Albert Heijn voorziet bijna alle winkels van Bol.com-afhaalpunten

Binnenkort moeten Bol.com-bestellingen in zevenhonderd Albert Heijn-winkels kunnen worden opgehaald. Het gaat om het overgrote deel van de Albert Heijn-vestigingen. De kleinere vestigingen zonder servicebalie worden geen afhaalpunt.

Bol.comOp dit moment kunnen Bol.com-bestellingen slechts worden afgehaald in 59 Albert Heijn-vestigingen, maar in de komende twee maanden moeten dat er 700 worden. Dat heeft Ahold, het moederbedrijf van zowel Bol.com als Albert Heijn, bekendgemaakt. Ahold nam Bol.com in 2012 over voor 350 miljoen euro.

Volgens woordvoerder Dagna Hoogkamer van Ahold betekent dit dat kopers de bestellingen in circa 80 tot 90 procent van de Albert Heijns kunnen ophalen, zowel in Nederland als in België. De rest van de winkels zal geen Bol.com-afhaalpunt worden. "Een deel van onze winkels is aan de kleine kant en heeft geen servicebalie", zegt Hoogkamer. "Dat is een vereiste om bestellingen te kunnen afhalen."

De mogelijkheid om bestellingen te laten afleveren in een Albert Heijn werd in november geïntroduceerd. Wie zijn bestelling voor elf uur 's avonds voltooit, kan hem de volgende middag vanaf 3 uur afhalen. Ahold heeft in Nederland ruim 850 Albert Heijn-vestigingen; in België zijn dat er twaalf.

Door Joost Schellevis

Redacteur

13-05-2013 • 12:50

196 Linkedin

Reacties (196)

196
191
140
8
0
18
Wijzig sortering
opzich handig, maar ik heb nooit echt begrepen waarom je het dan niet thuis laat bezorgen...? Is namelijk vaak gratis of spotgoedkoop bij Bol...
Dit vraagstuk hebben wij toevallig samen met bol.com op school behandelt.

Er bestaat zoiets als woonerf vervuiling. De meer mensen gaan bestellen hoe drukker het woonerf wordt met leveranciers, dit woonerf is hierop niet berekend. Dit gaat ten koste van de veiligheid (spelende kinderen, schade geparkeerde auto's) en de CO2 uitstoot stijgt exponentieel.

Gemeentes vinden druk transport niet prettig en veilig, in grote steden zie je dan ook dat er op bepaalde tijden de winkels bevoorraad mogen worden. De thuisbezorging is een nieuwe groeiende markt waaruit van de gemeentes en leveranciers naar nieuwe oplossingen gezocht moet worden.

Wat bol.com hier doet is een goede manier van het reduceren van co2 uitstoot, vergroten van veiligheid en voor de Albert Hein is het zeer prettig dat mensen die hun pakje halen ook gelijk hun boodschappen gaan doen.
Dit vraagstuk hebben wij toevallig samen met bol.com op school behandelt.
Fijn is dat, schoolkinderen die al op jonge leeftijd door de commercie gehersenspoeld worden. Bol.com heeft niks op scholen te zoeken. Straks krijgen we ook coca cola, pepsi, mcdonalds en andere fabrikanten van ongezonde producten die ook allemaal op school langs willen komen, om iedereen wijs te maken dat je helemaal niet dik wordt van hun meuk.

Dat verhaal over transport is onzin natuurlijk. In plaats van 1 wagentje dat 1 keer per dag een rondje maakt door de buurt, gaat nu iedereen op eigen houtje naar AH. Je vervangt 1 transportwagen door meerdere personenauto's, fietsers, scooters, of weetikveel hoe mensen het ophalen. Maar leuke poging tot hersenspoelen. Iedereen die nog na kan denken weet ook wel dat dit vooral een poging is om meer mensen naar AH te lokken.

AH kan me wat, met hun dure prijzen en bonuskaart die je gedrag in de gaten houdt. Andere supermarkten geven gewoon korting zonder dat je meteen verplicht mee moet werken aan niet-anoniem marktonderzoek.
Het is een erg interessant en complex vraagstuk waar je op dit moment vanuit eigen perspectief naartoe kijkt (ik zou haast zeggen met oogkleppen op), maar er zijn natuurlijk meerdere stakeholders bij betrokken.

Dit is zeker geen vorm van hersenspoelen, als technische bedrijfskundige houd je rekening met alle interne en externe factoren die invloed hebben op je bedrijf. Hierbij is het zeer interessant om te kijken hoe bol.com opereert om de kosten te minimaliseren en samen met gemeente zoekt naar oplossingen voor stedenbouwkundige vraagstukken. Bol.com probeert de wetsontwikkelingen voor te zijn want er zullen meerdere gemeenten transport restricties gaan opleggen in de toekomst met het oog op veiligheid en milieu.

En natuurlijk pakken mensen vaak al de auto of de fiets voor hun dagelijkse boodschap :)


Natuurlijk geef ik zeker toe dat dit zeker marketingtechnisch een voordeel oplevert voor de AH, maar kijk naar de TNT die zit ook in de Bruna. Het fuseren van twee bedrijven onder een dak levert kostentechnisch ook een enorm voordeel op voor zowel de AH als Bol. Pakketpost kan via een grote bestelbus ipv vele kleinen die twee keer langs 1 huis moeten omdat mensen niet thuis zijn.

Als je commercieel denkt betekend het niet dat je geen rekening met de omgeving.

[Reactie gewijzigd door Greybeard op 13 mei 2013 16:47]

Liever afhalen dan thuis komen en "U was er niet"-briefje zien...

Vaak zijn AH-winkels ook tot 21 uur open.. dus dan is de keuze snel gemaakt :)

[Reactie gewijzigd door Phoenix_the_II op 13 mei 2013 12:54]

En voor een eventuele retour kun je ook gewoon bij de AH terecht volgens het persbericht:
Klanten kunnen binnen 30 dagen hun bestelling ook kosteloos retourneren bij Albert Heijn.
Zeker handig nu postkantoren en brievenbussen steeds schaarser worden.
Anoniem: 156876
@Fireshade13 mei 2013 16:54
Postkantoren worden inderdaad schaarser, maar pakketjes kun je in dat geval 9 van de 10 keer versturen via dezelfde balie bij de AH. Kosteloos zal dat niet in alle gevallen zijn, enkel wanneer het om pakketjes gaat met antwoordnummer.
Postkantoren bestaan al een paar jaar niet meer. PostNL servicepunten wel. En die zijn juist weer wijd verspreid. De meeste Bruna's zijn voorzien van zo'n punt, in sommige plaatsen ook de AH.
Vind ik ook, hier 'vergeten' ze zelfs de briefjes wel eens, moest een week later iemand vertellen dat z'n pakketje bezorgd was 8)7 Of dat we niet aanwezig waren terwijl we er juist wel waren.

Heb dan veel liever zelf ophalen wanneer IK het wil. Dat vind ik fijner dan hopen dat het goed bezorgd wordt en niet bij de verkeerde buren(appartement) gedumpt wordt (hoewel dat wel altijd goed gegaan is)

[Reactie gewijzigd door ByteMe_ op 13 mei 2013 13:12]

Ik had dat zelfs een maand later.... Als ik die dag niet langs was gegaan voor een ander pakje was het terug gestuurt naar china..
Liever afhalen dan thuis komen en "U was er niet"-briefje zien...

Vaak zijn AH-winkels ook tot 21 22 uur open.. dus dan is de keuze snel gemaakt :)
_/-\o_
Je bent niet altijd thuis. Dat is het meest voorkomende probleem. En TNT bezorgt meestal rond de middag en dan zitten de meeste mensen op school of op het werk. En een vrije dag nemen om op je pakketje te wachten is niet voor iedereen een optie.

Daarnaast wordt jepakketje voor een tijdje bewaard bij de Albert Heijn (ik dacht twee weken) dus kan je het makkelijk combineren met je weekboodschappen.
tnt pakketpost bezorgt tussen pakweg 09:00 en 19:00 (of later, als het druk is..tot max. 22:30)

Hoe laat een chauffeur bij jou aan de deur is is helemaal afhankelijk van de route die gereden word.
Als je het thuis laat bezorgen zal je op de postbode moeten gaan wachten. Als je een kantoorbaantje hebt zal je hem daardoor altijd missen, en een dag vrij nemen is ook geen optie. Daarbij is het ook vaak dat hun site vaak aangeeft dat de postbode voor 12 uur je pakketje komt bezorgen en om 7 uur nog steeds niet langs is gekomen.

Voor mij is dat zelfs 2 vliegen in 1 klap, meer gemak en het is vaak goedkoper.
Wat wel jammer is dat dit alleen voor bol.com geldt, terwijl is daar zelden iets bestel.
Wat wel jammer is dat dit alleen voor bol.com geldt, terwijl is daar zelden iets bestel.
Ahold (moederbedrijf van AH) heeft Bol.com vorig jaar overgenomen, dus dat is logisch ;)
http://www.nu.nl/internet/2750367/ahold-neemt-bolcom-over.html
Super handig dit, nu moet ik vaak nog thuis blijven voor een pakket, of krijgen mijn buren het voor hun kiezen. Als ik de mogelijkheid krijg voor pakketje gemak wordt het bij een tnt afhaalpunt bezorgd. Bij mij om de hoek die een winkel die tot 2400 open is, dus kan altijd mijn pakket daar afhalen. Nooit meer thuis wachten op de bezorger.
Ik hoorde ook van een voorstel op langs de snelwegen of uitvalswegen ophaal punten te maken. Kan je uit je werk langs rijden, en dan meteen weer door. Niet speciaal omrijden, maar gewoon lekker op de route naar huis.

[Reactie gewijzigd door chrisborst op 13 mei 2013 12:56]

Dat laatste zie ik dan weer helemaal niets in. Ik werk wel, maar ga niet me de auto naar mijn werk. Moet ik weer naar zo'n alleen-met-de-auto-handig-te-bereiken punt zien te komen om mijn pakje op te halen... Dan liever bij de AH aan de overkant van het plein. Overigens zie ik ook liever het postagentschap in die AH (die 7 dagen per week open is, van 8 tot 22) dan bij de drogist ernaast (die maar 6 dagen per week open is en normale openingstijden heeft).
Dan kies je er toch niet voor om zo'n snelwegpunt te gaan gebruiken? Ik kan me indenken dat het voor sommigen een uitkomst zou zijn. Nadeel lijkt me alleen dat het ook makkelijker is om zo'n ophaalpunt leeg te roven, want er zal daar echt geen personeel bij gezet worden.
Geen personeel...? Hoe kom je dan aan je pakketjes? Denk je dat die daar gewoon rondslingeren ofzo, wachtend tot iemand (al dan niet de eigenaar) ze meeneemt? Nah, ik denk dan meer aan een tankstation met ophaalpunt ofzo. Volgens mij zouden tankstations dat best wel interessant vinden. Misschien dat mensen dan meteen ff tanken als ze er toch zijn. (Alhoewel ik me af vraag wie er voor z'n lol veel te veel betaald op zo'n tankstation langs de snelweg. Je betaald er zo 10 cent per liter meer dan buiten de snelweg :r)
Dan geeft de 'pakketautomaat' het aan je ;)
opzich handig, maar ik heb nooit echt begrepen waarom je het dan niet thuis laat bezorgen...? Is namelijk vaak gratis of spotgoedkoop bij Bol...
Omdat als het pakje groter is dan je brievenbus, je wel thuis moet zijn om open te doen. Ik kan het nog op m'n werk laten bezorgen, maar dat is ook lang niet voor iedereen mogelijk. Terwijl de meeste AH-vestigingen ook 's avonds open zijn.
Wat nog erger is, je hebt verschillende bezorgers, van Drogisterij.net komen ze via selekt vracht tussen 11:00 en 14:00, bij de KPN tussen 18:00 en 21:00, de koeriersdienst kan de hele dag komen van 8:00 tot 22:00 en dat zijn er maar 3 die bij mij aan de deur komen, helaas weet ik nooit wie wie is en wie wat bezorgd, kreeg een een mail dat het bezorgd werd door Selekt vracht en dat bleek later dus KPN te zijn. Met andere woorden moet je de hele dag thuis zitten, want heb vaak genoeg de tracking van een pakje gezien waar stond dat het bij een sorteercentrum was in het zuiden van het land, laat 2 uur later selektvracht op de deurmat staan, toevallig was ik net thuis anders kan ik het ophalen ergens in de stad wat hier mijl op zeven is om te bereiken, buiten dat het dus niet selektvracht was maar de KPN die nu eens om 14:00 uur kwam.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 26447 op 13 mei 2013 13:09]

KPN die post bezorgt? Joh, dat is sinds de overgang van PTT naar TPG Post en KPN al niet meer zo.
Omdat KPN wel pakketjes verzend ?
Wat nog erger is, is dat Post.nl zo'n beetje de enige is die nog enigszinds klantvriendelijk is. Wanneer ik niet thuis ben laten ze het pakje soms bij de buren achter, maar meestal laten ze een kaartje achter met een webadres waarop je zelf aan kunt geven of ze het de volgende dag nog eens moeten proberen, of ze het op een ander adres moeten bezorgen of dat ze het bij een servicepunt achter moeten laten.
Doe je niets met het kaartje proberen ze het pakketje nog een keer of twee te bezorgen en laten het dan nog drie weken op het dichtstbijzinde servicepunt liggen. Vaak meegemaakt dat ze dezelfde dag 's avonds al voor de tweede keer langskomen.

Sommige concurrenten hebben ook servicepunten, maar de meesten komen één keer langs tijdens kantooruren (waarop ik en half Nederland dus aan het werk zijn). Ben je er niet, dan laten ze een kaartje achter met een webadres waarop je aan kunt geven of ze het de volgende dag nog eens moeten proberen, of ze het op een ander adres moeten bezorgen of dat je het af komt halen. Doe je niets met het kaartje, dan gaan ze er van uit dat je het bij het distrubutiepunt ergens op een industrieterrein af komt halen. Voor dat afhalen heb je dan een week, voordat het pakket terug gaat naar de afzender.

Het logo van Post.nl op een site is voor mij nog altijd een aanbeveling dat het met de bezorging wel goed komt. Ik heb te veel problemen gehad met andere bezorgdiensten om op tijd een pakketje binnen te krijgen.
opzich handig, maar ik heb nooit echt begrepen waarom je het dan niet thuis laat bezorgen...? Is namelijk vaak gratis of spotgoedkoop bij Bol...
De bezorging misschien, maar de producten zelf niet.
Dat de producten geld kosten verandert niet als je het bij de AH gaat ophalen.

Andere redenen over dat er niet vaak iemand thuis is snap ik wel heel goed. Ik ben persoonlijk gewend dat er altijd wel één dag is dat iemand aanwezig is of dat de buren het aannemen. Misschien heb ik het wat dat betreft te flexibel en daarom die problematiek over t hoofd gezien, wat dat betreft idd makkelijk om het bij de AH te laten bezorgen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 13 mei 2013 18:31]

Omdat je niet altijd thuis bent en ik persoonlijk de AH meer vertrouw dan mijn buren.
Misschien moet je eens werken aan de band met je buren dan :P
Dat is totaal niet relevant. Als ik een telefoon, tablet of laptop besteld heb wil ik dat niet bij de buren hebben ongeacht wat de band is met mijn buren. Ervaring leert mij dat de meest onschuldige mensen vaak de grootste matennaaiers KUNNEN zijn.
Waarom vertrouw je dan wel de TNT/PostNL of de AH medewerkers? Die hebben een nog grotere anonimiteit richting jou. Ga dan naar een fysieke winkel om dat soort dingen te kopen.
Natuurlijk zullen er bij de TNT/POSTNL/AH ook rotte appels tussen zitten maar daar is enige vorm van controle. Bij de buren heb je totaal geen controle en als de postbode zegt dat een pakket afgeleverd is bij de buren maar de buren ontkennen dit zit ik met een probleem.

Als zoiets gebeurd bij de AH dan mogen die het uitzoeken en krijg dan gratis een nieuw exemplaar of geld terug.

[Reactie gewijzigd door magnifor op 13 mei 2013 16:07]

Ik ben toch wel benieuwd hoe het juridisch zit.

Als het pakket geadresseerd is aan P. Pietsma aan de Xyzstraat 1 maar wordt afgeleverd bij de buren aan de Xyzstraat 2 en die buren vervolgens ontkennen dat zij jouw pakketje ontvangen hebben, dan is het volgens mij nog steeds het probleem van de PostNL. Het pakket is geadresseerd aan P. Pietsma Xyzstraat 1 maar niet afgeleverd. PostNL kan ook niet hard maken dat het daar wél is afgeleverd, alleen dat het bij Xyzstraat 2 is afgeleverd. Maar dat is niet de geadresseerde.

Nu ik er zo over nadenk zit ik me eigenlijk ook af te vragen waarom PostNL zoiets biedt als een "Verzendservice" (lees: Verzekering) aangezien zij in feite al de verantwoordelijkheid hebben om pakketten ongeschonden af te leveren bij de geadresseerde. Dat komt op mij over als de vele verzekeringen op elektronica die feitelijk niets anders zijn dan een stukje service om de lastige bewijslast bij garantieclaims te vereenvoudigen c.q. weg te nemen.

[Reactie gewijzigd door tERRiON op 13 mei 2013 16:30]

http://goo.gl/HedQn

Art. 310

Als de buren blijven ontkennen, dan zal je de bezorger om een verklaring kunnen vragen ( via politie ), en aan de hand daarvan een strafrechtelijk onderzoek kunnen ( laten ) beginnen.

Bezit van enig goed, is niet per definitie eigendom namelijk.
Precies, het probleem ligt in de essentie van de service: pakketjes waar een handtekeing voor is vereist mogen niet bij de buren worden bezorgd. In andere woorden, ze kunnen je niet-aangetekende pakket aan een willekeurig ander huis bezorgen zonder enig bewijs wie het heeft aangenomen.
Omdat buren mensen die binnen 100 meter van je huis wonen (zo nauw neemt de bezorger het vaak niet) glashard kunnen ontkennen een pakje gezien te hebben zonder dat ze dat hun baan kost. TNT/AH medewerkers hebben daar meer issues mee.
Hangt er vanaf welke buren. Bij mij aan de rechterkant hoeft er absoluut niets te worden afgegeven, dan is het weg ook. Een keer gehad, maar dan spreken ze ineens geen woord Nederlands en is er niemand geweest.

Nu zet ik er altijd bij: Niet bij buren afgeven. En daar houden ze zich gewoon aan. Beter dan risico lopen. Maar als je weet dat je niet thuis gaat zijn, kan dit handig wezen. Bij mij zit de AH op 3 minuten loopafstand.
Verschillende verzenders zetten standaard al "niet bij de buren" op pakketjes. (Dus zonder dat ik daarom verzocht heb). Bijna ieder pakje ook als dit erop staat komt toch gewoon bij de buren uit. Gelukkig goede buren, maar als je die niet hebt is dit het enige goede alternatief.
Omdat je dan thuis moet zijn, terwijl er bij de AH altijd iemand is? En boodschappen doe je toch (in je eigen tijd...)
Omdat veel mensen overdag werken en de bezorging dan missen. Als je bij AH punt langs kan gaan kun je vaak s'avonds je bestelling ophalen en hoef je er niet voor thuis te blijven. Mijn AH is een postkantoor dus voor mij is de meerwaarde kleiner.
Verzenden is inderdaad gratis vanaf 20 euro. Het zou jezelf dus geen geld besparen, alleen extra moeite kosten.
Als je niet thuis bent op tijden waarop de pakketjes bezorgd wordt. Dat is het hele idee. Als je naar werk moet bijvoorbeeld. 's Avonds kun je dan wel nog even langs de Appie (want die is vaak tot 9 of 10 uur open) om je pakketje op te halen. Wat Ahold natuurlijk graag ziet is dat je dan meteen ff je boodschappies doet daaro.
Voor als je (overdag) niet thuis bent lijkt mij.
Dit is dan zeker een goede ontwikkeling, er zit bij bijna iedereen wel een Albert Heijn op de hoek en die is meestal tot 8 uur open.
Leuk als de postbode dus net langskomt wanneer je zelf niet thuis bent.
Of weet dat je bijna nooit thuis bent.

Dan komt zo'n afhaalpunt weer wel van pas.
Kun je het ophalen wanneer het jouw uitkomt.

En met (binnenkort) 700 ophaalpunten, zal er vast wel een in de buurt zijn.
Omdat niet iedereen overdag thuis is ? Na het werk boodschappen doen en even langs de servicebalie lopen of alleen even langs de servicebalie lopen is makkelijker dan 2 bezorg pogingen en het postkantoor bezoeken wat bij mij bijvoorbeeld in de Bruna zit en sluit om 17:00 uur. Als je dan werkt tot 17:00 uur wordt het het weekend om het op te halen en dat is nog minder makkelijk.
Ik haal het op bij AH, omdat er bij ons niet altijd iemand thuis is. Nu kan ik het ophalen wanneer ik wil, i.p.v. dat ik weer een dag moet wachten voordat ik het in huis krijg. Na mijn werk rijd ik dan even langs. Ik vind dat veel handiger.
Als er de hele dag niemand thuis is, is dit een perfecte optie. TNT komt vaak al in de morgen aan huis, je zult maar gewoon werken (ze zijn er nog, 2 verdieners), dan gewoon even langs AH op weg naar huis, dat gebeurt toch al vrij vaak voor de verse boodschappen.
Het verschil in prijs gaat er natuurlijk wel komen.

Afhalen bij AH is gratis (omdat je dan waarschijnlijk meteen nog wat boodschappen meeneemt) en verzenden via TNT Post gaat dan gewoon een klein bedrag kosten van zeg 5 euro.

AH wil extra omzet en niet alleen bij Bol.com maar natuurlijk ook bij hun winkels....

[Reactie gewijzigd door 4Reload op 13 mei 2013 15:27]

Een dergelijk systeem is in Zweden allang ingevoerd: veel supermarkten hebben een post-balie erbij in. En aangezien je doorgaans toch vrij dicht bij een supermarkt woont, of in elk geval erlangs gaat, is het ideaal om daar je pakketje op te halen.

Had ik zelf nog afgelopen weekend: bezorging op vrijdag terwijl ik niet thuis was, zaterdag had ik geen tijd, dus simpel op zondag pakketje opgehaald en gelijk boodschappen gedaan. Ideaal; zouden ze voor alle pakketpost moeten introduceren, niet alleen bol.com bezorgingen :)
Niet iedereen kan een dag verlof nemen (of wil een vrije dag opofferen).
Tenzij in Nederland het gewoon is om na 5uur of op een zaterdag te leveren?

[Reactie gewijzigd door Icekiller2k6 op 13 mei 2013 19:07]

Het is ook een optie om het op je kantoor ( Denk dat de meeste tweakers wel op kantoor werken ) te laten afleveren. Dat werkt in ieder geval voor mij.
Bij ons willen ze dat niet, krijg je gelijk weer speeches dat het niet de bedoeling is. Vind zelf beetje flauw, ondertussen neemt men namelijk wel de stempels voor een vlaai op zich.
Flauw? Bij ons hier is het toegelaten (groot bedrijf), doch de postafdeling (2 pers) heeft laatst cijfers bijgehouden en volgens hen is het privé/werk pakketjes zowat 50/50.

Maw: er kruipt veel tijd in deze dingen te ontvangen, ergens te plaatsen in afwachting van afhaling en de geadresseerde persoon te verwittigen.

Bovendien zijn er dan zo pakketjes die er enkele weken liggen omdat de mensen het vergeten ofzo.

Ik snap zeker dat ze het in bepaalde bedrijven niet willen. Ik persoonlijk laat ze ook nooit op het werk komen.
Wat denk je dat het oplevert als je als werkgever je werknemers gemotiveerd houdt?
Juist dit soort dingen helpen tegen een 9-5 mentaliteit. Immers hoeven de werknemer niet meer op tijd naar huis, omdat ze anders niet op tijd thuis zijn voordat de AH dicht gaat...
De AH is tegenwoordig toch later dan 18.00 uur open. Geen haast dus.
Lijkt mij ook, hier is de Appie open van 08.00-22.00 uur.
Geen haast geboden dus en evt zelfs nog voor je werk op te halen `s ochtends.
Ja ik vind het flauw, aan de andere kant snap ik best dat ze het niet willen doen. Had er meer begrip voor gekregen als men dat op een nette manier had verteld, dat schortte er een beetje aan.
Het is ook een optie om het op je kantoor ( Denk dat de meeste tweakers wel op kantoor werken ) te laten afleveren. Dat werkt in ieder geval voor mij.
Niet elke werkgever is daar van gediend.
Als ik iets bestel, en pak het aan, wil ik het direct openrukken en bekijken.

Verder werken ook veel mensen in ploegendiensten, de wereld bestaat niet alleen uit thuiszittende tweakers, er zijn ook mobiele tweakers, slapende tweakers, en anderszijds drukke tweakers.

Ik zou daarnaast wel een keuze willen,
optie 5 - bezorg thuis, is er niemand .. breng dan naar lokale AH ..
Als ik dan thuiskom, en ik heb de bezorger gemist, kan ik direct doorfietsen naar de appie, voor mijn eten en pakketje
[...]

Ik zou daarnaast wel een keuze willen,
optie 5 - bezorg thuis, is er niemand .. breng dan naar lokale AH ..
Als ik dan thuiskom, en ik heb de bezorger gemist, kan ik direct doorfietsen naar de appie, voor mijn eten en pakketje
Dat doen ze nu niet bij het postkantoor, waarom zouden ze dat wel gaan doen bij een apart afhaalpunt?
Hangt van het paketje af, maar ik heb regelmatig dat ik het de volgende dag kan ophalen bij de bruna om de hoek. Het is dan wel niet de zelfde dag maar toch.
Doe mij maar laten afleveren op een vast punt en dan daar afhalen. Werkt zo veel fijner. Berichtje via mail/sms dat het spul er is en afhalen als je er zin in hebt in plaats van de hele dag hopen dat het er komt en dan nog niet altijd...
Voor mij is op kantoor afleveren geen optie, ik ga praktisch elke dag op de motor naar het werk, beetje onhandig dan. Ik ben de hele dag weg van huis, en mijn vriendin heeft stage en school overdag. Heb wel oplettende buren, maarja die zullen net even niet opletten ofzo.

Heb dan bijvoorbeeld liever dat ik het daar kan laten droppen, rij ik om 5 uur naar huis, half 6 thuis, dan auto pakken, ff naar Albert Heijn, eventueel addionele boodschappen halen als ik er dan toch ben, en klaar.

Geen gedoe met 'hopen dat' momenten.
Het is ook een optie om het op je kantoor ( Denk dat de meeste tweakers wel op kantoor werken ) te laten afleveren. Dat werkt in ieder geval voor mij.
Ook leuk als je collega doodleuk een krabbeltje zet voor een zwaar beschadigd pakje. Keertje meegemaakt in de praktijk. Collega is natuurlijk niet aansprakelijk en de vervoerder claimt dat het pakketje geaccepteerd is en er dus geen sprake kan zijn van transport schade. Gelukkig ging het niet om een erg duur artikel en stuurde de leverancier gratis een nieuw exemplaar maar anders had ik toch een serieus probleem gehad.
Ik heb ook liever op een vast punt dan mijn huis adres.
Voornaamste reden is, dat ik mijn buren niet wil lastig vallen met met online bestellingen.
Als je niet thuis bent, proberen ze het bij de buren.
En hoe ga jij het met PostNL regelen als ze na 16:00 of zelfs pas tussen 18:00 en 20:00 komen bezorgen? Als ik nu een bestelling doe bij een webwinkel, dan weet ik pas nadat ik de track & trace code ontvangen heb hoe laat deze wordt bezorgd.

Ervan uit gaan dat PostNL 'altijd' op dezelfde tijd bij je aan de deur staat kun je niet. Het verleden is geen garantie in het heden.

Als ik nu iets zou bestellen bij bol.com en het kan afhalen bij Albert Heijn, dan doe ik dat liever dan dat ik morgen de hele dag thuis zou zitten. Laat ik het op kantoor arriveren, zul je net zien dat het pas eind van de middag wordt afgeleverd of andersom.

Niet ieder kantoor heeft n.l. de luxe dat pakketten voor een specifieke tijd wordt afgeleverd, daarom maken kantoren ook juist vaak gebruik van Express Delivery.
Tenzij je op een groot kantoor werkt met veel werknemers. Dan zal zoiets niet erg gewaardeerd worden. Hier op het kantoor (mijn baas en ik) is het echter geen probleem. Heb al regelmatig wat hier laten bezorgen, waaronder een gasmasker :)

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 13 mei 2013 14:08]

Eet je baas zoveel knoflook dan??? ;)
als de baas veel praat ook een oplossing :X
Op kantoor laten bezorgen wordt niet door iedere werkgever op prijs gesteld.
Bij mij op kantoor mag het niet.
En sommigen zijn vaak bijna alle dagen onderweg voor hun werk.
Als je een 'Christine le Duc' setje aanschaft weet ik niet of je die op je werk wil laten afleveren (maar wellicht ook niet bij de AH). Ik vind dit een hele positieve ontwikkeling. Bij mij wordt het soms gewoon bij mijn buren gedropped, die ik 2 keer per jaar zie. Voel je altijd een beetje opgelaten.
De pakketjes die Christine le Duc bezorgt zitten in een doos waar uiteraard niet met koeienletters op staat dat het bij hun vandaan komt. De meeste mensen zullen het niet eens weten dat het bij christine le duc vandaan komt, dus maak je geen zorgen ;)

Verder een goed idee, ik laat ook vaak bestellingen thuis bezorgen, perfect als je thuis bent maar anders levert het wel eens problemen op. Bijvoorbeeld geen briefje in de bus (blijkbaar word dit sneller vergeten als je in een appartementen complex woont). Of je moet een week lang aanbellen bij diegene die jouw pakje in ontvangst heeft genomen.

Ik zal dus dit soort initatieven dus aanmoedigen, er zijn ook steeds meer webwinkels die aanbieden om het pakje te laten bezorgen bij een postnl afhaal punt.
ik werk zelf voor een groot logistiek bedrijf en krijgen ook honderden pakketten per dag van een soortgelijke winkel als christine le duc. De meeste mensen weten niet idd wat er in die doos zit. Maar de medewerkers daarentegen :p

Het komt natuurlijk weleens voor een dat doos beschadigd raakt tijdens de verzending en de inhoud zichtbaar is of eruit valt (meestal te danken aan hoe slecht het verpakt is door de verzender). Nou wij vergeten nooit meer wat er in die dozen zit, de verzender heeft namelijk bijna altijd de zelfde formaat/type dozen.

Denk daar maar is over na als je de volgende keer zo'n erotisch getint pakketje aanneemt van de bezorger :p
Desopndanks gaf de dame aan de postbalie aan dat zij toch echt ook de "discreet verpakte" pakketjes herkent...
Klopt, bij mij ook niet. Ook is het vaak een gehannes als het een productiebedrijf betreft met een logistiek centrum. Dikwijls gehad dat ik in het magazijn mijn pakje moest zoeken...
mwa een bedrijf met 500 medewerkers die de heledag pakketjes laten komen haalt op sommige afdelingen wel de efficiëntie er uit.

binnenkomende goederen die heb pakketje in ontvangst neemt verwerken en de ontvangende persoon zal van zijn werk gehaald moeten worden.
Ja alleen wil ik dat het magazijn niet aan doen om ook nog eens mijn privé pakjes te bezorgen.
Anoniem: 382732
@Icekiller2k613 mei 2013 14:40
Dat werkt alleen als je bij een klein bedrijf werkt.
Kan ook bij grote bedrijven, maar moet het wel zo geregeld zijn dat het kan

Bij ons komt alles binnen voor het bedrijf bij Inkomende Goederen.

Maar pakketjes voor ICT, of andere kantoren komt gewoon bij de receptie binnen, hier zou ik makkelijk een eigen pakketje kunnen laten bezorgen
omdat de TPG-post onderbetaalde medewerkers heeft; die daarom graag aan zelfverrijking doen. ik heb 0,0 vertrouwen in de post; wordt ongevraagd bij de buren afgegeven
Niet ongevraagd. Dat jij er niet om vraagt is 1, maar de geen waarbij jij besteld hebt vraagt het. Als jij dat niet wilt hebben zul je moeten aangeven tijdens je bestelling tot het niet bezorgd mag worden bij de buren en dat je het zelf ophaalt bij het dichtst bijzijnde punt.

Het is een extra luxe, de meeste mensen stellen het namelijk juist wel op prijs dat hun pakketje bij de buren wordt afgeleverd. Reden? Vaak komt het de ontvanger net even niet uit om het pakketje af te halen met alle problemen van dien, en dan is PostNL ook weer de gebeten hond.
dus jah, ik kies voor een ander aflever adres dan thuis met die pauper bezorgers. daarlangs zijn de AH winkels vaak tot in de avond geopend. heirdoor kun je tot uur of 10 terecht
Dan kun je ook dat maar beter mijden. Van A naar B zitten allemaal externe partijen tussen. Zelfs de vrachtwagens van PostNL met hun mooie logo is geen PostNL maar een extern transport bedrijf. PostNL heeft in de praktijk eigenlijk heel weinig meer. Van sorteercentra tot distributiepunt wordt alles tegenwoordig met transportbedrijven gedaan, zo rijden bijvoorbeeld Simon Loos en Euser Barendrecht de ritjes van PostNL.

En geloof mij. Als een chauffeur iets interessants ziet dan pakken ze het echt wel. Overigens gebeurt dit ook vaak bij de ritjes van bol.com, DocData, Kruidvat je komt het gewoon overal tegen en is vrijwel niet te voorkomen.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 13 mei 2013 21:11]

"En geloof mij. Als een chauffeur iets interessants ziet dan pakken ze het echt wel"

Dus als ik jou moet geloven zijn alle chauffeurs en bezorgers dieven?

Het eerste dat dan bij me opkomt is : "Zoals de waard is......."
Of doe ik je dan tekort? ;)
omdat de TPG-post onderbetaalde medewerkers heeft; die daarom graag aan zelfverrijking doen. ik heb 0,0 vertrouwen in de post; wordt ongevraagd bij de buren afgegeven , dingen verdwijnen, pakketten zwaar beschadigd, of verkeerd geleverd.

dus jah, ik kies voor een ander aflever adres dan thuis met die pauper bezorgers. daarlangs zijn de AH winkels vaak tot in de avond geopend. heirdoor kun je tot uur of 10 terecht
Ja..ja ....

zo ken ik er nog een paar !!

Maar mijn bezorger is een gouden kerel, dat zijn route niet meer ingeschat kan worden, is de man de ene dag om 11u bij ons, en de volgende keer pas om 16u

Nooit, en werkelijk nog NOOIT is er een pakketje verdwenen, en dit terwijl ik de man, en zijn voorgangers vrijwel dagelijks zag.
Koffie en soms een broodje kroket, speciaal plastic bekertjes en bordjes in huis voor die man.

Als ik weet dat er iets onderweg is, en ik vermoed mijn afwezigheid, komt hij zelfs later op de dag terug, als hij de tijd ervoor kan vinden.
Enkele weken geleden nog een pakketje zoek geraakt bij de Post. Gebeld naar PostNL en ze weten niet eens wie er heeft geleverd! Ze zouden binnen een paar dagen terug komen, nooit meer iets gehoord. Probleem is dat je bij gebruik van de postservice al akkoord gaat met de algemene voorwaarden en zonder aangetekend te hebben verzonden ben je ook niet verzekerd tegen zoekgeraakte pakketjes.

Jij zal wel geluk hebben, het gebeurt vaak genoeg dat pakketjes zoek raken. Soms heb je geluk met je oude vertrouwde postbode!

(Mijn broertje heeft jaren bij de post gewerkt en nu bij de RoyalMail in de UK maar hij was verbijsterd toen hij mijn verhaal hoorde...)
Ik laat mijn bestellingen van bol.com ook weleens bezorgen bij Albert Heijn. Kost hetzelfde en ik hoef er niet voor thuis te blijven. Ik heb geen zin om het op m'n werk te laten bezorgen, er lopen daar teveel bemoeials rond.
Goede zet! Zo kun je op eigen gelegenheid je pakketje ophouden en hoef je niet te wachten op de postbode die "ergens tussen 12 en 3 kan komen, maar het kan ook half 4 worden".

Hoe zit het met eventuele reparaties/DOA's/andere returns? Kan dat ook worden geregeld bij dezelfde servicebalie of is dit toch zelf opsturen?
Yup, volgens de Bol.com site kun je bij de AH servicepunten ook je bestelling retourneren.

https://www.bol.com/nl/m/...bject/63009069/index.html
Anoniem: 411873
@Gabriel_WB13 mei 2013 14:24
Heb ik al eens gedaan, gaat prima. Je moet het artikel een beetje netjes inpakken, retourgegevens afdrukken en er op plakken en klaar. En het belangrijkste: geen verzendkosten.
Anoniem: 478159
13 mei 2013 13:47
Ik verbaas me een beetje over de vele reacties in de trant van "Handig want dan hoef ik niet op de postbode te wachten". Ik heb dat persoonlijk nog nooit als een probleem ervaren. Bezorgen postbodes bij jullie niet bij de buren?
Mijn ervaring is dat voor veel pakketjes een handtekening vereist is. Dus buren is geen optie.
Handtekening vereist kan ook door de buren in ontvangt genomen worden! Als er maar getekend wordt voor ontvangst, door wie dan ook.

Je hebt twee soorten: "handtekening voor ontvangst". Die mag dus ook door buren, of door mensen een paar straten verderop worden aangenomen.

Daarnaast heb je "Handtekening voor Ontvangst Alleen Huisadres". Die mag alleen door een bewoner van het adres worden getekend, maar dat hoeft *niet* per se de geadresseerde zelf te zijn, een huisgenoot mag dat ook doen.

Zie deze link voor uitleg daarover.
Anoniem: 478159
@kielkiel13 mei 2013 16:19
Ik (en mijn buren) hebben nog nooit hoeven tekenen voor pakketjes van Bol.com. Is dat hier echt aan de orde?
Bij mij in de wijk werken ook de buren. Het is voorgekomen dat de buurman een pakketje 2 straten verder op kon halen. Daar zit ik niet op te wachten.
Anoniem: 478159
@AllSeeyinEye13 mei 2013 16:25
Misschien woon ik dan in een extreem bijzondere wijk, maar bij mij is er klaarblijkelijk een of twee huizen verderop altijd wel iemand thuis, want het wordt hooguit twee huizen verderop bezorgd.

En een paar straten verderop... het zal vast wel eens gebeurd zijn bij bepaalde (merkwaardige) postbodes, maar het lijkt me erg sterk dat dit de norm is. Dat zou betekenen dat de postbode in drie straten bij ieder huis aan heeft staan bellen of er iemand een pakje voor de buren aan wil nemen. Alsof postbodes daar tijd voor hebben. Na twee of drie deuren gaat dat pakje gewoon weer vrolijk mee naar het sorteercentrum.
En een paar straten verderop... het zal vast wel eens gebeurd zijn bij bepaalde (merkwaardige) postbodes, maar het lijkt me erg sterk dat dit de norm is.
Toch gebeurt dat vaker dan je denkt. De postbezorger (postbodes gaan verdwijnen) krijgt namelijk betaald per afgeleverd pakketje. Wáár dat pakketje wordt afgeleverd is verder niet relevant.

Als hij een pakket moet terugnemen naar het depot/postagentschap krijgt hij daarvoor niet betaald.

Het is dus voor hem financieel aantrekkelijker om het elders proberen te bezorgen dan het mee terug te nemen, zeker als hij in die andere straat toch al andere pakketjes heeft af te leveren.
Jawel, maar ook die zijn niet altijd thuis natuurlijk, die kunnen ook werken of anderszins afwezig zijn.

En bij PostNL betekent "bezorgd bij de buren" niet dat ze altijd bij de directe buren worden bezorgd. Dat kan ook 3 straten verderop zijn, bij volstrekt onbekende mensen (is me al een paar keer gebeurd).

Dan heb ik liever dat ik zelf kan kiezen wanneer ik het pakket ophaal.
Nee sowieso niet! Had een dag dat beide buren de hele dag thuis waren, maar krijg standaard een briefje dat ze het later nog een keer proberen, en de 2e keer een briefje dat ik langs het postkantoor langs kan. Ik zag dat er een pakket voor mijn directe buurman werd bezorgd die niet thuis was (en had gevraagd of ik het paakketje dan aan kon nemen, maar toen ik beneden aankwam om aan te geven dat hij het pakketje aan mij kon geven was de bezorger al weg!
Als het verzonden is via B-Post in België dan komt de postbode het pakket altijd aan je deur brengen. Ben je niet thuis dan brengen ze het automatisch naar het dichtstbijzijnde postkantoor/postpunt, handiger kan niet.
Nou dat kan nu dus wel handiger, afhankelijk van je wensen. In Nederland is er met PostNL een vergelijkbaar systeem: ben je niet thuis, dan wordt het naar een postkantoor in de buurt gebracht. Veel postkantoren in bijvoorbeeld een Bruna zijn echter veel eerder gesloten dan de gemiddelde Albert Heijn. Hierdoor kun je je pakketje dus pas de volgende dag overdag ophalen (als je dan al tijd hebt), afhankelijk van het meest dichtbijzijnde ophaalpunt. Bij AH kan het dus 's avonds al.
moet je eens een bestelling rembours laten verzenden, kun je lachen...
van alternate naar bruna, geweigerd en teruggestuurd door bruna.
later alternate gebeld, zou opgelost worden en opnieuw gestuurd worden, weer geweigerd...
weer alternate gebeld, volgende dag zou het weer opnieuw aangeboden worden aan bruna.
als ik niet 2 uur zelf voor bruna had gewacht op het pakketbusje had bruna hem nogmaals geweigerd.
zonder rembours heb ik nooit problemen mee gehad.

bol/ah zal waarschijnlijk soepeler gaan omdat het beide ahold is maargoed bol.com heb ik nog nooit wat van besteld en albert heijn doe ik geen zaken mee.
Bij dat postkantoor of postpunt kan je het meestal pas de volgende dag afhalen. En ook die heeft heel beperkte openingstijden. Helemaal niet handig dus. Dan liever bij de AH die van 8 tot 22 open is.
Ons lokaal postpunt hoort bij de GB en valt dus onder dezelfde openingsuren. Het is inderdaad wel vervelend dat je het pakket pas een dag later kan ophalen als je de postbode mist.
Anoniem: 19339
@JonasDG13 mei 2013 13:20
Als het verzonden is via B-Post in België dan komt de postbode het pakket altijd aan je deur brengen. Ben je niet thuis dan brengen ze het automatisch naar het dichtstbijzijnde postkantoor/postpunt, handiger kan niet.
Dat vind ik dus niet handig... Dat betekent dat de verzending altijd weer een dag langer duurt (althans: in NL is het zo dat je het pas vanaf de volgende werkdag kunt ophalen), en dat je gebonden bent aan de openingstijden van het postkantoor. Als je overdag werkt, betekent dat dus ook pas dat je altijd pas vanaf zaterdag over je pakketje kunt beschikken.

Dan vind ik zelf afhalen bij een supermarkt die 's avonds ook open is, wel een stuk handiger.
Handig, ALS er een poskantoor in de buurt zit. In Nederland is dat helemaal niet zo waarschijnlijk meer. Het dichtstbijzijnde postkantoor/servicepunt is voor mij persoonlijk veel verder dan de AH. Natuurlijk kan het ook andersom zijn, maar de AH heeft over het algemeen ook gunstigere openingstijden.

[Reactie gewijzigd door ch4rl3m4gn3 op 13 mei 2013 18:13]

Ik vind het vooral interessant hoe Ahold (eigenaar van AH en Bol.com) dit gaat doen. Word de distributie nu gedaan door hun eigen logistiek (m.a.w. met de bevoorrading van de winkels mee) of doet uiteindelijk TNT de logistiek en levert deze het af bij de AH winkels?

In het geval dat AH de distributie zelf verzorgd is het eigenlijk aan het concurreren met de huidige pakketbezorgers. Maar wel op een voor hen waarschijnlijk kosteneffectievere manier en ik kan me voorstellen dat dat weer opties bied.
In het geval dat AH de distributie zelf verzorgd is het eigenlijk aan het concurreren met de huidige pakketbezorgers.
Wat echter wel lastig kan zijn is om de 2 logistieke stromen goed te combineren. Winkels worden vaak vroeg bevoorraad, dan moet het pakket dus ook al op tijd 'in de vrachtwagen' zitten. Daarnaast zit je dan ook ermee dat vrachtwagens niet de hele dag mogen laden en lossen op sommige plaatsen, dan zal je dus toch op een andere manier de pakketten daar moet krijgen.

Overigens wil ik sowieso niet in de schoenen staan van de gemiddelde pakketbezorger. Zeker de ZZP-ers worden flink uitgewrongen. Als iets komt met een prijsvechter dan is het vaak een afgetrapte personenauto (station) die volgegooid is. Daar is weinig eer meer aan te behalen.
Dat is bij AH geen punt. De meeste supermarkten worden vaak twee keer per dag voorzien van voorraad. AGF en andere vers vaak 's ochtends en de rest komt in de loop van de dag, daarom zijn de meeste vakkenvullers ook 's middags / 's avonds aanwezig (buiten de schooltijden sowieso). De mensen die je overdag ziet lopen doen de vers of wat de avond ervoor niet gedaan is of niet paste.

Maar ik denk dat er voor BOL.com producten een aparte logistieke stroom is opgezet. Aangezien ik niet verwacht dat de artikelen eerst vanuit BOL in Nieuwegein naar een van de zeven distributiecentra van Albert Heijn gaat. Maarja ik werk er niet, dus zeker weten doe ik het niet, maar het lijkt mij logistiek makkelijker als er een aparte stroom voor opgezet is.
misschien dat ze pakketjes wel via hun albert dienst laten lopen?

Van wat ik begrijp van Albert heijn medewerkers uit mijn omgeving (die werken bij het pickup point) regelt albert daar bijv ook de bevoorading. Ook bij die punten kun je al bol.com pakketjes ophalen.

Dus ik denk dat ze dat via albert gaan doen icm met de reguliere leveringen.
AH kent zelfs drie aflevermomenten. ;)

Diepvries (vaak in de ochtend)
VERS (vaak loop van de dag)
Houdbaar (vaak loop van middag/avond)

Maar, aangezien deze procucten van een totaal andere stroom komen, denk ik dat het apart komt
Ik denk dat de logistiek niet in handen is van Ahold. Ik zou geen reden zien waarom zij, naast hun massale winkelassortiment, ook persoonlijke pakketjes zouden willen gaan verzorgen. Daar zijn pakketbezorgers over het algemeen al goed genoeg in.

Ze doen eigenlijk niets anders dan de PakjeGemak en DeBuren. Je registreert je locatie als hotspot voor pakketbezorgingen en je zorgt dat er gedurende bezorgtijden iemand paraat staat. AH's met een servicebalie kunnen dat waarmaken. Vervolgens hoop je dat genoeg omwonenden bij het afrekenen in de webshop jouw spot kiezen als tussenstation. Dan ben je een succes.

Op mijn dichtsbijzijnde winkelcentrum zitten er nu twee, straks dus drie. We hebben een PakjeGemak, een DeBuren en dan ook een Bol.com punt. Mijn voorkeur zal louter afhangen van de spots die de webshop mij aanbiedt, en de openingstijden van die spots.

Daarbij is PakjeGemak vzviw van PostNL. Elke webshop die verzendt met PostNL krijgt van hen vanzelf de mogelijkheid aangeboden om 'kies voor een PakjeGemak' in hun bestelprocedure op te nemen. Bol.com evenzo: die kunnen vanaf nu zelf adhv. postcode, zelf suggestie doen voor het dichtstbijzijnde ophaalpunt. Een concurrent als DeBuren, daarentegen, is volgens mij niet gelieerd aan een bezorgbedrijf. Die moeten wel even vechten voor hun plekje in de bestelprocedures van webshops. Buiten dat zijn ze gewoon een adres in een straat, waar de bezorger toegestaan is het pakketje te droppen.
Anoniem: 415197
@Snikker13 mei 2013 13:04
In het geval dat AH de distributie zelf verzorgd is het eigenlijk aan het concurreren met de huidige pakketbezorgers. Maar wel op een voor hen waarschijnlijk kosteneffectievere manier en ik kan me voorstellen dat dat weer opties bied.
Dit is dus weer een vorm van oneerlijke concurrentie.

Verder, gaan de winkels op het station (togo) ook meedoen? Dan lijkt het me wel handig.
[...]
Dit is dus weer een vorm van oneerlijke concurrentie.
Waarom zou het oneerlijke concurrentie zijn? De consument profiteert hier toch juist van?
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat er een paar kleine pakketjes tussen alle boodschappen liggen in zo'n grote vrachtwagen (die bovendien 's ochtends vroeg al bevoorraden, dus het lijkt me stug dat je pakje dan pas om 3 uur in de winkel ligt).

Sinds kort staan er ook geurtjes van L'Oreal op de Bol-website, wie weet kun je die in de toekomst wel bij de Etos (ook eigendom van AH) afhalen.
Anoniem: 415197
@tweaker201013 mei 2013 18:13
Anti-competition law is een gecompliceerd verhaal, waar de gemiddelde liberaal het liefst zijn hoofd voor in het zand steekt.

Maar... waarom dit niet eerlijk is?

Omdat kleine webwinkels nu in 1 keer buitenspel worden gezet door deze overname van Bol.com door Ahold. En Ahold heeft hier alleen maar een smak geld voor neergelegd, geld dat ze verkregen hebben uit activiteiten (kruidenieren) die niets met de gemiddelde webwinkel te maken heeft.

Ik heb zelf geen webwinkel, maar... hoe zou jij het vinden als jouw bron van inkomsten (wat dat dan ook mag zijn) ineens wordt opgeslurpt door een kruidenier die ineens een zak geld tevoorschijn haalt?

Het zou eerlijker zijn, en veel beter voor de consument, als AH zijn winkel openstelt voor allerhande (no pun intended) pakketten, van willekeurige webwinkels.
Kleine webwinkels hoeven ook geen groot magazijn net als Bol.com neer te zetten en te betalen voor dergelijk kosten. Daarnaast zijn de prijzen bij Bol best aan de forse kant, dus wat dat betreft is er nog zeker ruimte voor een ondernemer met scherp geprijsde webshop.
Zie ook http://www.deondernemer.nl/deondernemer/648974/Pakketjes.html

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 13 mei 2013 18:52]

Dat het concurrentie is staat als een paal boven water, maar waarom "oneerlijk". Ahold is een commercieel bedrijf, als zij goedkoper pakketjes kunnen afleveren dan een specialist zonder dat ze worden gesubsidieerd dan lijkt het me een vorm van normale concurrentie. Niets staat TNT in de weg om zelf een supermarkt keten te beginnen.
Hoezo oneerlijke concurrentie ?
Mooie actie. Erg handig om niet alleen boodschappen te doen maar ook even je pakketje op te halen ;)
Vind Bol.com overigens niet zo heel goedkoop meer, waardoor ik meestal toch elders bestel of gewoon in een winkel haal.
Maar met dit stukje 'gemak' (want de combinatie tussen een groot assortiment en met wat geluk ook rap in huis) heb je het prijsverschil er ineens misschien wel voor over. Bol en AH combineren volgens mij het beste van twee werelden :)
Wat voor gemak krijg je hier precies mee? Je kan het product online bestellen, om het vervolgens af te halen in een echte winkel. AH zit meestal in de buurt van andere winkels, waardoor je ipv langs AH ook langs die andere winkel had gekund. Als je het dan toch op een fysieke locatie op moet halen, maakt het weinig uit of je naar AH moet of naar de computershop. En opsturen is ook geen optie want ik ben niet thuis overdag.

De enige redenen voor mij om iets online te bestellen is als ik het goedkoper of sneller krijg, en beide krijgt ik bij bol.com niet. Ik heb de laatste WoW expansions online gekocht. Die worden namelijk meteen op je account geactiveerd als je het koopt, en is dus altijd sneller dan langs de winkel. Echter koop ik m'n andere games gewoon lekker in de winkel want die hebben vaak aanbiedingen: nieuwe games voor de helft van de prijs of zelfs 20 euro. En als ik ze online koop, zoek ik naar de goedkoopste. Dan ga ik echt geen vol tarief bij bol.com betalen. Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit iets heb gekocht.
Omdat je thuis niet overdag aanwezig bent, ga ik ervan uit dat je in echte winkels rondloopt. *grapje*

Even serieus. Voor mensen die werken tijdens kantooruren is het toch handig. Immers bij de AH doe je toch je boodschappen, kan je net zo goed een pakketje van Bol.com afhalen. Ik denk dat maar weinig computershops die tot 22.00 in de avond open zijn....Oh wacht ik ken er wel een winkel van het bedrijf Ahold die wel tot 22.00 open is. :P

Hoe dan ook. Je moet het gewoon zien als een extra verrijking tov echte fysieke winkels. Niets meer of minder.
Bestel nog al eens daar alleen al omdat je daar soms tot 22.30 (nu blijkbaar 23.00) nog je bestelling kan plaatsen en het de volgende dag al binnen hebt :*)
En dan vaak ook nog op acceptgiro zodat je op elke random plaats zonder random reader die bestelling kan doen. Heerlijk gewoon :D
Overigens zijn er ook veel webwinkels die met "pakket gemak" werken, waarbij je het naar een postkantoor of -agentschap laat versturen en daar ophaalt.

Aangezien er bij mij in de buurt ook een postagentschap in de lokale Plus zit, en dat openblijft totdat de Plus zelf sluit, heb ik daar ook al plezier van gehad.
Je bedoeld 'PakjeGemak'? De webwinkels die dat ondersteunen zijn volgens mij op de vingers van 1 hand te tellen. Op computergebied kan ik alleen Azerty bedenken.

Kiala vind ik dan ook nog wel een goed alternatief. Helaas worden Kiala en PakjeGemak te weinig gebruikt door winkels.
PakjeGemak is inderdaad een handige service van de PostNL die veel te weinig door webshops wordt gebruikt. Bij ons in de buurt had Bol.com net zo goed PakjeGemak kunnen gebruiken op hun site. Hier zit namelijk een "postkantoor" in de AH.
Lijkt een beetje op Kiala op kleine schaal.. Dat probeer ik ook altijd te gebruiken waar het kan. Dan moet ik niet constant op track&trace kijken wanneer de postbode met mijn pakket komt :)
met 700 afhaalpunten over 2 maanden doen ze het toch niet onaardig :)
Anoniem: 67950
13 mei 2013 13:11
Hoe zit dit dan met bijvoorbeeld een bestelling als een setje 'tuinmeubelen' :?
Wat is het probleem hiermee? Die zetten ze achter in het magazijn bij een AH filiaal en laten ze even ophalen door 2 vakkenvullers op het moment dat jij het op komt halen bij de balie.
Hopelijk kunnen we binnenkort voortaan bij onze bestellingen ook aangeven dat pakketjes direct bij een postnl afhaalpunt gebracht kunnen worden. 9 van 10 keer staat de postnl bestelwagen voor niets voor de deur.
Hier zijn ze al mee bezig, o.a. op stations.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee