Samsung kondigt opgevoerde Galaxy S II aan

Samsung heeft een opvolger voor zijn smartphone Galaxy S II aangekondigd. De Galaxy S II LTE heeft een groter scherm, accu met meer capaciteit en snellere processor dan de oorspronkelijke versie. Het toestel komt niet naar Nederland.

De Galaxy S II LTE heeft een niet nader genoemde dualcore-soc met een kloksnelheid van 1,5GHz. Vermoedelijk gaat het om de Samsung Exynos 4210-soc, die ook in de Galaxy S II zit. Die processor kan worden overgeklokt tot 1,8GHz. De LTE-versie van de Galaxy S II heeft bovendien een grotere accu, met een capaciteit van 1850mAh, dan de oorspronkelijke Galaxy S II, schrijft Sammyhub.

De S II LTE heeft een scherm met een diagonaal van 4,5", waarvan de resolutie vooralsnog onduidelijk is. De Galaxy S II heeft een 4,3"-scherm. Het scherm is van hetzelfde Super Amoled Plus-type als dat van de Galaxy S II. Bovendien beschikt de S II LTE over de draadloze techniek nfc. Zoals de naam doet vermoeden, is er ondersteuning voor de in Nederland nog niet gebruikte 4g-netwerktechniek lte. De in Nederland gebruikte netwerktechnieken gsm, gprs, umts en hsdpa worden ook ondersteund in het toestel.

Samsung Benelux bevestigt in een reactie aan Tweakers.net het bestaan van het toestel, waarvan nog geen officiële aankondiging is. Het toestel zal niet in Nederland uitkomen.

Het is niet ondenkbaar dat er ook een versie van de Galaxy S II LTE zonder lte gaat komen. Een dergelijk toestel zou vermoedelijk de naam Galaxy S II Plus gaan dragen. Over een dergelijk toestel is echter nog niets bevestigd.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

26-08-2011 • 11:39

154 Linkedin

Reacties (154)

154
145
86
5
0
10
Wijzig sortering
Ja hoor, LTE telefoons kunnen ook overweg met gsm/UMTS en HSDPA. Het nadeel aan LTE is dat deze nog meer baterij verbruikt danb UMTS/HSDPA daarvoor ook die grotere baterij in deze nieuwe sGsII
Euhm....

The power consumption of LTE (3772.1 W) is
the highest of all technologies and is 29.3 % higher than for
mobileWiMAX. This high power consumption is again caused
by the low efficiency (6.3 %) and the high power consumption
(350 W) of the power amplifier.
Hmm, in de conclusie staat juist dat HSPDA het minst efficient is. Maar ik twijfel sowieso over de betrouwbaarheid van het onderzoek. Volgens het onderzoek is WiMax het efficienst, terwijl de WiMax mobieltjes in de US nou niet bepaalt zuinig zijn als WiMax aanstaat.

[Reactie gewijzigd door The_Double op 26 augustus 2011 21:59]

Nee, dat is niet waar. De Galaxy Tab LTE kan bijv. alleen overweg met CDMA, EVDO en LTE. Wel wordt in het bronbericht aangegeven dat deze telefoon waarschijnlijk de eerste(!) GSM/WCDMA/LTE-multimode telefoon wordt (waarschijnlijk voor AT&T dus).
hmm, ziet er goed uit. Ik denk dat ze maar beter haast kunnen gaan maken dit ding (zonder ldt) in nederland uit te brengen, gezien de verkoop van de SII daar verboden is...
Dat verbod gaat niet door. Het betrof een patent van Apple in de fotogalerij waardoor hij verboden werd. Samsung bouwt in de nieuwe lading telefoons een andere galerij zonder dit patent in, en hij kan weer verkocht worden .
Kun je een LTE telefoon ook gebruiken in Nederland? (maw kan deze ook overweg met GSM/UMTS/HSDPA ?)
Kun je een LTE telefoon ook gebruiken in Nederland? (maw kan deze ook overweg met GSM/UMTS/HSDPA ?)
Volgens mij heeft LTE een fallback/backup mode naar 3G. Dus in theorie zou je 't hier kunnen gebruiken. Aan de andere kant: als je geen 3G dekking hebt, dan ben je ook gelijk heel je verbinding kwijt.
Klopt, het is zo ontwikkeld, maar dan moet je wel een www.gsm.org compatible 3G-netwerk hebben en dat heeft Verizon niet :) Ik gok wel dat ze een hack hebben waardoor handover naar CDMA ook werkt maar het is best een gedoe voor ze lijkt me :)

3G werkt daarnaast (net als GSM) op andere frequenties in de VS, dus daar moet je voorzichtig mee zijn als je in het buitenland een telefoon wilt kopen.

-edit-
Het is nog leuker. Volgens de bron van dit nieuwsbericht:
it is touted to be the world’s first LTE/WCDMA/GSM multi-mode phone
Dus om nog meer redenen bijzonder :) Waarschijnlijk voor AT&T. Ben benieuwd welke frequentiebanden er ondersteund worden. Het aantal banden dat je intussen moet ondersteunen voor een world phone is wel heel extreem groot aan het worden: 700/850/900/1700/1800/1900/2100/2600 is het nu (Aziatische frequenties niet meegeteld).

De Galaxy Tab LTE heeft alleen CDMA/EVDO erbij en is bedoeld voor Verizon.

[Reactie gewijzigd door Sorcerer8472 op 26 augustus 2011 12:00]

Hangt van de markt af. Er zijn meestal verschillende modellen van deze telefoons.

Als je afgaat van de Galaxy Tab LTE dan kan hij alleen CDMA, EV-DO en LTE aan, dus totaal geen Europese mogelijkheden. De Galaxy Tab LTE is gemaakt voor Verizon, dus dan is dat logisch.

Er komen waarschijnlijk ook nog LTE-versies voor Europa, maar hier zijn de benodigde frequenties nog in veel landen niet geveild. In Nederland worden ze ook volgend jaar pas geveild en kunnen ze geloof ik in 2013 pas worden gebruikt (m.u.v. 2600 MHz, maar dat willen operators niet gebruiken omdat het indoor en op lange afstanden niet optimaal is).
De kans wordt steeds groter dat LTE/4G al achterhaald is tegen de tijd dat in Europa met de uitrol wordt begonnen. Er zit nog steeds een hoop rek in HSDPA voor de operators en bv. voor het kijken van video-streaming (Internet-TV) heb je niet veel meer nodig dan dat.

De kans dat er daarna nog tijd is om de investeringen in een LTE-netwerk terug te verdienen zijn erg klein doordat er al meerdere alternatieve technologieen in ontwikkeling zijn die een dergelijke techniek waarschijnlijk overbodig maken.
Over dat achterhalen... Dat is al het geval, Europa staat al achter vooralleer ze de technologie hanteren.

Ik weet wat ik zeg, onlangs heb ik documenten doorgelezen waar LTE2 (weet de naam niet zo heel precies meer) in details stond beschreven en hoe de technologie werkt. Het was een document van de Amerikaanse Provider AT&T dat werd gelekt op het net door Anonymous (Lulz dacht ik)...
Tuurlijk wel, het zou wel vreemd zijn moest Verizon LTE smartphones verkopen in New York die in andere staten van de VS geen dekking hebben, die schakelt dan gewoon terug naar HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS/GSM... Ik denk dat het gewoon is om kosten te besparen dat ze ons nu nog geen LTE toestellen laten kopen aangezien de technologie toch niet wordt gebruikt.

[Reactie gewijzigd door asx245 op 26 augustus 2011 11:48]

Verizon heeft een (zo-goed-als-)landelijk CDMA/EVDO-netwerk en een LTE-netwerk in grote steden. De GSM/UMTS(+HSPA)-standaarden worden door Verizon totaal niet gebruikt.
Waarschijnlijk niet, daarom komt hij ook niet in NL
Kun je een LTE telefoon ook gebruiken in Nederland? (maw kan deze ook overweg met GSM/UMTS/HSDPA ?)
Nee dat kan nu nog niet.

Bron: http://webwereld.nl/achte...and-op-de-lange-baan.html

[Reactie gewijzigd door Goldin op 26 augustus 2011 11:54]

Even lezen kan geen kwaad:

"De in Nederland gebruikte netwerktechnieken gsm, gprs, umts en hsdpa worden ook ondersteund in het toestel."
In het artikel staat dat hij er mee overweg kan, maw backwards compatible door een x-band toestel te zijn...
Hmm, ze nemen bij Samsung de term "marktverzadiging" wel iets te serieus, niet?

De S2 is nét groot genoeg om met één hand te bedienen (als je handen groot genoeg zijn). 4,5" zou mooi zijn, maar dan zal de telefoon toch groter moeten worden (scherm zit tot aan de rand bij de S2).

Grotere accu zal misschien niet zoveel effect hebben, daar het scherm ook groter is en waarschijnlijk (iets) meer verbruikt?

Anyway, lijkt me vrij stom van Samsung om zo'n kleine aanpassingen al door te voeren.
Het scherm zal iets meer gebruiken en de processor ook. Accuduur zal dus niet veel uitmaken.

Ik denk overigens wel dat het komende jaar de schermen nog iets groter worden. Met de komende versie van Android heb je geen knoppen meer nodig(home/menu/back/search), maar komen die er op het scherm zelf bij indien nodig. Dan kan die ruimte waar nu de knoppen zitten dus vervangen worden door een groter scherm, zonder dat je toestel groter wordt ;)
Dan wordt het scherm alleen maar langer (hoogte) maar het scherm kan dan niet breder worden, want daar zit hij al tegen de rand.
Het krijgt dus of een gekke resolutie, óf de telefoon wordt toch groter.
Het scherm van de S2 zit niet tegen de rand. Er kan makkelijk een 4.5" in die behuizing, zoveel groter is dat niet. Moet het alleen aan de binnenkant ook mogelijk zijn..
De eerste LTE implementatie zal vast ook nog niet erg optimaal met de batterij omgaan.
Maar ik kan me verstellen dat je op het communicatie bureau bij Samsung nog wel een keer overwerkt wordt, een dag zonder Samsung nieuws is een dag niet geleefd, lijkt hun motto daar wel te zijn.
Als ze er net als met de htc sensation een 16:9 scherm van maken kan de breedte gelijk blijven; Past volgens mij nog in dezelfde formfactor.
Euh blijkbaar heb ik dan kolenschoppen of jij kleine handen want ik heb nog 2 1/2 kootje over! Vind ik dus wel meevallen! ;)
Was dat op mij?
Ik denk niet dat ik zo'n kleine handen heb, maar om hem vast te houden én te bedienen met mijn duim is het écht wel op het randje. Natuurlijk is 0,2" écht niets in de breedte dus dat zou allemaal wel kunnen meevallen...
1,8GHz, waar gaat dit heen XD En ik maar denken dat de SGS2 niet veel sneller zou kunnen.
Al stoppen ze er een 4GHz QuadCore in, zolang software niet geoptimaliseerd zal worden zal je ogenschijnlijk toch niet veel ermee opschieten. Of je webpagina's nou in 1,2 of 1,1 seconden worden ingeladen. Laat de SP's maar investeren in een beter dekkend mobiel internet-netwerk..
Dat snap ik, maar het draait niet alleen om webbrowsen.
Dat was een voorbeeld.
Maar wel een goed voorbeeld naar mijn mening.

Als ik de GS2 onder een aangepaste HG5 kernel (zuinigste tot nu toe) onderclock naar 800mhz max, (925mV) en ga browsen duurt het laden van b.v. tweakers grofweg 1 tot 1,5 seconden. (opera mobile)

Doe ik hetzelfde op stock snelheid van 1,2Ghz, dan merk ik werkelijk geen verschil.
(vast wel meetbaar, maar in de praktijk nutteloos.)

Zet ik de CPU op 1425mV dan krijg ik er 1,6Ghz uit! Het laden van de t.net pagina gaat dan beduidend sneller tot iets onder de seconde. (lastig meetbaar zonder goede tool)
Maar maakt het in werkelijkheid wat uit? Het toestel heeft 120ms vertraging met het internet, dat is dan al snel 1/8e van de wachttijd. Naast het wifi accesspoint is dat natuurlijk beter, maar dat verschil voel je al beter aan de OC van 1200 naar 1600 mhz.

Één ding snap ik alleen niet. De 4210 chip werkt samen met de Mali 400 met een soort baseclock van 400mhz. Aanvankelijk ging ik in de kernel knoeien met 100 en 200mhz stappen, maar alleen 400mhz varianten lijken goed te werken, met uitzondering van de onderste twee clocksnelheden, welke 200mhz (0.5) en 500 (1,25) bedragen bij zeer veel lagere voltages. Maar 700 of 750mhz is gewoonweg niet stabiel. Het zelfde ondervond ik op 1400mhz, wat instabieler was dan 1600mhz. Mijn toestel staat gewoon direct vast als ik em op 1500mhz zet, ongeacht het voltage. (andere kernels die ik probeerde geven ook gewoon aan dat 3,75 geen optie is)
Ik vraag me af of ze misschien de GPU naar 500mhz hebben gezet en zo de baseclock hebben aangepakt? Dat zou wel interessant zijn, maar op 400 wordt die Mali al zooo heet!

Leuk dat Samsung zo de prestatie kroon in handen houd. Ik heb al herhaaldelijk gemerkt dat de Galaxy S2 sneller is dan de ipad 2 en al helemaal dan een HTC Sensation. Maar ondanks dat alles lijkt mij deze opgevoerde versie niet heel veel interessanter.
De meeste mensen hier reageren wel, maar zeggen niks. 90% van de consumenten gebruiken slechts een fractie van hun smartphone. Zo ook ikzelf, buiten een potje Cut thé Rope Google ik af en toe wat maar meer ook niet.
High-end smartphones als de SGS2, de HTC Sensation en deze nieuwe Samsung zijn bedoeld voor zware gebruikers. Ik weet helaas zo even geen voorbeelden van zware apps of andere manieren om je telefoon te gebruiken die voordeel hebben van een kloksnelheid van 1Ghz+ of dualcore. Maar als je je smartphone zo gebruikt als jij dat doet (en volgens jou 90% van de smartphone-gebruikers), heb je inderdaad niets aan deze extra cpu-kracht. Daarom zijn er ook midrange en low-end smartphones op de markt, waarmee je zo een paar honderd euro uitspaart met lagere performance en minder features.
Dat was een voorbeeld.
Een slecht voorbeeld. Een browser is niet iets waar je typisch veel processor kracht voor nodig hebt.
Nou, dat zou ik niet zo snel zeggen... Had laatst een galaxy tab 10.1v in mijn handen en ik vond javascript performance ronduit traag (specifiek de modknopjes hier op t.net). Nou stond er geloof ik nog niet de nieuwste versie van honeycomb op, wellicht is het verbeterd, maar bv ook flash kan best nog wel wat meer CPU kracht gebruiken regelmatig.
voor Fatbooth bv wel weer :p
1,2 GHz is al meer dan zat.

Ik heb mijn toestel teruggeclocked met SetCPU naar 800mhz en de govener naar Conservative gezet. Ik merk er weinig van kwa gebruikerservaring.

Maar mijn batterijduur is nu naar 1,5 dag gegaan.
Dat zegt niets als je niet zegt hoeveel het eerst was ;).
Inderdaad, en alsnog is browsen op Android maar so-so... Android heeft nog een lange weg qua software-optimalisatie te gaan. Zoals bijv. hardware geacceleerde UI-elementen/browser.
Anoniem: 26222
@MarcoC26 augustus 2011 23:21
De standaard browser van de Galaxy S 2 is hardware accelerated..
Ik ben het helemaal met je eens nickalicious. Mijn htc sensation vertoonde tot een week geleden nog haperingen in de interface, soms voelde hij gewoon traag aan. Natuurlijk is je eerste reactie, de proc is niet krachtig genoeg. Nu is er van de week een nieuwe update uitgekomen en sindsdien loopt hij heerlijk vloeiend. Volgens mij blijkt hier wel uit dat de proc krachtig genoeg is maar de software niet is geoptimaliseerd.

Persoonlijk denk ik dat dit een totale overkill is voor een smartphone op dit moment!
De gs2 vond ik niet "soepel" aanvoelen, daar kunnen ze beter aan werken...
In het bezit van een SGS2 en heb nog nooit een hapering gemerkt...
Zelfs niet terwijl ik alle mogelijke functionaliteiten tegelijk gebruik...
Hier ben ik het geheel mee eens. De enige die het vooralsnog lijkt te begrijpen is Apple. De gemiddelde consument boeit het niet of die 2GHZ of al dan niet 4GHZ heeft. Het gaat om de ervaring van het apparaat, en dan met name het design en natuurlijk de software.

Als deze vloeiend werkt, snel reageert op alles wat je doet..wat heeft het dan voor zin om te weten wat er in zit? Dat is althans de gedachte van Apple, die de focus legt op het gehele plaatje en niet 'stoer' doet over enkel de specs.

Android kan wat mij betreft vele malen beter.

Stap 1: Gebruik de GPU voor de rendering van het OS, dat zal al erg veel schelen.
stap 1 zit in icecream sandwich. En samsung gebruikt in de SGS2 al veel GPU groptimaliseerde onderdelen zoals de browser etc.
Dat Apple niet aan specs doet komt omdat ze de enige leverancier zijn van iOS :)

Als er een langzamere iPhone zou komen dan zouden specs precies dezelfde rol gaan spelen...

En consumenten vergelijken wel degelijk (ja fout dat is het zeker want Ghz zegt niks) op Ghz, bij de MM staat het dan ook overal vrolijk bij behalve bij de iPhone, die denk ik minder (in de MM iig) zou gaan verkopen als het er wel bij zou staan!

Dus om bij de MM bijv. op te vallen zijn dit soort snelheden wel nodig...

Echter is dit een toestel voor de US markt als ik het goed begrijp!
Als deze vloeiend werkt, snel reageert op alles wat je doet..
Dat doet de SGS2 op 1.4Ghz ook hoor :) Maar dat nbummertje is geowon belangrijk!
Zit al in redelijk veel aspecten wel verwerkt, zoals de browser, flash, pdf viewers, en meer.

Maar launchers volledig GPU accelerated maken komt, zoals hieronder al gemeld (en boven) in de volgende versie android.

Niet dat de S2 dat nodig heeft, de CPU red het wel al prima.
Als de specs voor jou niet uitmaken kijk je alleen naar de prestaties, en de SGSII is snapier dan de Iphone 4.
Vind ik nog steeds een vorm van perceptie. Pinch to Zoom werkt naar mijn mening op Android hoe dan ook slechter, evenals andere animaties. Sowieso is de SGS2 een stuk nieuwer. Het feit dat het met een dualcore 1.2GHZ processor nog steeds niet de animaties perfect weer kan geven, is duidelijk een gebrek in het huidige OS.
Apple concureert niet op specs, Apple laat functionaliteit weg uit hun toestellen om het op die manier vloeiend te laten lopen. Doe mij dan toch maar die 2GHz android die nog steeds niet op alle vlakken vloeiend loopt maar waar ik veel meer mee kan.
Kan je dit toelichten met een voorbeeld / screenshots? Wat kan je met een Android-toestel dat met een iPhone niet kan, naast non-Market apps installeren / launchers veranderen (irrelevante kleinigheidjes imo)?
Dat kan met een iPhone ook, alleen kan dat niet op de officiële manier.
Het gaat er ook om hoe de gebruiker ermee kan werken als het aan mij ligt. :)
Je vergeet dat Microsoft ook geen race houdt om meeste GHz-en, ze staan zelfs maar 2 chipsets/cpu-s toe, en bieden in ruil daarvoor een heel vloeiend OS aan (dat alles met de GPU doet)
Microsoft ondersteund zelf 2 chipsets maar het staat iedereen vrij om andere chipsets te gebruiken, moet je alleen wel zelf de drivers maken.
Zoals Steve Jobs altijd zegt; design gaat niet alleen om hoe iets eruit ziet, maar ook om hoe iets werkt.
Ik dacht eerder 4,5" waar gaat dit heen 8)7 Straks loop je met een ipad in de zak om te bellen.
4.5 inch is gewoon echt de rand vind ik. Heb de Sgs2 met 4.3 inch maar echt meer moet het niet worden het is wel geweldig met browsen. Liever een groter scherm dan Retina resolutie want je hebt bij het browsen meer aal real estate..
Retina resolutie bestaat niet. :)
Retina resolutie bestaat niet. :)
Hij doelt op de resolutie van een retina display, die is hoger dan de resolutie van zijn voorganger.

http://www.apple.com/nl/iphone/features/retina-display.html

De engineers van Apple hebben pixels ontworpen met een breedte van slechts 78 micrometer, waardoor er op hetzelfde 3,5-inch (diagonaal) scherm als van de voorgaande iPhone-modellen vier keer zo veel pixels konden worden gebruikt. De resulterende pixeldichtheid van 326 pixels per inch maakt dat tekst en afbeeldingen er op iPhone 4 op elke grootte vloeiend en scherp uitzien.
Pixels ontworpen? Je bedoelt dat ze schermen met een 326ppi resolutie hebben aangevinkt in de LG-catalogus.
'De engineers van Apple', God is voor deze gelegenheid ook even afgedaald van zijn troon om te komen kijken.

Toch mooi hoe de marketing werkt.

Trek een leuk scherm uit de schappen, breng het met een naam en een verhaaltje aan het licht en verdomd, het gaat een eigen leven leiden.

En an-masse denkt het volk dat appel het wiel opnieuw uitgevonden heeft, over een IPS scherm van LG hoor je niemand..
Eigenlijk vind ik de S2 al te groot. Met één hand bedienen in landscape gaat gewoon niet heel goed, en door het dunne is er een redelijke kans dat je em laat vallen...

Liever maken ze de S3 4.0 inch.
Met één hand bedienen in landscape gaat gewoon niet heel goed, en door het dunne is er een redelijke kans dat je em laat vallen...
Klopt maar volgens mij houdt geen 1 mobiel lekker vast als je wat wilt doen met 1 hand in landscape modus...
Dat dachten ze van de eerste computers op weet-ik-het-hoeveel megahertz ook...
Mijn eerste pc was 8mhz hahaha, 8086 of iets in die geest...was toppie toen..smile

gr. John
Dat dachten ze vroeger ook over computers en auto's en motoren en fietsen en.. en... en...

Het zou in ieder geval leuk zijn dat dit toestel in Nederland uit komt, maar dan zonder LTE.. Of KPN moet ineens een 4G netwerk gaan uitrollen, maar dat zijn allemaal langebaan projecten.
Vraag ik me ook af. De SGS2 zelf doet normaal 1,2GHz, en maximale OC is 1,6GHz. Leuk voor benchen (Quadrant scores boven de 4500), maar bij mij draait hij tegenwoordig op 800Mhz. Meer dan snel zat. Zelfs die games van Gameloft vinden 800Mhz prima. Scheelt behoorlijk in de batterijduur.
kan je nagaan, mijn computer draait nu nog op 2 ghz single core :/
Mn megadrive op 4mhz, en toch draait Sonic er beter op dan op mn 486dx 66mhz! Ra ra hoe kan dat.....
Ik snap het voordeel niet helemaal van die snellere CPU, ik heb zelf een Galaxy S2 en draai best zware apps maar het ding hapert nooit ook al doe je 5 dingen tegelijk.
En dat zei je ook toen er snellere processoren op de markt kwamen voor je desktop? Nu heeft het mogelijk geen nut, later misschien wel. Wie weet wat jij over een jaar met je telefoon doet, misschien ben je dan blij dat je nu alvast een snelle processor hebt...
Een snellere CPU is meestal zuiniger met energie op lage snelheden.
LTE is een sneller netwerk, het toestel moet dan ook meer data kunnen verwerken.
Ik denk niet dat het veel sneller is dan mijn Wi-Fi verbinding vriend, en dat trekken al die smartphones ook gewoon.
4.5 inch scherm is gewoon veel te groot voor een telefoon.
Mensen worden steeds groter, TVs worden steeds groter. En mocht de markt vinden dat deze Galaxy 2 XL te groot is heeft Samsung nog wel 461 andere Galaxy modellen om uit te kiezen.
Ik ben de trotse eigenaar van een s2 en hij bevalt me prima. Maar ik ben het wel met je eens. Een groot scherm is handig maar nog groter is toch echt een beetje teveel van het goede.
Nu nog de betrouwbaarheid omhoog krikken.
Bij ons op het werk hadden 3 mensen de galaxy SII, alle 3 defect binnen 2 weken..
Tevens was de accu binnen 4-5uur leeg. Hogere cpu-clock = hoger stroom verbruik

Hopelijk heeft Samsung dit ook verbeterd.

[Reactie gewijzigd door mukkel op 26 augustus 2011 13:52]

Bij ons op het werk hadden 3 mensen de galaxy SII, alle 3 defect binnen 2 weken..
Bouwvakkers? Zelfs in de topics hier op tweakers maar heel weinig gevallen van defecten...

Als ik me telefoon (SGS2) constant gebruik is die inderdaad in 4 a 5 uur leeg, 4 a 5 uur standby bestaat simpelweg niet... En dat is normaal voor een telefoon 4 a 5 uur werktijd :)
Hogere cpu-clock = hoger stroom verbruik
Niet per definitie :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 augustus 2011 14:09]

Hier 4 vrienden met een S2, allemaal prima.

De accu houd het 3/4 dagen uit bij normaal gebruik (dus geen angry birds of flash urenlang achter elkaar!)

Vind alleen het design van de achterkant wat strakker bij deze, voor de rest...?
Oke dus de Galaxy S II LTE heeft een grotere accu + Overklock van 1.8 ghz + Groter scherm = Gelijke accu prestaties vergeleken met de Galaxy S II 1.5ghz versie?

En nu is de vraag.. Merken we hier iets van? (afgezien van schermgrootte)
Persoonlijk zou ik gewoon een langere accu duur willen zien :)
Persoonlijk zou ik gewoon een langere accu duur willen zien :)
Dat kan prima (met elke bestaande telefoon), gewoon laagst mogelijke brightness instellen (en dan niet zeuren dat je in de zon niks ziet), en laagst mogelijke snelheid voor de CPU-snelheid instellen (en dan niet zeueren dat niks meer vloeiend is).

Maar nee het moet allemaal beter worden maar compromies moegen NIET gesloten worden...
De grap is, dat als je de samsung UI eraf sloopt en vervangt door eigen applicaties, je de CPU onderclocked en undervolt, je exact dezelfde performance overhoud in het telefoon gedeelte, maar 40% meer batterijduur terug krijgt.

Zelfs in zware games (UT engine - Dungeon defenders) merk je geen verschil kwa vloeiendheid of laadtijden. Maar deze vreten je batterij leeg via de GPU...

GPU onderclocken scheelt ook nog weer heel veel, maar dit merk je veel sneller, en het is momenteel nog niet heel stabiel te krijgen op de S2.

Aan de andere kant, ik heb de mijne nu zo ver dat ik zonder veel moeite met middel intensief gebruik de 40 uur (2 dagen) gewoon haal.
het moet allemaal beter worden maar compromies moegen NIET gesloten worden...
Compromissen? Heus wel.

Het gaat erom welke prioriteiten je stelt.

Voor mij heeft een lange bedrijfstijd van de accu een hoge prioriteit.
Wat heb je aan al die potentie als de accu leeg is?

Mijn Samsung Galaxy Ace van 4 maanden oud doet nog geen 16 uur met één lading. Dat is: met weinig bellen, WiFi uit, GPS uit, lage helderheid. Kortom: waardeloos.
Haha OMG, tot 3 weken terug had ik nog een dual core CPU (E6300) die op 1,8 GHZ liep 8)7

Samsung komt met nieuwe modellen, vonnis van de rechter(s) is hiermee ongeldig, hierna komt weer een rechtzaak.

Wel een erg mooi toestel trouwens, ik heb even met de SGS2 gespeeld en was meteen verliefd. Hield niet van touchscreen maar de SGS2 heeft het goed gedaan.
Geeft gelijk aan dat mobiele telefoons krachtig genoeg zijn/worden om doorsnee toepassingen te kunnen draaien zoals tekstverwerken, spreadsheets, internetten en e-mailen. Ik zie een toekomst waarin een deel van de mensen niet meer met laptops sleept, maar hun telefoon als "desktop" pc gebruikt. Waarbij op de werkplekken alleen maar monitoren staan en een toetsenbord/muis en je je telefoon inplugt.

Ten eerste scheelt het een hoop in stroomverbruik: of je nou twintig volledige desktop pc's a ~ 100-200 watt gebruikt of twintig mobiele telefoons van een paar watt. En ten tweede is het makkelijker in je broekzak mee te nemen overal naar toe. Ten derde staat toch steeds meer informatie ergens op een server/bereikbaar via browser. Laat die rekenkracht en functionaliteit in mobiele telefoons maar doorgroeien.
Ja en nee, mobiele processors worden idd wel krachtiger en kunnen ondertussen diverse taken al goed aan, maar een c2d op 1.8 ghz loopt een oneindig aantal rondjes rond deze mobiele cpu ;). Het hangt vooral van optimalisatie af heb ik al gemerkt, maar waar een desktop processor op pure kracht zowat alles aankan, efficiënt of niet, gaat het bij mobiele processors pas echt vlot als de software ook echt is geschreven voor de processor. Dat is toch mijn ervaring met het tegra 2 platform.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee