het is wel simpel. denk ej echt dat nog nooit iemand een apparaat heeft gehad dat het niet deed, of erger nog, kapot ging, toen hij de batterijen er verkeerdom in had gestoken?
Daar bestaan al oplossingen voor, een van de simpelste daarvan is dat de + in een inkeping moet vallen. Doe je hem er dan verkeerd in, dan maakt de - geen contact. Dit is ook in elektronica op te lossen: het is zelfs prima te doen om een apparaat te maken waarin de batterij altijd werkt ongeacht polarisatie. Zo heb ik een LED-lampje dat werkt op 12V AC of 12V DC. In geval van DC maakt het niet uit waar je de + aansluit. Maar dat kost extra, net als instaload, en daarom is het dus niet standaard. Voor het lampje was het bittere noodzaak omdat dat op zowel AC als DC moest werken.. De meeste elektronica schijnt wel standaard een beveiliging tegen fout polariseren te hebben om defecten te voorkomen, maar dat heb ik zelf niet getest.
Wat betreft je vraag trouwens, enige wat ik me zo herinner is iemand die een 9V blokje verkeerd om probeerde aan te sluiten en zo een apparaat een beetje gesloopt heeft. Maar instaload werkt niet voor 9V blokjes.
batterijen kopen etc. kunnen ze misschien niet, maar ff de batterijen omwisselen kunnen ze heus wel. die mensen hoeven niet te begrijpen wat een batterij is, of hoe die eruit moet zien, of wat voor type het is. gewoon in de kast kijken mwaar de batterijen liggen, of de batterijlader, en dan t klepje open en de batterijen omwissellen.
zo moeilijk is dat niet,
Het is gewoon erg onwaarschijnlijk dat ze alle overige vereisten prima voor elkaar krijgen en dan vastlopen op het correct polariseren van de batterij.
Leg het een verstandelijk gehandicapte trouwens maar eens uit dat als de + pool van zijn batterij te plat is hij daarom niet werkt in een instaload apparaat. Dat zou ik zèlf maar amper begrijpen tot ik er met een vergrootglas naar ga kijken.
en juist voor parkinson patienten is het handig dat je batterijen er zo in kan doen als het net toevallig wel goed wilde lukken ipb eerst een uur te moeten worstelen om ze om te draaien, te laten vallen en dan op de gron t emoeten kruipen om hem weer te vinden...
Dat zou op zich nog kunnen, al denk ik dat een Parkinson patient in zulke gevallen het apparaat+batterijen sowieso altijd op tafel zal leggen om te verwisselen want het is sowieso niet makkelijk. Als je eenmaal zo ver bent dan lukt het omdraaien van de batterij voor je hem erin doet ook nog wel.
en dat instashut.. kan dat ook op je mon, en je laptop?
Waarom zou je dat op je laptop willen? Je laptop bederft niet als hij opengeklapt blijft staan.
dat is pas echt een domme oplossong, omdat het gewoon onmogelijk is de deur verkeerd dicht te doen,
Daar zou het dan ook niet voor zijn.
je kunt het wel vergeten, maar dat is niet simpel op te lossen.
Op zich is dat simpel op te lossen.
instashut is een actief ding, met extra electronica, en motoren. als je weet hoe simpel een koelkast is, begrijp je dat instashut er nooit zal komen.
Bewegingssensor, motor en een piepklein beetje elektronica komen samen op ongeveer $5 schat ik. In de uiteindelijke prijs voor een Nederlandse consument zou het naar ik schat €15-25 extra kosten (in de uiteindelijke verkoopprijs, dus incl detailhandel e.d.). Dus ja, op de duurdere modellen zou het op zich best kunnen, als je het echt zou willen. Instaload zou op ieder apparaat ingezet moeten worden, inclusief goedkope prullen als muizen, radio's en andere bagger waarin het wel invloed heeft op de prijs. En je kan het dan eigenlijk ook niet maken om het in de helft van de apparaten wèl te doen en de andere helft niet, want dat geeft juist alleen maar ergere verwarring.
Misschien verkoopt InstaShut stiekem ook nog wel (net als instaload), maar ook hier: normaliter vergeet je het simpelweg niet en heeft niemand er behoefte aan. Een probleem waarvan het dus de vraag is of het wel bestaat.
Staat natuurlijk tegenover dat les 1 in marketing is dat het de marketeers zijn die consumenten leren wat ze nodig hebben, niet de consumenten zelf..
[edit]
@KinGuiN: Jemig, het bestaat nog ook. Niet met motor misschien maar toch, een piepertje welke makkelijk met een motor is uit te breiden. Dat geeft dus ook meteen aan dat een patent op dergelijke zaken volstrekte onzin is: zodra je het als een probleem gaat zien ligt de oplossing voor de hand. Of dat nu het plaatsen van batterijen is of het vergeten van de deur van de koelkast.
[Reactie gewijzigd door Mentalist op 24 juli 2024 01:48]