Samsung presenteert dualsim-telefoon in Galaxy-serie met 4,3"-scherm

Samsung heeft de Galaxy Core aangekondigd, een smartphone in het middensegment die ondersteuning heeft voor twee simkaarten. Daarnaast heeft de telefoon features als Slim Scherm en Slim Melden.

De telefoon zal in mei op de markt komen, zo heeft Samsung bekendgemaakt, maar over een prijs of Nederlandse release is nog niets bekend. Een paar maanden na de release komt een versie die maar een in plaats van twee simkaarten ondersteunt uit. Daarnaast heeft de smartphone ondersteuning voor Slim Scherm, een techniek van Samsung die ervoor zorgt dat het scherm van de telefoon aanblijft zo lang de gebruiker ernaar kijkt. Daartoe wordt de camera aan de voorzijde van het toestel gebruikt.

Voor de rest beschikt de telefoon over een 1,2GHz dualcore-cpu, waarbij het type buiten beschouwing blijft. Naar verluidt gaat het om een Snapdragon 400 van Qualcomm. Er is 1GB aan geheugen aanwezig, net als 8GB aan flashgeheugen en een microsd-kaart waarmee de opslagcapaciteit met maximaal 64GB kan worden vergroot. Het apparaat beschikt over een 4,3"-tft-scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels. De meegeleverde Android-versie is 4.1 Jelly Bean met Samsungs eigen skin TouchWiz.

Tot slot beschikt de telefoon over een accu met een capaciteit van 1800mAh, evenals een camera met een resolutie van 5 megapixels. De camera aan de frontzijde van het toestel maakt foto's met een vga-resolutie. Met deze specs valt de telefoon vermoedelijk in het middensegment, met een prijs tussen 250 en 400 euro.

Door Joost Schellevis

Redacteur

06-05-2013 • 11:54

67 Linkedin

Reacties (67)

67
64
49
3
0
9
Wijzig sortering
Met de huidige accu's is een dual sim zoizo onmogelijk hier. als ik Zakelijk en Prive op 1 toestel moet doen dan ben ik na 3-4 uur leeg.

In landen als India, Rusland en Brazilie is een dual sim weer wel handig. Daar hebben bepaalde providers geen landelijke dekking en zul je normaal van simkaart moeten wisselen. (ideaal voor bijvoorbeeld taxi,vrachtwagen chaffeurs of piloten van binnenlandse vluchten)
Het verbruik zal marginaal toenemen. De SIM wordt alleen aangesproken voor netwerk- en abonnementsgegevens (registratie van SIM/abonnement). En zo lang je niet actief dingen doet, zal er ook weinig structureels aan verbruik zijn. Bellen en dataverbruik tegelijk is alleen logisch op grotere devices als een tablet.

Mijn Galaxy S Duos is stukken goedkoper (doet nu 180 euro) en geen enkel probleem qua verbruik met een pre-paid SIM voor bellen en een data SIM voor internet.
Met de huidige accu's is een dual sim zoizo onmogelijk hier. als ik Zakelijk en Prive op 1 toestel moet doen dan ben ik na 3-4 uur leeg.
Zolang er maar 1 voor data wordt gebruik is het verbruik van die 2de vrijwel verwaarloosbaar hoor...
Ik doe meestal wel twee dagen, en vaak zelfs een dag of drie, vier met één acculading. Samsung Galaxy S Duos.
ik snap nog steeds niet waarom hier in de westerse wereld de dual sim telefoons zo schaars zijn, mooi dat samsung hier werk van maakt. maar dit is een telefoon in het middensegment, verwacht eerder een functie als deze te zien in het high end segment..
Zakelijk is er totaal geen vraag naar high-end toestellen. En daarvoor gebruik je juist dual-sim.
Hoe weet jij dat? ik ken best veel mensen die zowel een werk telefoon als een prive telefoon heben. dit zijn veelal techneuten, installateurs enzo, die mogen dus geen prive kosten maken zoals veel management mensen wel mogen. Die laatste hebben dus waarschijnlijk geen baat hierbij.

Ik denk dat voor de meeste mensen die 2 telefoons hebben het uitblijven van een fatsoenlijk "merk" model met redelijke features de reden is dat verkoop of vraag uitblijft. dat was bij mij in ieder geval zo.
Anoniem: 435630
@sIRwa36 mei 2013 12:57
Tsja dat zou je denken he, maar het natuurlijk ook zo dat als jij een mooie 500 euro kostende telefoon heb als bouwvakker of installateur je hier niet mee de bouwplaats of iets dergelijks mee op gaat. dan loop je het risico binnen een maand 2 kilo stof en een gebroken scherm te hebben.
Ik zou dan liever die nokia van 30 tientjes van mijn werkgever laten overlijden dan mijn mooie smartphone...
Toch zie ik ook in de zakenwereld meer dan genoeg mensen met twee telefoons rondlopen. Sterker nog, vrijwel alle 200 collega's van mijn leeftijd lopen met twee telefoons rond. Ik ben een van de weinigen die daadwerkelijk een dual sim telefoon heeft omdat de meesten de kennis niet hebben er een te importeren. Ze hebben prive allemaal een smartphone en omdat nog een smartphone voor zakelijk gebruik onzin is wordt dat maar een dumpphone. Zie het ook bij veel vrienden die een zakelijke telefoon krijgen, die zouden di eook graag kwijt zijn en hun Galaxy S3 met twee simkaarten gebruiken.

Telecom providers willen geen dual sim telefoon omdat ze dan bang zijn geen prive abonnementen meer te verkopen als de baas de dual sim telefoon levert of bang zijn dat mensen abonnementen gaan mixen en matchen om zo goedkoper uit te zijn.

Er is vooral geen vraag naar omdat er geen weet van is. Zodra het besef er komt dat dit daadwerkelijk mogelijk is en ook op de high-end toestellen mogelijk is zal de vraag er zeker zijn.
Sterker nog, in het buitenland komen versies van de HTC One met dualsim bijvoorbeeld wel beschikbaar. Enkel in landen zoals Nederland is die niet te vinden.

Dual sim heeft meer dan genoeg kansen, maar dan moeten ze niet met zulke bagger telefoons aan komen zetten en een keer lak hebben aan de telecom giganten. Als je ziet wat uit China komt kan je voor 150 euro een telefoon importeren die op elk vlak betere specificaties heeft. En de ondersteuning van Samsung is ook weinig waard dus daar mis je ook niet veel aan. Zie ook: Het topic voor onbekende Chinese smartphones
Ik onderschrijf jou bevindingen, op mijn werkvloer zie ik iedereen met 2 telefoons rondlopen alleen zijn dat vaak niet eens dumbphones maar smartphones. De extra kosten die dit met zich meebrengt zijn enorm (voor X collega's een Iphone 5).

Wanneer er de mogelijkheid is om een high-end smartphone met dualsim aan te schaffen zijn er veel collega's bereid om daar zelf ook aan mee te betalen.

Niet iedereen heeft een robuuste telefoon nodig voor op de bouw, en niet iedereen kan privé bellen met zijn zakelijke telefoon.

@Dreamvoid, bedrijfsgevoelige informatie zit in een aparte applicatie (mail/contacten/agenda etc) hierdoor blijft het enigsinds in een beveiligde omgeving.

[Reactie gewijzigd door Kam3 op 6 mei 2013 16:41]

Dat helpt je weinig als er malware met root rechten draait.
Het is kinderlijk eenvoudig om telefoons die geroot zijn te weren van je bedrijfsnetwerk. Echter is dit een probleem dat te wijten is aan de manier waarop je mobiele apparaten beheert en heeft het niks te maken met het al dan niet aanwezig zijn van een tweede slot voor een simkaart.
De aanname dat single sim of dual sim invloed heeft op de veiligheid van je data is gewoon pertinent onjuist. Waarom zou een werktelefoon waar de werknemer zijn eigen simkaart in kan stoppen onveiliger zijn dan een werktelefoon waar dit niet kan? En waarom zou een prive telefoon waar de werknemer zijn werk simkaart in kan stoppen onveiliger zijn dan wanneer hij een aparte werktelefoon zou hebben? Een simkaart is niks anders dan een extra verbinding en heeft niks te maken met de security waar jij het over hebt en helemaal niks met malware met root rechten.
Bedrijven willen ook geen dual sim, veel te riskant dat bedrijfsgeheime data uitlekt nadat een van je werknemers malware oploopt. BYOD is op het eerste gezicht lekker goedkoop voor bedrijven, maar nog lang niet overal omarmd, en ik verwacht gezien alle security ellende die het met zich meeneemt dat de contra-trend snel wordt ingezet. Als ik qua IT voor het zeggen had :Y) , zou ik het nooit toestaan.

De echte markt is voor mensen met 2 prive accounts, en met name in grensgebieden/internationale sfeer. Hier in Zwitserland bijvoorbeeld verkopen dual-sim telefoons als warme broodjes, omdat er zoveel grenswerkers vanuit Frankrijk en Duitsland zijn.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 6 mei 2013 16:01]

Dual sim heeft niks te maken met het wel of niet uitlekken van bedrijfsgeheime data. Of een werknemer nou een single sim smartphone of dual sim smartphone gebruikt maakt in de praktijk niet uit. De mogelijkheden met betrekking tot het uitlekken van data zijn geheel gelijk in beide situaties.
Waar jij het dus over hebt is het wel of niet toestaan van BYOD met mobiele apparatuur. Meer dan genoeg werkgevers binnen Nederland die dat toestaan en wel degelijk hun beveiliging op orde hebben. En ook genoeg die inderdaad geen e-mail en andere vormen van communicatie toestaan op telefoons die niet in eigen beheer zijn, echter zie ik niet in hoe dual sim of single sim verschil kan maken in die situatie.

Puur het toevoegen van een prive simkaart aan een werktelefoon kan geen enkel gevaar opleveren omdat het enkel een tweede lijn toe voegt waarmee gebeld en gesmst kan worden. Puur het toevoegen van een werk simkaart aan een prive telefoon kan ook geen enkel gevaar opleveren aangezien enkel zakelijke gesprekken en zakelijke SMS berichten over die telefoon gaan.

Het valt of staat dus geheel met je eigen mobile device management, het is onzin om dat op dual sim af te schuiven en vrij kortzichtig te noemen. Daarnaast laat je wel duidelijk merken dat je vrij weinig verstand hebt van IT management aangezien juist het mobiel bereikbaar zijn inclusief e-mail communicatie voor hogere productiviteit zorgt.
DUALSIM en drievoudige sim telefoons zijn juist bedacht in China. Mobiel bellen met een ander van dezelfde provider is goedkoper dan met iemand bellen die bij een andere provider zit. Vandaar dat veel chinezen meer dan 1 abonnement hebben. Zo kunnen ze goedkoper bellen met familie/vrienden/kennissen.

Om te voorkomen dat ze telkens van sim moeten wisselen hebben ze telefoons met meerdere simkaarten gemaakt. In Nederland is dat verschil in kostprijs tussen diverse mobiele aanbieders er niet.
Daarom douwen ze hem in een Ottebox. De instalateurs die bij mij over de vloer kwamen hadden allemaal een mooie Smartphone. Dat zijn overigens allemaal ZZP 'ers die er weinig moeite mee hadden dat ze maar één simkaart hadden
Maar als je persoonlijk graag met één telefoon wil bellen en een zakelijk nummer hebt? Dan is dual sim toch wel handig.
In plaats van deze te kopen zou je beter een s3 of s4 kunnen kopen en daar een dual sim adapter in kunnen zetten.
Lijkt mij zo qua specs.
Is dat zo?

Mijn vorige Samsung dual sim had 2 simkaarten tegelijk actief. Met een dual sim adapter is dat niet zo, daar moet je switchen. Is dat bij deze phone ook het geval?
Lijkt me niet. Op mijn huidige (Chinese) dualsim gsm heb ik continu 2 kaarten tegelijk actief.

De meerwaarde van een dualsim telefoon is nihil als niet beide kaarten aan kunnen staan.
Ik gebruik een Allview P6 dual-SIM telefoon. Allview is een Roemeens merk. Tot nu toe kan ik deze telefoon alleen maar aanbevelen. De specs zijn beter dan de aangekondigde Samsung en de prijs is waarschijnlijk ook nog eens lager.
Ben ik het niet mee eens ..

Privé is het ook een heel handig iets ..
Als je heel voordelig wil bellen en internetten ga je shoppen op sim only ..
Heb je bijv. van de ene provider veel belminuten voor weinig en bij de ander shop je voor weinig veel data ..
Juist zakelijk is er vraag naar high-end toestellen.
De markt waar veel van deze toestellen in grote hoeveelheden worden verkocht.
En grote hoeveelheden in voorraad worden verkocht en ongebruikt terugkomen.

En dual-sim, uit eigen ervaring. heeft zijn plek in elke mark segment. En om verschillende redenen.
En als je nooit met meerdere telefoons zie je er ook het nut niet van in.
Hetzelfde als een telefoon of smartphone. Genoeg mensen die geen smartphone willen.

Meestal is het...totdat je het in je handen krijgt en met verschillende simkaarten werkt/belt.
En met dual-sim geldt hetzelfde als mono-isim. Heel veel keuze, heel veel bagger maar ook heel veel mooie toestellen.

Voor providers is de grote angst is dat als consumenten met dual-sim gaan werken het makkelijker voor ze wordt om te bellen met de goedkoopste aanbieder. Lever je een abbonement met toestel dan wil je natuurlijk dat ze met de proivder gaan bellen.

Zeker in landen als China of Amerika waar het bellen/ontvangen met een andere provider flink in de kosten kan schelen.
@trix0r:
Nog los van dat ik 't, als zakelijke gebruiker, wel degelijk interessant vind, zou ik 't ook heerlijk vinden voor tijdens 't reizen waardoor je in een anders land een prepaid kaartje koopt en die erin kan steken als extra zonder elke keer van sim te moeten wisselen. En zo zijn er nog zat opties die 't biedt en voor menig mens interessant kan zijn.

Ik begrijp ook totaal niet waarom er geen high-end telefoons zijn hier met een dual sim optie. Wat moet ik nou met een mid-segment phone? Dan heb ik er alsnog 2 nodig.
Waarschijnlijk omdat zowel de providers als retailers in Nederland hier niet echt op zitten te wachten. De providers verkopen het liefst alleen hun eigen abonnementen en adviseren kun klanten daarbij een toestel te nemen dat gelocked is op hun netwerk. Een Dual-SIM toestel is dan dus niet echt een optie. Daarnaast vinden veel consumenten een los high-end toestel (zonder abbo dus) veel te duur.
"...adviseren kun klanten daarbij een toestel te nemen dat gelocked is op hun netwerk"
Echt? Ik heb (soms ook voor anderen) bij alle 3 de providers al eens mid-end of high-end telefoons gekozen bij een abbo en zonder uitzondering was het altijd een vanilla telefoon die gewoon op elk netwerk werkt.

(het is een vraag hoor, maar ik wist niet dat er nog branded telefoons waren in NL)
Veel telefoons worden geleverd door de providers, omdat de gedachte gang gratis telefoon bij abbo bij veel mensen nog leeft. En providers willen uiteraard maar 1 simkaart -> hun netwerk leveren.
Het wordt wel tijd voor een fatsoenlijke dual sim-telefoon in nederland. Het aanbod is nu nogal schamel.
Het wordt wel tijd voor een fatsoenlijke dual sim-telefoon in nederland. Het aanbod is nu nogal schamel.
Pardon? Aanbod schamel? Ga eens zoeken dan zul ook jij moeite hebben te kiezen....
Samsung, Alcatal, Allview, Nokia, MyPhone, Yarvik, HTC, Acer, Sony.... Allemaal hebben ze meerdere Dual-sim telefoons beschikbaar in Nederland. Varierend van candybar en clamshell tot 5" touch screens.

Deze toevoeging is interessant maar vult zeker geen gat in de Nederlandse markt.
Ja, schamel. Pak de pricewatch er maar eens bij. Wil je een smartphone met Android 4.0 dan heb je keuze uit 199 uitvoeringen. Wil je nog minimaal 1GB ram heb je keuze uit 62 uitvoeringen. Wil je dual sim? Dan zijn er nog twee uitvoeringen over, allebei van hetzelfde model. Pas wanneer je eisen laat vallen die tegenwoordig vrij gangbaar zijn bij high-end toestellen kom je op een acceptabel aantal om uit te kiezen.
Dus wil je een fatsoenlijke dual sim bij een Nederlandse winkel kopen is je aanbod inderdaad schamel en niet te vergelijken met die van single sim telefoons.

Nee, wil je een echt leuke dual sim kan je hem beter uit China importeren. Ben je nog goedkoper uit en hoef je niet te settelen voor een schamele telefoon.
Dat je broertje een gedrocht heeft gekocht is geen reden een medetweaker als 'druiloor' aan te merken.

In antwoord op je opmerkingen:
China heeft zowel bagger telefoons als goede telefoons. Wel hier in nederland kan je ook baggertelefoons kopen. En de stekkers en voedingen...als je dat bij de bestelling meegeeft krijg je de juiste lader mee.

Als voorbeeld van goed en slecht kan je op een website als gizchina rondkijken.

Het grote probleem/uitdaging is om de goede toestellen te vinden. Daar heb je forums voor zoals hier op GOT
Daar kan je een bijdrage geven over 'het gedrocht' dat je broertje heeft aangeschaft.
Zelfs A-merken, zoals Samsung, waar dit artikel over gaat maakt gedrochten, zoals de koelkast die ik heb en de 2 Samsung-telefoons die ik heb gehad: de Sgh-e830 en de Galaxy Gio. Die laatste is een gedrocht omdat het werkgeheugen en de interne opslag gewoon veel te klein zijn. De opslag is uit te breiden, maar veel apps kun je niet daar naartoe zetten of vragen toch ruimte op de interne opslag.
Als je er toch maar 3 apps bij kunt zetten heb je nauwelijks iets aan je smartphone. Bij ieder update van maps of youtube moppert hij dat er te weinig ruimte beschikbaar is.
[...]
Deze toevoeging is interessant maar vult zeker geen gat in de Nederlandse markt.
Samsung is natuurlijk wel de grootste en dus bekendste fabrikant, dus met name in het mid-end segment zal er wel vraag zijn naar een dual sim toestel van dit merk (met TouchWiz dus).
Dat is dan wel afhankelijk van wat je fatsoenlijk vindt. Dit toestel heeft prima werkbare specs, maar er is nog geen high-end toestel met dual-sim mogelijkheden. Persoonlijk heb ik moeite om een telefoon met een prijs van tussen de 250 en 400 met een 480*800 tft-scherm te classificeren als 'fatsoenlijk', in deze prijsklasse zijn veel betere toestellen te krijgen.
Het leek me een erg interessant toestel, precies de schemgrootte die ik zoek, met een redelijke processor, totdat ik las over de schermresolutie. Ik had drie jaar geleden al een telefoon met die resolutie, ik snap niet dat ze nog steeds nieuwe toestellen uitbrengen met zo'n lage resolutie.
Om de prijs laag te houden. Zo moelijk is dat niet te snappen lijkt me...
Aan de andere kant, waarom de prijs perse laag houden? Lijkt alsof van elke dual sim telefoon de prijs laag gehouden wordt. Een high-end dual sim telefoon zit er niet in en dat is jammer. Wat genoeg mensen die daar wel een aardig bedrag voor over hebben.
Daarnaast is een prijs van 250 euro ook niet laag voor dit segment, dus als hij werkelijk rond dat bedrag uit komt is het alsnog geen koopje.
Hoe "dual" is het eigenlijk? Als in online zijn met twee sims tegelijk, op twee sims tegelijk gebeld kunnen worden, met de een bellen en met de ander internetten, bepaalde nummers (of zelfs websites) aan de ene en aan de andere sim koppelen?

Of is het heel suf dat je bij een reboot je sim moet selecteren?
Je kunt natuurlijk ook eens op een link klikken in een artikel, indien je het echt wilt weten.

enabling users to access both SIM cards simultaneously.

Met allebei tegelijk werkt het dus. Net zoals vrijwel alle andere dual telefoons.
Heb zelf de Acer gallant liquid duo. Werkt heerlijk: bereikbaar op 2 nummers, uitgaande gesprekken altijd via zakelijke sim.
Okay, dus dat is antwoord op een deel van mijn vraag. De vraag was nml ook hoe die dualiteit dan kunt inrichten. Dus of je kunt instellen wat via welke SIM verloopt.

Maar ook wat de telefoon doet als je met SIM 1 aan het bellen bent en vervolgens wordt je ook op SIM 2 gebeld...
Hele goeie vraag! Dat zou ik ook heel graag willen weten. ;)
Goede aanvulling op het huidige aanbod!
Heb zelf mijn telefoons uit china gehaald (Jiayu G3 en Jiayu G2s), het is alleen voor velen toch een drempel om een telefoon te importeren.

De chineze telefoons kosten overigens een klap minder!
De jiayu G3 gaat voor minder dan 200€!
Juist, een G3 met dualsim en 720p scherm haal je voor minder dan 160e uit China, al zou ik dat een volledige telefoonleek niet aanraden tenzij die een goede tolerantie voor Chinees heeft. (gewoon te veranderen onder de android instellingen, maar goed)
Uit de bron;

• ‘Smart Stay’: Recognizes when a user is looking at the phone, and saves battery life when a user looks away by dimming the screen and powering down using advanced facial recognition
• ‘Smart Alert’: Alerts the user to missed calls and messages when the device is picked up

Alleen de eerste wordt in het artikel uitgelegd, de tweede wordt wel benoemd.
Als ik ooit een simkaart van de baas krijg lijkt zoiets me ideaal, net als wanneer je in een vakantieland een goedkoop prepaidkaartje scoort om lokaal dingen te kunnen regelen. Bij mijn weten was je anders aan een Wolfgang van de Aldi overgeleverd. Misschien geen high-end specs, maar het is in elk geval een gerespecteerde fabrikant, dat vind ik al een vooruitgang :) .

[Reactie gewijzigd door Bananenplant op 6 mei 2013 12:00]

480 x 800???
Dat vind ik dan wel echt een behoorlijk teleurstelling. Zeker als ik naar de prijs kijk van 250 tot 400 euro. Je hebt de Xperia S met een sterkere dual core, 12MP camera en een 4'3 inch 720P scherm al vanaf 298 euro.
Anoniem: 500651
6 mei 2013 12:27
Hijn lijkt een beetje op de SII alleen dan klein beetje slechter en geen highend. Maar de processor kan idd wel het zelfde zijn. Alleen in de eerdere geruchten stond een "niet nader genoemde cpu".

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee