Corecodec biedt excuses aan voor offline laten halen codec-project

Coreavc-ontwikkelaar Corecodec heeft zijn excuses aangeboden voor het offline laten halen van Coreavc-for-linux via een dmca-klacht. De juridische afdeling van Corecodec zou te voorbarig hebben gehandeld.

CoreAVC logo (75 pix)De software-ontwikkelaar heeft de verontschuldigingen voor het laten verwijderen van Coreavc-for-linux via een reactie op zijn forum wereldkundig gemaakt. Corecodec-oprichter Dan Marlin geeft aan dat er al contact was opgenomen met de developer van het Linux-programma, maar de juridische afdeling vond het toch beter om formeel een klacht in te dienen. Die werd onder de dmca-vlag geschaard, wat volgens Marlin niet de bedoeling was geweest en bovendien ook nog eens een fout was van de juridische afdeling. De dmca staat het namelijk wel degelijk toe om de compatibiliteit van een programma te vergroten door middel van reverse-engineering .

Coreavc-for-linux is het Linux-alternatief van het commerciële Coreavc, een h.264-codec voor Windows, dat op de Google Code-site gehost werd. De software werd gisteren van de Code-site gehaald nadat Google kennis had genomen van de dmca-klacht. Het verzoek werd dus ingewilligd en het Linux-programma van de site verwijderd. Inmiddels is de misser hersteld en is Coreavc-for-linux weer te vinden op Google Code.

CoreAVC 1.6.0 screenshot (410 pix)

Door Robin Vreuls

Doktersteam

06-05-2008 • 17:47

15

Submitter: CopperCAT

Reacties (15)

15
11
4
1
0
0
Wijzig sortering
Het bedrijf realiseert zich dat deze negatieve aandacht snel omgekeerd kan worden naar positieve. En zo waarschijnlijk voor een redelijke omzetverhoging zorgt.

Daarnaast kan het verbreden van de markt via linux nooit kwaad. De commutity ontwikkeld het nog gratis voor dit bedrijf ook.

Ook het openlijk steunen van linux projecten gaat bedrijven vaak beter voor de wind dan ze proberen tegen te werken. Omdat helaas de community ook vaak een grote doelgroep van de producten zijn.

Duizenden mensen horen nu ineens van dit bedrijfje (ik had er nog nooit van gehoord iig)

[Reactie gewijzigd door Dekaasboer op 26 juli 2024 14:59]

Men is gewoon bijgedraaid nadat op hun forum (en wss ook mail) een hele hoop klanten hun ongenoegen hebben laten merken, zeker omdat er bij zitten die speciaal coreavc hebben aangekocht om te gebruiken met coreavc-for-linux.
In ieder geval netjes opgelost uiteindelijk, me dunkt. Een fout toegeven is moeilijk, maar mensen zullen je er over het algemeen voor respecteren. Het is beter dan volhouden dat je gelijk hebt als je dat niet hebt.
Netjes gezegt leokennis, er zijn tegenwoordig maar weinig mensen (en zeker bedrijven) die zo gemakkelijk zeggen dat ze iets fout hebben gedaan zelfs al is het overduidelijk dat dat zo is..
Die mannen maakten vroeger TCPMP (The Core Pocket Media Player) een programmaatje die alle videoformaten afspeelden met een heel groot assortiment aan codecs. Speciaal voor Pocket PC's. Daarna zijn de Coreplayer gaan maken een ietwat in beter jasje gestoken Player maar niet meer zoals TCPMP. Echter wel nog een vrij goede player. En heden ten dage maken ze nu ook die voor normale PC's met diverse OSen
Zo zie je maar wel dat zodra de term "DMCA" valt, sommige bedrijven onmiddellijk dingen verwijderen zonder zelfs maar na te gaan of de klacht terecht is. Tot dusver "innocent until proven guilty".
Inderdaad, dat is me ook tegengevallen van Google. Van Microsoft weet ik dat het policy is om volledige en verregaande medewerking te verlenen. Zo verstrekte MS zonder morren search gegevens aan de autoriteiten. Google weigerde dat toen. Jammer dat ze nu zo snel overstag gingen.
Anoniem: 238123 @OddesE6 mei 2008 23:22
Ah, maar Google zet het gebeurde wel meteen op www.chillingeffects.org om zo het publiek te informeren en in actie te brengen. Waarschijnlijk gewoon het slimste wat je kunt doen: zorgen dat je zelf niet kwetsbaar bent, maar de zaak wel aan de kaak stellen.

http://www.chillingeffect...notice.cgi?NoticeID=18513

En het heeft gewerkt, dat blijkt maar weer.
Zo zie je maar wel dat zodra de term "DMCA" valt, sommige bedrijven onmiddellijk dingen verwijderen zonder zelfs maar na te gaan of de klacht terecht is. Tot dusver "innocent until proven guilty".
Klopt, maar dat komt ook doordat de DMCA zo ongeloofelijk veel macht geeft aan de klagende partij. Als google niet onmiddelijk meewerkt, dan zijn ze zelf liable, alleen als ze direct en volledig meewerken aan het verzoek van de recht hebbende, dan ontkomen ze zelf aan enorme claims.

Ik kreeg op de abuse-desk van een ISP ook nog wel eens een DMCA request. Ik stuurde dan altijd een heel vrolijk terug dat ze er niet domweg vanuit moesten gaan dat een Amerikaanse wet ook in andere landen geld. Dan hoorde je nooit meer wat.
Iedereen maakt wel eens een foutje, gelukkig is deze zaak snel opgelost.
Als je niets toe te voegen hebt, moet je niet vreemd opkijken dat je reactie omlaag gemod wordt omdat 'ie niets toevoegt!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.