaf 4.3 allemaal uitgehaald.
Op beiede apparaten komen door automatische updates steeds meer 'verkoop' apps voor muziek, kranten, boeken of films.
Ik haal het einde van de dag doorgaans wel, maar sommige mensen hebben het inderdaad lastiger. Daarom dat ik zeg 'niet iedereen'.

De Play-services zijn eigen aan Android; in dat opzicht win je niets door toestellen met een niet-stockversie te kopen.

Over de Nexus 7 heb ik nog weinig klachten gehoord, zeker gezien zijn budgetprijs.

Je bent een pak negatiever dan ik. Mijn ervaringen met de Nexus-lijn zijn erg positief, ik zeg alleen dat veel gebruikers meer gebaat zijn met een goedkoper of duurder toestel dan de Nexus.
De Play-services zijn eigen aan Android; in dat opzicht win je niets door toestellen met een niet-stockversie te kopen.
Je hebt wel keuze voor toestellen die niet services hebben.
Andere platforms:
*IOS
*Windows Phone
*Symbian
*Jolla Sailfish

& tal van chinese telefoons, die niet alleen meer bang4buck geven. Maar ook minder bezig zijn met die services, doordat ze het niet hebben draaien.

En dat je geen toegang zou hebben tot alle play-store apps zonder de play-services te draaien is onzin: op bijv. Blackberry kun je via een client alle apps downloaden met je g-account zonder dat je je persoonlijkste gegevens hoeft te delen.
Ook de IOS store doet niet onder voor die van Google.
En zelfs op android, zonder playstore, kun je bijv. de amazon store draaien.

Helaas moet je een nexus eerst rooten, voor je zelf controle hebt over je privacy. En dat is mij net te veel moeite en risico.
AOSP is ook nog altijd een optie, als je die services echt niet wilt hebben.
Ik mag veronderstellen dat wie een Android-toestel wilt ook Android wilt en niet één van die andere platforms. Symbian is dood, Sailfish is zijn kindertijd, iOS beperkt qua toestelkeuze en bijzonder gesloten, WP en BB missen high end devices.

Dat de Chinese Android-telefoons (inclusief derivaten) beter scoren qua privacy is de grootste onzin die hier op Tweakers is gepasseerd.

Overigens zijn de Appstore van iOS en de Amazon App store geen verbetering qua privacy.
Ho, wacht eens even. BlackBerry heeft gewoon de z30. Die heeft dan wel niet de snelste processor ingebouwd, maar is toch snellen dan menig hi-end android telefoon van de laatste generatie.

Het gaat vooral om het os, dat is bij BlackBerry en Windows Phone gewoon veel efficiënter. Daarnaast kan je op een BlackBerry gewoon android apps direct installeren en gebruiken zonder de privacy issues, en BlackBerry zorgt dat je van de laatste software voorzien bent.
Grotere kans dus dat je met een BB10 toestel langer alle apps kan gebruiken dan bijvoorbeeld een Samsung.

Verder zijn er ook gewoon hi-end windows phone toestellen. Neem bijvoorbeeld de HTC One (m8) en zoals ik eerder al aangaf, windows phone is veel lichter voor de hardware. Er kan dus bezuinigd worden op de specs en toch een sneller toestel neergezet worden.

[Reactie gewijzigd door vjweirnogeenn op 24 augustus 2014 23:28]

Daarnaast kan je op een BlackBerry gewoon android apps direct installeren en gebruiken zonder de privacy issues
Een app met spyware is een app met spyware, ongeacht of het op Android of BB draait natuurlijk.
Grotere kans dus dat je met een BB10 toestel langer alle apps kan gebruiken
Ik ben wel benieuwd waar je dat op baseert. Ik denk dat ik de meeste van mijn apps nog steeds zou kunnen gebruiken op mijn oude HTC Desire (Al geef ik toe dat ik die heb overgezet naar Cyanogen om de interne geheugen limiet te omzeilen).
Spyware blijft dan in de sandbox omgeving dus is minder schadelijk. Ik had het vooral over het ongewenste toegang tot alles op je toestel door bijvoorbeeld Google.
Ik ben wel benieuwd waar je dat op baseert. Ik denk dat ik de meeste van mijn apps nog steeds zou kunnen gebruiken op mijn oude HTC Desire (Al geef ik toe dat ik die heb overgezet naar Cyanogen om de interne geheugen limiet te omzeilen).
Ik baseer dat op het feit dat veel fabrikanten nooit meer een nieuwe versie van Android leveren voor de toestellen die ze hebben verkocht. Ja het is nu een opkomende beweging om dat wel te doen, maar het is nog steeds niet de norm.

Als je zelf de laatste android versie installeert door middel van een mod, dan is dat een mooie manier voor jou om de life cycle van je toestel te verlengen. Dit is echter een manier die niet door jan en alleman gebruikt wordt/ gebruikt kan worden.

De laatste software betekent voor het overgrote deel van de consumenten, een nieuw toestel aanschaffen. Niet iedereen is een tweaker die ff Cyanogen op z'n toestel knalt.

[Reactie gewijzigd door vjweirnogeenn op 25 augustus 2014 11:19]

Dat de Chinese Android-telefoons (inclusief derivaten) beter scoren qua privacy is de grootste onzin die hier op Tweakers is gepasseerd.
Het feit dat de telefoons zonder de Play services en Google apps komen is volgens sommigen het summum van privacy.
Ik vind het altijd moeilijk om een telefoon aan te raden. Ik laat dan m'n Nexus5 zien en zeg dat ik er erg tevreden over ben. Maar er zijn genoeg mensen die de Samsung's geweldig vinden terwijl ik er niet zo kapot van ben (enorm veel extra software van Samsung en m'n moeder's S3 en andere S3's die ik gezien heb worden retetraag na verloop van tijd...)
Onbegonnen werk omdat fabrikanten vaak een update negeren, zie Samsung of LG met niet top toestellen, vaak krijgen de andere geen update omdat de fabrikant gewoon geen zin in heeft en het te veel geld kost, aangezien de hele TouchWiz gedoe ook alweer geport moet worden, en uiteindelijk eindigen de oude topmodellen ook zo, dan blijft een custom ROM de enige oplossing.

Windows Phone is een ander verhaal, de aantal verschillende telefoons is een stuk kleiner en de interface wordt niet aangepast, alleen Nokia die voegt vrij veel (nuttige) apps toe maar de interface is hetzelfde dus uitbrengen van een update is veel makkelijker, en de iPhone is nog een ander verhaal, daar zorgt Apple zelf voor.

Google brengt een update uit en op de Nexus toestellen na bepaald de fabrikant zelf voor welke modellen de update uitkomt, zie Motorola, die kwamen heel snel mee omdat er alleen paar minimale verschillen zitten plus 2 of 3 apps, dan kan een fabrikant een update veel sneller uitrollen.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 24 augustus 2014 13:25]

Je moet het dan ook vergelijken met de nexus lijn, windows phone is dermate gesloten en beperkt dat fabrikanten er niet echt veel zelf aan kunnen sleutelen.
Het is geen onbegonnen werk, het is meer hoe Android in elkaar zit. Er zijn een aantal redenen voor het feit dat Android op dit moment moeilijk te updaten is:

1) De fabrikanten brengen allemaal hun eigen shell op de markt. Dit zag je in het begin ook bij Windows (jaren 2000-2005) toen het populair was dat elke redistributor (Packard Hell, Compaq etc) zijn eigen bloatware over het systeem heen gooide. Inmiddels is deze praktijk uit den boze maar ik denk dat Android nog door deze 'evolutie' heen moet.
2) Door de shell passen fabrikanten, naast het installeren van eigen bloatware, ook aanpassingen door in Android zelf. Hierdoor moet de update van de redistributor komen.
3) Android zelf. Android zou eigenlijk gewoon net als Windows moeten worden. Er zou een soort kale schil moeten komen die op vrijwel 'alles' draait. Op dit moment werkt Android heel erg dicht op de hardware waardoor de code in Android en de hardware op elkaar afgestemd moeten worden. Hierdoor moet Android per 'chip' (Mediatek, Qualcomm, Tegra etc etc) worden geprogrameerd. Google zou dit moeten los trekken door middel van een extra layer software of samen met de chipfabrikanten gestandaardiseerde instructies af moeten spreken zodat alle chips Android snappen.
4) De chipfabrikanten hebben allemaal hun eigen 'standaard' hoe de chips werken. Als er één soort middellayer zou zijn dan zouden, in theorie, alle chips op elke Android versie moeten kunnen draaien.

Zo lang bovenstaande issues niet worden aangepakt blijf je problemen houden met verouderde Android versies. En dat vind ik kwalijk aangezien steeds meer mensen gebruik gaan maken van bijvoorbeeld mobiele bankier apps op onveilige en zeer oude Android versies.
3) Android zelf. Android zou eigenlijk gewoon net als Windows moeten worden. Er zou een soort kale schil moeten komen die op vrijwel 'alles' draait. Op dit moment werkt Android heel erg dicht op de hardware waardoor de code in Android en de hardware op elkaar afgestemd moeten worden. Hierdoor moet Android per 'chip' (Mediatek, Qualcomm, Tegra etc etc) worden geprogrameerd. Google zou dit moeten los trekken door middel van een extra layer software of samen met de chipfabrikanten gestandaardiseerde instructies af moeten spreken zodat alle chips Android snappen.
Windows draait echter niet op "alles", de hardware ondersteuning van android/linux is een stuk breder en de soorten hardware waar het op draait is vele malen meer dan je bij alternatieve mobiele operating systems aantreft.
Het is dus geen probleem om platformspecifieke code in google kernels te gaan meeleveren, het is meer dat de leveranciers van deze vaak gesloten code dat niet graag willen.
Hij bedoelt computer-Windows, niet Windows Phone.
Dit is voor Google onbegonnen werk vanwege de fragmentatie van Android smartphones.
Lukt Microsoft anders al jaren prima met Windows, en pc was/is net zo of meer gefragmenteerd. Probleem is de driver model en rom model, dat moet losgekoppeld worden Android moet met fabrikanten gewoon afspraken maken dat er standaard Android drivers kommen zodat Android altijd werkt na een installatie en dat achteraf de officiële drivers geïnstalleerd kan worden. En OS zou niet meer in rom maar in een installatie geleverd moeten worden via bootable storage zoals SD of zo.
Daar zou Google misschien naar toe moeten gaan, maar zeker in de begintijd van Android was dit model voor de fabrikanten en providers volstrekt onbespreekbaar geweest. Zeker de fabrikanten zaten als kippen op gouden eieren om hun hardware drivers te beschermen. En ook de providers wilden de boel zo dicht mogelijk getimmerd hebben om hun belangen te beschermen.

Google heeft daar zo goed mogelijk getracht in te schipperen, waardoor het huidige mixed source model is ontstaan.

Het model wat jij nastreeft is misschien perfect voor gevorderde gebruikers, maar als Google het zo had ingestoken dan was de iPhone nu waarschijnlijk de grootste geweest, met een verder versnipperde markt van Meego, WebOS, Simbian en wat al meer zij.

Misschien niet eens zo verkeerd overigens...
Je moet google ook begrijpen he, wie gaat er anders nog een nieuwe smartphone kopen? Het maakt deel uit van het ontwerp. En google verzorgt de nieuwe Android omgeving, iedere fabrikant zou die kunnen doorvoeren naar zijn klanten, maar de meesten willen er hun eigen laagje nog opzetten.

En Android L zal meer vragen van een smartphone dan bijvoorbeeld Android 2. De hardware wordt steeds beter dus kan het besturingssysteem ook steeds gesofisticeerder worden
Dan zouden er geen nieuwe Iphone verkocht worden als klopt wat jij hier beweerd, onzin dus!
Zou erg mooi zijn maar is helaas niet mogelijk en niet de bedoeling van Android.
Ik ben het helemaal met u eens uiteraard. Echter is het zoals eerder al aangegeven ombegonnen werk vanwege alle toeters en bellen die fabrikanten veelal aan Android toevoegen. Google probeert dit probleem enigzins te beperken door het uitbrengen van Nexus en GPE toestellen. Maar naar mijn mening zou het een veel betere optie zijn om de gebruiker bij de eerste keer opstarten van het apparaat te laten kiezen voor de Androidversie van de betreffende fabrikant of stock Android. Het benodigde softwarepakketje wordt vervolgens van het internet gedownload en geïnstalleerd. En mocht dit technisch 'te ingewikkeld' zijn voor fabrikanten dan moet de mogelijkheid in ieder geval aanwezig zijn in de PC-software zoals bijvoorbeeld Samsung Kies of Sony Companion.
Een nieuwere versie Is toch altijd ideaal?
Of je hardware moet wel heel oud zijn.

Op een Desire draait 4.4.2 nog best wel aardig.
Veel onderdelen kunnen ze ook updaten met Google Play Services ieder geval, die heeft een eigen versie en is al beschikbaar vanaf Android 2.3.
Volgend jaar pas? Ik durf te wedden dat iedereen het dan al is vergeten en LG stilletjes begraven die update.
Omdat Android L pas in Q4 van dit jaar uitgebracht wordt? Het wordt nogal lastig voor LG om Android L, inclusief eigen LG skin, uit te brengen nog voordat Google het zelf uitgebracht heeft.
Toch heeft mijn Optimus G een aantal weken geleden nog android 4.4 update gekregen. (Bijna) niemand die hier nog over sprak maar heb de update toch nog OTA ontvangen. Dit geeft aan dat LG wel degelijk bezig is om 'belangrijke' updates uit te brengen voor hun toestellen en laten we ze dan ook de kans geven.

LG is imo goed bezig de laatste jaren! Heb mijn Optimus G nu net iets langer dan een jaar en heb er nog geen 1 probleem mee gehad en werkt nog even goed als toen ik em uit de doos haalde. Ik zal LG zeker aan anderen aanraden. Veel kwaliteit voor weinig geld (t.o.v. de concurrentie).
Bloatware rom nee dank je.

Ik heb recentelijk de g3 in mijn handen gehan en van de 2gb was nog maar 35 m ram over. dat is gewoon niet acceptabel.
De asus zenfone 6 had van de 2 gb nog gewoon 1550 mb over !
Het kan dus wel dus hou eens op et die bloatware roms.
Walgelijk gewoon dat er zooi gepreload word die 99% van de mensen nooit gebruiken zal.
G3 weet ik niet maar de LG G2 is helemaal niet zo bloated. stukken minder dan de samsung galaxy serie. Van mijn G2 is 62% van de RAM in gebruik en de interface vind ik wel redelijk. Een paar apps die nergens op slaan maar die kun je er eventueel afhalen als ie rooted is. Weet je dat zeker van die 35mb, geen apps op de achtergrond?
Ja de G3 zijn ram zit altijd helemaal vol. Redelijk nijpend ook, als je sygic aan laat staan (navigatie) en je start even spotify op om een muziekje af te spelen dan is sygic alweer afgesloten als je terugwisselt.
IDD.
ik vermoed dan ook dat bijde de 2 en 3 gb versie dezelfde rom draaien die geoptimaliseerd is voor de 3gb versie.
Persoonlijk ben ik van mening dat dat hele preloaden op moet houden en gewoon alles op de achtergrond moet kunnen staan wat je wil.
gebruik je het niet meer kan je het zelf wegsliden.

Android is gewoon een ramp qua geheugenbeheer dor alle bagger van veel fabrikanten.
Android is in mijn ogen verreweg de meest brakke van de drie grote smartphone OS'en. Het is dat ik mijn LG G3 met een hele goede T-Mobile deal heb kunnen kopen, maar als ik niks om geld gaf werd het een lumia of iphone :P
Android is prima en beter dan ios (omdat ik dingen aan wil passen wat gewoon niet zo goed kan op ios en de layout van de interface is beter in mijn ogen)
Over windows Phone kan ik niks zeggen omdat ik het nooit gebruikt heb en het ook nooit vrijwillig zou kopen.

Het probleem met android si dat fabrikanten er teveel mee kloten en niet genoeg kennis in huis hebben om een stabiele rom op de markt te zetten.
Het zou dan ook een beter os worden als je standaard android direct van google kon flashen en de drivers van de fabrikant kan downloaden en die als apk kan instaleren.

Ze moeten gewoon terug naar stock gaan en de skin meer een app maken dan een echt geïntegreerde skin.

Verder moet ik wel zeggen dat de nieuwe lumia er strak uit ziet. Windows mobile trekt me echter compleet niet.
Dit nieuws bevalt mij wel, de nieuwe interface draai ik sowieso al met een custom firmware en dat bevalt uitstekend.
Ik had niet gedacht dat LG de moeite zou nemen om hun 'oude' toestel nog te blijven ondersteunen.
Toch een stukje service :)
Inderdaad, erg goed om te horen, dan samen met die Round G Watch van LG, blijft de LG2 nog een tijdje bruikbaar :)
Lijkt me redelijk makkelijk aangezien het grotendeels een Nexus 5 is. Had LG het niet gedaan was er wel een ROM op XDA.
Die is er al (CloudyG3) en werkt perfect :P voor de software van de G3 dan toch.

[Reactie gewijzigd door Dare Devil op 24 augustus 2014 17:41]

Na de LG Optimus 2x speed had ik het zo gehad met LG.
Maar de G2 en de Nexus 5 waren hele positieve verassingen.
Onlangs heb ik weer een G2 gekocht want die beviel zo goed en omdat ik er vertrouwen in had dat LG bovenstaande in de planning zou hebben. Mijn vertrouwen in LG is helemaal terug, vind het een fijn merk en ze komen dit keer hun beloftes na,
Klopt, de LG Optimus 2x speed was hardware matig een mooie telefoon. Op software gebied bar en bar slecht. Gelukkig gaat LG nu de goede kant op.
LG ondersteunt is gelukkig aan het veranderen,ze doen wat ze belooft hadden.Gewoon 2 jaar ondersteuning is meer dan voldoende.
Als nog mooi dat LG G2 een update krijgt naar Android L.
Krijgt de lg gflex dan ook de update naar android l? (want de gflex is gebasseerd op de g2.)
Ik ben echt zeer tevreden over de G2. Stock software is al vrij goed, maar de custom roms maken hem nog een stukje beter. De G3 ROMs van XDA werken prima en het ziet er allemaal een stuk gelikter uit.
Over de android l update, eerst zien dan geloven. Samsung was in mijn ervaring heel slecht met updates. Ik hoop dat LG beter is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee