Nokia bevestigt komst bluetooth 4.0-ondersteuning met Black-update

Nokia heeft bevestigd dat met de komst van de zogeheten Black-update al zijn Windows Phone 8-toestellen ondersteuning krijgen voor bluetooth 4.0. De bewuste update wordt uitgebracht nadat Microsoft de GDR3-update uitrolt.

Fansite Nokia Poweruser merkte op dat Nokia zelf melding maakt van bluetooth 4.0-ondersteuning in de Black-update: de bevestiging stond in een faq op de Amerikaanse site van de fabrikant. Volgens Nokia hebben verscheidene toestellen al ondersteuning voor bluetooth 4.0, maar deze functionaliteit zal na de uitrol van de Black-update voor alle Lumia-toestellen die over Windows Phone 8 beschikken te gebruiken zijn. Bluetooth 4.0 brengt vergeleken met eerdere versies voornamelijk stroombesparingen met zich mee.

Nokia kondigde vorige maand de komst aan van de Black-update, waarbij deze software standaard al meegeleverd wordt bij de Lumia 1520. De voornaamste vernieuwingen zijn dat de door Nokia ontwikkelde camerafeatures worden gebundeld in één app. Daarnaast komt de Storyteller-applicatie beschikbaar waarmee met foto's en video's een verhaal verteld kan worden. Ook worden de notificaties uitgebreid.

Black komt uit nadat Microsoft de GDR3-update uitbrengt: Nokias software-update is gebaseerd op deze nieuwste versie van het Windows Phone-besturingssysteem, dat onder andere ondersteuning voor quadcores en full hd-schermen biedt.

Door RoD

Admin Mobile

15-11-2013 • 18:40

43 Linkedin

Submitter: Balance

Reacties (43)

43
42
23
5
0
13
Wijzig sortering
Dit is afgelopen woensdag al door WPCentral.com gemeld.

Bluetooth 4.0 biedt naast de energiebesparingen ook met zich mee dat er nieuwere hardware accessoires ondersteund gaan worden zoals FitBit en de Adidas Heart Rate Monitor:
“Bluetooth LE allows you to connect your phone with special accessories like heart rate monitors. While doing that, thanks to Bluetooth LE connection, the accessory battery will last much longer, up to months.

It is already available for 520, 620, 625, and 720 with Amber. With Lumia Black software update, Bluetooth LE will be enabled across the full WP8 Lumia range.”
Overigens hebben de meeste Android toestellen nog steeds Bluetooth 3, met uitzondering van een paar vlaggenschip modellen. De iPhone is het toestel die een zeer goede Bluetooth ondersteuning biedt en daar komt de volledige Lumia lijn nu bij. Al moet ik zeggen dat Bluetooth al behoorlijk goed werkt op mijn Lumia 920 met mijn Parrot carkit :)
Al moet ik zeggen dat Bluetooth al behoorlijk goed werkt op mijn Lumia 920 met mijn Parrot carkit :)
Mijn telefoons werkte meer dan 5 jaar geleden al goed met een carkit en daarvoor belde ik zonder dus zou het niet weten.
Al moet ik zeggen dat Bluetooth al behoorlijk goed werkt op mijn Lumia 920 met mijn Parrot carkit
Ik ben niet zo kapot van mijn L920 met mijn Volvo carkit. De veldsterkte over HPF1.5 is niet dezelfde als die op de display. En AVRCP is erg buggy. De BT implementering in WP moet gewoon veel beter. Dat doen Apple en Samsung (ja Samsung, niet Android) al veel beter.
Weet iemand of deze update er ook voor zorgt dat mijn Nokia Lumia 920 Bluetooth-support krijgt voor HID?

Graag zou ik tijdens colleges een toetsenbordje willen gebruiken om aantekeningen te maken op mijn telefoon (via Bluetooth). Maar HID-devices zijn niet ondersteund. Raar dat Microsoft dit niet geïmplementeerd heeft: ze maken zelf Bluetooth-toetsenborden en er staat Office op de telefoons. Dan mag je toch verwachten dat zo'n functionaliteit erin zit.

Microsoft maakt vaak redelijk rare beslissingen wat dat betreft...
Ik vind het zelf gek dat je op een lumia wil typen aals je ook een laptop hebt, dat terzijde. Het was met Windows Mobile zo dat je wat je kon bedenken ook kon aansluiten maar daar is flink op gekort. Ik weet niet of ze dit gaat ondersteunen.
Hopelijk brengen ze het snel uit zodat ik het op mijn Lumia 620 kan proberen :)
Het is natuurlijk moeilijk voor Nokia hun Black uit te brengen, als MS niet eerst even hun WP 8.1 of GDR3 releaset (even kwijt of dat hetzelfde is dat ik zeg, of dat GDR3 niet WP 8.1 is)

Ik vind het wel een beetje dom dat je dan wel camera app al kan downloaden, met een doodleuke melding dat je niet alles kan gebruiken tot die update er komt (die nog helemaal niet gereleaset is). Beetje foute planning?

En ook nog steeds teleurgesteld in de relatief kleine nieuwe dingen die deze nieuwe versie brengt. :(
Gemiste kans van MS om WP8 populairder te maken: sneller updates brengen zodat het OS sneller volwassen is. Google met Android en Apple met iOS heeft het ook jaren gekost, maar die tijd is er niet meer in deze tijd. Time to step up the pace
En ook nog steeds teleurgesteld in de relatief kleine nieuwe dingen die deze nieuwe versie brengt. :(
Gemiste kans van MS om WP8 populairder te maken: sneller updates brengen zodat het OS sneller volwassen is. Google met Android en Apple met iOS heeft het ook jaren gekost, maar die tijd is er niet meer in deze tijd. Time to step up the pace
Het is maar net wat je kleine dingen noemt, ik noem de GDR3 plus de black update toch wel iets waar ik erg naar uitkijk (al heb ik gdr3 al tijd draaien)

De nieuwe mogelijkheiden zijn:

-Raw support voor de lumia 1020 (erg mooie feature)
-Glance update met notificaties.
-betere support voor een pedometer.
-Apps zoals Nokia Storyteller, Nokia Beamer and Nokia Video Director worden dan support. Met nokia beamer kan je volledige toestel via het internet naar een ander scherm of tv streamen. Zo kan je dus gemakkelijk een presentatie vanaf je scherm houden of een film laten zien.
-En natuurlijk niet te vergeten wat GDR3 al biedt.

De glance update met de raw support is toch wel iets waarmee de toestellen van Nokia uitblinken. Ze laten zien dat ze innovatief bezig zijn en steeds kijken om iets nieuws uit te brengen.

Samsung ativ s en HTC 8x ontvangen nu al de GDR3 update en het zal niet lang duren voordat ik hem over OTA krijg.

[Reactie gewijzigd door vali op 15 november 2013 19:56]

Glance zit al in GDR2, op de Lumia 920 van mijn vrouw is het in ieder geval aanwezig.
Glance zit inderdaad in GDR2 maar wordt met de black update flink verbeterd. Nu kan je alleen de bais notification zien (zoals sms en bel) maar straks kan je iedere app op je glance screen instellen.

In mijn broekzak of sleeve staat het scherm uit en als ik een notificatie krijg haal ik hem eruit en gaat het scherm aan. Dit bespaard een hoop stroom (in tegenstelling tot de normale lockscreen) en geeft nog steeds genoeg informatie.
Daarom zegt Vali ook 'Glance update met notificaties', de functionaliteit van Glance wordt uitgebreid zodat er meer, en in meerdere kleuren getoond kan worden.
Anoniem: 145867
@vali16 november 2013 09:41
Ik vind het nog altijd apart dat WP fans zo juichen om elke keer van die kleine rot updates met weinig functioniteiten die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Als je kijkt naar Android updates.. daar zit veel meer werk achter. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de update van 4.3 naar 4.4....

http://developer.android.com/about/versions/kitkat.html

Die lijst is huge en vol met nuttige zaken. WTF moet je met RAW ? Het is leuke nice to have maar geen prio zaken. En in Android kun je met Java ook wel RAW uit een camera trekken... maar niemand gebruikt die functie.. Waarom denk je van niet? Omdat niemand het gaat gebruiken in de realiteit.

Windows Phone moet zich gaan richten op PRIO zaken en niet onzin zoals RAW wat later een nice to have is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 16 november 2013 09:42]

Pardon? Mogen mensen niet blij zijn met functionaliteiten die ze gaan gebruiken? Ieder punt wat ik hier boven opnoem gebruik ik dagelijks. Zo heeft glance nog daadwelijk nut en niet zoals Samsung het aanpakt dat je moet zwaaien tegen je telefoon om het te kunnen zien.
Die lijst is huge en vol met nuttige zaken. WTF moet je met RAW ? Het is leuke nice to have maar geen prio zaken. En in Android kun je met Java ook wel RAW uit een camera trekken... maar niemand gebruikt die functie.. Waarom denk je van niet? Omdat niemand het gaat gebruiken in de realiteit.
Omdat jij alweer er geen nut in zit is het dus nice en gebruikt niemand het? Heerlijk zulke zwart of wit denkwijze |:( Blijkbaar ben je met een vragenlijst langs iedere lumia 1020 gebruiker gegaan of hebt andere bronnen, cijfers. onderzoeken of statistieken die aantonen dat je gelijkt hebt?

Tevens is de lijst van android groter, omdat ze nu alles uit de kast moeten halen om tegen wp8 te kunnen concurreren. Google heeft het nu eindelijk door dat hun platform brak draait op low budget smartphones.

Met GDR3 stoomt Microsoft het platform klaar voor de 8.1 update die alweer over paar maanden eraan komt en in tegenstelling tot android naar elk toestel komt. Dat bijna geen enkele 512MB smarthphone 4.4 gaan zien is inderdaad de top service van Google!

[Reactie gewijzigd door vali op 16 november 2013 10:03]

Anoniem: 145867
@vali16 november 2013 10:16
Zoiets als Glance had ik al vroeger op mijn Galaxy S1,....
Ik kreeg dat grijze icoontjes op mijn scherm voor notificaties. Het verbruikte amper stroom vanwege het Amoled scherm. Er zijn genoeg apps op Android die dezelfde feature kunnen uitvoeren. Het is enkel handig bij Amoled.

Ik zeg niet dat zaken volkomen nutteloos zijn. Jij wil mij niet begrijpen. Ik bedoel dat er gewoon veel grotere zaken met hogere PRIO zo lang op moet wachten en zaken met een lage prio juist er wel komen. Snap je dit?

Teven is de lijst groter omdat ze moeten concurreren tegen WP8? Hallo, hun lijst is bij elke update altijd al groter geweest. Zelfs voor WP....

Dat met die Low budget telefoons kan ik je deels wel gelijk geven. Echter toendertijd had het geen prio omdat Android toen al de beste ervaring gaf op low budget telefoons. Geen enkele andere low budget telefoon had zulke features en performance. Nu is WP er bij gekomen die qua performance beter is op Low Budget ja. Daar worden ook de meeste WP telefoons verkocht. Android wordt voornamelijk gekocht in het mid en high segment.

En ga jij eens naar de verlanglijst kijken van WP features? Er is zo'n website waar je je mening kan geven over features die missen. Daar stond RAW echt niet bovenaan. DAT is je statistiek nu blij????
http://windowsphone.userv...01801-feature-suggestions
Waar in deze lijst zie je RAW foto's staan?

Microsoft vertikt het gewoon om te luisteren naar de klanten en dus naar deze suggestie lijst. Egocentrisch als de pest.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 16 november 2013 10:20]

Ik zeg niet dat zaken volkomen nutteloos zijn. Jij wil mij niet begrijpen. Ik bedoel dat er gewoon veel grotere zaken met hogere PRIO zo lang op moet wachten en zaken met een lage prio juist er wel komen. Snap je dit?
Ik begrijp je prima hoor, alleen probeerde duidelijk te maken dat het niet zo is dat niemand de nieuwe functies gebruikt, iets wat jij wel hierboven vermelde "Omdat niemand het gaat gebruiken in de realiteit".

Microsoft heeft al bij de release aangegeven dat ze wp8 op de markt brengen voor de low budget lijn, middel en voor de high end markt. Ze willen dat ieder toestel stabiel en snel draait en voegen bij iedere GDR update steeds wat kleinere opties toe. Pas bij de 8.1 update komen de hele grote wijzigingen en persoonlijk moet ik toegeven dat ik dit prettiger vindt dan de manier die Google hanteert. Ik weet namelijk 100% dat mijn toestel de komende 36 maanden altijd de laatste updates krijgt en nu met de developer preview zelfs eerder het kan installeren.
Dat met die Low budget telefoons kan ik je deels wel gelijk geven. Echter toendertijd had het geen prio omdat Android toen al de beste ervaring gaf op low budget telefoons. Geen enkele andere low budget telefoon had zulke features en performance. Nu is WP er bij gekomen die qua performance beter is op Low Budget ja. Daar worden ook de meeste WP telefoons verkocht. Android wordt voornamelijk gekocht in het mid en high segment.
Low budget line draait al sinds wp7.5 prima en die waren al 2,5 jaar geleden uitgekomen. Google gaf wel degelijk prioriteiten aan de budget lijn, want ze brachten zelfs groot naar buiten dat de 4.0 versie wereld van verschil moest zijn. Dat dit niet goed uitpakte kan je gemakkelijk terug zien bij toestellen onder de 200 euro.
Microsoft vertikt het gewoon om te luisteren naar de klanten en dus naar deze suggestie lijst. Egocentrisch als de pest.
Het is onmogelijk om elke suggestie van een klant toe te voegen. Voor de grap eens gekeken naar de Samsung tab 3 van rond de 350 euro met de laatste update en dit sinds de release nog steeds geen stabiel OS. Dan kan je afvragen wat je liever hebt, een product wat snel in gebruik is en niet constant vast loopt, of iets minder functionaliteiten en goede update support.

[Reactie gewijzigd door vali op 16 november 2013 15:13]

Anoniem: 145867
@vali16 november 2013 14:05
Waar haal je dat constant vastlopen vandaan... ik vind dat zo overdreven. Want persoonlijk heb ik af en toe alleen last dat Apps vastlopen op Android. Dat ligt aan de developer, dit kan ook gebeuren bij Windows Phone. Het OS is bij mij eigenlijk nog nooit echt vastgelopen. Misschien dat het bij sommige fabrikanten voorkomt. Ik heb het zelf nog niet gehad bij Samsung en de Nexus modellen. Dat apps vastlopen heeft niks te maken met het OS.

Daarnaast heb ik het over de Android Low Budget tijd VOOR dat Windows Phone op de markt was. En in het begin was de Lumia 800 geen low budget telefoon... de echte low budget telefoons van Windows Phone kwamen ook pas later..

Het is onmogelijk om elke suggestie van de klant toe te voegen. Maar kijk jij eens op die lijst? Daar staan tienduizenden votes, en dat terwijl niet iedereen die lijst kent en de marktaandeel van WP nog laag is. Dat zegt genoeg hoe graag mensen die voor mij vaak valide punten zijn die daar aan de top staan.

Waarom pakt Microsoft niet eerst de PRIO zaken op en voegen ze onnodige zaken die minder als 1% van de gebruikers gebruikt? Dat is mijn vraag aan jou. Want daar is Microsoft de laatste tijd mee bezig. Niet erg handig.

En over Android 4.4. met dat ze Android hebben aangepakt... Dat komt omdat het nu pas een PRIO is.. zoals ik al zij. Voor WP 7.5 was de Low Budget Android al het beste wat je kon krijgen in de Low Budget scene.. Er was geen concurrentie. In het begin van WP7.5 was er ook geen WP lowbudget telefoons.. WP zat toen voornamelijk in het mid segment qua prijzen. Ik versta LOW segment namelijk onder de 200/250 euro. Mid segment tot aan 500 en daarboven de top.

Dus voor Google was de prio er nog niet. Daarnaast was het zo dat de meeste mensen vaak de High End android toestellen kochten. Samsung had zelf gezegd dat hun High End segment qua aantallen veel beter verkocht dan hun Low en Mid segment. Ook dat was dus een toegevoegde waarde aan dat het een lage Prio was.

Dat Windows Phone nu qua performance beter werkt op Low End is een feit. In vergelijking tot Android is Windows Phone een lichter systeem. Het is grappig met jou in discussie te gaan. Echter zul je elk negatief puntje van Microsoft ontkennen. Terwijl ik wel aangeef dat Android niet perfect is. Zoals ik al zei.. op Low Segment is Windows Phone op dit moment idd een betere keus als je voor een soepel OS gaat. Op mid en high segment gaan features een rol spelen waarbij WP het gaat verliezen.
Je snapt natuurlijk wel dat ik de discussie hierbij stop. Ik verkoop per maand tientallen tablets en smartphones en dit is van elk OS van budget tot high end. Als jij dezelfde ervaring hebt kunnen we erover discussiëren, maar als ik jou opmerkingen hieronder terug lees weet ik al hoe laat het is. .
Het OS is bij mij eigenlijk nog nooit echt vastgelopen. Misschien dat het bij sommige fabrikanten voorkomt.
Sta een dag in een elektronica winkel en je komt erachter dat er geen een platform het beste is

[Reactie gewijzigd door vali op 16 november 2013 15:42]

"including on millions of entry-level devices around the world that have as little as 512MB RAM."

Eindelijk, dat heeft lang geduurd. Alleen jammer dat de budget toestellen nu al naar de 1GB gaan, een beetje te laat dus. Kennelijk moest MS toch eerst het goede voorbeeld geven aan Google, voordat die een beetje wakker werd.
GDR3 is weken geleden al vrijgegeven door MS. Wel opletten hé ;)
Alleen een developer preview he! Wel even blijven opletten ;)

Ik snap echt niet hoe iets dat waar is en over het nieuwsbericht gaat een -1 krijgt. Hoe hebben die idioten moderatierechten gekregen zeg? (En ja nu mag je me meer dan 2x 0 en 2x -1 geven).

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 15 november 2013 23:19]

Welnee. De HTC 8X unbranded hebben het allang geïnstalleerd.

Zelfde verhaal als met GDR2.


Verhipt, je hebt gelijk. My bad. |:(

Maar ..... vanmorgen (net eigenlijk) GDR3 geïnstalleerd op mijn HTC 8X. Hoe is het mogelijk hè. Toevallige samenloop van omstandigheden. Ik dacht toch echt dat GDR3 vrijgegeven moest worden door T-Mobile.

Nice.

[Reactie gewijzigd door GerCor op 16 november 2013 10:29]

gdr3 is niet wp8.1. maar slechts een update van wp8
gdr3 is als preview al een paar week beschikbaar.
de nokia update zou begin 2014 moeten uitrollen.
Eensch. Het begint nu toch wel vrij lang te duren, terwijl Nokia al voor het uitbrengen van ede update er inzicht in had en er mee aan de gang kon.
Gaat altijd nog stukken sneller dan dat android gebeuren. Waar ze nog een jaar aan een skin werken.
Maar die heeft al wel bluetooth 4.0 ;)
Eat that.

Ontopic: weer een geval mosterd na de maaltijd. Ik verbaas me er over dat de berichtgeving over Windows Phone altijd gaat over ontwikkelingen die er bij de concurrentie al is. Erg jammer...

Toch maar wachten op Jolla Sailfish, de eerste telefoon komt binnenkort....spannend!
Ontopic: weer een geval mosterd na de maaltijd. Ik verbaas me er over dat de berichtgeving over Windows Phone altijd gaat over ontwikkelingen die er bij de concurrentie al is. Erg jammer...
Is dat bij Android niet veel anders dan? Die proberen sinds versie 4.0 al goede support te leveren voor toestellen met 512 MB en brengen nu opnieuw naar buiten dat ze dit met 4.4 gaan doen. Geeft gewoon aan dat je nooit klaar bent met een mobiele OS. Google voegt liefst zo veel mogelijk opties toe en kijkt later naar stabiliteit en Microsoft doet dit visa versie.
Een Windows Phone werkt voor zover ik weet toch gewoon hoor, altijd dat geflame dat WP8 incompleet is en achter loopt... Dat is allemaal maar subjectief, mijn L920 is nog geen enkele keer gecrashed wat ik niet kon zeggen over mijn laatste Android phone en ik kan er mee bellen, sms-en, internetten en alle applicaties op draaien die ik wil dus dat het helemaal niet werkt is toch maar onzin. Als jij tonnen apps wilt en een toestel met een octa-core en een "half werkend" systeem dan zit jij goed bij Android, moet je niet gaan klagen over WP wat voor sommige anderen een veel beter OS is.
Ik kan niet zeggen dat ik tevreden ben over android. Vele vastlopers, inconsistent gedrag, het geheel doet maar labiel aan. Ik wacht liever wat Jolla's Sailfish brengt. Het is afgeleid van Maemo/MeeGo, ik heb ervaring met Maemo, dat was de beste ervaring die ik ooit heb gekend. Daar had ik ook alle apps die ik wilde, het was snel, stabiel. Maar vooral: open. Iets wat er niet was werd door de community gemaakt.
Ik vind ook wel dat Sailfish interessant klinkt en misschien een leuke opvolger voor als ik WP beu raak maar ik vrees dat de community niet zo sterk zal zijn als Maemo, alle devvers zitten nu op Android en iOS gefixeerd en WP en BB krijgen nauwelijks aandacht, waar de plaats voor Sailfish dan is weet ik niet. Voorlopig ben ik echter tevreden met WP, het voelt snel, is stabiel en vreet niet te zwaar aan de batterij, het eco-systeem is geen echte concurrent voor Android/iOS maar voldoet voor mijn (relatief beperkte) eisen ruimschoots. Deze update maakt het alleen maar beter en WP8.1 zou het helemaal compleet moeten maken in een paar maandjes.
Ik denk dat de community wel terugvalt. Voor mij was de keuze android eenvoudig: het was het minst slechte alternatief.
iOS moet je jailbreaken wil je vrijheid hebben, WP bood te weinig, in het begin zelfs kromme keuzes, zodat uitbreiding via sd niet ging en aansluiten als mass storage. Android is dan niet snel en stabiel, er kan wel meer mee (dat zal de reden zijn dat de community voornamelijk naar Android is gegaan). Mocht Sailfish er nu zijn is het heel makkelijk om terug te stappen: alles wat op android werkt, werkt op Sailfish, plus dat ze op de lange termijn voordeel hebben om ook weer voor Sailfish te gaan ontwikkelen.
"Ontopic: weer een geval mosterd na de maaltijd. "

De nieuwere modellen hebben al maanden BT 4.0, gaat alleen om de oudere modellen die het nog gaan krijgen. Dat klinkt vast onbekend in je oren, dat noemen ze namelijk support, dat zal je bij Android niet treffen.

"Windows Phone altijd gaat over ontwikkelingen die er bij de concurrentie al is. Erg jammer..."

Ja want Android kan al .raw bestanden uit de sensor trekken, of toch niet. Lopen jullie trouwens ook nog te friemelen met die halve "touch" handschoenen deze winter? Altijd de eerste hé.

Ik heb 2 jaren gewacht op iets wat leek op een update, en dat Android stabiel zou maken. Zoiets is er helaas nooit gekomen, dus ik heb mijn dagelijkse portie frustaties en resets ingeruild voor "ontwikkelingen die er bij de concurrentie al is", wat dat nog maar mag voorstellen.

Maar die "ontwikkelingen" die ik wat later krijg, ruil ik graag in voor ontwikkelingen die jullie helemaal niet krijgen.
Anoniem: 145867
@Brazos16 november 2013 09:35
De meeste nieuwe Galaxy Toestellen kunnen al werken met handschoenen.
Android heeft allang de mogelijkheid om RAW foto's uit je camera te trekken. Het is gewoon mogelijk. Zoek maar op de functie Camera Raw Callback.
Alleen het wordt gewoon niet toegepast vanwege dat het veel stroom gebruikt en bijna niemand het gebruikt. Je kan er wel aparte apps voor kopen. 99,99% Hoeven geen RAW foto. Een ander lossless compressie formaat is goed genoeg. Geef nou toe, niemand bijna hoeft RAW te hebben en dus valt het binnen de 1% regel van verwaarloosbaar. Dus dat je staat te pronken met een functie die bij Android allang kon maar niet gebruikt word..... :S Vaag !!!

En het is gewoon een feit dat als er nieuwe functionaliteit aangekondigd word voor Windows Phone dat de concurrenten o.a. iOS en Android dat vaak gewoon al een tijdje hebben. WP is een volgertje geen innovator.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 16 november 2013 09:37]

"...niemand bijna hoeft RAW te hebben en dus valt het binnen de 1% regel van verwaarloosbaar."

Als je wilt fotograferen wil je een .raw bestand uit de sensor trekken, geen compressie formaat. En laat fotograferen nou net het selling point zijn van de Lumia 1020.

"99,99% Hoeven geen RAW foto."

Cijfers, bronnen, onderzoeken, statistieken die aantonen dat dit niet meer is dan ochtend lariekoek van jou?

"en dus valt het binnen de 1% regel van verwaarloosbaar."

Conclusie op basis van een verzinsel, nog niet eens natte vinger werk. Ik schat brugklas? Of nog geen voortgezet onderwijs?
Als je wilt fotograferen wil je een .raw bestand uit de sensor trekken, geen compressie formaat.
Nou nou, je opmerking "brugklas" is niet erg gepast. Zeker omdat je zelf ook best wel een verzinsel uit, met dat raw statement. Wie wil fotograferen die wil een foto. punt. Formaten doen eigenlijk niet ter zake. Maar raw wordt over het algemeen vooral gebruikt door mensen die aan nabewerking doen. Ik denk dat de meerderheid dat helemaal niet doet, niet die met een DSLR, niet die met een compactcamera en al helemaal niet die met een smartphonecamera.
Volgens mij is je info niet helemaal juist helaas. De lagere WP8 Lumia's hebben al BT 4.0 zoals hierboven ergens aangegeven. (It is already available for 520, 620, 625, and 720 with Amber. With Lumia Black software update, Bluetooth LE will be enabled across the full WP8 Lumia range.)

De 820 920 en 925 (1020?) hebben dus nog geen BT4.0, dit gaat met deze Black update komen.
Dat zeg ik, de nieuwere modellen hebben het al. 520, 620, 625, 720 zijn allemaal de nieuwere modellen, de 820 en 920 zijn al ouder. Van de 1020 weet ik het niet.
Bt le is al uit op de Lumia:
It is already available for 520, 620, 625, and 720 with Amber. With Lumia Black software update, Bluetooth LE will be enabled across the full WP8 Lumia range.
de rest komt er na. Waarom niet lumia 820? 920? 925? Dat is vreemd. Ik heb zelf de Lumia 925 maar ik gebruik bt eigenlijk nooit. Weet iemand de releasedate van wp8 gdr3 Nokia black?
Ik dacht dat de 620 dit al had (volgens de specs op de site). Ik wacht er wel op voor mijn Lumia 920, hij zal net op tijd of net te laat zijn voor men smartwatch :) alleszins blij dat het komt. Al vraag ik me af of het dan enkel een implementatie is voor Nokia apps of voor het gehele OS? Want dat is ook belangrijk natuurlijk.
Niet om het een of het ander, maar de Lumia 520, 620 en 720 hadden al ondersteuning voor Bluetooth 4 met Amber. Dit bericht gaat eigenlijk over Bluetooth 4 LE, hadden ze er wel eens bij mogen zetten. Voor de 820, 920 en 1020 komt er ook Bluetooth 4 ondersteuning met Black.
Ik vindt dat nokia erg goed bezig is met updates. Het voordeel van wp tegenover android vindt ik vooral dat je zeker bent van updates en het soepel loopt.
Bij de nieuwe versie van android loopt het ook soepeler op goedkope mobieltjes maar het zal nog zeker 2 jaar duren voordat de meerderheid die versie heeft.
Zal Windows Phone 8 dan ook klaar zijn voor de smartwatch tsunami als we alle geruchten mogen geloven.
Minstens even belangrijk als energiebesparing is de aanmeldtijd voor gekoppelde apparaten. Die is bijna instant (mits zij zelf ook bt 4 ondersteunen).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee