HTC brengt eerste Facebook-telefoon ChaCha uit

HTC heeft zijn eerste Facebook-telefoon ChaCha uitgebracht in Nederland. De ChaCha heeft een Facebook-knop, die het snel delen van links, foto's en filmpjes mogelijk maakt. De ChaCha is het vijfde Android-device van HTC in drie maanden.

De ChaCha, die in februari op telecombeurs MWC werd aangekondigd, beschikt over een 2,6"-scherm met een resolutie van 480x320 pixels. Onder het scherm zitten capacitieve toetsen die nodig zijn voor de bediening van het OS, Android 2.3. Daaronder zit een fysiek qwerty-toetsenbord. Met de ChaCha wil HTC vooral jongeren aanspreken die nu nog een BlackBerry hebben.

Het meest kenmerkende van het toestel is een fysieke Facebook-knop, die rechts onderaan het toestel zit. Die knop maakt dat een webpagina, foto of video automatisch wordt gedeeld via het ingestelde Facebook-profiel. De knop kan ook worden ingesteld voor het gebruik met Twitter, maar de knop werkt niet met Hyves, LinkedIn of andere sociale netwerken. Daarnaast is HTC's Android-skin Sense nog meer toegerust op het gebruik van sociale netwerken op de telefoon. HTC maakte het toestel in samenspraak met Facebook.

Binnenkort komen meer toestellen met Facebook-knop op de markt. HTC komt zelf met de Salsa, een toestel dat doet denken aan de Legend. Daarnaast zou ook Vodafone met een telefoon komen met Facebook-knop, zo meldt Unwired View.

De ChaCha, die Tweakers.net onlangs previewde, draait op een Qualcomm MSM7227, een ARM11-processor die op 800MHz is geklokt. De processor is gelijk aan die van de HTC Legend en veel budgettoestellen die afgelopen tijd uitkwamen. De ChaCha is het vijfde Android-device dat HTC in de afgelopen drie maanden uitbracht. De afgelopen maanden kwam de tablet Flyer uit, net als de smartphones Sensation, Desire S en Incredible S. HTC bracht nooit eerder zoveel hardware binnen korte tijd op de markt.

HTC ChaCha HTC ChaCha HTC ChaCha

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-06-2011 • 18:48

81 Linkedin

Reacties (81)

81
74
38
4
0
14
Wijzig sortering
HTC gaat echt voor de divide et impera strategie, zeker geen slechte keuze natuurlijk. Deze telefoon is relatief goedkoop dus kan bij een heel goedkoop abonnement al weggegeven worden, heeft wel alle mogelijkheden van Android en met het fysieke toetsenbord en de Facebook knop ideaal voor de jeugd die voornamelijk op sociale netwerksites zitten.

Alleen Android is wel een erg touch georiënteerd OS, nu heb je wel een erg klein scherm en de helft van je telefoon wordt ingenomen door een toetsenbord, dan moet je echt veel typen om daar nuttig gebruik van te maken.
De knop is eigenlijk niet het belangrijkste aan de telefoon, maar hoe HTC de gsm kan positioneren. Door de knop kunnen ze een bepaald segment aanspreken van mensen die enorm veel met facebook bezig zijn. Als zelfs maar 0,01% van de FB-gebruikers deze telefoon kopen is het al een succes, gezien de populariteit van FB.

Kijk eens naar de titel van het nieuwsbericht: Facebook-telefoon! En hup, hiermee wordt gewoon een nieuwe markt gecreëerd of niche aangesproken. (Maar gezien de grootte van de gebruikers zou ik van een markt spreken.) Ze kunnen nu zeggen dat ze de eerste fabrikant zijn met een "facebook-telefoon". Ze hoeven waarschijnlijk nog niet eens zoveel reclame te maken, alles zal via facebook gaan. Gewoon duidelijk maken dat FB'en veel gemakkelijker gaat met de ChaCha. (Of dit al dan niet klopt, laat ik in het midden. Dit moet de fervente FB'er maar uitmaken)

Dit vinden mensen net fijn, zich "onderscheiden" van anderen. Ik kan het mij al inbeelden dat een groepje mensen iets aan het drinken is en een foto willen maken. Diegene met de FB-telefoon doet het omdat hij/zij het zoveel makkelijker en sneller kan uploaden naar FB. :P

[Reactie gewijzigd door pisart op 4 juni 2011 20:44]

Ik ben een zeer tevreden wm6.5 gebruiker. Ik weet niet hoe het zit met Android, maar hebben ze daar niet zoals op WM een app voor FaceBook? Zoja, wat is dan de meerwaarde van zo een knop vraag ik me af.
Wat is de meerwaarde van ctrl-c/ctrl-v als je ook de tekst met je muis kan selecteren, rechts klikken, kiezen voor kopiëren, ergens anders klikken, weer rechts klikken en kiezen voor plakken? Dat het 1000 maal handiger is en sneller als je het veel gebruikt :+ . Daarnaast is het voor de doelgroep die ze willen aanspreken wel cool om een facebook logo op je telefoon te hebben, is best een sterk merk geworden ondertussen volgens mij. En natuurlijk heb je ook gewoon standaard facebook app's op android zoals op elk ander os ;) .
Ja er is een Facebook app, echter het voordeel hier is dat het veel sneller gaat, je hoeft niet eerst die app te starten en dan te kiezen voor nieuw bericht en dan een afbeelding te kiezen. Of eerst weer in je galerij op share te kiezen en dan facebook uit te kiezen. Als ik zie wat sommigen met facebook doen is het voor hun wel ideaal.
Misschien dat het in sommige gevallen 1 of 2 handelingen zou kunnen schelen. Ik denk dat ik simpelweg niet meer onder de doelgroep val, want ik hecht behoorlijk wat waarde aan mijn 4.3 inch scherm. Ik hoop dat ze dan behoorlijk wat kunnen doen aan batterijduur omdat de jeugd echt flinkt aan dat soort socialsites verslingerd is.
Er zijn erg veel social media apps die uitstekend en snel werken. Volgens mij zit de meerwaarde van de ChaCha in zijn toegankelijkheid met het Blackberry stijl toetsenbord en de, naar verhouding, lage prijs. As for Android; je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een app voor.
Dat is voor onze DeeDee figuren.

Oewwww what does this button do.

Sorry ik zie er weinig toekomst in 1 knop extra.
En gebruiken wij in NL niet vaker hyves.
Is het daar compatible mee (waarschijnlijk niet)

Vrij nutteloos in NL dus.
Hyves is een teruglopende bezigheid.
Meer en meer zie ik de verschuiving naar het "volwassener" Facebook en LinkedIn

Al zijn beide sites minimaal aan mij besteed, gaat mijn kennissenkring langzaam over op contacten langs FB.
Mails en sms zijn ondertussen al vervangen hierdoor.
Ik ben niet van de delende en berichtenplaatsende generatie, of addict, maar soms is het wel 'handig' om iets samen af te spreken, gezien onze uiteen lopende werktijden.

op Hyves "raakte" ik snel de weg kwijt, was onoverzichtelijk ( voor mij )
mensen kunnen met dit soort telefoons eindelijk gebruik maken van aanzienlijk meer apps tov windows mobile, ik noem maar een app als whatsapp ;)
Ik vrees dat dit een flop gaat worden, daar een android telefoon zonder touchscreen toch wel erg moeilijk te bedienen is. Voor de gene die veel op facebook zit is die knop een leuke toevoeging, maar imho hadden ze beter een horizontaal uitschuifbaar toetsenbord erop kunnen zetten. Overigens zijn de specs ook niet echt speciaal, daar hoef je het ook niet voor te doen.
Als je echt goed naar de specs gekeken zou hebben dan was je er achter gekomen dat het apparaat wel een touchscreen heeft. http://www.htc.com/nl/product/chacha/specification.html

Het enige nadeel aan dit scherm is het formaat. Omdat het zo klein kan je niet zo heel veel kwijt en moet er al snel gescrold worden. Zou op langere termijn wel kunnen gaan irriteren. Maar ja, daarentegen heb je wel een toetsenbord tot je beschikking en is het toestel goedkoper dan bijvoorbeeld een HTC Desire Z.

En zoals wel meer genoemd in dit topic, het feit dat het toestel met de combonatie van scherm/toetsenbord op een BlackBerry lijkt zal ook wel iets met de design-keuze te maken gehad hebben (tenzij ze een toestel tegenover b.v. een Nokia E71/72 willen zetten voor het zakelijke segment, maar dat lijkt me sterk).
De ChaCha heeft een Facebook-knop, die het snel delen van links, foto's en filmpjes mogelijk maakt.
Konden we dat niet sowieso al? :+ Dit lijkt me echt een gigantische faal te gaan worden maargoed, zal wel smak geld van facebook's kant in zitten ;)
Het is een goedkope telefoon, waarschijnlijk gericht op de jongere gebruiker, 16-25 jaar of zo. Die zijn hier gevoelig voor. Daarnaast is zo'n fysiek toetsenbord voor veel mensen toch echt een enorme pré. De BB is niet voor niets zo populair.
Dat klopt, maar ik betwijfel of veel jongeren hun BB (pingen!) willen inruilen voor een low budget HTC. Zo'n Facebook button is leuk, maar deze knop werkt niet met Hyves en LinkedIn.

"De ChaCha draait op een Qualcomm MSM7227, een ARM11-processor die op 800MHz is geklokt. De processor is gelijk aan die van de HTC Legend"
Ik dacht trouwens dat de Legend een 600 MHz CPU had...
Hey, er zit Android op, dat is al veel beter dan die Blackberry OS. Niet dat het slecht is, maar die software is echt niet voor jongeren bedoeld vind ik.
"De ChaCha draait op een Qualcomm MSM7227, een ARM11-processor die op 800MHz is geklokt. De processor is gelijk aan die van de HTC Legend"
Ik dacht trouwens dat de Legend een 600 MHz CPU had...
Scherpe ogen ;)
Heb je ervaring met het BBos? Aan je postgeschiedenis te zien ben je alleen fanatiek pro-Android zonder veel onderbouwing te bieden.

Gezien het kleine scherm, de lage resolutie en het gebrek aan touchscreen vermoed ik dat Android op dit toestel ondermaats gaat presteren, terwijl BBos juist ontworpen is om te werken op dergelijke schermen.
Maar BB kan weer niet goed overweg met touchscreens...
Is dat een reden voor BB om die toestellen niet uit te brengen?

En voordat je gaat zeggen, je hebt er nog nooit een vast gehad: Ik heb alle modellen van de laatste 5 jaar vast gehad. Totop heden vond ik de 8820 een van de betere toestellen. De nieuwe bold en torch gaat ook wel. Al ben ik blij dat ik deze morgen weer terug kan leggen op de zaak en me iPhone terug komt (echt - ik kan niet omgaan met een BB.... geef mij maar touchscreen om te typen)

Daarnaast vind ik dit wel een goede stap. Een goedkoop toestel zonder teveel poespas... Wat ik dan wel weer jammer vind is dat facebook zo diep genestelt zit in ons dat we dr al een knopje voor moeten krijgen op onze telefoon...

** Waneer komt de eerste telefoon met een knop voor Facebook, Hyves en twitter? :+

Hardkeys voor onze "favorieten" zijn niet bepaald mijn ding... maargoed, dr zal wel wat te verdienen zijn in die hoek...
Mijn vrienden hebben er allemaal een, na ze vaak bediend te hebben wordt het hem niet voor mij. Ik blijf bij mijn Android. OS komt net iets te kort voor mij wat Android wel heeft.
Heb je ervaring met het BBos? Aan je postgeschiedenis te zien ben je alleen fanatiek pro-Android zonder veel onderbouwing te bieden.
Zielig hoor, even al mijn postgeschiedenis doorbladeren.

[Reactie gewijzigd door iPodKiller op 5 juni 2011 13:25]

Je noemt jezelf iPodKiller, je avatar is een androidmannetje vergeef me te denken dat je een androidfanboy bent. Ik had het heus al wel eerder opgemerkt en ik geloof dat ik je al vaker heb proberen te nuanceren ;)

Verder is je verdiepen in de meningen van een auteur simpelweg een academische insteek. Je kan geen goed commentaar leveren zonder eerst te weten wat die meningen zijn. Hetzelfde als dat je voor artikelen bronnen moet weergeven en objectiviteit ervan moet beoordelen.
Anoniem: 61204
@iPodKiller5 juni 2011 20:21
Omdat ik iPodKiller heet en een Android avatar heb ben ik dan meteen een Android fanboy?

dat mag best hoor.. aint no shame...
Mijn vriendin heeft een BB, en hoewel ik zweer bij iOS moet ik zeggen dat is BBos waarschijnlijk wel boven Android zou verkiezen.. Waarschijnlijk ook omdat Android voor mij niets bied wat ik mis op iOS..
Ik moet wel zeggen dat de Blackberry sofware soms wat vaag en niet 100% logisch in elkaar zit maar het is prima bedienbaar voor jongeren. Tegenwoordig in ieder geval(vroeger was het wel anders inderdaad).
Ook is ping er geliefd onder veel jongeren(al is Whatsapp in opkomst) en denk ik inderdaad dat men dat niet zomaar wil opgeven voor een facebook knop. Ik zie deze telefoon ook totaal niet zitten.. Het ziet eruit als een lelijke blackberry(en die zien er meestal al niet mooi uit) en een facebook knop lijkt me echt nutteloos. Ik zit regelmatig op facebook maar die knop is echt alleen voor bepaalde facebook-addicts handig(ook daarvoor bedoeld denk ik).
Bij mij is het tegendeel waar, na het gehad hebben van een BB en dan een iPhone en nu een Android, bied iOS me niets als een beperking in keuze van hardware (telefoon).

De BB, en die van de vrouw, zijn toch op een ander niveau voor het typen van berichten en mails.
Voor te surfen hebben natuurlijk de grote touchscreen phones (iOS, hoewel vrij klein, en android phones) het voordeel.

Een ander groot voordeel, echter, voor mij, is de naadloze integratie van mails, contacten en agendas met je gmail accounts. Bij de iPhone was dit toch altijd wat prutswerk om het goed te krijgen, en het was dan nog niet altijd hetzelfde als wat android geeft (logisch, van google zelf...).
Misschien zijn daarom deze bar-telefoons van android daarvoor wel "the best of both worlds", met name een naadloze integratie met je gmail account plus het handige toetsenbord vd blackberries. Dus, de fb knop terzijde, ben ik er zeker van dat er markt is voor deze telefoons.
@ iPodKiller, de Legend beschikt gewoon over dezelfde cpu, alleen op een lagere snelheid ;)
waarom zouden ze dat niet willen?
1. Toestel is goedkoper
2. Geen waardeloos en veel te duur bb internet meer
3. Niet het matige bb os (ja ik mag er over oordelen want heb zelf een bb gehad)
4. Facebook knop werkt niet met hyves/linkedin, zijn niet veel jongeren die linkedin actief gebruiken en hyves, zitten mensen daar nog op!? :p
5. Gebruik je ipv ping!, Whatsapp, wat toch 99% van de gebruikers van een bb doet.

Meer dan genoeg redenen dus waarom iemand eerder voor een chacha zou gaan, dan voor een bb.
Anoniem: 398486
@timwijn6 juni 2011 09:57
Niet helemaal.

- Toestel is goedkoper: Curve kost nog maar 149 euro.
- Internet in nederland is ongeacht welk toestel, veels te duur.
- Ik vindt BBos anders behoorlijk fijn, maar dat is een mening
- Facebook knop, niemand die er wakker om ligt als je het niet heb
- Ping gebruiken mensen vaak om aan mensen door te geven die ze nog niet kennen, nieuwe mensen leren kennen enz. Ik zou echt niet mijn nummer door willen geven aan iedereen onbekend hoor.


Verder iets wat BB heeft zijn hoesjes, frontjes verwisselen dingen die jongeren graag doen (en ik kan het weten ik verkoop ze zelf).

Op die ChaCha gaat dat al niet gebeuren, verder lijkt die ChaCha op een goedkope BlackBerry en zal je daar bij je vrienden niet echt populair mee worden.

"Oh heb je weer zo'n nep BlackBerry".

Ik weet niet hoe oud jij bent, maar blijkbaar snap je niet hoe (niet tweakerende) jongeren in elkaar zitten.
- Dat je BB OS fijn vindt, is inderdaad jouw mening, naar mijn mening doet het absoluut onder qua gebruikerservaring als je het vergelijkt met Android.
- Ping, ik weet niet hoe vaak jij met volledig onbekenden aan het Pingen bent, maar volgens mij is dat niet helemaal de bedoeling. Als je verder normaal contact met iemand wil gaan onderhouden is het prima om telefoonnummers uit te wisselen volgens mij?
- Dat internet duur is is tot daar aan toe, maar BB internet spant de kroon nog altijd volgens mij?
- Dat een chacha een goedkope BB lijkt en je je daarmee niet populair maakt, snap ik ook niet echt als je zelf het curve toestel aandraagt, dat die juist zo goedkoop is.
De curve 8520 die 149 euro is, maakt nog niet eens gebruik van 3g en is echt dramatisch qua feeling. Een en al plastic rommel. Denk ook niet echt dat dat een toestel is waar je "populair" mee moet gaan doen.

Dat BB toestellen overigens populair zijn onder jongeren, hoeft niet te betekenen dat het ook daadwerkelijk zulke fantastische toestellen zijn.

Zie niet in waarom je een BB zou willen als je een Android toestel met qwerty toetsenbord kan krijgen.
misschien wel, deze telefoon draaid op android dat betekend dat de geweldige app op draaien zoals je raad het al: whats ap! is precies hetzelfde als ping dus wie weet.
volgens mij is dit een directe concurrent voor de bb. omdat met android veel meer kan dan met de blackberry
hij is alleen hoger geklokt
''Turns out that HTC has bumped the CPU clock by a pretty significant 33% to 800MHz. ''
bron
Ik heb op dit moment een HTC Desire Z voor privé en een E72 van nokia voor het werk. Wat ik bij het toetsenbord op de Z vooral mis zijn de pijltjestoetsen, het is mij een raadsel waarom HTC deze niet op de Z heeft gezet (ook niet als alternate functie). Als ik nu een woord typ en maak halverwege een fout ben ik genoodzaakt om het hele woord weg te halen.

De Facebook toets vind ik een beetje onzin.. Een beetje gebruiker weet deze zelf wel op een knop die niet gebruikt wordt in te stellen. En om het nu gelijk een Facebook telefoon te noemen.... Is mijn nokia dan ook gelijk een zaklamptelefoon omdat er een knopje op zit dat je hem als zaklamp kunt gebruiken?
Anoniem: 218576
@Annihilism5 juni 2011 09:31
Omdat het pookje(joystick?) al fungeert als vierwegs pijltjesknop.. je weet wel, zwart vierkand vlakje onderaan je telefoon
Inderdaad dat leek mij ook, elke HTC telefoon op Android heeft al aardige Facebook intergratie (Friendstream, contact sync, etc.).
Dit is marketing, jongens.
Dit wordt verkocht als dé Facebooktelefoon en iedereen die veel op Facebook zit en een nieuwe gsm wilt, heeft "véél meer" baat bij deze telefoon dan bij een andere.

offtopic:
Ik doe zelf geen marketing, dus je mag me corrigeren. Maar dit lijkt me common sense.

[Reactie gewijzigd door zeemeerman2 op 4 juni 2011 19:34]

Het is idd een telefoon die veel lijkt op een BlackBerry. Maar nu met Android, zou wel eens willen weten hoe Android zich gedraagd op zo'n klein schermpje.
Zelf vind ik dit niet zo'n mooie telefoon met "bocht" halverwege, maar kan me goed voorstellen dat mensen die veel "facebooken" en mailen maar geen BB willen hebben hier goed mee uit de voeten kunnen.
Klein minpuntje dat de Facebook-knop niet voor andere doelen gebruikt kan worden...

Edit: quote van Dit was het Nieuws: in your facebook wordt nu op school vertaald in: book in your face...

[Reactie gewijzigd door Bartjezz op 5 juni 2011 10:48]

Als je wat handig bent zal het wel niet lang duren eer er een programmatje ontworpen wordt waarmee je die knop kan instellen als shortcut voor gelijk welk programma. Wellicht zal de telefoon daarvoor dan wel geroot moeten worden, vandaar dat het niet voor de grote massa zal zijn.
Dat werkt redelijk goed. De eerste Wildfire heeft dezelfde resolutie op een wat groter scherm, zonder fysiek toetsenbord. Ik denk overigens dat dit een betere combinatie is dan dezelfde resolutie zonder fysiek toetsenbord. Ik vond het typen op de Wildfire niet echt super werken, maar dat kwam waarschijnlijk meer door gebrek aan rekenkracht dan door het scherm.
Come on, are you serious... the "ChaCha" phone. Ten eerste de naam is echt een marketing technisch drama, wat heeft "Chacha" in godensnaam met Facebook te maken? Facebook klinkt stoer en is een "cool" merk. Als ik aan het logo en de naam denk, dan zie ik een volwassen, hippe en stoere website. Chacha doet meer aan verlepte borrelnootjes van de Hoogvliet denken.

Ten tweede, why the f*ck zou ik een Facebook knop willen. Want volgens mij doet die knop niets meer dan een app opstarten wat je op elke andere telefoon ook kan en minstens zo snel.

Ik zal persoonlijk nooit een telefoon kopen die geënt is op het gebruik van een (of 1) sociaal medium. Ik wil allround zijn maar toch me toch weer makkelijk kunnen afzetten/afscheiden van een medium. En ik wil niet doodgegooid worden met alles wat met Facebook te maken heeft.

Als je het mij vraagt een faal van de bovenste plank maar we zullen zien!
Facebook die stoer klinkt? Gezichtboek? Snap niet wat daar nu stoer of cool aan is. En cool is het al helemaal niet met hun privacvy schending. Het zou eerder cool zijn als ze privacy eens wat meer in acht namen.
Ik ben het er wel mee eens dat ChaCha nu ook niet echt jofel klinkt. Komt nogal slap over. Maar ja, de meest belachelijke namen worden juist populair. Whatsapp, twitter, android, voorbeelden van namen wat nergens op slaat en wat toch populair is.
Uhm, Whatsapp, Twitter en Android slaan wel degelijk ergens op. Om twitter als voorbeeld te nemen:

Ze hebben een vogeltje als logo, je doet tweets, en je berichten zijn zo enorm kort dat het wel wat weg heeft wat de vogeltjes elkaar vertellen... Lijkt mij een vrij aardige keuze, nietwaar? And so on...
Anoniem: 271482
@Noxa5 juni 2011 14:08
Ik zou ook niet met een toestel rond willen lopen dat zichzelf de "ChaCha" noemt, wat dat betreft is Samsung toch een stuk beter met zijn namen. Maar er is vast wel een doelgroep voor de "ChaCha", het lijkt me namelijk echt zo'n R&B-meisjes ding.
R&B meisjes ding... serieus.. gast..
Anoniem: 332175
4 juni 2011 19:58
En nu hopen dat iemand er een 'delen' knop van weet te maken. Kun je kiezen tussen vanalles.
Misschien kan dat straks heel eenvoudig via OpenSense? Zou wel tof zijn als ze ook dat soort dingen openstellen. Hoewel ik mij in dit geval ook wel kan voorstellen dat je dat juist niet wilt doen omdat de knop dan anders haar "functie" verliest.
Anoniem: 80466
5 juni 2011 01:30
Het is een beetje ironisch dat Facebook telefoons gebaseerd zijn op Google's Android OS.
In feite is Facebook een grote concurrent van Google.
Inderdaad, had meer een Windows phone verwacht. Aangezien die een flink deel van facebook aandelen hebben. En alles integreren in hun systemen..
De terug knop zit volgens mij op een vrij lastige plek, aangezien je deze vrij vaak gebruikt. Verder lijkt het net op een BlackBerry maar dan met een Sense interface, maar goed, HTC mikt ook op de BB gebruikers. Het zou mij niet verbazen als dit aan slaat, je hebt immers wel Android (veel apps wat je op BB niet hebt) en een fysiek toetsenbord onder het scherm.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee