Google heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak dat het geen materiaal van de in Copiepresse verenigde Belgische krantenuitgevers mag gebruiken. Voordat de zaak dient, zullen de partijen er nog op vriendelijke wijze proberen uit te komen.
In februari bepaalde de rechter dat de zoekgigant alle afbeeldingen, links en teksten waarvoor het geen toestemming van Copiepresse had, van zijn sites moest verwijderen. Volgens de uitgevers profiteerde Google namelijk onrechtmatig van het publiceren van hun materiaal. In mei begon Google echter weer met het plaatsen van links op zijn zoekmachine, als gevolg van een overeenkomst tussen de twee partijen, die illustreert dat de wil aanwezig is om het geschil bij te leggen. Het bedrijf heeft altijd volgehouden dat het linken naar content legitiem is en bovendien nuttig voor zowel het publiek als voor de kranten, omdat er hierdoor extra verkeer naar hun sites ontstaat.
Google benadrukt dat het feit dat het in hoger beroep is gegaan, geenszins als teken van onwil moet worden opgevat om de problemen met Copiepresse op te lossen. Om de mogelijkheid van hoger beroep open te laten, moest dat wel voor de deadline worden aangetekend, aldus het bedrijf. Op de eerste zitting, die voor 17 juli staat gepland, zullen de partijen de rechter dan ook verzoeken om de zaak tot een later tijdstip te verdagen zodat er verder kan worden onderhandeld.