Nexus 5 komt woensdag in Nederland uit voor 459 euro - update

De Nexus 5 komt woensdag in Nederland uit. Google en LG hebben de smartphone nog niet aangekondigd, maar hij is vanaf woensdag leverbaar, zo bevestigt een Nederlandse webwinkel aan Tweakers.

De door LG geproduceerde Nexus 5 zal vanaf woensdag leverbaar zijn in Nederland en het gaat direct om een 'ruime voorraad', zo bevestigt webwinkel BelSimpel tegenover Tweakers. "Het is een unicum dat wij voor de aankondiging al een toestel kunnen bestellen en op zo korte termijn binnenkrijgen", zegt toestelspecialist Floris Schakelaar, die gaat over het toestelaanbod bij de webwinkel. "Wij krijgen hem woensdag zelf binnen." Of andere webwinkels hem vanaf die dag ook hebben, is onduidelijk, maar dat ligt wel voor de hand.

De snelle release in Nederland staat in schril contrast met vorig jaar, toen de Nexus 4 pas na vijf maanden officieel in Nederland werd uitgebracht. De webwinkel vraagt 459 euro voor de 16GB-versie van de Nexus 5, vergelijkbaar met de prijs van de Nexus 4 die LG vroeg bij de release. Als Google hem ook gaat aanbieden in de eigen Play Store, gebeurt dat vermoedelijk voor een lagere prijs.

De Nexus 5 heeft een 5"-full-hd-scherm en draait op een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Google voorziet de nieuwe Nexus van Android 4.4, een nieuwe versie van het besturingssysteem, dat Google tegelijk met de Nexus 5 zal uitbrengen.

Wanneer Google de Nexus 5 officieel aankondigt, is niet duidelijk, maar vermoedelijk gebeurt dat binnen enkele dagen. LG en Google willen beide niet reageren tegenover Tweakers. "We hebben het gezien en we kijken ernaar", aldus Sabrina Eilers, woordvoerster van LG in Nederland." Google heeft ongeveer dezelfde reactie. "We gaan niet in op geruchten, dus ook niet in dit geval", zegt woordvoerder Mark Jansen.

Update, 19:00:De Nexus 5 is inmiddels van de website van BelSimpel verwijderd. Het bedrijf zegt dat LG Nederland de Nexus 5 niet officieel kon bevestigen en dat daarom de productpagina voorlopig offline is gehaald.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

28-10-2013 • 14:41

240 Linkedin

Reacties (240)

Wijzig sortering
Het toestel is alweer uit het assortiment gehaald. Wat een domper. Belsimpel schrijft in de productomschrijving van de LG Nexus 5 16GB Black dat "LG Nederland kon de Nexus 5 niet officieel bevestigen, daarom hebben wij het toestel voorlopig offline gehaald." http://www.belsimpel.nl/lg/lg-nexus-5-black/overzicht

Update: Volgens het artikel op AndroidPlanet mag BelSimpel het product woensdag wel naar de kopers versturen. Waarschijnlijk had Belsimpel dit alleen niet publiekelijk bekend mogen maken, waardoor nieuwe bestellingen nu ook niet meer worden aangenomen. Dat staat het heugelijke nieuws niet in de weg dat woensdag de LG Nexus 5 in Nederland zal worden uitgebracht.

[Reactie gewijzigd door laserboy op 28 oktober 2013 16:23]

Dus ze komen op hun eerdere claim terug.
als ze zeker weten hem te kunnen leveren halen ze hem echt niet van de webshop af.
wel goedkope reclame voor ze zo.
Denk niet dat het daar aan ligt, maar eerder aan de interventie van LG omdat het toestel nog niet is geintroduceerd in Nederland.
Ik denk dat ze op de vingers getikt zijn door LG en / of Google. De tekst is alweer aangepast:

... Wij hebben van een distributiepartij informatie ontvangen over een nieuw Nexus toestel en op basis daarvan het toestel op Belsimpel.nl geïntroduceerd. Hierbij hebben wij kennelijk iets te snel conclusies getrokken. Op dit moment is er nog geen nieuw Nexus toestel te koop. ... http://www.belsimpel.nl/lg/lg-nexus-5-black/overzicht

[Reactie gewijzigd door gpe op 28 oktober 2013 18:28]

Oftewel grijze import via via en daarom meer betalen dan de bij bijv de Mediamarkt in Duitsland. Ze maken gebruik van het feit dat ze het toestel mogelijk als eerst gaan verkopen en vragen vervolgens €100,- meer dan de adviesprijs.
Heel raar dat mijn post verwijderd wordt. Stond precies hetzelfde in :S
Nee, je reactie is niet verwijderd, deze staat op pagina 2.
Ik heb zojuist bevestiging gekregen dat de reeds bestelde toestellen gewoon donderdag geleverd gaan worden, na een bezorgde mail aan Belsimpel over de levertijd :)

Hartelijk dank voor uw e-mail aan Belsimpel.nl.
U kunt er vanuit gaan dat u het toestel donderdag van ons zult ontvangen. De bestellingen die eerder zijn geplaatst, worden gewoon in behandeling genomen. Nieuwe bestellingen met de Nexus 5 kunnen niet meer geplaatst worden.

[Reactie gewijzigd door p0st op 29 oktober 2013 15:32]

goed nieuws, ik heb nog niets ontvangen van belsimpel, maar heb er ook niet naar gevraagd.

kan me niet schelen dat ik dan maar teveel heb betaald, geen gedoe, gewoon 1 minuut tijd besteed met bestellen en ik heb 'm dan gewoon.

iemand een htc 8s kopen? :+
En? bevalt de Nexus 5? hahahahaha
Hij is vandaag verzonden, dus weet nog niet :P
De Nexus 4 kon je voor veel minder geld laten importeren, hopelijk kan dat nu ook weer :)
Ik woon in Enschede. Als dit de prijzen in Nederland worden, haal ik wel een 32GB-model in Duitsland voor 399 euro (als die prijzen uit Amerika weer 1:1 overgenomen worden in euro's).
Hoe gaat dat dan in zijn werk? Google verkoopt via de Play Store? Of ga je er vanuit dat MM e.d. in Duitsland dezelfde prijzen als de Play Store gaan hanteren? Ik heb daar nog geen ervaring mee maar zou deze mogelijk ook wel willen.
De Nexus 4 was in Duitsland veel goedkoper dan in Nederland (en vooral veel eerder beschikbaar) en er zijn daarom heel veel Tweakers naar Duitsland gereden (als je niet in de randstad of Zeeland woont valt dat reuze mee qua afstand en tijd) om er een te scoren. Er werden zelfs in opdracht Nexus 4 toestellen geïmporteerd voor mensen die het te ver vonden om te rijden :)

Google verkoopt in Nederland en België nog niet via de Playstore, geen hardware althans. Ik hoop van harte dat ze daar snel mee beginnen. Het zal uiteindelijk vanzelf komen. Ik las laatst dat Europa een grote markt is voor Android, dan verdient een technologisch geavanceerd land als Nederland toch ook Google's aandacht?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 28 oktober 2013 16:42]

Zou je mij een headsup kunnen geven als de Nexus 5 bij de buren beschikbaar is? Thanks!
Hey bedankt :-) Van de Nexus 4 had ik dat vorig jaar ook opgemerkt, maar dat was toch al even na de introductie, en dat is natuurlijk geen garantie dat het met de 5 ook gebeurt.

Al bij al zouden ze inderdaad beter de moeite doen om ook bij ons te leveren. Ik wil gerust afzien van ondersteuning in het Nederlands, dat gebruik ik toch niet.

Ik denk dat ik via een Duitse collega zal moeten werken...
Hoe zit het eigenlijk met garantie als je iets koopt in de Mediamarkt in Duitsland? Ik neem aan dat je niet gewoon naar een Nederlandse Mediamarkt kan gaan met een Duits product?

Of kan je garantie ook gewoon laten afhandelen door LG zelf? (Nederlandse LG welteverstaan)
Zou ik ook welleens willen weten, hier denk ik ook regelmatig over na maar weet het ook niet
Ik heb enige tijd bij de MediaMarkt in Enschede gewerkt en daar hadden we op dat gebied wel een samenwerking met MediaMarkt Nordhorn. Hoe dat vervolgens gaat met producten die hier niet eens te koop zijn weet ik niet, het gros gaat natuurlijk om dingen die klanten daar hebben gekocht en binnen 14 dagen retourneren of willen ruilen voor iets anders. Maar dan nog: Enschede - Nordhorn is < 30 minuten rijden. Voor mij is het geen probleem om terug te gaan naar Duitsland.

Ik vraag me af wat je bij LG Nederland kunt als dat toestel hier niet geleverd zou worden (is in dit geval niet het geval, lijkt het). De reparatiebedrijven hebben er dan waarschijnlijk ook geen onderdelen voor (?).

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 30 oktober 2013 06:53]

Nee, je kunt gewoon terug gaan naar Duitsland. Ze doen lastig over dat het allemaal moeilijk inboeken is. Op zich ook wel begrijpelijk aangezien ze aparte boekhoudingen hebben. Althans zo gaat het wel bij de meeste bedrijven. Zou me verbazen als mediamarkt een uitzondering is, staat niet echt bekend bij mijn als klantvriendelijk.
Anoniem: 498789
29 oktober 2013 09:50
Update op website van Belsimpel, hier staat inmiddels:

" Belsimpel.nl streeft er naar voor haar klanten om de nieuwste mobiele telefoons als eerste beschikbaar te hebben. Wij hebben van een distributiepartij informatie ontvangen over een nieuw Nexus toestel en op basis daarvan het toestel op Belsimpel.nl geïntroduceerd. Hierbij hebben wij kennelijk iets te snel conclusies getrokken. Op dit moment is er nog geen nieuw Nexus toestel te koop. Belsimpel.nl houdt nieuwe toestelintroducties nauwlettend in de gaten en zal eventueel nieuws… "

Een grote stunt dus!
ik betwijfel dat het een stunt is.

er werd ook gezegd door belsimpel: " Klanten die de Nexus 5 al hebben besteld bij Belsimpel, krijgen het toestel kort na de aankondiging."

ik gok dat ze gewoon de hoeveelheid toestellen die ze gaan krijgen al weten... :)
Anoniem: 498789
@Rnej29 oktober 2013 10:41
Laten we het hopen, eind van de week weten we vast meer. Men zal in het algemeen moeten wachten op de officiële aankondiging van Google/LG

Zelf rij ik er wel om naar Duitsland ;)
't is natuurlijk maar giswerk. ik ben zelf toevallig 8 november in duitsland, maar ik denk dat ik dan wel achter het net vis.. als het zoals vorig jaar gaat..

daarnaast is duitsland voor mij vanuit delft nou niet echt goedkoop aan te rijden :) dus vandaar maar gewoon online besteld. ik geef mensen die vlakbij de grens wonen wel groot gelijk dat ze 'm niet online bestellen :)
Anoniem: 498789
@Rnej29 oktober 2013 11:55
Jep of met auto + tankpas van de baas is het ook geen probleem, kost het alleen tijd, en die heb ik er graag voor over 8-)
Ze zijn 'gewoon' te vroeg geweest met het publiceren. Met een beetje geluk ontvang ik donderdag mijn toestel :)
Prima prijs. Betaal wat meer. Soepele(re) garantie. En voor de Duitsland-gangers richting MediaMarkt Nordhorn Duitsland; je betaalt een stuk minder maar je krijgt garantie tot de voordeur.

En ik ben heel benieuwd of de Nexus 5 mijn Nexus 4 ruim zal overtreffen.
Het is in principe inderdaad geen slechte prijs. Maar als je het vergelijkt met de internationale releaseprijs is het eigenlijk gewoon een schande. Anno 2013 hoort er gewoon niet zo'n verschil in prijs te zijn in vergelijking met een buurland. Ook betalen wij dus $633 (€459) voor een artikel met een prijskaartje van $350! Dat is toch te bizar voor woorden.
Vallen die releaseprijzen ook niet altijd hoger uit? Dat je na een paar weken, als de 'releasegolf' geweest is, je het toestel al 30-40 euro goedkoper kunt bestellen?! Of gaat het niet zo hard bij de release van telefoons?
Waarom garantie tot de voordeur? Als hij defect is heb ik gehoord dat je 'm zo naar ze op kunt sturen. Desnoods nog een ritje naar Duitsland. Maak je er meteen een uitstapje van. ;)
En voor de Duitsland-gangers richting MediaMarkt Nordhorn Duitsland; je betaalt een stuk minder maar je krijgt garantie tot de voordeur.
Dat is nieuw voor mij. Jij beweert gewoon dat een consument in Duitsland geen enkele vorm van garantie heeft?
Hoezo garantie tot de voordeur?
Garantie is toch in heel Europa vrijwel gelijk?
Je kan hem ook via Amazon.de bestellen en dan heb je een prima garantie. Ik neem aan dat die een niet extreem hogere prijs hebben dan de mediamarkt daar.
Garantie van Mediamarkt Duitsland geldt toch ook bij Mediamarkt Nederland?

Dit toestel ga ik zeker halen. Hopelijk bieden andere Nederlandse aanbieders hem wel wat goedkoper aan..
Das een stuk duurder dan de 'normale' prijs, al vraag ik mij wel af hoe een 'niet bijzondere' telecomwinkel aan zo'n ruime voorraad kan komen.

Ik neem aan dat dit de normale prijs wordt: €349=16GB, €399=32GB
de prijzen die jij zegt zijn de dollarprijzen, daarop komt nog BTW en importkosten, ik denk niet dat je ooit kunt verwachten hem voor die prijs te kunnen kopen.
459 euro staat momenteel anders wel gelijk aan 633 dollar. Die extra kosten maken het toestel echt niet ruim 80% duurder.
Vergeet niet dat de US tarieven laten zien zonder btw zelfs in eigen land al, dit doen ze omdat de BTW daar verschilt per staat.

1: Gooi amerikaanse BTW erop
2: Import belasting, je komt zoiezo al boven het belasting vrije 150 euro.
3: BTW betalen
4: Verzendkosten.


Voila daar is je ruim 80%, PC's zijn pas goedkoop daar....tjonge jonge mijn 1500 euro PC kost daar 1200 dollar ofzo, dollar nog wel! ook hier weer een situatie waar importeren niks is geworden voor mij.
LOL, 349 dollar / 1.4 = 249 euro. Plus 21% BTW = 302 euro.

Ik bestel wel een ticket naar Ney York. Geef ik daar mijn geld wel uit. Of anders in Duitsland.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 28 oktober 2013 16:38]

Je ticket naar New York kost al evenveel als het toestel :p
Anoniem: 426269
@9071028 oktober 2013 17:07
Ja maar wel met 200 euro korting als ik er daar eentje koop. :)
Jammer van de hoge prijs, kijken wat de telefoon bij onze oosterburen gaat kosten, anders importeren uit de VS.
Weet jij hoe dat zit met importeren uit de VS? Waar moet je rekening mee houden qua BTW en andere onkosten? Kun je dat gewoon naar je huisadres laten versturen?
Er zijn verschillende aanbieders. Zelf maak ik gebruik van Borderlinx. Op de website www.borderlinx.com kun je na inloggen precies berekenen wat de extra kosten zijn. Wat betreft de Nexus 5 komt dit ongeveer uit op 450 euro dat is incl. BTW.

Ervan uitgaan dat het toestel niet te bestellen is via de Nederlandse Playstore, vind ik de prijs van 459 in Nederlandse webshops wel meevallen
150 euro aan verzendkosten en wat invoerbelasting? dat is toch helemaal niet interessant meer.
Dat doe je via bedrijfjes (vaak aan huis, gerund door Nederlandse expats) die daar een sport van hebben gemaakt.
Je maakt de aankoopprijs (plus verzendkosten en doorgaans een procent of 10) over naar de rekening van de expat in kwestie en die koopt 'm voor je. Vervolgens wordt het toestel als een (verjaardags)cadeautje naar je huisadres gestuurd.

Geen invoerheffing, geen BTW en helaas ook geen garantie in Nederland, want grijze import.
Maar het scheelt wel erg veel geld.
Een voorbeeld vind je hier: http://www.allesamerika.com/shoppen-in-amerika.html
Is niet gezegd dat deze de goedkoopste is. Beetje met Google in de weer kan wel wat schelen.
importeren uit vs oke maar ben je dan zekers dat deze op onze 4g netwerken zal werken ..
Dat is slechts een setting aan te passen. In het ergste geval moet je een andere radiodriver flashen. Niks aan de hand dus.
Ik vraag me af hoe dit toestel het gaat doen met de kleine accu die deze versie heeft. De LG g2/Sony Z1, brengen het er met hun dikke 3000>mah accu's ook niet bijzonder goed vanaf.
De G2 doet het juist heel goed qua accuduur dus ik weet niet hoe jij aan je informatie komt. De Z1 doet het minder maar dat zal via een update wel opgelost gaan worden.

Maar wel jammer van de kleinere accu in de Nexus 5.
De G2 niet? Dacht het wel, dat is juist een killer! Scoort overal het hoogste, op lichtgebruik na, daar zit hij bij de op één na hoogsten. ;)

In ieder geval, de prijs voor deze Nexus 5 is wat hoog, maar goed, die zal dan ook wel veranderen mocht hij aangekondigd zijn. Hopen we dan. ;-)
hij is vervangbaar, een grotere erin moet dus mogenlijk zijn
En waar is de 32gb variant? En weet iemand al meer over de batterij?

Alleen de 32gb zou een 3000mAh batterij hebben ging het gerucht, zonder 3000mAh batterij heb je er nog weinig aan in mijn mening.
Het verhaal van de grotere accu in het 32GB model is helaas alweer ontkracht:
http://www.phonearena.com...GB-and-32-GB-ones_id48441
Ik had het inderdaad gezien!

Ik vind een 2300mAh batterij echt een groot minpunt, als deze in de N5 komt te zitten. Dan mag Android 4.4 KitKat nog zo zuinig zijn.... ik wacht de reviews wel eerst af.

Andere kant snap ik het ook wel. Als je een grote batterij er in stop en heeft de zelfde al wel niet betere specs dan de LG G2, verkoopt deze niet meer.

Ik ben benieuwd!
https://twitter.com/Belsimpel/status/394831671498797057
Belsimpel zegt dat 459 euro officieel de Nederlandse prijs is. Of dit betroubaar is moet nog maar blijken, dan zou het me niet verrassen als de 32GB variant nog 100 euro duurder is. :{
Ik geloof er niets van dat google een telefoon voor 50% meer verkoopt in de EU, dat zou het hele doel van hun nexus telefoons onderuithalen., belsimpel wil gewoon even lekker cashen omdat ze als eerste die dingen geimporteerd hebben.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee