Onder de codenaam 'Project Blackbox' heeft Sun een compleet serverpark inclusief intern netwerk, stroomdistributie en koeling in een standaard zeecontainer verwerkt. Het gevaarte meet 2,4 meter in breedte en hoogte, is 6,1 meter lang en weegt tien ton. Sun denkt dat de container - die over een jaar als product op de markt moet komen - vooral toepassing kan vinden bij bedrijven die plaats tekortkomen in hun serverruimte en desondanks door willen groeien. Volgens onderzoek van Sun zelf kampt zeventig procent van zijn grote klanten met ruimteproblemen, waarbij het vaak een aantal jaar duurt voor er een permanente oplossing beschikbaar is. Verder zou de container ingezet kunnen worden in afgelegen gebieden of rampsituaties. Na het plaatsen van de container hoeven er maar een paar verbindingen gelegd te worden naar de buitenwereld: stroom, netwerk en water (voor de koeling). Hoewel het geheel stevig genoeg is om schokken van 9G te overleven - oftewel een vrije val van 15cm - is hij alleen bedoeld om verplaatsbaar te zijn, en niet voor echt mobiel gebruik.

Sun heeft nog niet precies besloten met wat voor servers het de container wil gaan vullen, maar kon wel inschatten dat de minimale prijs ongeveer een half miljoen dollar zal worden. Als de zeven ingebouwde 19"-racks - met genoeg ruimte voor 245 1U- of 119 2U-servers - helemaal gevuld worden komt de rekening waarschijnlijk echter op een veelvoud daarvan uit. Het bedrijf zegt nog niet zeker te weten of het standaardconfiguraties aan wil gaan bieden, of dat ieder klant voor zichzelf moet beslissen hoe hij zijn koektrommel wil vullen.
Van de suggestie dat er maar weinig klanten op iets degelijks zitten te wachten wilde men niets weten: CEO Jonathan Schwartz is stellig in zijn uitspraak dat het geen niche is. De container is volgens hem 20% zuiniger, 30% kleiner en tien keer sneller op te zetten dan een normaal datacentrum. Als voorbeeld wordt het succesverhaal van YouTube aangehaald: als de oprichters daarvan meteen in het begin van het project een datacentrum hadden laten bouwen was het nu nog steeds niet klaar geweest. Het feit dat YouTube zichzelf zónder containers toch 'aardig' heeft weten te redden wordt echter niet geadresseerd. Wel zijn er geruchten dat Google gebruikmaakt van soortgelijke oplossingen, maar het is niet duidelijk of dat verband houdt met het product van Sun.
