Google start bèta prijsvergelijker in Nederland - update

Google is in Nederland de eerste vroege bèta begonnen van zijn prijsvergelijker Google Shopping. Nederlandse webshops kunnen hun producten bij Google aanmelden, waarna productresultaten via Google.nl worden getoond.

Google Shopping, ook wel Google Product Search en voorheen Froogle geheten, werd voor de VS al in 2002 aangekondigd, maar bevindt zich ook daar nog in het bètastadium. Eind vorige week kondigde het zoekbedrijf de komst van de dienst naar Frankrijk aan, maar ook in Nederland is de prijsvergelijker gearriveerd.

Webshops die met hun producten in Google Shopping willen worden opgenomen, moeten een feed met hun assortiment bij het Google Merchant Center aanleveren. Het bedrijf indexeert vervolgens de database en zal zoekacties op Google.nl naar items die de webshop verkoopt, tonen bij de resultaten. Google-gebruikers kunnen zien hoeveel shops het product aanbieden, bij welke shops ze het kunnen vinden en wat de laagste prijs is. Ook kunnen ze een boodschappenmandje vullen en direct afrekenen via Google Checkout, als de shops deze betaalmethode ondersteunen. Verder ondersteunt Google Shopping userreviews en kunnen gebruikers filteren op onder andere merknaam en prijs.

Voordeel voor de webshops is onder andere de koppeling met AdWords. Shops kunnen namelijk via hun Merchant Center-account aangeven dat het systeem advertenties met relevante productinformatie moet tonen bij zoekacties naar items uit hun assortiment.

Een van de partijen die door Google is gevraagd om deel te nemen aan de bèta is zoekmachinemarketing-bureau S&D Interactive Media. Volgens Jan Dirkzwager van het bedrijf leert de ervaring dat de functionaliteit snel kan worden uitgerold nu de onderhandelingen met webshops zijn gestart. Welke shops zijn benaderd, kan hij niet zeggen: "Het gaat in ieder geval om een grote Nederlandse computerwebwinkel."

Update 12.50: Google Nederland wil niet spreken van een introductie van Google Shopping in Nederland. "We geven geen commentaar op geruchten", laat Anoek Eckhardt, woordvoerster van het bedrijf aan Tweakers.net weten, "Google Shopping is tot nu toe alleen gelanceerd in Frankrijk en is daar enorm positief ontvangen door consumenten. We hopen Google Shopping daarom in de toekomst ook in andere landen te introduceren maar we hebben niets aan te kondigen op dit moment."

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

26-10-2010 • 10:54

92 Linkedin

Reacties (92)

Wijzig sortering
Eindelijk eens een deftige concurrent voor de pricewatch :+
Op termijn kan Google wel degelijk een bedreiging worden. Tweakers beschikt over een community met reviews over bepaalde producten met een goed moddingssysteem, daar is op dit moment niet tegen op te boksen. Het zou me echter niet verbazen als Google ook een systeem met reviews gaat implementeren. Het bedrijf is innovatief genoeg zeker als ze er duidelijke huisregels opna houdt.
Werd er een tiental jaar geleden niet bij nieuwe pc's een encyclopedie meegeleverd? Tegenwoordig zie je dit niet meer want we hebben we wikipedia.
Schaalvergroting is een trend van de vorige eeuw waarbij de kleintjes opgeslokt worden door de groten.
google koopt gewoon pricewatch van tweakers als het goed genoeg is ;)
Hier op Tweakers kan je uitgebreid filteren op de kleinste details van je gewenste product. Als je bijvoorbeeld gaat zoeken naar een nieuwe videokaart heb je hier op tweakers de optie om te filteren op:

Prijs, merk, videochip, geheugengrootte, minimale score, productserie, videochip snelheid, shader clock, geheugen type, geheugen snelheid, geheugen bandbreedte, card interface, video uit, koeling, video adapter, kaart eigenschappen, link interface, DirectX ondersteuning en OpenGL ondersteuning.

Dat zijn hele uitgebreide filters en dat zie ik Google niet zo snel doen omdat Google niet alleen producten aan gaat bieden die te maken hebben met computers maar met welk product dan ook.

Ik denk daarom dat Google geen bedreiging gaat vormen voor de Tweakers.net Pricewatch omdat het hoogstwaarschijnlijk niet zo gedetailleerd zal worden.
Niet zo gedetailleerd nee. Dus ik zou tweakers gebruiken om te achterhalen wát ik wil en google om te kijken of het ergens goedkoper kan. UIN doet wonderen. Zo verwacht ik dat google heel Europa als een markt ziet en deze samenvoegt. Neem bijvoorbeeld audiovisuele apparatuur, deze is vaak goedkoper in Duitsland. Daarvoor moet je naar een Duitse vergelijkingspagina om te zien of het daar goedkoper is. Tweakers indexeert voornamelijk Nederlands opererende bedrijven.

Los van een grotere vergelijkingsmarkt is in mijn ogen google checkout hét grote voordeel. Je logt in met je google account en besteld bij een leverancier zonder dat je daar ook weer al je gegevens moet achterlaten. Dus geen nieuwe account aanmaken en het gaat lekker van je creditcard af.

Oke google weet lekker wat je koopt maar je NAW en CC gegevens staan niet in nóg een database.

Checkout reeds met plezier gebruikt in het buitenland, probleem is dat er nog geen filter in zat m.b.t. levert ook middels google checkout op jouw adres. Dus met boeken ging het wel goed en met apparatuur vaak niet.
Dat zal wel, maar persoonlijk heb ik meer vertrouwen in de mening van een 'gespecialiseerde' tweakers community, dan de mening van de 'gemiddelde Nederlander'. Misschien dat ik het interessant ga vinden voor non-tech producten, maar ze moeten wel erg hun best gaan doen wil ik Google gaan verkiezen boven de Tweakers pricewatch.
Groten deel van de gebruikers van tweakers zullen we met je eens zijn. Echter denk ik dat de groten deel van de bevolking genoeg heeft of iets 3 of 4 sterretjes heeft. Elke willekeurige mens kan zeggen of hij/zij zijn/haar product goed vind of niet.
Google kennende zullen ze het nog slimmer aanpakken, ze zijn tenslotte een zoekmachine en geen community. Daarom zullen ze (product- en shop) reviews van andere sites zoals Tweakers gaan indexeren en tonen op hun website. Het totaal van reacties van alle sites bepaalt dan de score.

Dat is iets wat ze met restaurants al doen, zie bijvoorbeeld deze pagina op Google over Parkheuvel
Inderdaad, JA, kwam er van de week nog een enyclopedy CD van tegen tijdens het opruimen.
Mocht iemand 'm willen hebben? hij is maar 10 jaar oud ofzo
De vraag is of deze pricewatch even objectief gaat worden als die van Tweakers, dat is nog maar de vraag natuurlijk.
Hoe wil je prijsvergelijkingen (vergelijking van feiten, objectief!) oneerlijk maken?
Of begrijp ik je verkeerd?
Webshop 1 betaald Google een fee zodat zijn duurdere prijs toch bovenaan komt te staan ofzo? 8)7

[Reactie gewijzigd door Barleone op 26 oktober 2010 11:23]

Ik denk onder andere met bijvoorbeeld reviews.

Feit is nou eenmaal dat wanneer iemand een product goed vind, deze 5 sterren geeft, en andersom 1 ster. Dat zie ik in heel veel reviews.
Dan zeggen ze bijvoorbeeld dat er een klein mankement is, maar ondanks dat toch nog 5 sterren. Alsof dat objectief is.

maar ik denk dat het meeste toch niet in handen van google ligt. Google levert simpelweg gewoon aan wat hen aangeleverd wordt. Dus als een winkel een "typefoutje" maakt, en het product is daarom daar een tientje goedkoper, dan gaan mensen daar heen, en ondertussen staat in de webshop wel de goede prijs, en dan kopen mensen het alsnog voor een tientje te veel.
Desondanks is deze objectiviteit niet veel anders dan welke vergelijkingssite dan ook, zoals pricewatch, of kieskeurig ofzo.
Maar als ze inderdaad adverteren kunnen gebruiken om bovenaan te staan (net zoals marktplaats ofzo) dan zullen ze dit toch wel duidelijk moeten aangeven dat het betaald is om objectief te kunnen blijven, en daaronder alsnog de goede resultaten tonen.
Dit gebeurd ook hier op de pricewatch. Vooral webshops kunnen hier last van ondervinden. Zo weet ik uit zeer betrouwbare bron dan van 2 webshops uit dezelfde plaats 1 webshop continu slechte reviews schreef over de andere webshop. Die andere webshop moest het vooral hebben van internetverkopen, en dan voornamelijk via de pricewatch, en heeft inmiddels zijn deuren moeten sluiten.

Verder ben ik niet zo bang voor deze vorm van concurrentie. De pricewatch is inmiddels zo ver doorontwikkeld en zo goed ontvangen door het publiek dat overstappen naar een alternatief niet nodig is. Pricewatch blijft vooralsnog voor mij de nummer één om snel te kijken wat iets kost en waar ik dit het beste kan kopen :)
Nou dat vindt ik moeilijk om te geloven.

Als die eigenaar echt zo sterk afhankelijk is van de pricewatch dan hoort hij/zij alle features van de pricewatch te kennen en hoort hij ook te reageren op alle negatieve commentaar. Als je als eigenaar echt het gevoel hebt dat je zwart wordt gemaakt zonder dat daar grond voor is dan kun je altijd contact openemen met de admins zodat het wordt uitgezocht.

Als je een review schrijft over een webshop moet je een bestelnummer opgeven. Het is aan de hand van dat nummer zeer makkelijk voor een shop om te bewijzen dat een persoon nooit bij hun heeft besteld of dat er geen klachten bij hun bekend zijn en dat deze persoon nooit met hun contact heeft opgenomen om zo maar hun zwart te maken via de shop review.

Verder is er op tweakers een clone detectie aanwezig. Als iemand veel accounts aan gaat maken dan is de kans dat dat wordt gedetecteert zeer hoog.

Eerst zien dan geloven.
Typefoutjes enkel voor prijzen in Google Shopping zou niet voor moeten komen, Google zegt dat bedrijven zich aan kunnen melden middels een feed te leveren. Ik neem aan dat deze feed gebouwd wordt aan de hand van dezelfde databasegegevens die de webshop gebruikt. Dus enkel wanneer er een fout in de database is gemaakt bij het invoeren zal dit zowel fout verschijnen in de webshop & in de feed (en daarom in google shopping)

Maar reviews inderdaad. Komt dit ook aan bod in Ggoogle Shopping of is dit alleen een index (voor Google natuurlijk het gemakkelijkst)?http://tweakimg.net/g/if/comments/button_submit_mouseover.png
Door te filteren of volgordes van het tonen van producten. Bedrijven die meer betalen hoger te laten staan in de prijsvergelijking, zoals op marktplaats het geval is
Dat is je persoonlijke verantwoording en een kwestie van verder kijken dan je neus lang is.
Dus je sorteert neit op prijs? ;)
waarom zou daar verschil in zijn? Hier op t.net is ook alles uit de pricewatch betaald.
Dat bepaalde aanbieders voorrang krijgen als ze wat meer op kunnen hoesten omdat de beurs wat beter gevuld is, ofwel je kan de kleintjes wegdrukken met financiële middelen. Uiteindelijk in de vergelijking zelf zou dit minder zijn, want dan wordt er uiteindelijk op prijs gesorteerd e.d. maar ik durf er geld op te leggen dat de prijzen die worden getoond zoals in het screenshot, dat dit de aanbiedingen zijn van iemand die wat extra's heeft neergelegd.
Het is meer wat je ook al in de screenshot ziet denk ik. Opzich 'objectieve' vergelijkingen. Maar daarboven een Google ad met 'Dell laptop deals!'.
Het is al vaker gezegd, als Google niet meer objectief is, vallen ze veels te snel door de mand en dan lopen mensen weg, dat zou wel het stomste zijn wat ze kunnen doen.
Ik denk dat ze inderdaad op die manier gaan werken, waarschijnlijk zoals marktplaats het ook doet:
De eerste paar "resultaten" zijn van betalende adverteerders en de rest zijn de advertenties die echt relevant zijn.
+1Anoniem: 364852
@MicGlou26 oktober 2010 12:20
Dat kan natuurlijk bij elke prijsvergelijker zo zijn.
Dat moet nog maar blijken. Als een winkel in pricewatch staat geeft dat mij een vertrouwender gevoel, omdat slechte webwinkels waar aanhoudende slechte ervaringen mee zijn eruit gegooid worden. Enige beperking van Pricewatch is dat alleen multimedia gerelateerde artikelen in staan.
Eindelijk eens een deftige concurrent voor de pricewatch :+
Je kan altijd nog bij de buren gaan kijken natuurlijk. Of had je die al afgeschreven als concurrent?
Die is er al lang hoor... :+

@ hierboven dat bedoelde ik inderdaad.

[Reactie gewijzigd door noodel1988 op 26 oktober 2010 12:12]

Naja, ik denk wel meer dan alleen voor de tweakers pricewatch.

In het buitenland hebben ze niet zo veel van die prijs vergelijkers dus had google vrij spel.
Ik denk dat ze hier in nederland echter wel meer hun best moeten doen.

Ik bedoel, je hebt: t.net pricewatch, kieskeurig, vergelijk enz.
Ze zijn allemaal heel groot :P
Met andere woorden: http://www.bing.com/shopping?cc=us
Weer iets wat ze na-apen van Bing omdat ze de concurrentie voelen.
uuh volgens mij is het andersom hoor ;) Google is hier in 2002 al mee gestart. Toen hadden Billy en zijn Redmond makkers bing nog niet.
Bij Bing is het echter ook geintegreerd in de normale bing webzoekfuntie

Een voorbeeldje:

In bing bij de zoektoch op een camera de shopping results (incl reviews/prijs) bovenaan:
http://www.bing.com/searc...cope=web&qs=n&sk=&sc=8-20

En in Google geen shopping result bovenaan
http://www.google.com/sea...aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=
Je hebt het stukje "werd voor de VS al in 2002 aangekondigd" gemist?
Sorry? Google was begonnen met Froogle in 2002, de voorloper van Google Product Search. In 2007 is het omgedoopt tot Product Search, toen bestond Bing niet eens.

Get your facts straight.
Ja alleen jammer dat bing shopping als een onderdeel van jellyfish.com werd gekocht door Microsoft in 2007 en dat Froogle in 2002 werd aangekondigd door Google.
Met andere woorden: http://www.bing.com/shopping?cc=us
Weer iets wat ze na-apen van Bing omdat ze de concurrentie voelen.
Zoals eerder vermeld was Google hier al mee bezig voordat Bing uberhaupt een idee was.
Ik hoop dat het mogelijk blijft laptop informatie /reviews te zoeken zonder eerst een pagina met webshop links tegen te komen. Waarom moet het persé geïntegreerd in Search en niet gewoon een aparte pagina ervan maken?
Als je op een van de diverse links klikt of op de afbeelding bij het nieuwsbericht kijkt dan zie je dat het in een aparte sectie "shopping" staat. Net zoals afbeeldingen, video's en nieuws.

Gerelateerd aan je opmerking: ik hoop dat ze een keer de mogelijkheid bieden om webshops en vergelijkingssites te wieberen uit de resultaten. Af en toe zie je op pagina 3 pas onafhankelijke informatie van een product.

[Reactie gewijzigd door sopsop op 26 oktober 2010 11:11]

Het verbaast me dat de concurenten van google dat nog steeds niet hebben gedaan.
Als er een zoekmachine opstaat die die optie aanbiedt, dan zul je zien dat iedereen massaal van google overstapt op die andere zoekmachine.
In de balk links van je zoekresultaten kan je voor "Fewer shopping sites" kiezen (even op "More search tools" klikken als je dat niet kan vinden). Dat werkt over het algemeen best aardig.
Volgens mij, als je goed naar de foto kijkt, wordt het ook een aparte pagina of tabblad. Net als nu met bijvoorbeeld afbeeldingen het geval is.
Google zal op den duur (sneller als men denkt) zeker winnen van Pricewatch, Kieskeurig e.d. Ze hebben ontzettend veel naamsbekendheid (wereldwijd) en niet onbelangrijk gigantisch veel geld.

Ik denk dat deze ontwikkeling (met zo'n grote concurrent die haast onuitputtelijk in vermogen is) uiteindelijk geen winnaars op zal leveren in Nederland, alleen maar verliezers behalve het machtige Google. Als je al ziet hoe bekend en hoeveel gebruikt de Google zoekmachine is (en een linkje in de bovenste tab is zo gemaakt). Als massaal gekocht wordt bij de bovenste bedrijven in deze prijsvergelijker (en er niet meer, of nauwelijks naar andere vergelijkende sites wordt gekeken), gaat dit veel bedrijven (retailers en andere prijsvergelijkers de nek omdraaien op de lange termijn, en de grotere die wel groot kunnen inkopen, zullen alleen nog maar groter worden.

Bij Google zul je straks ook kunnen aangeven in welk gebied (grensoverschrijdend) je wilt zoeken e.d. Omdat ze dit initiatief in elk land lanceren, zullen ze straks deze optie toevoegen (ze hebben immers van alle regio's die kennis in pacht). Dit betekend dat Nederlandse bedrijven in veel meerdere mate als nu moeten gaan concurreren met hun buitenlandse concurrenten (me lagere belastingen).

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 26 oktober 2010 11:25]

Waarom gaan we er gelijk van uit dat Google zich in laat met zulke praktijken?

En waarom zouden, omdat de grote jongens zich omhoog kopen in de ranglijsten daar, er voor zorgen dat de kleinere jongens niet meer mee komen? Het enige wat er uiteindelijk toch toe doet is de prijs?

En mocht het allemaal zo raar worden, weten wij toch gewoon beter?
Om dat ook Google hier op de wereld is om geld te verdienen...
Hoe dacht je anders dat ze zo groot zijn geworden ;)
Toch denk ik dat er twee partijen zijn die hier voordeel van kunnen hebben:

1. De Consument
Persoonlijk erger ik me groen en geel aan allerlei vergelijkingssites waarbij een sterren-ratingssysteem, klantenfeedback e.d. willekeurig en anoniem kan worden ingevuld. Als Google in staat is om eenzelfde ratingssysteem te hanteren als hier op Tweakers, namelijk NIET anoniem, dan verhoogt dit enorm de betrouwbaarheid en hoef ik - persoonlijk - geen andere vergelijkingssite meer. Daarbij komt als Google in staat is de zoekresultaten 'schoon' te houden van onjuiste links, foutieve prijzen e.d. biedt het de klant ook nog eens een enorme meerwaarde ten opzichte van de huidige generatie vergelijkers. Bovendien, als ze de grootste zijn, dan hoef ik toch niet per sé nog ergens anders heen voor een alternatief?

2. De IT-specialist en Marketeer en uiteindelijk het bedrijf zelf
Als een bedrijf mee wil doen op internet, heeft het naast een website tegenwoordig ook iemand nodig die er op de één of andere manier voor zorgt dat deze website gevonden wordt door de klant. Nu lijkt het een onmogelijke opgave om op alle vergelijkingssites aanwezig te zijn/blijven. Als Google de grootste vergelijkingssite wordt, zou het theoretisch voldoende kunnen zijn om zich alleen daar op te richten. Dit maakt het de marketeer alleen maar makkelijker en zou theoretisch op lange termijn goedkoper kunnen zijn voor het bedrijf(sleven).
1. Tweakers ratings niet anoniem?

Ik heet IRL geen netman en jij vast heen Smen
Nou nou jij weet alles wel feilloos to voorspellen zeg!
Heb je een glazenbol thuis staan? ;)
+1Anoniem: 364852
@Scidd0w26 oktober 2010 13:02
Ik zou zeggen kijk naar het verleden... Ik kan me nog iets herinneren van andere zoekmachines, videosites, routeplanners, e-mail, etc...

Deze voorspelling durf ik ook wel aan zonder glazen bol :)

Volgende stap is denk ik de hosting. Als Google bijvoorbeeld domeinnamen gaat verkopen en/of PHP/MySQL hosting gaat aanbieden bij Gmail en Google Apps zijn de rapen gaar voor de huidige hosters, vrees ik.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 364852 op 26 oktober 2010 13:08]

ik stoorde mij al een hele tijd aan de return die kieskeurig gaf.
Als je vb. een toestel gaf met prijs max 100€, kwamen toch zo goed als alle toestellen in de list, om dat bij sommige leveranciers 0€ staat (onbekende prijs, niet voorradig..?)
en een minimum van vb 1€ zetten werkt(e) niet.
Dus een alternatief is altijd welkom (en tweakers-pricewatch geeft geen stofzuigers en koelkasten...)
(maar wel koffiezetapparaten :) )

/edit: oké, oké, er is een goede reden voor deze categorie idd :P

[Reactie gewijzigd door Milly op 26 oktober 2010 13:14]

+1Anoniem: 375123
@Milly26 oktober 2010 11:54
@Milly:
Duh, dat is een essentiële ICT relatierede apparaat.

Ontopic:
Ik denk niet dat ik bij pricewatch weg ga voor alle ICT relatierede producten.
Lekker simpel te gebruiken,net reviews erbij, betrouwbare europese verkopers, integratie met V&A en lekker gewoon per categorie alles bekijken bijv. invoerapparaten van € 0 t/m 6 (muizen om uit te lenen aan familie want die zie eerste jaren niet meer terug)

Natuurlijk doet google en kieskeurig ook andere dingen zoals banken en kattenspleetjes.

Nou ga ik liever naar gewoon een paar winkel af kijken wat goed zit en wat betaalbaar is.
En om nou een speel muisje van de kat nou via internet te bestellen om een paar cent uit te sparen is wel erg doorgeschoten.
Maar goed, nou noem je wel iets dat voor bijna iedere Tweaker een eerste levensbehoefte is... ;)
Koffie in, Code out (met of zonder }:O )
Oh, gaan ze deze markt ook overnemen. Ik denk dat er een paar websites niet zo blij zijn met deze ontwikkeling.
Tweakers.net?
Ik denk het niet, de pricewatch werkt in mijn optiek nog steeds beter. Deze vergelijker van Google doet wel simpeler aan, en zal waarschijnlijk ook meer naamsbekendheid krijgen.
Maar dit gaat waarschijnlijk meer ten kosten van kieskeurig.nl etc. dan tweakers
Laat tweakers.net het dan niet als wake-up call zien maar toch zeker als alert-call. Zo zijn in het verleden grote namen al ten onder gegaan doordat ze nieuwe ontwikkelingen negeerden, onderschatten of gewoon niet konden bijbenen.
Maar ik ben er wel over eens dat voorlopig de pricewatch geen 'echte' concurrent heeft.

[Reactie gewijzigd door 26779 op 26 oktober 2010 12:21]

In de Tweakers pricewatch staan niet alle shops. Soms ben je na googlen nog een paar euro goedkoper uit bij een andere winkel. Beslist.nl kondigde aan te gaan stunten met de prijs. Kieskeurig.nl was niet onder de indruk. Ik denk dat Kieskeurig wel onder de indruk zal zijn van Google :)

Je kunt je afvragen of het niet tijd wordt voor de EU of een andere instantie om het monopoly een beetje te remmen. Met Google's informatie en het bundelen van zo'n beetje alle heeft concurrentie nooit echt een kans.
Met Google's informatie en het bundelen van zo'n beetje alle heeft concurrentie nooit echt een kans.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben sterk tegen monopolies, corruptie en fraude etc., maar dit is internet. Als je een goed gratis product biedt, zullen velen het gebruiken. Ik noem dit niets anders dan logica en gerechtigheid. Als concurrenten een achterstand niet kunnen inhalen, omdat ze te weinig aan innovatie doen, of een te passief/ conservatief marktbeleid voeren, is dat hun eigen probleem.

Google is (en blijft) bezig met verbreding van hun informatie-aanbod en maken daarbij gebruik van hun eigen bestaande technologie. Waar google resultaten van andere zoekmachines indexeert zullen ze waar nodig daar waarschijnlijk ook voor betalen. Ik zie het punt niet. Wat is je alternatief, google verbieden een prijsvergelijker te maken? Dat lijkt me belachelijk. Momenteel is er sprake van een wildgroei aan vergelijkingsites op allerlei gebieden. Gat in de markt zou ik zeggen. Als een bedrijf daarin meer structuur prrobeert aan te brengen, juich ik dat alleen maar toe.

Net als dat ik Bing (tevergeefs) een kans heb gegeven, geef ik de Google prijsvergelijker gewoon een kans. Voldoet het aan m'n wensen, zien ze me terug. Simpel. Ik ben benieuwd.

[Reactie gewijzigd door Yokozuna op 26 oktober 2010 14:20]

Dit lijkt me erg handig, maar ik zie ook een hoop irritante effecten die google wellicht gaat veroorzaken hiermee:
Je zoekt op je laptop-type en krijg gelijk 5keer zoveel reclame/spam als dat je nu krijgt... Als je vervolgens via google-prijsvergelijker een nieuwe laptop wilt uitzoeken moet je eerst ervoor zorgen dat je niet wordt doodgegooid met de opvolger van jouwn type ('personalizatie' lijkt het altijd goed te doen bij google).

Dus prima, zolang ze het goed gescheiden houden van hun andere producten. Maar misschien vinden anderen het juist handig :)
De Engelstalige staat zo te zien hier: http://www.google.com/prdhp

edit: dit was bedoeld als reactie aan pilliam.

[Reactie gewijzigd door celshof op 26 oktober 2010 11:07]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee