Screenshots volgende versie HTC Sense komen naar buiten

Screenshots die via een Chinese site naar buiten zijn gekomen, tonen de volgende versie van HTC's Android-skin Sense. Er zijn enkele grote wijzigingen te zien. HTC Sense 3.5 zou ook geschikt zijn voor minder krachtige HTC's met Android.

De screenshots zouden afkomstig zijn van de HTC Bliss, een onaangekondigd toestel voor de Amerikaanse markt. Ze zijn gepubliceerd door de Chinese tak van XDA-Developers. Het lockscreen is op het oog gelijk aan die van Sense 3.0, de skin die onder meer staat op de HTC Sensation en Evo 3D.

In Sense 3.5 is het 'dock' onderin het homescreen verwijderd ten gunste van enkele knoppen die nu onderaan staan voor vermoedelijk hoofdmenu en telefoon. Ook de menu's hebben een andere achtergrond en andere navigatie gekregen.

Sense is de Android-skin die HTC sinds 2009 meelevert op Android-telefoons. Versie 3.0 werd in maart gepresenteerd en bevatte al het nieuwe lockscreen met de 'activatie-ring'. De HTC Bliss is volgens XDA is een Android-smartphone met een 3,7"-scherm en de specificaties van een mid-range-toestel. Het toestel zou lopen op een Qualcomm MSM7x30-cpu, een singlecore-soc die ook dienst deed in de HTC Desire Z.

HTC Sense 3.5 screenshots HTC Sense 3.5 screenshots HTC Sense 3.5 screenshots HTC Sense 3.5 screenshots HTC Sense 3.5 screenshots HTC Sense 3.5 screenshots HTC Sense 3.5 screenshots HTC Sense 3.5 screenshots

Door Arnoud Wokke

Redacteur

25-08-2011 • 16:43

59 Linkedin

Reacties (59)

59
57
40
1
0
8
Wijzig sortering
Ik vind dat deze screenshots geen recht doen aan Sense in het algemeen. Het lijkt alsof de plaatjes slecht geknipt en geplakt zijn en met te weinig kleuren zijn opgeslagen. De vrij oude sense op mijn HTC Desire ziet er veel soepeler en strakker uit dan dit en ook de wat nieuwere sense op de Desire S van mijn vriendin ziet er beter uit dan hierboven. En ok, dus chinese tekentjes maken het er niet beter op...

Ik vind Sense persoonlijk één van de betere skins. TouchWiz van Samsung kan mij bijvoorbeeld weinig behoren. DAT vind ik er juist goedkoop uitzien.
Ik vind dit er pesoonlijk wel mooi uitzien, maar het is eigenlijk ook de eerste Sence interface die ik zie
verder is het natuurlijk een kwestie van smaak.
En ok, dus chinese tekentjes maken het er niet beter op...
Ja want die blijven er ook op staan voor de europese markt....
Het is even afwachten hoe Sense 3.5 er nu echt uit gaat zien, ik zie op de screenshots overigens wel meer veranderingen dan ik had verwacht in vergelijking met Sense 3.0

Ik ben overigens erg benieuwd in hoeverre Sense 3.5 beschikbaar komt voor de telefoons die nu worden geleverd met Sense 3.0 (uit mijn hoofd alleen de Sensation en EVO 3D)
Ben ik de enige die het een beetje op WebOS vind lijken? Verder vind ik dat Sense steeds minder opvalt als 'maar' een schil, maar meer op een compleet OS.
Opzicht niet vreemd als je kijkt naar de afgelopen presentatie van HTC zelf.
Waarbij hun Sense software centraal staat terwijl er helemaal geen woord gesproken wordt over Android.
Het is geen verkeerd ontwikkeling omdat het in mijn ogen op dit moment de kale/pure Android qua interface en bediening nog niet geschikt is voor de gemiddeld consument.
Wat helemaal niet erg is (dat ze Sense promoten). Het onderscheid immers HTC telefoons en veel users vinden het prettig.

Ondertussen werken alle Android apps wel gewoon en kun je ook voor Android blijven developen, in plaats van dat er weer een mobiel OS bij komt.
Dat komt ook omdat Android van Google is, en de Sense schil van HTC zelf.
Dus heeft HTC voor de stock user een mooi USP in handen.... Van mij mogen ze, ik vindt Sense 3.0 prima werken op mijn telefoon. Met name het nieuwe lockscreen is een uitkomst....

Ja ik weet dat je bijvoorbeeld via widgetlock het zelfde effect kunt bereiken, maar toch....
Ziet er uit als een prima uitbouwing van de voorgaande sense shells.
nu lijkt het dus meer een design/functionele verandering zonder te kijken naar verdere uitbreidingen van de htc widgets, niet erg, maar nieuwtjes omtrend widgets zijn ook altijd fijn. anders is dit geen reden om up te graden naar of een nieuwe telefoon of een nieuwe software update.
Toch vind ik het jammer dat HTC steeds meer het accent van hardware naar software, ofwel Sense verschuift.
Voor veel gebruikers is het leuk hoor, dat ze steeds weer nieuwe en betere interfaces maken, maar op hardware niveau is de innovatie ver te zoeken. De uitzondering is misschien de Sensation / Evo, maar de komende jaren verwacht ik niet dat ze van die MS8xxx series afstappen.
De hardware volstaat prima om alles te doen wat android/sense vraagt. Waarom dan hier extra in investeren. Voor de gebruiker is software het belangrijkste. Dat hebben ze bij Apple ook door.
Inderdaad, zoals aval0ne zegt, een iPhone 4 werkt prima met inferieure hardware, de Sensation is meer als krachtig genoeg om te multitasken.

Ik ben het echter niet eens met dat "standaard android te ingewikkeld is voor de gemiddelde gebruiker", de sense is een mooie ontwikkeling om zich te onderscheiden maar een kale Android werkt ook prima en intuïtief. De lockscreen van Sense is wel leuk!
in welk opzicht vind je het dan op webOS lijken?
De style van de App drawer is screenshot 6 doet mij denken aan WebOS, en de lockscreen. Die ronder applicatie shortcuts doen mij het meeste denken aan WebOS. Het is ook niet zo dat ik een voor een kan aanwijzen wat er wel lijkt en wat er niet op lijkt, want ik ken WebOS helemaal niet zo goed. Het ging mij om de algemene indruk. Toen ik de foto's zag moest ik aan WebOS denken :)
Het lijkt meer op WM 6 8)7
Het lijkt meer op WM 6 8)7
in welk paralel universum, precies? Dit lijkt voor geen meter op WM 6.
Hallo, we hebben het over een skin/thema op het Android OS. Een schil wordt nooit een OS natuurlijk. En het lijkt ook een beetje op iOs 8)7
Het ziet er wel weer heel mooi uit, maar vraag me af of het nog een echte verbetering is. Zelf heb ik Sense vervangen voor GO Launcer Ex op mijn HTC Andriod phone, en die vindt ik toch wel een stuk lekkerder lopen. Hij is veel gemakkelijker te customizen en naar mijn idee loopt hij een stuk sneller door de mindere grafische meuk die Sense erin heeft zitten.
Vergeet niet dat Sense niet enkel een grafische schil is. Onder de motorkap zijn er ook behoorlijk wat sense-gerelateerde zaken terug te vinden. Neem een dialer/contacten/facebook/browser etc. etc.
Sense gaat veel verder dan alleen de app-drawer
True, maar ik draai nu Cyenogen (zonder Sense) en ik vind de standaard dialer, contacten, facebook en browser vele male fijner dan die van Sense. En ja; ik snap dat Sense van al die meuk wat trager wordt, maar persoonlijk kies ik dan voor een iets minder gelikt design en wat meer snelheid dan voor Sense met een strak design maar minder snelheid.
Op mijn sensation is sense even snel. En je bent de eerste die ik ken die de standaard contacten en dialer (de rest is standaard aanwezig) beter vind... de dialar van Sense zou de enige reden kunnen zijn dat ik Sense gebriuk.
Dit punt is helemaal terecht.... Juist deze extra Widget en programma's maken Sense voor mij een complete skin....

Natuurlijk, je kan wanneer je een root hebt zo'n beetje alles met Android doen wat je zelf wil, maar veel gebruikers willen of kunnen dom weg niet hun telefoon unlocken.
Ik vind Sense veel te shiny. Android 2.3 vind ik veel mooier en lekker clean. De icoontjes bij vanilla Android 2.3 zijn strakker en bv in het instellingenmenu veel uniformer. (allemaal wit etc).
Voor veel gewone gebruikers is zo'n schil wel een stuk gebruiksvriendelijker. Er is minder geklooi aan (andere launchers etc) en ook de bijgeleverde widgets zijn dan makkelijk (terwijl ik het liefst zo kaal mogelijk wil om de dingen die ik zelf wil hebben te installeren.)

edit: -dt fout ;)

[Reactie gewijzigd door Thmz159 op 25 augustus 2011 17:32]

Jij maakt hier precies duidelijk op welke doelgroep HTC mikt met haar telefoons.... De mainstream gebruiker...... Die gewoon gebruiksgemak wil hebben op moment dat hij een telefoon koopt.

Voor de Tweakers bied HTC de mogelijkheid om de telefoon officieel van z'n rootlock te ontzien. Je kan op dat moment dus zelf bepalen in hoeverre je met Sense wil gaan werken. Het mooie aan Android is dat je immers nergens aan vast zit.


Ik verwacht overigens wel dat los van het gene wat we hier nu aan plaatjes zien dat HTC in Sense 3.5 weer met een aantal skins komt, op XDA zijn de "glas" skins erg populair, in mijn ogen heeft HTC hier ook iets mee willen doen,
Maar als je die rootunlock gebruikt voor die laatste toestellen, dan verlies je officieel ook je garantie. (ik weet het, met een andere fabrikant root ook maar dat wordt minder goed gecontroleerd)

Maar je koopt de telefoon natuurlijk in de staat zoals hij is, en HTC heeft liever dat je Sense gebruikt en niet vanilla Android, maar dat is meteen de reden waarom ik dan geen HTC zou nemen (als ze me het niet mogelijk maken om alle Sensedingen eraf te gooien zonder garantie te verliezen)
Tja, wil je standaard geen "fabrieks zooi" op je telefoon dat kan je natuurlijk het beste een Nexus telefoon kopen..... Het mooie is dat Google elk jaar met een Nexus telefoon op de markt komt.

Maar ik begrijp het wel dat een fabrikant als HTC zich wil onderscheiden t.o.v. haar concurrenten, Naast het uiterlijk van een toestel (en zeg nu zelf, erg veel verschil zit daar niet tussen) is de software dus een uitstekende manier.

Ik ben persoonlijk ook bij dat HTC een oor heeft voor de kritiek van haar klanten (bootlock verwijdering) maar aan de andere kant vind ik de (door) ontwikkeling van Sense ook een goede zaak.
Ik blijf het jammer vinden dat ze vast houden aan het verloop van zwart naar grijs boven in de notificatie balk. Dit is een van de redenen waarom ik sense er "oudbollig" uit vind zien. Net zoals de vaak te grote ronde knoppen die in sense zitten.
er zit een fatoenlijke ondersteuning in voor themes, kijk daar eens naar :)
ander thema erop en klaar, weg zwart-grijs.
Hmm, ik had toch zelf iets mooier verwacht, de kleuren zien er een beetje.. matig uit? Beetje mat.. Sense 2.0 op mn Desire Z vind ik er veeel beter uitzien. Ach ja: ieder heeft weer een andere smaak, maar vind dus niet echt erg. :Y)
Eerst maar een afwachten tot dat de echte foto's van toestellen komen voordat ik een oordeel ga hebben over de kleuren.... Het valt mij op dat een screenshot van Android op een PC er vaak qua kleuren heel anders uit zien dat op de telefoon zelf.
Anoniem: 384777
25 augustus 2011 16:48
vind persoonlijk die ronde dingen allemaal niet zo mooi, geef mij maar gewoon de rechte knopjes e.d. wat er nu op zit.
Onduidelijke letters ;)
Maar ik vind het wel een keer tijd voor verandering. Dus kom maar op.
Ziet er echt niet handig uit zonder icoontjes beneden. Maar dat kan een idee zijn. Eerst zien en dan een mening ;)
Ziet er echt niet handig uit zonder icoontjes beneden. Maar dat kan een idee zijn. Eerst zien en dan een mening ;)
Je ziet het toch?
Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden, ik denk dat ik het eerst eens in mn handen moet hebben. In ieder geval vernieuwend! :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee