Microsofts InstaLoad voorkomt verkeerd plaatsen van batterijen

Microsoft heeft een systeem ontwikkeld waardoor het niet meer uitmaakt in welke richting batterijen worden geplaatst. Het tot InstaLoad gedoopte systeem is een relatief simpele aanpassing aan de contactpunten van het batterijcompartiment.

Microsoft InstaLoad

Microsofts InstaLoad maakt handig gebruik van de vormverschillen tussen de min- en pluszijde van batterijen. De positieve kant van de batterij, met het uitstekende deel, maakt automatisch contact met een dieper gelegen contactpunt. Dit teruggetrokken geleidepunt kan niet met de platte, negatieve zijde van de batterij worden bereikt. Daardoor is het onmogelijk om de plus- en minzijde te verwisselen en de batterijen verkeerd te plaatsen. Het systeem kan omgaan met de meest gebruikte batterijen: CR123-, AA-, AAA-, C- en D-batterijen.

Microsoft mikt met InstaLoad op bedrijven die apparaten maken waarbij de batterijen vaak of in moeilijke omstandigheden moeten worden vervangen. Het bedrijf uit Redmond biedt de vinding onder licentie aan voor andere bedrijven. Naar eigen zeggen doen ze dit onder 'redelijke voorwaarden'; fabrikanten van producten voor mindervaliden hoeven niets te betalen. Wat de kosten voor andere ondernemingen zijn, is onduidelijk. Tot nu toe hebben Duracell, ClearSounds Communications en zaklampfabrikant AE Light interesse in InstaLoad getoond. Een datum wanneer zij of andere fabrikanten producten met de techniek op de markt gaan brengen, is niet gegeven.

Microsoft InstaLoad

Door Jeroen Rosier

Stagiair

06-07-2010 • 10:40

183

Submitter: VorteXLP

Reacties (183)

183
176
124
0
0
0
Wijzig sortering
Vind dit er behoorlijk foutgeveolig uitzien. Als iets ook maar een fractie van een millimeter verbuigt of een batterij is een fractie van een millimeter verkeerd heb je al kortsluiting.
Vind dit er behoorlijk foutgeveolig uitzien. Als iets ook maar een fractie van een millimeter verbuigt of een batterij is een fractie van een millimeter verkeerd heb je al kortsluiting.
Hoe kom je daar bij :?
Sommige batterijen krijg ik met moeite in een apparaat om dat ze net iets dikker/groter zijn. Even een steekproefje genomen: 6 AA batterijtjes van 4 verschillende merken op een rij gezet en er zit er inderdaad 1 tussen die minstens een millimeter korter is dan de andere 5.

Als je tijdens het verwisselen van de batterijen één van de batterijen iets scheef houdt waardoor hij net een verkeerd kontaktpuntje raakt heb je even kortsluiting.

Het derde probleem treedt op bij nattigheid als er een klein druppeltje water tussen je batterij en de niet-aangesloten kontaktpuntjes komt.

Dus volgens mij heeft martijnve groot gelijk en is er met dit systeem een groot risico op kortsluiting.
Als die ene korter is, dan voldoet ie niet aan het standaard formaat. Ze horen 51mm lang te zijn. Probleem 1 hoort dus niet van toepassing te zijn in theorie.

Daarnaast, als de behuizing om de batterij geen ruimte toelaat voor speling, dan is puntje twee opgelost omdat het puntje dan uitgelijnd is en blijft met het contactje.

Derde probleem klopt inderdaad. Alhoewel batterijen sowieso niet in contact met nattigheid moeten komen.

Al met al, mits het systeem voldoet aan bovenstaande, dan zou er weinig risico moeten zijn voor kortsluiting.

[Reactie gewijzigd door Flowmo op 24 juli 2024 01:48]

Vergeet de productie toleranties niet.
Volgens de linkjes (ANSI, Energizer en Duracell) onderaan http://en.wikipedia.org/wiki/AA_battery is de AA 50.0 mm +/- 0.5 mm.
Dat scheelt dus 1 mm tussen min en max lengte!
Anoniem: 112442 @PPie6 juli 2010 16:59
Volgens de linkjes (ANSI, Energizer en Duracell) onderaan http://en.wikipedia.org/wiki/AA_battery is de AA 50.0 mm +/- 0.5 mm.
Dat scheelt dus 1 mm tussen min en max lengte!
Kortom, met de Microsoft oplossing zonder veer zul je waarschijnlijk contact problemen gaan krijgen.

Geef mij maar goedkoper en betrouwbaarder.

Met een keer uit je doppen kijken is ook niets mis mee.
er zit gewoon een standaard aan AA batterijen hoor, dat mogen de fabrikanten ipc niet aanpassen
Je wordt ook altijd geadviseerd 6 dezelfde batterijen te gebruiken
Als je tijdens het verwisselen van de batterijen één van de batterijen iets scheef houdt waardoor hij net een verkeerd kontaktpuntje raakt heb je even kortsluiting.
Met de juiste houder en de juiste isolatie/steun ringen is dit probleem snel van de baan hoor. Er mag dan wel een tolerantie zitten op de maten, deze gaat niet zo groot zijn dat je je batterij er bij wijze van spreken onder een hoek van 45° in kan duwen.

[Reactie gewijzigd door High-Voltage2 op 24 juli 2024 01:48]

scheef houden kan geen kortsluiting geven. dat past gewoon niet
batterijen die niet aan de standaard voldoen komen uit china, en zouden verboden moeten worden, een dvd die groot en te dik is gaat ook niet werken....
en met een druppel water..
mete en druppel water of een emmer vol heb je met electronica altijd een probleem.in sommige batterijvakjes lopen de draadjes los doorheen, of bestaat het uit een metalen plaatje dat rakelings langs de de plaatjes van de andere pool gaat.. stel je voor wat een druppel water if condens hier zou veroorzaeken?

maar goed. probeer maar eens. een volle D-cel. een paperclip verbuigen en steig "kortsluiting maken door met je blote vingers de paperclip op beide polen te drukken.. denk je dat die condensdruppel het lang uithoudt?
( tipje, het wordt gloeiend heet!)
Hoeveel elektrische apparaten kunnen überhaupt tegen vocht??
Als het puntje (de plus) van de batterij verbinding maakt met de min aan die kant en die kant staat in verbinding met de min aan de andere kant van dezelfde batterij, dan heb je kortsluiting.

Nu lijkt me dit goed op te lossen door de batterij goed op zijn plek te houden door de behuizing die er om de batterij heen zit waardoor ie überhaupt niet meer kan schuiven, alleen ronddraaien.

Edit: verduidelijking

[Reactie gewijzigd door Flowmo op 24 juli 2024 01:48]

Anoniem: 360198 @Flowmo6 juli 2010 12:17
Voor kortsluiting moet er een lus zijn. Je kan 2 plussen of 2 minnen van verschillende batterijen rustig tegen elkaar houden, hoor.
dat is zijn punt niet. Op het moment dat de batterij aan 1 kant 1 van de polen raakt (zoals het moet zijn) maar aan de andere kant de batterij beide polen raakt, dan zal de plus van de batterij aan de min verbonden zijn met een erg lage last. (weerstand van het stukje metaal wat erin zit) En dus kortsluiting...
Anoniem: 360198 @MRTNbos6 juli 2010 15:56
Als ik met 80 km/u op een muur afloop, heb ik meer schade dan als ik 8 km/u loop... Maar ik kan geen 80 km/u lopen... Net als dat een apparaat-ontwerper geen batterijcompartiment ontwikkeld waar 2 polen tegelijkertijd gesloten kunnen worden... Daarom is de plus ook verzonken...

Als ik een goedkoop klote-apparaat koop, kan ik al kortsluiting veroorzaken door alleen 1 van de batterijen er verkeerd in te doen...
Wellicht moet je eerst eens goed lezen voordat je onzin gaat uitkramen! 8)7

Jij snapt de uitspraak van Flowmo niet, ik probeer het uit te leggen, maar vervolgens kom je met zo'n antwoord!

Nogmaals: de plus in wel verzonken, maar wat als door tolerantie fouten de plus zowel de plus als de min raakt????? JUIST dan heb je kortsluiting en met een beetje pech is je batterij dan naar de knoppen! (Niet zo erg voor 1 batterij, maar als dit te vaak voorkomt is het toch wel erg vervelend kwa gemak, kosten en mileu op wereldschaal!)
Anoniem: 360198 @MRTNbos7 juli 2010 11:29
Ik snap het wel, ik vind het gewoon een domme opmerking. Als een fabrikant zich aan de standaard van AA houd, kan dit probleem niet optreden.
ik zou het erg kanp vinden als je dan nog kotsluiting maakt met dit systeem, de contactpunten in het compartiment zijn tov elkaar verzonken, en als de plus pool contact maakt, lijkt het me gwoon onmogelijk dat hij ook nog contact maakt met de pinkant van het compartiment, dat is juist wat deze vorm van het compartiment onmogelijk maakt.
de anname dat batterijen zoveel kunnen afwijken qua vorm vind ik wel een absurde annname. het zo betkenen dat de hele pluspool een hele rare vorm heeft. dan is het geewoon geen batterij
en komt overeen mete en AA batterij met een hamer in een AAA compartiment willen duwen, of een stappen knoopcellen proberen te gebruiken ipv een staafbatterij.

kortsluiting is dus onmogelijk.
het probleem van seriegeschakelde batterijen die je direct achterelkaar in een gat moet doen is hiermee niet opgelost, maar dat wordt ook niet beweerd..


het is alleen dat wanneer je dit systeem gebruikt, je geen kortsluiting meer krijgt, en je ook niet meer hoeft na te denken om de batterijen te plaatsen, en het apparaat zal het dan dus ook altijd doen.

ik noem dat reuze makkelijk. anderen lopen alleen te zeuren dat het nog geen wereldvrede brengt.
tangen en varkens...
Heb het even verduidelijkt, dat bedoelde ik ook, van dezelfde batterij.
Met de nodige isolatieringen is dat probleem snel van de baan ;)
De rode vlakjes zijn onderdeel van de doorsnede van zulk een ring.
Je moet volgens mij al serieus moeite doen om kortsluiting te maken.

[Reactie gewijzigd door High-Voltage2 op 24 juli 2024 01:48]

Dat is niet waar, aan beide kanten kan zowel plus als min aangesloten worden maar door het ontwerp van de batterij zal er dus aan elke kant telkens danwel plus of min aangesloten zijn en werkt het apparaat altijd.

Als je naar de foto kijkt zie je hoe het zit, als de minkant er tegenaan zit raakt die het middelste binnenste contact niet, maar wel de buitenste, en als je er een pluskant tegenaan houdt dan raakt de buitenste ring gewoon niks terwijl het uitstekende puntje het binnenste contact raakt.
zat er ook aan te denken bij het lezen, maar het plaatje maakt veel duidelijker.
de + kant zit iets verzonken, maar gelukkig niet zo diep als de + er normaal uit steekt, dus geen probleem met wat afwijkende maten tov de standaarden.
Als de batterijen geblutst zijn, gebruik je ze toch beter niet, en als ze hier een probleem geven, zouden ze ook in het oude systeem een probleem kunnen geven, dus ook in dat opzicht is er weinig aan de hand.

Wat mij het meeste verwonderd eigenlijk is dat microsoft zich bezig houd met research op gebied van batterijen.
Gelukkig weet ik ondertussen hoe dat komt. Bij MS zou iedere werknemer recht hebben op 1u/week vrije (persoonlijke) research. En kijk die man zat duidelijk met een probleem waar bedrijven geen aandacht aan besteden, maar de consument wel.
MS verspilt een uur per week aan mankracht, maar krijgt nu wel een out of the box prachtige patent in handen.
Buiten dat patent kan dit ook nog een een positiever imago scheppen voor MS.
Vet eigenlijk dat ze dat toelaten dat ene uurtje research, zal vast bij veel bedrijven gebeuren maar vind het wel mooi dat het kan
Bij Google is het 20 uur per x-hoeveelheid tijd, ik denk per maand, ik zoek et ff op.


***EDIT***
http://www.google.com/sup...page=about.html&about=eng

Het is 20% van hun werktijd (waarbij 100% dus incl. overwerken is).

[Reactie gewijzigd door Yezpahr op 24 juli 2024 01:48]

Ik heb wel eens meegemaakt dat het plastic om de batterij dunner was dan normaal, en daardoor nogal verschoof in de betterijhouder. En dat zou bij dit mechanisme ook nogal problemen opleveren lijkt me.
Idd, dit ontwerp mist 'veren' die de batterijen aandrukken, zo lijkt het.

Dus of je moet de boel met super kritische toleranties maken (voor plaatwerk dan), of hopen dat de boel goed op z'n plaats blijft. Bestaande ontwerpen hebben zodoende een paar millimeter speling, dit ontwerp mist dat, dus ik hoop dat het allemaal naar behoren werkt. Ik hoop het wel, dat zou zeker een verbetering zijn.
Anoniem: 360198 @kidde7 juli 2010 11:44
Ze kunnen de min-pool gewoon verend maken, hoor. In plaats van een veertje rechtstreeks op de batterij, kan nu het gehele plaatje geveerd worden. Je ziet het soms al in gewone batterijhouders.
Ik denk dat dit systeem iets robuuster gemaakt wordt dan die goedkope lipjes die nu gebruikt worden. Als je achter het metaal een plastic vorm maakt kan het niet verbuigen en kun je nooit kortsluiting maken (zonder gekke dingen te doen).
Anoniem: 360198 @MavhRik7 juli 2010 11:41
Inderdaad. Je wilt niet weten hoe vaak ik apparaten heb, waar die veer dan zo verbuigt, dat je de batterij er niet meer uitkrijgt, of heel lastig weer erin.
Lol, conclusie:
Als er iets fout is is het fout :D

Dat is alles wat ik uit je post kan halen en dat is normaalste zaak ter wereld, tuurlijk als er iets niet goed is... is er iets niet goed |:(

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 juli 2024 01:48]

voorzichtig omspringen met je spullen kan ook wonderen doen :P
De 'kortsluiting' was juist altijd het probleem, dit lost het probleem op. Er zijn overigens standaard maten, anders zou de ene batterij passen en de ander niet... en verder is er niets om te verbuigen volgens mij.
Zo simpel... waarom is dat nu pas bedacht vraag ik me dan af...
Anoniem: 112442 @MavhRik6 juli 2010 12:22
Ik zie geen enkel voordeel in deze "oplossing".

IMO zou iemand die niet intelligent genoeg is om te kijken hoe een batterij in een apparaat geplaatst moet worden hier ook niet mee om zouden moeten gaan.

Het staat zo goed als altijd goed afgebeeld hoe de batterijen geplaatst moeten worden. En je kun het duidelijk zien aan de veren. Deze komen tegen de - pool platte kant.
Het ontbreken van een veer zal problemen opleveren. Doordat de contacten niet altijd fatsoenlijk op de polen gedrukt worden.
Troep op de contacten die veel dicht bij elkaar zitten zal zorgen voor een snellere ontlading. (Zoals een lekkende batterij).
Alle huidige apparaten gaan niet stuk als de batterij verkeerd geplaatst wordt. Er is hier ook rekening met de vorm van de + pool gehouden.

Dit maakt apparatuur duurder door zo'n IMO zinloze feature.
Probleem is nu juist dat er heeel veeel mensen zijn die met dingen aan de slag gaan zonder te weten wat ze doen. In sommige gevallen kan dat erg gevaarlijk zijn, maar in andere gevallen niet. Een batterijtje in je afstandbediening vervangen zou echter iedereen wel moeten kunnen. En als je hiermee een hoop mensen helpt zie ik niet in wat er mis mee is!

Ik vind het erg grappig gevonden van MS. Geen lastige electronica of wat ook, gewoon een mechanisch iets wat iets verhelpt waar iedereen wel eens tegenaan gelopen is...(op worldcitizen na misschien)
Anoniem: 112442 @MRTNbos6 juli 2010 13:02
Probleem is nu juist dat er heeel veeel mensen zijn die met dingen aan de slag gaan zonder te weten wat ze doen. In sommige gevallen kan dat erg gevaarlijk zijn, maar in andere gevallen niet.
Het kan helemaal niet gevaarlijk zijn. Want als je batterijen van dit type waar Microsoft deze "oplossing" bedacht heeft verkeerd plaatst werkt het apparaat niet.
Een batterijtje in je afstandbediening vervangen zou echter iedereen wel moeten kunnen. En als je hiermee een hoop mensen helpt zie ik niet in wat er mis mee is!
Ik ken helemaal niemand die niet zelf batterijen kan vervangen. Als je minimaal het IQ van een kind van 4 jaar hebt zal het al geen probleem mogen zijn. (gewoon kijken war de veer zit, dat is de kant van de - c.q. platte kant of kijk naar de afbeelding in het batterij compartiment of op het klepje).
Ik vind het erg grappig gevonden van MS. Geen lastige electronica of wat ook, gewoon een mechanisch iets wat iets verhelpt waar iedereen wel eens tegenaan gelopen is...(op worldcitizen na misschien)
Het is nu ook gewoon mechanisch.
Als je de batterijen verkeerd plaatst wekt het apparaat niet.

Sorry als dit ik het zeg maar iemand die hier problemen mee heeft zou zeker geen PC in elkaar moeten zetten of een stekker aan een kabel mogen zetten. Dat is potentieel veel gevaarlijker.
er zijn genoeg apparaten zonder "veer" en dan kan het verdomde handig zijn...

ik heb hier een 3tal afstandsbedieningen zonder veer, maar de batterijen moeten er op een bepaalde manier in.. even snel naar het voorbeeld plaatje kijken gaat ook niet (zwarte ondergrond, waar het plaatje heel licht op is uitgedrukt..)
dan is zon uitvinding simpel maar geniaal, en kan je opeens wel even snel batterijen wisselen
Anoniem: 112442 @mschol6 juli 2010 13:49
er zijn genoeg apparaten zonder "veer" en dan kan het verdomde handig zijn...
Die hebben een verend stukje gebogen metaal.
Zie deze link voor voorbeelden.
ik heb hier een 3tal afstandsbedieningen zonder veer, maar de batterijen moeten er op een bepaalde manier in.. even snel naar het voorbeeld plaatje kijken gaat ook niet (zwarte ondergrond, waar het plaatje heel licht op is uitgedrukt..)
dan is zon uitvinding simpel maar geniaal, en kan je opeens wel even snel batterijen wisselen
Ik ben service technicus geweest. Ik heb dit probleem nog nooit gehad. Ik heb tig verschillende types afstandsbedieningen gezien. Zonder problemen snel verwisselen, van batterijen.

Ik denk en hoop dat dit systeem er nooit komt voor de grote markt.
1) Het is veel duurder dan het huidige batterij compartiment.
2) Je zult contact problemen krijgen als de batterij niet helemaal aan de standaard maten voldoet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 24 juli 2024 01:48]

De grap is juist dat je niet verkeerd kunt plaatsen.
Het is een dubbele set aansluitingen die in elkaar zit. De + van de ene kant (het dopje) zit in de - aansluiting voor de andere kant en andersom.
Probleem is nu juist dat er heeel veeel mensen zijn die met dingen aan de slag gaan zonder te weten wat ze doen. In sommige gevallen kan dat erg gevaarlijk zijn, maar in andere gevallen niet.

Het kan helemaal niet gevaarlijk zijn. Want als je batterijen van dit type waar Microsoft deze "oplossing" bedacht heeft verkeerd plaatst werkt het apparaat niet.


Ik doel hier hiet op een batterijtje, maar op zelf electra aanleggen, aan je auto sleutelen oid!

Een batterijtje in je afstandbediening vervangen zou echter iedereen wel moeten kunnen. En als je hiermee een hoop mensen helpt zie ik niet in wat er mis mee is!

Ik ken helemaal niemand die niet zelf batterijen kan vervangen. Als je minimaal het IQ van een kind van 4 jaar hebt zal het al geen probleem mogen zijn. (gewoon kijken war de veer zit, dat is de kant van de - c.q. platte kant of kijk naar de afbeelding in het batterij compartiment of op het klepje).


Je zou ze de kost moeten geven!!!

Ik vind het erg grappig gevonden van MS. Geen lastige electronica of wat ook, gewoon een mechanisch iets wat iets verhelpt waar iedereen wel eens tegenaan gelopen is...(op worldcitizen na misschien)

Het is nu ook gewoon mechanisch.
Als je de batterijen verkeerd plaatst wekt het apparaat niet.


Inderdaad, en voor sommige mensen houd het dan op. En gaan ze bijv naar de winkel oid met de melding dat het apparaat het niet doet. Nu maakt het niets uit. En daarbij, zoals in de bron staat: dit is ideaal voor plaatsen waar batterijen maar waar je weinig zicht hebt...

Sorry als dit ik het zeg maar iemand die hier problemen mee heeft zou zeker geen PC in elkaar moeten zetten of een stekker aan een kabel mogen zetten. Dat is potentieel veel gevaarlijker

Zie mijn 1e uitspraak, en ik ben het hierin dus met je eens. Maar probleem is dat sommige mensen het principe hebben: ik probeer het eerst zelf wel, en dan zie ik wel. Voor sommige gaat dat goed (mensen die de problemen van te voren kunnen inschatten) maar voor andere gaat dat verhaal niet op!

edit: sorry, maar ik weet niet hoe je dat balkje voor het stukje tekst krijgt wat je quote, iemand die dit kan vertellen?

[Reactie gewijzigd door MRTNbos op 24 juli 2024 01:48]

Microsoft mikt met InstaLoad op bedrijven die apparaten maken waarbij de batterijen vaak of in moeilijke omstandigheden moeten worden vervangen. ... fabrikanten van producten voor mindervaliden hoeven niets te betalen.
Nuff said...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 360198 op 24 juli 2024 01:48]

Ik zie wel een voordeel... Op deze manier kun je ook batterijen plaatsen in het donker. En dat is momenteel toch best lastig, ook voor intelligente personen.

Verder is dit ook prettig voor blinden! (Vraag me sowieso af hoe die dit momenteel doen... )
Op deze manier kun je ook batterijen plaatsen in het donker. En dat is momenteel toch best lastig, ook voor intelligente personen.
Valt best mee. Ieder mens heeft een zintuig dat heet tast.
Via tast kun je heel goed voelen waar het veertje in het batterij compartiment zit. Je kunt ook perfect voelen waar de platte kant (-) van de batterij zit. Deze kant tegen de veer geen enkel probleem.

Omdat de oplossing van Microsoft zonder veren werkt heb je een nauwsluitende ingang, in de hoogte richting. Waarbij het veel moeilijker zal zijn om een batterij in het donker in te doen.
De huidige oplossing is veel ruimer. Gewoon (-) pool tegen de veer drukken en de batterij erin.

Door het ontbreken van een veer zullen er waarschijnlijk contact problemen optreden, als de batterij niet aan de lengte specs voldoet.
Als de batterij wel voldoet aan deze specificaties probeer deze er maar eens uit te krijgen in het donker.
Ja, die stickers in batterij compartimenten worden ook in braille uitgevoerd.

Je lult jezelf behoorlijk vast, je loopt hierboven te verkondigen dat alle houders een veer hebben, anders een verend stukje gebogen metaal. En nu ontbreekt die toch weer?

Misschien dat ze de gehele min-pool verend maken? Dat zie je nu ook al in sommige apparaten.
IMO zou iemand die niet intelligent genoeg is om te kijken hoe een batterij in een apparaat geplaatst moet worden hier ook niet mee om zouden moeten gaan
Kinderen, gehandicapten mogen niet eens zoiets simpels als batterijen verwisselen?
Kinderen die te jong zijn om te weten hoe je batterijen plaatst horen hier idd niet mee te spelen. Batterijen zjn tenslotte giftig.
Gehandicapten die nog goed genoeg zijn om een nieuwe batterij uit de verpakking te halen en in een apparaat te steken, kunnen ook prima de batterij omdraaien als ze deze eens verkeerd plaatsen.
Nog andere doelgroepen waar het handig voor zou kunnen zijn?
Zelf zie ik in dat soort gevallen meer in een accu die er maar op 1 manier in kan, dat is veel gebruikelijker en handiger.
Anoniem: 360198 @kozue7 juli 2010 10:50
Microsoft mikt met InstaLoad op bedrijven die apparaten maken waarbij de batterijen vaak of in moeilijke omstandigheden moeten worden vervangen.
Dus een hele specifieke accu ontwerpen, speciaal voor 1 apparaat, is makkelijker dan een paar standaard batterijen gebruiken, waarbij het ook nog eens niet uitmaakt hoe je ze erin stopt?
Mijn kinderen konden dit al doen toen ze vier jaar oud waren.

Er zijn honderd en type van gehandicapten. Het overgrote deel van de gehandicapten kan gewoon batterijen verwisselen.
Het is gewoon een kwestie van kijken.

Ik heb het gevoel dat de gene die het niet kunnen op tweakers zitten.

Je zelf tweaker durven te noemen en nog niet eens een batterij kunnen vervangen. 8)7

Het is een een kwestie van naar de afbeelding en/of de positie van de veer ( = - pool) te kijken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 24 juli 2024 01:48]

Er word R&D op gedaan, patent aangevraagd, aandacht aan besteed, allemaal omdat het niet handig zou zijn?
Er word R&D op gedaan
Als dit R&D is bij Microsoft dan is het wel duidelijk waarom ze nog nooit zelf iets zinvols bedacht hebben.
patent aangevraagd, aandacht aan besteed, allemaal omdat het niet handig zou zijn?
Voor de meest onzinnige dingen worden momenteel patenten aangevraagd.
Je hebt waarschijnlijk wel enkele voorbeelden op tweakers gezien.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 24 juli 2024 01:48]

Als dit R&D is bij Microsoft dan is het wel duidelijk waarom ze nog nooit zelf iets zinvols bedacht hebben.
Dit zegt genoeg over jouw kennis en bereidheid om objectief tegen dingen aan te kijken. Een normale discussie aangaan met jou zit er dus niet in. Have fun met bashen.
waarom hebben we water uit de kraan? kon ook gewoon door naar het midden van de wijk te lopen en heel simpel en goedkoop uit de put scheppen.

het is toch altijd welkom als het makkelijker kan.
nu hebben we geen lelijke stickers meer en hoef je niet meer te zoeken of te kijken gewoon hopla erin.
Nou als het zo simpel is, is dit systeem ook niet nodig. ;)
ja hoor domme mensen moeten de tv maar met de hand bedienen, en er naartoe lopen.
daar zitten dan met een beetje geluk ook nog inderdaad bedieningsknopjes op. een stuk of 6 misschien, en dan mogen ze de handleiding pakken als ze iets anders willen de volmue veranderen of van kanaal wisselen.

dus ik denk juist dat domme mensen dit erg hard nodig hebben, om bijvoorbeeld een electronische hulpmiddelen van nieuwe prik te voorzien....
Waarschijnlijk is dit al eerder bedacht.

Maar het is onhandig voor het ontwerp van je apparaat.
Want hiermee ben je er nog niet. Vaak worden batterijen in serie in een aparaat geplaatst.
Als je van tevoren de richting van de batterijen weet dan is het heel simpel (en dus goedkoop) om de elektrische verbindingen daartussen te maken.
Als je echter 4 batterijen op willekeurige wijze kunt plaatsen dan heb je ineens heel veel verschillende opties, en moet je heel veel toeren uithalen om die verbindingen weer zodanig te krijgen dat je batterijen in serie staan.

Dat maakt de boel ineens veel duurder.

Wat maak je dan als fabrikant liever? Een duurder en complexer aparaat (wat dus sneller kapot gaat) of gewoon een duidelijke stikker waardoor mensen de batterijen niet verkeerd installeren?

Voor zeer uitzonderlijke situaties waarbij batterijen in moeilijke omstandigheden moeten worden vervangen zit je waarschijnlijk niet met AA's te klooien.
Maar ontwerp je gewoon een eigen batterij, of een houder voor de AA's.
Eum, het handige aan dit systeem is juist dat het intern niet uitmaakt hoe de batterij geplaatst wordt. Hoe je de batterij er ook insteekt het (intern) contactpunt MIN zal steeds de min zijn, het contactpunt PLUS zal steeds de plus zijn.
Er zijn gewoon twee externe contacten voor min verbonden met hetzelfde interne contactpunt en twee externe contacten voor plus ook weer verbonden aan 1 intern contactpunt. Nog steeds 1 plus en 1 min contactpunt (intern) dus.
ja, maar mjtdevries wijst er juist op dat als je 4 batterijen in je toestel moet hebben zitten, je ineens ook veel meer mogelijkheden gaat hebben voor de verbinding, en dus veel meer draadjes. Want contactpunt 1 kan - zijn, 2 ook, maar 3 + en 4 weer min, dan moet er dus van 1 naar 2, naar 4, naar 3 gegaan worden om in serie te zijn.
Per batterijcompartiment de plussen en de minnen aan elkaar knopen, aan de buitenkant twee contactjes, een plus en een min uiteraard, en je bent er toch? Desnoods laat je altijd aan een kant de plus uitkomen en aan de andere kant de min. Aan de aansluiting van de batterijcompartimenten zit dan weinig tot geen verschil met de huidige 'ouderwetse' compartimenten.
Dan verplaatst je het probleem alleen maar.

Buiten de batterijcompartimenten is de boel dan weer simpel, maar het enige wat je hebt gedaan is het probleem verplaatsen naar de binnenkant van batterijcompartiment zelf.

Voor het voorbeeld dat Microsoft geeft bij die muis is overigens een véééél simpeler en goedkopere oplossing beschikbaar.

Een batterij heeft een assymetrische vorm. Ipv dat je een grote rechthoekige bak maakt waar je die batterijen in twee richtingen in kan duwen, kun je ook een bak maken waar die batterij maar in 1 richting in kan.

Zelf hele kleine kinderen leren al dat een driehoekig voorwerp niet in een vierkant gat kan. En dat je een driehoekig voorwerp op de juiste manier moet houden om 'm in een driehoekig gat te duwen.

Op dezelfde manier kun je een gat maken met de vorm van de batterij. (met aan één kant dus een uitsparing voor de plus kant)
De batterij kun je dus maar op 1 manier in dat gat duwen.

Probleem opgelost. Als kinderen van 1 jaar het kunnen, dan kunnen zwak begaafden dat ook.

eigenlijk moet ik daar meteen maar een patent voor aanvragen.... :)

[Reactie gewijzigd door mjtdevries op 24 juli 2024 01:48]

Je verplaatst het probleem niet, door simpelweg de dieper gelegen punten met elkaar te verbinden heb je daar de plus, en de minder diep gelegen punten te verbinden heb je daar de min. Dan kun je ze gewoon in serie of parallel schakelen, net zo je wilt.

Bovendien vind ik je vergelijking tussen een batterij (die boven en onder toch echt rond is en even breed) en een driehoekig voorwerp in een vierkant gat nogal zwak. Je kunt natuurlijk zorgen dat de batterij iets uitsteekt als je hem er verkeerd in doet, maar dan kom je op dezelfde vorm uit als die hier gedemonstreerd wordt, alleen moet je je dan nog wel zorgen maken over hoe je de batterij erin stopt.

Ik denk alleen wel dat het lastiger wordt batterijen erin te stoppen en te vervangen als er geen veertje meer in zit.
je kunt de batterij er uit werken via de minpool. en anders zoals het nu ook gaat, namelijk via het optillen van de plus-zijde
door simpelweg de dieper gelegen punten met elkaar te verbinden
En hoe wil je die punten met elkaar verbinden zonder draadjes te gebruiken?

Oeps.... :)

Dus we komen steeds weer terug op het punt dat ik in het begin al maakte: Deze oplossing gebruikt meer verbindingen. Is dus duurder en complexer om te maken en dus meer foutgevoelig.

En dat allemaal om een probleem op te lossen wat er helemaal niet is.
Anoniem: 360198 @mjtdevries7 juli 2010 10:11
Want er zitten nu echt totaal geen draadjes in een apparaat en batterijcompartiment...

Gast, denk nou eens niet zo rechtlijnig, je hebt geen gelijk en je krijgt zeker geen gelijk door allemaal onmogelijke situaties te bedenken, waar het systeem überhaupt niet voor is bedoelt.

Er komen nu, per compartiment, 2 draadjes bij. De aansluiting van het compartiment naar het apparaat verandert helemaal niets, alleen in het compartiment lopen er 2 draadjes naar elke zijde, in plaats van 1. De kosten van 1 draadje van zo'n 5 centimeter zullen de prijzen niet echt gigantisch laten stijgen, of wel? Het is minder foutgevoelig, want de gebruiker kan niets meer fout doen. En complexer? Gast, je hebt het over 1 draadje per pool erbij. Als je een geaarde stekker kan aansluiten, gebruik je er al meer..
Je vergeet voor het gemak dat je ruimte nodig hebt om de batterij er in te doen en belangrijker, er ook weer uit te halen. Als die vastgeklemd is en je wil ze wisselen en het gat is net zo groot als de batterij zelf, wens ik je veel succes met deze er weer uit te halen...
Dat probleem is er bij de huidige batterij compartimenten ook al.
Is ook heel simpel opgelost bij bv mijn draadloze muis: stukje stof dat onder de batterij zit en naar boven uitsteekt. Je trekt aan het stof en zo trek je de batterij er uit.
Anoniem: 360198 @mjtdevries7 juli 2010 10:04
Dus je steekt een batterij in de lengte, met de plus of min naar binnen dus, in een apparaat en gaat dan een stukje stof gebruiken om deze batterij eruit te trekken? En waar dacht je precies dit stukje stof omheen te vouwen, de plus of min?

Bij je draadloze muis zitten de batterijen dwars, niet in de lengte. Knappe gozer die door dat stukje stof nog stroom krijgt.
Je lost het probleem per compartiment op, dus de grote hoeveelheid mogelijkheden waar t-town op doelt is dus er niet. Er zijn 2 mogelijkheden per compartiment (batterij links of rechtsom), de oplossing van MS fixt dit, dus extern van dat 1-batterij deelcompartiment in het apparaat is het geen probleem meer, daar is ieder deelcompartiment netjes + en - op de juiste draadjes geworden.

Nadeel van zo'n speciale vorm van het gat is dat dat niet goed gaat. Je kunt de batterij er scheef insteken (het nopje is klein...) en dan zit hij klem. Vanwege de toleranties op de produktie kun je deze niet zo strak maken dat het altijd goed gaat, tevens gaat verwijderen erg moeilijk als deze strak zit. Zeker in moeilijke omstandigheden zal dat geen fijne oplossing zijn...
Anoniem: 360198 @mjtdevries6 juli 2010 13:48
Want jij haalt, naast je batterijen, ook altijd de batterijcompartimenten eruit om te vervangen? Buiten het compartiment kan de gebruiker geen fout maken met het verkeerd plaatsen, want daar kan de gebruiker niet bij. In het compartiment maakt het niet uit hoe je de batterij plaatst, daar is dit systeem voor.

Er word geen probleem naar de binnenkant verplaatst, er word een oplossing geboden voor het verkeerd plaatsen van batterijen. Het probleem was namelijk dat je batterijen verkeerd kan plaatsen.

Die asymetrische vorm hebben we nu al in batterijen, een kant is plat, een kant heeft een uitstulping. MS heeft er nu alleen het correcte houdertje voor bedacht.
Anoniem: 360198 @t-town6 juli 2010 13:42
Dan doe je het per paar. Hoeveel apparaten ken jij waar een veelvoud van 4 batterijen ingaat?
Anoniem: 360198 @mjtdevries6 juli 2010 11:27
Want min met plus verbinden kan nu ineens niet meer? Een paar draadjes per apparaat extra, dat zullen de ontwikkel- en materiaalkosten niet zijn.

En even het artikel volledig lezen is ook lastig zeker?
Microsoft mikt met InstaLoad op bedrijven die apparaten maken waarbij de batterijen vaak of in moeilijke omstandigheden moeten worden vervangen.
en
fabrikanten van producten voor mindervaliden hoeven niets te betalen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 360198 op 24 juli 2024 01:48]

Even mijn reactie volledig lezen is ook lastig zeker?
Ik had namelijk dat punt van die moeilijke omstandigheden al aangekaart in mijn reactie. |:(
ik heb hier even simpel een voorbeeldje gemaak hoe in serie plaatsen mogelijk gemaakt kan worden zonder extra kabeltjes.
http://yfrog.com/9hmodelinstaloadj
in de batterijvakjes zelf kunnen de 2 - contactjes 1 plaatje metaal, en de 2 + ook 1 plaatje metaal zijn.
je hebt gewoon 1 contactje dat eigenlijk doorloopt van de ene kant naar de andere.

in mijn afbeelding: zwart=metalen plaatje, rood=kabel, blauw=werkend deel(motortje, lampje, computer bordje, etc.)
dit zal nauwelijks extra materiaal toevoegen aan het huidige model batterijvakje, en zal alleen niet werken wanneer je de batterijen direct op elkaar zet(bv. een mag-lite zaklamp) maar in die gevallen mag ik toch wel hopen dat je + van - kan onderscheiden.

EDIT: ik zie net dat ik in mijn afbeelding - en + tekens verkeerd om heb gezet, maar lijkt me dat het idee wel door komt.

[Reactie gewijzigd door thedicemaster op 24 juli 2024 01:48]

ik heb hier even simpel een voorbeeldje gemaak hoe in serie plaatsen mogelijk gemaakt kan worden zonder extra kabeltjes.
Zonder extra draadjes?

Wat zijn die zwarte lijntjes tussen de beide - en beide +?
Zoals je getekend hebt heb je 4 extra verbindingen t.o.v. de huidige oplossing. Dat zijn alle vier de zwarte lijntjes in je tekening.
Of die verbinding nu een draadje of het materiaal is, komt netto op het zelfde uit.
dit zal nauwelijks extra materiaal toevoegen aan het huidige model batterijvakje
Dit wordt heel wat meer materiaal t.o.v. de huidige situatie. De contact vallen zijn veel groter vooral voor de -. Tevens bestaat er een verbindings brug die materiaal kost.

Dat is heel veel geld voor bijvoorbeeld een draadloze el cheapo muis.
ik heb het niet helemaal in de echte vorm getekend, maar voor elk batterijvakje worden dan 2 plaatjes metaal gebruikt, net zo veel als huidige batterijvakjes.

wat hoeveelheid materiaal zijn de extra kosten verwaarloosbaar, grootste probleem met veel losse draadjes is dat dat ruimte kost, lastiger is om er in te verwerken, en sneller kapot gaat.
maar als de 2 contactpunten voor elke pool gewoon deel van hetzelfde plaatje metaal is heb je daar geen last van
Het gaat niet alleen om geld, maar ook om constructieve kwestie.

Ik denk even aan de 4 AA batterijen in mijn flitser. Die schuif je in de lengte in de holte. Het deurtje bevat de contactpunten om de batterijen te verbinden. Omdat die in serie staan, hoef ik alleen de batterijen onderling te verbinden, maar hoeft er geen kabel van het deurtje de flitser in.

Probeer dat nu eens met dit systeem.... Dat levert dan plotseling hoofdbrekens op! Een paar extra draadjes kunnen dan ineens flink vervelend zijn!
Als je het mij vraagt bestaat dit al langer.
Mijn cheap-ass batterijlader had al zo'n vorm zodat je de batterijen er niet verkeerd in kan stoppen.
[img]
http://www.accu-accu.nl/Alkaline-batterij-lader3.jpg
[/img]

Maar Microsoft probeert zich op deze manier weer een nieuw patent toe te eigenen onder een leuke naam.... :?

[Reactie gewijzigd door -=bas=- op 24 juli 2024 01:48]

Er niet verkeerd in kan stoppen (fysiek) is anders dan 'het maakt niet uit hoe je ze er in stopt'.

Geniaal in zijn simpelheid.

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 24 juli 2024 01:48]

Er zijn anders wel IC's die dit oplossen: De MAX4636 bijvoorbeeld draait de polariteit om als je batterijen per ongeluk verkeerd ingestopt worden.

Dit "InstaLoad" is gewoon een mechanische werking van ditzelfde IC waarbij het contact verbroken wordt door de 'bubbel' van de +-zijde van de batterij, hetzelfde principe die al een tijde gebruikt wordt om vb. als je je 3.5" jack (van je hoofdtelefoon) insteekt, het signaal naar de speakers verbroken wordt.
ja, turlijk, een ic is goedkooper dan de MS oplossing, want een IC is goedkoper dan een extra stukje blik. en heeft ook gen bedrading nodig, want die ic zit op een printplaatje gesoldeerd!

right........


en die speakers en zo he.. volgens mij is dit niet eens hardwarematig, want ik krijg gewoon altijd een melding dat ik een kabel heb aangesloten als ik dat minijack stekker er in duw. lekker goedkope oplossing, mar dan bakken ze er weer een een hardware matige oplossing aan vast... met intelligente electronica/ sensoren, en een softwarematige oplossing om een simpele gebeurtenis op het beeld weer te geven. dat kan gewoon allemaal in een keer zonder met software of een drivertje gedaan worden, zonder extra hardware of IC's. Die bubbel zorgt er volgens mij gewoon voor dat je tijdens het insteken geen kortsluiting veroorzaakt, en dat de jack netjes vastgeklemd wordt.
Anoniem: 360198 @engelbertus7 juli 2010 11:04
Ja, want alle afstandsbedieningen, zaklampen, speelgoed, vibo's en telefoons hebben usb, beeldscherm en een draaiend OS... |:(
Anoniem: 360198 @-=bas=-6 juli 2010 14:23
Als jij de batterijen in die lader er verkeerd indoet, laad deze gewoon niet, omdat er geen contact is. Is dus totaal andere situatie.
omdat dit een "probleem" gaat geven met batterijen die in serie geplaatst moeten worden.
om dit "probleem" op te lossen moet er weer een aantal extra draden per app. gebruikt worden.
en fabrikanten willen zo min mogelijk onderdelen (en dus kosten) gebruiken.
Geen extra draden, gewoon evenveel als anders...er komen gewoon 2 aansluitingen naar buiten waarbij de + altijd + is, en de - altijd -.
Wel extra draden.
Hetzij buiten het batterij compartiment, hetzij binnen het compartiment. Maar ERGENS moeten er extra draden getrokken worden.
Een klein extra stukje blik. Dus ja, de productiekosten van het kant en klare setje zullen 2cent hoger zijn. Maar niet dat elke fabrikant die gebruik maakt van deze oplossing extra draden moet solderen...
Wel extra kosten in de vorm van licentiekosten, althans daar lijkt het op, maar ik moet nog zien of Microsoft dat inderdaad vol kan houden.
ik vraag me eerder af waarom microsoft?
Zou zo'n 'uitvinding' eerder van duracell verwachten, dan van de techneuten uit redmond
ik vraag me eerder af waarom microsoft?
Zou zo'n 'uitvinding' eerder van duracell verwachten, dan van de techneuten uit redmond
goeie ideeen discrimineren niet :) die kunnen zomaar opduiken, in het hoofd van de meest onwaarschijnlijke persoon.

Daarnaast is Microsoft ook geen onbekende van toepassingen met accu's en/of batterijen.
omdat men er altijd vanuit gaat dat microsoft maar kopieert en pikt en overkoopt ...

vind het wel goed dat ze laten zien dat ze ook innovatief zijn...


en jah; het past wel bij hun ervaringen met 'defecte' xbox360 controllers denk ik?
Microsoft is niet de uitvinder, ik heb 2 jaar geleden al een RC zender gezien met een dergelijke batterijhouder, ik zal even zoeken.....
Dit heb ik al gezien in talloze afstandsbedieningen....
Dit is dus echt niet nieuw...
Welke afstandsbediening dan?
Alle afstandsbedieningen die ik heb hebben een min kant (herkenbaar aan het veertje dat de batterij vastdrukt) en plus kant.
Zo simpel... waarom is dat nu pas bedacht vraag ik me dan af...
Het is niet zozeer dat het nu pas bedacht is, maar meer dat dit een oplossing is voor een probleem dat niet bestaat.

En waarom zou je een oplossing verzinnen voor een probleem dat niet bestaat?

Als er nu massa's mensen zouden zeggen "jeeeee, altijd maar die + en die - op batterijen, ik snap daar niets van. als ze dáár nu eens iets op zouden verzinnen!". Dan had werkelijk iedereen deze vinding kunnen doen.

Alleen, vrijwel niemand zal dat zeggen. Want normale mensen hebben er geen moeite mee om de veer in het batterijcompartiment te vinden of om het instructieplaatje te bekijken.

Voor mindervaliden? Ik zie het al helemaal voor me. Een Parkinson patient die feilloos batterijen uit een blister weet te halen, de batterij naar het batterijcompartiment weet te brengen en vervolgens niet in staat is om de batterij om te draaien zodat de polariteit klopt. Yeah right. Zelfs als de batterijen niet in een blister zitten zie ik het nog niet gebeuren.

Voor verstandelijk gehandicapten? Ik zie het al helemaal voor me. Een Jostiband-lid die snapt dat zijn apparaat niet kapot is maar alleen de batterijen leeg zijn. Vervolgens zelfstandig naar de winkel gaat, daar in staat is om de afdeling batterijen te vinden, vervolgens het juiste formaat en hoeveelheid batterijen voor zijn/haar apparaat weet te kopen en deze zonder problemen af te rekenen. Daarna naar huis gaat, de verpakking weet open te krijgen (kan tricky zijn!), het compartiment van het apparaat weet te openen en vervolgens niet begrijpen hoe de batterij erin moet.. Yeah right.

Dit Jostiband-lid heeft òf iemand om dit voor hem/haar te doen en zoveel mogelijk apparaten met ingebouwde accu òf is ook nog wel in staat om de batterijen juist te plaatsen.

Voor kinderen? Een kind van 4 kan batterijen verwisselen. Geen issue dus.

Nadelen? Ja, die zijn er wel. Batterijen die qua vorm niet helemaal gebruikelijk zijn werken niet (ik zie ze soms wel eens met een beetje platte kop), de productiekosten zijn hoger en er zit meer meuk aan het apparaat welke kapot kan.

Dat is dus de reden dat het nog niet uitgevonden is. Ik kan ook iets uitvinden, wat dacht je hier van: een sensor op je koelkastdeur om te detecteren dat je hem aanraakt, en daarop alvast het koelkastlampje aandoet zodat je vanaf het eerste moment in de koelkast kan kijken wanneer je de deur open doet. Briljant. Zit geen hond op te wachten. Of zelfs een uitvinding die wèl nuttig is: een sensor die beweging voor de koelkast kan detecteren. Wanneer er voor 1 minuut geen beweging is doet een elektromotor de deur dicht. Zo heb je dus nooit meer problemen omdat je vergeten bent de deur van de koelkast dicht te doen!

Dat laatste is vergeleken met dit "instaload" dan eigenlijk nog een stuk nuttigere uitvinding, want een redelijk aantal mensen (en zeker kinderen) vergeet dit wel eens, en dit geeft veel meer problemen (bedorven voedsel, energieverspilling). Het maakt de productie van de koelkast wel duurder, maar op de totaalprijs van de koelkast is dat niet eens zo'n enorm verschil.

Ik ga ff patent aanvragen! :P Ik noem het InstaShut. :+

[Reactie gewijzigd door Mentalist op 24 juli 2024 01:48]

het is wel simpel. denk ej echt dat nog nooit iemand een apparaat heeft gehad dat het niet deed, of erger nog, kapot ging, toen hij de batterijen er verkeerdom in had gestoken?

er kan nu ook nooit meer verwarring ontstaan.
en hoe je praat over minder validen.. yeah right. jij hebt er verstand van!

die mensen zijn echt niet achterlijk. denk ej dat ze ook iemand hebben om voor hun op een trompet te blazen, of op de toetsen van een piano te drukken? en die jostibandleden zijn dan vaak ook nog best wel aardig gehandicat. er zijn veel meer mensen die een veel minder ernstige beperking hebben.

batterijen kopen etc. kunnen ze misschien niet, maar ff de batterijen omwisselen kunnen ze heus wel. die mensen hoeven niet te begrijpen wat een batterij is, of hoe die eruit moet zien, of wat voor type het is. gewoon in de kast kijken mwaar de batterijen liggen, of de batterijlader, en dan t klepje open en de batterijen omwissellen.
zo moeilijk is dat niet,
en juist voor parkinson patienten is het handig dat je batterijen er zo in kan doen als het net toevallig wel goed wilde lukken ipb eerst een uur te moeten worstelen om ze om te draaien, te laten vallen en dan op de gron t emoeten kruipen om hem weer te vinden...
yeah right...

en dat instashut.. kan dat ook op je mon, en je laptop?
dat is pas echt een domme oplossong, omdat het gewoon onmogelijk is de deur verkeerd dicht te doen, je kunt het wel vergeten, maar dat is niet simpel op te lossen. instashut is een actief ding, met extra electronica, en motoren. als je weet hoe simpel een koelkast is, begrijp je dat instashut er nooit zal komen.
het is wel simpel. denk ej echt dat nog nooit iemand een apparaat heeft gehad dat het niet deed, of erger nog, kapot ging, toen hij de batterijen er verkeerdom in had gestoken?
Daar bestaan al oplossingen voor, een van de simpelste daarvan is dat de + in een inkeping moet vallen. Doe je hem er dan verkeerd in, dan maakt de - geen contact. Dit is ook in elektronica op te lossen: het is zelfs prima te doen om een apparaat te maken waarin de batterij altijd werkt ongeacht polarisatie. Zo heb ik een LED-lampje dat werkt op 12V AC of 12V DC. In geval van DC maakt het niet uit waar je de + aansluit. Maar dat kost extra, net als instaload, en daarom is het dus niet standaard. Voor het lampje was het bittere noodzaak omdat dat op zowel AC als DC moest werken.. De meeste elektronica schijnt wel standaard een beveiliging tegen fout polariseren te hebben om defecten te voorkomen, maar dat heb ik zelf niet getest. ;)

Wat betreft je vraag trouwens, enige wat ik me zo herinner is iemand die een 9V blokje verkeerd om probeerde aan te sluiten en zo een apparaat een beetje gesloopt heeft. Maar instaload werkt niet voor 9V blokjes.
batterijen kopen etc. kunnen ze misschien niet, maar ff de batterijen omwisselen kunnen ze heus wel. die mensen hoeven niet te begrijpen wat een batterij is, of hoe die eruit moet zien, of wat voor type het is. gewoon in de kast kijken mwaar de batterijen liggen, of de batterijlader, en dan t klepje open en de batterijen omwissellen.
zo moeilijk is dat niet,
Het is gewoon erg onwaarschijnlijk dat ze alle overige vereisten prima voor elkaar krijgen en dan vastlopen op het correct polariseren van de batterij.

Leg het een verstandelijk gehandicapte trouwens maar eens uit dat als de + pool van zijn batterij te plat is hij daarom niet werkt in een instaload apparaat. Dat zou ik zèlf maar amper begrijpen tot ik er met een vergrootglas naar ga kijken.
en juist voor parkinson patienten is het handig dat je batterijen er zo in kan doen als het net toevallig wel goed wilde lukken ipb eerst een uur te moeten worstelen om ze om te draaien, te laten vallen en dan op de gron t emoeten kruipen om hem weer te vinden...
Dat zou op zich nog kunnen, al denk ik dat een Parkinson patient in zulke gevallen het apparaat+batterijen sowieso altijd op tafel zal leggen om te verwisselen want het is sowieso niet makkelijk. Als je eenmaal zo ver bent dan lukt het omdraaien van de batterij voor je hem erin doet ook nog wel.
en dat instashut.. kan dat ook op je mon, en je laptop?
Waarom zou je dat op je laptop willen? Je laptop bederft niet als hij opengeklapt blijft staan.
dat is pas echt een domme oplossong, omdat het gewoon onmogelijk is de deur verkeerd dicht te doen,
Daar zou het dan ook niet voor zijn.
je kunt het wel vergeten, maar dat is niet simpel op te lossen.
Op zich is dat simpel op te lossen.
instashut is een actief ding, met extra electronica, en motoren. als je weet hoe simpel een koelkast is, begrijp je dat instashut er nooit zal komen.
Bewegingssensor, motor en een piepklein beetje elektronica komen samen op ongeveer $5 schat ik. In de uiteindelijke prijs voor een Nederlandse consument zou het naar ik schat €15-25 extra kosten (in de uiteindelijke verkoopprijs, dus incl detailhandel e.d.). Dus ja, op de duurdere modellen zou het op zich best kunnen, als je het echt zou willen. Instaload zou op ieder apparaat ingezet moeten worden, inclusief goedkope prullen als muizen, radio's en andere bagger waarin het wel invloed heeft op de prijs. En je kan het dan eigenlijk ook niet maken om het in de helft van de apparaten wèl te doen en de andere helft niet, want dat geeft juist alleen maar ergere verwarring.

Misschien verkoopt InstaShut stiekem ook nog wel (net als instaload), maar ook hier: normaliter vergeet je het simpelweg niet en heeft niemand er behoefte aan. Een probleem waarvan het dus de vraag is of het wel bestaat.

Staat natuurlijk tegenover dat les 1 in marketing is dat het de marketeers zijn die consumenten leren wat ze nodig hebben, niet de consumenten zelf..

[edit]
@KinGuiN: Jemig, het bestaat nog ook. Niet met motor misschien maar toch, een piepertje welke makkelijk met een motor is uit te breiden. Dat geeft dus ook meteen aan dat een patent op dergelijke zaken volstrekte onzin is: zodra je het als een probleem gaat zien ligt de oplossing voor de hand. Of dat nu het plaatsen van batterijen is of het vergeten van de deur van de koelkast.

[Reactie gewijzigd door Mentalist op 24 juli 2024 01:48]

Anoniem: 360198 @Mentalist7 juli 2010 11:10
Mijn koelkast begint te piepen, als de deur te lang open staat of niet goed gesloten. Dus blijkbaar vond iemand het toch wel handig om op een of andere manier te laten weten dat je koelkastdeur nog niet dicht is. Best handig! Misschien niet voor iedereen, maar dat doet toch niets af aan het gebruiksgemak?
een 'geleider' in een kabel (een draad dus) wordt in die context ook wel een ader genoemd ja. Dus in die zin zit zowat ieder stuk electronica vol met aderen :)
Aspergetijd is al voorbij toch?
Zou het met een paar diodes niet makkelijker zijn een gelijkrichter te maken? Dit ziet er inderdaad nogal kortsluiting gevoelig uit.
Anoniem: 19339 @ByteBusters6 juli 2010 11:11
Dan zou je een gelijkrichter per batterij-vakje moeten hebben. Want als je zo'n vakje van 2 AA's hebt, en je stopt er een goed en een verkeerd in, heb je er niets aan als de stroom niet per batterij wordt gelijkgericht.
Klopt. Hetzelfde als de gelijkrichter voor wisselstroom. tov wisselstroom waar het gaat om twee richtingen gaat het hier om een veelvoud van het aantal batterijen.
Anoniem: 126610 @ByteBusters6 juli 2010 13:50
Daar ligt m.i. nou juist het probleem.

Als het gaat om meerdere batterijen heb je meerdere gelijkrichters nodig. Daarmee vergroot je de kans op defecten. MS lost een probleem op wat in mijn omgeving voor zover ik weet niet speelt, maar we krijgen er een hoop apparaten die eerder stuk gaan voor terug.
het is geen probleem omdat mensen vaak de oplossing( na enige tijd, of diret) bergrijpen. nu komt he probleem niet meer voor en hoeft men er niet meer over na te denken. makkelijk toch?


stel dat je moest nadenken elke keer dat je je stekker in het stopcontact stak. en dat dan de het apparaat het niet doet als ie verkeerd om zou zitten
moet je nog een keer. is gewoon niet practisch, maar het is niet direct een probleem ( gelukkig hebben we wisselstroom, maar toch) geen probleem maar wel een handoge oplossing / uitvinding.
wat kan mij het schelen dat al die klagers zo nodig moeten laten weten dat hun IQ wel degelijk 100 is, of meer...boeiend hoor.
Dat dacht ik ook meteen. Maar ik denk dat de verliezen in de diode zeker bij iets als een afstandsbediening significant zijn.
Een standaard diode heeft een spanningsval van 0,7V, bij batterijen van 1,5 of 1,2V is dat nogal wat ;)
Dit is gewoonweg ideaal, het valt natuurlijk te verknoeien, maar wat niet, dus HotDoggie niet wanhopen, mensen zijn altijd slim genoeg om iets te verknoeien hoor ;)

Het mooie van dit ontwerp is gewoon dat het een paar slim geplaatste contacten zijn, niet meer, geen elektronica nodig, geen componenten.

Maar wat ik nu pas begin te missen in het ontwerp, zijn de veren die de afwijking in grootte opvangen, en soms ook gebruikt worden om de batterijen er gemakkelijker uit te krijgen.
Kijk dat is nou handig, ik loop ook altijd te kutten met batterijen. Nu zal het wel vrij lang duren voordat ik zelf met InstaLoad in aanraking zal komen :(
Ik verwacht dit redelijk snel in de producten van ms zelf (muizen, keyboards, gamepads, ed).

inderdaad knap om te zien dat over zo'n dingen toch nog word nagedacht en verbeteringen worden toegepast.

1 ding is nog steeds een probleem, meerdere batterijen achter elkaar steken moet wel in dezelfde volgorde gebeuren.
Tenzij je er van deze contactpunten tussen plaatst
Yup, maar ik heb een MS keyboard, waar 3 AA's in gaan, in de lengte (die moet je er zeg maar in laten vallen. Even niet opletten en je draait een batterij. Wat Apache zegt, dat lost het probleem niet op.
Door losse contactpunten te maken wordt het batterij compartiment weer groter, waardoor er een groter klepje over moet, wat in veel gevallen dus zwakker wordt.
Misschien als je van deze contacten in de batterij zelf inbouwt dan kun je ze in elke random volgorde erin stoppen. Dat is alleen niet handig want dan moet je batterijen dus helemaal weer gaan veranderen.
Nooit ongecontroleerd batterijen laden, wie weet wat er allemaal kan gebeuren ?
Ik denk dat Microsoft daar vast wel een antwoord op heeft ter ondersteunigng van dit "product" ,'0)
Anoniem: 360198 @ajmwegman6 juli 2010 14:27
Alle drie de batterijen kunnen er op dezelfde manier in, het maakt niet uit hoe je die 3 erin propt(+=====- +=====- +=====- of -=====+ -=====+ -=====+).

Als je moedwillig batterijen gaat omdraaien, dan zit je inderdaad fout en ben je gewoon oliedom. Maar dan kan je net zo goed een draadje in het apparaat zelf doorknippen en hier de schuld van bij de batterijen leggen.
Anoniem: 112442 @Terranova6 juli 2010 13:19
Kijk je nooit op het klepje/in het batterij compartiment?

Want er meestal zo'n afbeelding op.

En bij deze is het fysiek onmogelijk dat het apparaat stuk gaat.

Met het Microsoft systeem zul je heel veel problemen krijgen omdat het contact niet goed is.
Batterijen zijn niet echt de componenten die precies de zelfde lengte hebben. Bij zo'n contacten zullen ze een lengte moeten hebben die op 10de van millimeter nauwkeurig is.
Wat er op klepjes aan binnenzijden staat is veelal niet goed leesbaar, nog meer binnenshuis en al helemaal niet goed s'avonds.
Jammer dat het niet werkt voor de 9v batterij, had deze user kunnen helpen :+
Ontploffend toestel

Nog afstandbedieningen genoeg die een AA/AAA setje hebben, lijkt me dat er nog een vrij grote markt voor is.
In principe is 9v al beveiligd voor het verkeerd om aansluiten door de gevormde contactpunten, maar helaas zijn ze niet beveiligd tegen contact maken omdat de contacten volledig ijzer zijn. Ik zie ook niet zo snel een oplossing zonder redesign van de contacten.
Anoniem: 112442 @LOTG6 juli 2010 12:41
Dis ie heel goed mogelijk. De ene pool is veel breder dan de andere. Je kunt de voorgang naar de contacten hier op aanpassen. De - pool is veel breder dan de + pool.

Dus een plastic deel rond de connector voor de + pool waar deze alleen door past.
Anoniem: 112442 @SinergyX6 juli 2010 12:45
Het overgrote deel zo niet alle afstandsbedieningen gaan niet stuk als je de batterijen er verkeerd om in stopt. Puur door de vorm van de + pool en de vormen van de contacten / vorm van batterij compartiment.
Maar ze doen het dan ook niet...
Dat is toch logisch.

Dan doe je gewoon wat je nu waarschijnlijk/hopelijk ook doet. Je doet de batterijen er correct in.

Het belangrijkste is dat je apparaat niet stuk gaat door het verkeerd plaatsen van de batterijen.
is het niet goedkoper een of ander sensing systeem te maken dat schakelt naar hoe de batterijen geplaatst zijn?
Nee, want dan moet je er weer een halfgeleider tegenaan gooien, die zelf stroom nodig heeft en meer kost dan een standaard batterijhouder.
goedkoper dan een ander metalen plaatje stansen en wat extra draadjes? Het idee is natuurlijk dat dit heel goedkoop is, nauwelijks kapot kan en simpel aan een bestaand product is toe te voegen....
Microsoft heeft een systeem ontwikkeld waardoor het niet meer uitmaakt in welke richting batterijen worden geplaatst.

Ehh jawel, als je ze verkeerd plaatst werkt je apparaat niet....
in deze oplossing maakt dat dus niet uit.
Nee, want als je ze andersom plaatst zorgen de contactjes er juist voor dat de + en - op de goede manier contact maken.
Uh... nee? Je kan de batterijen erin doen zoals je wilt, dus ook 2 keer plus aan dezelfde zijde is geen probleem. Zie de bron anders voor meer plaatjes, lezen doen we tenslotte niet aan :+

[Reactie gewijzigd door FabianNL op 24 juli 2024 01:48]

Anoniem: 63975 @ciro-bonano6 juli 2010 10:53
Lezen blijft moeilijk he?
Een systeem ontwikkeld waardoor het niet meer uitmaakt in welke richting batterijen worden geplaatst.
Zie ook dit plaatje: http://www.microsoft.com/...taloadtech/battorient.jpg

Ben benieuwd hoe hoog de licentiekosten zullen uitvallen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63975 op 24 juli 2024 01:48]

Grammaticaal gezien heb je gelijk, als je ze verkeerd plaatst werkt het niet. Enkel zou er dus geen verkeerde plaatsing mogelijk zijn. :P

[Reactie gewijzigd door Aikon op 24 juli 2024 01:48]

Met een hamer past alles.
Dwars...? :+ Flauw, maar je hebt wel gelijk. Het maakt niet uit in welke opstelling je de batterijen plaatst, het werkt sowieso.
Het beschermd de electronica, maar in de praktijk zal je toch moeten kijken hoe je ze erin stopt anders werkt je apparaat niet.

Edit: Ah dat maakt toch niet uit, dan is het wel super eigenlijk!

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 24 juli 2024 01:48]

De linkerkant van het batterijencompartiment kan zowel met + als met - overweg, het rechtergedeelte kan eveneens + en - aan.

Het maakt dus niet meer uit of je alle batterijen naar links, naar rechts of naar beide kanten neerlegt de electronica achter de aansluiting checkt zelf wat voor spanning erop staat en verbind op de juiste wijze de stroom naar het apparaat.
electronica?
Het is puur een mechanisch truukje (een knap gevonden truukje, dat wel), maar er zit niets van electronica in.
Anoniem: 190996 6 juli 2010 10:54
Geniaal in eenvoud.

De enige batterijklem die naar behoren werkt is een taps toelopende spiraalveer. Lipjes zijn een ramp want die falen na enige tijd altijd om fatsoenlijk contact te maken. En ik zie nog niet hoe je dit goed kunt combineren met een spiraalveer.

Wat wel een voordeel is van deze constructie is dat je een diode achterwege kunt laten om te beschermen tegen het verkeerd installeren van de batterijen. Bij een lage spanning is de spanningsval over de diode een relatief grote factor. Daar staat dan wel tegenover dat veel halfgeleiderschakelingen een omgekeerde spanning van 3V toch wel overleven, ook zonder extra maatregelen.
Zet die veer achter de lipjes, ongeveer op de plaats van de witte schroefgaten inhet plaatje hierboven. Nokjes vóór de lipjes zodat ze er niet uitgedrukt worden door de veer.
Eh, vraag me af van de tweakers hier problemen heeft met het plaatsen van batterijen.. dus verwacht dat de markt heel erg klein is hiervoor

Komt erbij.. MS gaat royalties voor vragen..

Ach ja... ik heb ook een term hiervoor geleerd.. PICNIC (problem infront computer, not in computer) :P

@brinkdinges weet ik.. maar zoals ik zei.. royalties. Het blijft een goed idee, maar in ergste scenario werkt de apparaat niet waarna je hoort te weten dat je batterijen verkeerd in heb gezet (naast het lezen van de gebruiksaanwijzing).. lijkt me iets minder moeilijk dan bijv extra geheugen in je laptop prikken

Ook niet alle batterijen met batterijvakje, alleen AA, AAA etc.. dus niet je DSLR of zo

Ik verwacht, en zoals werd aangegeven dat maar een niche dat gaat gebruiken

edit: eh tweakers wat gebeurd er met dit systeem als batterijen gaan lekken?

[Reactie gewijzigd door cyuen op 24 juli 2024 01:48]

offtopic: Je misquote PICNIC (Problem In Chair Not In Computer).
Zelf prefereer ik PEBKAC (Problem Exists Between Keyboard And Chair)


Ontopic: ik denk dat hier zeker in de zorgsector wel een markt voor is maar zoals anderen al aangeven zal het niet de nieuwe standaard worden tenzij ze een briljante oplossing hebben voor het in serie aansluiten van meerdere batterijen...in de zorgsector weegt de extra kost denk ik wel op tegen het gemak van de minder-valide persoon zelf zijn/haar batterijen kunnen laten verwisselen, zeker aangezien de licentiekosten daar al niet betaald hoeven worden...
Anoniem: 360198 @Cronax7 juli 2010 11:58
In serie is ook geen probleem, je krijgt per batterijcompartiment 1 aansluiting voor plus en eentje voor min. Alleen het compartiment zelf krijgt intern 2 draadjes naar beide polen, in plaats van 1.
Wie zegt hier dat Microsoft zich wil beperken tot tweakers? Dit product heeft potentie voor ALLE apparaten met een batterijvakje, een gigantische markt dus.
Ik verwacht juist een gigantische markt hiervoor. Er zijn zat mensen die batterijen niet fatsoenlijk in een afstandsbediening kunnen duwen. Ik kan de hoeveelheid telefoontjes die ik kreeg op de helpdesk al niet eer tellen, van mensen van wie de draadloze HIDs het niet deden omdat ze met batterijen aan het klooien waren. Dit lijkt me dus iets dat z'n weg zal vinden naar best veel apparaten.
pfff
die batterijen voor een dslr zijn speciaal voor de dslr gemaakt, en hebben oook een systeem dat je ze niet verkeerd kunt plaatsen. op de kop wellicht, maar dna past je deksel niet dicht....)
het gaat er juist om, dat de gewone standaard batterijen nu zonder nadenken altijd goed geplaatst worden zonder dat er nadelen aan het systeem zelf zitten/
fouten lekages e.d. kunnen altijd voorkomen. net als oorlogen en zo. die worden dus net niet opgelost door deze uitvinding........
helaas pindakaas...


een lekkende batterij veroorzaak gewoon ook kortsluiting, en niet werkende apparaten, en misschien ook nog wel meer schade..
Anoniem: 360198 @cyuen7 juli 2010 11:55
Denk eens wat verder dan die afstandsbediening, denk eens aan brandmelders boven plafonds, meetapparatuur onder werkvloeren, sensoren aan de buitenkant van gebouwen, enz.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.