Philips heeft in samenwerking met ABN Amro en de VU Amsterdam de 'rationalizer' ontwikkeld. De polsband is een prototype dat de emotionele gesteldheid van een persoon meet en op basis van deze informatie daar een lichtbron op aanpast.
Bij de ontwikkeling van de Rationalizer veronderstelde Philips dat beurshandelaren die vanuit huis hun werk doen, zich bij aan- of verkopen regelmatig laten leiden door emoties, zoals angst of hebzucht. Als emoties hoog oplopen lopen zij echter kans minder rationele afwegingen te maken, en dus geld te verspelen. Het 'emotion mirroring system' moet een thuiswerkende beurshandelaar op tijd gaan waarschuwen. Het concept bestaat uit de 'emobracelet', die om de pols moet worden gedragen, en een 'emobowl' die de lichtsignalen afgeeft.
De polsband meet met een aantal sensoren de elektrische weerstand van de huid. Een gebruiker die emotioneel handelt, zweet meer, waardoor de weerstand van zijn huid vermindert. De polsband geeft zijn metingen door naar de emobowl, een lamp die is voorzien van 1600 ledlampjes. Wanneer een hoog oplopende emotie wordt gedetecteerd, dan verandert de kleur van zacht geel die enkele leds weergeven naar de alarmkleur rood van alle leds. Op die manier zou een beurshandelaar visueel gewaarschuwd kunnen worden dat hij zich mogelijk teveel door zijn emoties laat leiden.
Het concept van Philips heeft echter als nadeel dat de huidsensor alleen basale emoties kan meten en deze niet kan specificeren. Toch heeft ook ABN Amro aan het concept meegewerkt, omdat de staatsbank kansen ziet om dergelijke producten aan te laten sluiten bij zijn diensten voor thuisbeleggers. Daarnaast zou het concept ook gebruikt kunnen worden door personen die veel bieden op veilingen van sites als Ebay. De Vrije Universiteit Amsterdam gaat onderzoeken of een gebruiker met het systeem daadwerkelijk betere beslissingen neemt dan een handelaar die niet voor potentieel gevaarlijke emoties worden gewaarschuwd.