LG bevestigt snelle release G3-smartphone

LG heeft bevestigd dat het de opvolger van zijn G2-smartphone snel uit zal brengen. De LG G3 komt in elk geval voor eind juni op de markt, zo is op te maken uit de kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

De fabrikant zegt in zijn financiële cijfers dat het zijn verkopen in het tweede kwartaal wil opkrikken met de release van de G3, waarvan hiernaast een door Tweakers gemaakt mockup staat die is gebaseerd op een recent Japans toestel van LG. Het is afwijkend dat een fabrikant de naam van zijn nieuwe belangrijkste toestel noemt voor de aankondiging; hoewel namen de afgelopen jaren veelal voor de hand liggen, spreken fabrikanten zelden over de toestellen tot op de dag van presentatie.

LG bevestigde al wel eerder te werken aan een toestel met een schermresolutie van 2560x1440 pixels. Daarbij ging het hoogstwaarschijnlijk om de G3. Het scherm heeft vermoedelijk een diagonaal van 5,5", terwijl het toestel volgens recente geruchten draait op de Qualcomm Snapdragon 801-soc van Qualcomm die vrijwel alle concurrenten met Android-toestellen in de hoogste prijsklasse ook gebruiken. Volgens eerdere geruchten zou de G3 uitkomen ongeveer in juli, maar LG zegt nu dus dat de leveringen al zullen starten voor eind juni.

De Zuid-Koreaanse fabrikant meldt verder dat de smartphone-tak last heeft van de lage prijzen voor zijn Nexus 5 en G2. Hoewel de verkopen van duurdere smartphones met 4g stegen met 76 procent, leverde de verkoop van smartphones LG niet veel meer op. LG verkocht in totaal 12,3 miljoen smartphones, 19 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet van LG steeg met 1,2 procent ten opzichte van een jaar geleden, terwijl het concern ook iets meer winst maakte.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

29-04-2014 • 09:00

39 Linkedin

Reacties (39)

Wijzig sortering
De LG G2 is echt heel veel bang for bucks nu, dus binnen ruim een half jaar is de LG G3 ook al waarschijnlijk voor een mooi bedragje te koop.

Mooi, die concurrentie op de smartphone markt, verwacht qua specs het absolute neusje van de zalm voor de G3.
Dat vind ik ook precies het probleem, als je hem nu koopt schrijf je zo enorm snel af.. Dat is het voordeel van Samsung, het is erg lang waardevast. LG heeft toch als probleem dat het er een jaar of 6 geleden om bekend stond bagger te maken.
Dat is nog steeds een beetje de reden dat ik gewoon geen LG telefoon wil hebben. Aantal mensen gehoord waar modellen van een aantal jaren terug na een (officiële) update nooit meer konden opstarten. Daarnaast hoor ik over diverse producten die ze maken (onder andere TV's) toch overwegend slechte verhalen. Vind Samsung software altijd rete onhandig en bloated, maar na 2 jaar werkt mijn eerste Galaxy note nog steeds prima, ondanks mijn onhandigheid en daardoor dus het vele vallen van de telefoon :).
Nouja, dat is precies mijn angst ook. Verder weinig ervaring met LG behalve een keer een oud model, wat er na 3 maanden mee stopte.

Samsung Kies is inderdaad meuk, maar goed, gelukkig dat het niet zoals bij Apple dat je verplicht bent het te gebruiken. Software op de telefoons bestaan gelukkig custom roms voor :)
Gelukkig worden de Samsung modellen over het algemeen goed ondersteund door de community, en zijn ze vrij makkelijk te flashen met een custom ROM. Als je - net als vele anderen - geen fan bent van TouchWiz, kan ik je SlimKat aanraden, die voor aardig wat toestellen beschikbaar is.

Werkt prima op mijn Note 2, alles draait vlotter, en de 'real dark slim' optie maakt de achtergrond van de interface zwart op veel plaatsen (ook play store en google play music bijvoorbeeld), wat er mooi uitziet op een amoled scherm. Ik heb ook ART aangezet, en ook dat werkt probleemloos tot nu toe.
Ik heb nog een LG optimus Windows Phone liggen van 4 jaar oud, dat ding is onverwoestbaar en doet het nog altijd perfect.
Anoniem: 522715
@Ardj29 april 2014 10:43
De Galaxy S4 is alles behalve waardevast. Voor minder dan de helft van de adviesprijs te koop. De LG G2 is dan zelfs waardevaster.
Ik weet niet, maar als ik in de V&A kijk zie ik ze in fatsoenlijke staat niet voor minder dan 250 staan. Tenzij je de introductieadviesprijs bedoelt, maar dat is niet realistisch voor een telefoon waar al een opvolger voor is. De huidige verkoopprijs (bij wat vage winkeltjes) ligt op 330, dus dat is veel meer dan de helft vergeleken met de huidige nieuwprijs.
Pardon, Samsung en lang waardevast? Heb je het verloop van de prijs van de SGS4 ooit gezien?

Dat toestel begon met een vraagprijs van 700 euro en is nu, een jaar later, nieuw te koop voor 300 euro na cashback, dus een zgan SGS4 is nu zo rond de 250 euro waard. Nu weet ik niet wat je onder waardevast verstaat, maar in een jaar 450 euro afschrijven op een toestel van 700 euro valt daar voor mij niet onder.
Want met een G2 is dat veel anders... Introductieprijs ergens rond de 600, nu nieuw te krijgen voor 340 in 7 maanden. Tweedehands? Ik betwijfel dat veel mensen een dergelijke telefoon uberhaupt tweedehands kopen, dus naar mijn mening is een SGS4 dan dus waardevaster.
De G2 is inderdaad een schitterend toestel, werkt perfect bij mijn vriendin en biedt voor het geld dat ie kost heel erg veel.
Het nadeel is alleen dat er weinig accesoires ed zijn te krijgen voor dit soort telefoons en dat ondersteuning vanuit de community natuurlijk minder is dan bij een 13 in een dozijn samsung...
Anoniem: 548504
29 april 2014 09:24
Voor mij nooit meer een LG foon meer. Ik heb er gewoon zeer slechte ervaringen mee gehad ook mede de klantenservice van LG. Ik heb nu de GPE versie van de HTC M8 :9 64gb en ben zeer tevreden over. Met de M7 1 keer een probleempje gehad maar dat werd door Coolblue heel netjes en heel snel opgelost. Daar kan LG en andere fabrikanten een lesje van leren.

Ontopic: leuke toestel maar wat heb ik of een andere consument aan een uhd beeld op een mobiel? Ik heb nog geen uhd tv mij nog te duur en geen nl tv die het uitzend. Met het full hd scherm ben ik al tevreden zowel op me mobiel, tv en beamer.
Ze mogen inderdaad wel opschieten. Samsung heeft de S5 net uitgebracht en HTC de One (M8) en sony de Z2. Stuk voor stuk concurrenten die allemaal al op de markt zijn. Tegen de tijd dat de G3 uitkomt zijn de prijzen al weer gezakt, en zo blijven ze achter de feiten aanlopen. Logisch dat ze last hebben van de lage prijzen, ze zijn gewoon te laat met het uitbrengen van hun telefoons.
Iedereen kan hier dan negatief doen over de kwaliteit of waardevastheid van LG. Maar ik heb na een hele HTC reeks nu een paar maanden de LG G2 en serieus, probeer hem eerst voordat je gaat oordelen. Dat hij snel is prijs is gezakt. (400 euro in btw actie media markt) is voor mij juist een groot voordeel. Een prima telefoon voor een schappelijke prijs. Ik hoop dat ze deze lijn blijven volgen.

Je ziet dat nu ook HTC gaat voor een vlaggenschip maar dan in prijs scherper, er mede door de crisis, een bewustwording op prijs komt. Want face it, alle telefoons zijn een groot scherm. Ja een lichtmetalen randje of een carbon fiber achterzijde. Maar verder een scherm met een software laag.

En dan kijk je naar combo, mooi scherm, vette specie, goeie laag eroverheen. En daarmee scoort LG erg goed.
goeie laag eroverheen
Laat ons hopen niet de UI van de G2, want die was vreselijk en maakte sommige apps kreupel of gewoon onbruikbaar. Zelf TouchWiz is beter.

http://arstechnica.com/ga...-the-shadows-of-giants/2/
Dit lijkt wel een killer te zijn voor wat betreft minste bezels, maar maak me zorgen om de kwaliteit en ondersteuning van LG.
Is een mockup, niet met zekerheid te zeggen dat de G3 hier zelfs ook maar op zal lijken
Nee, dit is de LG Isai, voor de bezelhaters zegt evleaks, check hun twitter account.
LG is de goede weg ingeslagen.
Mensen die het over kwalteit en ondersteuning hebben kunnen rustig naar lg gaan.
Heb zelf de G2 en ben er echt van onder de indruk.
Supersnel en goede accu duur.
Oordeel net te snel, je zult verrast zijn.
Inderdaad! Zoveel bang voor de buck. De accuduur voor zo`n snelle telefoon is moeilijk te evenaren, er zitten buiten de iets goedkoop ogende ( en vooral gladde) achterkant naar mijn mening geen nadelen aan dit toestel.
De achterkant van een telefoon is niet zo belangrijk. Ik persoonlijk kijk altijd naar mijn scherm. ;)
Ja klopt, en gelukkig is de voorkant ook bijna echt alleen maar scherm door de dunne bezels. Ik verwacht ( en hoop) desondanks wel dat de G3 afstapt van de plastic achterkant en een iets stugger materiaal kiest.
LG is de goede weg ingeslagen.
Mensen die het over kwalteit en ondersteuning hebben kunnen rustig naar lg gaan.
Heb zelf de G2 en ben er echt van onder de indruk.
Supersnel en goede accu duur.
Oordeel net te snel, je zult verrast zijn.
Anderen zijn minder onder de indruk
http://arstechnica.com/ga...-the-shadows-of-giants/2/
Ik zit echt te twijfelen tussen de G3 en de Note 4. Toch maar even op de reviews wachten!!
Tenzij de Note 5 nog beter is dan de Note 4 natuurlijk, zou daar toch ook even de reviews van afwachten ;). Even serieus, de Note 4 verschijnt pas deze zomer, beetje vroeg om te twijfelen tussen twee telefoons die er nog (lang) niet zijn.
nog lang niet zijn? zomer klopt al aan over 2 maanden. En ja, sinds mijn abonnement in die periode afloopt is het voor mij nu de juiste periode om te orienteren welke telefoon ik graag wil hebben en JA ik twijfel nu tussen G3 en Note 4.
De zomer duurt ook wel 3 maanden, de Galaxy Note telefoons worden gewoonlijk eind augustus aangekondigd en zijn te krijgen vanaf september, ik had eigenlijk beter herfst gezegd dus. Bijvoorbeeld, Galaxy Note 3: eerste prijsvermelding: 7 september 2013: http://tweakers.net/price...te-3-zwart/specificaties/

Zelfde voor de Note 2, ik denk dat de Note 4 niet anders gaat zijn.

Dus we spreken niet over 2 maar over 5 maanden, en oriënteren voor je aflopend abonnement is allemaal goed en wel, maar ondertussen krijg je het gevoel dat de telefoon die je nu hebt nergens meer voor volstaat, terwijl je er uiteindelijk wel 2 jaar mee doet.

Ik had lang overigens tussen haakjes gezet, de G3 komt er zoals het nieuwsbericht zegt, misschien sneller aan.
Al gekeken naar de Oneplus one of de Oppo find 7(a)?
Die bieden ook veel waar voor je geld. Ik vraag mij af hoe LG zich daartegenover gaat concurreren aangezien LG voor veel non-tweakers als een B merk gezien wordt.
Oppo en OnePlus concurreren niet direct met LG aangezien de gemiddelde consument Oppo en OnePlus niet eens kent. LG houdt waarschijnlijk niet eens rekening met deze merken. LG heeft haar doelen gezet op Plekje nummer 3 in Europa. Ze houden waarschijnlijk dus alleen rekening met Apple Samsung Sony HTC en Huawei. Apple en Samsung die marktleiders zijn voor de High-end toestellen en HTC, Sony en Huawei die net als LG op de 3e plek op de Europese smartphone markt azen.
Hoe kan je twijfelen tussen 2 telefoons waarvan nog geen specificaties bekend zijn?
is dat een mockup in het voorbeeld?
waarvan hiernaast een door Tweakers gemaakt mockup staat

[Reactie gewijzigd door My-life op 29 april 2014 09:38]

Excuus...*last van een serieuze koffie-deficiency :Y)
"waarvan hiernaast een door Tweakers gemaakt mockup staat die is gebaseerd op een recent Japans toestel van LG."

Edit: te laat :X

[Reactie gewijzigd door Jadero op 29 april 2014 09:39]

En nu nog mooie high-end kleine telefoontjes. Niet deze 5,5 inch bakbeesten.

Ik ben wel benieuwd naar de accuduur van de G3. Een erg hoge schermresolutie met een groot scherm en goede andere hardware moet toch flink wat van de accu vergen.
Precies, daar zit ik ook op te wachten. Een iets kleinere telefoon, maar wel met goede specs.
En als ze dan ook nog de accuduur kunnen verlengen (omdat alles kleiner is en minder energie vreet), dan ben ik helemaal tevreden :D
LG G3 mini..

[Reactie gewijzigd door ScSi op 29 april 2014 14:24]

Die zal dan, net als de G2 mini, veel minder specs hebben dan de grote versie
Ik vind het zonde dat ze zo'n hoog resolutie scherm in een 5.5" scherm stoppen. Iedereen weet dat het scherm de grootste energievreter is. Ook willen users een lange standby tijd. Waarom dan niet gewoon blijven bij een full hd scherm? Het verschil zullen we toch niet zien aangezien de pixels ook met full hd al dichter op elkaar zitten dan onze ogen kunnen zien.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee