LG brengt GM750-smartphone met WM6.5 uit

LG heeft de GM750-smartphone officieel uitgebracht. Het mobieltje draait op Windows Mobile 6.5, is voorzien van een resistieve touchscreen van 3 inch met een resolutie van 240 bij 400 pixels, en is uitgerust met een 5-megapixelcamera.

Al eind juli lekte uit dat LG een smartphone met het typenummer GM750 en de bijbehorende codenaam 'Layla' zou gaan uitbrengen en de Koreaanse elektronicafabrikant heeft het mobieltje nu officieel uitgebracht, waarmee de gedetailleerde specificaties eveneens bekend zijn. Het is de eerste smartphone van LG die draait op versie 6.5 van Windows Mobile.

Uit de specificaties blijkt dat de GM750 quadband-gsm, triband-umts, bluetooth 2.1, en wifi-b/g ondersteunt. Als browser wordt IE6.5 van Windows Mobile gebruikt. LG heeft de GM750 een lithium-polymeer-accu met een capaciteit van 1500mAh meegegeven waarmee een standby-tijd van 430 uur en een spreektijd meer dan 360 minuten te realiseren zou zijn. Het mobieltje kan via de usb-poort worden opgeladen en het gewicht van de smartphone bedraagt 120 gram.

De GM750 ondersteunt Microsoft Exchange ActiveSync, en wordt geleverd met software voor het bekijken van MS Office, pdf-, en tekstbestanden, zodat de smartphone volgens de fabrikant ook goed voor zakelijk gebruik is in te zetten. Verder worden de audiocodecs mp3, aac/aac+/e-aac ondersteund, terwijl met de camera ook video in wqvga-resolutie en een framerate van 15fps kan worden opgenomen. Voor het opnemen van video wordt de h.264-codec gebruikt.

De nieuwe LG-smartphone is in eerste instantie in zeven EU-landen verkrijgbaar, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk, terwijl in Nederland de GM750 exclusief wordt aangeboden door Vodafone.

Door Pieter Molenaar

17-09-2009 • 17:19

44 Linkedin

Reacties (44)

44
42
20
0
0
6
Wijzig sortering
Mooi dat er ook nog voor windows wordt ontwikkeld (ookal had LG dit afgesproken met MS).
Het ziet er als ik naar de foto kijk helaas naar uit dat deze telefoon geen mini-Jack heeft.

Iets anders wat ik niet snap is dat de volgorde van beschrijving van de resolutie in pixels eerst lengte dan breedte is, terwijl de resolutie voor pc's wordt geschreven als hoogte keer breedte.
@ hieronder ben idd weer slim bezig, zeker nog het ochtend middag gevoel 8)7

[Reactie gewijzigd door Shal-Ziar op 17 september 2009 18:02]

dit komt waarschijnlijk door het feit dat de meeste mensen de telefoon het vaakst 'rechtop' hebben staan, en niet liggend in landscape.
hierdoor meet je ook in dit geval gewoon eerst de breedte, en dan pas de hoogte. verschil is alleen dat in dit geval de hoogte groter is dan de breedte..
//edit: kstang80 was me voor, ik was nog aan het typen (A)

over de telefoon:
ziet er wel leuk uit, aardige specs, ik mis alleen een 3,5 mm jack, dat is iets dat ik dezer dagen tog wel noodzakelijk vind voor een telefoon in hogere budgetten....

[Reactie gewijzigd door stefanwitkamp op 17 september 2009 17:37]

Een 3,5mm jack rechtstreeks op het apparaat vind ik persoonlijk niet gewenst, dat is een erg kwetsbare aansluiting. Ik zie het liever zoals SE het doet, daar kan je in het verlengkabeltje ook simpel een 3,5mm jack doen. Het voordeel van dat verlengstukje is de manier waarop het is aangesloten, zodra er teveel druk op het stekkertje komt als breekt het los zonder dat het de aansluiting beschadigd. Bij een 3,5mm jack krijg je dan al snel schade aan de aansluiting of verder in het toestel.
zelf nog nooit last gehad van beschadigde aansluitingen of andere schade in een 3,5 mm apparaat....

echter destermeer last van kabelbreuk in o.a. verloopjes gehad.. en verloopjes koop je meestal niet 1-2-3 bij de verkoper op de hoek :S
dus heb ik het toch liever erin zitten... maarja, dat ben ik he?

*losbreken is helemaal mooi als je dan niet kan instellen dat hij dan op pauze gaat... hoort ineens iedereen je muziek :S
dit komt waarschijnlijk door het feit dat de meeste mensen de telefoon het vaakst 'rechtop' hebben staan, en niet liggend in landscape.
hierdoor meet je ook in dit geval gewoon eerst de breedte, en dan pas de hoogte.
Nogal logisch want dat is de eerste en makkelijkste stand om hem vast te pakken. Zelfs bij devices met een keyboard, behalve dan de QTEK 9000 :+
Als je hem in de lengte houdt (niet op z'n zij), dan klopt het gewoon. Het wordt meestal uitgedrukt in Horizontaal x Verticaal, zo ook op pc monitoren/ lcd-schermen. Bijv. 240 x 400 bij mobieltjes en bij monitoren 1280 x 1024.

[Reactie gewijzigd door ArchNemeziz op 17 september 2009 17:35]

Als hij net zoals mijn lg is dan plug je een 2,5 of 3,5mm jack in een verloop stekker die weer op de tel aangesloten wordt met hun proprietary aansluiting.
Mist deze geen windows toets ?

En waarom weer zo'n phone met de al wat verouderede qualcomm cpu.

Waarom geen nieuwe Coretx A8 of Tegra of Snapdragon of weet ik veel wat voor nieuwe ARM processors er dit jaar op de markt gekomen zijn.
Omdat het ws een budgetphone is. WM 6.5 moet ook de onderkant van de markt gaan bedienen.
Als Windows Mobile 7 er is ja. Nu is er niks beter als WM6.5 dus zal het ook wel op de high end toestellen met Windows moeten komen.
Nu is er niks beter nieuwers van MS als WM6.5
Waarschijnlijk zijn die nieuwe CPU's duur zodat de prijs van het device ook te duur zou worden.

Qua specs lijkt dat device op de Omnia i900 zeker vanwege die WQVGA mode van 240*400 Dat is dan het tweede device met Wide QVGA.Ik zou zelf een device willen zien met als resolutie 320*480 zxoals de Palm TX.

Ik zal die LF inieder geval niet gaan aanschaffen. Te weinig vernieuwend. En de Omnia i900 krijgt waarschijnlijk ook WM6.5 (gerucht)
Misschien hebben ze het logo achterop geplakt; die kant is niet te zien hier.

Vraag me af hoe blij microsoft daarmee is, want volgens mij was bij 6.1 een logo verplicht *ergens* op de telefoon, en vanaf 6.5 een windows toets.. :)
Was het niet versie 7 waar een toets vereist is?
nope, zoals correct vermeld door Pixeltje is het vanaf WM6.5 verplicht dat een telefoon een hardware windowsknop heeft.
Toch is er nergens een logo te vinden op mijn Touch Pro en dat is toch een 6.1 versie.
6.5 is de opvolger van 6.1, de Touch Pro2 heeft wel een hardware windows toets. Dit was een verplichting van Microsoft voor HTC.
die hebben ze weggelaten voor de marketing, anders verkoopt ie niet zo goed ;)
Wie zit er nu nog echt te wachten op versie 6.5 eigenlijk. Windows Mobile 7 zal voor mij pas weer een reden zijn er eens naar te kijken, daar krijg je misschien weer een nieuwe aanwas van mensen mee over de streep, alles <=6.5 is nooit wat meer geweest dan voor een Tweaker die het leuk vindt het OS zelf aan de praat te krijgen en te houden qua snelheid. Bruikbaarheid qua UI zie ik pas vanaf 7, als alles qua geruchten klopt.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 17 september 2009 23:07]

Ja en nee. Windows 6.5 is toegespitst op touchscreen. Hoewel dit op mijn Diamond 2 al zo lijkt te zijn is het eigenlijk maar een dekmantel van de TouchFlou GUI.

Windows 6.5 lijkt mij een interessante update van 6.1, maar eigenlijk is het een verzameling van tools die al bestaan, waardoor het waarschijnlijk wel sneller werkt dan Windows 6.1 met alle tooltjes apart.
Anoniem: 301785
17 september 2009 18:44
Is die usb poort waarmee je hem oplaad multi functie? weet iemand dat :?
niet 100% maar wel 99:
zoals bij de meeste LG telefoons gaat het opladen via stroomkabel/usb in dezelfde aansluiting als o.a. de headphones: bovenaan in de linkerkant van het mobieltje (2e foto) is het slot voor deze ingang te zien.
Anoniem: 266454
17 september 2009 20:52
Eindelijk een LG waarvan je zeker weet dat het OS niet half-LG-style af is.

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van WiMo maar "alles" beter als de rommel die lg gewoonlijk als os meelevert. Tenminste, de laatste 3 telefoons van Lg waar ik ervaring mee heb.

(Chocolate, shine en nog een ouder toestel.. )
15fps opnemen @ camera? Dat valt me erg tegen.
Mijn N95 doet al 30fps @ 640x480 en ik zou echt niet minder willen.
Anoniem: 80466
@spNk17 september 2009 23:03
Deze telefoon lijkt me goedkoper dan wat jou N95 kostte.
Heeft iemand enig idee welke build van Windows Mobile 6.5 deze draait? Ik heb build 23412, maar ik heb geen idee of dat nog 6.5 is, want er zijn ook geruchten dat dit al pre-versies zijn van WM 7.0 ;)
Foute geruchten, van wm6.5 is er 6.5, ter herkennen aan de 228xx branch, en 6.5.1, te herkennen aan 23xxx branch. 6.5 is al beschikbaar voor vele bedrijven als HTC, SE, LG, etc. terwijl 6.5.1 de doorontwikkeling daar weer van is. Dit staat tot dusver los van de 7.0 ontwikkeling.

6.5 is dan ook al definitief, terwijl 6.5.1 nog volop work in progress is.
6.5.1 is echter nooit officieel aangekondigd door Microsoft. Betekent dit er tussen 6.5 en 7.0 dan weer nog een versie op de markt komt? Ik dacht toch echt ergens gelezen te hebben dat de 6.5.1-builds eigenlijk wel pre-7.0-builds zijn, maar kan dat even niet vinden. ;)
6.5 is 6.5 en 6.5.1 is ook 6.5, anders zouden ze alle verbeteringen op 6.1 ook wereldkundig moeten maken.

Volgens MS loopt de 7.0 ontwikkeling los van de 6.5 ontwikkeling, daarom bestaan die twee straks ook gemakkelijk naast elkaar. 6.5.1 is alleen nog niet klaar/uitontwikkeld, maar MS moet wel zo langzamerhand wat leuks uit gaan brengen, téver achterlopen is ook geen pretje en de druk van LG/HTC/SE en al die andere grote bouwers is ook niet echt te houden door MS.
Oke, maar dat zou dus betekenen dat de LG GM750 een verouderde build draait van WM 6.5 ?
Heeft iemand enig idee welke build van Windows Mobile 6.5 deze draait? Ik heb build 23412, maar ik heb geen idee of dat nog 6.5 is, want er zijn ook geruchten dat dit al pre-versies zijn van WM 7.0 ;)
Vaak wordt de build niet vermeld. Even een goede review afwachten. Mogelijk dat er nog een 6.5.1 volgt voor 7 Tegen die tijd heeft het OS al Windows Phones en geen WM meer.
Dus dit ding heeft weer zoon qualcomm 1ghz snapdragon zeker? Waarom vermelden jullie de cpu snelheid er niet bij tweakers, alles draait helaas nog steeds om de mhz, vooral bij smartphones.
Een oude 528 Mhz
Ik had 'm inderdaad in het buitenland al gezien. :)

Ben benieuwd!
Sorry hoor, maar we hebben al jaren resoluties van rond de 240x320. Iedereen is het er over eens dat dat echt te weinig is voor effectief mobiel internet of office gebruik.

Laat dat WM6 en internet connectivity gewoon achterwege, maak er een telefoon/PMP van en hou de prijs laag.

Verloren moeite. Dit ding kan met niks concurreren. Koop een HTC Touch HD of PRO2 (of zelfs een PRO) als je een smartphone wil voor internet en office doeleinden.

[Reactie gewijzigd door RetepV op 18 september 2009 08:59]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee