Apple biedt excuses aan voor iOS 6-kaarten

Apple-topman Tim Cook heeft in een open brief excuses aangeboden voor de veelbekritiseerde kaartensoftware van het mobiele besturingssysteem iOS 6. De ceo adviseert gebruikers voorlopig alternatieve software te gebruiken.

In de brief geeft Cook toe dat Apples kaarten van onvoldoende kwaliteit zijn en verzekert hij gebruikers dat er hard aan verbeteringen wordt gewerkt. Hij geeft echter niet aan hoe lang het nog zal duren voordat Apple de kwaliteit van de Maps-applicatie op orde heeft. Apple raadt gebruikers aan om voorlopig een andere kaartenapplicatie te gebruiken, zoals Bing, MapQuest, Waze of de webapplicaties van Google of Nokia.

In iOS 6 is de traditionele kaartenapplicatie van Google vervangen door een door Apple zelf ontwikkelde variant. Al snel na de lancering van iOS 6 regende het klachten over fouten in het kaartenmateriaal. Zo hebben sommige steden namen die al tientallen jaren niet meer in gebruik zijn, worden poi's verkeerd geplaatst en worden niet-bestaande wegen getoond. Ook binnen Nederland zijn heel wat fouten te vinden: het Amsterdamse Science Park wordt door Apple bijvoorbeeld beschouwd als natuurgebied, en zoeken naar het Centraal Station in dezelfde plaats levert alleen nabijgelegen winkels op. Het ontbreken van met Street View vergelijkbare functionaliteit heeft eveneens voor veel kritiek gezorgd.

Het komt maar zelden voor dat Apple zich genoodzaakt ziet om excuses voor slecht functionerende producten aan te bieden. In 2010 kwam het bedrijf na de lancering van de iPhone 4 onder vuur te liggen toen bleek dat het netwerksignaal kon wegvallen als de telefoon op een bepaalde manier werd vastgehouden. Hoewel topman Steve Jobs uiteindelijk excuses aan ontevreden kopers aanbood, bleef hij van mening dat het antenneprobleem overdreven werd.

Een van de foutjes in Apples Maps-applicatie (rechts): het Science Park is geen park maar een bedrijventerrein, zoals Google Maps (links) laat zien

Door Daniel Kegel

28-09-2012 • 17:00

305 Linkedin

Reacties (305)

305
268
143
13
1
56
Wijzig sortering
Apple wilde gesproken navigatie van Google hebben, Google wilde dit niet geven omdat dit een oog appeltje is voor android telefoons. Apple heeft toen een jaar voor het aflopen van het contract googlemaps eruit gehaald, Google wist van niks altans niks officieel en is pas sinds sinds kort bezig met het ontwikkelen van een app. In deze app willen ze een nieuwe functie inbouwen waardoor het langer zal duren dan dat het zou duren als ze de zelfde functies als io5 zouden aanbieden. Ook denk ik dat Google denkt van laat Apple maar even zweten, maar dit laatste is door mij uit de lucht gegrepen.
De meest uitgebreide links hierover:

Waarom:
http://allthingsd.com/201...-voice-guided-directions/
Bottomline: De onderhandeling liep spaak
Sources tell AllThingsD that Google, for example, wanted more say in the iOS maps feature set. It wasn’t happy simply providing back-end data. It asked for in-app branding. Apple declined. It suggested adding Google Latitude. Again, Apple declined. And these became major points of contention between the two companies, whose relationship was already deteriorating for a variety of other reasons, including Apple’s concern that Google was gathering too much user data from the app.

“There were a number of issues inflaming negotiations, but voice navigation was the biggest,” one source familiar with Apple and Google’s negotiations told AllThingsD. “Ultimately, it was a deal-breaker.”
Waarom nu:
http://daringfireball.net...ming_of_apples_map_switch
Bottomline: vanwege jaarlijkse updates iOS waardoor het contract met Google te vroeg ophield. En een onderschatting van het probleem.
Dat Google geen alternatief klaar heeft is oftewel kinderlijke nativiteit of de onschuld spelen terwijl ze Apple gaar laten koken.
Ik denk het eerste, vele miljoenen gebruikers van Maps minder is niet wat Google wilt. Locatie is te belangrijk voor ze (Google Maps, Lattitude, Zelf navigerende auto, etc.) Ze hebben goed door dat locatie dé key is in next gen adverteren.
Zie ook de case vs Skyhook:
http://www.nytimes.com/20....html?pagewanted=all&_r=0

En een nieuwe app-store feature sectie voor mapping apps:
http://www.macrumors.com/...ion-for-alternative-maps/


Een bonus voor degene die genieten van de ellende:
http://www.mtonic.com/applemaps/

Van alle steden in Ontario, Canada, slechts 40% goed of bijna goed. Erg droevig.
Link via Daring Fireball waar ze wel terecht opmerken dat een vergelijkbaar experiment met Googlemaps de cijfers perspectief geeft.


Edit:
En nieuwe data, inderdaad presteert Google NIET beter in Ontario:
http://vore.cc/post/32503374905/old-maps-vs-new-maps

Extra bonus, helaas minder goed voor degeen die genieten van de ellende:
http://appleinsider.com/a...ddress-to-lose-ios-6-maps

Ja, "do no evil"-Google had het nodig om een niet bestaand adress te gebruiken in een advertentie van Motorola over hoe slecht de nieuwe iOS maps wel niet waren...

[Reactie gewijzigd door curumir op 30 september 2012 01:21]

Ik heb die eerste link enkele dagen geleden ingediend via de niewssubmit. Gezien de positieve beoordeling van de twee voorgaande bijdragen zou een artikel erover interessant zijn geweest voor de gemiddelde Tweaker. Ik had verwacht dat de redactie het wel op zou pikken maar vreemd genoeg heeft men dat niet gedaan. Nu staat het veel minder zichtbaar in de reacties op een gerelateerd artikel maar m.i. is die achterliggende reden veel informatiever dan alleen het effect ervan.

Sorry redactie maar jullie hebben hier IMHO een steekje laten vallen.
Je verwacht toch niet dat er een artikel in het nieuws komt dat Apple's handelingen enigszins kan verklaren? Dat ze geen falende megalomane advocaten sponsoren zijn? En Google wellicht ook mede veroorzaker is van dit alles...
Al een tijd geen Tweakers gevold denk ik. Men laat op het Apple/Google front best veel steken vallen.
Een late reactie, maar het leuke van Internet is dat nieuwe informatie steeds boven tafel komt. Laat ik voorop stellen dat het goed is dat Apple excuses heeft aangeboden, de data die de Maps app gebruikt is niet goed genoeg. Echter, het gaat hier om Apple, dat betekend dat voor en tegenstanders na de eerste (terechte) berichten de informatie zijn gaan vlooien op fouten. En die zijn natuurlijk gevonden.

Een aantal interessante links zijn:

Het vergelijk tussen Google en Apple met het zoeken naar plaatsen, groot en klein, in Ontario:
Het origineel:
http://www.mtonic.com/applemaps/

En het zelfde vergelijk voor Googlemaps:
http://vore.cc/post/32503374905/old-maps-vs-new-maps
Google data isn’t much better than Apple data, at least as far as this test is concerned

Google always returns a result, while Apple only seems to return results when they are a precise match, possibly explaining why the latter’s data appears to be less complete

This test doesn’t really tell us anything about how accurate the maps are, however, both because of the small data set, and because of the test’s nature
Nog een vergelijk tussen Apple en Google, achteraan een voor de rest kritisch stuk over de nieuwe maps (ja, op een apple site).
http://appleinsider.com/a...th_apples_new_maps/page/5
http://appleinsider.com/a...les-new-ios-6-maps/page/1

In het kort: ook Googlemaps stuurt mensen de verkeerde kant uit (tegen het verkeer in) en ook Googlemaps heeft mislukte renderingen van bruggen en eilanden. Heeft iemand daar al ophef over gezien?


En tenslotte, een link over "do no evil"-Google. Een artikel over de onbegrijpelijke ad waarin ze een niet bestaande postcode in New York gebruiken om te laten zien in een screenshot van de iPhone:
http://appleinsider.com/a...ddress-to-lose-ios-6-maps
De kaarten zijn dermate van onvoldoende kwaliteit dat excuses het minste is wat Apple kan doen. Ze hadden bij evaluaties van het project al door moeten hebben dat hun applicatie niet geschikt was voor lancering. Om achteraf gebruikers te adviseren andere software te gebruiken is in mijn ogen een pijnlijke zaak. Ik vraag me overigens af hoe zij dit duidelijk maken aan de gebruikers. Blijft het bij een publiekelijke excuses of krijgen de gebruikers ieder een melding waarin dit duidelijk wordt?
Hier in het westen klagen veel mensen inderdaad, maar in China schijnt het beduidend beter te zijn dan Google Maps.

http://appleinsider.com/a..._instead_praised_in_china

Hier komt het ook wel goed, zelf heb ik geen rare dingen gezien, maar gebruik het dan niet veel.

Wel vind ik het 3D nogwat buggy met het laden soms.
Netjes van de reactie, maar had de app erop laten staan of nog een jaar geboekt met Google, nog even en de maps zijn zoals ze horen, tot die tijd laat gebruikers naar 5.1 terug downgraden.
Dit wordt nu eigenlijk het interessante van het hele verhaal. Zonder precies te weten hoe Google het doet, mag het wel duidelijk zijn dat Google een gigantische berg employees op hun GoogleMaps heeft zitten. Daarnaast ook nog een legio aan mensen buiten de deur in auto's t/m satelieten aan toe.
Nu Apple, een gigantische berg met centen koopt een hoop kaarten en plakt deze aan elkaar en, tada een alpha app. Deze achterstand gaan ze nooit inhalen ongeacht hoeveel centen ze hebben. Google werkt net zoals MS jaren aan hun kaarten, dit loop je niet in een jaartje in.
Ik denk dat dit van Google dan ook een zeer slimme actie is, ze weten dat ze superieur zijn en dat Apple hun nooit kan aanraken tenzij ze via MS een app creeeren wat ook hoogst onwaarschijnlijk is. Dit is een gigantisch voordeel voor Google zeker als ze nog wat meer tijd zelf nodig hebben voor hun app.
Hoe Google z'n Maps zo goed krijgt, valt te lezen in dit interessante artikel. Kortom: (heel) veel handwerk dus ...
Bedankt voor dit mooie artikel. Geeft heel veel inzicht hoeveel werk er bij komt kijken.

Apple kan niet anders dan zijn data van andere partijen licenties te kopen om maar een beetje in de buurt te komen van de informatie die in google maps beschikbaar is.
Interessant leesvoer. Ik vraag me alleen nog wel steeds af hoe ze de data up to date houden. Stel er wordt ergens een straat bijgelegd. Informeert de gemeente de kaartenmakers, waaronder tegenwoordig ook Google?
Is het niet zo dat de applicatie is ontwikkeld met of kaarten gebruikt van TomTom? Deze NL fabrikant schijnt nogal wat ervaring te hebben met kaartenapps/apparatuur.
De kaarten zijn van verschillende leveranciers, waaronder inderdaad TomTom. Echter is het eindresultaat niet de verantwoordelijkheid van TomTom, maar van Apple. De interpretatie van ruwe data is waar het is foutgelopen, en waar de app dus tekortschiet.
Aangezien de iOS navigatie van TomTom wel prima werkt met goede kaarten is dit alles behalve de schuld van TomTom. De aangeleverde data zal waarschijnlijk verkeerd verwerkt worden waardoor er fouten optreden. Ook wordt er info van meer dan 1 partij ingekocht.
Nooit inhalen? Dat zal wel meevallen (het is Apple he), ze hebben een heel goed begin, maar ze moeten er wel echt nog wat geld tegen aan smijten. over 2 jaar uiterlijk zullen ze wel op het nivo van GMaps zitten.

Ik vind Apple maps overigens prima werken, het is niet foutloos, maar wel heel sterk, turn by turn werkt super, en de 3D maps van grote steden zijn adembenemend.
over 2 jaar uiterlijk zullen ze wel op het nivo van GMaps zitten.
Op het niveau van GMaps nu?
Ai... dat kun je je gebruikers toch niet aandoen?
Inderdaad, verouerd kaartenmateriaal aanbieden, ze moesten beschaamd zijn! Zeg dat op het niveau van Bing Maps, laatst was het van mijn woonplaats van 2010 (Google van 2005) en er zou naar het schijnt nieuw materiaal bijkomen.
Google weet ook wel dat in de gemiddelde stad er in 7 jaar niks verandert. Ik kan zo niks bedenken wat er bij mij is verandert in de afgelopen 10 jaar om eerlijk te zijn. Het is een kwestie van prioriteiten, en Google legt die waarschijnlijk bij belangrijkere lokaties.
Wat is er zo onwaarschijnlijk aan dat Apple zou gaan samenwerken met Microsoft? Als het hun zelf niet lukt, hebben ze niet veel andere keuze. Tevens heeft Apple al heel erg vaak naar Microsoft verwezen voor zoekmachine, etc. en nu voor kaarten.
Klopt, Bing is nu een van de standaard zoekmachines in iOS. Persoonlijk geef ik nog steeds de voorkeur aan Google, het lijkt toch alsof Google net iets beter 'begrijpt' wat je zoekt.
Google zou eens wat meer werk mogen maken van Oost Europa. Daar laten ze vele steken vallen. De satelliet foto's zijn ook verouderd, die van Bing en Apple zijn beter
In iOS6 hebben de gebruikers nu spoken turn-by-turn navigatie, bij google maps hadden/kregen/krijgen ze dat niet. Wat is beter ? Er zijn namelijk ook genoeg verhalen van mensen die wel tevreden zijn dat ze nu hun straat op de maps kunnen vinden, daar waar google maps dat niet kon. Mapping is niet zo simpel.
Gebruik alternatieve software maar tegelijkertijd Google Maps niet toelaten in de Apple Appstore? Wait wut? Of zie ik dit verkeerd...

[Reactie gewijzigd door Weyland op 28 september 2012 17:03]

k
Gebruik alternatieve software maar tegelijkertijd Google Maps niet toelaten in de Apple Appstore? Wait wut?
Ik denk dat ze Google maps er uit hebben moeten halen omdat ze niet nog een keer een 5-jaar durende licentie wouden.

Ik vind trouwens dat ze zelf de Google maps versie beschikbaar moeten stellen, of laten stellen zodat deze net als voor de update bruikbaar was. Ikzelf heb met mijn iPad elke dag kaarten ingelade op hotel waarna ik deze als interactieve kaart kon gebruiken tijdens uitstapjes.
Dat contract liep nog meer dan een jaar door, alleen Apple wou turn by turn in google maps voor ios alleen dat stond niet in het contract. Daarom zijn ze het zelf gaan doen
Klopt. Staat hier.
"Apple's Split with Google Over iOS Maps Driven by Turn-by-Turn Navigation Dispute"
Heb je hier een bron voor? Dit is voor het eerst dat ik iets concreets hoor hierover namelijk.
Wie zegt dat ze Google Maps verbieden? Google heeft zelf gezegd dat ze nog niks bij Apple ingediend hebben.
En de bestaande Google Maps app voor iOS5 dan, waarom kunnen ze die niet heractiveren ?
Dat betekend dat ze weer een licentie moeten nemen bij google.
Naast dat het geld kost vraag ik me af of google dit wel wilt.

Het ontbreken van een goede kaarten app kan er voor zorgen dat meer mensen andriod gebruiken ipv iOS.
Anoniem: 230001
@REDSD28 september 2012 17:22
De licensie schijnt nog een jaar geldig te zijn.

http://pocketnow.com/2012/09/26/apple-google-maps-deal/

Zal wel met Android te maken hebben dat ze te overhaast op een andere map over wilde gaan.
Andere inzichten over deze move.
kun je niet via de browser naar https://www.google.nl/maps gaan?
Is traag en ondersteunt geen caching of navigatie.
Tja, ik heb zelf niet echt een probleem met Apple's Maps, maar ik kan mij voorstellen dat mensen die veel reizen met de auto het irritant vinden om plotseling de verkeerde kant op te rijden.

Ik heb het gevoel dat het 'probleem' met Apple Maps echt heel erg gehyped wordt, terwijl het product gewoon pas een paar dagen op de markt is en dus nu pas op grote schaal ingezet wordt. Uiteraard zitten er af en toe een paar kleine bugjes in, maar da's toch altijd zo? We maken ons druk om 0.1% van het product dat niet helemaal klopt, terwijl de andere 99.9% van het product gewoon heel goed is.

Apple heeft deze keuze wel moeten maken, gewoon omdat Google een te grote speler werd op de kaartenmarkt en uiteindelijk is dat voor niemand goed. Je zou kunnen zeggen dat Apple beter nog een tijdje had kunnen wachten, maar juist door nu te releasen hebben ze de mogelijkheid om veel data te verzamelen en de bugs te fixen. Denk bijvoorbeeld aan opt-in GPS data vanuit auto's, waarbij heel snel gevonden kan worden dat bijv. een weg nog niet op de kaart staat, en wat populaire routes zijn om dat te gebruiken in hun wegingsalgoritmen voor de routeplanner. Maar denk ook aan handmatige input van gebruikers om de kaarten beter te maken. Google doet dit ook, en zij hebben gewoon meer tijd gehad om deze info te verzamelen. Kan je Apple natuurlijk moeilijk kwalijk nemen, want hun maps-app had gewoon minder gebruikers.

Het is jammer dat Tim Cook nu haast wordt gedwongen om deze uitspraken te doen. Voor de meeste mensen is Apple Maps gewoon een zeer goed product, maar een klein groepje mensen en media heeft ervoor gezorgd dat de media vol staat met verhalen en memes over hoe slecht Apple Maps wel niet zou zijn.

En laten we vooral niet vergeten dat toen Google Maps werd uitgebracht, het lang niet al deze features had. Apple Maps loopt enkele jaren voor op Google Maps toen het gereleased werd. Google Maps is destijds gebaseerd op vele bronnen van kaartinfo (net als Apple Maps) en daarna aangevuld door input van gebruikers. Apple Maps zit nu dus in deze fase, waarbij gebruikers bijvoorbeeld een 'science park' markeren als een normale wijk of industrieterrein, in plaats van een groen grasveldje. Dit wordt dan door Apple gecorrigeerd en zo wordt de kaart steeds beter. Helaas worden de mensen die echt afhankelijk zijn van 100% correctheid hierdoor getroffen, wat als een slechte zet van Apple kan worden gezien, maar de enige andere optie was om Google haar monopolie te laten behouden en dat lijkt me niet echt een optie voor Apple ;)

Is Google Maps beter dan Apple Maps? Ja. Heeft Apple een fout gemaakt door het te vroeg te releasen? Nee. Dit is gewoon hoe de release van een user-driven product werkt.
Is Google Maps beter dan Apple Maps? Ja. Heeft Apple een fout gemaakt door het te vroeg te releasen? Nee. Dit is gewoon hoe de release van een user-driven product werkt
Ik ben zelf veel bezig met kaarten dmv Arcgis e.d. Ik weet dus ook beetje hoe die kaarten samenwerken en hoe niet. De vele posts die ik tegenkom lijken allemaal een x aantal meter van de werkelijke kaart te liggen. Ook bij de 3D view, hier soms maar 3 meter.

Nu kun je zeggen dat dit een "klein foutje" is. Maar niks is minder waar, dat is een klein foutje voor een beginnende GIS-er (geographic information system). Wat er namelijk gebeurd is dat ze verschillende kaartmaterialen hebben samengevoegd en niet overal de juiste berekeningen hebben gebruikt om alles samen te voegen.
Zo heb je WGS 1984 (World Geodetic System [GPS]) RD- rijksdriehoek, Nederlands) oud en nieuw (versie 1 t/m 4.x) en Lambert (Belgisch systeem). Elk land en/of elke regio heeft zijn eigen kaartprojectie. Dit heeft weer te maken dat elk land anders plat wordt uitgestreken en elk land een ander coördinaatstelsel gebruikt. Je kunt dus geen WGS 84 over een RD_NEW kaart leggen. Doordat de tektonische platen verschuiven, verschuift de Nederland langzaam per jaar een paar coördinaten. Wanneer je dus een RD new v1 over een v4.x legt, zie je dus redelijk wat meters verschil.

Waar het op neer komt is het volgende, zolang je de juiste berekeningen gebruikt om de kaarten aan elkaar te knopen is er niks aan de hand. Dit kan best makkelijk, omdat de meeste software al deze projectie systemen in zijn systeem heeft. Kwestie van WGS transformeren naar RD-new V4.x en klaar! Iemand heeft fouten gemaakt, ook door kaartgegevens te gebruiken van tal jaar geleden (met dus ook andere projectie).

Hetzelfde geld voor de navigatie, dit soort routenetwerken worden ook van te voren gemaakt. Het gebruik van de verkeerde layers, geeft dus ook een foutieve uitkomst in je route. Erg slordig allemaal.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 28 september 2012 20:35]

Kun je die kaarten niet heel simpel aan elkaar lijmen door gewoon wat referentiepunten te definieren en daartussen te interpoleren?

Dan hoef je helemaal geen ingewikkelde berekeningen te doen.
Mooi hoe je van "ik weet een beetje" via "vele posts" naar "lijken allemaal" gaat. En dan meteen volgt met de conclusie dat ze een basale fout gemaakt hebben.

Zou best kunnen, maar een feit is dat jij niet weet wat Apple gemaakt heeft, dat uit een paar voorbeeld niet kunt afleiden en je conclusie misschien een beeeetje kort door de bocht is.
Apple heeft een aantal jaren twee bedrijfjes opgekocht die beroepsmatig bezeg waren met kaarten. Ik gok zo even los uit de pols dat die dit soort dingen ook weten.

Zelf zou ik willen zeggen dat de vele punten die wel goed gaan jouw theorie ontkrachten. Als het een structurele mapping fout is, zou dan niet alles structureel een aantal meters verschoven moeten zijn? Juist omdat het (veel) incidenten zijn lijkt mij dat er iets anders aan de hand is.
Dit is nog eens waardevolle insight in een waarschijnlijk onderdeel van het probleem. Ik denk ook, dat ze nu zeker het een en ander op dit gebied aan het uitvogelen zijn, maar zoals je het uitlegt laat ook zien dat de problemen hoe groot ze ook lijken, relatief klein en makkelijk op te lossen zijn.
En laten we vooral niet vergeten dat toen Google Maps werd uitgebracht, het lang niet al deze features had. Apple Maps loopt enkele jaren voor op Google Maps toen het gereleased werd. Google Maps is destijds gebaseerd op vele bronnen van kaartinfo (net als Apple Maps) en daarna aangevuld door input van gebruikers.
Wat mij vooral stoort is het feit dat je van iets wat tegenwoordig erg goed functioneert (Google Maps), naar iets gaat wat nog in de beginfase zit (Apple Maps). Ik zou het ook niet leuk vinden als ik van Office naar een nieuw programma (moet) switchen, terwijl dat nieuwe programma de helft van de features heeft ten opzichte van Office.

Of Apple Maps nou zo ontiechelijk slecht is of niet, de overstap van Google Maps naar Apple Maps is te groot om in één keer te doen. Apple had dit beter aan kunnen pakken door Apple Maps eerst in de app store te laten, daarna pas gaan pre-installen op smartphones, en wanneer dat goed gaat kan er worden besloten om de licentie van een uiterst goed functionerende applicatie stop te zetten/niet te verlengen.

[Reactie gewijzigd door Pimorez op 28 september 2012 17:52]

Je hebt 100% gelijk, alleen vergeet je 2 dingen

De licentie met google is verlopen, google heeft een sterk product wat waarde heeft, google is dus in staat te prijs op te drijven

Apple leeft al in onmin met google (Android) en wil dus liefst zo weinig mogelijk met google te maken hebben.

Apple zat qua Google maps dus in een vervelende positie, ze hebben hier dus de vlucht vooruit gekozen, en moeten daar nu de gevolgen van dragen...
Apple leeft al in onmin met google (Android) en wil dus liefst zo weinig mogelijk met google te maken hebben.
Uiteraard mee eens, maar als je het van de kant van de gebruiker bekijkt die een toch niet onaardig bedrag neertelt voor een iPhone 5, kan je je toch de vraag stellen waarom "ik" als gebruiker van Apple producten "gestraft" wordt voor het feit dat Apple een probleem heeft met Android.

De vraag is misschien vooral of Google veel zin heeft de licentie voor een "schappelijk" bedrag te verlengen. Enerzijds levert dat natuurlijk wel wat inkomsten op, maar anderzijds is een slechte Maps op iOS een extra argument pro Android, dat uiteindelijk misschien meer opbrengt. Ik vermoed dat de nieuwe Maps misschien helemaal geen keuze van Apple was.
Je wordt als gebruiker op het iPhone platform in de vorige versies van iOS ook door Google gestraft, aangezien zij op iOS een gekortwiekte versie van hun dienst leverde. Geen Turn by Turn navigatie en een stuk minder mogelijkheden dan dezelfde applicatie op het Android platform, zou dit niet een reden geweest kunnen zijn voor Apple om op zoek te gaan naar een andere oplossing?

Apple houd er erg van om zelf controle te hebben over zijn ecosysteem, Google Maps was een stukje binnen het ecosysteem, waar Apple maar weinig controle over had, dus het is logisch dat ze op zoek zijn gegaan naar een andere oplossing en dat ze niet opnieuw hebben gekozen voor een verlenging van een samenwerking met Google. Ze gebruiken nu ook partners, maar verdelen het nu over meerdere, waardoor het makkelijker zal zijn hier controle over uit te oefenen op de langere termijn (immers zijn ze nu niet meer afhankelijk van 1 aanbieder en daarmee hebben ze dus ook meer vrijheid om hierin te wisselen in de toekomst)
Apple leeft al in onmin met google (Android) en wil dus liefst zo weinig mogelijk met google te maken hebben.
Ik las vorige week nog dat Apple en Google op hoog (directie) niveau dagelijks contact hebben.
Vijandig contact is ook contact :p
Ze zijn naast concurrenten ook nog steeds op een aantal vlakken partners, net zoals Apple en Samsung elkaar aanvechten, maar ook partners zijn...

Denk aan het voetbal, Nederland - Duitsland is daarbij altijd een duel tussen gedoodverfde "vijanden" maar op zoveel vlakken hebben wij een goed contact met duitsers, op handelsgebied, toerisme en vast en zeker kennen veel mensen hier ook duitsers waar ze goed mee op kunnen schieten....

Het is mij dan ook een raadsel om hier zoveel mensen te zien reageren alsof Apple en Google elkaars vijanden zijn. Dat blijkt helemaal nergens uit.
Het is overigens niet alsof ze leren van het verleden, kijkende naar het Final Cut X fiasco. Daar was het gelukkig zo dat Final Cut 7 wel gewoon bruikbaar bleef, maar de 'nieuwere' versie was dermate gekortwiekt dat het zo'n beetje alles miste wat gemeengoed was geworden in de eerdere versies. Adobe haakte hier slim op in door 50% korting te geven aan voormalig Final Cut-gebruikers en in mijn omgeving zie ik steeds meer mensen overstappen. Nu zal dit Maps-debacle niet zo erg zijn als toen met Final Cut, maar een stomme zet van Apple is het zeker!
Van wat ik ervan heb gelezen begrijp ik dat de licentie van 10(?) jaar afliep. Dit was misschien niet voor een korte periode te verlengen dus moesten ze kiezen. Apart dat er geen Google Maps in de appstore is gekomen, lijkt bijna een actie van de kant van Google te zijn.

Maar goed, ze hadden natuurlijk ook bijvoorbeeld kunnen onderhandelen met MS of ze bijvoorbeeld Bing Maps voor een paar jaar konden licenseren.
Ik ben het met je eens dat het jammer is dat de MAPS functie gewoonweg niet functioneert. Daarnaast is het kwalijk te nemen dat je de GPS functie voor zeker wandelaars ronduit niet bruikbaar is en daarom naar web alternatieven moeten grijpen.

Maar wat wel kantekeningen nodig heeft is dat men ergens moet beginnen. En daarbij tijd moet geven om het verder te ontwikkelen.
Denk daarbij ook aan dat we misschien wel erg verwent zijn geweest met google maps.. Maar bedenk daarbij ook bij dat zij jaren voorop lopen. Ik hoop dat Apple snel verbetering kan laten zijn betreffende de MAPS app. Maar om Apple nou afteschieten dat ze geen extra licentie hebben genomen is een beetje kort door de bocht. Wie weet wilde apple het wel maar Google zelf niet. Of misschien zijn de licentie kosten voor apple omhoog geschoten?? over een paar maanden zal eea wel verbetert zijn en zal langzamerhand steeds meer en betere plaatsaanduidingen aanwezig zijn.
Het is jammer dat Tim Cook nu haast wordt gedwongen om deze uitspraken te doen. Voor de meeste mensen is Apple Maps gewoon een zeer goed product, maar een klein groepje mensen en media heeft ervoor gezorgd dat de media vol staat met verhalen en memes over hoe slecht Apple Maps wel niet zou zijn.
Waar haal je dit nu weer vandaan?! Gaat het er bij jou dan echt niet in dat er ook wel eens blunders worden gemaakt bij Apple? Als de CEO zijn excuses aanbiedt, is dit echt niet voor niets hoor... Ze weten bij Apple ook dondersgoed dat dit product eigenlijk gewoon nog niet af was en gewoon nog even hadden moeten wachten met releasen. Prima als er hier en daar nog een bugje of onvolkomenheidje inzit, dat hoort erbij, maar je kunt er gewoonweg niet mee weg komen als er veel relevante informatie ontbreekt!
Wat jij nu maakt is een cirkelredenering:
Apple biedt zijn excuses aan omdat de software slecht is.
De software is slecht omdat Apple zijn excuses aanbiedt.
Oh, je wil relevante informatie?

Het contract dat Apple met Google had liep tot ergens in juni volgend jaar. Dat is dus niet, zoals de media het telkens verwoord, een jaar geleden. Apple gaat niet een paar maanden voor de release van een nieuwe iPhone (wat tegenwoordig in september/oktober gebeurd) een compleet vernieuwde native app lanceren, alleen omdat het contract dan afloopt.

Daarnaast heeft Apple gewoon de gebruikers nodig om deze app af te maken. Weet je nog hoe dat ging met Google Maps in het begin? Even de planeet in een paar jaar in kaart brengen kun je als bedrijf niet alleen. Maar ik vind het wel erg apart dat Apple, Yelp inschakelt om invulling te geven aan bedrijven en andere plaatsen die Google ook allemaal in hun database heeft staan. Als er 1 bedrijf is wat een mega database van nuttige plaatsen heeft, is Google het wel. Sluit dan alleen voor dat een contract, en dan is die Maps app van Apple al gelijk een miljoen keer beter.
Ik kan me indenken dat een reus als Apple best wel een goed doordachte lange termijnvisie heeft. Het cancellen of niet verlengen van de licentie met Google hoort daar ongetwijfeld bij. Maar gezien de financieele middelen die dit bedrijf heeft snap ik niet waarom ze op dit punt de klanten in de kou laten staan. Ze wisten dit natuurlijk al heel lang en ze hebben dus ook al veel tijd gehad om dit echt fatsoenlijk te maken. Wat doen al die mensen daar eigenlijk ? Begint dit een trend te worden, software zien als bijzaak ?
Met het verschil dat Windows 8 upgrade $40 kost en de goedkoopste iPhone 5 $650. Nogal een verschil. Plus de jaren support op Windows 8.
Vreemd, volgens mij is de update naar iOS 6 vanaf iOS 5 gratis, als je een nieuwe computer koopt ben je ook meer geld kwijt, dan enkel die 40 euro/dollar voor de upgrade. Je vergelijking klopt in deze dus niet echt. Je bent immers niet verplicht om een iPhone 5 te kopen om iOS 6 te kunnen gebruiken.

Maar je hebt gelijk, je krijgt voor 40 euro/dollar zometeen ook een besturingssysteem welke volgens een Intel CEO (heeft hij teruggenomen ook) niet af is. Maar een rechter voorbeeld is misschien wel, dat ze een app store integreren in Windows 8, welke ook nog lang niet fatsoenlijk zal werken, simpelweg omdat er maar zeer weinig content in zit nog. Maar dit houd ze ook niet tegen en ongetwijfeld zal het als een trein gaan werken, maar dat betekend niet dat het al zover is.
sorry, maar wat een onzin zeg. een navigator op een mobiele telefoon die je alle kanten op stuurt behalve de goeie zie jij als een gehyped probleem? ga je zo alle foutjes van apple goed praten om zodoende altijd apple als king of smartphone land te kunnen noemen? google is misschien idd een te grote speler, maar hoeveel bedrijven zouden er mee weg kunnen komen da ze iets releasen waarvan ze weten dat t niet goed is en met de smoes komen die jij net opnoemde, dat ze op die manier data kunnen verzamelen om bugs te fixen? niemand, en weet je waarom? data verzamelen en bugs fixen doe je via een beta release, niet een final release.

Google maps had idd ook niet alle features die het nu heeft, maar jou naar de zuidpool sturen omdat je in berlijn een hapje wil eten is geen feature, en dat word ook niet op de apple map gezet door gebruikers, steden zijn gewoon geografisch vast gelegd die standaard op de map staan, dat ze dus vet fout gemarkeerd staan is de fout van apple die voor release gefixed had moeten zijn.

een navigator in deze tijd met deze knullige fouten mag afgerekend worden. zeker als je het aanschaf samen met een smartphone tegen de prijs van 600+ euro. je praat niet over een navigator van de aldi die je voor 25€ koop en waar je vooraf weet dat je voor verrrassingen kan komen te staan.
Koop jij je telefoon primair om mee te navigeren?

Je koopt nog steeds een multifunctioneel apparaat voor die 600 euro, waarmee ook genavigeerd kan worden, toegegeven dat de oplossing die nu meegeleverd wordt is verre van perfect of af, maar je gaat hierop gratis updates krijgen in de toekomst, wil jij je kaarten op een ander platform up to date houden, dan betaal je daar volgens mij ook jaarlijks best aanzienlijke bedragen voor (voor de geboden dekking)

Het is makkelijk bashen op een product of bedrijf als je slechts een handvol factoren pakt, zo kun je altijd een factor pakken die in jouw argumenten goed meewerkt en factoren die minder bijdragen of zelfs tegenwerken bij je argumentatie links laten liggen.

Genuanceerder kijken naar dingen mag ook. Ik denk dat dit probleem, dat een software probleem is minder zwaar gewogen mag worden dan een hardware probleem zoals ze die structureel in de iPhone 4 hadden gecreëerd. Nieuwe producten brengen dit risico altijd met zich mee. Ik denk dan ook dat als je geduld hebt je zeker zult gaan merken dat de weg die Apple gekozen heeft op termijn zeker gaat bieden wat je er nu van verwacht, het is alleen ontzettend jammer dat ze te vroeg dit op de markt gebracht hebben. Steve Jobs zou dit zeker niet zo gedaan hebben, ook al was hij ook niet perfect.
@huntedjohan En, hoe vaak heb je de afgelopen twee weken genavigeerd met de nieuwe Maps app van Apple?

Ik inmiddels 5x. Mijn ervaring: geen problemen met het zoeken van de adressen, en de navigatie verliep prima voor een product wat out-of-the-box werkt. Is dit een representatieve test? Tuurlijk niet, maar het geeft wel aan dat het wat subtieler is dan
een navigator op een mobiele telefoon die je alle kanten op stuurt behalve de goeie
edit: quote toegevoegd

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 135995 op 28 september 2012 18:56]

@ mr.maestro

sorry, maar de verhalen dat het probleemloos werkt zijn iets kleiner als de verhalen waar mensen dus echt hele andere kanten op gestuurd worden, en gewoon heel verkeerd uit komen. mag je mij gek verklaren maar dan vind ik dat de navigatie software een behoorlijke steek laat vallen. ze gebruiken alom geprezen mappen (tomtom) dus daar ligt het niet aan, dus het moet liggen aan de manier van integratie met hun software. hoe je ook wil praten, het is gewoon een fout. is het erg? nee, want elke software gigant maakt fouten. maar ik (persoonlijke opvatting dus ) vind het wel een fout dat je je gebruikers opzadel met deze fout terwijl je iets goedwerkends er willens en wetens uit gehaald heb. waar je gebruikers al gelijk over gingen klagen.

mensen lopen hier op tweakers keihard te janken dat ze met windows 8 de metro door hun strot gepushed krijgen, maar als apple google maps eruit knikkerd en ons opzadeld met apple maps (wat daarna ook nog niet helemaal vlekkeloos werkt) mag er geen kritiek op komen.

[Reactie gewijzigd door huntedjohan op 28 september 2012 21:19]

:'(

Wat jammer, hij vind mijn eigen straat niet eens. iPhone maar bij het oud vuil.
Je vergeet dat de Maps applicatie door velen gebruikt wordt als GPS en daar "blindelings" op vertrouwen.

Als je weet dat sommige mensen met goeie gps'en al op het treinspoor terechtkomen en erover beginnen te rijden, dan moet je niet vragen hoeveel frustratie er zal zijn met iOS apps.
Beetje vreemde vraag misschien, maar wie gebruikte de Google Maps applicatie om te navigeren? Turn by Turn navigatie was volgens mij niet mogelijk met de Google Maps applicatie op iOS.....

Hiervoor moesten al die gebruikers dus al een alternatief programma gebruiken en volgens mij werken die alternatieven nog steeds in iOS 6.

Dit is dus wel een enigszins vreemde conclusie om te trekken, dat gebruikers afhankelijk zijn van de Maps applicatie om ergens te komen, laat staan dat mensen er blind op kunnen vertrouwen.
Is Google Maps beter dan Apple Maps? Ja. Heeft Apple een fout gemaakt door het te vroeg te releasen? Nee. Dit is gewoon hoe de release van een user-driven product werkt.
Je weet dat Google 7000 man in dienst heeft enkel om Google Maps goed werkend te houden? Het gaat om meer dan "een paar kleine bugjes".
Apple vraagt veel geld voor de iPhone en dan verwacht je een product dat af is en niet dat je beta-tester bent. Daarom heb ik altijd Apple gekocht en ik was altijd erg tevreden. Jammer dat het wat gesloten was, maar je had er meestal wel een goed product voor.

Het is sympatiek dat Apple zijn excuses aanbiedt, maar daar heb je als consument niets aan. Feit is dat sommige diensten op een €300 kostende Android gewoon beter zijn dan op een €600 kostende iPhone.

Al met al worden de features er niet beter op. Siri werkt in Nederland amper, YouTube wordt niet meer meegeleverd (voor iPad helemaal niet beschikbaar) en ook Maps is een aanfluiting. Ga maar eens zoeken naar tankstation of een restaurant in de buurt. Apple Maps kan vrijwel niets vinden. Het is niet 0,1% dat niet werkt, maar de zoekfunctie is vrijwel onbruikbaar. Zoeken is voor mij zeker 50% van maps.

Verder is er amper evolutie in iOS te ontdekken. Facebook en Twitter integratie is leuk, maar de oplossing met hubs die is gekozen in Windows Phone vind ik veel logischer. Bij Apple zijn het allemaal losse apps, maar bij WP heb je veel meer een geïntegreerd systeem. Ik ben al jaren een tevreden iPhone gebruiker, maar ik sla de iPhone 5 over en wellicht dat ik volgend jaar wellicht helemaal naar iets anders overstap.
TvdW je hebt het nou over een bedrijf wat niet eens wilde toegeven dat er een probleem was met de antennes van de iPhone 4, dat bedrijf bied nou zijn excuses aan. Het bedrijf zelf onderkent dus dat er een problemen zijn. Hoe kan jij dan nog zeggen dat er geen problemen zijn?

En idd, Google Maps had in het begin ook problemen, dat weet iedereen donders goed maar Google heeft nu 7 jaar de tijd gehad om alles op te lossen en een product neer te zetten wat wel goed is en wat wel werkt. Als ja dan als Apple zijnde plots een omschakeling maakt van de ene naar de andere dan moet je ervoor zorgen dat je eigen product minimaal even zo goed is. Het probleem hier is niet dat Apple met zijn eigen product begint, het probleem is de houding van Apple en de manier waarop het zijn product introduceert en forceert op mensen.
Dermate crappy kaartmateriaal en gebrek aan goede POI's is geen kwestie van de laatste foutjes uit een nieuw product halen, dat is te cheap zijn om degelijke kaarten in te kopen. En Apple fans maar dokken want het product is het waard he? Ze lachen zich rot daar in Cupertino, alleen nu backfired het (een beetje).
Don't beat a winning team zou ik zeggen, tenzij je echt met iets beters komt.

Als je jezelf als CEO laat dwingen om een excuusbrief aan te bieden dan denk ik dat je geen goede CEO bent, want zoals Ruurd zegt, ze weten donders goed dat er bugs in zitten wat ze anderen ook wijs proberen te maken.

Ik denk dat jij in ieder geval te bezichtigen was in een of andere release rij voor de iStore en heel blij bent met je Apple Maps. 8)7
Eigenlijk had Cook moeten zeggen: mensen voor wie navigatie belangrijk is op de telefoon kunnen op dit moment beter een Nokia of Android telefoon kopen. Nokia en Google Maps hebben ook OV ondersteuning, dus ook die reizigers kunnen beter geen iPhone kopen op dit moment.
Uitspraak van iemand die niet weet waar het omgaat, sorry er zijn serieuze problemen met imaps.

Hele streken zijn ongekend, POI die compleet verkeerd staan, ...

En nee het excuus van google was eerst, dit is 2012 , nauwkeurige navigatie is ingeburgerd, dat is als zeggen een ipad 7" die slecht werk, ach ja de eerste 7" android van jaren geleden werkte even slecht.

Blunder van apple, ingegeven door waakzucht tegen google en hebzuch dat eht hen wo weinig mogelijk mag kosten.
Hoe kom je in vredesnaam bij 0,1%?

Dat Google bij release veel dingen nog niet had betekend niet dat Apple nu hetzelfde mag doen, jaren later iets uitbrengen betekend ook dat het product de kwaliteit van vandaag moet hebben.

Verder roep ik niet dat Apple Maps een slecht product is, maar ik ben van mening dat het bovenstaande punt wel gemaakt moet worden.

[Reactie gewijzigd door TheAshcat op 29 september 2012 11:37]

@ Door TvdW, vrijdag 28 september 2012 17:25

Ik kan niks anders zeggen dan hoge bomen vangen veel wind.

Voor 800 euro verwacht je dat ze de zaken goed op orde hebben. Een bedrijf dat zulke bedragen genereert per jaar heeft schijt aan zijn gebruikers en lacht zich rot, maar je kunt het in de ogen van de klant niet maken om dergelijke troep (want dat is het gewoon) af te leveren in je besturingssysteem.

Google dient vervolgens niks in (of accepteerd niet dat het in IOS6 komt) om apple eens flink te zien falen. Het is een gratis app dus ik verwacht niet dat google er enig (groot) belang bij heeft dat Apple gebruikers van hun dienst gebruik kunnen maken.

Google wrijft weer lekker in de handjes en elke gebruiker die nog net niet met een sjaaltje en vensterglazenbril rondloopt koopt volgend jaar gewoon een androidtelefoon.
Apple heeft deze keuze wel moeten maken, gewoon omdat Google een te grote speler werd op de kaartenmarkt en uiteindelijk is dat voor niemand goed. Je zou kunnen zeggen dat Apple beter nog een tijdje had kunnen wachten, maar juist door nu te releasen hebben ze de mogelijkheid om veel data te verzamelen en de bugs te fixen. Denk bijvoorbeeld aan opt-in GPS data vanuit auto's, waarbij heel snel gevonden kan worden dat bijv. een weg nog niet op de kaart staat, en wat populaire routes zijn om dat te gebruiken in hun wegingsalgoritmen voor de routeplanner. Maar denk ook aan handmatige input van gebruikers om de kaarten beter te maken. Google doet dit ook, en zij hebben gewoon meer tijd gehad om deze info te verzamelen. Kan je Apple natuurlijk moeilijk kwalijk nemen, want hun maps-app had gewoon minder gebruikers.

Het is jammer dat Tim Cook nu haast wordt gedwongen om deze uitspraken te doen. Voor de meeste mensen is Apple Maps gewoon een zeer goed product, maar een klein groepje mensen en media heeft ervoor gezorgd dat de media vol staat met verhalen en memes over hoe slecht Apple Maps wel niet zou zijn.

En laten we vooral niet vergeten dat toen Google Maps werd uitgebracht, het lang niet al deze features had. Apple Maps loopt enkele jaren voor op Google Maps toen het gereleased werd. Google Maps is destijds gebaseerd op vele bronnen van kaartinfo (net als Apple Maps) en daarna aangevuld door input van gebruikers. Apple Maps zit nu dus in deze fase, waarbij gebruikers bijvoorbeeld een 'science park' markeren als een normale wijk of industrieterrein, in plaats van een groen grasveldje. Dit wordt dan door Apple gecorrigeerd en zo wordt de kaart steeds beter. Helaas worden de mensen die echt afhankelijk zijn van 100% correctheid hierdoor getroffen, wat als een slechte zet van Apple kan worden gezien, maar de enige andere optie was om Google haar monopolie te laten behouden en dat lijkt me niet echt een optie voor Apple ;)

Is Google Maps beter dan Apple Maps? Ja. Heeft Apple een fout gemaakt door het te vroeg te releasen? Nee. Dit is gewoon hoe de release van een user-driven product werkt.
Die excuses van Tim Cook zijn volledig terecht. Denk je nu echt dat Apple dit enkel doet omdat een klein groepje mensen de app de grond in boren? Apple is het gewoon om ook wat tegenwind te krijgen.

Het feit dat een arrogant bedrijf als Apple(zowel hun kracht als zwakte) zo formeel hun excuses aanbieden en aanraden om andere apps te gebruiken betekent 1 ding: Apple Maps is niet klaar voor commercieel gebruik.

De daaropvolgende argumenten raken ook kant noch wal:

"Apple Maps loopt enkele jaren voor op Google Maps toen het gereleased werd."
Google Maps is ondertussen al een goeie 7 jaar geleden gelanceerd geweest. Als je kijkt hoeveel de technologie erop vooruit gegaan is zou het wel heel triestig zijn als je niet beter doet dan 7 jaar geleden. Zo kan je ook een nieuwe telefoon op de markt brengen en zeggen: laten we niet vergeten dat hij meer features heeft dan een Nokia 3310! Who cares? Dit is 2012.

"Apple Maps moet gewoon nog wat input krijgen van de gebruikers, dit is gewoon hoe de release van een user-driven product werkt."
Daarmee dat Apple voorlopig aanraadt om andere navigatie apps te gebruiken, zo gaan ze weinig user input krijgen.

Apple wou gewoon iets te snel van Google af, en dat breekt hun nu zuur op. Ze hadden hun Maps app gewoon nog een half jaartje in beta moeten houden.
Het is een navigatie app dus navigatie doet ie al ;) Je moet alleen wel kaart kunnen lezen want die turn-by-turn navigatie zit niet in Google Maps noch het caching verhaal. In dat opzicht is de nieuwe maps applicatie van Apple zelf een vooruitgang omdat het juist wel turn-by-turn navigatie kan doen. Daar zit wel een maar aan: het zit alleen op de iPhone 4s en 5. De iPhone 4 heeft net als met voorgaande iOS versies geen turn-by-turn navigatie. Die mensen zijn er dus op dit vlak niet vooruit noch achteruit gegaan.

Overigens bestaat er nu een andere visie over het waarom van de switch van Google Maps naar Apple Maps en gek genoeg lijkt de afwezigheid van turn-by-turn navigatie de inzet te zijn van de switch.
Turn by turn en caching zit toch gewoon in Google maps?
Sorry dat ik je er nu uit pak, maar je post is een prachtig voorbeeld van 60% (give or take) van deze discussie.

Het stikt van de mensen die géén iPhone hebben en met verve roepen hoe slecht het wel niet allemaal is zonder ooit Maps gebruikt te hebben, de oude noch de nieuwe. Iedere daadwerkelijke gebruiker die geen problemen ondervind is posthuum gebrainwashed door Steve Jobs. En ja, er zijn erg grote problemen, anders zou Cook niks melden, ook alle Apple-centric blogs zijn het daar volkomen mee eens, maar tegelijkertijd is het tenenkrommend hillarisch om te zien hoe de Android Army hier weer overheen valt.

Om op jouw reactie te komen, nee. De vorige Maps app had geen navigatie. De theorie is dat dat het grootste struikelpunt was tussen Google en Apple.
@Curumir Dat veel iphone bezitters brainwashing verschijnselen vertonen lijkt me zelfs voor hen evident, maar ik ben hier niet aan het roepen hoe slecht het allemaal is. Hoewel dit soort nieuws (er was nooit een fatsoenlijke Google maps app) mij wel verbaasd. Een tijdje geleden begreep ik dat je op een iphone niet makkelijk gewoon even een bestand kan zetten. En dat er mensen zijn die dat uitleggen als een feature.

Overal op deze site reageren rijp en groen door elkaar, maar met name in Apple threads wordt geroepen dat je alleen mee mag praten als je het licht gezien hebt.
Voor jou evident, maar ik hoop echt dat je snapt dat dat een nogal generaliserende mening is aangaan 100 miljoen mensen die een iPhone hebben?

Verder reageer je op iemand die wél een iPhone heeft en zegt dat ie er op vooruit gaat vanwege de turn by turn. Hoezo is dat niet beter weter weten zonder er iets vanaf te weten. Je aanname is overduidelijk dat jij als niet-iphone-gebruiker het beter weet omdat die ander wel gebrainwashed zal zijn. Dát is waar het mij om gaat.

Ik wil er verder niet al te veel op ingaan, maar voor veel mensen is niet met bestanden om te hoeven gaan inderdaad een feature. Ik ben er zelf al eens tegenaan gelopen dat het minder handig is, maar geen halszaak. Tevens snap ik & zie ik dat het voordelen heeft, zeker voor minder computer-minded mensen als jij en ik.

Tenslotte, ik weet niet welke Apple theads jij leest op Tweakers, maar deze site is overduidelijk niet pro-Apple zoals jij als ik het goed begrijp suggereert.
Je bericht zelf is al een mooi voorbeeld: +2 informatief? Really?
Het is wel grappig dat dezelfde verschijnselen ook vertoont worden door Android "fanboys" en Windows aanhangers.

Ieder platform heeft zijn eigen schare gebruikers en tegenstanders, maar waarom het idee bestaat, dat Apple gebruikers hier anders mee omgaan dan de anderen is mij een raadsel. Het lijkt me redelijk evident, dat het Apple platform zo zijn voordelen heeft, als je kijkt hoeveel devices hiervan gebruikt worden uit de hand van 1 fabrikant, dan maak je mij niet wijs, dat het niet zo zijn voordelen heeft.

Android is een prima platform
iOS is een prima platform
en Windows is een prima platform.

Ieder van die platformen heeft zijn eigen voor en nadelen, deze zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven.

Je hoeft niet het licht gezien te hebben om mee te praten over een onderwerp, maar het is wel handig dat je je feiten kunt checken als je dat doet. Je kunt niet oordelen over iets wat je nog nooit gebruikt of gezien hebt. En het lijkt er inderdaad hier en daar wel heel erg op, dat de google fans het heerlijk vinden om de bashen, omdat google maps zo geweldig is (op hun android device) terwijl niet al die functies geboden werden op de iOS devices.
Dat heeft google wel in haar android versie gedaan, maar tot nu toe niet in haar IOS app gezet, waardoor Apple zich genoodzaakt voelde om GM te ditchen voor haar eigen app.
Mis streetview vriend. Dus de mensen met een iPhone 4 zijn sowieso achteruit gegaan. Dan heb ik het nog niet over de brakke kaarten. Al zijn de satellietfoto's wel nieuwer.
Google Maps op Android biedt al jaren turn by turn navigatie. Opslaan van kaarten is eerder dit jaar toegevoegd zodat navigatie ook offline werkt. Als
het in iOS niet werkt ligt dus niet aan beperkingen in Google Maps.


Nokia biedt dit ook al jaren aan.
Nee maar het ligt wel aan hetgeen Google aanbied uit Maps aan Apple (waarschijnlijk voorzag de licentie daar niet in)
@Door ppl, vrijdag 28 september 2012 19:32

Turn by turn navigatie? Als in "Sla na 100 meter links af" en dat gesproken met beeld?
Het zal dan wel niet de apple variant zitten, maar volgens mij al heel minstens een jaar in de android variant.
De Google Maps had sowieso geen navigatie in iOS.
De navigatie functie van google maps was op IOS net zo slecht als de maps app van Apple zelf.

Maakt naar mijn mening niet uit welke app je gebruikt.
ja dat kan maar dank heb je geen GPS.. misschien dat OSMAND+ strax wat dikker in de appstore komt (als die bestaat tenminste)...
Je hebt gewoon gps met de webversie van Google Maps op iOS, tenzij je de browser geen toegang hebt gegeven tot locatiegegevens vanaf die site.
Ik vind het erger dat Streetview niet meer werkt op geen enkele manier....
Is er geen google earth app voor iOS? Anders gewoon even daar de straatnaam intikken en je hebt streetview van de omgeving. ;)
streetviewer in App Store.
Google werkt aan Streetview via de web versie en Mobile Safari.
Dom van ze. Laat Apple toch lekker zitten met hun knullige app.
Ik ben wel een die-hard iOS gebruiker sinds de iPhone 3G hier uit kwam. Maar eerlijk gezegd heb ik alleen Streetview gebruikt om aan non-iPhoners te laten zien wat 'ie kon. Maar zelf eigenlijk nooit echt nuttig gebruikt.

Maar dat ben ik natuurlijk ;)
@DanielJvdBerg, vrijdag 28 september 2012 19:40

Dus eigenlijk om te laten zien wat je o.a. en meer kunt op een android toestel?
Ik vind het erger dat Streetview niet meer werkt op geen enkele manier....
Ohoho, niet zomaar opgeven he~!

http://www.microformats.dk/kort/diverse/gmapielevation.html

Streetview in Javascript, webversie. Uitgebreid uitgelegd op http://togosoft.com/web/streetview/index.php
Ik heb bewust de locatiegegevens geblokkeerd voor Safari. Ik bevind me doorgaans niet op gevaarlijke/geheime plaatsen, maar ik vindt het toch geen prettig idee dat in principe elke website die ik bezoek kan zien waar ik op dat moment ben.

Er staan trouwens wel knullige foutjes in Apple Maps, hier in de buurt staat een grote supermarkt op 50 meter afstand van een brandweerkazerne. Maar AMaps geeft aan dat die supermarkt zich in die kazerne bevindt.

Nou is 50 meter niet zo erg, maar om bij de supermarkt te komen vanaf de kazerne moet je 500 meter omrijden omdat de toegang tot de parkeerplaats is afgesloten in die straat.

Ps. de fout heb ik al doorgegeven ;)
Voor elke individuele website vraagt Safari of je locatiegegevens met de betreffende site wilt delen ;)
Dat is waarschijnlijk niet waar. Volgens The Verge hebben 2 onafhankelijke bronnen gezegd dat Apple nog meer dan een jaar aan licentie voor Google Maps over had.
Nee hoor, niet persé. Het contract was namelijk nog een jaar geldig.
bron
Idd. Enkel en alleen maar omdat Google niet onmiddellijk een Google Maps applicatie zou kunnen indienen die concurreert met Apple maps.

Heeft blijkbaar een beetje verkeerd uitgepakt :)
Volgens mij hadden ze nog een contract tot 2014? Ik meen dit ergens gelezen te hebben.. maar het zal wel een strategische beslissing zijn geweest!
Een las een van de laatste dagen dat een topman van Google had aangegeven dat de maps licentie nog een jaar loopt. Youtube licentie was wel verlopen. De oude app in de appstore en voila!
De licentie die ze op zak hebben loopt nog een jaar door.

Als ze zouden willen konden ze dat dus
Dat moet het contract natuurlijk maar net toestaan. Apple bouwde de app in ieder geval voor tot en met iOS5. Een voorwaarde van het contract met Google daarvoor zal logischerwijs waarschijnlijk ook omvatten dat het de standaard Maps-app is wil Google met Apple's voorwaarden van geen reclame instemmen. Een beetje water in de wijn van beide kanten. Google harvest al 5 jaar onschatbaar waardevolle locatiedata via de iOS Maps app en Applegebruikers krijgen geen reclame voor de kiezen.

Nu is het niet meer de standaard Maps-app, dus het is niet logisch om te denken dat de rest van het contract nog geldig kan zijn als iets significants als dat niet meer overeenkomt. Apple zal dus niet met de data van Google Maps een app kunnen uitbrengen, dat moet Google zelf doen, en daar zijn ze hard mee aan het werk.

[Reactie gewijzigd door SidewalkSuper op 28 september 2012 17:22]

Die licentie hoeven ze nog niet te hernieuwen die loopt nog een jaar.
Maar wel dapper van Apple dat ze een eigen kaarten systeem introduceren.
Of het verstandig is om het wiel opnieuw uit te vinden valt een discussie op zich over te voeren.
Het verwonderd me eigenlijk ook niet echt dat er nog fouten in zitten en met Apple onder een vergrootglas (de hele wereld wil graag meekijken en er een mening over geven) vind ik het ook heel normaal dat er zoveel fouten gelijk naar boven komen. De vraag is hoe gaat Apple het oplossen en is de oplossing adequaat genoeg om de applicatie als volwaardig te gaan zien... De tijd zal het leren.
In hoeverre vinden ze het wiel echt opnieuw uit, het kaartmateriaal is niet van Apple zelf, maar van o.a. TomTom en OpenMap, beide geen kleine namen in de kaartenwereld. Ze hebben misschien overhaast de app uitgerold en er is te weinig gecontroleerd of alles wel werkt naar behoren, dit is ook waar men excuses voor aanbied.
Anoniem: 442878
@tomk9428 september 2012 17:26
Wie zegt dat ze Google Maps verbieden? Google heeft zelf gezegd dat ze nog niks bij Apple ingediend hebben.
Het contract was afgelopen en niet door Apple vernieuwd.
nieuws: Eric Schmidt: geen Google Maps voor iOS bij Apple ingediend
Overigens gebruikt Apple kaarten van Teleatlas a.k.a TOMTOM
Anoniem: 412041
@tomk9428 september 2012 20:31
Google Maps verbieden ze niet aangezien het niet is ingediend. Maar de zoekservice waarbij betere voicerecognition gebruikt wordt dan die van het niet zo goede siri wel.
Volgens mij had Google nog geen verzoek ingestuurd volgens dit bericht:

nieuws: Eric Schmidt: geen Google Maps voor iOS bij Apple ingediend
Grappige aan bovenstaande oorbeeld is dat het deel wat als park wordt weergegeven daadwerkelijk geen bebouwing heeft. gewoon een stuk onbebouwde grond..

weet niet hoe het nu is daar maar de sataliet foto geeft aan dat er nog geen bebouwing is :+ Dus ja technisch gezien is het niet bebouwd dus zou je er geen industrie hoeven neer tezetten :+
De sateliet foto is verouderd.
Het Science Park is de laatste 2 jaar behoorlijk veranderd.

Je kunt het zien doordat midden op het 'parkeer terrein' de tekst staat
"Stichting universitair sportcentrum".
Het complete gebouw mist, maar ik kan je verzekeren dat deze er echt wel staat.
Ook groeit er meer gras dan je op de foto ziet.

https://maps.google.nl/?i...0.007006&t=h&z=17&vpsrc=6
Het laatste wat ik daar over had meegekregen, is dat Google de app nog niet had ingediend. Stond laatst op iphoneclub. Misschien dat dat de reden is dat Apple de app nog niet heeft goed gekeurd?

[edit]
Linkje naar een andere site: http://www.allaboutphones...og-niet-ingediend-is.html

[Reactie gewijzigd door MC Taz Man op 28 september 2012 17:06]

Apple heeft Google niets verboden.
Dude, het is nog niet ingediend, topman van Google heeft dat nog bevestigd...
Je zou het anders moeten bekijken: waarom zou Google genoodzaakt zijn tot verlenging van hun contract met Apple?

In mijn ogen zal Google geen haast hebben met het uitbrengen van een Iphone-app, laat Apple en haar gebruikers maar in hun eigen sop gaar koken ;). Google hoeft niks te doen om te laten zien dat zij de kaartenmarkt zeer goed beheersen, Apple moet alles doen om maar te zorgen dat mensen vertrouwen houden in de kaarten van Apple.

Google valt niks te verwijten en Apple krijgt al het gezanik over zich. Slimmer kan je het toch niet spelen :).
'Niets' is zo slecht voor je reputatie als het uitvechten van je battles over de rug van de consument.

Als Google slim is komen ze snel met een Map App voor de iPhone. Zo krijgen ze extra waardering van de iPhone gebruikers die nu opgescheept zitten met de slechte Map App van Apple zelf.

Wachten ze te lang dan blijven deze gebruikers bij de Apple Map, die op termijn zeker zal verbeteren, of zijn verdwijnen naar een concurrerende App aanbieder zoals bijvoorbeeld Bing.
Apple bant Google helemaal niet. Google heeft simpelweg nog geen app (voor maps) ingediend. Think before you talk please
Waarom zouden ze? Apple wou het contract niet verlengen en Google heeft besloten om op een afstandje toe te kijken hoe de hele pleuris bende in elkaar stort.

(nouja, er moest wel een youtube app komen, want daar valt nog wel wat geld aan te verdienen :*) )

[Reactie gewijzigd door sHELL op 28 september 2012 17:15]

In hoeverre is TomTom hier eigenlijk schuldig? Aangezien die kaartmateriaal leveren
Niet. Dat is puur ruw materiaal, aan de schrijver van de app om te zorgen dat het correct ingezet wordt. De navigate van tt zelf kent de issues niet.
Niet. TomTom (en de andere kaartleveraars) leveren de kaarten die ze moeten leveren, het is aan Apple of andere afnemers om deze correct te interpreteren. De leveranciers treffen hier geen schuld, gezien andere afnemers wel correcte kaarten produceren op basis van TomTom-materiaal, de schuld ligt hier effectief bij Apple.
TomTom heeft de kaarten geleverd en Apple zou voor de koppeling en implementatie met andere gegevens over de omgeving zorgen dit is totaal in het water gelopen. Ik denk niet dat je het TomTom kwalijk kan nemen.
Je kan het vergelijken met een kleurplaat. TomTom heeft de kleurplaat geleverd en Apple heeft naar eigen keuze ingekleurd. :)
Als iemand die gewacht heeft met updaten naar iOS 6, specifiek vanwege maps, ben ik behoorlijk benieuwd welke specifieke problemen mijn mede-tweakers in de praktijk ondervinden.

Kijk, dat er gebouwen raar uitzien in 3D-view, dat zal wel, maar is geen showstopper. En dat het science park op de kaart groen is, is grappig, maar zal ik niet snel door in de war raken. Maar zijn er specifieke wegen die missen? Rare routes? Plekken waar je naar zoekt, die hij dan op de verkeerde plaats zet?

Als het in Nederland wel meevalt, ga ik upgraden. Als het echt zo steen-en-been is dan wacht ik nog wat langer met upgraden. Kortom, kom maar op met je eigen horrorverhalen!

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 28 september 2012 17:22]

Ik moet zeggen dat ik hem in Nederland nu een paar keer gebruikt heb en dat het prima gaat. Nou gebruik ik voor navigatie natuurlijk geen 3D, dus al zal het er niet uitzien, dat boeit niet. Wat betreft navigatie gaat het prima en is hij erg exact met aangeven waar je zijn moet.
Maar ik vindt dit soort navigatie toch geen vervanging van een Tomtom welke gewoon meer mogelijkheden bieden.
Voor even snel navigeren voldoet Maps prima.
Zal per gebied afhankelijk zijn.

Men doet nu echter of zou je met je auto in de noordzee belanden, nou dat valt ook nog wel mee.
Dat kan toch wel tellen hoor:

http://theamazingios6maps.tumblr.com/

PS. klik op next voor de rest...
Dit is nou juist niet waar ik in geinteresseerd ben. Je kunt altijd wel gekke voorbeelden vinden. Ik wil juist praktijkvoorbeelden van mensen in Nederland horen.
Hoewel niet in Nederland heb ik al verschillende afbeeldingen gezien op internet (gebruik zelf android) waarop er bruggen waren die niet bestonden en steden in het water/50 km een andere kant op lagen.
@Keypunchie had je het artikel waarop je reageert wel goed gelezen? Als je regelmatig GoogleMaps gebruikt op je iPhone zou ik idd nog niet upgraden.
Of na upgrade genoegen nemen met de webversie.
Overigens kun je met die webversie middels inspreken plaatsen zoeken zoals bij Android.
Dat is wel weer handig.
Ja, juist wel goed gelezen, maar ik vraag naar specifieke voorbeelden van Nederlanders. Als de kaarten slecht zijn in Sri Lanka, heb ik daar geen last van. Ik wil gewoon kwantificeren hoe erg het in Nederland nou is.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 29 september 2012 01:45]

De kaarten worden geleverd door TomTom. Zitten deze fouten ook in de TomTom navigatie of heeft Apple het fout geïmplementeerd?
Apple heeft het fout geïmplementeerd, in de eigen TomTom-navigatie zitten deze fouten niet. Daarnaast zijn er nog andere aanbieders dan TomTom natuurlijk.
komt door de software van apple, kaartmateriaal is gelijk.
En nu? gratis TomTom-navigatie in de Appstore als compensatie?
Zo werkt dat natuurlijk niet. Dat kost TomTom geld. Het is het probleem van Apple dat hun maps niet werken. Waarom zou dan de software van een ander bedrijf gratis moeten zijn?

Als ze dat al zouden doen ben ik van mening dat Apple dus voor elke gebruiker die bv TomTom wil het volledige bedrag mag overmaken naar TomTom voor de app.
TomTom zou dat natuurlijk nooit toelaten zonder vergoeding van Apple. Echter kan een dergelijke deal met Apple TomTom juist veel geld opleveren, zelfs als ze niet de volle prijs doorberekenen aan Apple.
Apple had of eerder moeten beginnen met het ontwikkelen en testen van hun eigen Maps applicatie of de Maps applicatie beschikbaar maken, maar niet als standaard/enige optie (dus Google Maps erbij laten staan als standaard). Nu schiet je jezelf in je voet.
Ze zijn al bezig sinds 2009, meer dan genoeg testtijd dus.

Ben benieuwd of Apple deze achterstand kan inhalen...
Dan vraag ik me af hoe ze zoiets af durven te geven. Vraag me af hoe ze dat überhaupt voor mekaar krijgen.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee