Overheid maakt verstrekken laptops en smartphones aan personeel makkelijker

Het kabinet presenteert donderdag plannen om de fiscale regels voor het verstrekken van smartphones, tablets en laptops aan personeel te versoepelen. Of werknemers de apparaten ook privé gebruiken wordt minder van belang om in aanmerking voor belastingvoordeel te komen.

Staatssecretaris Wiebes van het ministerie van Financiën presenteert de plannen donderdag aan de Tweede Kamer, schrijft het AD. Bij de nieuwe regeling is het voldoende dat een werknemer over de laptop, tablet of smartphone moet beschikken om zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren, om de apparaten onbelast te kunnen verstrekken. In hoeverre de apparaten dan ook voor privédoeleinden worden gebruikt, doet er dan niet meer toe.

Dat is anders bij de huidige regeling. Momenteel is het vereist voor bedrijven dat een laptop of ander elektronisch apparaat 90 procent van de tijd zakelijk gebruikt wordt om geen belasting te hoeven betalen over het aankoopbedrag. Voor telefoons is dat 10 procent. De vereenvoudiging van de regel moet tot minder bureaucratie leiden. Wel wil de staatssecretaris de vrije ruimte met betrekking tot verkapt loon inperken: nu mag nog 1,5 procent van het salaris worden besteed aan onbelaste vergoedingen als lunch of bedrijfsuitjes, maar dat moet dus minder worden.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-07-2014 • 08:01

60 Linkedin

Reacties (60)

60
57
34
5
0
11
Wijzig sortering
50.000 euro salaris = 750 euro verkapt loon. Dat houdt niet heel erg over en het wordt dus nog minder. Aan een laptop en een smartphone ben je toch al gauw 350 euro per jaar kwijt. Die 5 jaar afschrijving is alleen theoritisch. Een smartphone is na 3 jaar wel een keer kapot gevallen, dan wel verzopen en een laptop hodt het ook vaak niet langer uit dan 3 jaar (tenzijn je iets als een Toshiba Tecra koopt, maar die zijn navenant duurder)
Laptops, telefoons et cetera die binnen de regeling vallen, zijn geen onderdeel van die 1.5%!

1.5% gaat over bedrijfsuitjes, feesten, kerstpakketten en dat soort zaken.
Ik dacht dat er een limiet zat op bijvoorbeeld een kerst pakket.
Het was 35 of 50€, welke van de 2 ben ik niet zeker van.
in de WKR staat geen limiet voor een kerstpakket, het betekent alleen dat wanneer je baas over die 1,5% van het totaal brutosalaris heengaat dat er loonbelasting moet worden afgedragen over het meerdere. Als je dus het hele jaar geen lunches, diners of andere niet direct werk gerelateerde vergoedingen krijgt van je werkgever dat ie dan in theorie je ook het hele bedrag aan het kerstpakket mag besteden. Als dat voor jou inhoudt dat dat bij EUR 50 blijft ... :X
http://www.belastingtips....tpakketten_belastingvrij/

Hij is misschien wat oud de link, aangezien het om 2012 gaat.
Maar daar word het gezien als een gift.

Of is hier een onderscheid tussen belasting van de werknemen en wat de werkgever moet betalen?
een laptop hodt het ook vaak niet langer uit dan 3 jaar
Ik weet niet wat voor laptops jij koopt, maar tegenwoordig moet je makkelijk 5 jaar met een laptop kunnen doen, zeker voor huis tuin en keuken gebruik. De vooruitgang in de hardware zit hem tegenwoordig meer in de zuinigheid dan in prestaties, dus daar hoef je het ook niet voor te doen. Als je het voor gaming wilt gebruiken dan zal je waarschijnlijk idd niet over de drie jaar komen, omdat het lastig (zo niet onmogelijk) is je videokaart te vervangen van een laptop. Verder is te verwachten dat je je accu tussentijds moet vervangen.
Probeer dat verhaal nog eens, maar in dan in de context van een bedrijfsomgeving. Voor veel beroepen is een PC/laptop het meest belangrijke gereedschap van de werkdag. In veel gevallen zijn die dan ook binnen 3 of 4 jaar aan vervanging toe. Niet per se omdat ze dan al uit elkaar vallen, maar omdat ze simpelweg te traag zijn om optimaal mee te kunnen werken, of omdat simpele reparaties vaak al te duur worden.
Nou, na twee jaar moet ik mijn zakelijke laptop echt wel upgraden om de laatste tools (werkgerelateerd) en data omvang te kunnen blijven handelen. Vijf jaar is echt ondenkbaar, de laatste twee jaar kan ik dan net zo goed niet werken.

Omdat ik de laptop dus ook privé kán gebruiken, wordt dit binnen dat al veel te krappe budget van 1.5% gerekend, en kan ik dus niet eens de laptop aanschaffen die ik nodig heb voor mijn werk. Laat staan nog een telefoon plus een abonnement omdat ik nogal veel moet bellen voor m'n werk.....

€5000 * 1.5% = €75, - per maand ruimte. Fatsoenlijk telefoon abonnement van €50,- er af inclusief telefoon, blijft er €25,- per maand over voor de rest. En dat willen ze nog verder gaan inperken? Haha...

Is een verkapte manier om extra belasting te gaan heffen, want voor veel soorten werk past dit helemaal niet. En alles wat niet past gaat gewoon tegen het volledig belaste tarief van 52%. Handig :)
Die zakelijke laptop mag en mocht je zonder enige beperking blijven geven, mits die niet voor privé gebruik werd aangewend. Hetzelfde geldt en gold voor mobiele telefoons. De belastingregels golden voor loon in natura, en een zuiver zakelijke laptop is geen loon in natura.
Dat is mijn punt. Een laptop die verstrekt wordt door je werk, en die je noodzakelijkerwijs iedere dag mee neemt omdat je deze gebruikt op de werkplek van je klanten, en je dus niet iedere dag eerst langs kantoor wilt rijden 's ochtends en 's avonds om de laptop op te halen, wordt -altijd- aangemerkt als privé gebruik. Bewijs maar eens dat je de laptop thuis niet aan zet om wat te surfen.... daar trapt de belastingdienst dus echt niet in hè :)

Een auto die je dagelijks mee naar huis neemt maar als zakelijk gebruik wilt aanmerken ben je verplicht een volledig sluitende kilometer registratie voor in te leveren, welke fervent gecontroleerd wordt door kentekenregistratie door heel het land.

Voor laptops en andere goederen bestaat zulk een controlemiddel niet, waardoor deze altijd zullen worden aangemerkt als privé gebruik.
Dit is inderdaad beroerd weinig... Snap trouwens waarom dit gelieerd is aan een percentage ipv een fixed bedrag.

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 3 juli 2014 11:16]

ik snap dan niet wat jij voor tools gebruikt
ik ben programmeur dus zijn beste heavy tools die ik gebruik
Maar mijn ouwe laptop (Sandy bridge generatie met een SSD en 12GB ram) kan nog prima alles draaien wat ik nu op mijn nieuwe ook draai (Hashwell)

ik had hem niet echt hoeven te vervangen ware het niet dat hij uit de garantie was gevallen, en ik een nieuwe mocht (en dat is altijd leuk ;) ), maar echt nodig nee..
Op zich heb je hier gelijk in, maar in de regel worden laptops niet door een bedrijf verstrekt voor huis, tuin en keukengebruik ;)

Ik zelf krijg ook een laptop van de zaak, maar deze houdt het maar net 3 jaar vol, na deze tijd functioneert deze laptop nog wel, maar is niet langer geschikt voor gebruik doordat deze te traag wordt om efficiënt te gebruiken.
Deze staat dan ook 3 jaar lang 5 dagen per week (of meer) minimaal 8 uur per dag aan.

[Reactie gewijzigd door [MAUS] op 3 juli 2014 12:33]

Misschien toch eens wat meer kwaliteit inkopen? Voor kantoorgebruik is dat namelijk best weinig. En ja, dan ga ik ook uit van 40+ uur per week gebruik. Ik moet - op af en toe een chipje na - de eerste bedrijfslaptop nog tegenkomen die de 4 jaar niet haalt, laat staan uit elkaar vallen. En zoals The Realone hieronder al zegt, dan worden ze eigenlijk alleen vervangen om weer mee te kunnen komen in prestaties en niet zozeer omdat de hardware stuk is. Bij mijn vorige werkgever werden die oude laptops zelfs nog verkocht aan het personeel voor enkele tientjes, met alleen een schone image er op.

Andere werkomgevingen, zoals buitendienstmedewerkers, slijten natuurlijk veel sneller hun hardware. Sommige bedrijven kiezen er dan ook voor daar speciale 'heavy duty' modellen voor aan te schaffen, vooral in verband met vocht en stof.
Ik heb dat inderdaad niet goed toegelicht, de laptop functioneert nog steeds na die tijd, maar is niet langer geschikt om dagelijks op te werken, doordat hij 'trager' is geworden (of de gebruikte programma's zwaarder).

Precies wat ook The Realalone hieronder zegt.
ik ben met twiFight eens
De huidige laptops (die je nu koopt of 3 jaar geleden) kunnen makkelijk tijden mee
Zeker als daar gewoon een ssd in zit.

Ik heb dit jaar weer een nieuwe laptop gekregen omdat mijn ouwe uit de garantie was gevallen (dat is voor ons het tijdstip om te vervangen, want geen laptop voor een tijdje is zeer vervelend, dus onsite als kan is zeer wenselijk)

Maar mijn ouwe laptop zou nog makkelijk mee kunnen (17", Sandy bridge,ssd) zit nu op Haswell met 3xSSD in raid maar om te zeggen dat alles zo heel veel sneller is geworden.. Nee niet echt.

Ik zou nog prima door kunnen werken op die ouwe laptop. dus ik hou hem gewoon voor standby aan voor het geval dat.

Maar alles wat je koopt vanaf SandyBridge generatie is nu en zelfs over 2 jaar nog prima bruikbaar
Anoniem: 382732
@Amito3 juli 2014 09:29
Met een zakelijke laptop werk je (veel) meer en je neemt m veel vaker mee (dus meer kans op schade).
Een telefoon mag je in twee tot drie jaar afschrijven.
De grens ligt op EUR 450, daaronder mag je de telefoon in een keer op de kosten drukken, daarboven MOET je m in 5 jaar afschrijven (tenzij je eerder kunt aantonen dat de telefoon daadwerkelijk en met goede reden niet meer op de bedrijfsinventaris staat, dan mag het restant ook direct op de kosten)

Overigens mag je een set telefoons (van bijvoorbeeld 10 x een telefooon van 100 euro) ook als groep in 5 jaar afschrijven.
Hoe kom je aan die 350 euro per jaar?
Lijkt er namelijk op dat je dat gewoon uit de lucht gegrepen hebt.
Zeker met het extra regeltje omtrent Toshiba.
Een laptop van 750- euro over 3 jaar en een smartphone van 200- euro over 2 jaar, en je zit op dat bedrag.

Maar Egrimm wijst hieronder mij er terecht op dat laptops en telefoons buiten die verkapt loon regeling vallen.
Anoniem: 382732
@pegagus3 juli 2014 09:28
Dat zijn wel erg minimale bedragen. Een beetje zakelijke laptop heb je niet voor 750 euro. En een telefoon voor dat bedrag is ook wel erg "instap".
Gaat om bedragen per jaar!

50K Per jaar is veel, het zal eerder tussen 35K en 45K liggen en dan hebben we het over bedragen tussen 525 en 675 en daar zal praktisch alles onder vallen. Dan ben je dus de helft kwijt voor een laptop.
Andere zaken kunnen dan in het gedrang komen zoals teamuitjes, kerstpakket, eventuele versnaperingen.
Een BYOD vergoeding is meestal 350 euro per jaar. Dat is een beetje de algemene trend die ik meestal tegen kom.
Er zal wel een ToughBook bedoeld worden zeker :+
Maar die zijn dan weer van Panasonic :)...
Ik heb ook nog een Toshiba Tecra Pentium II op 233MHz welke al denk 10 jaar en misschien meer zonder morren dienst doet...

Je kan deze echter beter niet laten valle, maar bij normaal gebrukt lijkt ie niet stuk te gaan... Ik ken van Fujitsu en Dell van die versterkte notebooks maar die overleven niet qua inhoud, welk qua behuizing.

Afgezien de traagheid-door-ouderdom hebben ze bij Toshiba inderdaad van oudsher superieure componenten gebruikt, want naast de tecra die ik zelf heb zijn er een aantal mensen die ik ken die deze tegelijk (nagenoeg) een zelfde type notebook hebben gehaald, afgezien van een mishandelde behuizing bij 1 exemplaar zijn er 3 iig nog werkend te bewonderen.
Anoniem: 426269
@pegagus3 juli 2014 08:21
Mijn Asus laptopjes houden het gemiddeld wel 5-6 jaar uit hoor, gemeten over de afgelopen 15 jaar. Wat ik wel deed was altijd meteen het maximale geheugen erin stoppen en zodra ie uit was, de laatste versie van Windows met een clean install erop. En dan heb ik het over prijzen voor de laptops van rond de 650 euro. Dus dan heb je maar 125 afschrijving per jaar aan je laptop.

Dat van die telefoon klopt wel, dat ie maar 3 jaar mee gaat (of slechts 2), maar dat komt meer omdat ie langzaam wordt (want je kan een (spat)waterdichte kopen en je hoeft hem niet te laten vallen natuurlijk). Al heb ik wel het idee dat telefoons van nu misschien ietsje langer mee kunnen gaan omdat de ontwikkelingen niet meer zo hard lijken te gaan als een paar jaar geleden.

Maar 1,5% van het loon nog lager inperken is wel een beetje heel erg sneu, vind ik.
Maar dat is niet alleen voor laptops en telefoons, ook voor zaken als lunch en/of parkeren als dat niet op een andere manier vergoed wordt. Ikzelf mag per dag dat ik buiten kantoor (dus bij klanten) werk een vast bedragje schrijven tot een maximum van 160 euro per maand, laptop en telefoon krijg ik sowieso verstrekt maar gebruik ik alleen zakelijk. Die 160 euro per maand zou dus een stuk minder worden.
Dan wordt het dus interessant hoeveel % de vrije ruimte wordt. Anders zal niet iedereen hiervan kunnen profiteren omdat andere (on)kosten hier ook uit betaald moeten worden.

Neemt niet weg dat dit mooi is.
http://www.belastingdiens...enregeling_berekenen.html

[Reactie gewijzigd door hmartino op 3 juli 2014 08:12]

Dit is helemaal niet zo mooi. Op dit moment kun je een laptop belastingvrij verstrekken als hij voor 90% zakelijk gebruikt wordt. Dat is makkelijk aan te tonen. De vrije ruimte voor verkapt loon blijft 1,5%.

Straks kun je een laptop nog steeds belastingvrij verstrekken, maar is de vrije ruimte lager. Dat is dus een slechtere situatie.

Voor telefoons is het zakelijk gebruik minder makkelijk aan te tonen, maar als het nummer op een visitekaartje staat en de werknemer heeft zelf ook een privé telefoon ben je al een heel eind. In ieder geval had je in de oude situatie meer keus, in de nieuwe situatie minder vrije bestedingsruimte.

Edit
Maar als staatsecretaris Wiebes een gelijksoortige actie nu eens voor het belastingvrij verstrekken van een auto invoert, dan zijn we een stuk verder op de weg van minder regelgeving. ;)

[Reactie gewijzigd door mrtnvnl op 3 juli 2014 08:26]

Het gaat niet om de apparaten die je voor je werk in bruikleen krijgt, het gaat om de apparatuur die jouw werkgever aan jou geeft. Jij wordt eigenaar en dan is het een vorm van loon, ook al zou je er wel eens thuis op kunnen gaan werken.
De 1,5% vrije ruimte van nu (waar de laptops dus buiten vallen) is voor veel bedrijven al krap. Deze inkrimpen omdat ze wel geloven dat laptops echt wel vooral zakelijk worden gebruikt is onlogisch en gewoon een ordinaire bezuiniging. Dat was natuurlijk altijd al het risico van de werkkosten regeling, dat het helemaal niet fair belasten of vereenvoudiging zou gaan. Maar om de politiek een eenvoudige knop te geven waar ze aan konden draaien om de inkomsten te verhogen.
Ik ben werkzaam op een Ministerie en vanwege "het nieuwe werken" hebben wij nog maar 0,7 werkplek per persoon. Het wordt ons dus verplicht gesteld om thuis te werken want op sommige dagen zijn er gewoon niet genoeg werkplekken beschikbaar. Echter wordt ons verteld dat het thuiswerken een soort van luxe is en als we daar gebruik van willen maken, dan moeten we zelf maar regelen hoe we dat doen. Een pc of laptop, een ARBO verantwoord bureau en stoel, stroom kosten enz. Zou er met deze regeling verandering in komen dat we nu wel een deel van deze kosten vergoed kunnen krijgen?

[Reactie gewijzigd door Lowizi op 3 juli 2014 09:32]

Ik zou de regels maar eens nalezen. Voor zover ik weet is de werkgever verantwoordlijk voor een goede werkplek, ook thuis!
Ja dat is zo, maar ze hebben een document opgesteld genaamd "het nieuwe werken" en in dat document leggen ze al het initiatief en verantwoordelijkheden bij de werknemer.
Ze dwingen het thuiswerken een beetje af, want wij krijgen slechts één reiskostenvergoeding. Als ik naar Utrecht rijd en alle werkplekken zijn bezet, dan zou ik naar Breda kunnen rijden om te kijken of daar nog plaats is. Maar deze reiskosten zijn voor eigen rekening.
En dat terwijl er ook ministeries zijn waar een ARBO medewerker even bij je thuis komt kijken.
Maar ja, een laptop om thuis te kunnen werken zou best fijn zijn.
Dat is mooi dat ze een document hebben opgesteld maar de arbo-wetgeving is primair geldig. Ik ken de afspraken bij jullie niet maar zelfs als ze de verantwoordelijkheid bij de medewerkers leggen, blijft een bedrijf wel eindverantwoordelijk én aansprakelijk in het geval van schade bij de werknemer (bv in geval van RSI).
In onderstaande link staat kort een en ander over dit onderwerp; wellicht handig om ook even bij een jurist of een vakbond na te vragen in hoeverre jullie document rechtsgeldig is. Voorkomen is in dit geval zeker beter dan genezen.

http://www.werken20.nl/bl...t-het-met-de-arbo-regels/
Het NRC merkte vorige week al op dat de overheid zich structureel niet aan wettelijke regels houdt, wat best zorgelijk is. Bedrijven kun je beboeten, en die kunnen verantwoordelijke medewerkers ontslaan. De overheid kan zichzelf niet beboeten en verantwoordelijke ambtenaren worden niet ontslagen Zo heeft Hennes de 4 verantwoordelijke ambtenaren van het Defensie ICT debacle helemaal niet ontslagen maar simpelweg een nieuwe baan gegeven.
Een wet of een andere (bestaande) wet te versoepelen. Misschien idee om eens wat wetten te laten vervallen?

Volgens mij zijn wij -Nederlandse menschen- best capabel om ons boerenverstand te gebruiken. Geef ons wat minder wetten en begin met wat spelregels en vertrouwen. Des te meer wetten we hebben, des te meer wantrouwen er is.
Anoniem: 382732
@ajpohv3 juli 2014 12:56
Dat probeer ik ook altijd te denken. Maar zodra er iets niet tot in de puntjes is geregeld, wordt er meteen om regelgeving gevraagd. Niet alleen door ambtenaren en politici maar ook door gewonen burgers die zich in een specifieke situatie benadeeld voelen.
Vertrouwen is goed, wetten zijn beter - helaas. ;)
Zodra er in de echte wereld ook maar iets niet goed is vastgelegd wordt er misbruik van gemaakt. Recent (misselijkmakend) voorbeeld: http://www.rtlnieuws.nl/e...alt-fop-adviseur-vier-ton
Het is misschien een zijspoor/offtopic...maar dit is wat ik bedoel: http://youtu.be/5flugQg7Jr8?t=7m48s
Anoniem: 382732
3 juli 2014 09:33
De huidige regeling is wel krom overigens. Waarom voor een laptop 90% zakelijk gebruik regelen en voor een telefoon 10%? Goed dat het wordt aangepast. In principe kan een werkgever nu aan iedere werknemer in ieder geval een telefoon geven (kan goedkoper zijn dan een algemene loonsverhoging). Voor zo'n beetje iedere baan kan je immers aannemelijk maken dat je iemand moet kunnen bereiken.
vind het niet zo gek dat ze eindelijk wat realistischer gaan opstellen.
daarmee creëren ze een extra stukje arbeids voorwaarden , is niet slecht omdat de meeste banen de lonen lager liggen dan in gelijkwaardige functies in het bedrijfsleven.
het gaat niet alleen om overheidspersoneel volgens mij, titel is wat misleidend
Anoniem: 382732
@einreb733 juli 2014 09:30
Er had inderdaad beter iets kunnen staan dat het over de fiscale regels gaat (zoals ook in het artikel staat).
Ik zou het artikel nog een keer lezen. Deze regeling geldt niet alleen voor ambtenaren, maar voor "iedereen" met een baan :) "De Overheid" gaat het mogelijk maken, niet "voor de overheid".

Je ziet de terugtrekkende beweging van de overheid op steeds meer plekken. Steeds minder regels en ook een "gezonde" blik naar wat levert een regeling nou op. We zijn er nog lang niet, maar met dit soort stapjes gaan we de goede kant op om ons regelwoud een beetje uit te dunnen.
Goh, waarom deze aanpassing, dacht ik bij het lezen van dit item?

Komt de overheid erachter dat IT en IT bewustzijn bij zijn bevolking moet worden aangejaagd, omdat Nederland te weinig exact kiezende scholieren heeft en te weinig industrie bezit die producten maakt waarin het buitenland interesse zou hebben?

Ach, nee, de werkelijke reden komt uit het AD artikel naar voren:
Deze werkkostenregeling neemt een hoop bureaucratische rompslomp met zich mee en daarom zet Wiebes er het mes in. Voor gereedschap, laptops, tablets en telefoons geldt vanaf volgend jaar een simpeler regeling.
De verandering komt dus voort uit een stukje inspiratieloos beleid van onze Nederlandse overheid. Natuurlijk zeer correct en op de winkel passend, maar oh wat inspiratieloos. Zucht.
wat is er inspiratieloos aan bureaucratie verminderen?

ontopic, 1,5 % voor een lunch? zeg dan gewoon dan je geen lunch mag verstrekken, bij een modaal inkomen (35K) kom je dan op één half belegt broodje per dag bij een gemiddelde bedrijfskantine.
(€ 350:200 werkdagen= € 1,75 per dag) Doet me denken, hoe zit het dan met koffie?
Koffie en kleinere 'snacks' zijn vrijgesteld. Daarnaast moet je je realiseren dat het hier gaat om 1,5% van het totale fiscale loon van alle werknemers aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen.

Voor een maaltijd staat er overigens €3,15. Het normbedrag min de eventuele eigen bijdrage van de werknemer van maximaal € 3,15 is loon van de werknemer.
Bron.
Anoniem: 382732
@teacup3 juli 2014 12:58
Heb je echt een smartphone van de baas nodig om IT bewustzijn te creëren? Vrijwel iedereen heeft zelf al zo'n ding dus die stap is al een paar jaar terug genomen. Daarom is het goed dat de overheid nu ook doorheeft dat die regels overbodig zijn geworden en alleen maar voor extra kosten zorgen. Goed dat het afgeschaft is.
De verandering komt dus voort uit een stukje inspiratieloos beleid van onze Nederlandse overheid. Natuurlijk zeer correct en op de winkel passend, maar oh wat inspiratieloos. Zucht.
De WKR die minister De Jager in 2011 heeft geïntroduceerd was JUIST bedoeld om de bureaucratie te verminderen. Voorheen waren er allemaal verschillende regeltjes en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen, nu is dat opgevangen in één collectieve regeling (namelijk 1,5% forfaitair).

Dus je reactie is nogal kortzichtig en ook nog is onjuist.
Met die vereenvoudiging van regels is ook helemaal niets mis, maar betekend slechts dat een remmend beleid wordt onttakeld, een sub optimalisatie wat mij betreft. Ofschoon goed blijft dit voor mij passen op de winkel. De drive tot veranderen heeft hierbij vooral te maken met het weghalen van administratiedruk bij de overheid zelf, en voor de bühne: bij bedrijven.

Een consistent industriebeleid (en energiebeleid, grijpt naar mijn inzicht steeds meer in elkaar), dat over meerdere jaren heen stabiel blijft, is wat mij betreft iets anders. De wereld veranderd sneller dan onze overheid lijkt te kunnen bijbenen, en is moeilijk te vangen in een (rigide) definitie van top sectoren. Hopelijk geeft de ontlasting van regeldruk, zoals waar dit item een voorbeeld van is, onze overheid de gelegenheid meer aandacht te gaan besteden aan bedrijven met echt nieuwe (en soms dus onzekere) initiatieven die kansen bieden voor toekomstige nieuwe werkgelegenheid, ook als dit betekend dat ze hierbij invloeden van gevestigde sectoren op zij moet zetten. Op dit moment zie ik vooral een overheid die de oren laat hangen naar deze gevestigde sectoren, zelfs als deze sectoren geen geweldig toekomstperspectief hebben (hierbij refereer ik aan ons huidige energiebeleid).

Om het positief te formuleren: graag een overheid die wat meer initiërend is en flexibeler inhaakt op wat veelbelovende ontwikkelingen zijn.
Toch wel bizar dat bedrijven zich keurig aan een miljoen regels moet houden als het gaat om apparatuur voor personeel en grens van prive gebruik maar dat deze voor de overheid wel ineens op de schop kan. Typisch voorbeeld: Als je medewerkers van je bedrijf nu een hybride laptop / intel tablet met toetsenbord wil geven, roept de belastingdienst vrijwel meteen TABLET! en markeren ze het als voornamelijk prive gebruik. Of er even belasting over betaald mag worden.
Anoniem: 382732
@MMaster233 juli 2014 12:55
Als je het artikel gelezen had, dan had je ook geweten dat je een ontzettend rare reactie geeft.
Ja lekker ik heb voor het werk een Mobile Workstation nodig Modelletje Dell Precision van pak een beet 2500 euro en deze wordt na 2 a 3 jaar vervangen ik zit dus al dik over dat bedrag heen. En nee ik gebruik het systeem niet privé want daar is ie te lomp voor.
Iets doen en iet mogen zit een wereld van verschil tussen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee