Gerucht: Microsoft test eigen smartphone met scherm tussen 4" en 5"

Microsoft zou volgens nieuwe geruchten al in de testfase zijn aanbeland voor een eigen smartphone. Het bedrijf zou echter nog geen beslissing hebben gemaakt of het toestel daadwerkelijk op de markt wordt gebracht. Het scherm zou tussen de 4" en 5" groot zijn.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van niet nader genoemde bronnen. Uit de testfase zou moeten blijken of Microsoft zijn plannen voor een eigen smartphone door wil zetten: er is nog geen oordeel geveld over het in massaproductie nemen van het nog onaangekondigde toestel. Voor het ontwerp wordt volgens de Amerikaanse krant samengewerkt met Aziatische hardwareleveranciers. Ondanks dat de Microsoft-smartphone al wordt getest zijn er nog geen afbeeldingen van uitgelekt.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten naar buiten komen over een eigen smartphone van Microsoft. Er waren al berichten dat Microsoft begin volgend jaar een eigen smartphone met Windows Phone 8 uit wil brengen, maar verdere details ontbraken toen nog. Overigens is over de specificaties nog altijd weinig bekend: The Wall Street Journal meldt dat de schermdiagonaal tussen de 4" en 5" komt te liggen, maar voor de rest is onduidelijk welke hardware wordt gebruikt.

Het uitbrengen van eigen hardware is Microsoft al op kritiek komen te staan. Eerder kwam het bedrijf uit Redmond met zijn eigen tabletserie Surface, waardoor er wordt geconcurreerd met andere fabrikanten die Windows 8-tablets leveren. Verscheidene fabrikanten hebben al aangegeven hier niet blij mee te zijn, waardoor een eventuele Windows 8-smartphone van Microsoft zelf waarschijnlijk ook niet met enthousiasme begroet zal worden door makers van dergelijke toestellen.

Door RoD

Admin Mobile

03-11-2012 • 17:20

115 Linkedin

Reacties (115)

115
107
74
6
1
3
Wijzig sortering
"The Wall Street Journal meldt dat de schermgrootte tussen de 4" en 5" komt te liggen, maar voor de rest is onduidelijk welke hardware wordt gebruikt."

Ongeveer elke telefoon heeft een scherm grootte van tussen de 4" en 5"....
Misschien hadden ze ook nog kunnen vermelden dat het waarschijnlijk een voor en achterkant heeft.

Wat is dit voor een non-informatie van Wall Street Journal?
Inderdaad.
Maar de WSJ heeft soms ook leuke scoops en andere info.
Zoals dat de beurs aan het reageren is sinds de Surface en Windows 8 uitgekomen zijn.
http://www.youtube.com/wa...M&feature=player_embedded
Ik denk dat Microsoft beter kan wachten met het uitbrengen van een eigen telefoon. Zo zou Nokia - hun paradepaardje - nog meer concurrentie krijgen. Iets wat me niet wenselijk lijkt gezien de miljarden wat ze in Nokia hebben geïnvesteerd.
Daarnaast is er momenteel nog vrij weinig interesse van fabrikanten: alleen HTC en Samsung naast Nokia. Het lijkt me goed om het even op zijn beloop te laten en te zien of andere fabrikanten ook inspringen op WP 8.
Volgens mij sla je de spijker op zijn kop - er is momenteel nog vrij weinig interesse van fabrikanten.

Als Microsoft niet genoeg steun krijgt van andere fabrikanten, zal het OS nooit van de grond komen en verdwijnen in de boeken als "dat windows os". Dus kan kan je beter vast plan B opstarten en je eigen hardware uitbrengen. Ik heb veel Surface promotie gezien, maar 0,0% van andere fabrikanten. Hetzelfde geldt voor voor de Windows Phones van bv een HTC of samsung. Okay, Nokia deed wel goede promotie destijds, maar tot nu toe nog *niets* gezien aan promotie.

Dus, ergens vind ik het wel logisch. Als het goed loopt dan motiveert dit fabrikanten, als het fout uitpakt dan heeft Microsoft een zware tijd voor de boeg. Aan de andere kant, dit kan Microsoft's antwoord zijn op een "Nexus lijn". Ik hoop in elk geval later met een pure "Surface Windows Phone" te kunnen rondlopen later. :*)
@South_Styler
Volgens de geruchten is dat ook het plan. ALS Microsoft besluit om met een eigen smartphone te komen.
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 3 november 2012 18:03]

Microsoft had nooit de smartphone-markt in moeten stappen.
Ze hadden uberhaupt Windows Mobile jaren eerder moeten aanzien voor de draak die het was en development moeten stopzetten, maargoed, stel dat we eenmaal zijn aangekomen bij de beslissing om wel of niet een opvolger voor Windows Mobile te ontwikkelen.

Het lijkt me dan redelijk duidelijk dat dat geen goed idee is. Je ziet dat Microsoft geen functionaliteit kan bieden die gebruikers iets boeit, uniek is voor hun OS, en mogelijk is op de huidige hardware. Je ziet dat iedereen die een smartphone wil en er een kan betalen er een heeft, en dat die mensen geïnvesteerd zijn in hun platform, en dat je dus nieuwe functionaliteit moet hebben, wil je dat gebruikers overstappen.
De uitkomst van deze twee voorwaarden is dat niemand Windows Phone gaat gebruiken, en dat had je in 2010 ook al kunnen zien.

Microsoft had beter kunnen focussen op de markt voor traditionele computers, daar wat werk in gestoken. Windows kleiner en lichter maken, zoals ze met Win8 deels gedaan hebben. En dan, zodra die complete versie van Windows op telefoons kan draaien, porten, wat ze waarschijnlijk ook gaan doen.

Dus waarom hebben ze niet gewoon een paar jaartjes langer gewacht. Tuurlijk, wachten kost geld, maar iets bouwen waar niemand behoefte aan heeft kost meer geld.

[Reactie gewijzigd door Origin64 op 3 november 2012 18:01]

Microsoft had nooit de smartphone-markt in moeten stappen.
[.....]
Microsoft had beter kunnen focussen op de markt voor traditionele computers, daar wat werk in gestoken. Windows kleiner en lichter maken, zoals ze met Win8 deels gedaan hebben. En dan, zodra die complete versie van Windows op telefoons kan draaien, porten, wat ze waarschijnlijk ook gaan doen.

Dus waarom hebben ze niet gewoon een paar jaartjes langer gewacht.
Ehhhh.. nu spreek je jezelf tegen.
Dat common kernel is nu net hetgeen ze aan het doen zijn.

[Reactie gewijzigd door alt-92 op 3 november 2012 18:12]

microsoft heeft in het verleden 1 nadeel gehad en dat is dat ze TE vooruitziend waren en dus TIMING ..
ze kwamen met een mobiel systeem toen de hardware er gewoon nog niet klaar voor was . ze kwamen met tablet pcs toen de hardware er niet klaar voor was.
maar je kan alles van ms zeggen wat je wilt maar ze waren wel 1 van de , zoniet de 1e die kwamen met een tablet pc en met windows mobile waren ze ook hun tijd ver vooruit.
en apple had timing die brachten een iphone toen de hardware er wel klaar voor was al is dat wel veel later dan windows mobile dus ja ze waren niet de 1e maar kwamen gewoon op een goed moment .. en daar heeft ms wel van geleerd natuurlijk. hopelijk doen ze het nu beter en dat ziet er zeker wel zo uit iig.
en wie zegt dat niemand daar behoefte aan heeft ? dat is jou mening maar wil niet zeggen dat het zo is ..
zoals ik al zeiveel te laat waren ze zeker niet ze waren alleen veel te vroeg.
en op dit moment is ms de enige die vernieuwend is . en jj kan zeggen dat het niet zo is maar heb je uberhaubt al is met windows phone gewerkt ?

als ze een paar jaar langer gewacht hadden was het nog moeilijker geweest . de tijd dat ze ermee begonnen is mss net wat later als de rest maar dat wil niet zeggen dat het slecht is .. door later te zijn heb ej wel als voordeel dat je leert van de concurentie en dan goed doordacht in de markt trugkomt.. daarbij was het met apple en gogle os ook niet meteen allemaal goed daar zaten ook heel veel haken en ogen aan ,, dat heeft tijd nodig.
maar jij bent een van de vele die iets aan afbranden is voor je uberhaubt weet of het wel of niet wat gaat worden .. .
ms heeft het geld en waarom niet nu zaaien .. als het plantje niet doorgroeit dat is dan jammer maar als het wel groeit krijg je een hele grote boom die hoger word als de rest ,, zonder risico nemen gebuert er in deze wereld nix . en als er 1 is die op dit moment grote risicos neemt is dat ms door hun hele systeem om te gooien naar een heel ander systeem.
de rest zie ik dat niet doen apple is kwa inovatie zon beetje tot stilstand gekomen en android is ook niet meer echt vernieuwend . en daar is ms dat wel met hun nieuwe os
Anoniem: 426248
@Origin644 november 2012 10:40
Concurrentie is slecht?
Ik gok dat dit een gerucht is om de gemoederen maar met WP8 bezig te houden, zodat de aandacht niet verslapt totdat de 920 uitkomt.
Ik heb laatst een lumia 800 2e hands gekocht om te kijken of het wat was, dat windows phone, en ik moet zeggen, het werkt geweldig:D ga zeker een lumia 920 halen als die uitkomt!
Het worden spannende tijden voor Microsoft, met zowel nieuwe WP als W8. Ik hoop voor ze dat het aanslaat bij het grote publiek.
De aandacht is al aan het verslappen. Immers het Windows Phone marktaandeel is alweer aan het zakken sinds de Lumia 800/900. Echt spannende tijden zijn het niet voor de consument. Echter wel voor Microsoft. En idd hoop dat het aanslaat zodat daardoor Android en iOS meer gaan innoveren inderdaad.
Onderbouw het eens?
Kan je niet, want het aandeel is wereldwijd aan het stijgen.
In sommige landen zelfs al boven de 10%
Deze is ook wel leuk:
http://wmpoweruser.com/at...an-amazon-uk-best-seller/
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 3 november 2012 18:30]

http://www.gsmarena.com/i...an_conquest-news-5027.php

Windows Phone marktaandeel Q3 2012:

2.9% in Verenigde Staten, 4.9% in Europa. In de VS een heel klein beetje omhoog in 1 jaar, in Europa iets meer dan een heel klein beetje, maar nog steeds marginaal. Bovendien zijn de cijfers van Nokia aangaande verkopen (gemiddelde prijs per toestel) niet erg rooskleurig. Het leeuwendeel van de verkopen zijn de Lumia 610/710.

http://www.gsmarena.com/n...rating_loss-news-4967.php

Bovendien zijn de verkopen van Nokia (bij verre de grootste aandeelhouder van WP7.x verkopen) in Q3 naar 2.9 miljoen gedaald, van 4 miljoen in Q2. Dat ze in een land als Finland een >10% marktaandeel kunnen berijken, is verder niet zo heel vreemd. Wellicht zijn er nog een paar landen, maar ik zie jou evenmin met onderbouwing komen voor die statement.
Bij Android worden er ook meer goedkope toestellen verkocht dan de highend galaxy e.d. maar dat maakt niet vele uit. Het platform is populair.

WP is nog niet verkrijgbaar in evenveel landen als Android en Apple, dus vind ik het niet meer dan logisch dat het aandeel maar mager groeit.

De komst van WP8 (en hele nieuwe versie dus) laat de verkopen altijd enigszins inkakken. Dat zie je met Android 4 en iPhone 5 ook, maar je moet ook eerder kijken naar het begin van de iphone en begin van android. Die hadden minder concurrentie en daar heeft WP nu last van. Toch is het best knap hoe snel het toch veel mensen bereikt heeft en heeft laten overstappen.

Met WP hebben ze eindelijk een aantal toestellen waar ze mee kunnen gaan in de high-end wapenwedloop en ik verwacht dat Q4 dan ook het beste kwartaal van Windows Phone zal zijn.
Maar Microsoft is met Windows Mobile 6.x en meer dan 10% marktaandeel, gegaan naar Windows Phone 7.x en minder dan 5% marktaandeel, binnen een paar jaar tijd. Windows Phone 7 zou ook een hele nieuwe boost geven aan de verkopen, maar uiteindelijk heeft Microsoft alleen nog wat marktaandeel vast kunnen houden door exclusiviteit te kopen bij Nokia, gecombineerd met een extreem dure marketing campagne. Nu zal Windows Phone 8 de verkopen weer omhoog stuwen, aldus Microsoft en aanhangers van het Windows Phone OS. Ondertussen verkoopt zelfs Nokia nog altijd meer non WP7.x smartphones dan WP7.x smartphones.

Verder waren de telefoons die uitkwamen met WP7 en WP7.5 ook high-end genoeg. Zeker wanneer het argument erbij betrokken wordt dat WP7 zoveel soepeler loopt met 'tragere' processors. Zullen de nieuwe telefoons met snellere multi-core processors echt een verandering brengen in de verkopen?
De tijd tussen 6.x en 7.x is gewoon een stuk langer en hoewel 6.5 daar nog wel tussen zat, is dat nooit het OS geweest wat het had moeten zijn, waardoor mensen zijn overgestapt. 6.0 komt uit 2007. dus dat is nu bijna 5 jaar geleden. WP7 is er nu net 2 jaar, waardoor er dus 5 jaar vrijwel geen vernieuwing is geweest. In die tijd zijn Android en iOS gigantisch hard opgekomen en dat heeft de rest uit de markt gedrukt. Blackberry en diverse besturingssystemen van Samsung of Sony zie je nu ook haast niet meer terug, maar als je kijkt naar de snelheid waarmee WP7 vanaf 0 naar 5% is gegaan, dan is dat nog best knap.

Het feit dat men begon te roepen dat singlecore nooit genoeg kon zijn en dat een quadcore natuurlijk veel beter is ondanks dat WP op 1 processor prima heeft gepresteerd heeft het systeem wel een beetje de das om gedaan op de technische websites. En laat dat nou net de groep zijn die vaak een systeem aan de eerste paar procent moet helpen.
Van 0 naar 5% in 2 jaar is realistisch gezien niks ten opzichte wat Android en iOS deden in hun begin tijden. Dat ging namelijk veel harder. Dus zo knap is dat niet. Want andere OSen hebben het beter gedaan in het verleden.

En zeg niet dat ze geen concurrentie hadden. Want dat hadden ze wel. Namelijk Windows Mobile en Symbian. Vooral LG, Sony en Samsung gebruikte veel symbian. Het was niet zo dat ze een compleet nieuwe markt aan het bedienen waren. Smartphones bestonden al voor de eerste iPhone. Mijn Nokia n95 kon zelfs veel meer als de eerste iPhone.

Daarnaast zie ik Android 2.3 als Windows Mobile 6.5 en Android 4.0 meer als Windows Phone 7. Want ook Google heeft enorme veranderingen door gevoerd in het UI en gebruik ervan.

Windows Phone UI was gewoon zo soepel omdat wat er niet is kan het systeem ook niet belasten he. Maar je merkte echt wel bij de Apps dat de CPU het niet echt aankon hoor. De UI verder was wel altijd soepel. Totdat je een app opstarte... dan was het meleur.

@ Sake

Wereldwijd zit Windows Phone nog lager als Symbian.
http://wmpoweruser.com/wi...astest-growing-mobile-os/
Dit is zelfs een WP biased website...

2% wereldwijd. En als je van 1.2 naar 2% gaat ja.. dat is een grote verandering. Maar waarom ze niet eens boven symbian uit komen?
Als die net zo goed geintroduceerd wordt als de surface........ bijna 5 maanden Marketing om iedereen lekker te maken. Dan wanneer je hem wil kopen, kan je hem niet bestellen in Nederland. Vervolgens is het ding uitverkocht in de omliggende landen.

Raar is wel dat je hem via Engeland naar Nederland kan verzenden, maar zonder factuur adres in de UK kan je hem weer niet bestellen. In Duitsland of Frankrijk kan je hem ook bestellen, maar zit je weer met de keyboard layout.....

Ja ik zit te wachten op de surface, maar raak steeds meer gedesillusioneerd. Met de Surface phone zal het wel niet anders zijn. Dan heb je hem 3 maanden later en dan is hij door de concurrentie al weer ingehaald.

Het leven van een early adopter......
Als die net zo goed geintroduceerd wordt als de surface........ bijna 5 maanden Marketing om iedereen lekker te maken. Dan wanneer je hem wil kopen, kan je hem niet bestellen in Nederland.
Dat was al vanaf het begin duidelijk, aangezien bij de presentatie al onomwonden werd gezegd dat MS zijn eigen Stores alleen ermee zal voorzien.
En Nederland is te klein voor een vaste Store. Ook dat was in de zomer al bekend.
Helaas. Ik vind het ook jammer, maar het is voorlopig niet anders totdat de Popup Stores deze kant uit komen.
Vervolgens is het ding uitverkocht in de omliggende landen.
Volgens mij zegt dat juist dat Microsoft hiermee een hele goede zet heeft gedaan.
Ik bedoel: je hele voorraad kwijt kunnen binnen iets meer dan een week sinds de aankondiging?

[Reactie gewijzigd door alt-92 op 3 november 2012 19:19]

Dat microsoft een goede marketing campagne heeft gedaan, dat klopt. Dat kan niemand ontkennen. Het product is gewild. Het lijkt dat de timing wel in orde is. Helaas loopt de productie (voor mijn gevoel) wat traag.

Waar ik op doelde was meer persoonlijk. Waarom niet de surface aan heel Europa verkopen via een paar stores en de keuze voor de keyboard layout mogelijk maken. Gewoon een EU store, i.p.v. via ieder land apart. Ik persoonlijk hoef het ding niet in mijn handen te hebben om te weten dat ik hem wil hebben.

Microsoft Nederland heeft een hele unieke benadering genomen. Zij verkopen niet zelf, niet via een fysieke MS store, maar gaan via Coolblue verkopen. Laten we hopen nog voor de kerst.

Maar goed, na een gesprek met MS liet de medewerker mij weten dat de Surface zeer binnenkort naar Nederland komt en dat ik het beste kon wachten tot hij hier beschikbaar was.

Dus wacht ik....
Waarschijnlijk het toestel met codenaam "Juggernaut Alpha".
.
Edit:
Link = http://www.phonesreview.c...eing-tested-by-microsoft/
Of nog meer: http://www.bing.com/searc...ut+alpha&sc=0-0&sp=-1&sk=

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 3 november 2012 18:14]

Ik moet jullie teleurstellen. De Juggernaut Alpha is dat prototype/dev ding wat ik ook heb. Werd gebruikt door Joe Belfiore on stage de eerste keer met zijn wp8 demo en ook op Techned was dat toestel te zien (dat lelijke dikke zwarte ding)
Quote op wp7.nl

Daarnaast zijn die app statistieken heel makelijk te manipuleren.

[Reactie gewijzigd door Wietsee. op 3 november 2012 21:05]

Voor mij gaat het voorlopig echt tussen Nokia en Microsoft als het gaat om een WP8.

Nokia een "premium" behuizing (gelijk aan die van HTC) maar met als extra de camera en Nokia Drive. Waar microsoft mee komt ben ik heel benieuwd naar, het beloofd veel goeds na het zien van de Surface!
Ik denk eerlijk gezegd dat het gewoon een Nokia onder Microsoft label zal zijn...

Er is immers een vergaande samenwerking...
Was het niet zo dat als er op korte tijd blijkt dat de WP8 lijn van Nokia, HTC etc. niet aanslaat ze dit als "back-up" hebben als laatste redding.

Ben overigens vreselijk benieuwd wanneer ik mijn Lumia 920 kan halen :D
Ik zou dus die Lumia 920 laten zitten en wachten op waar Microsoft nu mee komt.. :) Wachten is toch al heel gewoon geworden bij Windows Phone releases. Zijn de WP consumenten toch al gewend.
Nee hoor. Geen Android snaar geraakt. Ik had het over releases.. En jij over Updates. Dus ging je een ander onderwerp aansnijden terwijl ik over releases had.
Ik had het over dat de WP phones allemaal zo lang op zich laten wachten. Is toch zo? Of lieg ik...
Er is maar 1 grote telefoonbouwer op de markt die z'n telefoonupdates goed georganiseerd afhandeld.

Het is niet Samsung, Google, MS, Sony of Nokia.
3x raden welke het wel is.
Helaas voor jou is het wel degelijk MS. Alle telefoons met WP werden mooi gelijk voorzien van de 7.5 update, onafhankelijk van het het merk of toestel. Daarmee kreeg je ook dat 99% van de gebruikers uiteindelijk op Mango draaide, in tegenstelling tot Android, waar nog steeds de helft op een 2.X versie draait.
Mooi zo, een reference design á la Nexus series waar andere fabrikanten dan hun best voor mogen doen om het beter aan te pakken.
Microsoft legt dit keer de lat wat hoger waar OEMs overheen moeten. Is niet erg, Acer moet niet zeuren.
het is allemaal niet zo erg..
de eigen productie van ms zou alleen verkocht gaan worden in hun eigen ms store en zich vooral richten op de zakelijke markt ..
dus de concurentie heeft er opzich niet onder te lijden daarbij komt dat toestel voor zover ik de geruchten moet geloven pas volgend jaar . en waarom zou het slecht zijn.
nokia blijft echt wel windows phone toestellen maken ook htc zal zeker in de running blijven ..
en voor de rest is het eigenlijk alleen samsung die mss interesant is om toestellen uit te brengen ..
vergeet ook niet dat de telefoon markt groot genoeg is straks . aangezien ze groot ingezet hebben bij ms. je word doodgegooid met reclames en in veel tv series en films zie je steeds vaker wp toestelle nvoorbij komen.. ze zetten groot in en dat is niet voor nix .
het kan natuurlijk altijd nog floppen maar ik denk dat het gewoon tijd nodlig heeft voor ze grote sprongen omhoog gaan maken aangezien tablets desktops en phones alemaal zon beetje in elkaar verweven zitten straks is het logisch dat meer mensen ook een passend toestel kiezen in the long run.. en dan komt er ook vanzelf meer ruimte voor meer concurentie .en blijven de andere hardware fabrikanten gewoon wp toestellen maken want het levert dan toch geld op of ze het leuk vinden of niet

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee