Ontwikkelaar voorziet Nokia X van Google Play Store

Het blijkt mogelijk te zijn om de Nokia X-smartphones te voorzien van Google-software, waaronder de applicatiewinkel Play Store. Normaalgesproken kunnen apps alleen via Nokia's app-winkel of via sideloading worden geïnstalleerd.

Een handleiding om Google-apps op de Nokia X te zetten verscheen op het forum van XDA Developers. Volgens user Kashamalaga kwam hij weinig moeilijkheden tegen in zijn pogingen om de Nokia X van Google-software te voorzien. Overigens is het wel noodzakelijk om roottoegang te verkrijgen op de Nokia X voordat Google-apps geïnstalleerd kunnen worden. Met de aanwezigheid van de Play Store krijgen gebruikers de mogelijkheid om alle voor Android beschikbare apps te installeren.

Nokia levert een eigen applicatiewinkel mee voor zijn Android-smartphones. Daarin staan ook apps die Nokia zelf voor de X-toestellen heeft ontwikkeld. Het was overigens al wel mogelijk om applicaties die niet in de Nokia-winkel staan te installeren via sideloading.

Nokia kondigde zijn X-smartphones met Android aan tijdens het Mobile World Congress. De goedkope smartphones zijn inmiddels al verkrijgbaar. Er zijn twee modellen met een 4"-scherm, terwijl het XL-model voorzien is van een 5"-scherm.

Nokia X

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

02-03-2014 • 11:30

71

Submitter: Titan_Fox

Reacties (71)

71
67
42
3
0
13
Wijzig sortering
Dan wordt die telefoon ineens een stuk interessanter, want voor het geld is het toch een leuk stuk hardware.
Maar is die hardware dan niet vrij inwisselbaar voor een ander toestel zonder dergelijke hindernissen?
Wat ik me afvraag of dat het andersom ook mogelijk is.. Nokia app store op een andere (lees: Sony/HTC/LG, etc.) android telefoon installeren.. kan je dan ook Nokia Here/Drive installeren?
Er wordt aan gewerkt op XDA en ik heb er zelf ook wat aan geknutseld dit weekend. De app start al wel op maar zegt dat je toestel niet wordt ondersteund. Men probeert nu de device check te omzeilen en wellicht dat je dan gratis offline navigatie kunt gebruiken.

(Als iemand wil helpen: http://forum.xda-develope...read.php?t=2665294&page=3)
Nokia Drive zou een welkome toevoeging zijn! In principe zou het moeten werken gezien het gewoon op Android draait en je root toegang kan verkrijgen (zoals nodig is voor het installeren van Google Apps). Je zou dan gewoon de APK's van de Nokia apps (ook de store) kunnen downloaden en op een andere telefoon kunnen zetten :)

Zie dit nog best wel gebeuren!
Blijft toch een Nokia, en die zitten doorgaans wat mooier in elkaar dat de echt goedkope achnebbe-china telefoons
Nokia's werden vroeger vaak ik Europa en buiten China gemaakt. Sinds 2013 worden ze allemaal in China gebouwd.

Alle telefoons worden tegenwoordig in China/taiwan/korea geproduceerd, op een paar high end alternatieven na.
Vertu (made in uk)
Blackberries
(mexico en Indonesië)
Moto-G(made in the usa)
Ter aanvullıng BB heeft afgesproken om een deel van hun produktie in china te produceren bij Foxcon.
Foxconn is juist, maar China niet.
Foxconn heeft voor de productie van blackberries een hele nieuwe fabriek gebouwd in Indonesië.
Al ligt het nog steeds in Azië en dichter bij China dan bij de UK/US ;)
Blijft toch een Nokia, en die zitten doorgaans wat mooier in elkaar dat de echt goedkope achnebbe-china telefoons
Stom geklets eigenlijk, want zo als boven staat word Nokia in China gemaakt (Azië), dus snap niks er van dat je een +1 krijgt.
Foxconn is juist, maar China niet.
Foxconn heeft voor de productie van blackberries een hele nieuwe fabriek gebouwd in Indonesië.
Ja dus alleen Vertu en Moto-G worden nog in UK en de USA gemaakt, de rest zo goed als alles in Azië :)
dus jij kunt conclusies trekken over kwaliteit, door alleen maar te weten in welk land de fabriek staat?
sjonge... knap hoor
Ook wanneer je je als telefoonmaker je telefoons in China laat fabriceren kun je een bepaalde kwaliteit eisen. Die kwaliteit kan beter zijn dan de kwaliteit die Chinese telefoonmakers voor hun eigen producten hanteren.
Doet er niet toe dat ze in China gemaakt zijn, het zijn de gebruikt materialen en de kwaliteit van de componenten die tellen en daar is Nokia superieur in.

Idd mooi nu alle apps van de Play Store te draaien zijn. Was slechts een kwestie van tijd natuurlijk.
In China worden ook gewoon prima spullen gemaakt. Zelfs door Chineze fabrikanten. Denk aan een merk als Oppo of wat Huawei met de P6 heeft gedaan.

Dat idee dat Nokia per definitie superieur zou zijn in termen van gebruikte materialen en componenten is ook onzin. Ja ze maakten betrouwbare telefoons in het verleden. Maar generaal genomen waren ze niets beter dan de Samsungs en Sony-Ericssons. Ik heb ze jaren lang verkocht, en het scheelde vrij weinig qua uitval tussen de grote drie merken. Alleen LG bleef achter destijds.

Maar deze Nokia X, daarvan moet ik het nog zien hoe succesvol het wordt. We moeten wel begrijpen dat je voor 90 Euro nooit de wereld gaat krijgen. En het verschil in prijs met ietsw als de 520 is erg klein, en dat toestel werkt gewoon soepel op ongeveer dezelfde specs.
Ben verder ook benieuwd om welke reden die 25% aan Android-apps die niet zouden werken, niet werken op de Nokia X en of daar ook bekende apps tussen zitten.
Ben verder ook benieuwd om welke reden die 25% aan Android-apps die niet zouden werken, niet werken op de Nokia X en of daar ook bekende apps tussen zitten.
De reden dat een deel van de android apps niet op de Nokia X werkt is omdat ze gebruik maken van api's die geen deel van het open source Androoid uitmaken, maar alleen met de Google Play Services meegeleverd worden.
Het was uiteraard een kwestie van tijd voordat iemand een goede werkwijze op internet zette om die Google Play Services op de Nokia X te zetten, zodat alle Android apps erop kunnen draaien.
25% is dan zéér ruim genomen.
Ik denk eerder dat een deel kleiner dan 2% niet zal werken, en dat voor 5% van de apps, die bijv. google maps gebruiken in de app, gewoon zullen werken op die functie na, tenzij die functie vervangen wordt in de nokia-store, met een bing-alternatief.

Ik draai zelf ook android versies zonder google.
En eigenlijk alles werkt. Alleen bij 5% van de apps zijn de google services nodig, meestal werken die apps ook bijna volledig zonder die api's en services.

Bij de AH app, betekend het draaien zonder google bijv. dat je een waarschuwing krijgt dat je geen play-services hebt,
Dat welke boodschappen je leuk vind niet gedeeld kan worden,
Dat de AH, app ook geen persoonlijke info kan onttrekken van je G+ profiel.
Ik vind hem dan eigenlijk fijner werken :X

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 22 juli 2024 18:33]

Qua uitval van Nokia's zal het vroeger wel niet veel gescheeld hebben tov andere merken maar ik heb het meer over de materialen die aan de buitenkant gebruikt worden. Kijk maar baar de 3310 destijds, die was niet kapot te krijgen. Mijn neef heeft die van meerdere verdiepen naar beneden laten vallen en hij werkte nog, er was alleen een barst in. Er wordt heel stevig plastic gebruikt door Nokia(nu misschien iets minder), dat bedoel ik. Dat kun je niet vergelijken met het plastic dat Samsung gebruikt dat minder stevig en glimmend is. Laat die van een paar verdiepen vallen en hij spat in brokken uiteen. Mijn Nokia 5230 bijv. van € 150 had ook betere speaker dan mijn huidige HTC One S van € 450.

Het heeft ook met cultuur te maken denk ik. Aziatische landen houden meer van zo'n glimmende buitenkanten en os met kitscherige icoontjes. Dat geeft automatisch al een goedkope indruk.

Nokia is gewoon Europese kwaliteit en dat zie je vooral aan de buitenkant. Daarom vind ik het ook zo spijtig dat MS het overgenomen heeft.
Je maakt te veel generalisaties, en je idee klopt gewoon niet. Ja, Nokia had zijn toppers, maar die waren niet de norm. Nokia had ook de nodige missers, zoals dat voor ieder merk op zichzelf (dus niet per regio) gold.

Je hebt het over glimmende buitenkantjes en kitscherige icoontjes. Maar dat heeft alleen betrekking op een generatie toestellen (Android) waarin Nokia lange tijd niet eens een rol van betekenis had. Je gebruikt immers de oude tijd ter onderbouwing van dit idee, dus moeten we het ook over die dumbphone-generatie hebben.

Het idee om iets als de 5230 met de One S te vergelijken is ook vergelijkbaar (zwaar aangezet uiteraard) met een oude CRT-televisie die beter geluid heeft dan een LCD-televisie.

In de dumbphone met TFT-schermen-tijd waren er toestellen als de T68i in het begin of W-series van SE, P300 van Samsung, K-series van Sony (voordat ze met Ericsson samen gingen) en weet ik wat nog meer aan de hand waarvan je echt niet zomaar herkende dat het een Aziatisch toestel was of Amerikaans of Europees. Ja, als je wist waar je het over had. Maar dan was het meer merk-eigen dan echt lokaal bepaald. Eigenlijk was Nokia met N-series die als standaard-kleur standaard grijs waren, zelfs het merk met het meest grauwe design.

En de latere simpele toestellen als de C-serie van Nokia waren gewoon standaard prut. Ze draaiden Symbian, maar waren qua bouwkwaliteit een flinke stap naar beneden tov de 6300 waarmee ze dat segment daar voor bedienden.

Zoals ieder merk in iedere industrie heeft Nokia gewoon altijd zijn toppers en draken gehad.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 22 juli 2024 18:33]

Het maakt niet zozeer uit WAAR ze geproduceerd worden als dat het uitmaakt DOOR WIE ze ontworpen worden.

Als je een Chinese fabriek hele specifieke specificaties geeft en het fabricageproces 100% beschrijft met alle marges en exacte eigenschappen kan je prima iets in china laten maken.

Het verschil is dat als je chinezen zelf iets laat ontwerpen en bouwen, dat je dan een goedkoop ontwerp krijgt dat ook nog eens goedkoop geproduceerd wordt. Niet iets waar je super blij van wordt.
Klopt ook.
Grootste factor is goed ontwerp, productie organisatie speelt ook een grote rol voor de kwaliteit, en de productie-druk ook.

Daarnaast kan een productieland welzeker een rol spelen, dit doordat een land niet alleen bepalend is voor de cultuur, en werkethos van het personeel, maar ook bijvoorbeeld voor de arbeidsvoorwaarden. En de prijs van het personeel van invloed is van de hoogte van automatisatie in het bouw-proces.

Ook kan geografie van het productie proces van invloed zijn op de keuze voor componenten. Zo zie je dat de behuizingen van Vertu kwalitatief zéér hoogwaardig zijn, mede doordat ze gemaakt worden met partijen die normaal andere hoogwaardige producten maken. In de Vertu Constellation wordt er bijv gebruik gemaakt van saffierglas wat normaal in de horlogerij in Europa gebruikt wordt. Ook bij de Blackberry Z30, zie je dat er niet 'gewone' bulk-microfoons, of bulk-radio-antennes inzitten, maar dat er gekozen is voor hoogwaardige technologie zoals bijvoorbeeld de paratec antenne.
Deze keuze's kun je ook in china e.o. maken, maar dan moet je daar zoals je zegt specifiek voor kiezen, en bedrijfsmatig specifieke eisen creëren.
Moto x made in de usa. Mijn moto g komt gewoon uit china.
Anoniem: 145867 @3x32 maart 2014 12:27
Dat dichtgooien van fabrieken en alles naar China sluizen en heel veel finnen op straat zetten was Elop zijn idee. :) Goede man is dat joh!!!
Alsof Elop de markt in z'n eentje kan sturen. Een failliet Nokia zou een nóg slechtere optie geweest zijn. "We" willen de hoogste specs voor het minste geld. Dan kun je niet verwachten dat het nog binnen Europa geproduceerd kan worden ook.
Als Nokia smartphones had die ook echt op de markt gezet werden zoals Apple dat doet (dus 1 à 2 toestellen in het jaar die gewoon 100% werken en een super gebruikers ervaring bieden (en ja dat betekent dat je de consument dan tegen zichzelf moet beschermen door de boel dicht te gooien)), dan hadden ze de prijs van mij part best iets hoger neer mogen leggen. Ik vind het een enorm pluspunt als een toestel daadwerkelijk in de EU wordt gefabriceerd of ergens anders in het westen. MAAR dan moeten deze toestellen wel goed werken.

De overstap op windows phone is daarbij al een hele goede omdat dit ook de integratie met desktop OSsen vergroot.
Niet zoveel mensen zijn bereid meer te betalen uit sympathie voor een fabrikant.
heeft niks met sympathie te maken, maar meer met het geleverde product. Als de huidige toestellen dezelfde brouwkwaliteit hadden als waar de 3310 om bekend staat was er helemaal niets aan de hand geweest. Nu sneuvelen de lumias best vaak doordat het scherm niet beschermd wordt door het design (scherm komt naar voren en steekt daardoor buiten het frame). als ze dit hadden aangepast zodat dit niet het geval was waren het prima toestellen. Heb een tijdje een lumia 800 gehad en dit was best een rap toestel voor die prijs.
Dat is niet zozeer bouwkwaliteit, maar eerder gevolg van dat we vandaag de dag telefoons willen waarvan het scherm, als het zou kunnen, groter is dan de telefoon zelf. Dat maakt ze kwetsbaarder by design. Van het schermpje van die 3310 werd nog niet zo bijster veel verwacht.

Overigens, met een bumper om je telefoon (ik geef toe, niet de meest elegante oplossing) bereik je al zo ongeveer dat 3310 effect van het verzonken scherm.
bij de lumia 800 zat deze er standaard bij inderdaad, maar dan vraag ik me juist af waarom ze dat niet gelijk in het ontwerp verwerken door dit materiaal als behuizing te gebruiken het het scherm iets naar binnen te leggen. Zoveel moeite is dat niet als je daar met het ontwerpen rekening mee houdt.

ander puntje is de interne bouwkwaliteit de onderdelen willen nog wel eens vanzelf loslaten als deze met flexcables vastzitten (Lcd en touchscreen zijn daar erg gevoelig voor na een stoot of val op de achterkant.
Nu sneuvelen de lumias best vaak doordat het scherm niet beschermd wordt door het design (scherm komt naar voren en steekt daardoor buiten het frame).
Het is een telefoon, geen ijshockeypuck.
Anoniem: 112442 @edwingr3 maart 2014 11:43
Alsof Elop de markt in z'n eentje kan sturen. Een failliet Nokia zou een nóg slechtere optie geweest zijn. "We" willen de hoogste specs voor het minste geld. Dan kun je niet verwachten dat het nog binnen Europa geproduceerd kan worden ook.
De markt kan hij niet alleen sturen, dat is ook bewezen. WP verkoopt veel minder goed dan Microsoft gehoopt heeft.
Maar Elop kan wel beslissen waar de Smartphones gemaakt worden.

Dat Nokia failliet gegaan zou zijn is maar de vraag, naar mijn gevoel niet. Het is ook maar de vraag of het mobieltjes deel van Nokia nog lang in Finland zal blijven nu Microsoft het gekocht heeft.

Dan maakt het voor de Finse medewerkers niet veel uit of Nokia failliet gegaan zou zijn of de huidige situatie.
Ondertussen "bestaat" Nokia nog...
en vreten er nog enkele Finnen mee uit de ruif.

[Reactie gewijzigd door kittop op 22 juli 2024 18:33]

Dat wil zeggen dat de onderdelen in elkaar gezet worden in die langen, maar volgens mij worden de onderdelen zelf nog steeds in China gemaakt voor Motorola?
Er is wel een verschil tussen de bouwkwaliteit tussen Chinese klonen waar jij waarschijnlijk op doelt en Chinese A-merken zoals Xiaomi, Lenovo, Oppo. etc.

De Nokia X is zeker een mooi aanvulling op het segment van 100 Euro telefoons want daar zitten de Chinese A-merken voorlopig nog niet qua prijsklasse.
Chocoball: dat was inderdaad precies wat ik bedoelde.
Inderdaad, de hardware/prijs verhouding is super bij deze telefoon en nokia maakt zeker mooie telefoons en hardware.

De software alleen is een stuk minder maar als er cyanogenmod op gezet zou kunnen worden heb je een mooie goedkope telefoon die ook nog eens redelijk snel is voor de prijs.
Wat volgens dit bericht nog wel eens zou kunnen gebeuren: http://ausdroid.net/2014/...fastboot-works-just-fine/

Het probleem met de software van nokia is dat ze een compleet nieuw systeem aan de markt proberen te brengen (zo moet je het zien ookal blijft het android) welke een mix is van wp en android. En er dus weinig origineels aan is.

[Reactie gewijzigd door 1993jjohan op 22 juli 2024 18:33]

Anoniem: 126717 @SkiFan2 maart 2014 11:47
Leuk stuk hardware waar ik naar gekeken heb, maar ik mis 4G.... Met 4G zou ik er waarschijnlijk een gekocht hebben. Goed toestel en lekker goedkoop.
In deze prijsklasse ben ik nog geen enkele 4g toestellen tegen gekomen.
Dat zal waarschijnlijk komen door de jaren heen, persoonlijk vind ik 4g niet zo belangrijk H of H+ is al voldoende snel voor mij.
4g betekend in NL een veel betere dekking, het is al 100x uitgelegd maar bij deze nog een keer... 4g maakt in nederland gebruik van de 800mhz band, dat betekend dat de dekking verder rijkt dan de 900 en 1800 die we hier voor 3g gebruiken..

dat je hsdpa snel genoeg vind kan ik begrijpen, maar ik betwijfel dat je 2g en egde ook snel genoeg vind, en dat is wat je in ons lang nog op veel plaatsen maximaal krjigt, strax komt er in die gebieden 4g bij, je zult die snelheid misschien met wat mensen moeten delen maar je zult iig dekking hebben en 3g-achtige sneleheden bovendien.
Nederland is in dat opzicht anders als Belgie waar ik woon, bij ons zit 4g op 1800Mhz.
Als je binnen zit heb je geen ontvangst en er zijn veel steden/gemeenten die het nog niet hebben. Hierdoor is NL en Belgie niet goed met mekaar te vergelijken omdat de frequenties anders zijn.

[Reactie gewijzigd door acizane80 op 22 juli 2024 18:33]

in Nederland maken we die vergelijking dan ook met "dan" ;-)

verder hebben we in NL ook de 1800 MHz band, naast 800 en 2600 dus in dat opzicht verschilt het niet heel erg veel.
Dat klopt natuurlijk niet. Welke frequentie voor 4G gebruikt wordt hangt af van operator tot operator.
4g betekend in NL een veel betere dekking, het is al 100x uitgelegd maar bij deze nog een keer... 4g maakt in nederland gebruik van de 800mhz band, dat betekend dat de dekking verder rijkt dan de 900 en 1800 die we hier voor 3g gebruiken..
En dus zal de provider minder masten plaatsen, deel je met nog meer mensen een bepaalde capaciteit, ben je nog gevoeliger voor overbelasting. De conclusie betere dekking aan de lagere frequentie koppelen kan niet zomaar.
Wat je zegt klopt niet helemaal.

In de toekomst zal 4G een veel betere dekking geven dan 3G, nu nog niet aangezien ze nog niet zo lang bezig zijn met het opzetten van het netwerk.

Daarnaast is je verhaal ook weer afhankelijk van welke provider je hebt aangezien T-Mobile geen blokken op het 800mhz band gekocht heeft.

Tmobile heeft grotere blokken gekocht op de 900 en 1800mhz band.
Verwacht je dat dan voor die prijs?
https://twitter.com/nokia...atuses/439490446470152192

Het Nokia Developer Team is zelfs enthousiast. Gelukkig staat Nokia altijd open voor dit soort "hacks".
Tuurlijk zijn ze ethousiast. Meer reden voor mensen om de telefoon te kopen.
Ongebruikelijke reactie voor een fabrikant. Beetje raar om dan 'tuurlijk' te zeggen.
Natuurlijk denken veel fabrikanten dit wel, maar maken ze dit niet kenbaar.

Misschien is dit een teken dat Nokia de nieuwe HTC wordt betreffende het installeren van Custom Roms en dergelijke?

[Reactie gewijzigd door Farmir op 22 juli 2024 18:33]

Valt mee, Als fabrikant kunnen zij het niet zelf doen tenzij ze Google betalen als men da via sideloading de store er op krijgen zullen meer mensen het toestel kopen.

Ditzelfde is toen gebeurd voor de Amazon Kindle, de rest van de mobiele fabrikanten hebben standaard al de Market/playstore er op staan dus daar zul je inderdaad niet zo'n reactie van krijgen.
Nogal wiedes, dit was gewoon de bedoeling van Nokia. Het is niet voor niets dat de ontwikkelaar aangeeft vrijwel geen moeilijkheden tegenkwam.
Anoniem: 174991 @kevinwalter2 maart 2014 21:44
De status is inmiddels gewist en op het hele twitter account is niets van deze strekking te vinden. Het hogere echelon van Nokia is het blijkbaar niet eens met de developers.

Allemaal best begrijpelijk: de developers willen dat hun toestellen ook daadwerkelijk verkocht gaan worden. De managers hebben de ambitie om Google niets te laten verdienen.

Ps., redactie misschien zit er een nieuwsverhaaltje in de gewiste tweet.
Leuk, maar...
Normaalgesproken kunnen apps alleen via Nokia's app-winkel of via sideloading worden geïnstalleerd
dat is dit toch ook...?
Nee ze zetten de play store erop waardoor je ze niet meer hoeft te sideloaden. Alleen de playstore sideload je eigenlijk...
Ja, en nee.
Op nokia androids kun je gewoon apk's installeren.
Google staat niet toe dat je alleen playstore.apk installeert, normaal gesproken kan alleen een hele google suite, zijn voor geïnstalleerd op de telefoon.
Met de suite, draai je ook allerlei Services op de achtergrond. Die zorgen dat er extra informatiestromen verwerkt kunnen worden.

Om dus om de beveiliging van google heen te komen, die niet wilt dat ja alleen de store hebt, moet je dus eerst een telefoon rooten, voor je de installatie mogelijk kan maken.
Wel jammer, want de gemiddelde gebruiker, is na root een stuk kwetsbaarder voor kwaadaardige programmatuur.
Hier kon je op wachten natuurlijk.
Op andere forks was het ook geen probleem om het te installeren nadat je een toestel hebt geroot.

Alleen als je de libary van google play wilt, zonder de data-verzameling van google play-services snap ik niet waarom je op je nokia niet zou kiezen voor een play-store cliënt.
Dan heb je wel alle apps beschikbaar, zonder dat die Services permanent op de achtergrond draaien.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 22 juli 2024 18:33]

Google Play Services staat niet gelijk aan data verzameling...
Het zijn meer de apps en services daaromheen die zorgen voor advertentie personalisering.
Ik probeer een nokia x/×+/×l vast te krijgen.
Er staat in de artikel vermeld dat deze beschikbaar is maar ik kan deze nergens terug vinden.
Is deze niet beschikbaar op de west europese markt?
Ik heb deze week ook al wat rondgekeken, lijkt me een leuk 2e toestelletje om op de werf te gebruiken. Op de Nokia website stond voor Europa enkel Frankrijk, Roemenië, Bulgarije & Oekraïne als ik me niet vergis
Nu alleen nog Cyanogenmod en het is echt een leuke telefoon.
Het lijkt steeds makkelijker te worden om je telefoon te rooten en er playstore op te zetten. Uit de Chinese market kun je zelfs een gehele Google pakket downloaden. Ene Eric Xiang heeft dit Google pakket erin geplaatst (zoekterm is Google).

De afgelopen week heb ik mijn autoradio ook voorzien van roottoegang en Google Play. In dit geval waren de meeste bestanden in een zipfile, maar in mijn geval kon ik de apk's ook uit de "gapps" van bijvoorbeeld Cyanogenmod pakken.
Uiteindelijk was het rooten + installatie van google play en de framework in ongeveer 3 minuten gedaan.
http://forum.xda-develope...p=50655110&postcount=1813

Via de gebruikte Framaroot, kun je je toestel ook makkelijk weer unrooten zodat je het zonder problemen ter reparatie kan aanbieden (je garantie zou behouden moeten blijven nadat je toestel is geroot, maar "recht hebben en recht krijgen" is niet altijd even makkelijk).
En andersom werkt de Nokia X Store oo perfect op SailfishOS: https://www.youtube.com/w...dz6wXlzk&feature=youtu.be
Anoniem: 112442 3 maart 2014 11:27
Dit was te verwachten. Nog even en dan zal er ook wel een CyanogenMod voor zijn.

Jammer dat de hardware behoorlijk gedateerd is en er een vaste accu in zit. Tevens lijkt de smartphone te veel op een WP Nokia waardoor de leek denkt dat je een WP hebt en indirect WP reclame maakt. Anders zou het leuk zijn om deze smartphone te kopen en er CyanogenMod op te zetten. Al is het alleen maar om Microsoft een hakje te zetten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 22 juli 2024 18:33]

leuk werk, opent weer mogelijkheden voor anderen.
Voor al die anderen die denken dat dit geen nieuwswaarde heeft, dit is waar tweaken om draait.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.