Gerucht: HTC werkt aan Galaxy Note-tegenhanger met 1080p-scherm

HTC werkt volgens geruchtensite Boy Genius Report aan een smartphone met 5"-scherm met 1080p-resolutie. De smartphone heeft een pennetje en zou draaien op een quadcore-processor van Qualcomm. Hij moet eind dit jaar uitkomen.

Het toestel lijkt in eerste instantie niet bedoeld voor release in Nederland; het moet dit najaar uitkomen bij de Amerikaanse provider Verizon, die werkt met netwerktechnieken die in Nederland niet worden ondersteund. HTC wil op de smartphone dezelfde Scribe-technologie gebruiken als op de Flyer-tablet die het vorig jaar uitbracht, meldt BGR. De onbekende HTC-smartphone moet lopen op Android en Sense 5 als skin meekrijgen.

De smartphone zou draaien op een quadcore-Snapdragon S4-processor van Qualcomm met Adreno 320-gpu. De enige bekende quadcore in de Snapdragon-lijn is de APQ8064, maar die is bedoeld voor tablets en ondersteunt geen 2g. Met de toevoeging van een extra chip zou dat kunnen worden ondervangen.

De HTC-smartphone zou een 5"-scherm krijgen met een resolutie van 1920x1080 pixels, waarmee het 440 pixels per inch zou hebben. De Xperia S van Sony is momenteel met 341 de smartphone met de hoogste pixeldichtheid.

HTC zou niet de eerste zijn die met een smartphone met groot scherm en pennetje uitkomt; Samsung deed dat eind vorig jaar als eerste met de Galaxy Note. Inmiddels heeft LG de Optimus Vu aangekondigd en Huawei zegt ook te werken aan een eigen Galaxy Note-variant.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

26-04-2012 • 17:17

73 Linkedin

Reacties (71)

71
57
36
2
0
5
Wijzig sortering
als het al waar is dan zal met de prijzen van htc toestellen dat ding dan ook wel 650 a 700 euro gaan kosten wat een paar honderd duurder is dan de note waarmee htc zich weer uit de markt drukt.
Ik blijf me verbazen dat mensen zo graag tablets willen.
Ik heb er zelf ook 1tje, maar dat is de archos 70 met een 250gb harde schijf.
Hier heb ik een shitload aan films en series op staan die ik op reis en in de auto kan kijken.
Thuis ligt de tablet niks te doen en een 8gb tablet (zoals de meeste) zou ik echt nooit gebruiken. Daarom vraag ik me af wat al die mensen toch doen met hun tablet?

Qua telefoon, ik heb zelfs een htc desire S met een 3,7 " scherm. Iets groter kan nog wel zoals de HTC sensation en de nexus s. En ik zie regelmatig iemand lopen met een galaxy note, die hebben er meestal een hoesje omheen en stoppen hem in de binnenzak van hun jasje/blazer. Dan kan ik me het formaat nog wel als bruikbaar voorstellen maar in je broekzak is het formaat behoorlijk hinderlijk.
Zelf in het bezit van een flyer, en ik gebruik de tablet zeker behoorlijk. Momenteel is het geheugen geüpgraded naar 64gb, wat betekent dat alle muziek OTG mee kan, permanent internet via 3G, Een hoop films welke via de HDMI gewoon afgespeeld kunnen worden. In het vliegtuig films kijken en muziek luisteren. Een Ebook lezen.

Nee ik moet zeggen sinds ik de flyer heb gebruik ik de Iphone bijna niet meer. Ik overweeg deze ook te verkopen en er een supercompacte mobiel voor terug te kopen. Ik vind een tablet dus perfect, zeker 7 inch omdat dit gewoon portable is in 9 van de 10 gevallen.

Als HTC daadwerkelijk een quadcore krait met 5 inch gaat uitbrengen kunnen ze weer meedoen met de top denk ik. Overigens is dat scherm leuke marketingpraat denk ik. Een PPI van 440 is nergens voor nodig. Vanaf iets boven de 300 kan je de pixels al niet meer onderscheiden. Kost alleen maar energie om dat alles aan te sturen.
Inderdaad, wat een overkill is zo'n scherm. Ik heb liever een scherm met 250ppi en betere kleurweergave dan een enorm hoge ppi. Mijn huidige telefoon heeft 265ppi en dat is wat mij betreft niet te weinig, en meer hoeft ook niet. Dit drijft de prijs alleen maar op.
Overkil, ik denk het niet. Ik kan bevestigen noch ontkennen dat je pixels niet meer kunt onderschijden boven een PPI van 300, maar het is wel zinvol om, binnen redelijke grenzen je te conformeren aan standaard resoluties en 1080×1920 is de meest courante daarvan.

Die 440 is dan misschien nergens voor nodig, maar met een scherm van 5" en PPI boven de 300 kom je uit op een diagonaal van 1500 pixels (je zou de lengte en breedte moeten weten om het exact te kunnen bepalen) en dan is de kleinste hogere standaardresolutie waarschijnlijk 900×1600 (1835) en de stap naar fullhd (2165 pixels diagonaal) ook niet groot meer en ja, dan kom je uit op 440.
Als je 4+ inch gehad hebt kun je echt niet meer terug naar 3,5 inch of iets onder 4 inch. Dat voelt echt verschrikkelijk aan :)

En als je de Note hebt gehad vind je alles onder de 5 inch gewoon klein aanvoelen. Heel raar.
Helemaal mee eens. Ik had de SGS en heb die doorverkocht aan mijn collega toen ik de Note kreeg. Nu heb ik de SGS soms nog wel weer eens in mijn handen en kan me dan bijna niet met voorstellen dat ik zo blij was met dat telefoontje, voor mij geen 4" meer, 5,3" is super!
Is gewoon puur gewenning. Als je verplicht met een iPhone zou moeten werken heb je het eerste uur "goh wat klein", maar na 2 dagen is het precies hetzelfde als je gewend was.

Idem dito als je naar een groter toestel gaat, na een poosje merk je het verschil niet meer met je vorige.
Totdat je jezelf ooit een keer in de weerspiegeling van een etalageruit ziet bellen, en ziet hoe belachelijk het er uitziet met een 5" toestel aan je oor. :)
Dat bel argument vind ik zooooo 2000, bellen is een niche ik doe het nog omdat ik er soms toe gedwongen ben omdat andere nog zooooo anno 2000 zijn!!
Anoniem: 452991
26 april 2012 17:22
Ik ken iemand in mijn omgeving met een Note. Wat een geweldig ding is dat zeg. Ik overweeg om er 1 aan te schaffen ooit. Wie weet brengt HTC me op andere gedachten met deze. Qua uiterlijk ziet ie er in ieder geval prima uit!

Alleen die stylus die er bij zit vind ik afschuwelijk..
die afbeelding is alleen ter illustratie, dat is de htc flyer.
Dat is de HTC flyer, niet de de smartphone waar het gerucht over gaat.
Ah, ik heb het bericht even nagelezen en je hebt gelijk. Oeps!
Ehm.... HTC One X maybe? Zelfde resolutie, sneller en handzamer?
ergens heb ik het idee dat samsung zijn S-pen implementatie snel moet gaan patenteren...

dit pusht samsung natuurlijk wel om snel met iets vergelijkbaars te komen (hun Exynos 5450 met Mali T658 en Quad A15) maar dan met een 1080p SAMOLED (+ zou al helemaal epic zijn) :9~

het wijst er alleszins op dat we nu ook een 5"-5" formfactor gaan zien, naast de 4"-4,7" van smartphones, de 7" tablets, de 8,9"-10.1" tablets (en ik verwacht eigenlijk ook 13,3" tablets...) Hoe meer hoe beter volgens mij, zeker als je in elk model dezelfde high-end hardware hebt zitten per fabrikant, hoef je als klant alleen nog uit te proberen welke formfactor je het prettigst vind. Persoonlijk is dat voor mij inderdaad 4,6" t/m 5,5" :D
er worden al zo lang actieve pennetjes gebruiken over schermen van verschillende groottes, daar is weinig meer aan te octriooieren. Persoonlijk vind ik voor schrijven alles kleiner dan 8" niet heel bruikbaar, maar ik heb ook nog nooit een Note gebruikt.
Ik zou het erg jammer vinden als ze van 5,3" naar 5'' gaat, wat dat betreft hoop ik dat het gerucht niet waar is, wat betreft de rest van de ''gerucht specificaties'' hoop ik dat deze snel op de markt komt en dat deze ook gewoon in Nederland uit zal komen.
Zoveel maakt die 0,3 inch nu ook weer niet uit. 1080p was waarschijnlijk niet mogelijk op een
5,3 inch scherm. Wel een groot pluspunt dat er een quadcore cpu inzit.

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 26 april 2012 17:43]

Een glijdende schaal "met zoveel verschil maakt het niet uit"...voor je het weet haalt iemand een 22" TV uit zijn broekzak.

Onderhand kunnen we schijnbaar echter niet meer zonder minstens 4".
Net nog (uur geleden(gisteravond dus)) een totaal wankelende man langs de weg gezien....
met een scherm voor zijn hoofd. (weet niet wat het was, maar wel groot)
Heb hem nog net even tegengehouden voor'ie tegen een lantarenpaal knalde.
Dronken?
Dacht het niet...Find my car o.i.d. omdat de mensheid onderhand zodanig degenereert dat zelfs het onthouden van een parkeerplek al teveel hersen-cellen kost.

Ik heb nog heel tevreden een 7 jaar oude (echt mini) telefoon in mijn zak...Voor bellen!
(en drie weken standby)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 83718 op 27 april 2012 10:02]

Da's toch mooi! Daarom leven we hier ook in een vrij land: iedereen kiest voor hetgeen het best bij 'm past. We zijn niet allemaal zoals jij en jij bent niet zoals ik. Ik gebruik dat ding misschien heel anders en stel heel andere eisen aan zo'n ding. Voor mij is het wél handig, en dus kies ik voor zo'n knoeperd. Of moet ik persé ook op een 7 jaar oud toestel gaan werken omdat jij vindt dat dat voldoende moet zijn? Moet ik je dan ook maar kameraad gaan noemen? :+

Wat is de wereld toch mooi, hè?
Anoniem: 83718
@mphilipp26 april 2012 23:55
't probleem is meer dat iemand met een 7 jaar oud apparaat word gezien als
een idioot...terwijl er verder niets mis mee is.
Als ik mijn kinderen onderhand naar school stuur met de toch totaal werkende overgebleven mobie's worden ze uitgelachen.
een compleet idiote toestand.....
Geen weldenkende ouder stuurt zijn kinderen naar school met toestellen van +200 euro.
de werkelijkheid is echter anders.

Mensen worden onderhand afgerekend om hun "mobiel koopvermogen"
ipv hun brein!

Mijn zoontje (12 jaar) had uiteindelijk vrij weinig vrienden op zijn nieuwe school...(geen)
sinds een maand heeftie een galaxy+ (& raad eens)

is dat een uiteindelijke (zogenaamd vrije) wereld waar je bij wil horen?

Dat is geen vrijheid, maar een opgedwongen consumenten-gedrag!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 83718 op 27 april 2012 02:08]

Ik ben blij voor het boerke.

Met mijn apparaat bel ik al jaren niet meer, hij heeft handigere en belangrijkere functies.
Lastig he al die veranderingen! Ik moet ineens denken aan die reclame: vroeger hadden ze geen drempels, maar kuilen.

Wanneer gaan mensen eens inzien dat we in een maatschappij leven waar alles draait om consumeren, of je het nu wilt of niet. Dat brengt snelle ontwikkelingen met zich mee, dus vaak nieuwe apparatuur, that's just the way it is.

ontopic:

Ik vind het een interessante ontwikkeling, die tablofoons. Helaas zijn de meeste van mijn broekzakken te klein om een apparaat met een scherm van 5" en groter te kunnen herbergen.

Maar misschien over 2 jaar, als mijn Xperia S weer verouderd is...;)
Hee over die fossielen in het bejaarden huis die zich voor ons in het zweet hebben gewerkt, dat was hun eigen vrijwillige keuze niemand heeft ze daartoe gedwongen!

Ik bezoek mijn oma(90) overigens minimaal 2 x per week in het bejaardehuis, waar ik haar als een debiel behandel want dat is ze ook, ze is heftig dementerend. Gelukkig kan ze er zelf ook om lachen waarschijnlijk omdat ze van me houdt en ik van haar.

Maar ben het voor de rest met je eens echter is de massa media hysteria begonnen lang voor de smartphone haar intrede deed en had toen gestopt moeten worden. De smartphone heeft het alleen maar geïntensiveerd.

Oma zegt dan ook altijd vol verbazing, oh wat is het stil op staat!? Waar mee ze bedoelt dat er savonds vrijwel geen sterveling op staat te vinden is. Dat was in haar tijd wel anders. In andere minder ontwikkelde landen is het meestal veel gezelliger op straat en hebben mensen oprechte interesse in elkaar!

OT: Ik denk (hoop) dat de nieuwe note 5,5 wordt ;)

[Reactie gewijzigd door GalaxyNote op 27 april 2012 01:40]

Het is wel tekenend dat er gesproken wordt over 'een Galaxy Note variant'. Dat is misschien ook vanwege gebrek aan een betere omschrijving (phablet?), maar het geeft wel aan dat Samsung iets goeds heeft neergezet met de Note.

Verstuurd vanaf mijn Noteboom uiteraard ;)
Misschien 'een Dell Streak-tegenhanger' dan? Samsung was niet de eerste ;)
Lijkt me een mooi toestel worden, alleen jammer dat 'ie vooralsnog niet naar Nederland lijkt te komen.
Ik hoop niet dat het toestel te veel op de afbeelding gaat lijken (HTC Flyer?). Die randen om het scherm vind ik persoonlijk VEEL te lomp.
Lijkt me dat ze het toestel eerder zo compact mogelijk moeten maken (lees: zeer dunne bezel) om het toestel nog enigszins als een smartphone te gebruiken. Dan is 5" goed te doen vind ik. Zeker in combinatie met de quadcore CPU, Adreno 320-GPU en 1080P scherm kan dit een mooi apparaat worden. (al kun je over het nut van een 1080P scherm op zo'n formaat discussiëren)

[Reactie gewijzigd door knetterboy3 op 26 april 2012 17:34]

Zo zie je maar weer dat je soms gewoon iets moet doen en maling moet hebben aan alle 'goeroes' en zogenaamde 'kenners' die roepen dat zoiets niets is/wordt/kan worden. De eerste reactie van praktisch iedereen is 'wat een koelkast', maar als ze 'm even vast hebben gehad veranderen de meesten toch wel van mening.
Ik vond 'm eigenlijk meteen best wel interessant, maar had (uiteraard) ook mijn reserves over het formaat. Je kunt je er vooraf weinig bij voorstellen. Ik wilde 'm eerst eens even voelen en kijken hoe het in je zak zit. Dat bleek heel erg mee te vallen; mijn Note is nu dus onderweg.

Uiteraard is het heel erg individueel. Heb je skinny jeans, is het niets om in je zak te steken. Ik zie 'm als de ultieme tablet-killer. Ik heb een iPad van mijn werkgever gehad, maar deed er vrijwel niets mee. Ik heb een Android smartfoon waar ik heel veel mee doe en ik zou er meer mee willen, maar het scherm van de Desire is dan vaak weer nét te klein. Apps die ik op de iPad leuk vond zijn op een klein scherm niet handig (BBC News en meer van dat soort zaken). Gamen doe ik niet.
Voor mij is het een perfect ding, geen tablet meer nodig dus.

Door het succes van de Note doet elke zichzelf respecterende smartfoonfabrikant een nieuwe analyse en ze zien nu dat er dus best een markt is voor die dingen. Ze kunnen zelfs profiteren van het commentaar dat er op de Note is en het beter doen. Alleen denk ik niet dat Apple het durft om zoiets te maken, zeker niet met een pen, want dat was debiel zeiden ze ooit... ;)

We just got Samsunged :+

[Reactie gewijzigd door mphilipp op 26 april 2012 17:37]

Anoniem: 256386
26 april 2012 17:37
Eind van het jaar zal verwacht ik ook de Note 2 komen. Met hopelijk ook 1080p scherm en dual core A15.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee