Samsung heeft stilletjes Galaxy S3 Slim uitgebracht in Brazilie

Samsung heeft, zonder hier veel aandacht aan te besteden, een nieuwe versie van de Galaxy S III-smartphone uitgebracht. Het gaat om de Galaxy S3 Slim die uitkomt in Brazilië en beschikt over een 4,5"-scherm met resolutie van 960x540 pixels.

De smartphone verscheen op de Braziliaanse website van Samsung. Uit de afbeeldingen valt op te maken dat de fabrikant het design min of meer gelijk heeft gehouden aan de originele Galaxy S III. Wel heeft de Slim-variant met 4,5" een iets kleiner scherm. In de behuizing is een niet nader gespecificeerde quadcore-soc ingebouwd die zijn werk doet op 1,2GHz. Mogelijk gaat het om een soc uit Samsungs eigen Exynos-serie.

Verder heeft de Galaxy S3 Slim 8GB opslagruimte, minder dan de originele Galaxy S III. De camera is met 5 megapixels ook teruggeschroefd. Er is 1GB ram aanwezig en de accu heeft een capaciteit van 2100mAh. Samsung heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel voor de Galaxy S III Slim moet worden betaald.

Omdat Samsung verder weinig heeft bekendgemaakt over de release is het nog onduidelijk of het budgetmodel ook naar andere landen komt. Gezien de specificaties is het aannemelijk dat de prijs onder de 200 euro zal liggen.

Door RoD

Admin Mobile

16-03-2014 • 12:11

47 Linkedin

Reacties (47)

47
47
29
3
0
9
Wijzig sortering
Lijkt verdacht veel op de Galaxy Express 2 qua specs.

Maar dan nog, de S5 staat om de hoek en Samsung brengt de S3 Slim en S3 Mini VE uit, zielig bezig maar ze moeten die oude componenten ergens kwijtraken.
Volgens mij kent brazil vrij beperkte regels voor het importeren van chinese phones. Als je vanuit nl je telefoon meneemt, moet je dat zelfs melden.

De totale verboden, of rete-hoge import kosten zijn er om eigen productie te beschermen.

Dat er zo'n low-end toestel nu uitkomt, kan dus te maken hebben met dat hij in brazil in elkaar moet worden gezet. Niet alleen samsung bouwt telefoons voor de Braziliaanse makrt lokaal in elkaar, apple doet het ook.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 16 maart 2014 14:09]

Melden dat je je smartphone meeneemt? Hoe kom je daarbij? Ik ben twee keer daar geweest met smartphones, dslr camera en weet ik wat nog meer (reisgenoten sleepten met macbooks, ipads, etc...). Je hebt verder gelijk over de import heffingen :)
Dit zegt de Braziliaanse overheid erover:
Notice 1: In order to use a cell phone in Brazil that was purchased abroad, the traveler must register it upon his entrance in Brazil. Even if a cell phone is included in the exemption quota its identification and inspection must be done by the customs officers.
http://www.receita.fazenda.gov.br/principal/ingles/faq.htm
Dat zal best in de regeltjes staan, maar dat wil niet zeggen dat het gebeurt. Zelfs Brazilianen zelf kopen electronica in het buitenland zonder het aan te geven. Net of iedereen iedere slof sigaretten aangeeft als hij op Schiphol aankomt ;)
Ik vind het raar dat ze voor een naam uit de verouderde S3-lijn hebben gekozen. Zou het niet slimmer zijn om het S4 slim o.i.d. te noemen, omdat het dan 'moderner' is? Verschil in design is minimaal, ze zouden makkelijk het design van de S4 kunnen implementeren.
Inderdaad wel vreemd. Het is een quad core met een scherm met dezelfde resolutie als de S4 Mini. Het design is wel duidelijk gebaseerd op de S3. Dit toestel valt qua grootte tussen de S3 Mini en de gewone S3 in. S3 midi was beter geweest qua naam.
In deze telefoon zitten waarschijnlijk slechte chips die niet voldeden aan de normale SIII standaard. Het is natuurlijk zonde om deze te deponeren, dus klokken ze de chip terug, zetten het in een "nieuwe" telefoon en verkopen deze in een apart land waar het toch niet erg opvalt, maar zodat ze deze chips toch nog kwijt kunnen.

Zelfde geld voor het scherm, hadden ze waarschijnlijk nog over van een ander model.

Ook de rede om het maar in een relatief klein gebied aan te bieden.


Waarschijnlijk is het daar niet belangrijk dat het S4 heet. Wordt toch wel verkocht.
Anoniem: 524287
16 maart 2014 12:26
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy#Release_history

Daarmee komen we op 84 verschillende modellen sinds juni 2009, een gemiddelde van 17 toestellen per jaar, 1,4 toestel per maand.
Hoewel ik het ermee eens ben dat het er wel erg veel zijn, mis ik ook wel een beetje nuance:
Samsung is een van de weinig A-merken die een ruim aanbod dual-sim toestellen heeft, geen ander merk heeft een waardige vervanger van de Note. Dus in dat opzicht is het logisch dat ze meer verschillende modellen hebben. Aan de andere kant mis je in jouw telling waarschijnlijk nog een heleboel verschillende versies van topmodellen. Bijvoorbeeld met en zonder AMOLED scherm. Met en zonder Samsung's eigen SOC's. etc.
Samsung is een van de weinig A-merken die een ruim aanbod dual-sim toestellen heeft, geen ander merk heeft een waardige vervanger van de Note.
De dual sim varianten op de modellen staan niet altijd als aparte modellen op de lijst maar veelal als varianten (zie "Alternative name and variations" kolom).
sinds wanneer is Samsung eigenlijk een A-merk geworden?
Ach, gewoon per definitie:
http://nl.wikipedia.org/wiki/A-merk

Heeft niks met kwaliteit te maken, maar met profilering.
Naja, we kunnen in ieder geval wel stellen dat ze niet stil hebben gezeten. :P

Overigens wel opmerkelijk om een slim versie van een bijna 2 jaar oud vlaggenschip te maken..
alle gsm's en tabelts heten galaxy en het gaat hier over alle toestellen die wereldwijd zijn uitgebracht, dan valt dat nog wel mee. Elke markt wordt op zijn manier bediend en niet 1 standaardtoestel door de strot geramd
Zou je dan niet beter een tweedehands SIII kunnen kopen? Die zijn meestal behoorlijk aantrekkelijk wat prijs betreft, en dan heb je ook nog betere specs.
Neem maar van mij aan dat een bedrijf als Samsung niet zo maar een toestel op de markt brengt alvorens uitgebreid marktonderzoek te hebben gedaan.

De Braziliaanse economie staat loodrecht tegenover de Europese, en is de laatste jaren alleen maar aan het groeien. Als het marketing team van Samsung dmv van marktonderzoek concludeert dat dit een niet bewerkt/niet voldoende bewerkt segment is zullen zij hier een toestel voor uit brengen. Dit waarschijnlijk in combinatie met de onderdelen die zij momenteel nog op voorraad hebben op bepaalde locaties,
Het nadeel van een andere telefoon is: vermoedelijk de hogere aanschafprijs, groter beeldscherm waar niet iedereen op zit te wachten en de garantietermijn is vaak al bijna verlopen (in Europa is het vaak 2 jaar, daarbuiten is het vaak maar 1 jaar.)

Het voordeel van een 2e handse SIII, betere specs, vermoedelijk is de support ook beter ivm update releases, bouwkwaliteit is waarschijnlijk ook beter dan dit mid-range model.
Misschien niet in Brazilië. Ik denk dat Samsung het wel beter weet dan menig tweaker..
Ik denk het niet, dan was Touchwiz niet zo'n monster. Maar misschien is er in Brazilië inderdaad niet zo'n groot aanbod van SIII's.
Als het zo zon monster is, mag je mij vertellen hoe het komt dat samsung wel het meeste mobieltjes verkoopt. Je mag er persoonlijk een afkeer van hebben, maar blijkbaar slikt het merendeel van de mobiele gebruiker toch wel touchwiz. Kom nu niet aanzetten met custom roms, want dat is maar voor een kleine groep mensen interessant. merendeel laat hun telefoon gewoon stock draaien.
En daarmee beantwoordde je je eigen vraag. De meeste gebruikers weten gewoon niet dat het ook anders kan.
Mensen weten het vaak wel maar willen de moeite niet nemen. Met andere woorden, mensen nemen genoegen met touchwiz.
Volgens mij weten de meeste mensen zelfs al niet dat TouchWiz over Android draait ( of wat Android uberhaupt is) dus dat denk ik niet. Ze nemen er inderdaad wel genoegen mee, maar dat is ook maar net je instelling he. Neem je genoegen met iets dat imperfect is of ga je net even een stap verder? Denk dat veel mensen ook gewoon de moeite ervoor niet willen nemen: "het werkt toch?"
ach, als je touchwiz imperfect noemt, mag ik aannemen dat je custom roms ook imperfect vind?

Ik heb er zelf naar gekeken, maar toch hoor je geregeld (praat nu wel over 2 jaar terug) dat custom roms nog weleens bepaalde dingen missen, waar je bij de standaard rom geen problemen tegen kom.
Voor mij was het met mijn galaxy niet de moeite waard om een custom rom te nemen.

Allereerst huiver ik nog altijd bij de gedachte dat iemand zo diep in een rom kan rommelen, zonder dat ik als gebruiker er ooit achter kan komen wat er aangepast is. Bedrijven als samsung, htc, apple, en noem ze maar op moeten oppassen met backdoors en noem het maar op, custom roms kan iedereen maken, en als gebruiker moet je er maar op vertrouwen dat er niet diep in de rom gekloot is met beveiliging. het word wel gewoon door Hobbyisten gemaakt, en er hoeft er maar 1 te zijn die kwade bedoelingen heeft en je kun er wel hele nare gevolgen door krijgen.
Niets is perfect, maar Touchwiz is toch wel een ramp. MIUI vind ik gewoon een stuk beter.
Ik zou zeggen doe een steekproef en vraag mensen die een Samsung telefoon hebben of ze weten wat "Touchwiz" is. Ik weet bijna zeker dat als jij dit een middag in de stad zou vragen je rond de 90% zult zitten waarbij het antwoord "Nee" is.

Mensen kijken niet naar Touchwiz maar hoe is de ervaring van iemand anders, hoe tevreden zijn ze zelf over het toestel tijdens het uitproberen in de winkel, hoevaak is het verkocht, hoeveel geheugen zit erin en hoe snel is het. Nothing more or less hoewel... de camera ook redelijk belangrijk is ;)
Ik had even Apex launcher (betaalde versie) op mn S4 met Kitkat gezet, maar Touchwhiz loopt soepeler. Ik was verbaasd omdat het op mn Xperia P soepel liep terwijl op de S4 de animaties haperde alsof ze op een hele lage framerate liepen. Ik heb Apex er maar weer afgegooid.
Voor een groep mensen is iets tweedehands kopen altijd slechter dan iets nieuw kopen (puur omdat het tweedehands is).

Het gaat helemaal niet om Touchwiz maar om het feit dat Samsung waarschijnlijk beter weet wat de braziliaanse markt nodig heeft dan de meeste Tweakers. Dat Touchwiz een misstap is, waarvoor ze qua verkoop trouwens niet worden afgestraft, dat mag zo zijn maar doet niets af aan Samsungs kennis aangaande vraag uit de markt.
Haha, en dan QHD gebruiken ter promotie ipv qHD :P Wordt lekker verwarrend zo (Quad HD vs Quarter HD)
Het lijkt me zelfs oplichting?
Goed het is een klein subtiel foutje kleine of grote letter maar toch.
zolang het vermeld staat is het toch geen oplichting? De consument heeft ook zoiets als de onderzoeksplicht.

aanpassing: zin-opbouw :+

[Reactie gewijzigd door EliteGhost op 16 maart 2014 16:21]

In Europa kom je hier niet mee weg hoor.

In het algemeen heeft een koper een onderzoeksplicht. De richtlijnen die Brussel uitvaardigt zijn in het algemeen echter zeer gunstig voor de consument. De algemene regeling voor (consumenten)koop vindt je in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, maar in Afdeling 3A van boek 6 Burgerlijk Wetboek vind men een meer specifieke regeling voor aansprakelijkheid bij misleidende reclame. Ik citeer (artikel 6:193c BW)

"Een handelspraktijk is misleidend indien informatie wordt verstrekt die ... de gemiddelde consument misleidt of kan misleiden, al dan niet door de algemene presentatie van de informatie, zoals ten aanzien van ... a. het bestaan of de aard van het product; b. de voornaamste kenmerken van het product, zoals ... specificaties"

Bij deze bepalingen geldt een omgekeerde bewijslast; de consument hoeft niet aan te tonen dat de reclame misleidend is; de fabrikant moet aantonen dat de reclame niet misleidend is.
Bij deze bepalingen geldt een omgekeerde bewijslast; de consument hoeft niet aan te tonen dat de reclame misleidend is; de fabrikant moet aantonen dat de reclame niet misleidend is.
Niet waar. Fabrikant behoor jij n.l. te vervangen met 'verkoper' met de fabrikant heb je als consument namelijk nimmer iets te maken. Al zou de fabrikant perongeluk op haar internetsite spreken over 1TB geheugen en de verkoper deze wel juist hebben gecommuniceerd dan is aan de informatieplicht zoals deze in de wet is opgenomen ruimschoots voldaan.

Ging je er echter vanuit dat er wel degelijk 1TB aanwezig zou zijn, en dit achteraf "ondanks dat de verkoper wel de juiste informatie verstrekte" niet het geval zijn, dan kun jij je hooguit beroepen op dwaling.
Wanneer er geen ''Quad HD'' maar ''Quarter HD'' staat is dat geen misleiding en staat de informatie gewoon weergeven (mits dit niet in de kleine lettertjes staat).
Als men dit als misleiding gaat beschouwen is er een deel van de verantwoordelijkheid van de consument weggenomen!
De betreffende telefoon wordt gepresenteerd als 'QHD', niet Quarter HD. Het onderscheid tussen 'QHD' en 'qHD' zal voor de gemiddelde consument niet duidelijk genoeg zijn - tenzij het expliciet wordt benoemd, natuurlijk.
Als men dit als misleiding gaat beschouwen is er een deel van de verantwoordelijkheid van de consument weggenomen!
En wat is precies het probleem? Op Tweakers zit er wellicht een publiek met een relatief hoog niveau, maar dat neemt niet weg dat de gemiddelde consument bést beschermwaardig is tegen manipulatie. Mensen zijn beïnvloedbaar, meer dan we ons soms doen vermoeden.
Kijk, dat verandert de zaak. Het verschil tussen "QHD" en "qHD" is inderdaad minimaal en zal toch wat verduidelijking nodig hebben. Maar dat het zo vermeld zal worden had ik nog nergens gelezen. Vandaar mijn verontwaardiging wanneer men zegt dat er nauwelijks verschil in zit en dat was dus het probleem.

In de volle naam zit genoeg verschil, in de afkorting misschien niet. Maar dat had men dus ook wat eerder duidelijk mogen maken,
Oplichting is een beetje sterk verwoord misschien, maar misleidend is het zeker.
Nee, dat is het niet. De gemiddelde mens (die dat soort apparaten koopt) kan best lezen. Nogmaals: onderzoeksplicht van de consument.

Een -1? Hoe is dit een ''troll opmerking'' of "flamebait"? Leer het beoordelingssysteem te gebruiken!

[Reactie gewijzigd door EliteGhost op 16 maart 2014 23:21]

Heb het al vaker gemerkt dat een select aantal mensen hier bij dit soort topics -1 geven als het niet volledig overeenkomt met hun gedachten.
Ik heb het gezien bij andere commenters en heb het zelf ook al voorgehad dat ik voor niets -1 kreeg.

Sindsdien post ik niet echt veel meer bij dit soort discussies...
Het 19de galaxy apparaat van samsung, ik denk zomaar dat we het record van 2013, 46 galaxys in een jaar gaan breken
haha jep voor elk dingetje is er wel een galaxy of 3
Tja we zijn al in de buurt van de 190 :+
Nog immer geen telefoon met qwerty toetsenbord in 2013 en '14. :(
Anoniem: 344663
16 maart 2014 19:48
Samsung is altijd ruk met hun updates dus voor onder de 200 zou ik voor de moto g gaan die betere specs heeft ook nog.
'Samsung heeft stilletjes Galaxy S3 Slim uitgebracht in Brazilië'

Wat een stiekemerds ook, die zuid-Koreanen, bad influences van hun noorderburen ofzo. XD
Brazilië moet trouwens met trema op de e. ;)

En echt on-topic:
interessant toestel voor onder de 200 euro.
Mocht hij spoedig uitkomen een goed toestel voor mijn tante die nog een ouderwetse samsung met fysiek toetsenbord onder de nummers gewend is. :P

Ook een goede vooruitgang voor mijn oom voor +/- 100 euro meer dan de Galaxy Y die hij nu heeft. XD

Redelijke specs. (met name processor, ram en schermgrootte.)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee