Nokia brengt Lumia 920 pas later uit in Nederland

Nokia brengt zijn nieuwe vlaggenschip Lumia 920 vooralsnog niet uit in Nederland. Vanaf november kunnen klanten in vijftien landen de nieuwe Windows Phone 8-smartphone aanschaffen. Een release in Nederland volgt vermoedelijk in december.

Zowel de Lumia 920 als de Lumia 820 is vanaf deze week te koop in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, zo laat Nokia weten. Later in november volgt de release in onder andere Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten. Nederland, waar de Lumia 800 vorig jaar als eerste uitkwam, staat niet in de lijst van vijftien eerste landen.

Een uitnodiging van Nokia aan de pers toont dat de Nederlandse presentatie van de Lumia 920 is gepland voor 27 november. De ervaring leert dat de release rond die datum of vlak erna plaatsvindt, waardoor het voor de hand ligt dat het toestel eind november of begin december in de Nederlandse winkels ligt. Over een release in België is nog niets duidelijk.

De Lumia 920 is het nieuwe topmodel van Nokia en heeft een 4,5"-PureMotion HD+-lcd met een resolutie van 1280x768 pixels. PureMotion HD+ levert volgens Nokia beelden op die vloeiender zijn door een hogere refreshrate. In de whitepaper van die technologie wordt uitgelegd dat dit te maken heeft met 'panel overdrive'. Het scherm kan daarnaast met handschoenen of willekeurige objecten worden bediend door een technologie van Synaptics, die als marketingnaam 'super sensitive touch' heeft gekregen.

De 920 heeft een camera die door Nokia PureView is gedoopt, vanwege de optische beeldstabilisatie en het vermogen om in donkere omstandigheden nog goede kiekjes te maken. De resolutie van de sensor is 8,7 megapixels. Ook is 'rich recording' aanwezig in het toestel, waardoor hard geluid zonder vervorming moet kunnen worden opgenomen. De telefoon draait op het maandag door Microsoft gepresenteerde Windows Phone 8.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

30-10-2012 • 09:33

111 Linkedin

Reacties (111)

Wijzig sortering
Aan de ene kant heel erg jammer dat we er (nog) langer op moeten wachten, gemiste kans van Nokia als je het mij vraagt...

Inkoop actie dan maar? ;)

Aan de andere kant, op deze manier komen er meer reviews van dit toestel en kun je je keuze tussen de 920 en een andere toestellen beter overwegen.
Nu is het eigenlijk nog 'blind' een toestel kopen omdat er nog vrijwel geen WP8 toestel reviews zijn.
Als jullie een inkoopactie doen wil ik wel meedoen :D Ik wacht echt al zo lang op de lumia 920. Ik heb mn iPhone al meer dan een maand geleden verkocht en nu ben ik aan het knoeien met een nokia gsm die niet meer wilt opstarten.. Misschien dat ik gewoon eens naar duitsland ga dan.
ongeveer in hetzelfde schuitje. ongeveer 2 maanden geleden stierf mijn HTC na zijn eerste zwemles en zit ik sindsdien op mijn oude nokia 6310i te wachten op een nieuwe nokia. zou begin november zijn, vorige week nog met een KPN medewerker aan de telefoon gezeten over een nieuw abbo, wou mij wat aansmeren en vroeg hem naar de Lumia 920, ik zou deze week gebeld worden had hij het over (ben benieuwd)
Gezien dat kreng binnen nu en een week eigenlijk in heel europa te verkrijgen is, vind ik het vreemd als hij pas de 27ste uitkomt hier. Dit terwijl Nokia normaal Duitsland en Nederland tegelijk pakt met het releasen van nieuwe toestellen.
Ben ook van de partij met een inkoop actie! :) Forum draadje wellicht?
Anoniem: 479901
@Derice30 oktober 2012 13:09
Hier sluit ik me graag bij aan,
na de berichten te hebben gelezen hou ik nog een maand wachten nooit vol D:
Een paar weken wachten is nu toch geen ramp. We zijn toch geen kleuters die wachten op Sinterklaas voor de geschenken. Het zal zijn redenen wel hebben.
Maar het is weer genoeg aangrijpmomenten om hard te gillen 'WP8 is een faal!'. Zolang ze voor kerst in de schappen liggen, zie ik niet zo het probleem.
Nee het is geen ramp, maar het toestel is 2 maand geleden al aangekondigd. Dan is het wachten nog op de officiële release van WP8 wat gister was en dan nog eens een dikke maand moeten wachten. Houd er maar rekening mee dat zodra die in NL te verkrijgen is, de oplage minimaal is. Wil je bv een andere kleur dan zwart, dan zul je hws nog 2 weken extra moeten wachten. Het is gewoon niet aan te zien hoe MS en Nokia een erg mooie telefoon aankondigen en dat de consument in diverse landen nog dik 3-4 maand moet wachten.
Apple doet dat vele malen beter.
Een paar weken wachten is nu toch geen ramp. We zijn toch geen kleuters die wachten op Sinterklaas voor de geschenken. Het zal zijn redenen wel hebben.
Nou, eigenlijk heb ik dat gevoel nu wel gezien hij begin december word verwacht. Zou toch mooi zijn als ik deze 5 December van Sinterklaas krijg :)

[Reactie gewijzigd door NSG op 30 oktober 2012 12:19]

Dit is echt balen, mijn abonnement is allang verlopen maar ik wil absoluut de Lumia 920 hebben. Wachten dus maar.
Anoniem: 126717
@RoccoS30 oktober 2012 09:43
Meer tijd om het gunstigste aanbod uit te zoeken. ;)

Ik wil hem ook hebben, pracht van een toestel, en hij is wat groter dan mijn Lumia 800.
Pracht, sluit ik me aan. Maar of die praktisch is.

heb deze even geleden in me hand gehad. Werkt lekker intiatief, gebruiksvriendelijk en somehow logisch maar ....

De ene applicatie vereist portrait, de andere landscap. Hierdoor ben je het apparaat continue in je hand aan het draaien en om terug switchen. Misschien kwestie van gewenning, maar ik vond het na 5min. wel irritant worden. Iedere applicatie heeft zo zijn eigen instellingen, en dus moet je weer je telefoon draaien.

Dat ik (linux geek puur sang) dit zeg; microsoft heet mooie product gelanceerd wat potentie heeft!! Maar in huidige vorm meer irritatie veroorzaakt dan wegneemt. Benieuwd hoe het over half jaar werkt...
Hoezo vereist het portrait of landscape? Met WP8 zou het volgens mij over moeten zijn als ik zo naar de reviews kijk. Overigens hadden alleen games landscape nodig en het OS zelf vooral portrait, maar vraaag me af waar je dan het heen en weer van kreeg want dat heb ik zelf totaal niet
maand of 2-3 geleden 920 getest, weet de exacte toepassingen niet maar ging zo iets als;
calc - portrait
sms - landscape
telefoonboek - portrait
browser - landscape

ding blijft maar draaien in de palm van je hand. misschien dat heden dag anders is, maar bij een android/apple heb ik die ervaring niet.
Ik weet heel zeker dat de browser en de sms app opstarten in portrait.
Nou zo zeker zou ik niet zijn :)

Net even getest op mijn HTC 8X

Zet apparaat in landscape, en start de volgende apps:
calc - start op in landscape (*)
sms - start op in landscape
telefoonboek - start op in portrait
browser - start op in landscape

Dus enkel het telefoonboek, en dat is logisch daar dat een panorama app is. Bij sommige apps kijrg je wel een mooie draai-animatie, maar dat is express. De gebruiker hoeft niet zijn telefoon te draaien, te schudden, etc. Het is gewoon zoals het hoort.

Ik denk dat die 920 gewoon oude software had.


*) de calc app heeft trouwens net als in WP7.5 drie standen, afhankelijk van hoe je de telefoon houdt. Je hebt gewoon, scientific en programmer modus. Gewoon draaien en de calculator wisselt tussen deze standen.
Dit is complete bullshit, hij werkt met sms en de browser nét zo goed in portrait
Op m'n Android tablet heb ik anders ook apps die het alleen op portrait of landscape doen hoor. Probeer de Tweakers app eens in landscape te bekijken, krijg je een behoorlijk stijve nek van (out of the box i.i.g., heb nog niet gezocht of dat in de instellingen te wijzigen is - vind het ook niet zo spannend eerlijk gezegd)
Dat de ene app portrait en de andere weer landscape gebruikt zie je in bijna alle smartphone os'en. Filmpjes zijn bijna altijd landscape.
Inderdaad klote. Dan maar kijken of de concurentie een gelijkwaardig model heeft. Heb geen zin meer om te wachten.
Moet je gewoon een afspraak maken dat alle Tweakers die dit toestel los kopen naar Duitslang gaan en dan met ze alle een Lumia 920 kopen haha!

Zelf wacht ik ook op de Lumia, maar omdat ik de 920 met abbo wil halen zal ik dus nog 4 weken moeten wachten!!
Moet je gewoon een afspraak maken dat alle Tweakers die dit toestel los kopen naar Duitslang gaan en dan met ze alle een Lumia 920 kopen haha!
Dat is nog niet eens zo'n gek idee! Forum draadje wellicht? :P
Je zult dit toestel vast via Amazon.de kunnen aanschaffen :), hoef je niet eens de deur uit.
Argh.. nog langer geduld hebben.

weekendje London dan maar, of tripje Oberhausen of Munster.
In Londen zijn ze niet verkrijgbaar, UK krijgt ze later pas(of niet). Werd in de presentatie gisteren al verteld.
Anoniem: 230001
@iAdema30 oktober 2012 11:12
Ze hebben toch een exclusiviteitscontract met een 4G provider in de UK?
Zeker wel de UK! Zie hier onder.


Nokia Lumia 920 and Nokia Lumia 820 now shipping

Focused ramp-up of first Windows Phone 8 smartphones over coming weeks

Espoo, Finland - Nokia today announced that the Nokia Lumia 920 and the Nokia Lumia 820 will reach the first operators and retail outlets in select countries this week. Both phones will appear in stores in France and the UK this week, then Russia, Germany and further select markets throughout the rest of November*.

In the US, AT&T will introduce the Nokia Lumia 920 and the Nokia Lumia 820, Verizon Wireless will sell the newly announced Nokia Lumia 822, and T-Mobile will offer the Nokia Lumia 810. All three will have phones in stores in November.

"After seeing the enthusiastic response to the incredible innovation in the Nokia Lumia 920 and Nokia Lumia 820, we're eager for people to start experiencing the phones for themselves," said Jo Harlow, executive vice president, Nokia Smart Devices. "We are focusing our efforts on working with partners who recognize the value of that innovation, and who are committed to helping Lumia and the Windows Phone platform break through in key markets around the world."

The Nokia Lumia 920 includes the latest Nokia PureView camera, capturing five times more light than competitor smartphones for bright pictures without flash, even indoors and at night. It also features built-in wireless charging, making it easy to keep the battery topped up throughout the day, as well as a better-than-HD display. The Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 810 and Nokia Lumia 822 offer exchangeable covers in a range of vibrant colours, including the option to add wireless charging. Like the Nokia Lumia 920, they boast the world's most sensitive touchscreen and Nokia ClearBlack display technology for easy visibility in the brightest sunlight. All phones come with the full suite of Nokia navigation applications, including Nokia City Lens, as well as Nokia Music for unlimited music streamed directly to the phone.

Operators and retailers will announce local pricing and exact availability for each country.

*During November, the Nokia Lumia 920 will reach Australia, France, Germany, Hong Kong, India, Italy, Poland, Russia, Saudi Arabia, Thailand, Turkey, the United Arab Emirates, the UK, the US and Vietnam.
Mooi gevalletje van 'future-ware'. Hoe lang geleden is deze telefoon nu al aangekondigd? Hoe vaak is het al onderwerp op tweakers?

Als Nokia en/of Microsoft er niet op 1 of andere mannier achter hadden gestaan, dan had het lang niet zo'n nieuwswaarde gehad en pas op de echte introductie in het nieuws gekomen. Minstens de helft van de mensen hierboven die op het toestel wacht had al een ander toestel gekocht.

Hoeveel er uiteindelijk spijt krijgen (van het wachten of van de aankoop) wordt helaas nooit onderzocht, maar toch zou ik het wel willen weten.
Dat is inderdaad weinig onderzocht. Sowieso is het een probleem, als een product zo vroeg wordt aangekondigd, er een hele hype ontstaat. Veel mensen creëren dan verwachtingen die de fabrikant nooit kan waarmaken. Dit zorgt voor veel teleurstellingen, en resulteert in negatieve reviews.
Maar in mijn ogen lijkt het me voor een fabrikant zeker interessant om te zien wat mensen na de aanschaf van hun toestel vinden?
Nokia had er voor kunnen kiezen om hun productpresentatie op 24 oktober te houden ipv september en zorgen dat hun producten tussen 1 en 15 november beschikbaar zijn. Gelijk een pre-order op 24 oktober had ze direct omzet opgeleverd.
Ik vind inderdaad dat ze niet erg voortvarend overkomen. Er wordt wat aangekondigd en vervolgens gebeurd er niets .. geen verkoop datum niets. Dan doet Microsoft de aankondiging en vervolgens blijft het weer onduidelijk wanneer Nokia precies in Nederland op de markt gaat komen met hun wp8 modellen. Ik zit te twijfelen of ik mijn Symbian maar eens moet vervangen. Zat te denken aan Nokia wp8 model maar denk dat ik maar eens ga kijken naar htc modellen. Ik had verwacht dat Nokia er nu wel vol op in zou zetten wat onder andere betekend dat ze gelijk in de markt hadden moeten springen maar het blijft erg stil.
Gemiste kans dit, ik denk dat de mensen die graag windows phone 8 willen gebruiken toch stiekem gaan overwegen om een ander toestel dan dit te kopen.

Erg jammer aangezien het mij echt een top toestel lijkt, ik zit er zelfs aan te denken om mijn S3 ervoor op te geven...
Dat heb ik hetzelfde, ik wil graag mijn HTC One X inruilen voor een nieuwe met name grote Windows Phone toestel. Tot nu toe fanatieke Android fan maar nu met Windows 8 en de integratie met Windows Phone krijg ik toch kriebels. #theygotme
Ik denk dat een HTC 8X ook zeker het overwegen waard is. De ATIV weet ik niet zo goed, k vind het nogal een plastic goedkoop toestel aan de hand van het uiterlijk.
Anoniem: 453925
@colvano30 oktober 2012 11:14
En dat zal misschien juist extra impulsen geven aan de Windows Phone 8-markt. Als je ziet met wat voor plastic Android rommel Samsung tegenwoordig de markt bestiert, dan zal dit misschien een keuze zijn voor Samsungklanten 'die wat anders willen'... ;)
Anoniem: 256169
30 oktober 2012 10:05
Nog zo lang wachten? Waarom brengen ze hem niet gelijk uit zoals apple dat doet. Voor dat de providers hem hebben ben je weer een paar weken verder. Een gemiste kans
Omdat Apple een Apple store heeft, en Nokia geen Nokia store. De distributie gebeurt via andere kanalen.
Anoniem: 230001
@biglia30 oktober 2012 11:14
HTC kan toch wel gewoon van begin af aan leveren?
Huh?
iPhone5 was ook weken eerder in de VS te krijgen en daarna pas in NL.
Volgens mij wordt Nederland zo'n beetje als de speel/proeftuin van europa neergezet, is de bezettingsgraad van smartphone's bijna groter dan waar ook ter wereld, maar waarom loopt NL dan overal de boot mis bij Microsoft gerelateerde produkten??

Want daar komt het wel zo'n beetje op neer, MS laat de Surface nog niet naar NL komen, WP8 weer wel maar beperkt en een fabrikant (HTC) die wel goed voor zijn markt zorgt, maar niet door de "grote partner"Nokia...

Mijn gevoel hierbij is steeds meer dat vooral Microsoft benelux geen ballen heeft om te zorgen dat de partijen ook hier een voorop lopen. De inport uit omringende landen is al jaren voor veel zaken gigantisch, zo ook met de lumia's in het begin.

Hoeveel moeite zou het MS kosten om ook hier niet telkens te falen en Nokia hier in een (vragende!) markt direct weg te zetten?

Ik blijf dan wel gewoon HTC trouw als Nokia blijkbaar niet zo graag wil..

[Reactie gewijzigd door BAMMER op 30 oktober 2012 12:14]

Anoniem: 415735
@BAMMER30 oktober 2012 12:39
...Volgens mij wordt Nederland zo'n beetje als de speel/proeftuin van europa neergezet, is de bezettingsgraad van smartphone's bijna groter dan waar ook ter wereld, maar waarom loopt NL dan overal de boot mis bij Microsoft gerelateerde produkten?? ...
Vorig jaar behoorde Nederland tot de eerste zes kernlanden waar de Lumia 800 werd gereleased (bron: tweakers). Het lijkt me dan ook sterk dat NL overal de boot mis loopt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415735 op 30 oktober 2012 12:42]

maar de 900 was veel later hier en ook met de services die pas later worden geïntroduceerd, is 't gewoon gedoemd te mislukken.
DIe 900 ja, dat was eigenlijk wat/degene die ik bedoelde!

Daar was juist enorm veel vraag naar bij mensen in mijn directe omgeving.
Ze begonnen daar al een bootje te missen volgens mij. Dat zijn htc's geworden..
Anoniem: 423225
30 oktober 2012 12:46
Wat al eerder is aangegeven: Door de aankondiging van alweer 2 maanden geleden zijn de verwachtingen behoorlijk hoog geworden. Nu met de aankondiging van de Nexus 4 van Google wordt de concurrentie nog groter, vooral vanwege de lage prijs en de beschikbaarheid (eind november in Nederland). Ik denk namelijk dat de meeste mensen die een Lumia willen kopen switchen van Android (of iOS). Op deze manier zouden veel potentiele switchers van een maand geleden toch maar bij hun vertrouwde Android blijven en upgraden naar een Nexus 4.
Bij mij was het of een 920 of een Nexus 4 maar de prijs heeft de doorslag gegeven voor mij.
Zou de 920 ook als Nexus toestel gekomen zijn dan was het de Nokia geworden. :)
Daar hoef je niet bang voor te zijn Nokia heeft een exclusieve deal met Microsoft dat hun high-end toestellen enkel met WP worden geleverd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee