'Aantal verkochte Android-tablets bijna verdubbeld in jaar tijd'

Uit marktcijfers blijkt dat de verkopen van Android-tablets het afgelopen jaar bijna verdubbeld zijn. Het aantal verkochte iPads nam tegelijkertijd af. Android-tablets zijn nu goed voor een martkaandeel van tweederde. Ook het aandeel van Windows-tablets groeit.

Dat becijfert het onderzoeksbureau Strategy Analytics. Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2012 steeg het marktaandeel van Android-tablets met dertig procent, bijna volledig ten koste van Apples iPads. De grote verschuiving wordt veroorzaakt door de explosieve stijging van het aantal verkochte Android-tablets. Waar in het tweede kwartaal van 2012 nog 18,5 miljoen Android-tablets verkocht werden, kwam het totaal in het afgelopen kwartaal uit op 34,6 miljoen.

Strategy Analytics pakt daarbij alle verschillende varianten mee: dus ook Amazons Kindle, die op een aangepaste versie van Android zonder Google-diensten draait. De marktvorser telt overigens ook de zogenoemde whitelabel-tablets - goedkope, naamloze Android-tablets die een bedrijf inkoopt en vervolgens onder eigen merk verkoopt - mee. Deze nemen een flink aandeel van de verkopen voor hun rekening. Het afgelopen kwartaal ging het bij vier op de tien verkochte Android-tables om zo'n whitelabel-model.

Hoewel het aandeel van Apples iPads slonk, valt dat met de absolute verkopen wel mee. Apple verkocht in het tweede kwartaal van dit jaar 14,6 miljoen iPads, tegenover 17 miljoen een jaar eerder. De analisten merken op dat Apple dit jaar rondom het tweede kwartaal geen nieuw model had, terwijl in 2012 op dat moment de iPad Retina net uit was. Aan de andere kant heeft Apple met de iPad mini een extra model in de line-up, maar deze weet de verkoopdaling niet op te vangen.

De invloed van Windows 8 op tabletverkopen is ook goed te zien: in het tweede kwartaal van 2012, toen Windows 8 nog niet uit was, hadden Windows-tablets een marktaandeel van een half procent. Nu, een jaar later, ligt het aandeel op 4,5 procent.

Het marktaandeel van Android en iOS in Q2 2012 en Q2 2013. Klik voor vergroting

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

30-07-2013 • 08:26

122 Linkedin

Submitter: -BaJo-

Reacties (122)

Wijzig sortering
Verschil tussen verkoop & webgebruik:

In vorige jaren werden er veel meer Ipads verkocht dan android.
In 2013 heeft android de Ipad ingehaald

Qua totaal aantal verkochte tablets zal Ipad nog altijd meer dan android zijn, als je alle jaren optelt.

Het verschil 80-14 % is natuurlijk groot maar ik verwacht dat dit dit jaar stuk kleiner zal worden.

Daarnaast geeft Chitika alleen maar VS & Canada weer. Zoals bekend is VS in tegenstelling tot rest van de wereld sowieso veel meer Apple minded.

Daarnaast kun je je afvragen hoe representatief dit is:
"To determine the distribution of Web usage among tablet devices for the month of June 2013, Chitika Insights sampled tens of millions of U.S. and Canadian tablet online ad impressions running through the Chitika Ad Network. "

[Reactie gewijzigd door horizon1978 op 30 juli 2013 09:21]

Wat ik mij altijd afvraag met dit soort getallen is het volgende:

Dat er meer Android tablets verkocht worden dan andere OS'en geloof ik graag (kan ook haast niet anders). Maar hoevaak komt het voor dat iemand een tablet koopt (een goedkope), het tegenvalt en vervolgens een andere koopt? Want er is naast een best goed aantal goede modellen een hoop crap die na koop al niet performen. Dit worden ook meegeteld, en dan vraag ik me toch al snel af, hoe groot is dat percentage van tabelts wat eigenlijk in de spreekwoordelijke vuilnisbak terecht komen door dat ze gewoon slecht functioneren vanwege slechte performance.

De markt wordt namelijk nogal overspoeld met crap heb ik soms het idee. Wordt ook door Google aangegeven dat ze graag willen dat er betere kwaliteit tablets gemaakt worden.

Hiervan zou ik wel eens statistieken willen zien, hoelang gaan tablets mee, hoe hoog is dat in % t.o.v. van marktsegment waarin die tablet geplaatst is, en dan een breakdown van het aantal verkopen per markt segment.

Want nu word alles over 1 kam geschoren, en dat geeft naar mijn idee gewoon geen duidelijk beeld.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 30 juli 2013 08:33]

dat klopt. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de telefoons.
Een betere meting zal zijn om op basis van webverkeer, app-store rendement of zelfs OS-updates het gebruik te bepalen.

Hoeveel mensen zullen zo'n ding niet hebben gekocht voor de kids als babysitter? Of puur om even te proberen en daarna alle tablets af te schrijven als waardeloos prut.

[Reactie gewijzigd door kmf op 30 juli 2013 08:42]

Dat heb ik nou ook, als ik even zoek dan kom ik op web-traffic gebied het volgende tegen:

Windows Tablets 1%
iPad 84.3%

Dus android zou dan zo'n 14,7% zijn, hoe kan dit verschil dan ontstaan? browsed haast niemand met een Android tablet online, of veel minder?

(bron: http://m.blogs.computerwo...%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F )
(bron: http://chitika.com/insights/2013/june-tablet-update )

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 30 juli 2013 08:47]

Dat heb ik nou ook, als ik even zoek dan kom ik op web-traffic gebied het volgende tegen:

Windows Tablets 1%
iPad 84.3%

Dus android zou dan zo'n 14,7% zijn, hoe kan dit verschil dan ontstaan? browsed haast niemand met een Android tablet online, of veel minder?

(bron: http://m.blogs.computerwo...%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F )
(bron: http://chitika.com/insights/2013/june-tablet-update )
Het webgebruik gaat over andere cijfers dan de verkoopcijfers die in het artikel worden genoemd.

Verkoopcijfers: verhouding van aantal verkochte tablets in een bepaalde periode (tweede kwartaal 2013 in dit geval)

Webgebruik: verhouding van alle verkochte tablets die nog in gebruik zijn. In geval van iOS zit hier dus alles in van de originele iPad tot en met iPad 4 en Mini.

In de beginjaren (vanaf lancering iPad) heeft Apple een tijd lang een marktaandeel gehad van bijna 60-80%. Het meest recente kwartaal is een van de eerste waarin er meer Android tablets zijn verkocht dan iPads. Daarmee is dus niet in een keer de 'installed user base' op zijn kop gezet.


EDIT: over de goedkope tablets
Volgens dit rapport gaat het om 40% 'white label' tablets. Dat zouden er van de 34,6 miljoen dus een kleine 14 miljoen zijn. Van de 'echte' Android tablets ( 8)7 ) zouden er dan nog altijd ruim 20,7 miljoen zijn verkocht. Dat is nog altijd 42% meer dan het aantal verkochte iPads in deze periode.

Daarnaast zijn de white label tablets in het laatste jaar ook sterk vooruit gegaan. Waar ik vorig jaar nog voor €89 een 7" Kruidvat single core (Cortex A9, 1GHz) kocht, hebben ze nu voor €99 een 10.1" quadcore (Cortex A9, 1,2 GHz, 1GB RAM, 5000 mAh accu).

Nu weet ik dat de eerste niet echt goed bruikbaar was, maar bij de tweede zal dat toch echt al beter zijn en voor simpele taken zeker toereikend.

Ook OEMs maken tegenwoordig tablets in het lagere prijssegment , zoals de Acer Iconia B1. En deze worden verrassend goed ontvangen.

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 30 juli 2013 11:48]

Zulke statistieken zijn ook niet altijd even duidelijk.
Hoe komen ze aan deze data? Als ze gebruik maken van hun eigen (advertentie) netwerk, welke doelgroep wordt er hier dan gerepresentateerd?

Ik maak zelf voornamelijk gebruik van StatCounter, en die toont op dit segment een ander beeld. Daar zie ik toch dat iOS niet meer de marktleider is op het internet.

Android: 37.93%
iOS: 25.09%
SymbianOS: 7.69%
Windows Phone: 1.4%

(bron: http://gs.statcounter.com...-ww-monthly-201206-201306 )

Cijfers mbt internet gebruik van verschillende systemen is lastig en uitgaan van een bron crieert ook geen duidelijk beeld naar mijn mening.

[edit]
Het valt me op dat de link naar Chitika alleen statistieken toont van US en Canada.

[Reactie gewijzigd door PBX_g33k op 30 juli 2013 09:30]

Jouw statistieken gaan over mobiel OS, zijn statistieken gaan over tablets. Het is onhandig om te proberen zijn statistiek onderuit te halen met een statistiek die niet over hetzelfde gaat.

Het lijkt me zeer aannemelijk, gezien de verkoopcijfers van iPads en andere tablets de afgelopen jaren, dat zijn statistieken kloppen. Daarnaast lijkt het me ook zeer aannemelijk dat jouw statistieken ook gewoon kloppen, gezien de opmars van Android op telefoons.


Webgebruik lijkt me een prima statistiek om erachter te komen wat het populairst is als de andere tabletfabrikanten geen duidelijke cijfers bekend maken.
Ik ben ook benieuwd, dat als Android tablets zó goed verkopen, wat best kan. Waar blijven die dan in de statistieken? Als je kijkt naar webgebruik van tablets dan slinkt het percentage iPads juist niet, maar stijgt het zelfs. Iets wat niet zou kunnen als al die Android tablets gebruikt worden.

Dat is op z'n minst opvallend.

[Reactie gewijzigd door SidewalkSuper op 30 juli 2013 14:37]

Zulke statistieken zijn ook niet altijd even duidelijk.
Hoe komen ze aan deze data? Als ze gebruik maken van hun eigen (advertentie) netwerk, welke doelgroep wordt er hier dan gerepresentateerd?
De meeste goede onderzoeksburo's komen aan die data door te praten met de fabrikanten en brancheverenigingen. Die hebben gewoon shipment cijfers, simpel. Het gaat hier om rauwe productverkopen - zonodig geanonimiseerd, gespecificeerd op OS.
Jouw webstatistieken gaan over iets heel anders ;)
De vragen die ik stelde gaan ook over de statistieken die in de link van @ronaldmathies geplaatst was. Niet over de cijfers in de artikel, die kunnen me eerlijk gezegd weinig boeien :)

Mijn reactie ging voornamelijk over de cijfers (van Chitika) die in mijn ogen niet de wereldwijde gebruik kon representeren.

Dat iOS een systeem wereldwijd >80% gebruik op het internet heeft kan (en wil) ik niet geloven, vandaar dat ik dat aanging. Zal dat in de toekomst even benadrukken in mijn reacties :)

[Reactie gewijzigd door PBX_g33k op 30 juli 2013 13:29]

Jij post statistieken die betrekking hebben op alle mobiele apparaten en niet alleen op tablets (Sinds wanneer is Windows Phone een tablet OS). Het is dan ook logisch dat Android hier aan kop staat.
iPad toont alvast flash sites niet, dus zoekt men in zo een geval verder.
Misschien surfen Ios gebruikers wel op meer websites.
Is de windows tablet met aparte browser wel goed te zien door de vele vele vele vele traffic log managers op webservers/sites?
Jouw bevinding, over welke tijdspanne, en bron?

[Reactie gewijzigd door notsonewbie op 30 juli 2013 12:07]

iPad toont alvast flash sites niet, dus zoekt men in zo een geval verder.
Euh... Android toont Flash sites ook al een hele tijd niet meer...
In principe kunnen android gebruikers natuurlijk hun browseragent spoofen. Ik weet dat een vriend van mij dat moet gaan doen, omdat hij filmpjes niet goed kan zien op z'n android phone.
Of hij moet flash installeren, of hij spooft z'n agent naar safari van iPad en dan kan hij HTML-5 filmpjes toch goed zien.
Maar ik betwijfel dat een groot percentage van mensen dat doen.
Veel mensen idd, spoofen hun Android naar "desktop".

"show desktop version" etc etc. Voor betere ervaring.

Dit doe ik ook. Vandaar denk ik ??? Want ik heb soms een hekel aan die slechte mobile versies van websites. !! Erger ik me dood aan.
Er wordt terecht gemeld dat er alleen web-traffic gemeten wordt door in-browser ads, terwijl er voor de meeste populaire websites intussen dedicated apps zijn. Ik maak zelf ook nog maar heel weinig gebruik van de browser, om dezelfde reden.

Heel kort door de bocht zou dit dus kunnen betekenen dat er nauwelijks (bruikbare) apps zijn voor Apple (lijkt me sterk, maar toch...)
Dat heb ik nou ook, als ik even zoek dan kom ik op web-traffic gebied het volgende tegen:

Windows Tablets 1%
iPad 84.3%
Dat vertelt alleen maar dat iPad-gebruikers meer advertenties laden op met name Westers-georienteerde websites die via Chitika voorzien zijn van advertenties. Met andere woorden: Dit zegt niets over de grootste markt ter wereld.

Zie bijv. http://www.techinasia.com...le-traffic-stats-2012-q2/
Vorig jaar augustus 2x zoveel bezoeken met Android als met iOS.

Cijfers van Adobe zijn ook weer totaal anders:

http://img.chinainternetw...y-os-in-february-2013.png
Je kunt je ook afvragen of traffic data wel betrouwbaar is.
Je kan je ook afvragen of verkoopcijfers betrouwbaar zijn.
Waar Apple met echte verkopen komt, komen andere fabrikanten (als ze al cijfers utigeven) vaak met shipments. Oftewel uitleveringen aan leveranciers.

Of een voorraad (playbook) dan in de magazijn stof zit te happen, of gratis worden weggegeven met een pak luiers... dat weet je dan niet he.

Ik denk dat web traffic een betrouwbare bron is. Slechts een klein percentage gebruikers kan en zal hun user agent spoofen.
Het kan ook zijn dat gebruikers van Android modellen er hele andere dingen mee doen dan Ipad gebruikers. Het kan zijn dat ze meer gebruikt worden voor spellen spelen en de Ipad gebruiker zich meer op het net bevindt.

Dan zie ik web traffic niet als betrouwbare bron, hooguit als aanvullende bron
Apple's cijfers zijn ook gewoon shipments. Als zij 1000 iPads aan de mediamarkt verkopen zijn die voor Apple gewoon verkocht. Maar omdat de doorlooptijd en populariteit van Apple producten hoger is, liggen die getallen vaak dichter tegen de werkelijke verkopen aan consumenten aan.

Maar dat Apple alleen verkopen aan consumers publiceert is echt lariekoek.
Je hebt het verkeerd. Apple noemt het verkocht maar daarmee bedoelen ze shipped.
Apple’s “sold” numbers are really its shipment numbers, according to several prominent financial analysts who obsessively follow every word and number that emerges from Cupertino. Horace Dediu, who writes the Asymco blog, told me that “Apple’s reports show shipments not sales.” He added, “All vendors as far as I know report shipment data since that is what they can record.”
http://gigaom.com/2013/05...ys-it-has-sold-a-product/
In principe is het voor Apple natuurlijk verkocht. Zij hebben het geld al binnen en vanaf dan ligt het bij de Reseller (APR/Best Buy/Dixons/etc.)

Ditzelfde geldt ook voor Samsung, het zal hun een worst wezen als al die tablets bij de Mediamarkt liggen stof te happen (financieel gezien dan natuurlijk). Zij hebben ze al verkocht.

Daarom is het veel interessanter om daadwerkelijke gebruiksdata te analyseren voor marktaandeel.
Sowieso staat er onder het document: Shipments refer to sell-in, wat betekent verkopen aan de retailer outlet. Niet aan de consument. Dus ongeacht hoe Apple zijn aantallen berekent, DEZE aantallen zijn shipped aantallen.
Ik gebruik altijd de safari zowel op mijn telefoon als tablet dus ik voeg altijd toe aan Apple's webtraffic. Daarbij betwijfel ik of de stats wel zien dat de FF browser op Android wel een mobiele versie is en niet een desktop :)

Daarbij zijn de stats die je laat zien voor de US en laat de markt daar nou vooral voor hun eigen merkje Apple gaan en dus inderdaad daar dus ook gewoon beter verkoopt dan wat dan ook :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 juli 2013 09:08]

User agent geeft ook de OS-versie mee. Of heb je gelijk dat ook gespoofed?
Als websites daar op reageren moet dat wel.. anders kun je toch geen andere website ervoor krijgen?
Webverkeer en app-store rendement kan ik bij inkomen maar OS updates? Je wil via OS updates aantonen of een apparaat nog steeds gebruikt wordt lijkt me?

Ik denk niet dat dit een goede strategie is om aantal gebruikte Android tablets te meten aangezien het update proces van Android producten nu niet bijzonder goed werkt. Je krijgt dan een vergelijking die waarschijnlijk sterk bevooroordeeld is voor Apple en Microsoft
Je krijgt dan een vergelijking die waarschijnlijk sterk bevooroordeeld is voor Apple en Microsoft
En je snapt niet waarom die dat dus bewust voorstelt?

Net als de eerste post, hartstikke interessant allemaal maar niet relevant, dat andere gegevens die op een andere manier worden behaald ook leuk zijn om te weten heeft niks te maken met de stats waarom het gaat...
Maar waar het echt om gaat is, hoe betrouwbaar zijn de statistieken welke besproken worden in het artikel? Allereerst, de titel staat niet voor niets tussen quotjes. Tweakers.net zelf durft het ook niet als feit te presenteren.

Het hele bericht is een "quote" van een analysten bedrijf welke claimt dat op basis van hun onderzoeken de verkopen van Android tablets zijn verdubbeld. Dit kunnen ze niet weten want onder andere Samsung verteld niet hoeveel ze verkopen en de verkopen van de Kindle worden ook niet vrijgegeven. De laatste hiervan wordt ook niet meegenomen in de "Google activations (welke volgens mij niet is onderverdeeld in tablets en smartphones)" want die gaan niet via Google.

Het enige wat ze kunnen doen is "gokken". Nu "gokken" de analysten bureau's vaak in het voordeel van hun portomonee. Namelijk om de beurs te beinvloeden. Over het algemeen worden zulke berichten klakkeloos overgenomen door diverse media.

Nog geen dag eerder kwam hetzelfde bedrijf, Strategy Analytics met het nieuws dat Samsung Mobile meer verdiende dan Apple. Dit bericht werd ook door veel websites overgenomen en bleek ook waarcshijnlijk onjuist. Later is dit bericht op een aantal site's gerectificeerd maar op veel ook niet.

Hoe dicht bij ze bij de waarheid zitten, dat weet ik niet, dat weet niemand. Het zijn allemaal "gokjes" van mensen die er vaker dan eens naast bleken te zitten.
+1Anoniem: 499360
@ZpAz30 juli 2013 15:10
Of nog beter: Hoe betrouwbaar is de vertaling van Tweakers. Waar het originele bericht nog spreekt over "shipments" wordt dat op Tweakers al direct "verkochte" toestellen.

Van de Surface RT zijn er vast ook een pak meer verscheept dan daadwerkelijk verkocht.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 499360 op 30 juli 2013 15:21]

dat is ook gewoon bekent gemaakt dat de verkoop tegenviel en dat er een grotere voorraad is als dat er verwacht werd te verkopen.
dat de android verkopen zijn verdubbelt zou nog kunnen. de percentages voor windhoos tabletten kunnen onmogelijk kloppen.
De RT's zin sowieso grotendeels uit de handel gehaald omdat ze niet verkochten en gewone zijn er nauwelijks en worden ook niet verkocht.
Dan kun je dus NOOIT 4,5% halen.
waar haal jij vandaag dat de rt niet verkochten? de verkoop viel tegen, is wat anders als wat jij suggereer, en voor zover ik weet is de RT niet uit de handel gehaald toch? beetje vreemd hoe jij er een prachtige persoonlijke draai aan geef, maar wel handig vergeet te melden dat de PRO juist boven verwachting verkocht is.
Het gaat om shipments naar de retailer toe, niet naar de klant. Dus dan kan 4.5 wel degelijk kloppen. Dat jij trouwens nog dat hopeloze en kinderachtige woordje windhoos gebruikt. Ben je die leeftijd niet een klein beetje voorbij?
Zelfs app-store rendement is moeilijk te vegelijken.
Een groot deel van de apps wordt immers door -18 gedownload (spelletjes etc)
en net daar schiet google schromelijk tekort
terwijl je voor iPad overal iTunes kaarten kan kopen (Hema, Kruidvat .. ), ben je bij Google zo goed als verplicht een creditcard te hebben, en 't zijn net de -18 die (vooral in Europa) dit niet zomaar ter beschikking hebben.
In de US en Canada heeft Google wel 'gift-cards', maar in de andere 198 landen van de wereld is dat maar pover gesteld of onbestaand = weinig of veel minder 'betaalde' app-downloads, wat de vergelijking met het goed-functionerende apple-model bij voorbaat serieus scheef trekt.
Hoeveel mensen zullen zo'n ding niet hebben gekocht voor de kids als babysitter? Of puur om even te proberen en daarna alle tablets af te schrijven als waardeloos prut.
Dus de mensen hebben een tablet gekocht om de kids bezig te houden, nou daar is zo'n ding toch ook voor.. en een tablet kopen om even te proberen? denk niet dat veel mensen dat doen, daar zijn ze toch nog net ff te duur voor.. Vergis je niet hoor, een tweaker is niet zoals een normale consument, een tweaker is vaak heel kieskeurig waarbij een normale consument zich nergens aan stoort en al blij is dat ze op de bank lekker een beetje kunnen surfen en gamen, en zelfs de goedkope tablets zijn tegenwoordig goed zat hoor (niet voor een tweaker)..
Inderdaad, ik ken mensen die een goedkope android tablet gekocht hebben omdat ze graag een tablet wouden, ze vonden de kwaliteit van een goedkope kruitvat tablet van 100 euro niet zo goed en daardoor kochten ze als volgende tablet een ipad en dachten dat alle android tablets slechte kwaliteit zijn, terwijl het een geweldig besturingssysteem is.
Dus mensen kopen een "crapblet", gooien hem in de prullenbak, en kopen daarna WEER een Android-tablet (ipv iPad) maar dan duurder omdat hij beter is?
Geloof je het zelf? Een bron hiervan zou leuk zijn.
Android is gewoon goed, ook op de "crapblets".
Nee, volgens mij is de wens de vader van jouw gedachte.
Want nu word alles over 1 kam geschoren, en dat geeft naar mijn idee gewoon geen duidelijk beeld.
Lol, en wat doe jij dan? Alle goedkope Android-tablets zijn crap?
Dat zeg ik niet, maar wat denk je zelf? een Android tablet in de +300 euro range t.o.v. van een android tablet in de -200 range? Welke zou je verwachten dat die ondermaats presteerd?

Ken je de term, goedkoop is duurkoop? dat is niet zomaar verzonnen.
Maar je hebt geen basis om dit op te baseren, buiten zoals al gezegd de wil om dit te geloven.

Integendeel zelfs :

http://tweakers.net/categ...kYIbmaekhWQU5ycXwThGNcCAA

Van de 48 tablets beoordeeld onder de 200€ krijgen er 42 3+ sterren en 25 4+ sterren .

Ik zou zeggen dat tweakers deze goedkope tablets wel kunnen smaken.

Verwacht je natuurlijk ipad 4 ervaring voor 99€ dan kan je idd bedrogen uitkomen . Alhoewel dat veel mensen die enkel surfen/mailen amper verschil zullen merken.
De toon van je reacties de afgelopen weken maakt mij ook wel duidelijk dat je vooral één kamp steunt en dat is spijtig want beide kampen hebben hun voordelen.

Je hele punt dat mensen teleurgesteld zijn in Android-tablets slaat gewoon nergens op, je zou dan verwachten dat toch een deel van die teleurgestelde kopers dan naar de concurrentie gaat, maar de verkoop van iPads is gedaald dus ik zie daar toch weinig bewijs voor..

Het succes dat de Android-tablets op dit moment kennen (en het relatieve gebrek aan succes van de iPads) is volgens mij voor een groot deel te wijten aan de prijs. Vroeger zag je dat nogal veel mensen een iPad kochten voor hun kinderen, maar nu zien die ouders dat ze een tablet voor een fractie van die prijs kunnen kopen. Voor die kinderen maakt merk het weinig uit (bij de -12-jarigen toch), zolang er maar Angry Birds op te spelen is. De meeste games die gedownload worden zijn ook de gratis, ad-supported games. Ik merk die trend heel duidelijk bij mijn neefjes en kinderen van klanten (die soms bij mij over de vloer komen), ik zie die vaak met een oudere iPad en een nieuwere Yarvik o.i.d.. Volgens mij verliest Apple die markt dus, maar een heel lucratieve is dat toch niet. Als iemand een tablet voor 1 euro zou verkopen met een ander OS, zou die dan weer meer gekocht worden.

Een ander punt is dat fabrikanten sinds de Nexus 7 heel goedkope, kleine tablets maken. Als je gaat vergelijken hoe het marktaandeel zit bij 10" tablets, denk ik dat de iPad relatief gezien een stuk groter is.

En tot slot, we zijn eigenlijk allemaal aan het wachten op de nieuwe iPad. Er is vorig jaar tegelijk met de iPhone 5 een vernieuwde iPad verschenen, maar veel mensen die een iPad 3 hadden gekocht, hebben die volgens mij laten passeren, en ondertussen is het traditionele moment waarop iPads worden gelanceerd al lang gepasseerd. De verkoop van iPads gaat wel een sterke boost krijgen wanneer de opvolger er is.

En zo maak je dus een genuanceerde post, bekijk het eens van alle kanten ;). Ik merkte al bij de lancering van Android 4.3 vorige week dat je het niet kunt laten om de negatieve punten van Android uit te vergroten... Ieder zijn ding he, maar een open geest beleeft meer ;).
Mijn zus heeft al 2 jaar, misschien 1,5, een goedkope 10 inch cresta.
Gaat als een speer, ze is er dol op.
App2sd kan die niet helaas, maar dat gaat ook voor dure samsungs op.(Wat ik nog steeds maf vind daar hun 1e 7 inch phablet TAB het wel kan)
als een tablet met Android 4.0 uitkwam werktapp 2sd ni (bevel van google) maar normaal wanneer die naar 4.0 wordt geüpdate kan die da wel dit gezegt zijnde de fabrikant moet dit in zijn eigen schil wel ondersteunen
Het is maar hoe het bekijkt je kunt ook zeggen dat je voor iPad te veel betaald voor wat er voor terug krijgt.
Ik ben het met je eens. En dit soort cijfers laten ook zien dat Android gebruikers op een rare manier afwezig zijn op het web. Ik vrees dat vele crap tablets niet of weinig gebruikt worden. Je ziet ook in het onderwijs, binnen ziekenhuizen of bijvoorbeeld de politiek nauwelijks andere tablets dan iPads.

Maar Android-tablets hebben een jarenlange achterstand, vermoedelijk buigt dit nog om de komende jaren, maar dan zijn high-end tablets wel een must (wat Google inderdaad ook graag wil).
Je gebruikt een bron dat alleen data telt voor VS en Canada en voor een enkele advertentie netwerk. Hier wordt dus geen rekening gehouden met de statistieken wereldwijd.
Deze cijfers tonen aan dat de markt wat meer verdeeld is.
Het is een gotspe dat bijv de politiek voor 1 merk kiest, dat geen open source is maar een merk dat te maken heeft met onderdrukking van mensen en enorme belastingontduiking :-)... De rest van de wereld weet onderhand wel beter wat ze wel moeten kopen.
... maar een merk dat te maken heeft met onderdrukking van mensen en enorme belastingontduiking :-)
1. Enorme onderdrukking van mensen? Dit gebeurt bij Foxconn, leverancier van verschillende hardwareproducenten. Van deze afnemers is uitgerekend Apple de enige die de laatste jaren meermaals in het nieuws kwam in de context van dat ze er iets aan proberen te doen. Ik zou hieruit voor mezelf kunnen besluiten dat kinderarbeid alle andere afnemers niets kan schelen. Maar het kort-door-de-bocht redeneren laat ik wel over aan figuren die posts zoals deze boven neerpoten.

2. Belastingsontduiking? Proficiat, ge hebt helemaal geen weet van de materie waarover je hier je gal spuwt. Ze werden namelijk ondervraagd over belastingsONTWIJKING. Ondervraagd, want beschuldigd kan je hier niet van worden omdat het niet strafbaar is. En als je echt wist waarover het gaat, had je misschien zelf tot de conclusie gekomen dat hetgeen Apple doet, normale praktijken zijn. Waarom zouden ze US-taxes betalen op iets dat in het buitenland wordt gemaakt, betaald, verkocht? Ze betalen al genoeg ter plekke... Maar ja, effe als een kuddeschaap roepen hoe evil Apple wel is, is zo veel gemakkelijker natuurlijk.

Zulke nieuwsberichten maken mijn dag altijd goed omdat er altijd vanuit beide kampen fanboys tevoorschijn komen met hooivorken en dingen roepen zoals "witchcraft!" wanneer ze statistiekjes zien die niet stroken met hun werkelijkheid. :D Ik ben al jaren iPad gebruiker, maar wat kan het mij in godsnaam schelen dat ze marktaandeel verliezen aan Android? Dit is toch volstrekt logisch? Alle Volkswagentjes, Seatjes, en Skodatjes tesamen halen ook meer verkoopcijfers dan Audi.

[Reactie gewijzigd door RubenTheys op 30 juli 2013 13:46]

Alleen noem je nu net alle merken van de VAG groep op. Zo komen de centen toch altijd op hetzelfde rekeningetje terecht. Beetje kromme vergelijking dus ;)
0Anoniem: 428562
@cranebird30 juli 2013 09:02
Onderwijs, ziekhuizen en politiek zijn sectoren die geld uit geven van een ander, nl de belastingbetaler. Wanneer mensen iets kopen met eigen geld waarvoor gewerkt moet worden koopt men vaak geen iPad.
vaak geen? de verkoopcijfers blijven dat tegen spreken. Of wil je zeggen dat alleen instellingen iPads hebben gekocht?
Ik kan uit ervaring zeggen dat het vaak van dat soort instellingen zijn die iPads kopen en geen androids. Dit vanwege de bescherming en controle van Apple maar ook vooral omdat ze wat generieker zijn. Scholen nemen vaak iPads vanwege de populariteit en omdat sommige kinderen er thuis al mee werken en dit heeft voordelen.

Apple was als eerste grote speler op de tabletmarkt en heeft daardoor een voorsprong genomen. Die moeten ze behouden maar Google komt ze wel achterna. Voor de consument is een android tablet soms ook al een 'ipad', dat wordt nu gebruikt als generieke naam voor een tablet.

Als jij niet beter weet en alle vierkante platte dingen met scherm zijn gewoon allemaal iPads. Je gaat naar de winkel en zegt: ik wil een iPad en je loopt met een Apple naar buiten. Je gaat naar de winkel en vraagt om een tablet dan volgt er een heel gesprek met waarvoor je hem wilt gebruiken - of als het een pauperwinkel is, dan pushen ze je naar een iPad.
Daar heb je natuurlijk een punt. Ik vrees echter dat een groot deel van de Android tablets ook gekocht worden omdat ze een goedkope vorm van vermaak zijn voor kinderen vanaf de peuterleeftijd. Het wordt door veel ouders gewoon gezien als speelgoed (met dank aan Blokker en Intertoys).

Persoonlijk vind ik dat een twijfelachtige ontwikkeling. Natuurlijk kun je educatieve dingen installeren en zo en moet je kinderen op relatief jonge leeftijd ook in contact brengen met media en computers, maar nu fungeren ze vaak als zoethoudertjes. Alles om kleine Milano maar stil te houden zodat ik niet met hem hoef te spelen en rustig voetbal/soap/SBS 6 kan kijken.

Wanneer je echt gaat vergelijken tussen Ipads en vergelijkbare kwaliteits tablets, dan krijg je natuurlijk een heel ander beeld. Op de zakelijke markt (en bij de overheid, tot mijn grote spijt) is het toch vooral Ipad wat op de vergadertafels verschijnt. Jammer, vooral bij de overheid zou je toch hopen dat er meer belangstelling is voor 'open source'.
Jammer, vooral bij de overheid zou je toch hopen dat er meer belangstelling is voor 'open source'.
Open source is alleen hot bij degenen die source code kunnen lezen. Bij degenen die stopdassen kunnen strikken is dat helemaal niet geen thema.
Ehm... Je kunt ook gewoon naar user-statistieken kijken. Bijvoorbeeld: hoeveel procent van de gebruikers surft met een Android browser, en hoeveel met een ander type.

Dan hoef je helemaal geen wazig verhaal op te hangen over tablets die in een vuilnisbak eindigen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 30 juli 2013 10:39]

Dan zie je dat 90% van het dataverkeer voor de rekening van de iPad komt. Dat is dus ook niet helemaal representatief.

http://internet2go.net/ne...ive-much-more-web-traffic
Hierop is van alles aan te merken. Ten eerste zou ik kijken naar het aantal users, niet naar de totale hoeveelheid data.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 31 juli 2013 15:07]

@ronaldmathies:

Wat maakt dat uit? verkocht is verkocht. Of tie nou de volgende dag in de prullenbak ligt of op Marktplaats staat, het is toch een verkochte tablet?

Dat is wat hier gemeten is, waarom moet je het moeilijker maken dan het is?
Ik maak het niet moeilijker dan dat het is, wat kan ik precies met deze statistieken? kan ik als ontwikkelaar hier een conclusie uit trekken dat Android wle of niet een goed platform voor is? kan ik als web developer hier conclusies uit halen?

Niet echt, want als ik deze statistieken volg zou ik er vanuit moeten gaan dat de overgrote meerderheid aan bezoekers een Android tablet gebruikt ipv een iPad of een Windows Surface tablet, echter de web statistieken zeggen zo veel meer, dat juist de iPad veel gebruikt wordt en dan pas Android.

Zeggen deze statistieken nu iets over welke tablets populair zijn? Nee ook niet, alleen welk OS populair is of mischien wel welk prijs segment. Maar is nu juist Samsung populair? of Asus en zijn dan tablets onder de 200 euro populair of juist boven de 200?
Deze info geeft aan dat het merendeel van de consumenten nu een android kopen, en geen iPad. bezoekers statistieken geven aan wat de consumenten in het verleden gekocht hebben. (En nu nog gebruiken)

Logisch dus dat de bezoekers statistieken flink achterlopen bij de huidige aankopen, en op dit moment dus een ander beeld laten zien.

De huidige aankopen zullen een beeld geven over de bezoekers statistieke er in de toekomst uit komen te zien.
Hier sluit ik me bij aan. Er zijn ontzettend veel budget Android tablets te koop; zelf bij de Kruitvat kun je regelmatig zo'n goedkoop ding halen. Dit zal qua marktaandeel inderdaad ook wel wat opleveren. Het heeft lang geduurd maar ondertussen komen er ook steeds meer fatsoenlijke Android tablets in de winkels, zoals de Xperia tablet Z. Ook Samsung heeft aangekondigd bezig te zijn met enkele high end tablets (wat ook tijd wordt na al dat middelmatige spul dat ze tot nu toe op de markt gegooid hebben). Er zal steeds meer te kiezen zijn en ik verwacht dat de opmars van Android nog wel een tijdje door zal gaan.
Ik denk dat het allemaal best meevalt, in veel gevallen worden zulke tablets dan toch gewoon teruggebracht.
Als je de crap wil uitsluiten kun je ook kijken naar wat er aan Google goedgekeurde tablets verkocht worden, dan zit immers de zooi er niet meer tussen die niet voldoet aan Google's eisen.
Je kunt dit ook omkeren, hoeveel mensen zijn er wel niet die een iPad kopen voor veel te veel (mijn mening) en hem vervolgens alleen gebruiken om een email te lezen (vaak ook nog Gmail) en een internet pagina so nu en dan.
Want nu word alles over 1 kam geschoren, en dat geeft naar mijn idee gewoon geen duidelijk beeld.
Is wel terecht want het gaat over de verkopen van Android tablets en niet of ze hun geld opbrengen.

Waarschijnlijk is het een prijskwestie dat mensen het risico willen nemen door een goedkope tablet te kopen. Prijzen boven de 400 euro zijn voor de overgrote meerderheid te duur voor een gadget (want dat is het voor de meeste).
Ik gebruik mijn android tablet al ruim 2 jaar. En ik ben er nog zeer te vreden over. Mensen die een tablet voor 130 euro kopen hebben of geen geld om een dure te kopen. Of ze weten verdomd goed dat wat ze kopen geen top spul is. Ik denk dus niet er miljoenen mensen eerst crap kopen en dan binnen afzienbare tijd een hele dure.

Wij tweakers nemen vaak geen genoegen met rommel. Veel mensen met lagere eisen echter wel. Als er geen markt voor was, dan waren er nu echt niet zoveel verkocht.4 op de 10 dat is best veel...
Dit grafiekje laat zien dat Android flink terrein aan het winnen is.

Je hebt zeker een punt, maar de verdubbeling vertegenwoordigt natuurlijk niet het gedeelte dat linea recta in de recycle bin terecht komt.
De grote vraag is of je daar blij mee moet zijn.
De levensader van elke platform is de hoeveelheid kwaliteitsapps en content dat er op komen.

Als een developper ziet dat android qua absolute cijfers groter wordt, maar het rendement blijft bedroevend laag. In verhouding met aantal "gebruikers" zelfs triester dan laag, dan zal deze wel een paar keer nadenken voordat ie z'n app released op android.

Want vergeet niet: een grotere hoeveelheid gebruikers betekent ook meer support en gezeur.

http://www.swordandsworcery.com/storage/SS_infographic.jpg

total revenue percentage
iOS 55%
Android 5%
Humble bundle android 3+4 4%
Apps zijn niet de levensader van een platform. Je ziet juist dat mensen steeds meer in de cloud en browser gaan doen. Daardoor zie je dat mensen ook steeds gemakkelijker voor een ander OS kiezen, zowel op mobile als desktop (OS-X, ChromeOS in plaats van Windows). Niet voor niks zie je Microsoft al een tijdje zich meer richten op andere zaken dan puur Windows.

Android is nu eenmaal enorm sterk op het internetvlak. Chrome op Android is op afstand de beste mobiele browser van het moment. Met de aanstaande doorbraak van 4G gaat de noodzaak om apps steeds minder worden.

Wat betreft apps zijn er altijd een aantal musthaves die op het platform beschikbaar moeten zijn, maar je kan ook een goed punt maken dat de Google apps voor Android van dusdanige kwaliteit zijn dat dat een prima verkoopargument is. Voor games is iOS een stuk makkelijker om voor te ontwikkelen vanwege de vaste hardware/resoluties (net zoals het makkelijker is om het maximale uit een console te persen), maar maak je graag gebruik van zaken als Google Maps, Gmail, Translate en Now dan ben je bij Android erg goed uit. Ook notificaties, app updates en dergelijke worden al tijden een stuk beter geregeld in het OS.

De nieuwe Nexus 7 wordt al overal geroemd als de beste kleine tablet, dus het draait vooral om het keerpunt. Voorheen was Apple heer en meester op de tabletmarkt en nu is die tijd voorbij.
Ik begrijp niet hoe je kunt zeggen dat apps niet de levensader zijn, gezien de vele miljarden downloads en omzet uit de app stores. Ook blijkt uit geen enkel cijfer dat internet op Android "sterk" is, eerder het omgekeerde.
Ik ben het niet helemaal eens met je Gaming voordeel van iOS. Immers zit er hele andere hardware onder de motorkap van een iPad 2 vs een iPad 4. Het enige voordeel is dat de schermverhoudingen gelijk zijn op 4:3.
En juist voor een console moet je al die verschillende TV-scherm formaten ook ondersteunen. Dus daar is je onderliggende hardware altijd hetzelfde, maar de output niet.
Chrome op Android is op afstand de beste mobiele browser van het moment.
Moet je toch eens IE11 (WRT8.1/W8.1) proberen op een tablet. Is naar mijn ervaring, met beide, overduidelijk de betere inmiddels.

Ben het met je eens dat apps als belangrijker geacht wordt. Krijgt natuurlijk ook meer aandacht. Maar in menig poll blijkt dat op een tablet juist vooral de internet browser gebruikt wordt.
Vraag de makers van Angry birds maar of ze graag Android links hadden laten liggen :P

1 Game zegt helemaal niks natuurlijk (dus dat angry birds het op Android wel goed doet zegt ook niet meer dan dat). Maargoed ik zie vooral kinderen met een iPod dus het verbaast mij niks als op iOS (dus niet iPad waar het in eerste instantie om gaat) inderdaad over het algemeen meer games gedownload worden.

En daarbij is de iOS versie al veel eerder uit en staat er 2x zo lang te koop :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 juli 2013 09:21]

Als ik dan dit verhaal er naast houdt begin ik heel veel medelijden te hebben met al die mensen die schijnbaar een Android tablet hebben betaald en bijna niet gebruiken...

iPad goed voor 81,9% tablet gebruik

Dit is op basis van cijfers t/m maart 2013, dus ik ben zeker benieuwd hoe dat percentage zich heeft ontwikkeld. Het zou echt triest zijn als de iPad rond 80 % van het tablet gebruik blijft hangen, ondanks dat Android nu dus een groter marktaandeel heeft.

Daarbuiten zegt het natuurlijk niet heel veel, dat marktaandeel van Android.
Welke versie van Android gebruiken ze b.v.?
Android is, net als Windows, niet zo'n duidelijk aanwijsbare intiteit als iOS.

De markt wordt overspoeld met tablets van twijfelachtige fabrikanten die simpelweg niet hun eigen OS hebben. Wat deze cijfers, het Android marktaandeel, in mijn ogen vooral aantonen is dat er vraag is naar goedkopere tablets en dat luie fabrikanten hier snel op inspelen, aangezien ze Android toch zo kunnen gebruiken.
Het resultaat is teleurstelling bij de eindgebruiker, waardoor ze niet gebruikt worden.

Ik zou heeel graag eens een klant tevredenheids index zien voor alle verschillende Android tablet modellen. Ik denk dat je er van schrikt en uiteindelijk een handvol Android tablets daadwerkelijk de naam tablet recht aan blijkt te doen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 254370 op 30 juli 2013 08:52]

Heb je een punt, wij hebben ook 2 android tablets liggen, 1 gekocht om te proberen en 1 gratis bij een aanbieding die we toch wilde nemen.

Beide worden niet gebruikt en is de moeite niet ze te verkopen
Het is dan ook weer een verkeerd vertaald bericht. Het zijn geen "verkochte" Android tablets maar verscheepte Androids tablets. We moeten dus nog eerst echt zien of die dingen ook daadwerkelijk in de handen van consumenten terecht komen en als "verkocht" mogen beschouwd worden.

Als we dan ook nog eens in gedachten houden dat er nog geen nieuwe iPad verscheen dit jaar mogen we gerust stellen dat we nog even moeten wachten om conclusies te trekken uit deze cijfers.
+1Anoniem: 451726
30 juli 2013 08:42
Dat Android goed verkoopt is een open deur. Want alle goedkope tablets draaien alleen maar op Android.

Het lijkt er namelijk op dat de markt verschuift naar de goedkoopste tablets. De duurdere modellen van Samsung en Apple verkopen ook minder vaak.

In absolute aantallen gaat het erg goed met de totale tabletmarkt. De desktopmarkt is het haasje.
In absolute aantallen gaat het erg goed met de totale tabletmarkt. De desktopmarkt is het haasje.
En dat snap ik niet. Tablets zijn hoofdzakelijk voor consumeren, niet produceren. Een reactie tikken hier via een tablet is goed te doen natuurlijk, maar een brief, rapport, whatever natuurlijk niet.
Daarnaast mis je op de goedkopere tablets je normale programmas als Photoshop, (Libre) Office, een echte browser, Adobe Acrobat Pro, en ga zo maar door, en dan heb ik nog niet eens een volwaardig toetsenbord en muis genoemd.

Ik kan me niet voorstellen dat tablets de desktops verstoten uit de huiskamer, laat staan werkplek. Ze kunnen een aanvulling zijn natuurlijk. Wellicht is het meer zo dat een desktop van 5 jaar oud nog volledig meekan tegenwoordig als je geen spellen speelt?
Naar nu blijkt "consumeert" de massa vooral, en produceert het weinig. Voorheen gebeurde dat op de desktop of laptop, nu op de tablet.

Mijn vriendin raakt haar desktop haast niet meer aan. Ze doet wat mail, nieuws, spelletjes, Facebook e.d. op de tablet en daarmee heb je 90% te pakken. De meeste mensen zullen nog een desktop/laptop hebben staan voor de overige 10%, echter die wordt weinig gebruikt en hoeft niet zo snel meer vervangen te worden.

Uiteraard is er een groep power users die nog veel op de desktop doen, maar dat lijkt me niet de meerderheid.
Daarbij vergeten we maar even alle desktops die op het werk staan... Hetgeen toch minstens 50% van de desktop markt is!!!
De tijd dat desktops alleen maar bedoeld zijn voor werken is ver achter ons.
Ik durf te stellen (heb geen onderzoekcijfers, puur op basis wat ik in de omgeving zie) dat een zeer groot deel van "desktopgebruikers" hun machine enkel voor consumeren gebruiken. Dingen die op een (goed) tablet dus ook prima kunnen.

En dan komt nog het feit bij dat ALS ze een desktop nodig hebben, ze deze al lang hebben. Met het grote verschil dat zij met hun core i5 van 4 jaar oud nog prima de dingen kunnen die ze willen. En dus ook niet gaan upgraden, zeker als het geld al in een iPad is gestopt.

Een tablet daarentegen is wel een flinke upgrade met elke generatie. Een iPad 4 is qua performance flink beter dan een iPad 1. Dus het zal eerder lonen om die up te graden.
Tablets gaan juist de desktop verstoten uit de huiskamer.

Er zijn genoeg mensen die op hun werk de hele dag achter een computer zitten en daar thuis totaal geen behoefte meer aan hebben.

Juist thuis consumeren consumenten vrijwel alleen maar.
Ik vraag me af hoe groot het gedeelte BartSmit kwaliteit tablets is hieronder. Ik verwacht eigenlijk het overgrote deel. Ik zou er niet van opkijken als Q-ware meer tablets verkocht als Samsung.
Niet echt denk ik. Ik denk het merendeel Samsung en een groot deel Nexus 7 tablets.
nexus wattuh? ofwel, ik denk dat jij je eigen voorkeur laat doorschemeren.. Ik denk dat nexus 7 juist bij de kleinere groep hoort.. Maar ik denk wel dat je gelijk hebt mbt samsung, maar ook daar durf ik geen uitspraken over te doen, aangezien ze bij speelgoedzaken wel heel veel tablets hebben, en dat is normaal gesproken alleen als ze ook fatsoenlijk verkopen.. Dus ik denk echt dat je de bart-smit/kruidvat tablets zeker niet moet onderschatten, want zeker de tablets van tegenwoordig die ze daar verkopen doen goed genoeg waarvoor men ze graag wil hebben (dat jij daar anders over denkt is een hele andere zaak, tweakers zijn veel kieskeuriger op dat gebied)..
In het artikel staat hier iets over: "Het afgelopen kwartaal ging het bij vier op de tien verkochte Android-tables om zo'n whitelabel-model."

Vier op de tien komt dus van een "stickerplakker": de speelgoedwinkel en discountdrogist tablets. Dat houdt in dat 60% een merktablet (Samsung, Asus etc.) is.
Samsung ziet vraag naar tablets afnemen
Beetje tegenstrijdige nieuwsberichten tenzij er veel meer andere android tablet verkocht worden.
ik heb nog nooit zelf apple spullen gekocht (wel mee gewerkt) en zal dat ook niet snel doen, maar hetzelfde geldt voor surface, een softwaremaker dat ook hardware verkoopt is in mijn ogen verkeerd bezig, software moet niet alleen open source zijn, maar om generaties mee te kunnen ook crossplatform en google begrijpt dat als geen ander, ik denk dat dit vooral de drijvende kracht is. apple en microsoft zullen verdwijnen, net als andere Closed sourced zoals palmOS.
Wishful thinking. Apple is mega succesvol met deze diepe integratie en Microsoft beweegt ook die richting op, al gaat men niet zo ver als Apple. Zelfs Google is bezig de integratie sterker te maken.
Het hele succes van Apple, het grootse zakelijke succes ooit, is te danken aan de integratie van hardware en software. Maar dat doet er natuurlijk niet toe ;).
droom lekker verder, IMHO hoeft software helemaal niet opensource te zijn (is wel handig), want zoals ik zie is toch echt 99 van de 100 open source applicaties, die als tegenhangers zijn van closed source, echt een heel stuk minder van kwaliteit/gebruikersvriendelijkheid (moet de linux waar ik geen gezeik mee heb gehad na een grote update nog tegenkomen, terwijl ik nog nooit gezeik heb gehad met een grote windows update (maar dat is MIJN ervaring)).
Lijkt me normaal tegenwoordig heb je al kwalitatief goede redelijk goedkope android/Windows tablets.

Apple blijft daarentegen toch duurder . Ik heb nu 2 IPADs maar de volgende keer ik een tablet koop zal de concurentie zeker bekeken worden .


Het artikel is wel redelijk slecht hoor, ondertitel trekt nergens op (nee apple verkocht meer tablets maar zakte in marktaandeel) de grafiekjes erbij trekken nergens op en het artikel spreek zichzelf dan nog tegen ook.
Ze verkochten letterlijk een paar miljoen minder dus het artikel klopt !
Apple verkocht het afgelopen kwartaal wel degelijk minder tablets ddan een jaar terug.
"De invloed van Windows 8 op tabletverkopen is ook goed te zien: in het tweede kwartaal van 2012, toen Windows 8 nog niet uit was, hadden Windows-tablets een marktaandeel van een half procent. Nu, een jaar later, ligt het aandeel op 4,5 procent."

Dit vind ik nogal een loze vergelijking, Windows 7 en eerder zijn helemaal niet geschikt voor tablets, nu wordt er dus gezegd dat Windows 9 keer zoveel marktaandeel heeft in vergelijking met een moment waar het nog niet eens voor tablets was.

Nu ja, ik hoop dat Windows' aandeel groeit ten kosten van dat van Android zodat we een mooie verdeling krijgen, is altijd goed voor de markt. :)

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 30 juli 2013 10:53]

Windows 7 en eerder zijn helemaal niet geschikt voor tablets
Er was anders een tablet versie van XP. Of die geen succes werd vanwege niet geschikt of de toen erg dure hardware kan ik niet zeggen.
windows tablets met w7 of ouder zijn niet te vergelijken. zie dat meer als laptop met bepaalde beperkingen/toevoegingen.

Dat het marktaandeel van android aan het groeien is verbaast me niks. Tegenwoordig is een tablet al een aardig en vernuftig speeltje ook voor een niet techneut. mensen vinden het gemakkelijker dan een laptop en nemen liever een tablet mee op vakantie.

Daarbij zijn de prijzen van de android tablets ook heel breed. Daarmee bedoel ik dat de goedkoopste je voor 100-120 euro op de kop kan tikken. Terwijl de duurdere en meer geavanceerde versies de 600 euro ook aan kunnen tikken. Kort gezegd is er voor ieder wat wils. Ga je naar apple dan betaal je veel meer en zijn er minder opties.
Ik hoop juist dat ze meer gaan verkopen dan IOS, daarmee dwingen ze Apple tot inovatie want anders gaan ze de marktverliezen. Dat lijkt me dus alleen maar goed voor de consument.

Bedrijven die elkaar naar grotere hoogte sturen :-)
hoe meer Android hoe beter
...voor Google (en alleen Google)
0Anoniem: 470811
@Loller130 juli 2013 20:13
Nee hoor.
je vergeet de tweakers (custom roms)
Ik wil firefoxOS - niks van google, niks van m$ft, niks van Apple. Waar blijft dat open speelgoed - 't mag veel kosten, ik BETAAL! 8)7
Ha! Typisch een tweaker analyse ipv een markt strategische analyse. Toen MS praatte over interoperability had Apple al een solide fundament liggen met verschillende devices die steeds beter met elkaar gingen werken en daaromheen een enorme eco systeem creëerden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee