Nokia begint uitrol Black-update voor Lumia-toestellen

Nokia heeft aangekondigd te zullen starten met de Black-update voor Lumia-toestellen. De update brengt onder andere bluetooth 4.0-ondersteuning en verscheidene nieuwe apps naar de Windows Phone-toestellen van de fabrikant.

De aankondiging werd door Nokia gedaan via zijn website. Volgens Nokia is de uitrol begonnen voor de Lumia 1020 en de Lumia 925. Andere modellen volgen in de komende weken, aldus de fabrikant. De Lumia 1520 beschikt al over de in Black geïntroduceerde functionaliteit. De software komt over-the-air binnen.

Volgens het Finse bedrijf gaat de uitrol meteen van start, maar kan het tot enkele weken duren voordat alle gebruikers de software hebben ontvangen. Daarbij heeft Nokia een lijstje met de belangrijkste veranderingen opgesteld: zo kunnen gebruikers mappen van apps maken op het startscherm, komt er bluetooth 4.0-ondersteuning en levert de fabrikant onder andere de apps Storyteller en Beamer, waarmee respectievelijk verhalen verteld kunnen worden met foto's en het scherm van de smartphone op een extern scherm getoond kan worden. Ook levert Nokia de app Camera, waarin alle door Nokia ontwikkelde camerafunctionaliteit wordt gecombineerd. Verder wordt het met Black mogelijk om applicaties en instellingen te bundelen in een tile op het homescreen.

Details over de Black-update kwamen al eerder naar buiten. Zo werd duidelijk dat de update is gebaseerd op de GDR3-update die Microsoft uitbracht voor het Windows Phone-besturingssysteem. Deze update bracht onder andere ondersteuning voor schermen met hoge resolutie en quadcore-soc's.

Door RoD

Admin Mobile

09-01-2014 • 20:40

142 Linkedin

Reacties (142)

142
133
83
21
2
30
Wijzig sortering
Zeer fijn van Nokia. Ik vind het wel jammer dat er niks wordt gezegd over de nieuwe functie om mappen te maken op het startscherm in het artikel. (http://www.neowin.net/new...-and-lots-of-new-features) Ik ben zeer benieuwd naar deze update. Ik zit nu al op Update 3 via het developer programma, maar Black lijkt me zeker een toegevoegde waarde.

Hier kan je volgen wanneer welke smartphone in welk land de update krijgt: http://www.nokia.com/glob...e/availability-in-europe/

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 9 januari 2014 20:43]

Omdat folders nog niet meteen beschikbaar zullen zijn bij de update, daar gingen ze later meer nieuws rond geven (waarschijnlijk is er eerst nog een WP8 update nodig daarvoor).
De updates van Nokia geven in mijn ogen altijd wel een mooie extra. Wat wel jammer is, is dat je Glance s'nachts nog steeds niet kan uitschakelen. Als je phone aan de lader hangt staat Glance constant aan, op sommige phones stoort dit enorm (Lumia 920) en ik veronderstel dat het ook niet zo goed is voor de levensduur van het scherm. Bij die kleurtjes had dus gerust een feature mogen zitten om het uit te schakelen tijdens het laden.
Ik ben wel te spreken over Beamer (ik gebruik de Play To applicatie ook regelmatig), en de BT4.0 support die er eindelijk is :).
Ik kan sinds black op mn lumia 925 instellen dat de glance screen niet aan blijft tijdens het laden, gewoon via de glance instellingen ;)

[Reactie gewijzigd door 24shure op 9 januari 2014 21:42]

Je kunt de app: Mappen downloaden in de store. Dat is de app die appfolders heet.

http://www.windowsphone.c...e7-4143-8a9d-aedf8c3f901e

[Reactie gewijzigd door Game_overrr op 9 januari 2014 22:53]

Als je de telefoon op zijn kop legt, schakelt hij na een paar seconden glance uit, ook aan de oplader.
Ja alleen laad hij dan niet op me draadloze lader :)
moet je je lader ook op z'n kop op de telefoon leggen ;)
Hahaha zou wat zijn eerst telefoon op ze scherm neerleggen dan lader op :P
Mja iets over de telefoon heen doen en het scherm gaat inderdaad ook uit.

Zelf vind ik Glance echt ideaal en zeker met de notificaties er nu bij is dat een mooie verbetering. Vind het zelf wel een gebruikservaring-verbeterende toevoeging en vind het daarom ook raar dat daar niets over wordt gemeld in dit bericht.
Glimp/Glance is gewoon in te stellen zodat hij dat niet doet tijdens opladen of s`nachts.

Settings > Glimp > altijd ingeschakeld tijdens opladen uitzetten en bij nachtmodus ook uit kiezen.

Omgedraaid neerleggen en de Qi lader er omgekeerd bovenop (@hieronder) vond ik nog de mooiste oplossing eigenlijk. LOL
Maar al die circusacts zijn dus allemaal niet nodig.. ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 10 januari 2014 21:59]

Op de DT910 (Qi-lader van Nokia die je smartphone rechtop houd) is dat niet zo handig :) dan heb ik liever de optie om dit via de instellingen te doen. En volgens 24shure is dat met de Black update blijkbaar toch mogelijk (zag ik niet in de video), dus ik kijk er naar uit :).

[Reactie gewijzigd door MClaeys op 9 januari 2014 22:45]

Aan de ene kant is dat Folders gebeuren wel handig en lijkt het qua functionaliteit op het groeperen van de w8 desktopvariant. Ik hoop alleen niet dat dit een stap waarmee de eenvoud van WP8 verloren gaat en ik weer te veel op 1 scherm ga proberen te proppen.

Uiteraard ben ik er zelf bij, maar soms zijn UI beperkingen juist heel goed voor eenvoud en (snelle) bruikbaarheid. Ik moet dan "verstandig" omgaan met de ruimte die ik heb.

Op de iPhone/iPad heb ik nl ook zaken gegroepeerd zoals dat folders er een beetje uitziet, en ik zoek ik mij soms klem, omdat ik niet zo snel meer weet waar ik het gelaten heb en hoe het icoontje er ook al weer uitzag. (dom hè :D )
Dat folders gebeuren zorgt juist voor overzicht (en eenvoud). Ik merk bij mezelf dat ik bepaalde apps minder gebruik als ze niet op het homescreen staan, maar wil tegelijkertijd ook niet alle / veel apps op het homescreen zodat je lang moet scrollen of zoeken.

Een overzichtelijke folder met mogelijkheden sub-folders voor bijv. 'social media', 'productivity' etc zou erg fijn zijn :)
Als je ze minder gebruikt, heb je ze blijkbaar ook niet zo hard nodig, denk ik...
Eigenlijk bevestig je precies wat ik bedoeld heb.

Groeperen is wel handig, maar voor een simpel en effectief homescherm is het eigenlijk prima zoals het nu is (voor mij dan).

Als je mij dit soort mogelijkheden geeft, heb ik zo 100 apps op dat scherm gepropt, omdat ik ze misschien ooit wel eens "nodig" zou kunnen hebben :D Dat is de tweaker in mij die soms onnodige dingen doet, alleen maar omdat het kan :D

Uiteraard kan ik het vast niet laten om het te installeren :D
Zoveel mogelijk apps installeren en op je homescreen zetten maakt je een Tweaker? :) Is de definitie sinds vandaag verandert?
Dat is de tweaker in mij die soms onnodige dingen doet, alleen maar omdat het kan

Ik heb mijzelf maar letterlijk ge quote zodat het voor sommigen wat beter te begrijpen is.

Als definitie zou ik het nooit neer DURVEN zetten op tweakers :D
Folder app is al beschikbaar. Ook voor Amber toestellen.
Hij is hier Te downloaden:
http://www.windowsphone.c...e7-4143-8a9d-aedf8c3f901e
Ik heb de Black update nog niet geïnstalleerd omdat deze nog niet beschikbaar is echter heb ik de app folders wel al.

Zie de app in de store:
http://www.windowsphone.c...e7-4143-8a9d-aedf8c3f901e

Echter vind ik het jammer dat je alleen apps en instellingen in de map kunt zetten en geen bestanden.
Gewoon beschikbaar hoor, ook zonder de Black update.
Edit: NVM

[Reactie gewijzigd door hipy op 10 januari 2014 00:17]

Of anders in Store zoeken op App Folder, dan zie je Mappen ertussen staan bij zoekresultaten

[Reactie gewijzigd door Dragunov op 10 januari 2014 00:26]

Night mode geeft geen uitkomst? Het staat dan nog aan, maar in het rood/orange. Geeft dan veel minder licht.
Bij sommige phones blijft het hele scherm licht geven, ook het zwart. Valt overdag niet veel op, maar s'nachts des te meer als er geen andere verlichting aanwezig is :)
Ik heb zelf ook de update geïnstalleerd via het developper programma op mijn 920 + Hi, maar sindsdien verstaan mensen mij heel slecht met bellen. Iemand anders hier nog meer last van? Ik hoop dat dit wordt opgelost met de officiële black update die wel is afgestemd op mijn provider.
Ik heb hetzelfde probleem gehad. Was uiteindelijk stof voor de microfoon. Om er goed bij te komen moet je het scherm uit de behuizing halen en even goed achter de zwarte rubbertjes schoon maken.
Bedankt voor de tip! Ik wacht eerst de update nog even af en als dat niet werkt probeer ik hem schoon te maken. (overigens klinkt dat heel logisch want ook mijn speaker aan de onderkant had ik het idee dat die minder hard gaan, ook verstopt?)
Anoniem: 84766
@Tweekzor9 januari 2014 22:18
Denk dat je hem verkeerd vast houdt. ;)
Jawel (misschien gewijzigd?)
Verder wordt het met Black mogelijk om applicaties en instellingen te bundelen in een tile op het homescreen.

[Reactie gewijzigd door kakanox op 9 januari 2014 21:53]

folders zijn een app van nokia die appart te downloaden is uit de store, hoef je de black update niet voor te installeren.
Wel apart dat de belangrijkste feature van de camera Phone onbelicht blijft, de Black update maakt het mogelijk foto's op te slaan in het RAW formaat!
Hier een vergelijking van foto kwaliteit voor en na de update:
http://allaboutwindowspho..._the_imaging_improvem.php

Puntjes die verbeterd zijn:
- Gele waas bij binnen foto's is weg
- Kleuren overal zijn wat natuurlijker (niet meer standaard vivid like kleuren)
Maar die foto's in RAW zullen toch wel wat plaats innemen en als ge zoals ik met mijn 1020 geen SD kaart kan erinsteken, denk ik dat je me het overschot van de 32GB (systeem en apps gaan al van die 32GB af) toch niet veel foto's zal kunnen nemen.

Had liever gezien dat de Lumia 1020 32GB had en dan nog ondersteuning voor een Micro SD van 32GB
Het gaat hier om een softwareupdate, een SD toevoegen valt daar niet onder. ;)
Dan heb je het verkeerde toestel gekozen.
Maar je upload je foto`s toch? Dan kan je genoeg ruimte houden als je ze er automatisch af gooit als ze geupload zijn.
De foto's in bulk wegdoen kan toch niet in windows phone. Zolang de hoeveelheid beperkt is lukt dit maar als je grote hoveelheden foto's wil verwijderen dan is de delete optie uitgeschakeld. Dit waarschijnlijk om performantie redenen. 'On the road' foto's verwijderen na upload is dus niet mogelijk, tenzij je de lumia ergens aan een pc/taptop/tablet kan hangen om ze ineens te verwijderen.

Tenzij ik ergens een optie over het hoofd heb gezien waarmee je dit toch kan (via foto het selectiescherm) of foto's automatisch kan laten verwijderen...
Verwijderen in bulk kan helaas niet (wel vervelend, één voor één blijft een ramp). Er is wel een appje dat je foto's in bulk (zonder compressie) naar SkyDrive kan kopiëren: Camera Roll Sync. Ik laat de auto upload to SkyDrive altijd uit staan. Eén keer in de week even de copy app draaien en alles staat er weer.
Toch kan ik prima alle foto's in een keer selecteren en verwijderen. Als je in je camera album zit dan klik je op Selecteren (rondje onderaan) dan op de puntjes rechtsonder en dan kies je Alles Selecteren...
Ah, dat zal dan nieuw zijn in WP8, ik heb nog een WP7.8 telefoon en daar is dat nog niet mogelijk.
Dan reageer je in het verkeerde topic, dit topic gaat over WP8 GDR3/Black en niet over wat mogelijk was/is in 7.x . ;)
Jouw toestel kan dit sowieso niet draaien, dus stellen dat iets niet kan in GDR3/Black/WP8, omdat jij 7.8 hebt, is dan een beetje .... off topic ;) .

En ook in WP8 GDR3/Black werken bepaalde apps/functies alléén als je hardware dat ondersteunt.
Een 520 ondersteunt geen pureview/RAW bijvoorbeeld, maar je krijgt wel GDR3/Black. :) .
Het is dan net zo nutteloos dit te vermelden als gemis omdat andere high-ends dit wel kunnen, imo.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 10 januari 2014 14:32]

Enige tijd geleden heb ik een WP8 toestel vastgehad en het meerdere selecteren was me toen nog niet opgevallen. Ik volg WP8 redelijk nauwgezet aangezien ik wacht op een goede opvolger van mijn WP7.8 telefoon.

De upload to skydrive functionaliteit past compressie toe, de app die ik noemde niet, vandaar dat ik reageerde in dit topic.
Hij past alleen compressie toe met de standaard instellingen, maar je kunt gewoon full resolutie uploaden.
Settings>back-up> foto`s uploaden in beste kwaliteit (wifi benodigd) en video uploaden in beste kwaliteit (wifi benodigd)
Je hebt dan dus wel WIFI nodig ivm de bestandgroottes, anders kost het je een bundel.

Maar een app heb je dus niet nodig hiervoor. ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 10 januari 2014 21:42]

De optie alles selecteren wordt uitgeschakeld als er teveel foto's in jouw map staan. Dit werd in het verleden reeds bevestigd door MS. Wil je alles verwijderen dan kan dit - bij veel foto's/videos - enkel door ofwel in groepjes te verwijderen of door je device aan een pc/tablet koppelen.

Misschien dat dit ondertussen reeds door MS werd aangepast, maar bij het begin van WP8 was dit in geen geval mogelijk. Ik zal het eerstdaags even nakijken.
Bij mij worden foto's automatisch geupload zodra ik verbinding maak met wifi. Naast deze gebruik ik wifi eigenlijk alleen maar voor play to. de rest doe ik mobile.

Ik aanschouw de camera roll folder op Skydrive puur als backup (en om op de tablets naar foto's te kijken). Praktisch verplaats ik de foto's van de lumia door aansluiting op een computer en verwijder ik vervolgens de foto's van skydrive via de weblink skydrive.live.com.

Ter info: mocht de windows 8.1 skydrive integratie wat vlotter (lees: sneller) werken zou ik misschien anders gewerkt hebben.
Hoho, en je hoeft niet meer te unlocken als je een PIN erop hebt staan! Dat is misschien nog wel belangrijker.
De Black update zorgt er ook voor dat je folders kan aanmaken, iets wat niet meteen in het artikel wordt vermeld maar toch redelijk nuttig is volgens mij :)

App Folder. Deze functie maakt de Lumia-ervaring nog overzichtelijker. Je kunt vergelijkbare apps en instellingen in één app-map ordenen en deze toegankelijk maken met een aparte ‘tile’ op je startscherm.
De Black update zorgt er ook voor dat je folders kan aanmaken, iets wat niet meteen in het artikel wordt vermeld maar toch redelijk nuttig is volgens mij :)
Met mappen verlies je toch het overzicht ?
ik krijg altijd te horen dat het blokken uiterlijk met swipe's zo overzichtelijk is

Waarom dan nu de stap naar mappen ?
Je kan nu met één tegel toegang krijgen tot bv je lijst met spelletjes, of een map/tegel maken die direct toegang geeft tot een lijstje veel gebruikte apps/instellingen, je hebt dan in twee klikken geopend wat je zoekt.
Je kunt altijd ook voor alles een eigen tegel aanmaken, dan ben je er met één klik. Nadeel is misschien dat je homescreen heel lang wordt en je daar verder moet swipen.
Je kunt ook vanaf rechts swipen en door de alfabetische lijst met apps scrollen/swipen, en dan openen met een klik. Maar weer gaat hier op dat die alfabetische lijst heel lang kan worden en b.v. spelletjes/soortgelijke apps niet gegroepeerd staan en je verder moet scrollen/swipen

In plaats van onoverzichtelijker kun je het nu dus wat extra tweaken zoals jij wilt en gebruikt.
Instellen (of niet) zoals jij het het makkelijkst vindt dus. ;)
Voor spellen is dit niet nodig, die staan namelijk al gegroepeerd in je games Collection app. ;)
Maar daar staan weer alle spelletjes, nu wil ik een tegel met maar drie specifieke spelletjes ipv die lijst met al mijn honderd spelletjes. :+
Maar het was dus maar een voorbeeld.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 10 januari 2014 07:00]

Je meest gespeelde staan boven in ;)
Lees mijn tekst nog eens;

Je kan nu met één tegel toegang krijgen tot bv je lijst met spelletjes, of een map/tegel maken die direct toegang geeft tot een lijstje veel gebruikte apps/instellingen, je hebt dan in twee klikken geopend wat je zoekt.


"Je kan nu" betekent "Je kan nu", als in "Je kunt nu al", oftewel, je kan het nu voor spelletjes al met één tegel; toegang krijgen tot je lijst met spelletjes..

"Of een map/tegel maken" betekent "of een map/tegel maken " en dat betekent weer dat je nu ook een map/tegel kunt aanmaken met groepen gelijksoortige apps of whatever jij bij elkaar wilt zetten.

;)
I know, had het alleen over games ;) was een beetje ongelukkig gekozen voorbeeld. Voor alle andere apps heb je gelijk.
Wat ook wel vermeldt mag worden is dat Nokia Refocus (waarmee je foto's met meerdere focuspunten kan maken) beschikbaar wordt voor alle Lumia's met 1GB ramgeheugen of meer.

Windows Phone lijkt wel het platform te worden waar je gegarandeerd voor een bepaalde tijd upgrades zal krijgen, zo lijkt Windows Phone 8.1 er zelfs aan te komen voor de huidige toestellen.

[Reactie gewijzigd door Sebazzz op 9 januari 2014 20:56]

Tot dat Windows Phone 9 voor de deur staat.
Lees die post eens goed.

In die post wordt juist gesteld dat WP8 heel veel ruimte heeft en dus ook naar WP9/WP8.2 geupgrade kan worden.
Om te kijken of hij in Nederland al beschikbaar is voor jouw Lumia, klik hier.

Ik zelf ben vooral heel erg benieuwd naar de folder tile en Glance screen 2.0. Ook super van Nokia dat ze nog steeds de Lumia 920 en budget toestellen betrekken in updates, en niet maar de halve features of later dan de nieuwere high-end modellen.
Microsoft heeft ook een hele handige app uitgebracht, je krijgt meteen een melding zodra er een nieuwe software update beschikbaar is (vooral handig voor de developer previews):
http://www.windowsphone.c...dc-4d98-8b52-fdf90a59be83
Als je developers previews draait (en dus een (gratis) dev account hebt), dan kan je updates automatisch laten installeren.
Instelbaar voor zowel de bèta's én productieversies, als voor alléén de productieversies.

Net zoals je OS updates min of meer gepushed krijgt........ elke week checkt je telefoon namelijk al voor updates.
Of zoals de store direct de app updates doorgeeft op zijn live tile en je deze zo snel kunt updaten.

Daar heb je geen app voor nodig, dat zit er gewoon allemaal al standaard in. ;)

On topic;
Bedankt Nokia en Microsoft (en T Mobile natuurlijk voor de snelle screening),voor deze update met indrukwekkend change log..........hier draait hij inmiddels op mijn 1020. _/-\o_ :Y)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 9 januari 2014 23:25]

Dat is geen Microsoft app, is gewoon een third party genaamd AdvancedREI of zo iets...
Anoniem: 385732
@Loller110 januari 2014 13:30
En deze app kan maar op een enkele lumia geinstalleerd worden.
Zit er bij de Nokia toestellen in ieder geval al in. Zodra er een update is krijg ik een notificatie.
Daar heb je toch geen app voor nodig?
Bij instellingen kun je gewoon bij Telefoonupdates aanvinken dat de telefoon een melding geeft als er een telefoonupdate is.
Out of the box is WP best compleet qua functionaliteit.
Ik ben hem nu aan het installeren :D
(Lumia 925)
Samsung doet het wel zo, mijn oude Smartphone (Galaxy Mini 2) ging ook de update krijgen naar Android 4, maar hebben ze toch maar niet gedaan dan, alhoewel hij wel sneller is dan sommige modellen die wel de update kregen
Daarbij heeft Nokia een lijstje met de belangrijkste veranderingen opgesteld: zo komt er bluetooth 4.0-ondersteuning en levert de fabrikant onder andere de apps Storyteller en Beamer
Grappig dat ze hier Beamer noemen, dit is namelijk een rename van een app die er al opstond; PhotoBeamer, getuige de volgende website:
https://www.photobeamer.com/
Hier staat ook onderaan "open the app PhotoBeamer.."

Verder is het tof dat er naar de community geluisterd kunnen apps en settings nu in een tile gebundeld worden voor een gemakkelijke toegang.
Ze hebben het hier over een andere Beamer, namelijk Nokia Beamer, met deze app kan je het scherm van je Lumia tonen op een computer, telefoon of ander apparaat dat over een internet browser beschikt.
Dat is DE app waarmee ik een aantal mensen naar een Nokia heb gekregen :D

Zat iemand op zijn 600 euro iPhone schermpje (prachtig scherm dat wel!) foto's te tonen aan de familie, kom ik aan met mijn 150 euro kostende knal gele nokia 520 en dit zeer effectief Appje die mijn foto's heel simpel via een webbrowser op hun Smart TV toonde :D

Weet nu hoe Dynamo zich voelt als hij die verwonderde gezichten ziet :P
En het is een vrij eenvoudige maar zeer toffe app! Ik dacht eerst dat het een leuke gimmick was, maar moet toch zeggen dat ik het nu al een redelijk aantal keren heb gebruikt op het werk wanneer ik even een situatiefoto oid aan een collega wilde tonen... of gewoon even wat gekkigheid natuurlijk. Even photobeamer.com inkloppen in de browser, QR scannen en je kan op het beeldscherm van een ander door je foto's flippen! Echt super, vind het een van de beste apps die je kan hebben op je Lumia.

Vol spanning afwachten dan maar voor die update voor de Lumia820 van het werk... fijn toestelletje voor het werk overigens.
Photobeamer gebruik ik ook al een tijdje. Een fantastisch aansprekende gimmick om te laten zien wat je met een Lumia telefoon kan.

Wat ik me wel afvraag is of ze zich bij Nokia nu zitten te verkneukelen over alle plaatjes die mensen uploaden, maar hé, wie maalt er nog om privacy.

Daarnaast is Refocus toch ook al een hele tijd uit? Ook zo'n gadget die ik aan allerlei mensen toon. Dus wat is er nu zo bijzonder aan de Apps die met deze update uitkomen?
Ik maar denken dat WP , WP was blijkbaar moet je een Nokia hebben om van leuke features te kunnen genieten MSoft laat de andere merken die WP draaien zo wel iun de kou staan , erg jammer.
Nee dat doet MS niet dat komt door die andere merken ;) HTC, Samsung etc richting zich liever op Android… beter koop je ook geen ander merk als Nokia met WP8. Jammer dat die andere merken zulke lazy *piep* bedrijven zijn kan je MS niet kwalijk nemen.
Eigenlijk ben je juist niet afhankelijk van de fabrikant van het toestel.
De GDR3 moet je gewoon kunnen installeren op je HTC, Huawei of Samsung, desnoods even een dev accountje openen dan ben je verzekerd van MS updates zonder daarover na te denken.
Je kunt ze zelfs automatisch laten installeren.
En zo loop je dus altijd bij óf vóór met de previews.

Meerdere software van Nokia is nutteloos voor jou, de camerasoftware betreft hun eigen hardware.
Maar Beamer, Storyteller, Mappen, en Drive/Maps, etc, kun je wel gratis installeren.
Nokia is namelijk van Microsoft en MS heeft voor b.v. Drive een licentie voor alle toestellen. Da`s toch wel de duurste app van het zooitje.
Ik verwacht dan ook dat je de nieuwe apps van Nokia gewoon kan installeren als je eerst GDR3 er op zet.
De nieuwe apps hebben die GDR3 namelijk nodig.(sommige werken ook met GDR2)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 10 januari 2014 23:25]

Eindelijk notifications op het glance scherm!
Voor de rest mis ik wel de App Folders, ik hoor op WPCentral ook een aantal mensen die dit missen, en een vriend van mij mist deze functie ook. Het was eigenlijk wel de functie waar ik me na de glance notifications het meest op had verheugd :(.
Nokia melde in de officiële blogpost (de Engelse) dat deze functie later beschikbaar zal zijn, ik versta het dus als een additionele update, maar het is wel nog steeds Lumia Black blijkbaar. Geduld oefenen dus.
http://www.windowsphone.c...e7-4143-8a9d-aedf8c3f901e

Dit is de link. De app staat in de marketplace en heet: Mappen.
Komt die ook naar de 625?
Ja,
In Nederland naar de 520, 620, 625, 720, 820, 920, 925 en 1020. :)

Jouw Status:
Lumia 625 - Country variant - 3050.0000.1334.0001 - Waiting for approval
Lumia 625 - T-Mobile - 3046.0000.1328.1004 - Waiting for approval
Jammer genoeg ben ik nog steeds op GDR3 aan het wachten voor mijn 920 :'(

[Reactie gewijzigd door crankyhenk op 9 januari 2014 22:28]

Nokia Lumia Black IS de GDR3 update met daar Lumia-specifieke aanpassingen bij. Daarbij kon je al een tijdje updaten naar Update 3, zoals het nu heet, via het Developer Program van Microsoft. Daarbij zal Lumia Black waarschijnlijk de laatste extra update zijn, nu deze reeks wordt overgenomen door Microsoft verwacht ik dat deze toestellen gewoon de stock Windows Phone 8.1 update gaan krijgen in de lente.
nee black is een noka update volgens mij de gdr3 is van ms.
Black is GDR3+eigen inbreng van Nokia
Black is niet GDR3+eigen inbreng van Nokia

Black is enkel de eigen inbreng van Nokia

Het is wel zo dat GDR3/update 3 nodig is om black te kunnen installeren. GDR3 kan al via preview geïnstalleerd worden. Indien iemand nog niets heeft geüpdate dan zullen deze GDR3 en black samen ontvangen. Als Nokia dus aangeeft dat ze de black-update gaan uitrollen dan impliceert dat dat zij GDR3 zullen uitrollen met daarbij de eigen extra's. Het zijn namelijk de fabrikanten (en in een volgend stadium soms ook de netwerkbeheerders bij specifieke roms) die bepalen wanneer een MS-update zoals GDR3 wordt uitgerold. Zij dienen de software eerst grondig te testen vooraleer ze deze vrijgeven. Nokia voorziet gewoon veel meer core extras (en apps) dan de andere fabrikanten.
Uit je verhaal maak ik dus op dat Black als update GDR3 en Nokia`s eigen verbeteringen omvat.
Precies wat Tweaker 1234 en Dragunov al schreven, wat jij ontkent en vervolgens weer bevestigt. ;)
Maar je hebt ongelijk, Black is niet alleen Nokia`s softwarepakket.
Nokia`s Black update gaat samen met/omvat GDR3.

Quote Nokia;
De Lumia Black-update bevat ook een aantal verbeteringen van Microsoft.

Hiermee bedoelt Nokia de GDR3 update van Microsoft. ;)

Omdat er ook velen zijn die niet via een dev account previews en prereleases draaien is dat het duidelijkste antwoord, want zij dachten eerst nog GDR3 te moeten krijgen, en zaten daar dus gepikeerd op wachten, niet wetend dat Black = GDR3 + eigen inbreng van Nokia.

Zoals Tweaker 1234 enDragunov al meldden.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 10 januari 2014 22:57]

Het is gewoon een kwestie hoe je ernaar kijkt. Ik bekijk het net als Paul Thurrott als een extra aanhangsel dat gerelateerd is aan update 3. Zie via onderstaande link http://winsupersite.com/w...ck-update-windows-phone-8
"Nokia "Black" is a firmware update that accompanies Windows Phone 8 Update 3."

Update 3 is voor alle fabrikanten hetzelfde, "black" bevat enkel die aanpassingen die Nokia zelf wil uitrollen samen met update 3. Doordat black voor de normale eindgebruikers samen met update 3 wordt uitgerold, MS daar niet bij betrokken wordt en Nokia zelf deze uitrol communiceert, spreken ze uiteraard dat black update 3 omvat. Een modale eindgebruiker interesseert dit namelijk totaal niet.

Btw, deze reply is niet bedoeld om een polemiek uit te lokken, maar eerder om mijn mening/visie over/op deze uitrolprocedure te duiden.

[Reactie gewijzigd door shizoframia op 13 januari 2014 12:13]

Oh, ik was in de veronderstelling dat het 2 aparte updates waren. I stand corrected :)
nope, eerst kon je via een developersunlock de preview gdr3 downloaden.
Toen kwam vorige maand de officiele release van gdr3 daar overheen.
en nu dus gdr3 black en hierna de 8.1.....
nog wat vergeten ?
Met Black krijg je GDR3+ Nokia OEM update,
De officiele GDR3 komt altijd inclusief OEM updates.

Voor de losse GDR3 update kun je deze 'app' draaien http://www.windowsphone.c...19-4a0b-960c-038393741e96
Na controle updates, zie je de losse GDR3 update klaar staan om je 720 te updaten. Voor deze losse update moet je dus zelf iets doen. Aangezien de OEM update hier niet in zit, krijg je een disclaimer te zien. Het is voor 'de liefhebbers' dus en niet voor de gemiddelde consument. Een stukje extra service dus voor wie de GDR3 update eerder wil hebben en niet kan wachten tot de GDR3+OEM update.
Volgens mij is/was de originele gdr3 bedoelt voor degene die toen der tijd de preview hadden geinstalleerd.
Gek dat de nadruk wordt gelegd op de apps. Die apps kon je namelijk al lang via de Store downloaden. Andere veranderingen in deze update lijken me belangrijker, jammer dat deze niet vermeld worden.
Voor de apps zijn firmware functies van black nodig. Op Amber of portico zullen de apps slechts deels werken, niet openen of zelfs niet kunnen worden geïnstalleerd.
Meestal stond erbij: Deze app is niet beschikbaar voor uw apparaat. Tik hier voor meer informatie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee