Dell kondigt 24"- en 27"-monitor met ah-ips-paneel aan

Dell heeft twee monitoren voor grafische professionals uitgebracht. Het U2713H-model heeft een 27"-paneel met een resolutie van 2560x1440 pixels, terwijl de 24"-U2413 een resolutie heeft van 1920x1200 pixels heeft. Beide monitors hebben een ah-ips-paneel met wide gamut-ondersteuning.

De Ultrasharp U2713H moet niet verward worden met de U2713HM die in augustus aangekondigd werd door Dell. Hoewel beide monitoren een 27"-ah-ips-paneel hebben met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, heeft de HM-versie een sRGB-kleurbereik terwijl dit nieuwe model 99 procent van de AdobeRGB-kleurruimte kan bestrijken, oftewel 120 procent van sRGB. Volgens TFTCentral zou het ah-ips-paneel afkomstig zijn van LG Display en mogelijk LM270WQ3 als typenummer hebben.

Vanwege de wide gamut-ondersteuning is de U2713H meer te beschouwen als de opvolger van het U2711-model uit 2010. Ten opzichte van deze voorganger maakt de U2713H in plaats van ccfl-backlight gebruik van w-leds. Beide 27"-modellen hebben 10bit-kleurondersteuning, maar de U2713H rekent intern met 14bits voor de kleuren, terwijl de U2711 12bit-kleurverwerking heeft. Dell heeft het scherm gekalibreerd in de fabriek, maar kan optioneel een X-Rite i1 Pro-kleurmeter leveren voor kalibratie van het scherm.

De U2713H heeft verder aansluitingen voor dl-dvi, hdmi, displayport 1.2 en er is een minidisplayport-aansluiting aanwezig. Tevens is een 4poort-usb-hub geïntegreerd en is er een all-in-one-slot voor de meeste typen geheugenkaartjes. Het scherm kan zowel horizontaal als vertikaal gekanteld, gedraaid en in hoogte versteld worden. Op de Chinese website van Dell, waarop de monitor voor het eerst opgedoken is, staat een prijs vermeld van 8999 yuan, oftewel ongeveer 1093 euro.

Tevens nieuw is de U2413. Net als de bovenstaande U2713H hierboven heeft de U2413 wide gamut-ondersteuning en kan daarom gezien worden als de opvolger van onder meer de U2410 en de nieuwere U2412M, die met respectievelijk een ah-ips- en e-ips-paneel uitgerust zijn. De U2413 heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, heeft net als de U2713H een native contrastratio van 1000:1 en maakt gebruik van w-led's voor de backlight. De U2413 heeft een 14bit-lut en is in de fabriek gekalibreerd. De prijs van dit nieuwe 24"-model bedraagt omgerekend ongeveer 670 euro.

Door Pieter Molenaar

05-12-2012 • 13:38

97 Linkedin

Reacties (97)

97
96
60
4
0
15
Wijzig sortering
Mooi alternatief voor de (te) dure schermen van Apple. Jammer dat ik het ontwerp wat lomp vind, zijn toch enorme apparaten die je in je kantoor/kamer hebt staan.

Edit: Lomp vergeleken met het mooie scherm van Apple.

[Reactie gewijzigd door iRoy op 5 december 2012 13:43]

Voordeel an dit scherm is dan wel dat het niet zo reflecteerd als dat scherm van Apple, ik heb de oudere U2711 van Dell, en zit hier naast een raam, zo'n glasplaat vind ik persoonlijk heel erg storend met al die reflecties.
Als dit ook de echte opvolger is zal dit scherm ook hopelijk dezelfde video aansuitingen hebben; 2x DVI, HDMI, Displayport, VGA, component en Composite. Terwijl dat apple scherm er maar 1 heeft, en geen knoppen om iets aan te passen, wat ik een gemis vind. Ook dat dit scherm 10-bit heeft is een leuke (maar nutteloze) extra; OpenGL in RGB10A2 mode draaien ziet er wel leuk uit.

Verder hoop ik dat Dell dit keer een betere coating voor het scherm heeft dan bij de U2711, als je naar een solide witte achtergrond kijkt zie je wat "grain" achtige effecten.
Bij de U2713HM is die Grain aangepakt, ik verwacht bij dit model ook.

Zie: "The screen coating on the U2713HM is a normal anti-glare (AG) offering" in: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2713hm.htm .
Waar gebruik jij component en composite voor?
Voor het enige apparaat anno 2012 dat geen HDMI heeft... De Wii :P
Yes, maar vergeet niet dat ze inmiddels al weer een nieuw type scherm hebben. (Zie iMac, 75% minder reflectie dan de huidige schermen). verwacht dat de Thunderbolt Displays ook weer snel geupdate worden met het zelfde type beeldscherm.
Nou, als de prijzen die in het artikel staan echt de consumenten prijzen zijn dan vind ik deze ook te duur...

De huidige 27 inch monitoren van Dell doen iets van 550 euro (zelfde specs)
en de 24 inch 16:10 zitten daar nog onder...
Waarom moeten Tweakers altijd appels met peren vergelijken?
De 27" monitoren van Dell voor 550 hebben helemaal niet dezelfde specs... Die hebben geen wide-gamut met aRGB bereik i.p.v. sRGB.
de 2711 heeft dit ook, vandaar dat er gemeld wordt dat dit dus de vervanger is van de 2711.
Dell prijzen bij introductie. Wacht 3 maanden en het wordt een stuk goedkoper
Uhm, de U2713HM , die van augustus, kost anders nog steeds 519 bij Redcoon, en wonder boven wonder bij Dell zelf maar liefst 773 eurotjes...
In het artikel werd destijds gemeld dat hij omgerekend in Japan 515 euro kostte.
Die prijs is nog niet gehaald i.i.g.

(nieuws: Dell introduceert 27 inch ah-ips-scherm U2713HM

Hoe dan ook, een goed nieuw 16:10 scherm en een iets minder 16:9 scherm.
" mooie scherm" is erg relatief natuurlijk. Je had beter kunnen zeggen persoonlijk vind ik..........
Want wat jij mooi vind is voor de ander lelijk. :*)

Ik persoonlijk vind de Apple schermen op verre afstand mooi ja maar van dicht bij vind ik ze een beetje goedkoop uitzien om eerlijk te zijn en ik ben al helemaal niet kapot van het feit dat de gehel voorzijde bij apple er uit ziet als een net gepoetste spiegel.

Daar zit je lijkt mij als Pro niet op te wachten de reflecties van de TL verlichting (of ieder andere reflectie) in je scherm.
Een Pro die werkt met TL-Verlichting tssss tsss.
Echte Pro's werken in het donker. :P
Als je m'n complete post leest, zie je dat ik het als een mening formulier :)
Deze schermen zijn voor grafische professionals meen ik.
Overigens vind ik de afgeronde hoeken ook niet zo fraai, maakt het inderdaad lomper. Mijn oude dell 2007wfp ziet er veel strakker uit.

Ik ben benieuwd hoeveel men voor die colorimeter gaat rekenen. Mss wordt de all-in-prijs erg aantrekkelijk voor hen die geen kalibratie-apparaat hebben.

Gaat tweakers nog een review doen en een vergelijk maken met andere schermen voor 'kleurprofessionals'? Hoop het. :)
Overigens vind ik de afgeronde hoeken ook niet zo fraai, maakt het inderdaad lomper. Mijn oude dell 2007wfp ziet er veel strakker uit.
Mijn U2410 heeft ook nog scherpe/onafgeronde hoeken en een rechthoekige voet, wat er wel strakker uitziet.
Hehe, de achterkant dat je nooit gaat zien tenzij het gebruikt wordt voor op een balie doet het hem echt :p

P.S.: ik ken winkels waar ze effectief Apple displays hebben enkel en alleen omdat de achterkant mooi glad is (en wss het Apple logo).

Nuja, die 2713 lijkt me wel erg interessant, alleen gaat dat problemen geven met mijn 24" :(
Te dure schermen van Apple? Dit scherm kost ook gewoon €1000, dat zal wel ongeveer de prijs zijn die je voor 2560 × 1440 betaalt dus.
Zeker een mooi alternatief! Ik vind het design wel tof! Alleen de rand stoor ik me een beetje aan, heb het niet zo meer op de brede randen :)
Maar al met al een leuk scherm!
Brede randen zijn juist fijn, aangezien een (donkere) brede rand optisch het contrast verbetert. Daarom snap ik ook nooit zo waarom mensen die 'hippe' dunne lcd-tv'tjes met nauwelijks een rand om het scherm willen. Het is killing voor de beeldkwaliteit namelijk. Je krijgt een enorme witte rand om je scherm (namelijk de muur) ipv een mooie zwarte lijst.
Zelfde reden als waarom men 100den euro's meer wil uitgeven voor een scherm dat enkele mm dunner is, terwijl men dat toch niet ziet als je ervoor zit: Het staat mooier, lijkt geavanceerder en moet vooral dienen om anderen te imponeren.
maar nog belangrijker, zodat je er 3 naast elkaar kan zetten en het meer lijk op een groot geheel dan op 3 monitoren met 5-10cm randen tussen de beeldovergang...
Zelfde reden als waarom men 100den euro's meer wil uitgeven voor een scherm dat enkele mm dunner is, terwijl men dat toch niet ziet als je ervoor zit: Het staat mooier, lijkt geavanceerder en moet vooral dienen om anderen te imponeren.
En het is makkelijker qua vervoer, aangezien ze vaak ook lichter zijn. Ik zou niet graag een 40" CRT televisie willen verslepen (of aan de muur moeten hangen)
Je krijgt een enorme witte rand om je scherm (namelijk de muur) ipv een mooie zwarte lijst.
Je hoeft je muur niet wit te schilderen, ;D. Een donkerder achtergrond, Ambilight (al dan niet 'zelfgemaakt'), of gewoon goede verlichting op de achtergrond helpt sowieso al. Ook met een brede rand.
Vind juist die Apple nogal lomp vergeleken met deze monitor. De Apple weegt 2x zoveel en heeft ook nog eens een hogere reactietijd.
Ik neem aan dat jij, net als ik, je 27" niet dagelijks een ander plekje geeft? ;) Reactietijd van beide schermen is dik in orde voor de grafische professional. Films kijken / gamen doe ik wel op m'n TV.
maar de apple TB is wel goedkoper! En daar zit ook nog eens TB poorten bij en een webcam.

[Reactie gewijzigd door Shark.Bait op 5 december 2012 16:44]

Maar deze heeft geen Wide-Gamut scherm ;) Het is dus compleet anders.
Edit: Lomp vergeleken met het mooie scherm van Apple.
Net wat je definitie van lomp is, Apple heeft de grootste bezel van alle fabrikanten (op vrijwel al hun producten, behalve laptops). En een dikke bezel vindt ik nou juist lomp...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 5 december 2012 14:22]

Die grote bezel vind ik juist mooi. Zeker als je een witte muur achter je scherm hebt is het wel prettig als je bezels net even wat groter zijn. Ook de schermkwaliteit zelf ben ik wel over te spreken. Mooie kleuren en scherp beeld. Of deze kleuren ook goed zijn voor professioneel vlak dat is dan weer een andere zaak. Totaal geen apple fan ofzo maar hun schermen zijn altijd wel om je vingers bij af te likken.
Apple scherm is inderdaad mooi vind ik, ook kwa kleuren

ochjee Apple haters in the house

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 5 december 2012 21:03]

Anoniem: 303530
@[Remmes]6 december 2012 09:48
het apple scherm heeft vergelijkbare kleuren als de U2713, niet de U2713H. Apple verkoopt namelijk geen high-gamut spul. voor de prijs van het ATD kan je 2x U2713 kopen.

Los daarvan verkoopt dell zijn monitoren altijd duur op hun eigen website.
Volgens mij zie ik in het artikel een prijs staan van €1093. Een Apple 27" Thunderbolt Display doet €1016 incl. levering op apple.nl.

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat Apple goedkoop is en ik betaal ook liever minder maar dit 27"scherm is vooralsnog goedkoop alternatief ;)
Deze 27" is duurder dan de 27" Thunderbolt display van Apple?
Ik ben een leek in IPS ... maar wat is de response tijd van zown scherm ?
De Dell 2410 uit 2010 had een responstijd van 6ms (g2g)
De nieuwere 2312 van vorig jaar had een responstijd van 8ms (g2g).

Ik denk dat deze monitor in de zelfde range zal liggen.
Oke dankjewel .. ik wist dat deze schermen niet voor gamen waren.. maar 6 ms is wel echt te traag voor een fps :P
Dat valt echt wel mee hoor. De input-lag van deze monitoren is vrij goed, tenminste dat was zo bij de voorgangers van deze. En de zogenaamde 2ms schermen die je overal tegenkomt zijn vaak niet eens veel sneller dan deze doordat die andere fabriekanten een andere manier van meten kunnen hanteren zonder dit te vermelden. Ik heb zelf de Dell Ultrasharp U2412M en ik speel regelmatig CoD MW 3 en CoD Black Ops beide multiplayer, en dat gaat prima met die monitor.
@ ZND-PHOTO:
Helaas zegt dat niets. Wat veel belangrijk is om te weten: wat zijn de Black/white snelheden
http://www.prad.de/en/monitore/shownews_faq402.html

Kort gezegd: Grey to grey is een gemiddelde. Je wilt juist de uitschieters weten. En die meet je met black to white metingen.
Zie het als het gemiddelde aantal frames wat een videokaart haalt. Leuk dat je het gemiddelde weet maar je wilt juist weten wat de uitschieters en frame drops zijn.

@Robo1993:
Je haalt 2 zaken door elkaar. Inputlag is wat anders dan schakelsnelheid tussen kleuren (of in dit geval zwart/wit)

[Reactie gewijzigd door ChojinZ op 5 december 2012 16:24]

Dat valt echt wel mee hoor. De input-lag van deze monitoren is vrij goed, tenminste dat was zo bij de voorgangers van deze.
Met de U2410 is alleen te gamen als je hem in de game mode zet. De input lag neemt dan af tot 25ms geloof ik. Ik kan er dan iig prima Quake Live mee spelen. Helaas zijn de kleuren wel slecht in de game mode en ik zou ook willen dat je het dynamisch contrast uit kon schakelen, maar ik heb er eigenlijk alleen last van als ik terug naar de desktop ga om even iets op een website te checken (witte achtergrond wordt véél en véél te fel).
1900x1200? Dat zal toch 1920x1200 zijn? Wat ik ook niet begrijp is dat de een 16:10 is en de ander 16:9 :? Kies dan één lijn (16:10 w.m.b.).
Wat ik ook niet begrijp is dat de een 16:10 is en de ander 16:9
16/9 is een beroerde formaat verhouding, maar mijn ervaring is dat als je eenmaal meer dan 1200 pixels verticaal hebt, het niet zo een groot probleem is als je scherm een 16/9 is ipv. 16/10.

edit: formaat -> verhouding

[Reactie gewijzigd door locke960 op 5 december 2012 16:47]

16:9 is helemaal niet beroerd.
Wat wel beroerd is is 1080pixels verticaal op schermen van 22" en groter. Zeker als je weet dat zelfs schermen van 10" en kleiner deze resolutie (of hoger) beginnen krijgen.
Bij 16:10 heb je toch meer foto (2:3) op je scherm? Of zie ik dat verkeerd?
Natuurlijk alleen bij 2:3 formaat, maar ik fotografeer niet anders en crop nooit.
Ik maak tegenwoordig alle foto's 16:9, vind het heerlijk!
Sluit mooi fullscreen aan tussen de video's:)
Zeker op een mooie tv is het ideaal ;)
Maar je fototoestel op 16:10 zetten en een 16:10 TV hebben: dan zou 't nog heerlijker zijn.
Bij 16:10 heb je toch meer foto (2:3) op je scherm?
T.o.v. 16:9 wel. De hoogste resolutie's van je fototoestel zitten trouwens dichter bij 4:3 dacht ik? (Kan m'n fototoestel even niet vinden.)
Logisch, want de lens van je toestel is rond. De beste verhouding zou dan ook 1:1 zijn (ook voor CCD's); maar zulke monitoren bestaan nauwelijks (al bestaat er bijv. een 2048x2048 monitor die men vooral gebruikt in luchtverkeerstorens of scheepvaartrader etc.).
Nog beter zou een ronde CCD zijn. Voor een monitor zou een licht ovaal beeld 't beste zijn (bijv. 4:3, als je er een rechthoek omheen zou tekenen).

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 8 december 2012 10:36]

16:9 Is wel beroerd. Echter om een andere reden dan locke960 bedoeld. Want ik prefereer de 5:4 of 4:3 verhouding... :P
Maar 16:9 is ook inderdaad beroerd t.o.v. 16:10.
16:9 Is gewoon te horizontaal uitgerekt. Net alsof je naar een dunne streep zit te kijken bij wijze van spreken...

Geef mij maar 2048x1536 of 2560x1920 of 3072x2304; desnoods 2560x1600 - al vind ik dat ook te horizontaal gerekt. Onze ogen zitten danwel naast elkaar maar niet zó idioot ver...
Maar dat gaat 't allemaal niet worden... De 4k2k monitoren zetten de horizontale-streep trend helaas alleen maar harder door. Nog ff en we kijken naar 3:1 (bijv. 9000x3000) of 10:1 (20000x2000).
Kijk naar IMAX, dan weet je dat een verhouding dichter bij de 1:1 of 4:3 gewoon beter is i.p.v. die belachelijke bioscoopverhoudingen.

Je hebt ook van die vreemde anti-wetenschappelijke 16:9 fanboys die roepen dat daar meer op past _omdat_ ie zo horizontaal is uitgerekt. Je reinste onzin natuurlijk... Dan zou een 10.000.000x10 monitor beter zijn dan een 4000x2000 monitor.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 8 december 2012 10:49]

1900x1200? Dat zal toch 1920x1200 zijn?
Lijkt mij ook....

Ik vindt 16:10 en 16:9 niet heel onlogisch, op die grotere maakt het namelijk wat minder uit dat ie maar 16:9 is, immers is die evengoed nog 20% hoger dan 1200px van de kleine.

Waarschijnlijk moeten ze wel om op prijs te concurreren met andere 27 inch schermen...
Ja, uiteraard 1920 bij 1200 pixels. Verbeterd.
Hoe zit het eigenlijk met de kalibratie van het scherm? Wanneer ik een eigen scherm kalibreer, wordt aangeraden om dat regelmatig (2-4 weken) te herhalen om ervoor te zorgen dat het scherm goed gekalibreerd blijft.
Welke truc gebruikt Dell om ervoor te zorgen dat dit scherm niet opnieuw gekalibreerd hoeft te worden?
Die truc heet "marketing".

Zoals je zelf al aangeeft: Voor een prof. waarbij kleuren belangrijk zijn, is een eenmalige callibratie veels te weinig.

Daarnaast vraag ik me af hoe ze rekening houden met omgevingslicht. De lichtinval in de fabriek is totaal niet te vergelijken met de lichtinval thuis....

Calibratie klinkt leuk maar is in dit geval redelijk nutteloos.

[Reactie gewijzigd door ChojinZ op 5 december 2012 15:40]

Hoe zit het eigenlijk met de kalibratie van het scherm? Wanneer ik een eigen scherm kalibreer, wordt aangeraden om dat regelmatig (2-4 weken) te herhalen om ervoor te zorgen dat het scherm goed gekalibreerd blijft.
Als er veel tijd tussen je kalibraties zit verloopt de kleurweergave een beetje. Hoe vaak je wilt herkalibreren hangt er vanaf hoe kritisch een betrouwbare kleurweergave voor jouw toepassingen is.
Welke truc gebruikt Dell om ervoor te zorgen dat dit scherm niet opnieuw gekalibreerd hoeft te worden?
Geen. Er wordt alleen een redelijke calibratie af fabriek gedaan.
Krijg toch...

Na veel wikken, wegen en excel sheets bijhouden eindelijk gekozen om einde jaar de U2713HM op mijn bureau te takelen.. krijg je dit.. Bedankt Dell!!

Is de 20% "betere" kleurweergave de meerprijs van het nieuwe model waard?
Dat hangt van je gebruik af denk ik. Ik heb zelf zojuist de U2713HM op het bureau gekregen. Deze monitor heeft dan wel niet hetzelfde kleurbereik als de CCFL 'voorganger' of dit nieuwe model (maar is wel gekalibreerd geleverd), maar is aanzienlijk goedkoper.

Daarnaast is het al een hele verbetering ten opzichte van bv TN-panelen.
Je moet je eerst eens goed afvragen of je een wide gammut monitor wilt hebben!
Krijg je dan bij games niet juist oversaturated kleuren?
Valt wel mee als je een modern OS gebruikt, als normale gebruiker merk je het eigenlijk vooral met browsers die niet color-managed. En zelfs dan is het niet zo erg.

Als grafisch professional is het een heel ander verhaal en moet je echt wel weten wat je doet. Als je tijdens je workflow 1 keer de fout maakt niet op je kleurprofiel te letten ben je de sjaak als je het oplevert.
Anoniem: 126717
5 december 2012 13:49
De U2413 maakt een hele goede kans om mijn bureau van dichtbij te gaan zien! Ik vindt de prijs even slikken, maar af-fabriek gekalibreerd betekend waarschijnlijk ook dat de verdere kalibratie ook goed zal zijn. En ik werk heel veel met fotos....
Fabriek gekalibreerd is een partij gelul van hier tot Tokio. Er zijn een hele sloot monitoren waarbij het beweerd wordt, maar zodra ze getest worden blijkt er weinig tot niks van waar.
Je ben 10x beter af door gewoon een monitor te kopen en alsnog een Spyder om te kalibreren want er is nog heel wat te halen ook bij deze "pre-gekalibreerde" monitoren.
ze worden wel gekalibreerd, maar de foutmarge is te groot voor de gemiddelde pixelpeeper. Daarnaast is een herkalibratie ook altijd nodig, je weet immers niet hoe snel de monitor slechter wordt qua kleurenweergave.
Zelf in het bezit van een U2410. Ik raad iedereen wel even na te lezen wat wide-gammut precies inhoudt, want het is lastig dit scherm goed in te stellen.
Klopt. En bovendien; in theorie is wide-gamut prachtig, maar in de praktijk biedt het nauwelijks meerwaarde boven gewone sRGB-schermen.
Oververzadigde kleuren bij webplaatjes die geen kleurprofiel hebben of software zonder color management.
Het scherm is zeker niet alleen voor 'kleurenprofessionals'. De wijde color-range maakt het een mooi scherm om al je computer activiteiten mee te doen; gamen, fotos kijken, etc.
Maar dan moet je rekening houden met een veel hogere kleurverzadiging. Veel games zullen er cartoon-achtig uitzien als je niet goed weet wat je doet.
Alleen hoe wil je dat oplossen? Een sRGB/AdobeRGB selectieswitch?
Alleen hoe wil je dat oplossen? Een sRGB/AdobeRGB selectieswitch?
Er zitten idd presets in het menu voor sRGB/adobeRGB/etc.
Mooie schermen voor al die mensen die lopen te zeuren over lage resoluties bij schermen van 300 euro. Wedden dat ze nu de prijs van 1000 euro te hoog vinden.

Ik ben zelf alleen niet zo'n fan van een geheugenkaartlezer en een usb hub in je monitor. Ik zie er de meerwaarde niet van in. Ik heb een keer een dagje meegelopen in een bedrijf waar een vriend van mij werkt. Daar stonden de designs die ze maakte alleen op het netwerk, een usbstick of sdkaartje gebruiken was niet toegestaan. Word denk ik erg weinig gebruikt, maar ik denk ook niet dat het de prijs opdrijft, kost toch niets om in te bouwen.
Ik ben zelf alleen niet zo'n fan van een geheugenkaartlezer en een usb hub in je monitor. Ik zie er de meerwaarde niet van in. Ik heb een keer een dagje meegelopen in een bedrijf waar een vriend van mij werkt. Daar stonden de designs die ze maakte alleen op het netwerk, een usbstick of sdkaartje gebruiken was niet toegestaan. Word denk ik erg weinig gebruikt, maar ik denk ook niet dat het de prijs opdrijft, kost toch niets om in te bouwen.
Ik denk dat het tegenwoordig bijna niets extra kost, maar ik heb de kaartlezer en USB-hub in mijn U2410 nog nooit gebruikt (driver niet eens geinstalleerd) dus hij zit zeker niet in de weg.

[Reactie gewijzigd door Aham brahmasmi op 5 december 2012 21:39]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee