Toetsenbord nieuwe versie Android is beschikbaar

Het toetsenbord dat Google heeft ontwikkeld voor de recent aangekondigde nieuwe versie van Android is door een ontwikkelaar beschikbaar gemaakt als app. De software is te gebruiken voor iedereen met Android-versie 4.0 en hoger.

Ontwikkelaar Shen Ye haalde het toetsenbord uit de developer preview van Android L en verpakte deze in applicatievorm, zo maakte hij op Twitter bekend. De software kan gratis worden gedownload in de Play Store, maar het gaat dus niet om een officiële release van Google zelf. Mogelijk gaat Google na de release van Android L nog zelf het toetsenbord uitbrengen; het bedrijf zet steeds meer onderdelen van het Android-besturingssysteem als apart te downloaden apps in de Play Store, zodat deze makkelijker te updaten zijn.

Het toetsenbord in de Android L-versie heeft een nieuw likje verf gekregen. De toetsen staan op één groot oppervlak, zonder daarbij visueel onderscheid te maken tussen individuele toetsen. Het nieuwe design is onderdeel van Googles nieuwe visie op Android; tijdens de ontwikkelaarsconferentie I/O waar Android L werd gepresenteerd, liet de internetgigant weten met een nieuwe design language onder de naam Material Design te komen, waarbij de nadruk ligt op versimpeling van interface-elementen.

Google heeft een vroege versie van Android L beschikbaar gemaakt voor de Nexus 5 en Nexus 7. De software is nog niet geschikt voor dagelijks gebruik, maar het geeft wel een inkijkje in de volgende versie van Android, die waarschijnlijk in het najaar moet verschijnen.

Door RoD

Admin Mobile

28-06-2014 • 10:45

112 Linkedin

Reacties (112)

112
112
75
5
0
7
Wijzig sortering
Geen NL woordenboek beschikbaar hierdoor is 'swypen' en autocorrectie niet mogelijk.
Ik heb de lib en apk naar system/lib en system/apk gepusht respectievelijk met de -rw--r--r rechten en gereboot; kan dan gewoon swypen in het Nederlands. Ook de autocorrectie werkt gewoon.

Je moet hiervoor wel geroot zijn!
dank je, verklaard mijn vraag. terug naar het standaard toetsebord dus...
Dus een onbekende ontwikkelaar haalt een toetsenbord uit android L en published deze in de appstore. Klinkt mij als een mooie mogelijke keylogger
Android L Keyboard
Shen Ye
De app heeft toegang tot:
Identiteit
Gebruikt een of meer van de volgende: accounts op het apparaat, profielgegevens
Contacten/agenda
Gebruikt een of meer van de volgende: agenda, contactgegevens
Foto's/media/bestanden
Gebruikt een of meer van de volgende: bestanden op het apparaat (zoals afbeeldingen, video's of audio), de externe opslag van het apparaat.
Als het een keylogger is, verstuurt hij je meest persoonlijke gegevens en bankinformatie in ieder geval niet via het internet. Want daarvoor heeft hij geen toegang.
En ik ga ervanuit, dat google in zijn algemeenheid apps streng apps controleerd zodat er geen enkele onnodige gegevens verzameld worden.
Als het een keylogger is, verstuurt hij je meest persoonlijke gegevens en bankinformatie in ieder geval niet via het internet. Want daarvoor heeft hij geen toegang.
Die ik net downloadde anders wel. Staat gewoon in de lijst met permissies.
En ik ga ervanuit, dat google in zijn algemeenheid apps streng apps controleerd zodat er geen enkele onnodige gegevens verzameld worden.
NOG steeds positief-geloof in bedrijven als google, MS en apple inzake 'beveiliging en privacy'?
Inderdaad. Blij dat ik AFWall+ heb die standaard geen internettoegang geeft aan nieuw geinstalleerde apps. Alleen de apps waarvan ik het wel krijgen internet toegang.

Overigens heb ik al genoeg toetsenborden uitgeprobeerd. Ik heb Hackers' Keyboard en Swiftkey. De predictie van Swiftkey werkt erg goed maar er zitten wat flaws in. Als je minstens 3x op de 'back' drukt, dan gaat de 'screen magnifier' aan wat niet zou mogen op een toetsenbord. Hackers keyboard is het enige wat dezelfde layout heeft als op een computer.
Ik snap ook niet waarom al die onscreen kbd's elk een andere layout voor de speciale tekens hebben en dat je dat als gebruiker ook niet kan veranderen.
Inderdaad. Blij dat ik AFWall+ heb die standaard geen internettoegang geeft aan nieuw geinstalleerde apps. Alleen de apps waarvan ik het wel krijgen internet toegang.
Klinkt goed, ga ik eens induiken in dat AFWall+ Hoop dat het ook voor niet-nieuwe, dus reeds aanwezige app's werkt.
Facebook is namelijk heel apart, ik heb die in de app en bij de app's list op NIET syncen staan. Toch krijg ik updates van groepen, maar NIET de content, die moet ik middels omlaag trekken van scherm wel zelf ophalen.

Verder pleit ik voor een privacy-extra type phone van alle merken, dat je op de smartphone via microswitches, magneet, hoe dan ook, fysiek de prik naar de gps, microfoon en camera's kan onderbreken. Privacy gegarandeerd in die toestand! :)

Overigens staat bij dit keyboard ook een permissie : "kan bestanden downloaden zonder dat je het merkt" (of woorden van die strekking, dAn is het maar de vraag of een AFWall+ dat 'kan opmerken'.
Met een permissie app zoals 'app ops starter' kan je per app instellen welke van de door de app gevraagde permissies je ook daadwerkelijk wilt toewijzen.
Deze 2 heren zijn totaal niet onbekend! 2 XDA devs en HTC freaks.
Kon ik uit het artikel niet opmaken maar dan zal het wel goed zitten ;)
Dat is toch ook de regel: Nooit een keyboard downloaden met toegang tot het internet.
I.t.t. wat iemand wegwuift inzake diens reactie op een ander die opmerkt: keyloggen?

Deze app heeft wel vele mogelijkheden en permissies, o.a. bestanden downloaden zonder melding en...
volledige internet toegang.

[Reactie gewijzigd door notsonewbie op 28 juni 2014 11:39]

Dat is een goed punt wat je aangeeft over de privacy van de toesenborden..

Ik was zelf fan van TouchPal. Dit is een toetsenbord vergelijkbaar met Swype en Swiftkey. "Touchpal neemt privacy zeer serieus en verzamelt geen privé data."

Ik installeerde een firewall een aantal maanden nadat ik touchpal had gebruikt en schrok toen van het feit dat: elke keer als het toetsenbord werd opengeklapt, een connectie werd gelegd met de servers van Touchpal. Ik had uiteraard de optie verstuurd anonieme data uitstaan. Deze optie bleek elke keer weer aangezet te worden nadat je het uitzette. Als ik het IP adres intikte op mijn browser kreeg ik een lege pagina met de woorden STAT te zien.

Ik stuurde touchpal een mail met mijn bevindingen dat er ondanks ik het uitvink, de optie weer aan komt te staan (Vraag 1) en elke keer dat ik mijn toetsenbord open er een connectie gelegd wordt (vraag 2). Natuurlijk kreeg ik geen antwoord in het begin, maar ik gaf niet op en forwarde het bericht gewoon rustig door naar de helpdesk. Na een 4 maanden heb ik antwoord gekregen:
1. When you turn it off, and launch it again, we will show you a suggest option “On”, in fact, when you turn it off, the setting was saved as off

2. Did you try it on the latest version? Your version was still 5.4.6

Van deze uitleg geloof ik erg weinig. Statistieken werden verzonden en dan ga je zeggen dat ik een oude versie gebruik. Ja logisch, als je 4 maanden niet reageert dat ik een oude versie heb.

Daarnaast zie ik dat Swiftkey (de vervanger voor TouchPal) ook regelmatig connect, deze blokkeer ik ook. Gegevens via je toetsenbord vind ik gewoon privé. Mijn advies, installeer Afwall en geef alleen applicaties die internet nodig hebben de rechten. Daarnaast heb ik een privacy guard waarmee ik de rechten kan beperken per applicatie.

[Reactie gewijzigd door tdn135 op 28 juni 2014 15:34]

Ik heb hem via de link in het artikel (dus direct via de playstore) geinstalleerd. Kreeg geen melding en werkt prima. De melding die jij krijgt is meestal als je een los APK bestand installeert.
Nee, ik deed het zoals jij, of in elk geval heb ik geen los APKtje geïnstalleerd.

Voor de anderen: na installatie van degene die nu op google play staat, de app heeft wel toestemming tot internet verbinding en bijv. ongezien bestanden downloaden zonder melding.
Ook 'waarschuwt' google in de tekst bij de app voor het vast kunnen leggen van bank nummers, credicard gegevens en tekst e.d.
Ja, want een toetsenbord kan toetsenbordinvoer vastleggen. Schokkend! Je moet waarschuwingen wel een beetje zien in context. Een dynamische achtergrond die internettoegang nodig heeft en toegang tot je adresboek is verdachter dan een app als whatsapp.
Ja, want een toetsenbord kan toetsenbordinvoer vastleggen. Schokkend!
Google meldt het.
Doorgifte van aanslagen in de app in kwestie is wat anders, m.i., dan vastleggen.

En ik kwam er op doordat anderen het over keyloggen hebben, dus ik dacht: waar rook is is vuur, en van rook houd ik niet, weg met de app.
Anoniem: 126717
@notsonewbie28 juni 2014 16:11
Heb je wel eens naar de rechten van het standaard Koreaanse toetsenbord gekeken? Ook over the top, die heb ik met Xprivacy de kop ingedrukt.
Het toetsenbord is ook direct te downloaden uit de playstore. En op rooted kitkat apparaten via xda

Het is pijnlijk hoe zwak het toetsenbord lijkt te zijn tegenover de toetsenborden die standaard in windowsphone of nog beter blackberry zitten. Standaard lijkt er geeneens Nederlandse ondersteuning in te zetten. Hij werkt alleen in het engels.
Gelukkig kun je op android honderden tobo's installeren en zitten daar een paar goede tussen als swiftkey en swype.

Ook het een visuele vooruitgang, en past het tobo in de rest van het design.

Edit:toevoeging xda

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 28 juni 2014 11:01]

Geen NL ligt aan de app.

Ik heb NL op mijn toetsenbord! Volledig stock!

Gepost met mijn Nexus 5 met Android L ;)
Kun je bij het nieuwe toetsenbord twee invoertalen gebruiken zonder dat je tussen de twee hoeft te switchen?
Anoniem: 143912
@Danner00128 juni 2014 12:13
bij welke telefoon hoef je dan niet te switchen? Kun je op WP of Iphone NL en Chinees door elkaar typen?
Bij swiftkey kan je gewoon verschillende talen door elkaar doen. Duits, Nederlands, Frans en Engels tegelijk door elkaar zonder te switchen.

En met 1 veeg zit ik op Russisch.
Op mijn Nexus zit ik met 1 veeg in een andere taal. Dus bij geen enkele andere telefoon kun je Russisch en Chinees door elkaar typen. Duits, Nederlands, Frans en Engels... dat kun je toch bij alle telefoons doen? Het gaat toch om auto spell check? Dus als je liken wilt typen dan maakt die niet likken van of zoiets.
Zolang een taal "normale" tekens gebruikt, zoals wij. Dan kan je die door elkaar gebruiken met Swiftkey. Met auto spell check.
Dus als je like type, komt er like. Is de zin engels en type je likke.. dan maakt ie er like van.
Ook leert hij van je taalgebruik en corrigeert daar op.

Natuurlijk kan je geen NL, Chinees en Russisch op 1 tobo gebruiken aangezien ze allemaal andere tekens gebruiken.
Zolang een taal "normale" tekens gebruikt, zoals wij. Dan kan je die door elkaar gebruiken met Swiftkey. Met auto spell check.
Maar onder andere, dat, ontbreekt dus aan dit nexus/android L toetsenbord, en in een verinternationaliserende wereld maakt het het een zwak toetsenbord.

Het maakt voor mij de overstap van dit toetsenbord, naar hét nieuwste android toetsenbord ook als een achteruitgang in de tijd.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 28 juni 2014 13:44]

Ik zie niets over Cyrillische letters of Chinees: volgens mij is er nog geen toetsenbord dat dat kan? Het probleem is namelijk dat je dan geen "QWERTY" meer kunt hebben, want dat zijn immers Latijnse letters. Maar wat dan?

Verschillende talen tegelijk kan zoals gezegd ook in Swiftkey en Swype (het werkt vooralsnog beter in Swiftkey, maar Swype is weer beter in het herkennen van woorden, dus ik gebruik Swype).
Qwerty is qwerty inderdaad.
Arabisch, Russisch of Chinees zit er niet op mn tobo.

Nu is dat geen probleem in west Europa, want de meeste west europeanen en noord amerikanen spreken slechts een paar talen van dit rijtje Engels, Duits, Spaans, Frans, Nederlands.

En in de afzetmarkt die daarna belangrijk is, China, heeft men ander schrift, maar gebruiken schoolkids en zakenmensen fonetisch Chinees ivm de effectiviteit van qwerty. Wat weer problemen oplevert met het leren van traditionele tekens in school.

Nee qwerty is fijn, en mijn qwerty is perfect, niet alleen combineer ik 3 talen in een zonder actief te wisselen. Ook leert mijn toetsenbord van de woorden die in mn berichten staan. Wat dat betreft is het mooi dan in mijn tobo de kennis van Swift en blackberry verenigd zijn.
Qwerty is qwerty inderdaad.
Maar dan zijn er ook nog QWERTZ en AZERTY indelingen in Europa in gebruik. Duitstaligen gebruiken liever de QWERTZ indeling, waar in Franrijk en België AZERTY gangbaar is. Dezelfde letters (op een enkele uitzondering na), maar anders geplaatst.
OK prima, maar dat kan dus ook allemaal met Swiftkey/Swype op Android.
Het windows phone-toetsenbord ondersteunt Chinees met handwriting, fonetisch met qwerty en met 12 woorden dat je kan doorklikken voor een zin. Geen idee hoe die laatste werkt, ik kan geen Chinees, maar ik heb ze uit nieuwsgierigheid allemaal bekeken. Ook voor japans en koreaans zijn er dit soort aangepaste tb's(en vast nog meer talen, maar daar heb ik niet zo'n verstand van). Je wisselt met een knopje naast de spatiebalk.

Edit: Dit zijn de opvallendste te installeren talen op WP: http://imgur.com/a/OOgQD

[Reactie gewijzigd door WoutervOorschot op 28 juni 2014 20:38]

Ja OK, met een knopje wisselen, prima. Maar iemand suggereerde eerst dat je Chinees en Nederlandse tegelijk kon tikken op een toetsenbord zonder op een knopje te drukken, en dat klonk dubieus.
Ik moet voor mijn werk regelmatig Engels, Duits en Nederlands gebruiken. Als ik alle 3 de talen (of zelfs meer) doormekaar ga gebruiken dan kan ik me niet voorstellen dat dat goed gaat.

Woorden foutief geschreven in het Nederlands kunnen prima een correct Duits/Engels woord zijn (en vice-versa). Hoe houdt die app dan bij of iets correct is?
Als je al een aantal woorden een een bepaalde taal heb getypt, dan neemt ie aan dat het volgende woord ook in die taal moet.
Daarnaast lijkt t ook dat ie kijkt of er met dat woord een logische (of vaker gebruikte) zin gemaakt kan worden.
Ik zou willen dat ik op Android (SGS4) wel noodzakelijk met een veeg tussen invoertalen moet wisselen. Het vervelende is dat aangezien ik toch al vaak de verkeerde woorden uit veegbewegingen haal, dat het helemaal erg is dat er dan woord voorspellingen in 3 verschillende talen uit komt, waardoor het goede er helemaal niet bij staat. Ik wil alleen maar Nederlandse woorden zien als mijn toetsenbord op Nederlands staat, en als ik naar Duits veeg alleen Duitse woorden. Maar dat kan dus niet.
Dan installeer je toch Swype? Dan kun je wel met een veeg wisselen tussen talen en nooit twee talen tegelijk actief hebben, als je dat niet wilt (het kan wel).
Maar Chinees kun je jammer genoeg niet typen met Swiftkey.
jawel hor. Dan heet het pinyin. Chinese taal in westers geschrift.
Meeste toetsenborden in china werken op die manier volgens mij.
Typen op een "normaal" toetsenbord in pinyin. En het komt er uit als chinese tekens.
Ahja, had me vergist met swype, die hebben geen Chinees.
Bij swiftkey kan je gewoon verschillende talen door elkaar doen. Duits, Nederlands, Frans en Engels tegelijk door elkaar zonder te switchen.

En met 1 veeg zit ik op Russisch.
Wat dat betreft is het zonde dat google een kans links heeft laten liggen. Als ze (meer) onderdelen van swiftkey geïntegreerd hadden hadden ze uiteindelijk een veel beter toetsenbord gehad.
Helemaal mee eens.
Maybe they will do that in the future

(met SwiftKey geflowed (swyped) zonder van taal te switchen)
Ja. Op de iPhone tap je op het globe-icoontje en wissel je direct van invoertaal. Swiftkey op Android hetzelfde verhaal.
omslachtig zeg.. ik kan gewoon engels, nederlands en zweeds door elkaar typen en hij past zich automatisch aan naar de taal.. zonder op een knopje of iets te hoeven drukken
Ik snap niet helemaal hoe dat werkt? Ik neem aan dat taalherkenning aanstaat voor spellingscorrectie, maar als ik woorden die in meerdere talen voorkom typ, hoe weet mijn telefoon dan in godsnaam hoe te corrigeren als ik een fout maak?
Ik heb drie screenshots gemaakt voor je, ik begon te typen in Nederlands, ik krijg surgresie en hij verbeterd dan ook.
Daarna ben ik overgegaan in engels zonder ergens op te klikken, gewoon door typen, en daarna zweeds.

Screenshot 1 (Nederlands): https://www.dropbox.com/s...n/IMG_20140628_171944.png

Screenshot 2 (Engels): https://www.dropbox.com/s...3/IMG_20140628_171954.png


Screenshot 3 (Zweeds): https://www.dropbox.com/s...i/IMG_20140628_172009.png


Ik kan gewoon zo door blijven gaan met de drie talen, hij verbeterd me gewoon afhankelijk van welke taal ik typ.
Ik gebruik eigenlijk nooit spellingscontrol, omdat het vaak fouten oplevert en omdat lang niet alle fouten worden herkend.
Zie je eigen post ;) :
ik krijg surgresie en hij verbeterd dan ook.
Getypt op computer ;)
Ah oke, je moet dus wel eerst wat woorden in de andere taal intikken voordat deze het begrijpt.
1 a 2 woorden is genoeg
Anoniem: 601896
@ItsNotRudy28 juni 2014 13:17
Is het echt zo omslachtig op de iphone?
Moet dat ook als je tussen NL en Engels switched?
BlackBerry.. ik heb Nederlands , Engels, Zweeds.
Gewoon door elkaar als swiftkey? Of moet je net als dit android-L toetsenbord eerst van taal wisselen?
echt door elkaar, gebruikt swiftkey API en omhoog swipen om een woord te gebruiken
Ik kan dit met het standaardkeyboard van mijn Xperia Z, en bij swiftkey kan het ook.
Op BB10 telefoons kan dat standaard.
jij bent wel erg slim eh?

We hebben het ovwr een dedicated language switch op het toetsenbord zelf.
Iets wat iOS of WP dus niet hebben.
Met Swype kan ik gewoon Nederlands en Engels naast elkaar swypen zonder te switchen
Werkt bij jou Swipe ook niet? De optie heb ik wel aan staan onder instellingen
Dit toetsenbord is uit een developper preview gehaald en is dus zelf ook nog een preview. De 'release' versie van Google Toetsenbord werkt wel goed en heeft wel Nederlandse taalondersteuning.
Zeg er ook even bij dat die toetsenbord in de playstore niet een officiële is maar een geripte.
Keyboard geïnstalleerd op m'n galaxy S5, ingesteld als standaard toetsenbord etc. Maar als ik hem gebruik, heb ik gewoon het 'standaard' stock keyboard van Android (en niet de nieuwste versie van Android L).... werkt het nieuwe design alleen met Nexus apparaten?

Ben benieuwd of 't bij jullie wel werkt!
Stel de skin eens in op material?
Keyboard geïnstalleerd op m'n galaxy S5, ingesteld als standaard toetsenbord etc. Maar als ik hem gebruik, heb ik gewoon het 'standaard' stock keyboard van Android (en niet de nieuwste versie van Android L).... werkt het nieuwe design alleen met Nexus apparaten?

Ben benieuwd of 't bij jullie wel werkt!
>>>Instructions:<<<
-Go To Settings
-Click on Keyboard (sometimes called Language & Input)
-Turn on the Android L Keyboard
-Scroll down to advanced settings
-Change Colour Scheme to "Material"
-To use, go into somewhere you can type, drag down your notification bar and switch the keyboard there.
Je moet in de advanced instellingen van het toetsenbord ''white'' -> ''material'' veranderen. Staat ook in de description van de app in de Play Store
Ik heb het even geprobeerd, afgezien dat er geen NL woordenboek is, en swype niet mogelijk is,

Het typt een stuk "nauwkeuriger", een stuk minder typfouten dan voorheen.

Hierdoor heb je autocorrectie minder vaak nodig.
Woordenboeken gebruik ik niet, omdat ik vaak in 3 verschillende talen tiep, vaak zelfs in 1 bericht.

Maar dat nauwkeuriger kan ik dus nu ook beamen.

Toen ik hier comment zag over "beter voor dikke vingers" ben ik het meteen gaan proberen.
En verrek. Inderdaad.
Ik heb wel even langdurig naar alle oprties gekeken, en eigenlijk alles uitgezet wat maar uitkan.

Heerlijk keyboard, als je in advanced settings even de Color Scheme op Material zet.
O+
SwiftKey is meer talen. Hij herkend in welke taal je typt en corrigeert dan in de juiste taal.

Je moet wel even de talen selecteren die je gebruikt
Klopt, maar zeker in het Indonesisch, maar ook in engels en NL, gebruik je ook vaak afkortingen, en nogmaals, je mix't soms talen in je berichten.

Ik denk bv niet dat Swift veel met dit soort berichten kan:

"Lu ngrti ga? pkknya, I mo bilang psti Swiftkey ga ngrti jg. Cuz usin bnyk sleng."

Terwijl dit perfect begrijpelijk is voor de gemiddelde tekstschrijver hier.
Dan zet ik dat soort opties liever uit.
Voorheen had ik wel veel spelfouten, want zelfs voor 4.7" scherm zijn mijn vingers nog veel te groot tijdens een snelle tekst/reactie.

Ik moet zeggen, dat dit (op LG keyboard na) echt voor mij de beste is tot nu toe.
Wat ergens raar is, daar ik aanneem dat de mens zich met de vingers toch op de kern van de letter richt / mikt.
Ben benieuwd of het beter is dan Swiftkey 5. Die wordt ondertussen door zoveel mensen gebruikt, dat je je kunt afvragen hoe groot de impact is van het releasen van een nieuw Android keyboard.
Persoonlijk gebruik ik nog altijd het liefst het standaard toetsenbord. Ik zet ook alle 'adviezen' uit. Ik weet zelf wel wat ik wil typen, heb dus geen hints/voorbeelden nodig. Wat mij betreft doet het stock keyboard dat nog altijd het beste.
Anoniem: 126717
@Orian28 juni 2014 10:59
Bis. Ik had Swiftkey geinstalleerd toen het gratis werd, maar werd veel te veel gefrustreerd door de spellchecker. Vooral URLs werden keer op keer aangepast.
Terug naar standaard en alles werkt weer prettig en oogt ook een stuk minder blokkerig.
Ik heb de 2013 N7 dus krijg dit toetsenbord vanzelf binnenkort. Maar zal de reviews en reacties in de gaten houden om te zien of ik het eerder zou willen hebben.
Het mooie van swiftkey is dat het een lerend systeem is.
Na enige tijd weet het je wat het moet doen. En het wet zelfs aan wie je schrijft. Dus als je iets naar je werk schrijft en het begint met een P dan komt daar bv 'programmeren' als voorstel uit, gevolgd door 'van' en 'veiligheidssysteem' . Schrijf je naar een vriend dan is de P het begin van Pizza gevolgd door 'bij' 'Roma'
Ook het volgende woord stelt hij voor. Soms heb ik hele whatsapp gesprekken bijna zonder het toetsenbord zelf te gebruiken.
Hoe meer je het gebruikt hoe beter de voorspelling wordt. Bij nieuwe contacten is hij wat minder zeker.
Ik gebruikte in het verleden Swiftkey, maar ik vond stock veel mooier. Swiftkey is zo apart qua layout. Geloof dat het nu verbetert is, maar nog steeds niet mooi genoeg
Hier kan ik me ook in vinden! Heb Swiftkey geprobeerd, maar doordat het er visueel zo slecht uit ziet vergeleken met swype en het standaard toetsenbord ben ik snel weer terug gegaan! Het oog wil ook wat.
Het oog wil ook wat.
Tsja...ik kies voor functionaliteit. Iets kan er prachtig uit zien, maar als het onhandig is dan wil ik het niet
Met de nieuwe skins van Swiftkey is dat geen argument meer gelukkig :)
Heb je al gekeken naar TouchPal? Veel beter dan swype, ondersteuning van veel talen en skins omdat het oog ook wat wil ...
Heb hem zojuist geinstalleerd. Op dit moment zie ik niet veel veranderingen, behalve dan dat de letters er groter op staan. Dus met dikkere vingers, is deze keyboard wel fijn.

Normaal gesproken gebruik ik de standaard die in de Note II zit, dus kan hem niet vergelijken met swiftkey o.i.d.
Je kunt in de instellingen het design op Material zetten, dan krijg je het design zoals in Android L.
Jup. Net gedaan en het ziet er een stuk beter uit. En moet zeggen dat het ook een stuk fijner typt
Een toetsenbord wordt ook gebruikt voor zakelijk ge-ente apps die gebruik maken van pincodes. Met het standaard android keyboard is dat zelfs op mijn s4 scherm amper te doen. Daarom maken apps soms zelf 'keyboards' gelijk aan het numerieke pad van een toetsenbord. Ik ben onkundig in android, maar is het echt niet mogelijk android 'op verzoek' zo'n numeriek keyboard te laten tonen. Komt die mogelijkheid nu dichterbij?
natuurlijk is dat mogelijk, je kan als programmeur handmatig een hint geven voor het type toetsenbord dat je tevoorschijn wilt laten komen, dus bijvoorbeeld numeriek, wachtwoord of standaard. Het ligt dan aan je geïnstalleerde standaard toetsenbord of hij daar dan werkelijk iets mee doet.
Het ziet er wel strak uit. Maar ik ben niet zo ongeduldig dat ik het a la minute moet hebben. Ik wacht wel op de officiële versie met swype en Nederlandse spellingscontrole.
Ik heb 'hem er halverwege afgegooid' nadat men over keyloggen begon, zaken die de app mag doen, dan de ontkenners daarvan, en toen zag ik zelf via settings > app's > instellingen dat de app wel erg veel mag.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee