NAD introduceert 7.1-av-receiver

NAD, fabrikant van audioapparatuur, heeft een nieuwe av-receiver geïntroduceerd. De NAD T 748 kan 7.1-kanaalsaudio aansturen, waarbij per kanaal 40W beschikbaar is. In een stereo-opstelling is per audiokanaal 80W voorhanden.

De NAD T 748-av-receiver beschikt over vier hdmi 1.4-ingangen en een hdmi 1.4-poort voor aansluiting op een tv. Deze laatste is compatible met Audio Return Channel. De receiver kan 3d-content naar de tv doorsluizen. De T 748 kan zeven audiokanalen actief aansturen, terwijl voor de subwoofer een pre-out-uitgang beschikbaar is.

De av-receiver beschikt verder over drie analoge audio-uitgangen, twee composiet-videoaansluitingen, een s-video-connector en een component-video-ingang. Ook is de T 748 voorzien van twee optische en twee coaxiale s/pdif-aansluitingen. De receiver heeft verder aansluitingen voor een dab-tuner-module en een iPod-dock. Bij deze laatste wordt informatie van de muzieknummers in de display van de receiver getoond.

De jongste NAD-surroundreceiver heeft vijf av-presets, waarmee bijvoorbeeld per bron instellingen voor de speakers en de surroundmodes geregeld kunnen worden, en de mogelijkheid om een naam aan de inputs te geven. De T 748 ondersteunt Dolby TrueHD en DTS Master Audio, terwijl stereogeluid via NAD's Ears-modus naar surroundgeluid kan worden omgezet.

NAD geeft een vermogen op van 80W per stereokanaal volgens de FTC-methode, terwijl volgens het bedrijf bij het aansturen van alle zeven kanalen tegelijk gerekend kan worden op 40W per kanaal. Hierbij wordt uitgegaan van NAD's Full Disclosure Power-meetmethode. De receiver kan met 8 Ohm pieken aan van 110W bij stereogeluid, terwijl met 4 Ohm 160W beschikbaar is. In de ruststand verbruikt de T 748 ongeveer 50W volgens opgave.

De NAD T 748 is per direct beschikbaar, voor een prijs van ongeveer 900 dollar.

Door Pieter Molenaar

08-08-2011 • 12:39

63 Linkedin

Reacties (63)

63
61
32
5
0
15
Wijzig sortering
Absoluut mee eens. Ze knallen allemaal met grote getallen terwijl je is naar buizenamps moet zien, en kijken met welke wattages die 'gewone' versterkers eruitspelen. Mijn vorige baas is een expert autoaudioinstallateur en heeft vele prijzen gewonnen met amps van 2 x 40W die setups van honderden watts gewoon naar huis speelden. En tussen receivers zitten er zeker verschillen. Ik kan dit dagelijks testen aangezien ik op een Hifi-afdeling werk.

[Reactie gewijzigd door SolarGlider op 8 augustus 2011 20:17]

Vreemd dat je dit claimt terwijl je deze versterker niet getest hebt. Beetje vooringenomen?
Erg dure versterker, met weinig bijzondere opties. Ja hij is 7.1, maar er zijn genoeg versterkers die 7.1/2 zijn. Zoals deze Onkyo: pricewatch: Onkyo TX-NR609B Zwart

Daarnaast verbruikt dit ding 50w in ruststand?! Belachelijk. En voor "geluidskwaliteit" hoef je het niet te doen, want tussen (semi)moderne(Alles vanaf de jaren 70/80) versterkers ga je het verschil niet horen.(Mits op een normaal geluidsniveau)

Veel te duur, lelijk design(subjectief), geen bijzondere opties.
je weet duidelijk niet waar je over praat.

Het is bizar wat de geluidsverschillen kunnen zijn tussen twee receivers.
Ik heb ooit een luistersessie gehad met een HK AVR 7000 en een NAD 763. Waarbij de HK in multikanaal modus veel meer punch en power had, werd de HK in stereo modus volledig weggespeeld. De NAD had een scheiding en plaatsing van instrumenten, gewoon waanzinnig!

900 dollar is een hele schappelijke prijs voor een apparaat uit dit segment, dus waar jij te duur op baseert?.

Tevens verwar je Idle en standby.

Het weglaten van allerlei gadgets maakt budgetair ruimte voor betere onderdelen in een receiver. Dat heeft dus mijn voorkeur!

Maar goed, aan jouw laatste opmerking te zien denk ik dat jij meer een type bent voor marketing kreten zoals 7*1000 Watt PMPO, 85 verschillende settings zoals Cinema, Theatre, Indoor Sport, Outdoor Sport, Music, Live Music, accoustic music, Jazz enz.
En beide versterkers wel op dezelfde geluidsniveau gekalibreerd?(En dat dus ook per kanaal)

En meer punch en power is typische kreten voor de "believers". Ga maar eerst kalibreren en een blinde test houden, dan praten we verder.

En nee ik ben meer van de type Harman Kardon Citation(Ja oldskool :p) en JBL4312A. Maar verschil tussen zo'n versterker en mijn Onkyo SR307 of Sony V7700 is nul.
als er geen verschil tussen de door jou genoemde apparatuur zit, waarom zou je dan van een specifiek apparaat "een type" zijn? Dan smijt je toch al die ouwe meuk weg, en hou je toch alleen die SR307 over???

en kalibreren... is dat ook niet typisch iets voor believers? maar dan van het andere kamp?
Het kan zo zijn, dat je meer vermogen nodig hebt, door hogere geluidsniveau's of dat je extra opties wil.(Zoals internetradio, iPod dock) Maar vooral voor een stereo set up is het zinloos om € 1xxx uit te geven aan een versterker. Maar ook voor een 7.1 set is deze veel te duur. Leuk dat hij ietwat meer vermogen(op papier) heeft dan de Onkyo, maar de Onkyo zal ook zogoed als elk setje normaal draaien.

En kalibreren is niks meer dan een duur woord, versterkers op dezelfde volume afstemmen. En die ouwe meuk smijt je niet weg, esthetiek vind ik wel belangrijk ;). Zo'n HK(En ook de Sony) is toch heel wat mooier gezicht dan een Onkyo.

En dat er verschillende types versterkers zijn is nogal logisch, dat heeft puur te maken met vermogen en wat voor opties erop zitten. Marktdifferentiatie....
Het zit hem dan ook grotendeels in het versterker gedeelte denk ik. De NAD heeft in vergelijking met de Onkyo die jij noemt een behoorlijke hoeveelheid vermogen meer.
De Onkyo vermeldt op de website: "160 W/Ch at 6 Ω, 1 kHz, 1%, 1 Channel Driven, IEC"
Nad noemt 7x40 W, naar verwachting bij zeer lage vervorming. Compleet andere getallen dus, ruim in het voordeel van de NAD.

50W in de ruststand is iets anders dan standby ( <0,5 W namelijk). Dit heeft meer te maken met de gekozen schakeling (klasse A/B dus).

Verschil met lichtere versterkers ga je echt wel merken hoor. Maar dan voornamelijk in situaties waarin veel vermogen vereist is, zoals 'moeilijke speakers' en grote ruimtes.

En tja, wat betreft uiterlijk: Meestal vind ik de NAD apparatuur wel mooi, elegant strak. Deze vind ik toch ook wel wat minder. Misschien in het echie toch anders?

[Reactie gewijzigd door bartvl op 8 augustus 2011 13:58]

Sorry hoor, maar als je het verschil niet hoort tussen de verschillende merken receivers zou ik eens naar een goede audio zaak gaan. Nee dat is niet MM.

De instap modellen van Onkyo en HK zijn toch degelijk wel anders als de modellen van o.a. NAD.
Oke dit is niet alleen een reactie op jou, maar op iedereen die beweert verschillen tussen receivers of versterkers te horen.

Ik heb met jaren 70 spul tot hedendaagse spul gewerkt(Arcam, HK e.d.) waaronder klasse A spul. Het verschil zit slechts tussen je oren, wanneer je beide versterkers op hetzelfde geluidsniveau kalibreert ga je met een blinde test het verschil niet horen tussen budget Onkyo en een Denon.(Mits beide versterkers wel sterk genoeg zijn om de speakers aan te sturen)

En nee gebruik geen Aldi speaker, maar professionele studio monitoren ;).

Maar geloof wat je wil geloven, want hierdoor verdient NAD, Bose e.d. zijn geld.
Ben ik het volledig mee eens!

Als je lekker wil doorgaan op de onzin van high-end hifi moet je maar eens volgende site lezen : www.breem.nl

Bijna de helft van de dure kabels/componenten/interlinks zorgen voor een oplossing van een probleem die er in feite niet is. Gewoon schitterend vind ik dit :-)

Doe een correcte blinde test en niemand hoort het verschil nog!
En wat jammer is, is het modereer systeem van tweakers. Slecht geïnformeerde tweakers stemmen Fireb@all's post helemaal omhoog, terwijl het gewoon onzin is.
Grappige reactie...waarom is het onzin!?

Mijn ervaring is dat het heel goed mogelijk is om verschillen te horen tussen bepaalde zaken (dat geldt zowel voor kabels als ook voor versterkers/bronnen/speakers).

Geen probleem dat iemand het niet hoort en/of niet het geld ervoor over heeft, maar het is natuurlijk onzin om het af te doen als...onzin.
Je moet mij de zin dan toch eens uitleggen om een netsnoer aan te schaffen van 200 EUR of meer en dan geloven dat het geluid opeens beter klinkt.

Bovenstaande site legt het allemaal objectief uit, dit netsnoer ZOU een verbetering kunnen zijn als er zich bepaalde fenomenen voordoen, maar in 99/100 gevallen is er geen sprake van die fenomenen en dus ook geen nut om zo'n snoer aan te schaffen.

Maar toch beweren sommigen dat de kabel een verbetering geeft, terwijl het gewoon niet kan....
als iemand vindt dat het geluid beter geworden is door een kabel van 200 euro? dan is dat toch heel fijn voor hem? alleen het gevoel al!

Het fanatisme waarmee jij deze producten als onzin afdoet, is m.i. net zo onzinnig als de voorstanders van dit soort buitensporig dure kabels en andere zaken.
als iemand vindt dat het geluid beter geworden is door een kabel van 200 euro? dan is dat toch heel fijn voor hem? alleen het gevoel al!
En het scheelt geld want de kabels zijn er ook in duurdere vorm ;)

Een versterker moet in principe alleen maar versterken. Het feit dat dat moeilijk genoeg is maakt dat er zoveel verschillende soorten zijn, die ook nog eens ten onrechte verschillend klinken. Smaak verschilt en de een is blij met een klankkleur terwijl een ander die vervelend vindt.
De meeste hi-fi versterkers geven juist een neutrale klank door. Wel kan een versterker wat anders afgesteld wezen waardoor de ene versterker beter klinkt dan de ander, maar uiteindelijk zijn het de speakers + het vermogen van de versterker die bepalen hoe het geluid gaat klinken.

Versterkers die wel een klankkleur geven zijn gitaarversterkers. En geloof me, het idee daarachter is dat het juist slechte hi-fi versterkers zijn, ze hebben namelijk weinig bereik en oversturen :)
Je oren zeggen alles.

Hoewel ik begrijp dat je bepaalde , dure , illusies onder audiofanaten wil aankaarten , kan ik toch ook wel zeggen dat tussen verschillende merken ( receivers nu in dit voorbeeld ) onderling er wel degelijk grote verschillen te horen zijn. Het verschil tussen een NAD/ Marantz , is moeilijker te horen bijvoorbeeld, dan het verschil NAD/ Rotel.

Best ga je in een winkel waar men digitale schakelpanelen heeft zodat je terwijl je bron afspeelt , onmiddellijk kan wisselen tussen de verschillende combinaties. Zo heb ik mijn keuze heel snel kunnen maken destijds , al na 2 -3 songs was het overduidelijk welke merken mijn voorkeur hadden , ongeacht het volume.

Mocht ik dezelfde keuze moeten overdoen op basis van bezoekjes aan winkels waar men al deze apparatuur niet bij mekaar had staan , en ik op verschillende tijdstippen had moeten luisteren , dan zou ik het veel moeilijker gehad hebben om de verschillen te horen.
Zelfs kabels manueel overschakelen en song opnieuw afspelen had voor mij al voor problemen gezorgd. Ik heb namelijk niet zo'n exact audio geheugen. Misschien hebben anderen dat wel , wie ben ik om dat te oordelen.

Claimen dus dat er geen verschillen zijn op eenzelfde volume is evengoed fout in mijn ogen ( lees oren )
.(Mits beide versterkers wel sterk genoeg zijn om de speakers aan te sturen)

En nee gebruik geen Aldi speaker, maar professionele studio monitoren .
Twee kleine opmerkingen die gigantisch belangrijk zijn in dit soort discussies.

Jouw studio monitoren vergen relatief weinig van een versterker omdat ze vrij weinig laag weer geven. Maar juist voor dat laag heb je veel power van een versterker nodig.
Met twee full-range vloerstaanders heb je een veel zwaardere versterker nodig dan met jouw monitoren.

En verder de opmerking dat de versterkers sterk genoeg moeten zijn om de speakers aan te sturen. Wat is volgens jou sterk genoeg?

Het aantal Watt vertelt je niets. Alle andere specs van een versterker vertellen je dat ook niet, omdat er bij die specs nooit een echt speaker aangesloten word.
Ze sluiten een ohmse weerstand van 8 Ohm aan. Maar op 30Hz is een speaker helemaal geen 8 Ohm.
En de manier waarop een versterker daar mee omgaat daar zit het nodige verschil in.

Natuurlijk zit er veel onzin in de Hifi wereld en "horen" mensen verschillen die er niet zijn, maar je moet uitkijken dat je niet naar de andere kant doorslaat.
Smaak is subjectief.

Ikzelf heb hier een Marantz PM54mk2 en een SR7300 staan. Op het moment dat ik het geluid via de PM54 laat lopen hoor ik verschil meteen. Het laag is dieper rustiger en het hoog is veel beter gedefinieerd.

Verschil in versterkers is er altijd en vaak ook nog eens goed hoorbaar.

onTopic: Lelijk ding maar zal zeer zeker degelijk geleveren. Ben alleen benieuwd of er ook pre-out's op zitten om het geluid naar een aparte eindversterker te sturen.
Ongetwijfeld, zelfs mijn "budget" C314 heeft preouts.
Ik vind het prima dat je verschillen hoort en geloof er ook nog in. Ik hoor weinig verschillen tussen middenklasse versterkers. Maar met subjectieve argumenten als "het laag is dieper rustiger" en "het hoog is veel beter gedifinieerd" kan ik niet veel. Kan je misschien ook uitleggen wat je hiermee bedoelt? Deze door audiofielen bedachte termen slaan als een tang op een varken, want het zegt helemaal niets. Zeker als je andere mensen probeert te overtuigen. Geluid is een kwestie van smaak'; technische specificaties zeggen niets (ik vind een oude buizen radio / jukebox lekker klinken, maar ze vervormen als een gek), maar ook bla bla argumenten overtuigen mij niet. In het algemeen: Ik zou zeggen ga luisteren en kies de versterker die je lekker vindt klinken en laat je niet overtuigen door techneuten of dromers.

[Reactie gewijzigd door bramfm op 8 augustus 2011 23:33]

Het verschil in geluid tussen een Denon en een HK is anders vrij groot...... kwestie van de juiste speakers aansluiten. Probeer het maar eens bij Hobo.
50W in rust stand das nog al niet wat zeg... dat is een flinke lamp de hele dag laten branden. :( Als je het ding aan zet zal het nog flink wat meer vragen neem ik aan. Ik weet het niet met dit ding de look spreekt me niet aan (niet belangrijk het gaat om het geluid dat weet ik ook wel) de aansluit mogelijkheden zijn niet geweldig als ik het zo lees en met dat verbruik is er volgens mij toch echt iets flink mis met het ontwerp van de componenten, als je de versterker niet gebruikt is alles dat je nodig hebt de display de ontvanger en misschien nog een klein beetje house keeping om in de gaten te houden of er nieuwe signalen aangeboden worden etc... en dat mag toch echt geen 50W kosten.
Dit is een zelfs nog een redelijk lage waarde, daar alle goede versterkers klasse A/B zijn, en de kwalitijds versterkers meer in klasse A werken dan goedkopere.

Een klasse A versterker gebruikt altijd 100% vermogen of hij nu niks doet of vol vermogen levert.
Een klasse B versterker gebruikt 0% vermogen als hij niks doet en 100% als hij vol vermogen levert.
Een klasse A/B versterker gebruikt altijd minimaal bv 20% vermogen zelfs als niks doet en meer als hij vol vermogen levert.

Klasse A/B zijn een blend van het beste van twee werelden, klasse A versterkers hebben een betere geluids-weergave, waar klasse B weer veel efficiënter is, en klasse A/B een compromis is tussen deze beide twee klassen, en hoe beter de versterker des te meer hij in klasse A werkt.

Tegenwoordig zijn klasse D versterkers steeds meer in opkomst, daar klasse D de zelfde efficiëntie heeft als klasse B maar goed kan concurreren met de goede A/B versterkers, maar nog steeds niet in de high-end klasse.

Lees hier alles over de verschillende type versterkers klasse
Lijkt dat 50w = als ie aanstaat maar geen geluid hoeft te versterken.. Dus niet in standby.. Althans mijn interpretatie..
Mijn Denon AVR-2310 gebruikt ook 60W in "idle", de Onkyo TX-SR875 daarvoor zelfs 110W.

Maar als je de versterker flink opendraait zal het gebruik nauwelijks toenemen, ik geloof +20W voor oorverdovend hard...
Mijn Denon AVR-2310 gebruikt ook 60W in "idle", de Onkyo TX-SR875 daarvoor zelfs 110W.
Mijn AVR-3312 in idle (met nog wel netwerk verbinding online) zo'n 10 Watt, misschien leren ze het zuinigheid truukje zo onderhand nog wel.

Kijk, als je vol over 7 kanalen 165 Watt gaat pompen (of 100 @ 8Ohm), dan slurpt ie wel even wat meer, maar dat komt gelukkig niet zo vaak voor. :)
Ziet er weer bijzonder spartaans uit qwa besturing dit ding. Dat vind ik wel een nadeel, het zijn meestal niet de meest gebruiksvriendelijke receivers. Hoewel ze wel erg goed geluid geven.
Dat kan je toch alleen zeggen als je AB zou zien, of ga je altijd op je knieen voor een kastje zitten om zo'n apparaat te bedienen?
Aan- en uitzeten, bron selecteren, station selecteren en het volume regelen, dat zijn de enige fucnties die je dagelijks nodig hebt, de rest mag wat mij betreft best verstopt zitten.
Als je het over recievers in het algemeent hebt dan valt het wel mee hoor, ik heb een Denon 3808A reciever en die heeft gewoon aansluiting op de TV waarin alles menu gestuurd geregeld kan worden.

Basis functies doe je via de remote maar heel veel andere dingen kan je gewoon via de userinterface op de TV doen.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 8 augustus 2011 13:28]

Basis functies doe je via de remote maar heel veel andere dingen kan je gewoon via de userinterface op de TV doen.
Opzich wel, maar ik vond 't bij mijn Denon wel weer erg fijn dat ik 't ding kon configueren / finetunen via de webinterface. Dat is toch net even een fors stuk makkelijker/sneller dan via de AB en het menu op de TV :)
Juist dat spartaanse maakt het aantrekkelijk, als een receiver er uitziet als een kermis attractie hoef ik hem niet te hebben.
manual lezen?

http://nadelectronics.com...615102353-T748_dut_OM.pdf|T748 A/V Surround Sound Receiver - Dutch Manual
NAD is mijns inziens wel wat laat. Er zijn inmiddels genoeg (ook high-end) receivers die HDMI 1.4 en 7.1 zijn. Anderzijds zullen de NAD fanaten hier wel blij van worden gok ik.
Mwah, de T173 (voorversterker) is er toch al een jaar of twee.
Ik vind hem niet zo mooi :(. De meeste NAD's die ik ken zijn mooi in staal of aluminium uitvoering met zo'n rood logootje er op. Maar misschien zijn dat wel oudere of duurdere uitvoeringen. Ik zou hem niet kopen in ieder geval. Sowieso omdat ik alleen stereo luister (geen home theater, wel muziek) maar ook door de looks. Ik houd het bij vintage of echt heel erg simpel :)
Ziet er juist erg gelikt uit vind ik. Weinig poespas, maar gewoon doen wat ze moeten doen

Heb zelf een NAD gehad en was er erg tevreden over. NAD kennende zal de geluids kwaliteit goed zijn, en daar draait het toch om.

Een 2e HDMI uit had ik wel prettig gevonden. Dan hoeft de tv niet aan, en kan ik het af op mijn 10" scherm
Waar jij die 2e HDMI-uit voor nodig hebm snap ik niet. Die 10" is je tablet op je schoot?
Zo ja. dan is het niet handig die aan te sluiten met een kabel, en heeft hij dat zowiezo ook niet nodig, immers hij kan zelf de gegevens afspelen (of het moet Intel Atom troep zijn)

Die 4 HDMI ingangen zijn leuk, maar ik heb slecht één afspeelapparaat met HDMI, en dat wordt nauwelijks gebruikt.

Mijn 7.1 receiver (kostte trouwens minder dan de helft van deze en heeft meer dan 100W op 7 kanalen) heeft net als deze 2 coaxiale en 2 optiche sp-dif-ingangen, en dat is al krap, vooral van die laatste, de toslink, zou ik er nog wel bij willen hebben. Ik heb 3 component-video-ingangen (en een uitgang) waarvan ik er nu twee gebruik (één voor de Wii, de ander voor dat HDMI-afspeel-geval).

Verder mis ik informatie over een phono-aansluiting (zit er waaschijnlijk niet op, terwijl de high-end-audio allemaal terug aan het overschakelen is naar vinyl) terwijl je voor het aansluiten van een ipod (wil wil er nou in hemelsnaam zo'n ding) alsnog een extra dock moet kopen, uiteraard van NAD, anders werkt het niet, en volgend jaar is dat type dock vermoedelijk niet meer verkrijgbaar.

Hetzelfde geld uiteraard voor de DAB-tuner-module, alleen die van NAD zal werken, en dat type is volgend jaar waarschijnlijk alweer opgevolgd door een nieuw niet-compaitble model. Bouw dan DAB gelijk in alsjeblieft.

Nee dit ding voegt volgens mij niets toe aan wat er al op de markt is, of het moest zijn omdat het van NAD is, het 'High-end' merk voor de mainstream-consument. Ik vind trouwens dat de prijzen van NAD de afgelopen 10 jaar behoorlijk meer omhoog zijn als de meeste andere merken. Destijds was Arcam het merk dat je moest hebben als je geluid van NAD-kwaliteit wilde maar zonder de steeds weer kapotte lampjes.
Sjah dit is voor Home Cinema.
Als je muziek wil luisteren moet je een stereo versterker Koopen.
Zelf hier een Yamaha RX-v667 voor de home cinema en een Quad 33 en 303 voor het "Muziek gedeelte"
En ja mijn Quadje is ook maar 45 watt per kanaal :P

[Reactie gewijzigd door r.stanneveld op 9 augustus 2011 06:09]

Sorry, maar is dit niet iets over het grensvlak computers/Hi-Fi heen :?
Wat zit hier voor mobo in, cpu of ander computervernuft dat het vermelden op tweakers waard is, behalve in de pricewatch dan?

OT: leuk zulke bakken, maar was 7.1 al niet een tijdje op de markt (of reeds vervangen?)
Ik had ook een Marantz 7.1 (ooit) en schrok dat dit apparaat 120 Watt verstookte met alleen de radio aan (op normaal geluidsniveau) op twee kleine speakers.
Toch maar een Trend gekocht, die gebruikt gewoon heerlijk 10-16 Watt, zoals het hoort.
Hij heeft een aansluiting voor een iPod-dock... :+
Ik denk dat deze NAD (en vele andere versterkers in deze range) niet meer bevatten dan een microcontroller die de in en uitgangen stuurt, alsmede het display en de knoppen / AB.

De versterkers zullen autonome schakelingen zijn met weinig intelligentie aan boord, moet tenslotte puur natuur blijven he :)

[Reactie gewijzigd door Pmf1971 op 8 augustus 2011 13:03]

Sorry, maar is dit niet iets over het grensvlak computers/Hi-Fi heen :?
Misschien. Maar het artikel staat dan ook in Nieuws > Electronics > Multimedia > Audio & Video.

En daar hoort het ook..
Natuurlijk hoort dit item thuis op T.Net. Alsof tweakers niet geïnteresseerd zijn in geluid.

Ik heb bijvoorbeeld een versterker met KEF-speakers via SPDIF gekoppeld aan mijn PC in mijn studeerkamer en dat klinkt heel wat beter als welke losse speakerset van Logitech, Altec Lansing of wie dan ook.

In de huiskamer is een EM-7080 gekoppeld aan een AVR reicever van Denon waarop ook wat KEF's zijn aangesloten.

NAD bood tot voor kort niet de mogelijkheid om 5.1 of 7.1 af te spelen. Die is er nu wel en nog wel voor een schappelijke prijs.
Mee eens, dit is ook nog eens echt non-nieuws; who cares dat fabrikant X product Y op de markt zet, en dan nog eens met de prijs in dollars vermeld want het ding is kennelijk nog niet in Nederland te koop?

Volgende week op Tweakers: Princess introduceert nieuw stoomstrijkijzer.

(ok mod maar down ;))
AMEN! Hetzelfde heb ik met de nieuw uitgebrachte videokaarten die constant de voorpagina vervuilen.. Fabrikant X heeft met chipset Y weer een nieuwe grafische kaart uigebracht..

En zo zien we dus al die grafische kaarten langskomen.. zonder enige nieuwswaarde.. het lijkt me logisch dat als er een nieuwe chipset uitkomt dat de meeste fabrikanten daar een kaart op uitbrengen.. en zo lang dit geen bijzondere eend in de bijt is vind ik het vermelden hiervan op de voorpagina van Tweakers.net gewoon pure verspilling van de ruimte en neigt het naar gebrek aan creativiteit en bronnen om fatsoenlijk nieuws met een gezonde nieuwswaarde te publiceren..

En zo zie ik de laatste tijd steeds meer de kwaliteit van het nieuwsaanbod achteruit schuifelen.. Ook tweakers.net lijkt ten prooi te zijn gevallen aan de zware commercie.. want ik vermoed dat dit gewoon verkapte reclame dealtjes zijn..
Ik ben blij dat men ook dit vermeld, het gaat tenslotte over tweaken en dat gaat niet alleen over pc's.
Weet iemand een type/merk dat vergelijkbare hardware levert maar een beperkte diepte heeft.
Ik heb namelijk de uitdaging dat ik een receiver in een ondiep kastje wil proppen :)

Enne hoe kan je het beste een pc op zo'n ding aansluiten. (sorry voor mijn amateur vraagjes :? )
PC kun je of via SPDIF aansluiten (of Toslink) als je zo'n uitgang op je PC hebt, anders gewoon line out naar een van de line ins op de receiver.
Als het even kan wil je ècht de DAC in je PC omzeilen. Niet zozeer omdat de DAC op zich slecht is maar vooral omdat de binnenkant van je PC enorm ruist. SPDIF over coax of TOS-link heeft daar natuurlijk geen last van, een externe USB- (of FW-)geluidskaart ook niet maar die kan misschien tegen een bandbreedteprobleem aanlopen.
Helden bedankt!

Nu nog hopen dat iemand nog een antwoord weet op mijn andere vraag.
De muziek die ik nu af speel op mijn goedkope 5.1 set is werkelijk verschrikkelijk (dreunen en hoge tonen....geen mid |:( )
Daar is ook een eenvoudige oplossing voor!

Koop bovenstaande receiver of een versterker van gelijkwaardig merk. Haal een setje Canton/JBL/Audio Lab zuilen en je probleem is opgelost.
In veel gevallen heb je niet eens meer een sub nodig! :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee