Zuid-Korea stelt online-gaming-avondklok in voor minderjarigen

De Zuid-Koreaanse overheid gaat minderjarige gamers verbieden om na middernacht nog online spellen te spelen. Aanleiding voor de maatregel is de sterke stijging van gameverslaving onder minderjarige jongeren.

De maatregelen werden aangekondigd door het ministerie van cultuur, sport en toerisme, zo meldt de website van de Korea Herald. Bij minderjarige spelers die zijn ingelogd in een online-game, wordt rond middernacht automatisch de verbinding naar het spel zes uur lang geblokkeerd. Gamers mogen kiezen of ze de blokkering om twaalf, een of twee uur willen laten beginnen. Verder komt er een maatregel die de internetverbinding sterk afknijpt als een minderjarig persoon langdurig online aan het gamen is.

De maatregelen worden geïntroduceerd als reactie op het toenemende aantal mensen dat verslaafd is aan online-games. In het verleden heeft dit in Zuid-Korea zelfs geleid tot mensen die zolang zonder onderbreking speelden, dat ze achter de computer zijn gestorven. In totaal wil de overheid negentien games, die bij elkaar 79 procent van de online-gamemarkt zouden beslaan, gaan controleren.

In de tweede helft van het jaar moet het systeem operationeel zijn, al is niet duidelijk hoe de Zuid-Koreaanse overheid de maatregelen technisch wil realiseren. Ook klinken er al protestgeluiden van ontwikkelaars die zeggen dat niet alle populaire mmorpg's, zoals bijvoorbeeld Lineage, in de lijst van de overheid zijn opgenomen.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

13-04-2010 • 18:26

166

Submitter: nalufrank

Reacties (166)

166
157
107
16
0
4
Wijzig sortering
Anoniem: 69767 13 april 2010 18:29
Zuid-Korea is in het nieuws vandaag, dit ook al vandaag: een groot gaming schandaal ontvouwt zich momenteel in Zuid-Korea. Top multiplayer Starcraft players schijnen betrokken te zijn met illegale match setups en illegale (voorbepaalde) weddenschappen en daarom opzettelijk starcraft multiplayer wedstrijden verliezen om te cashen..

StarCraft Cheating Scandal Rocks Korea
"The largest scandal in e-sports history is currently unfolding in Korea, with revelations that a number of current pro gamers are involved with match setups and illegal betting. While the gamers are unnamed at this point, the story is said to touch many A-list StarCraft celebrities, including sAviOr, Ja Mae Yoon, one of the best-known and most successful players of all time."

[...]

At this stage, we hear that various pro gamers have been found intentionally losing matches, as well as leaking their team’s replay files to illegal gambling groups.
http://www.gamepron.com/n...ting-scandal-rocks-korea/

Let op: Starcraft is super populair in Zuid-Korea, die e-sports daar is net als voetbal hier.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 23 juli 2024 07:18]

Ik vind het een goed initiatief. Gamen in die landen is veel extremer als in Nederland. Desalniettemin is ook hier natuurlijk gameverslaving. Maar eigenlijk hoort dit wel een beetje bij de evolutie/ontwikkeling van de moderne samenleving. Bijvoorbeeld militairen die getraind worden door middel van strategische computergames en first person shooters. Deze generatie is opgegroeid met computers. Hier een interessant filmpje over deze ontwikkeling van de afhankelijkheid van computers in deze tijden. Angstaanjagend eigenlijk...

[Reactie gewijzigd door nalufrank op 23 juli 2024 07:18]

Anoniem: 330656 13 april 2010 18:27
Ik vraag me af of ouders dit zelf niet kunnen reguleren..
Lekker makkelijk om te roepen "ouders verantwoordelijk!", ja, maar zo makkelijk is het vaak niet meer. Als je je in de schoenen van ouders probeert te verplaatsen begrijp je misschien waarom. De PC staat vaak in de slaapkamer, onder andere omdat studie (huiswerk, verslagen, opzoeken van info etc.) steeds meer via de PC gebeurt. Hoe wil je dan bekijken of je kind niet tot x uur bezig is met games?

Wat ik soms hoor:
"Kijk in de kamer". Wat als je zelf elke ochtend om 7:00 moet opstaan en een beetje fatsoenlijk wilt slapen, dan is het niet realitisch elke nacht nog in je kind's kamer binnen te stappen om politie te spelen. Daarnaast kunnen ze het spel gewoon afsluiten als ze je horen aankomen. Alt-F4/tab kost een paar seconde, mits niet minder.
"Controle software". Dit hebben ze steeds makkelijker door en deze software is vaak gemakkelijk te verwijderen.
"Camera ophangen". Ik denk niet dat ik hier op hoef in te gaan, dit gaat te ver.
"PC op aparte kamer, zodat je deze na x uur op slot kunt doen". Veel huizen hebben niet even een extra kamer waar ook nog rustig gestudeerd kan worden.
"Dan zou je al moeten denken aan iets van een klok in je router die automatisch de verbinding verbreekt..." -> Dit is de beste die ik gelezen heb. Veel ouders zijn echter nog huis/tuin en keuken wat betreft zulke maatregelen. Ik denk dat je dan routers moeten verkopen die dit ingebouwd hebben en met een paar simpele knoppen kunnen worden ingesteld.

Los daarvan: Het beste middel is in mijn ogen: kijken of je kind wel helemaal in orde is: is zij/ hij lichamelijk nog in redelijk conditie (conditie is niet uithoudingsvermogen, maar veel breder), heeft hij/ zij regelmatig wat sociale contacten, zijn de schoolprestaties fatsoenlijk etc. Als dat allemaal in orde is, vind ik dat je gewoon moet uitgaan van vertrouwen.

Is daar uiteindelijk dus echt een overheid bij nodig? Wat betreft Nederland, ik denk het niet. Wat betreft Zuid Korea? Dit land is niet te vergelijken met Nederland. Ik heb geen statistieken, maar in de media komen verhalen over extreme verslaving aan internetgames vaak uit oosterse landen als China en Zuid-Korea. Ik heb ook een tijd Starcraft gespeeld en je wilt niet weten hoeveel hardcore freaks uit Korea komen. De cultuur t.o.v. internetgames is daar gewoon fanatieker.

Beperking van vrijheid of niet: Wellicht is deze regel dus zo gek nog niet voor een land als Z-Korea, vooral gezien de grens tussen 00:00 en 02:00 ligt. Dat is echt niet onredelijk. Het is een goede tijd om te kappen, vooral als je een normaal leven hebt waarin je studeert of werkt. Of de regeling uitvoerbaar is zal de tijd moeten uitwijzen, maar het idee erachter vind ik zeer redelijk.

[Reactie gewijzigd door Yokozuna op 23 juli 2024 07:18]

Ah de klok, die komt me bekend voor, helaas heb ik ook tijden gehad (nog steeds game ik toch wel 20/25 uur per week) dat ik rustig alle tijd buiten school achter me PC verbleef :) en dat kwam echt wel neer op 60/70 uur per week naast de 36 uur school oid (ik was dan ook wel HEEL goed in counter strike :P)! Toen gingen de stoppenkast waar het modem staat ook vaak na x uur op slot en uit (stand-by) natuurlijk ;) Kunnen ze nu niet meer doen want dan kan je in huis ook niet meer bellen/tv kijken omdat dat allen via 1 kabel binnen komt (buiten dat ik al 2 jaar op me zelf woon).

Ik weet nog wel dat ze op het begin niet op slot deden en toen sluipte ik wel is naar beneden om het knopje om te zetten :P Wat een tijden waren dat :D
Je kunt het wel absurd noemen, maar feit is dat je de situatie daar niet kunt vergelijken met de situatie hier... Daar IS het een enorm probleem, en is het geen 'ver van je bed show'. Als je in een Zuid-Koreaans internetcafé rondkijkt (en die heb je veel, heel veel) is dat een compleet andere wereld dan wat wij gewend zijn. Jongeren die er makkelijk 12+ uur per dag rondhangen...

In zo'n situatie kan ik me heel goed voorstellen dat de overheid maatregelen neemt! Vergelijk het maar met accijns op alcohol en sigaretten, of het verbieden van drugs! En dit is geen overdreven vergelijking!
Inderdaad, is dit nu echt iets wat je op overheidsniveau moet regelen?
ik vraag me af hoe je dit uberhaubt kan handhaven.

Edit als reaktie op hier onder,
Volgens mij kan je ze dan alleen registreren op koreaanse servers, als ze echt willen gaan gamen dan zullen ze uitwijken naar europeese servers of andere aziatische servers.

[Reactie gewijzigd door bamboe op 23 juli 2024 07:18]

Dat is dan weer niet zo moeilijk als je in gedachten houdt dat voor veel online gaming in zuid-korea je koreaanse equivalent van het sofi-nummer op dient te geven; waarmee dus je identiteit inclusief leeftijd bekend is. Simpele check daarop op de server en klaar is kees.

Natuurlijk is het te omzeilen door andermans identiteit te gebruiken, maar dat is in veel landen waarschijnlijk zuid-korea eveneneens ook weer niet geheel wettelijk ;).


Verder is het zo'n gek initiatief nog niet; je kunt wel stellen dat ouders het moeten regelen maar veelal levert dit conflicten tussen ouder-kind, je hebt tenslotte toch te maken met opstandige pubers ;). En het probleem ligt in Zuid-Korea qua gaming toch nog wel een stapje verder dan hier.

De jongeren welk daar de nachten doortrekken, ook op doordeweekse dagen, is daar bijna eerder regel dan uitzondering te noemen. De tijden zijn dan ook vrij redelijk te noemen, of zelfs alsnog absurd voor onze standaarden laten we eerlijk wezen. 2 uur in de nacht? Dan hoor je als tiener met school op de volgende dag al lang in je nest te liggen. En 6 uur slaap is toch wel het minimale wat je nodig hebt.

Vergis je niet, er zijn aardig wat jongeren daar welk spelen tot een uur of 4-5 's ochtends hun tijd, dan eventjes de ogen sluiten tot een uur of 7 om zich gereed te maken voor school. Of zelfs in vakanties doortrekken tot een uur of 8 's ochtends, en dan daarna niet de tijd nemen om uit te rusten maar hun wekker zetten rond 12 uur om verder te kunnen gamen.

Heb in het verleden zo een aantal guildmates vanuit zuid-Korea gehad welk 110-120 uur in de week trokken ingame, en dat vaak ook nog weken op rij in vakanties. Vonden ze maar normaal...
quote: psychodude
... 2 uur in de nacht? Dan hoor je als tiener met school op de volgende dag al lang in je nest te liggen...
Ook op vrijdag? Wat als je de volgende dag vrij hebt? Wat als je net 12 uur geslapen hebt?

Tieners of geen tieners, het is niet aan anderen om te bepalen wanneer of tot hoe laat je een spelletje speelt.

Ik schrik een beetje van het gemak waarop sommige tweakers het eens kunnen zijn met dat soort 'generalistisch denken'; ondoordachte regels verzinnen die (volgens jou) voor iedereen goed zijn en die dan maar gelijk in de praktijk brengen.

Kan er niet iemand even uitleggen dat de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet een groot goed is, ook voor tieners? :)
Er even vanuit gaande dat leerplicht in zuid-Korea ook aanwezig is, zijn de enige dagen van betekenis hierbij vrijdag en zaterdag buiten vakanties om.

Tevens, tieners of geen tieners, er wordt zoveel al voor tieners bepaald. Leerplicht, geen sigaretten/alcohol verkoop < 16(/18 sterke drank), geen mogelijkheid tot autorijden, andere CAO's, etc. Allen maatregelen ter bevordering van de gezondheid en ontwikkeling van het opgroeiende kind.

Zodra een andere factor dat verstoort vind ik het persoonlijk zo slecht nog niet dat wetgeving hierin wordt toegepast.

Vergeet niet dat als we het aan sommige tieners overlaten dan droppen ze school en stappen ze met gemak achter het stuur na een avondje comazuipen en zich zo stoned als een garnaal geblowed te hebben. Zelf vrijheid bepalen is daar gewoon niet goed, en dat geld ook zodra je 100+ uur / week gamed met de mogelijke gezondheids gevolgen van dien, laat staan de impact op je ontwikkeling indien het leidt tot school verwaarlozing.

Kinderen, tieners en zelfs adolescenten hebben gewoon nog veel te leren. En niet ieder van hun is in staat om dit goed voor zichzelf tot stand te brengen. Ouders kunnen daar een rol in spelen, maar zodra het voor ouders onbekend terrein is of ouders keuren sociaal onacceptabel of voor het individu / derden gevaarlijk gedrag goed dan is wetgeving hierbij gewoon een vereiste.
Tieners of geen tieners, het is niet aan anderen om te bepalen wanneer of tot hoe laat je een spelletje speelt.
Euh, wat dacht je van ouders/voogden?
Kan er niet iemand even uitleggen dat de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet een groot goed is, ook voor tieners? :)
Inderdaad, maar dan wel binnen de grenzen die je ouders en de wet (leerplicht) stellen.
Zolang je nog niet volwassen bent, ben je minder vrij in je doen en laten.
In de onsterfelijke woorden van de heer S. Seagal: "Tough shit!" ;)

[Reactie gewijzigd door Lenny77 op 23 juli 2024 07:18]

PhazeD heeft een punt waar jullie aan voorbijgaan:

situatie 1:
de overheid bepaalt dat tieners na 00:00 offline moeten gaan. omdat er op KSSN kan worden gefilterd, gaat daadwerkelijk om 00:00 voor een groot aantal spelers de stekker eruit.

situatie 2:
men is vrij om te bepalen wanneer men offline gaat. In een gezin dat ervoor kiest om zich niet aan de gangbare norm te houden, zal het dan kunnen voorkomen dat er een tiener na 00:00 nog altijd zit te gamen.

Wij zitten in situatie 2 en hebben daarom de keuze om ons wel of niet aan de norm te houden. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er gezonde gezinssituaties denkbaar zijn waarin dat niet goed gereguleerd wordt. let wel in ontspoorde gezinnen zal het wellicht niet goed gaan, maar dat komt dan omdat die gezinnen al een ander probleem hebben - gamen is daar niet het probleem maar een uitvlucht.

Dan komt er nog de plaatstelijke cultuur bij kijken; hoeveel Koreanen hebben zich al doodgegamed tegenover hoeveel - zeg - nederlanders? Dat is een belangrijke aanleiding om zo'n wet op te stellen en het past in de locale cultuur.
Al met al is het leuk dat wij er een Nederlandse mening over hebben, maar bedenk wel even waar die mening op gebaseerd is en waar de plaatselijke cultuur mee te maken heeft.
Koreanen hebben ook nog eens de optie om gewoon de deur uit te gaan in in een 24/7 internet shop vrolijk door te gaan.

Ik denk dat het stom weg interessanter is om die KSSN gegevens door te spelen naar de ouders/voogd zodat ze direct kunnen zien hoeveel hun kroost eigenlijk binnen en buiten de deur online aan het gamen zijn. (meteen ff een school rapport er bij :Y) ) En ga niet zeuren over privacy, het zijn minderjarigen en ouders hebben een recht om te weten wat ze uitvreten.
Anoniem: 312055 @sHELL14 april 2010 14:24
Dat kan dan toch niet? Ook bij de internet shop log je in met je KSSN en wordt je vanuit de game geblokkeerd.. of begrijp ik het verkeerd? :9

Edit: @ sHELL.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 312055 op 23 juli 2024 07:18]

Ok, de hoeveelheid Nederlanders die zich "doodgegamed" hebben zal laag, en waarschijnlijk zelfs op 0 staan. Alleen de hoeveelheid Nederlanders die zijn of haar school verprutst dankzij gamen zal je nog verbazen denk ik. Het gaat niet alleen maar om dodelijke slachtoffers, ook "andere slachtoffers". En reken maar dat het ook gebeurd in Nederland.

Jouw Situatie 2:
Kinderen zitten gewoon 's nachts stiekem te gamen hoor, ook in "gezonde gezinssituaties".
Wij hebben de vrijheid om het zelf te reguleren, maar gereguleerd word er niet / te weinig.
Je verplaatst nu gewoon de verantwoordelijkheid voor gameverslavingen van de ouders naar de overheid. Nu kan dat in dit geval wel redelijk zijn als dit blijkt een masaal probleem te zijn netzoals we nu bijvoorbeeld allerlei preventie campagnes hebben tegen ongewenste effecten hier (drugs voorlichting gebeurt ook op school immers, is dat ook niet de taak van de ouders?). Als het probleem maar groot genoeg is, is het niet meer dan normaal dat de overheid ingrijpt en in ZK hebben ze blijkbaar internet toegang beter onder controle dan hier.
Ja de verantwoordelijkheid ligt bij de ouders, net zoals veel verantwoordelijkheden over hun kinderen. Helaas ook hier in Nederland verzuimen veel (zo niet de meeste) ouders deze verantwoordelijkheden te nemen. Als in dit geval de meerderheid van de ouders dit verzuimt, dan kan ik mij heel goed voorstellen dat de regering geneigd is die verantwoordelijkheid op zich te nemen... en als je het mij vraagt kan de overheid zich zelfs verplicht voelen om dat te doen, sinds het beschermen van de burgers één van de hoofdtaken van een regering is.

Hij (Lenny77) verplaatst die verantwoordelijkheid niet naar de regering, nee, dat doen de ouders.

Kijk nou eens hier in Nederland... ouders werken allebei en school is ook niet meer wat het geweest is. Ouders verzuimen ook hier op grote schaal hun verantwoordelijkheden.

Ik zou het zelf niet willen hoor, maar als iedereen een S.O.F.I. nummer aan z'n account gekoppeld had zou dat een hoop problemen schelen (ervan uit gaande dat niemand een ander z'n identiteit over kan nemen, want dat is natuurlijk ook een groot probleem). Maar goed, dat terzijde.
[...]
Ook op vrijdag? Wat als je de volgende dag vrij hebt? Wat als je net 12 uur geslapen hebt?

Tieners of geen tieners, het is niet aan anderen om te bepalen wanneer of tot hoe laat je een spelletje speelt.
Meerderjarigen, prima, helemaal gelijk. Tieners, nee. Volste recht van bijvoorbeeld een ouder om dit te bepalen natuurlijk. Tieners moeten soms gewoon tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Neem maar als voorbeeld de reactie hierboven idd, online gaming in Korea is wel even wat anders dan hier. In zoverre dat zelfs de gezondheid van de personen in geding komt soms. Waarom zou dan niet ingegrepen mogen worden bij minderjarige personen?
Anoniem: 239885 @Sjekster13 april 2010 20:27
Zoals je zegt, volste recht van de ouder om dit te bepalen.

Alleen lijkt mij het dus een slechte zaak dat de ouder dat helemaal niet meer kan bepalen voor zijn kind en zijn opvoeding, maar dat de overheid dat doet. Ze mogen nu niet gamen na 2 uur 's nachts, maar wel de hele nacht TV kijken, stappen, etc.

Dit is ook niet echt om verslaving tegen te gaan (dan is het nogal dom uitgevoerd), want dan kan je veel beter een limiet aan het aantal uren per week stellen. Hoe laat je dan gamet maakt niets uit.

Slecht over nagedacht. Onbegrijpelijk gezien een hele overheid daarover gaat.
@Thaspraya
Ik denk dat de ouders genoeg kans hebben gehad om dit te voorkomen.
Natuurlijk maakt de tijd van gamen uit. Wat de Koreaanse overheid hiermee wilt is dat minderjarigen niet tot diep in de nacht zitten te gamen en verrot of zelfs niet op school verschijnen, althans dat lijkt mij de meest logische redenering.
Doen ze ook, ze beperken je tot 126 uur gamen in de week..
((24*7)-(7*6))
Dus je kunt wel verslaafd zijn maar niet meer dan 126 uur in de week..
En 18 uur per dag is dan niet verslaving?

@ Remco Kramer

Ze kunnen nu nog steeds offline Final Fantasy en alle andere immens populaire games offline spelen. Ik denk ook dat het onmogelijk wordt om bijvoorbeeld multiplayer flashgames te blokkeren.

Ik denk toch dat als nu er Zuid-Koreanen zijn die de hele nacht opblijven om online te gamen, deze regel ze echt niet eerder naar bed gaat krijgen. Het zal vast wel een beetje helpen, maar ik zou niet stellen dat de ontneming der verantwoordelijkheid van de ouders dit waard is.
Zo goed denk jij ook niet helemaal na geloof ik ;). Zo'n avondklok heeft wel degelijk effect op gespeelde uren. Immers, overdag zitten meeste tieners volgens mij netjes op school, of niet? Bovendien zorgt het voor een gezonder slaappatroon etc etc. Ipv 6 uur 's avonds tot diep in de nacht spelen ze nu misschien van 6 uur 's avonds tot 11 of 12 uur. Nogal een verschil.

Ik ben het er helemaal mee eens dat ouders dit zouden moeten doen, maar blijkbaar gebeurt dit niet, anders was deze maatregel volgens mij niet nodig geweest.

En lijkt me trouwens niet dat die kids ipv gamen 's nachts maar gaan stappen op schooldagen. Beetje kromme redenatie wat dat betreft, en op die manier kan je alles wel doortrekken natuurlijk.

Nogmaals, probleem met online gamen lijkt in Korea vele malen erger dan hier, dus maatregelen die voor ons misschien heel vergezocht of bemoeizuchtig lijken, zijn daar misschien gewoonweg nodig.

Trouwens, beetje offtopic: maar dit is precies wat veel mensen hier zouden willen: verantwoordelijkheid afschuiven op overheid / school / kerk, in plaats van zelf de kids onderhanden te nemen. Doen die Koreanen dit eens, is het weer niet goed! ;) ;) ;)

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 23 juli 2024 07:18]

Vrij eenvoudig. In Korea is elke online speler verplicht zich te registreren met hun SOFI nummer (of hoe het daar ook mag heten). Daarom zijn cheats/hacks daar ook minder populair, omdat je al snel overal gebanned bent, en ook geen nieuwe account kan aanmaken.

Omdat iedereen geregistreerd is, is het ook tamelijk makkelijk om te zien wie minder/meerder jarig is, en dus eventueel de toegang te beperken voor een bepaalde groep.

Al ben ik het er wel mee eens dat dit meer een taak is voor de ouders dan de overheid.

[Reactie gewijzigd door Kawaii op 23 juli 2024 07:18]

Er is inderdaad een "Resident Registration Number" waarmee men kan zien hoe oud je bent.

Als er geen 'vrij' internet is en je overal verplicht moet identificeren, is het dus wel redelijk goed mogelijk om dit soort maatregelen te nemen.

Wat mij betreft nog een reden om ons vrije en (relatief) anonieme internet te beschermen. Ik moet er niet aan denken dat de overheid gaat bepalen welke spelletjes je mag spelen en wanneer...
Yep het heet een KSSN, oftewel Korean Social Security Number. Daar zijn hele handeltjes voor op het internet om zo'n nummer te bemachtigen. Het gebeurd weleens dat er een korea only beta is van een game en dan heb je dus zo'n nummer nodig om te registreren.
jep, via google moet je ook een kssn vinden om je aan te kunnen melden (leuk he, iemand google'ed je nummer en je nummer is niks meer waard...). En mogelijk omdat een werkgever niet heeft opgelet. Of je een oor wil aannaaien.
grats, dan ben je bij deze rijk. KSSN generator
Wat mij betreft nog een reden om ons vrije en (relatief) anonieme internet te beschermen. Ik moet er niet aan denken dat de overheid gaat bepalen welke spelletjes je mag spelen en wanneer...
Normaal gezien zou ik het volmondig met je eens zijn, en het lijkt me ook vooral een taak van de ouders om dit in de gaten te houden.

Als ik echter terugdenk aan de verschillende doden die zijn gevallen door langdurig gamen, dan kwamen vrijwel alle gevallen uit Korea (StarCraft 1 anyone? ;)). Maar het zou niet nodig hoeven zijn, helemaal mee eens.
Ik meen het serieus als ik zeg dat ik naar een ander land verhuis als dat hier erdoorheen gedrukt wordt (wat niet zal gebeuren).
Dan download je toch een Europese versie van een game... (Als dergelijke dingen niet gefilterd worden dan)
dan kan je weer niet op de koreaanse servers spelen en zit je met pings van 400 ms en meer |:( :r
als ik naar japan ping heb ik een ping van 35 ms.. Nou is dat niet echt snel, maar langzaam is wat anders.
Zo een ping krig je met (veel) geluk op een Europese server, al heb je glasvezel.
Dat valt wel mee, Houston (gameserver AA3) in de VS geeft hier een ping van +/- 50, Duitsland +/- 20 - 25.
@ Lightmanone1984

Ik weet niet wat voor een ping je gebruikt maar pingen naar japan met een round trip time van 35ms is bullshit. Afstand (hemelsbreed) 6050 mijlen is 10.000 km X 2 = 20.000km delen door de licht snelheid 300.000 km /s geeft al minimaal 68 ms. Daarbij komt ook dat iedere routerings hop / (repeater in de zee) minimaal ongeveer tussen de 2 - 5ms extra delay geeft. Dus in de meest ideale geval zal in de praktijk ca 100ms haalbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 23 juli 2024 07:18]

Kortom: Ervaringen verschillen en de verklaring hiervoor is waarschijnlijk te vinden in verschillen in de kabels, etc.
Nou, ik vind het persoonlijk wel een goede oplossing. Het zou wel een taak van de ouders moeten zijn, maar zoals je al merkt lukt het dus niet anders was er geen probleem van deze omvang. Het is geen censuur alleen maar zelf bescherming die terecht is. Iemand van 15/16 moet niet dagen lang gamen of tot 1/2 uur 's nachts. Dat is gewoon niet gezond. Wanneer ze zelf geen verantwoordelijkheid kunnen nemen, en de ouders bemoeien zich er niet mee is dit een goede oplossing. Wanneer mensen dood gaan achter hun computer is er iets goed fout. En het mooie is het is alleen voor onder de 18 de rest zoekt het zelf maar uit.

Normaal ben ik tegen iedere vorm van zulke maatregelen, maar aangezien het inderdaad het absurde weg kan helpen is dit een zeer goede actie.
Dat is wel beter dan. Zouden ze hier ook moeten invoeren. Ik heb een grafhekel aan die cheaters.
zodra het een landelijk, maatschappelijk issue word is het goed dat de overheid er wat aan gaat doen natuurlijk. Want gameverslaving is echt een serieus probleem daar.

De huidige oplossing lijkt me wel een ingrijpende maar kan ik goed begrijpen in deze situatie. Al vind ik wel dat deze oplossing niet op zichzelf moet staan: flinke voorlichting voor ouders en kinderen.
Maar als de overheid niks doet is het ook weer niet goed ;)
Mwah daar ligt het probleem dus ook wel. De ouders geven ook niet de juiste voorbeeld. :'(

Er was zelfs een stel in Zuid-Korea wiens baby dochter is gestorven doordat de ouders dagelijks 12 uur per dag in internetcafes zaten om een virtueel kindje op te voeden.
bron

De kinderen luisteren niet naar de ouders en als de ouders slapen gaan ze gewoon in het geheim stiekem toch gamen.

[Reactie gewijzigd door Simyager op 23 juli 2024 07:18]

Anoniem: 328493 @Simyager13 april 2010 19:14
kinderen luisteren niet. Nee dan is er toch iets fout aan deze tijd.
wij deden ook wel eens wat wat niet mocht, maar als vader zei dat het niet mocht, dan wisten we niet hoe snel we het niet deden :)

er zwaaide wat als wij niet naar bed gingen. Wat nou conflict. een klap op je donder is wat we vroeger kregen :D

en achteraf gezien ben ik er blij om dat het zo ging vroeger. Ik zou het zelf bij m'n eigen kinderen ook doen.
Je hebt maar te luisteren.
Zie maar dat je dan niet aangeklaagd word voor kindermishandeling. Als je de 'experts' laat doen dan mag je een kind op geen enkele manier straffen. Enkel belonen als het braaf is.
ik word zo moe van die discussie over een 'pedagogische tik'.
Duizenden jaren zijn er kinderen groot mee geworden, maar nu is het ineens mishandeling?

zolang een kind niet afgeranseld wordt is er weinig aan de hand.
Hoort bij de opvoeding.

En die aanklagers lust ik rauw. Hebben ongetwijfeld een slechte jeugd gehad. Kregen een tik op de vingers toen ze snoepjes jatten en hebben daar nu nog trauma's van.

t is van de zotte dat ouders hun kinderen niet in het gareel kunnen houden. Dat de overheid moet ingrijpen...
Ik zie het bij familie maar al te goed gebeuren. Kinderen die een brutale bek opzetten tegen hun ouders. Damn dat hoefden wij vroeger niet te proberen :-)
En soms denk ik wel eens: sinds wanneer is 'nee' niet meer 'nee'?
Het kind moet doen wat de ouders zeggen (tot op zekere hoogte natuurlijk). Het kind is namelijk afhankelijk en de ouders hebben het beste met het kind voor, kind kan nog niet zelfstandig leven. Dus: 's nachts slapen. Niet gamen.
Spel afpakken, router uitzetten. Heel eenvoudig. Tja, maar tegenwoordig moet je dan maar hopen dat je kind je niet doodsteekt als je zelf ligt te slapen... omdat je z'n spel afpakte.

sorry maar als ouders hun kinderen niet fatsoenlijk kunnen opvoeden, wie doet het dan? de overheid? berg je dan maar.
Als kinderen onhandelbaar worden, ondanks een stricte opvoeding? dan is dat het eind van een fatsoenlijke samenleving.
Als de overheid al moet ingrijpen...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 328493 op 23 juli 2024 07:18]

Ondanks dat ik de maatregel van dit topic nieteens zo onredelijk vind (kleine vrijheidsbeperking die proportioneel is t.o.v. het probleem dat deze probeert aan te pakken) ben ik het 100% eens met yngwulf wat betreft opvoeding. De maatregel die de Z-Koreaanse overheid voor ogen heeft kan wellicht enig succes hebben, maar het blijft een pleister.

Een deel van een meer grondige oplossing in de westerse maatschappij is een cultuuromslag in de opvoeding van kinderen, maar dit is meer een lange termijn oplossing, omdat je er beperkt grip op hebt als overheid. Internetregulatie is een korte termijn oplossing, welke hopelijk overbodig wordt na een omslag in het opvoeden.

Overigens weten jij en ik hoogstwaarschijnlijk niet hoe de opvoedingscultuur in Zuid-Korea in elkaar zit. Het zou mij niet verbazen als veel kinderen daar, ondanks niet-veel-lossere-opvoeding-dan-hier, enorm verslaafd zijn aan internetgames, bijvoorbeeld omdat er in de vrije tijd daar gewoonweg weinig andere bijzondere dingen te doen zijn. We zouden het Guus Hiddink moeten vragen :)

[Reactie gewijzigd door Yokozuna op 23 juli 2024 07:18]

Jammer dat je psychische stoornissen buiten beschouwing houd. Kinderen/tieners met bijvoorbeeld Borderline of een vorm van autisme hebben niks aan die corrigerende tik, daar zijn boeken over te schrijven. Kortom, dan werkt het averechts. Bij gezonde 'stoute' of simpelweg vervelende kinderen is het uiteraard een ander verhaal, maar bij kinderen met psychische problemen moeten de ouders het vaak, hoe moeilijk het ook is, uit handen geven. Van dichtbij heb ik gezien dat dat niet bepaald makkelijk is. ;)
Tuurlijk zijn er enkele kinderen met psychische stoornissen, maar dat is maar een heel klein percentage, en die ouders moeten daar dus ook naar handelen. Maar het grootste gedeelte is gewoon 'normaal'... En vergeet niet dat ze tegenwoordig iemand heel snel al een 'syndroom' aanmerken, terwijl er helemaal niets aan de hand is..
Wat weet jij daar van? Je hebt pas recht van spreken als je iets in de richting psychologie/psychiatrie gestudeerd hebt. Zover ben ik zelf nog niet, maar het is onzin dat je als leek concluderen dat er maar wat aangepraat wordt. Een deel is inderdaad strontvervelend, maar dat zou dus betekenen dat 80% van de ouders niet kan opvoeden.

[Reactie gewijzigd door WeZet op 23 juli 2024 07:18]

Anoniem: 16225 @WeZet14 april 2010 08:16
Tegenwoordig wordt er veel te snel geconcludeerd dat kinderen psychische problemen hebben, ahd of weet ik wat. Weet bijna wel zeker dat 80% van die conclusies complete onzin is en het gewoon om een strontvervelend kind gaat met ouders die maar al te graag horen dat het om een psychische storing gaat om langs die weg het complete falen qua opvoedingcapaciteiten te camoufleren.
Had ook van die leuke buren met kinderen die Zaterdag zondag al om 5.00 rond liepen te rennen in huis (probeerden wij ook, maar na wat "correcties" maar niet meer gedaan ), mevrouw kon er niets aan doen want ja het zijn toch kinderen he. Vind het niet gek dat kinderen compleet doorslaan ze zijn geen grenzen meer gewend i.t.t. onze generatie.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16225 op 23 juli 2024 07:18]

Je hebt helemaal gelijk hoor, ik vind een corrigerende tik ook kunnen alhoewel je het niet moet overdrijven natuurlijk.

Soms zie je wel eens van die hysterische kinderen in de winkel omdat ze iets niet krijgen, nou een 'pak op de broek' zou ik ze dan wel geven..
Ik heb ooit 1 keer zelf zo'n kind ergens van een toonbank getrokken, omdat je zag dat iedereen in de apotheek waar we waren hinder ondervond van dat snotjong, vooral een oudere man die vooraan stond. Toen reageerde moeders plots wel, die tot dan aan toe rustig stond te beppen met een kennis, zonder ook maar 1x om te kijken naar dat kind. Kreeg een gigantisch grote bek, wie dacht ik wel niet wie ik was.

En hoewel ze helemaal gelijk heeft dat het mijn plek niet is, had ik daar echt ff schijt aan. Doe wat je moet doen, anders doen wij het wel voor je hoor, dacht ik toen.
Mijn kind luistert prima, met structuur en duidelijkheid kom je een heel eind.
Een klap zal hij niet krijgen, dat zou voor mij het teken zijn dat ik het blijkbaar niet anders op kan lossen. Slaan is voor mij een teken van onmacht of gemakzucht.
Slaan hoeft niet echt een teken van onmacht of gemakzucht te zijn. Kinderen doen hun best om de grenzen die ze krijgen op te zoeken. Als je als ouder faalt deze grenzen te zetten of een kind te straffen als ze de grenzen overschrijden dan ontsporen ze helemaal. Zelf heb ik in mijn jeugd vaak genoeg die grens opgezocht en het gemerkt wanneer ik hem overschreed. Er kwamen heel wat waarschuwingen van tevoren, maar als ik echt irritant bleef kwam er gewoon een klap achteraan(wel als aller allerlaatste oplossing). Met zo'n klap wist ik wel meteen dat dit echt de eindlijn was en ik zeker niet verder moest gaan.

In dat opzicht vind ik het ook jammer dat de pedagogische tik is afgeschaft
Hehe ik heb ook de nodige tikken gehad, en nee niet een stomp ofso maar dat het voor mij op die leeftijd wel ff pijn deed dat ik even 5 minuutjes moest huilen en klaar was het ;) Maar dan had ik wel me lesje geleerd hoor :) Voel me niet echt mishandeld, ten minste ik kreeg pas klapies als ik ECHT iets goed verkeerd had gedaan en niet omdat ik me kamer een dag niet had opgeruimt ofso :)
Mijn kind luistert prima
kleine steekproef?
Anoniem: 16225 @zacht14 april 2010 10:56
Heb ook wel wat tikken gehad en alleen als het echt nodig was (stuk of tien keer ín totaal meen ik me te herinneren), kan geen kwaad (mits het geen gewoonte wordt). Die mentalilteit van slaan is een teken van zwakte etc, is er de oorzaak van dat kinderen gewoon doen waar ze zin in hebben en zich weinig (of helemaal niets) van gezag aantrekken. Ik heb ook nog eens een draai om mijn oren van een leraar gehad en van een buurman, niets mis mee.
Ja, je hebt zeker gelijk yngwulf maar ik denk dat het probleem ook nog dieper ligt in het feit dat vele mensen kinderen willen maar niet genoeg nadenken alvorens ze er aan beginnen.
Vooral het feit dat ze terwijl nog een carrière willen, tijd voor hun hobby's enzovoort maar ondertussen verwaarlozen ze wel de opvoeding van hun kinderen.
Men moet weten dat kinderen opvoeden heel veel tijd en aandacht vraagt maar dat vergeten vele ouders wel eens en zeker in onze westerse samenleving waar iedereen het zo druk heeft en met zijn eigen bezig is.
Als men de keuze maakt om kinderen te hebben dan moet men er zich ook naar gedragen.
Blijkbaar dus niet, als het een groot probleem is...
Blijkbaar dus niet, als het een groot probleem is...
Dan is het probleem dat de ouders falen...niet dat de overheid faalt en moet reageren...
Ik ben bang van niet, dat is het probleem in Korea (ik studeer de cultuur ;) )
Ouders hebben erg veel over voor hun kinderen maar hebben de afgelopen decennia steeds meer de grip op hun kroost verloren.
Dit heeft als gevolg dat er veel hangjongeren zijn (al vreten ze niets uit, in tegenstelling tot hun nederlandse (vaak allochtonen, sorry, ik heb het aan de lijve meegemaakt) tegenhangers).
Die jochies zoeken iets om te doen, en dat wordt dan vaak starcraft spelen in de internet cafe's, zeker omdat de prijs daar veel lager ligt voor een uurtje gebruik.
Anoniem: 239885 @SuperSang13 april 2010 20:28
Jij zegt "sorry"?
Hoezo?

Je constateert een feit en zegt dan sorry?
Als ik zeg dat de meeste Nazi's Duits waren, hoef ik toch ook geen sorry te zeggen?
Het is bedoeld om de allochtonen juist niet te beledigen.. Daarom zegt hij sorry.
Ik heb er zelf ook gedoe meeghad. Maar niet alle allochtonen zijn zo. Ik heb der zelfs als vrienden ;-)

Game verslaafd.. Nu ik dit artikel doorlees 120 uur WTF 17~18 uur per dag!! Moeten wij niet 7uur per dag naar school? (keer 5=35 uur in de week -3=32)maar zowieso 17+7=24 dan slaapt diegene dus niet?? Of op za en zo 20 uur en gebruikt hij die 6 uur om d.d.w. Te slapen. Man ik heb in 3 maanden 150 uur een spel gespeeld toen vond ik me al nerd en triest... Hier mag de overheid best wat aan doen ;) als de ouders het niet meer kunnen zo te zien.

tikfoutjes voorbehouden@iPhone, moe
God ik ben trots op je, samaritaan, dat je die arme allochtoontjes omarmt. Neem mijn opmerking maar met een korreltje zout hoor, maar zo komt het wel een beetje over op mij. Zijn bergen allochtonen die rotzooi uithalen, zei het door culturele verschillen, zei het door totaal van de samenleving afgesloten ouders, (of gewoonweg het type persoon dat vaak naar westerse landen trekt voor beter leven) maar sorry, er zijn wat mij betreft net zoveel rotte appels met 2 nederlandse ouders hoor.
Een feit lol! Alsof nederlanders zulke lieverdjes zijn. Al die hooligans zijn zeker allemaal allochtonen.
Hup gaat het weer de regering die zich bemoeit met dingen waar ze zich niet mee moeten bemoeien.


Ach duurt jammer genoeg niet heel lang voordat de EU dit ook in Europa wil hebben.
Nou dat doen ze dus blijkbaar niet.
Wordt lekker wanneer je een enkele keer een avond wilt doorhalen om met vrienden online te spelen, terwijl je dat nooit eerder deed.
Is misschien wel goed idee, maar ik denk dat er kinderen zullen zijn die dan school gaan missen om dan nog wel genoeg game-uren te maken.
Door dit gaat er wel meer privacy weg. Ik zou zeggen, laat het aan de ouders over, en als ouders er moeite mee hebben hun kind in de gaten te houden of tegen te houden dan pas kan de regering helpen.
Het is niet Nederland !!!!

In NL een nacht doorhalen een grote uitzondering en veelal in het weekend. Als jij dat als scholier doet, dan wordt je op een gegeven moment wel door je ouders verzocht om naar bed te gaan (hoop ik voor je). Voor zover ik weet is het hier ook nog nooit voorgekomen dat hier iemand is overleden vanwege te lang spelen.
In Korea (e.o.) is dat helaas wel het geval. Daar stoppen ze niet na normale tijden, maar gaan zo lang mogelijk door. Zelfs als hun lichaam er niet meer tegen kan gaan ze nog door. Daar zijn dus al enkele malen mensen doodgegaan door teveel spelen. Als het zo door gaat, heeft de volgende generatie er nog meer last van doordat hun ouders niet meer opvoeden, maar alleen spelen; er is nu al een baby door overleden. :(
De overheid heeft de taak om de burgers/samenleving te beschermen. Als de burgers niet aankunnen dat ze op een gezonde manier online games kunnen spelen, moet de overheid inspringen. Dat doen ze nu. Hier is het gelukkig niet nodig en zou het raar zijn als de overheid ermee komt.
Lieve gamers en opvoedenden, als we willen dat onze kinderen zich netjes gedragen en niet teveel snoepjes eten, niet te veel gamen en netjes huiswerk maken, moet toch echt het ouderlijk gezag zijn werk doen.

Dus: cursusje hoe stel ik mijn router in zodat IP adres a van nu tot straks niet mag internetten of zorgen voor een inlogrestrictie via inlogaccount en je bent er. Beter nog: afspraken maken en straffen door de PC weg te halen als zoon/dochterlief niet aan de afspraak houdt. Controle op basis van steekproef. Handjes boven de dekens.

Dus, bij de bron aanpakken. Helpt misschien meteen tegen zinloos geweld en valt het ex-normen waarden kabinet zeker in de goede smaak. Als overheid wil je minder ipv meer regeltjes. :Y)
Niet alle ouders zullen het snappen, zelfs na een cursus. En de jeugd van tegenwoordig is zowiezo al veel beter op de hoogte van alle tools en mods om toch aan het passwoord van de router de kunnen komen (bijv. keyloggers). Dus de ouders zullen in veel gevallen toch aan het kortste draadje trekken.
En het plan van de overheid is om gameverslaving tegen te gaan bij jongeren. Niet alle ouders kunnen hun kind kunnen controleren, vooral in de puberteit ontstaat er een soort rebel-effect. Bovendien vinden veel ouders privacy van hun puber en ook zelfstandigheid belangrijk, dus is het beter als er de overheid zelf een grote last van de ouder overneemt. Want als hun kind dan nog tussen 1-7u online speelt dan zijn zij de verantwoordelijken.
Moet dit nu via de overheid gebeuren? Zijn de ouders hier niet verantwoordelijk voor?
Dat vind ik ook. Hoe gaan ze trouwens controleren of de online speler minderjarig is of meerderjarig? Moeten de developers van de games dit implementeren of zullen ze het via de ISPs proberen doen?
Anoniem: 172403 @AndrewF13 april 2010 19:00
Ah, dat is simpel, als je al eens ooit hebt geprobeerd op een koreaans spel een account aan te maken zal je gemerkt hebben dat dit onmogelijk is als je niet in zuid-korea woont. Je hebt een speciale code nodig die overeen komt met onze identiteitskaartnummers.

Ik ga er van uit dat deze verbonden is met een nationale database waar de leeftijd van kan afgeleid worden.
je klets(mag ik lult zeggen?) uit je nek, er bestaan van die generators voor deze nummers die namen zal ik haar maar niet noemen aangezien dat in strijd is met de tweakers voorwaarden gok ik. Maarja een simpele google beurt vind je ze wel denk ik
iedere zuid koreaan krijgt bij GEBOORTE een code toegewezen, die staat geregistreerd in een centraal systeem in Seoul. Op het moment dat je probeert een account te maken wordt gevraagd naar dat nummer.
Zonder nummer kom je nergens. Randomizers halen niets uit, de enige methode is om een valse aangifte van geboorte te doen, wat ook practisch onmogelijk is omdat het systeem van familieregisters waterdicht is en er streng wordt gekeken naar de hoeveelheid offspring. Check your facts.
Anoniem: 347253 @SuperSang13 april 2010 20:07
Check your facts! er zijn natuurlijk keyloggers en virussen die data bemachtigen van andere computers. Zo ook deze nummers, die worden dan gewoon in software gestopt. Je gebruikt dan dus nummers van andere mensen die gewoon bestaan.

edit: wie zij dat kssn generators niet bestonden?
http://www.kssn.yoyo.pl/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 347253 op 23 juli 2024 07:18]

Je kunt genoeg van die nummers online vinden hoor. Zo konden europeanen stiekem de koreaanse beta van World of Warcraft spelen bijvoorbeeld. Het enige dat je hoeft te doen is het koreaanse woord voor sofi-nummer opzoeken in google, dan vind je er duizenden.
Tegelijkertijd staan er dan ook forse straffen tegenover het gebruik van een valse identiteit online in Zuid Korea. Dat kan ook weer veel mensen afschrikken. Buitenlanders zullen er zich inderdaad niet veel van aantrekken natuurlijk.
Blijkbaar kunnen wij mensen niet met grote vrijheden omgaan als ze geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel meer hebben, iets wat je ook steeds meer in Nederland tegen komt. En laten we we wel wezen, dat ouders hun kinderen niet opvoeden brengt heel veel kosten met zich mee die veelal fatsoenlijke mensen moeten opbrengen.

Overheidsregulering zo min mogelijk imho maar als de samenleving moet inleveren om de ´marktwerking´ dan liever niet.

Overigens DE maakbare samenleving bestaat niet, dit is een van de vele voorbeelden waarom niet. Want natuurlijk zal ook deze overheidsmaatregel niet perfect werken. Als mensen zelf geen verantwoordelijkheidsgevoel meer hebben voor zichzelf en voor anderen stort de maatschappij als een kaarthuis in elkaar.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 23 juli 2024 07:18]

Anoniem: 232926 13 april 2010 18:33
Tja erg effectief lijkt mij dit niet. Je kunt als verslaafde Koreaan gewoon door met single player games tijdens die zes uur dat je niet online mag spelen.
Haha dat is een goeie, moet je wel goeie games kopen want de huidige generatie, daar kom je in 6 uur wel door de single-player heen als pro-gamer (oke oke er zijn ook games die het veel langer doen, maar het meerendeel).

Vind het maar een vage maatregel, je mag zelf kiezen hoe laat je de blokkering in werking zet 8)7

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 07:18]

Haha dat is een goeie, moet je wel goeie games kopen want de huidige generatie, daar kom je in 6 uur wel door de single-player heen als pro-gamer (oke oke er zijn ook games die het veel langer doen, maar het meerendeel).

Vind het maar een vage maatregel, je mag zelf kiezen hoe laat je de blokkering in werking zet 8)7
Idd..dan kies je voor 2u tot 8u....zodat je alnog 18u lang kan game :+
Dat klopt, maar ik verwacht niet dat hun overheid zo dom is. Volgens mij zien zij dat de meeste gamers lang door gaan met voornamelijk online-games, en daar dus op inzetten. Een perfecte oplossing zal er nooit zijn, maar dat geld voor vrijwel elke maatregel en voor vrijwel elk politiek systeem als geheel.
Er zijn hier in b en n ook genoeg ouders die hun kind niet aankunnen, zeker wat betreft allerhande verslavingen.
Vind het op zich wel een goed idee.
Het is alleen niet te controleren, ook al moet je een sofinummer of iets dergelijks in vullen je kan altijd die van je grote broer, opa, oma, buurvrouw enzovoort invullen.

Dan kopen mensen hun spel wel in het buitenland of websites zoals Steam.

Beetje vergezocht en er valt weinig mee te bereiken. 8)7
In belgië is het simpel : gebruik van de e-id. Als je de pin code niet kent is hij toch waardeloos.
Dan vraag je aan je buren of je de e-id mag lenen?
Gamers mogen kiezen of ze de blokkering om twaalf, een of twee uur willen laten beginnen.
Vindt dat nog vrij schappelijk eigenlijk, worst case slaap je om 2 uur, en kun je om 8 uur des ochtends 'pas' weer verder met je spel. Het is niet gezond om zolang achter je scherm te zitten dat je overlijdensverschijnselen krijgt, dus begrijp deze maatregel best. Kennelijk hebben de ouders van deze kinderen te weinig invloed om iets aan het gamegedrag te doen, dus dan stelt de overheid paal en perk aan het online gamen.
Anoniem: 80487 @Pixeltje13 april 2010 19:23
Zo logisch vind ik dat niet. De overheid moet zich bezig houden met het bestuur van het land, niet gezin.
Als de ouders echt zo falen kan je hooguit voor uit huis plaatsing zorgen m.i., want als ze zoonliefs gameverslaving niet onder controle hbben hebben ze wel meer niet onder controle.
Bovendien raak je hier ook nog iedereen mee die er wel mee kan om gaan maar gewoon een keer een nachtje door wil trekken om welke reden dan ook.

Ik heb overigens stevig het idee dat het probleem met betrekking tot doodgaan wel enigsinds gechargeerd is. Hoe kan je dat nou doen?
Ik ben het gewoon eens met Pixeltje.

Een taak van veel overheden is het zich bezig houden met volksgezondheid en de bescherming van haar volk. Dat kun je breder trekken dan gezondheidszorg en defensie. Als ouders hun eigen kinderen -blijkbaar- niet tegen zichzelf kunnen beschermen, kan de overheid daar een rol in spelen - MITS dat op een proportionele/ redelijke wijze gebeurt. Wat blijkt? Deze regeling is best redelijk!

De limiet is 02:00 uur. Dat is heel redelijk en zelfs erg laat als je vrijwel elke dag gewoon naar school moet. Vandaar dat de gebruikers cq. de ouders ook voor 00:00 of 01:00 kunnen kiezen.

Toen ik de titel van dit topic las dacht ik "Ohjee, weer een belachelijke regeling", maar toen ik de kloklimiet zag dacht ik: Zo gek nog niet voor een land als Z-Korea, waar veel fanatieker online wordt gegamed. Dus ik blijf erbij: Ja, beperking van vrijheid, maar in mijn ogen een kleine beperking die proportioneel is met het probleem dat ze probeert aan te pakken.

Uiteindelijk moet de manier van opvoeden natuurlijk verbeterd worden, maar zo'n omslag heeft decennia nodig. Na verschillende westerse maatregelen waar mijn broek van af zakt (boycotten van geweldadige games waarvan de invloed nooit fatsoenlijk is aangetoond, de three strikes wet: compleet afsluiten van de gehele internet connectie), kan ik deze 'redelijke' maatregel echt als een frisse wind beschouwen. Van die redelijkheid m.b.t. internetregulatie kan het westen nog veel leren.

[Reactie gewijzigd door Yokozuna op 23 juli 2024 07:18]

Anoniem: 80487 @Yokozuna13 april 2010 22:21
Goede strategie dan.
Als de regering een draconische wet wil, gewoon eerst een nog veel achterlijke wet voorstellen om vervolgens met wat je wil op de proppen te komen en dat is dan opeens heel redelijk vergeleken met het eerdere voorstel want het eerdere voorstel sloeg nergens op.

Nee, dit is net zo achterlijk als die andere controle maatregelen, alleen niet de ergste. Betekend niet dat het er moet komen, dat weet ik wel. Volksgezondheid is prima maar dit is keiharde bemoeizucht.
Waar gaan we de grens leggen dan? Gaan ze straks een wet opstellen die een ons groente en 2 stuks fruit verplicht iedere dag gewoon omdat het zo goed is?
Mensen die zo lang achter de pc zitten dat hun gezondheid extreem verslechterd tot op het punt dat het serieuze gevolgen gaat hebben moeten psychologische hulp hebben, je moet niet het hele land lastig vallen met een wet die nergens op slaat.

Jij kan het heel redelijk vinden, ik steek er mijn vinger naar uit. Als ik het oke vind dat mijn koter op zijn vrije dag, of in het weekend, een nachtje zn WOW doortrekt is dat mijn zaak, daar heeft niemand zich tegenaan te bemoeien. En dat is gewoon punt.
Mensen die zo lang achter de pc zitten dat hun gezondheid extreem verslechterd tot op het punt dat het serieuze gevolgen gaat hebben moeten psychologische hulp hebben, je moet niet het hele land lastig vallen met een wet die nergens op slaat.
Je kunt er van uitgaan dat het probleem dergelijke vormen heeft aangenomen dat het serieus genoeg is voor een wet, anders heeft het geen zin. Het kost vrij veel geld en moeite om deze beslissing te handhaven, dus neem aan dat ze het niet voor de lol doen.
Een typisch republikeinse reactie van McKillem:

1. Het overdrijven van de vrijheidsbeperking die de maatregel meebrengt, onder andere door te zeggen "over een paar jaar mag ik dit en dat ook niet meer" terwijl dat er niets mee te maken heeft. (In Amerika doen republikeinse sprekers dat vaak door democraten communisten te noemen als er maar sprake is van de minste vorm van vrijheidsbeperking)

2. Het bagitaliseren van het probleem, door in dit geval totaal geen onderscheid te maken tussen Nederland en Zuid-Korea, waar online-gaming onder de jongeren hoogstwaarschijnlijk veel verder is doorgeslagen en op veel bredere schaal een probleem is dan in Nederland. De overheid in Zuid Korea is niet gek. De enige reden dat een overheid een maatregel neemt die de overheid veel kost en financieel op korte termijn weinig oplevert, is omdat een belangrijk deel van het land ook daadwerkelijk aanzienlijke schade ondervindt of kan gaan ondervinden (zie ook Pixeltje hierboven)

[Reactie gewijzigd door Yokozuna op 23 juli 2024 07:18]

Anoniem: 325074 13 april 2010 18:32
Ik vind het een uitstekend goede maatregel, alleen hoe gaan ze dit allemaal controleren?
Dacht dat je bij online gaming in Korea je Sofi nummer moet opgeven, niet 100% zeker.

Edit: http://en.wikipedia.org/w...tration_number#Online_use

[Reactie gewijzigd door Kef op 23 juli 2024 07:18]

Dacht dat je bij online gaming in Korea je Sofi nummer moet opgeven, niet 100% zeker.

Edit: http://en.wikipedia.org/w...tration_number#Online_use
Ik haal mijn pa's sofinummer zo uit zijn paspoort :?
een uistekende goede maatregel, ben je een communist ofzo. We gaan geen enkele soort van dictatuur steunen. Deze maatregel was alleen cool geweest als de de ouders dat hadden besloten. Niet de regering.
We gaan geen enkele soort van dictatuur steunen
We? Wie ben jij om voor anderen te spreken? Een of andere dictator? :P
Sinds wanneer is zuid korea communistisch of een dictatuur??
Z-Korea is gewoon een republiek met een president en een premier hoor...
ben je een communist ofzo. We gaan geen enkele soort van dictatuur steunen.
Communisme en dictatuur zijn twee verschillende dingen.
De meeste dictaturen die de wereld kend/heeft gekend zijn Rechts/kapitalistisch, dwz Amerika-vriendelijk, zoals Pinochet, Idi Amin, Batista, Botha, Duvalier, Ferdinand Marcos, Noriega, Somoza, Suharto.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.