HP SlateBook X2 is verkrijgbaar in Nederland

HP's 10,1"-Android-tablet met afneembaar toetsenbord is vanaf deze week als een van de eerste apparaten met Nvidia's Tegra 4-soc in Nederland verkrijgbaar. De convertible draait op Android 4.2.2 Jelly Bean.

De HP Slatebook X2 heeft een ips-paneel met een resolutie van 1920x1200 pixels en een ppi van 224. De Tegra 4-soc is uitgerust met vier ARM Cortex-A15-cores die hun werk op 1,8GHz doen. Een vijfde low power-core moet het accugebruik binnen de perken houden. Er is 2GB ddr3l-werkgeheugen, evenals 32GB opslag. Aansluitingen zijn er voor usb en hdmi. Ook is de Slatebook uitgerust met bluetooth 4.0 en wifi, maar gps ontbreekt. Aan de achterkant zit een 2-megapixelcamera en aan de voorkant een 720p-variant.

De fabrikant heeft naast een versie met 32GB ook een 16GB-model aangekondigd, maar of die laaste ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Het geheugen kan uitgebreid worden met een micro-sd-kaart en in het toetsenbord zit een lezer voor standard size sd-kaarten. Zowel de tablet als het afneembare toetsenbord is voorzien van een accu, waardoor de gezamenlijke accuduur volgens HP op 14 uur komt. De tablet weegt inclusief het met magneten op z'n plaats gehouden toetsenbord ongeveer 1250g en krijgt een adviesprijs van 539 euro.

HP SlateBook x2 HP SlateBook x2 SlateBook x2

Door Sim Kranenburg

Redacteur

19-08-2013 • 12:02

29 Linkedin

Reacties (29)

29
28
21
3
0
2
Wijzig sortering
Al een tijdje verkrijgbaar bij de makro voor 399 euro excl. BTW. Beetje oud nieuws :(
Mmm, scherp gezien. Aanleiding voor publicatie was een bericht van HP dat de Slatebook X2 nu te koop is in Nederland. In de Pricewatch hangen er nog geen prijzen aan dit product, wat wij als een soort bevestiging zagen. Dat de Makro het apparaat al verkocht was ons niet eerder opgevallen.
Inderdaad, goed gezien. Dus nu in de aanbieding voor € 483 incl. BTW
Heb deze tablet uitvoerig getest zie: productreview: HP SlateBook x2 Zilver review door androidlover Zal de komende tijd mijn review verder uitbreiden met plaatjes en benchmarks. Het is erg jammer dat het scherm zo matig is. Anders was dit een veel beter product geweest.
Als de bouwkwaliteit net zo goed is als die van de Elitebooks kan dit voor vertegenwoordigers best wel eens een hit worden!
Licht, veel adminstratieve programmas hebben al een app voor android, en het kan zowel tijdens het werk(minuten wachten op een afspraak, die nu verdaan word met roken) als thuis de tijd doden.

Alleen heeft hij 3G?
Bij grotere bedrijven gebruikt men vaak nog allerlei legacy-software. Ik zou ook verwachten dat een vertegenwoordiger liever een wat groter scherm heeft, zeker voor onderweg werken, maar ook als ze bij de klant zitten en even wat willen laten zien.

3G op een laptop (of tablet) is niet boeiend. Daarvoor bestaat tethering. Scheelt ook weer een extra maandabonnement (of een heel duur abo waarop je 2 simkaarten kunt gebruiken).
Bij grotere bedrijven gebruikt men vaak nog allerlei legacy-software. Ik zou ook verwachten dat een vertegenwoordiger liever een wat groter scherm heeft, zeker voor onderweg werken, maar ook als ze bij de klant zitten en even wat willen laten zien.

3G op een laptop (of tablet) is niet boeiend. Daarvoor bestaat tethering. Scheelt ook weer een extra maandabonnement (of een heel duur abo waarop je 2 simkaarten kunt gebruiken).
Geen ervaring met ECHTE verkopers onderweg zeker ?
Die mensen zijn 'lui', die willen het tablet aanzetten en direct online zijn, en bij de info kunnen.

Geen gepruts met telefoon in tethering zetten, koppelen en die dingen.
Een 2e ( of gedeelde simkaart ) abbo berekenen ze op jaarbasis gewoon in de bedrijfskosten door.
Zelfs onze montageafdeling loopt met 3G tablets, nadat er één getest had met het "amateur" gepruts van tethering

Voor personal use kan ik het me wel voorstellen, daar maakt het niet uit
Zoals FreshMaker al zei 3G is juist boeiend voor een vertegenwoordiger!
Daarnaast voor het even opzoeken van producten, orders plaatsen en e-mailen is dit een perfect formaat en ook nog eens niet te zwaar.
Er komen er steeds meer bij ons het bedrijf binnen lopen met een tablet. Bijna allemaal of zeurend over het niet hebben van een toetsenbord of het een keer laten vallen en een kapotte ipad hebben.

Met 3G zou het zeker wel wat zijn hoor.
Niets tegen HP ofzo, maar voor dit soort bedragen koop je toch eerder een Windows 8 tablet? Natuurlijk zal dit ding beter zijn met games, maar is die doelgroep werkelijk zo groot? Nou ja, we zien wel hoe dit gaat lopen.

Ik verwacht dat HP over een maand of twee ook een zakelijke variant hiervan met Bay Trail chip en Windows uitbrengt, dan kunnen ze dit ontwerp mooi hergebruiken.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 augustus 2013 12:13]

Hij lijkt anders ook behoorlijk op de HP Envy X2. pricewatch: HP Envy X2 Zilver

Alleen die moet het doen met een 720p scherm en heeft een Atom processor en kost nu zo'n 700 euro.

Deze tablet is met toetsenbord er bij wel erg zwaar voor een 10.1 " model. Ik heb zelf een mini laptop gehad en nu de Surface Pro en die zitten allebei gewoon op 1 kg. Ik vraag me af waarom een Tegra 4 tablet zwaarder zou moeten zijn daan een i5 tablet met intel HD 4000 of een Atom tablet. Deze tablet heeft ook nog eens net als de Envy X2 maar 2 GB werkgeheugen, slechte camera's (maar ja het is een tablet). En de aansluitingen zijn net als op de Envy 2x erg goed, met een full size SD kaart lezer EN een micro SD kaart lezer in de tablet. En een volledige HDMI aansluiting.

Ik heb alleen een beetje het gevoel bij deze tablet dat deze goed kan waar Windows 8 voor bedoelt is en door zijn gewicht en prijs alleen niet zo geschikt is als Android tablet. Misschien dat Windows RT er ook wel op zou kunnen, maar met dat OS gaat het al helemaal niet goed en dat goed verkopen vereist een goed plan om de consument duidelijk te maken wat ze nou krijgen.
Ja, de huidige Envy x2 is nog een model met een scherm, SoC en OS van vorig jaar, daar komt (neem ik aan) sowieso een opvolger van dit jaar.

Windows RT is niet zo zinnig meer nu er goedkope, snelle en zuinige x86 chips op de markt zijn (van AMD en Intel), ik zie die stilletjes verdwijnen tov Windows 8.1 tablets.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 augustus 2013 12:30]

Win8 tablets zijn niet 540 euro.. Totaal verschillende prijzenklasses.
Er zijn prima Windows 8 tablets verkrijgbaar voor dit bedrag: http://tweakers.net/product/312571/acer-iconia-tab-w510/ € 449,99
http://tweakers.net/product/317510/asus-vivotab-smart/ € 399,-
pricewatch: Acer W3-810 64GB Zilver € 374,99

Alleen deze hebben een stuk lagere bouwkwaliteit, zoals ik hier boven noemde is de Envy X2; HP's versie met Windows 8 van deze tablet € 700,-
Dat is dan ook echt een Premium Atom tablet. Hij voelt echt super goed aan en presteert ook prima voor een atom tablet en heeft echt goede poorten.

Maar inderdaad, Windows 8 Tablets zijn normaal duurder en voor het goedkopere segment bestaat Windows RT wat totaal niet loopt. Als deze tablet net zo aanvoelt als de Envy X2 dan is dat wel een groot pluspunt. Die tablet is eigenlijk net zo dik als de Surface Pro (Tablet met toetsenbord Surface met TypeCover) Maar voelt gewoon dunner aan door zijn mooi aflopende randen. Ook het beetje glimmende aluminium geeft hem uiteindelijk echt een premium look.

Op deze foto kun je die afgeronde randen goed zien, de tablet ligt hierdoor goed in de hand. Dit merk je vooral wanneer je alleen de tablet vast houd. (Het totaal gewicht van de Envy en de Slatebook is ongeveer gelijk dus zal de Slatebook los ook wel ongeveer 700 g wegen als tablet) Dit is een prima gewicht als je er mee op de bank zit. Het aluminium voelt dan ook heel stevig aan, dus heel anders dan veel andere tablets gemaakt van kunststof.
HP Envy naast de Microsoft Surface Pro

[Reactie gewijzigd door Fireblade75 op 19 augustus 2013 12:59]

Maar ze draaien in elk geval legacy-software.

Windows 8 dan heh. Niet die andere kreupele versie die op ARM draait. Die draait niet eens .NET (wat gewoon hoort te kunnen, maar kunstmatig geblokkeerd is).

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 19 augustus 2013 12:43]

Nou ja "legacy software", er worden nog ladingen Windows programma's ontwikkeld, het is niet alsof er alleen nog maar Metro apps gebouwd worden. Geen enkele van de software die ik de hele dag gebruikt is "legacy" te noemen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 augustus 2013 14:53]

http://www8.hp.com/us/en/...e_r0001_redirect_redirect
De Windows 8 slates hebben een groter scherm tot aan een AIO.
Dat zijn de 13" high-end slates met Core i3 chips, er worden door OEMs nog geen Bay Trail-tablets aangekondigd voor Intel's officiele presentatie op 11 September.
Anoniem: 513032
19 augustus 2013 12:06
Ziet er netjes uit. Alleen vraag ik me af waarom ze geen gebruik maken van de Octacore technologie (4 keer slow, 4 keer fast), en of het keyboard bij de prijs is inbegrepen.

En hoe verhoud de Tegra 4 soc zich met de Qualcomm S600? Zo te zien niet erg geweldig!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 513032 op 19 augustus 2013 12:43]

Het klinkt leuk hoor, "4x keer slow 4x fast" maar in de praktijk zijn octacores niet noemenswaardig verschillend van quadcores (Zie de twee iteraties van de Galaxy S4).

Je kunt dus je beter afvragen waarom ze de Tegra4 hebben gebruikt ipv bijv. een Snapdragon of een Exynos. Het maakt in dit geval niets uit of ze dan 4 of 8 cores gebruiken. Dat is momenteel alleen maar een marcketing gimmick.
8 cores is alleen maar extra die space welke gebruikt wordt,
het heeft geen edit- performance- voordeel (dit is wss ook de reden van de problemen met yield die samsung heeft) verder als samsung (de enige met een 8 core op het moment) zichzelf niet eens van genoeg zchips kan voorzien dan gaan ze dat zeker niet doen voor HP.

verder mooie tablet met toetsenbord, mooie specs ook, prijs is aan de hoge kant, maar als dat incluis toetsenbord is is het redelijk te noemen, ook gezien het de eerste Tegra 4 tablet is.

kortom best mooi ding, en belangrijk HP's eerst echt goede tablet voor zover ik weet!

[Reactie gewijzigd door freaq op 19 augustus 2013 22:06]

CPUboss is 1 van de meest onzinnige websites die er zijn. De scores daar kan je net zo goed uit een hoge hoed trekken.

Tegra 4 loopt rondjes om S600 (een telefoonchip) heen. Dat is dan ook niet zo gek, het is en grotere en onzuiniger chip. De directe concurrent is de Snapdragon 800.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 augustus 2013 13:44]

CPUBoss = synthetische benchmarks dat houd in dat het vooral veel voordeel uit veel cores trekt
echter is in de realiteit dat vaak niet zo omdat het vrij lastig is om voor meerdere cores software te schrijven en het kost ook nog extra geld


veel cores betekent dus niet automatisch snelle processor de software moet er ook mee om kunnen gaan

en daar houd CPUBoss nou net niet rekening mee

kijk dus ALTIJD naar real world benchmarks met de programmas die men dagelijks gebruikt!
het plaatje zal er dan geheid anders uit komen te zien!
Mooi ding en prima prijs ! En zeer vermoedelijk kan je er later nog Ubuntu op zetten, dan is natuurlijk helemaal leuk.
Don't get your hopes up. Bij tablets zijn fabrikanten opeens heel anaal (i.t.t. bij echte laptops) als het gaat om andere OS'en toelaten. Dat heeft te maken met de gelockte bootloader, maar vooral ook met het gesloten houden van drivers en de hardware-interfaces naar de drivers.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 19 augustus 2013 12:45]

Deze indrukwekkende specificaties met een adviesprijs van € 539,00 (mits het toetsenbord bij deze prijs is inbegrepen natuurlijk), dat klinkt enorm goed. Nu nog hopen dat er ook een variant met Windows 8 komt.
HP SlateBook x2 Tegra 4 Android tablet review - Hardware.Info TV


Een goede video review:
http://www.youtube.com/watch?v=JpGePYgXBOs
Een paar dingen, je begint een tablet van 150 euro te vergelijken met een tablet van 450 euro, misschien kun je dan ook wat kwaliteits-verschillen verwachten?
En ook HP noemt niet even of die uitbreiding van ... ja wat eigenlijk.... domme opslag, of ook app2sd mogelijkheid....?
Dat noemen ze dus niet.
En die standaard sd lezer in keyboard, niet beschrijfbaar vanaf de tablet zelf?
Volgens mij, maar dat zou fout kunnen zijn is APP2SD standaard mogelijk met android 4.2.2. Maar goed dat had misschien wel duidelijk vermeld kunnen worden, al is dit ondertussen zo ingeburgerd dat het het vermelden misschien niet meer waard is volgens HP.
Natuurlijk kan de tablet het SD-kaart slot wat in het keyboard zit gewoon lezen en beschrijven!
Hij heeft dus naderhand gezocht en niet gevonden. Verkoop/marketing, het is soms net semi-criminaliteit.
Klopt ze moeten iedereen die reclame maakt opsluiten.
Nee maar serieus, klopt soms zeggen ze iets in een verkoop praatje niet wat wel handig zou zijn om te weten. Maar zolang ze in de daadwerkelijke specs niet liegen hoor je mij niet klagen hoor.
Daar zijn de sites als tweakers dan toch voor? Help de consument en noem de praktijk dingen, missen die of niet? Is een tablet maf ingedeeld opslag/geheugen e.d. gewijze, ja, nee, hoe?
Eigenlijk zou tweakers over elk product een volledige review moeten schrijven alleen gaat dat nou eenmaal niet en dan zijn dit soort updatejes wat mij betreft dan ook meer dan voldoende.

Even off-topic dan maar
En ja dit is ontopic dus geen 0 aub jury leden.

Als je dit zelf al zegt heb je dus kennelijk zelf al niet zoveel vertrouwen in je bericht.

[Reactie gewijzigd door laurensschu op 19 augustus 2013 13:46]

app op sdkaart opslaan is door google in android(4.0 en, hoger)geblokkeerd en tenzij je een hele grote afnemer van Android licenties bent en ook dus van g-apps(samsung) kan je beter niet tegen google ingaan

[Reactie gewijzigd door suljo op 19 augustus 2013 14:33]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee