Android 2.1 verbetert prestaties flashgeheugen

HTC's nieuwe Android-toestel Legend levert betere flash-i/o-prestaties dan andere Android-toestellen, zo blijkt uit benchmarks van Tweakers.net. Verbeteringen in Android 2.1 ten opzichte van 1.5 zorgen voor fors betere lees- en schrijfprestaties.

De HTC Legend doet in totaal bijna 600 milliseconden over vier flashgeheugentests uit het benchmarkprogramma DroidBench voor Android. De Google Nexus One doet er gemiddeld ongeveer 50 milliseconden langer over. De voorganger van de Legend, de Hero, heeft met Android 1.5 voor hetzelfde werk 1238 milliseconden nodig. Bij een herhaling van de benchmark met een onofficiële rom van Android 2.1 op de Hero bleek dat die gemiddeld in 682,2 milliseconden klaar was met de geheugentest, fors minder dan onder Android 1.5.

De benchmark bestaat uit vier tests, waarbij gegevens worden geschreven op en gelezen van het flashgeheugen van het toestel. Waarom de Legend sneller is dan de Nexus One, is onduidelijk. De Legend heeft deze en andere benchmarktests ondergaan voor een uitgebreide review van deze nieuwe HTC-smartphone, die Tweakers.net vrijdag heeft gepubliceerd. De Legend kwam deze week in Nederland uit.

DroidBench - i/o-tests (milliseconden, lager is beter)
HTC Legend (Android 2.1)
*****
594,3
Google Nexus One (Android 2.1)
*****
648,1
HTC Hero (Android 2.1, custom rom)
*****
682,1
Motorola Milestone (Android 2.0)
*****
685,1
HTC Hero (Android 1.5, stock rom)
**********
1238,2
LG GW620 (Android 1.5)
**********
1255,4

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-03-2010 • 09:44

53 Linkedin

Reacties (53)

53
53
38
0
0
0
Wijzig sortering
Komt er nou ooit nog een officiële rom uit voor de Hero, als nu gewoon al blijkt dat hij in ieder geval op dit gedeelte te stuk sneller is?

Het is toch veel te onhandig als er zoveel verschillende versies draaien, ook voor Google lijkt mij. Die ontwikkelen de roms dan wel niet, maar zo krijgen ze wel een slordig imago. Voor de bedrijven is het helemaal gans irritant om zo met verschillende versies te werken.
Anoniem: 290649
@diabolofan12 maart 2010 09:51
De rom voor de Hero was gepland voor medio maart dus denk dat hij er binnenkort wel zal zijn dus nog even geduld ;)
Das een andere versie van de EU Hero hè.
Wat dus betekent dat "wij" de nieuwe versie eerder krijgen (dan die Sprint).
tsja het blijven wel allemaal geruchten, ik moet het nog zien. Zou me niet verbazen als het uiteindelijk April of nog later wordt :(

http://www.htcheroblog.co...-update-now-due-in-april/
Vind het toch wel vervelend dat HTC telkens van die richtlijnen aangeeft van ongeveer dan en dan, terwijl het er nu ook weer naar uitziet dat het weer wordt opgeschoven. De update is in oktober al aangekondigd, maar nog niet gereleased. Terwijl ik me al die tijd wel stoor aan de traagheid van het toestel.
Hoe vaak moet het nog verteld worden dat de update voor de hero naar 2.1 al vast staat... Gewoon geduld hebben dat komt er dus, dat is bevestigd door HTC (en hier op tweakers geweest).

Persoonlijk zie ik het hele probleem niet met die versies maar dat kan aan mij liggen :P

edit: tuurlijk vragen naar de bekende weg is ontopic en er antwoord op geven is offtopic }:O

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2010 10:28]

Ben toch benieuwd hoe "slecht" de Hero scoort met 2.1
maar daar ben ik dan ook wel heel benieuwd naar, vooral het flashgeheugen zorgt voor een hoge score de processor valt nog redelijk weg te vlakken.

** Hoopt dat de HTC Scorpion goede prestaties/cijfers neer gaat zetten **
Ik had het ook nog over het algemeen. Dat er ook telefoons zijn die wél op 1.5 blijven draaien. Uiteraard: de hardware zal misschien 2.1 niet ondersteunen, maar toch blijft het dan net zo'n gepiel als bij Windows Mobile met het beschikbaar maken van applicaties op verschillende versies, of is dit bij Android veel minder relevant/het geval?
Ik had eerder al bericht dat de Hero met de update sneller zou worden, maar zo veel verschil? Heerlijk!

Met betrekking tot de update (Hero) heb ik contact gehad met HTC BeNeLux. Ze gaven aan de er geen datum bekend is wanneer de update wordt vrijgegeven, behalve dan de maand maart.

Overigens komt de update niet OTA, maar komt 'ie via de website beschikbaar.

GERUCHT: de HTC Tattoo krijgt ook een update naar 2.1.
Maar er staat nergens dat het ook merkbaar sneller gaat allemaal, oke laden en opslaan zal sneller gaan maar verder winnen de nieuwere Androids het dik hoor van een Hero ;)
Ja, de nieuwe telefoons vegen de vloer aan met de Hero en dat is ook niet vreemd. De Hero is van juni/juli vorig jaar. De grootste ergernis van mij is de langzame text-invoer. Dat is nu net het punt dat heel sterk verbeterd is. Wederom, heerlijk!
Draai je niet nu al een 2.1 rom dan ;) want echt heel veel beter gaat het met de officiele 2.1 niet worden (nog geen 10%).

Edit @ hieronder:
Dat klopt inderdaad wel, meer apps in de market, en sense zal ook wel verbeterd zijn!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2010 10:48]

Nee, ik draai nog steeds de stone-aged 1.5. Dat is inderdaad wel een punt, dit is een custom rom. Men kan echt onmogelijk vaststellen hoeveel invloed dat heeft op de prestatie tov een stock rom.

Naast de snelheidsverbetering, komen er natuurlijk ook veel meer opties beschikbaar en app's zichtbaar in de market die simpelweg niet zichtbaar waren met 1.5
Anoniem: 330860
@87Vortex8712 maart 2010 11:30
@87Vortex87: waar baseer je je op ivm de TATTOO want ik zit al lang te wachten op een upgrade naar een hogere android versie voor me HTC TATTOO.

so update als het kan. alvast bedankt

nvm: EDIT:

http://phandroid.com/2010...ttoo-getting-android-2-1/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 330860 op 12 maart 2010 11:32]

Grappig dat de Legend sneller is dan de Nexus One.
Legend draait 2.1 nexus is android 2.0 kan subtiel verschil inzitten.
Daarbij kan het gewoon beter geheugen zijn. Ook heeft de legend een andere processor (trager in mhz) misschien heeft dat ermee te maken.
De nexus one draait ook 2.1 hoor ;)
Dat komt omdat Google ook aandacht besteedt aan prestaties van zijn software. Meeste OS makers werken voornamelijk aan fixen van bugs en toevoegen van nieuwe programmatjes die vervolgens voor nieuwe bugs zorgen. Zouden ze bij microsoft en apple wat van kunen opsteken.

Google is alweer met Android 3.0 bezig. Ik ben benieuwd of deze straks nog sneller draait dan 2.1

[Reactie gewijzigd door adsa op 12 maart 2010 09:53]

Wat? Waar slaat dit nou weer op? En wat hebben MS en Apple hiermee te maken?

Legend en Nexus hebben hetzelfde OS, de Nexus heeft betere specs (dus zou je verwachten dat hij sneller is) maar de Legend is sneller.

Dit heeft helemaal NIETS te maken met google dat aandacht besteed aan de prestaties van de software en nog minder met MS en Apple.

ontopic: Wellicht heeft HTC voor de legend sneller flashgeheugen gebruikt waardoor de Legend juist in deze test vlotter is?
ontopic: Wellicht heeft HTC voor de legend sneller flashgeheugen gebruikt waardoor de Legend juist in deze test vlotter is?
Dat is ook het enigste verschil wat deze test uit kan wijzen... Helemaal niet zo gek dus dat een nexus one daar 8.4% langzamer in is, de rest van de hardware is veel sneller ;)
Zouden ze bij microsoft en apple wat van kunen opsteken.

Je gebeden zijn enkele maanden geleden gehoord!!!

Vista -> 7
OSX 10.5 -> 10.6

Waren beiden vooral bedoeld als performance update.
Voor OSX kan ik zeggen dat het gelukt is.
Wat hebben Windows Vista, 7 enOSX 10,5 -10,6 met Android te maken? We spreken hier over een smartphones, geen computers. Twee heel verschillende zaken:

Windows Heeft hier tegenwoordig Windows 7 mobile voor (dat zover ik weet nog niemand goed heeft kunnen beoordelen).

En Apple heeft hiervoor Iphone OS3 3.1.3 (3.2 in de ipad), en dit OS is heel succesvol gebleken, getuige de verkoop van de iphone, omdat het snel is en niet teveel resources van de hardware vraagt. Het nadeel bij Apple Iphone OS is het ontbreken van flash ondersteuning.

Staar je echter niet blind op de 500 msec van de flashbenchmark. Een webpagina zonder flash kan vele malen sneller gegenereerd worden.
de benchmark gaat over het flashgeheugen...

(heeft dus niets met een webpagina met of zonder flash te maken)
Ehm. Flashgeheugen. Niet websites met Adobe Flash.
Oeps zojuist gezien. Was nog niet wakker vanochtend,
Anoniem: 241683
@Trunksmd12 maart 2010 11:40
Hahah, Adobe Flash >.< _/-\o_
Voor Windows 7 kan ik zeggen dat het gelukt is :D
Of in ieder geval, het "voelt" sneller aan dankzij het nieuwe systeem van het laden aan het begin, waardoor je eerder aan het werk kan (ook al is ie dan nog bezig is met laden) en daardoor lijkt ie eerder klaar te zijn.... Daar heb ik geen problemen mee, de hele samenleving draait op oppervlakkigheid en dat dingen anders lijken te zijn dan wat ze zijn...
Anoniem: 145867
12 maart 2010 09:50
Dan vraag ik me af.. waarom is hij sneller dan de nexus one?
Android 2.1 verbetert prestaties flashgeheugen. De software is beter atm. De Legend is het eerste 2.1 toestel, voor de andere is dit nog niet uit.

Node: Idd, ander en sneller flash geheugen zal het dan zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 134818 op 12 maart 2010 10:40]

Goed argument, ware het niet dat de Nexus ook getest is met Andriod 2.1 (zie tabel) en dus van die zelfde verbeteringen gebruik maakt.
Hoeft toch niet, HTC kan/mag 2.1 gewoon aanpassen en meer/andere optimalisaties doorvoeren hoor ;) Zijn wel zelfde android versie maar kan best verschillen onder de motorkap ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2010 10:12]

Dat mag HTC inderdaad doen. Ik denk echter dat ze alleen het schilletje integreren en alleen doorgeven aan Google als ze iets gevonden hebben dat geoptimaliseerd kan worden. Anders krijg je echt een heel andere OS en zal het updaten (ontwikkelen) steeds langer en langer duren.
Tja daar kan je toch alleen naar gokken hoe ze dat doen :) Ik zou het lekker voo rme zelf houden want je device heeft daardoor wel voordeel op andere devices met hetzelfde OS...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2010 10:47]

Android 2.1 is geen antwoord op de vraag waarom er een snelheidsverschil is tussen twee toestellen die allebei Android 2.1 hebben.

Ik vermoed (zoals anderen al aangaven) dat het verschil simpelweg het gevolg is van 10% sneller flashgeheugen.
Klinkt goed. Heb het idee dat Android aardig rap volwassen aan het worden is. Voor mij is het wachten alleen nog op een Android toestel met volledig qwerty toetsenbord dat naar mijn zin is, van HTC ofzo. Er is wel een LG maar die lijkt mij nog niet echt wat. De dag dat er een HTC verschijnt met qwerty toetsenbord en Android 2.1 (of hoger natuurlijk) is de dag dat ik afscheid ga nemen van windows mobile ;)
Het onscreen toetsenbord van de Android vind ik anders prima werken, zeker als mijn Magic deze of volgende maand wordt bijgewerkt naar 2.1: dan is er ook ondersteuning voor multitouch en dan gaat het typen helemaal lekker (nu kan je maar één toets tegelijk indrukken).
hij wordt toch niet naar 2.1, maar naar 2.0.1 bijgewerkt?
De Magic wordt om precies te zijn voorzien van Android 2.0.1: deze versie is bijna gelijkwaardig aan Android 2.0, maar heeft nog enkele extra bugfixes meegekregen.
Mijn fout.
Edit: Zie ook dit bericht: http://tweakers.net/nieuw...rzien-van-android-20.html

[Reactie gewijzigd door Kordakus op 12 maart 2010 11:21]

Een toets tegelijk, dat is knap :+
Zonder holbewoner handen werkt dat best hoor. Daarbij zijn mjin onscreen knoppen groter
dan menig fysieke knoppen.
ach een typo op touch naar toets is toch gouw gemaakt ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2010 10:11]

Haha ze snappen het echt niet, LOL :)
Motorola Milestone wellicht, wanneer die offiicieel in Nederland uitkomt zal die ook wel 2.1 hebben.
Anoniem: 174991
@Gizzy12 maart 2010 10:29
De milestone wordt geleverd met 2.01 of is te updaten naar 2.01.

Dat is al een stuk sneller dan 2.0 en komt vrij dicht in de buurt van 2.1.
toch wel mooie resultaten , en hij is zelfs sneller dan de Google nexus one!
Zet er dan wel achter 'in flash-i/o-prestaties' want op alle andere gebieden verliest ie het hoor :)
de prestaties van het geheugen zijn niet veranderd, maar het OS.

Ik kan me niet inbeelden dat Android plots geheugenchips gaat flashen 8)7
Kleine update, voor de motorola milestone is ook een gelekte 2.1 beschikbaar! Daardoor gaat de score van bijna 700 naar onder de 400ms!

Dus ook van 2.0.1 naar 2.1 geld een aardige verbetering! zo zie je maar dat elke build weer net een beetje extra snelheid van google krijgt :)

Zie hier voor meer info/uitleg:
http://gathering.tweakers...message/33649249#33649249

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 maart 2010 08:40]

Anoniem: 225842
12 maart 2010 10:23
Dat belooft nog wat voor de 2.1 update van de Hero ^^
Ik hoop dat LG alsnog kiest om te updaten naar 2.1 de telefoon verkoopt volgens mij best goed.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee