Abit en USI worden één

Abit en USI gaan fuseren, zo blijkt uit een persbericht dat de redactie ontvangen heeft. Abit, bekend van moederborden en randapparatuur, spreekt hierbij van een 'long-term strategic partnership'. Universal Scientific Industrial is een belangrijke partner van heel wat elektronicabedrijven en is vooral actief rond 'Computing', 'Wireless Communication' en 'Video/Audio Processing'. USI zal zich naar eigen zeggen dankzij de fusie in een betere positie bevinden om de moederbordsector te betreden. Het bedrijf heeft veel ervaring met betrekking tot het ontwerpen en produceren van elektronische componenten en en het lijkt dan ook dat Abit met USI een strategische partner binnengehaald heeft op de gebieden van pc-technologieën, communicatie-systemen en elektronica voor de automobielsector. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

'The past 15 months have certainly been trying times for ABIT, and we have to thank all the ABIT fans around for the world for their undying support throughout this most difficult period in ABIT’s history. Now, with USI’s manufacturing excellence and economies of scale, coupled with ABIT Engineering and innovation, we are confident that our combined resources will produce our most exciting ABIT products ever. To those who have stuck with us, we thank you -- the best is yet to come,' aldus Abit's Executive Vice President Jason Hsu.

abit usi Digitimes schrijft echter dat het niet zozeer om een fusie of een samenwerking gaat, maar stelt dat USI de moederbordenafdeling van Abit zal overnemen. USI zou daarvoor 350 miljoen dollar cash betalen en nog eens twintig miljoen aandelen van de nieuwe dochteronderneming die zal ontstaan, afstaan aan Abit. Met de overname komen ook alle patenten, producten en werknemers van de over te nemen afdeling in handen van USI. In april 2005 werd al drieëntwintig procent van Abit verkocht voor 433 miljoen dollar aan Wan Hai Lines. De prijs die USI voor de overname zou betalen, illustreert dan ook een duidelijke waardedaling van Abit, ongetwijfeld een gevolg van de 'moeilijke tijden' die Jason Hsu in bovenstaand citaat al aanhaalt.

Door Yoeri Lauwers

Eindredacteur

25-01-2006 • 14:52

22 Linkedin

Reacties (22)

22
22
8
1
1
10
Wijzig sortering
Anoniem: 49546
25 januari 2006 15:16
Veel mensen zullen dit zien als een van de laatste stuiptrekkingen van Abit.

Ze hebben al een flinke tijd weinig tot niets meer op de markt gebracht. Sinds het succes van de BP6 de NF7-S houdt het eigenlijk een beetje op voor Abit.

De producten die ze wel op de markt brengen zijn hebben een relatief slechte prijs/kwaliteit verhouding.

De fatality range is niet echt aangeslagen bij het grote publiek en hun uGuru features heeft ook niet gebracht wat ze beloofd hebben.
Ik gebruik hier anders naar grote tevredenheid de Abit AV8 3rd eye. Het uGuru platform in combinatie met de Guru clock is echt iets waar menig moederbord fabrikant wat van kan leren. De Guru clock laat dingen zien als temperaturen, snelheden, voltages etc... en met de knopjes op de Guru clock kan er on the fly overgeklokt worden. Doordat dit allemaal een hardware oplossing is hoef je geen rare programma's te installeren, je geeft de overclock presets gewoon aan in de bios en klaar ben je.
Idd die planken zijn echt geweldig. jammer genoeg was de AT8 er niet op tijd anders had ik die genomen. Nu even wachten of ze een beetje snel met een RD580 moederbord komen. Als dat zo is ga ik er zekers een kopen.

Ik vind dat ABIT nog steeds de beste planken maakt.
Ik als overclocker vind dat uGuru dus echt helemaal niets, je zit helemaal vast aan de beperkingen van de chip die ze erop hebben geplakt.

Je kan geen standaard software gebruiken om over te clocken of metingen uit te voeren van voltage of temperatuur. Je zit dus ook gelijk vast aan de software van de fabrikant wat erbij wordt geleverd, als dat niet doet wat je wil dan zit je helemaal vast.

Abit is met de BP6 en NF7-S echt als overclock merk naar voren gekomen (zoals DFI dat nu heeft gedaan), die dingen gingen gewoon hard. Daarna brachten ze de AN7 uit met uGuru spul erop, die ging helemaal niet hard alleen maar door die uGuru chip.

Daarnaast hebben ze de specs van die uGuru niet openbaar gemaakt, je kan als tweaker dus ook niet je eigen software ervoor maken of een mod erop doen.

Ook moet je je niet teveel voorstellen van die uGuru, het is vooral marketing. Het is een simpel chipje die via een centrale plek zaken als de clock generator en hardware monitor chip aanstuurt. Het is dus zelf geen clock generator en er bestaat dus ook niet zoiets als de guru clock. Ook maakt het je moederbord niet stabieler of beter, je kan alleen makkelijker spelen met de software die je erbij krijgt. De functies van de clockgen en hardware monitor chip waren altijd al uit te lezen door andere software, iets wat uGuru onmogelijk maakt.

Om die reden is Abit z'n status als overclock merk kwijtgeraakt, niet dat veel mensen overclocken maar het wordt vaak in reviews meegenomen en op fora erover gepraat waardoor het wel werking heeft op de markt.

Daarnaast hebben ze veel geld gestopt in de fatality producten die eigenlijk nooit echt succesvol zijn geworden.
Daarnaast hebben ze de specs van die uGuru niet openbaar gemaakt, je kan als tweaker dus ook niet je eigen software ervoor maken of een mod erop doen.
Laatst nog met speedfan bezig geweest, werkt gewoon goed samen met die chip. Snelheiden etc.. kun je gewoon via de sm-bus benaderen zoals bij iedere gangbare chipset. uGuru doet niet veel anders, ook die rommelt wat met de sm-bus en klaar zijn we. Er zijn zat software overclock tools die op mijn bord werken dus ik snap niet echt waar je het over hebt. Heb je zelf uberhaubt wel eens met zo'n bord gewerkt? Een guru clock bestaat wel degelijk en nee het is geen klok generator het is een soort van wekker radio met een groot display waar alle gegevens van je systeem op staan zoals bus snelheden, temperatuur metingen, fan snelheden etc...
Ik denk dus dat je te veel op forums rond hangt in plaats van dat je echt dingen zelf bekijkt. Ik kan met mijn bord gewoon alle soorten software gebruiken die ik wil en daar zit uGuru echt niet bij in de weg. Het voordeel van de Guru clock (het externe wekker radiotje) is dus dat je daar op presets kunt instellen en on the fly van preset kunt wisselen met de knopjes die er op zitten. Dit kun je dus ook met een stukje software doen maar ik vind het net even makkelijker om een klap op de guruclock te geven waardoor de juiste preset geladen wordt. Zo heb ik de default preset voor normaal desktop gebruik (processor functioneerd binnen normale specs) een gaming preset (processor gaat iets sbeller, bus flink omhoog etc...) en een encoding/cracking preset voor het encoden van films of het kraken van wpa/wep keys (processor snelheid gaat flink omhoog en dus ook de bussnelheid maar de ht-bus multiplyer gaat omlaag en de memory clock gaat omlaag) en dat allemaal zonder reboot en zonder crappy software meuk.
De fatality range is ook gewoon te duur.
En je krijgt er een hele partij onnodige ventilatoren bij.


De Abit K8N SLI is niet zo slecht.
Kwa specificaties dan.

Op het oog een waardig opvolger van de nf7
vcore max 1,85v
vdimm max 3,2v
..etc
Heatpipe chipset koeling
Geen uGuru maar die heb ik ook niet nodig.

En tegen een aantrekkelijke prijs.

Ik krijg hem met 1,5 week binnen. B-)
Anoniem: 99269
25 januari 2006 14:57
Klopt ook wel want Abit heeft sinds de geweldige NF-7 series geen echt goeie moederborden meer gemaakt
De levertijden van Abit laten erg te wensen over, omdat de nederlandse importeur niet meer bestaat. Na mijn Abit AN7 waar ik dik tevreden mee was, wou ik ook een Abit AN8 ultra.. maar deze was zeer moeilijk op een normale manier te krijgen. Hopen dat dit nou ook weer beter wordt.
Importeur zit nog gewoon in Venlo hoor (Amor computers). Alleen op het vlak van distribituers(groothandel) hebben ze het moeilijk. Amor verkoopt in principe niet direct aan winkels
Heb er ook eentje gehad, kx3-777 of zoiets met een athlon 1800

altijd last mee met het koud booten, maar dat zal waarschijnlijk de combinatie mobo-videokaart geweest zijn (aangezien ik had gestest met een andere gfx kaart en dat gaf totaal geen problemen)

wel goede bios updates, en idd, genoeg opties in de bois om te oc'en :)
haha, KX7-333 :P
Je had ook een 333R, met raid, heb er 2 van liggen nog :)
toevallig ook gebruikt in combinatie met 1800+, is nu mijn 2e pc, en er zit een sempron@2Ghz in. Draait zeer goed met 200MHz FSB, totaal geen probleem.

[EDIT]
Jah, koud booten ging inderdaad niet altijd goed, een iets hoger chipset voltage verhelpt bij mij het probleem.
Ik hoop dat het nog wat wordt, ik zit nog met de NF7-S rev2.0 momenteel, heb eigenlijk altijd Abit gehad en ben er ooit in het verleden verliefd op geworden in tijd van de BX chipset Intel mobo'tjes, BX6 oid, de BP6 heb ik ook naar alle tevredenheid gebruikt, wat was dat een stukje kunst zeg, dual celeron366@550.

Ik hoop dat ze ooit nog eens zo sterk terug komen.
En inderdaad die fitality crap boeit me ook geen zak, laat ze maar weer eens degelijke no-nonsense borden maken die gewoon geweldig overclocken en een bios naar mijn smaak gebruiken. Van veel Asus borden kan ik bijvoorbeeld het bios menu niet uitstaan, ik kan er de weg niet zo snel in vinden. Abit gebruikt nog altijd het oude pincipe van 20 jaar terug oid en gebruikt niet van die irritante full-screen plaatjes tijdens het opstarten (die overigens wel uit te zetten zijn, maar toch).

Ik zou het wel jammer vinden als ze totaal verdwijnen en ook de naam Abit niet meer gehanteerd zou worden. Straks moet ik nog echt DFI, Epox of Asus mobo's gaan kopen... toch lastig, maar goed daar komen we ook wel weer overheen :)
Mij hebben ze in elk geval een leuke jeugd bezorgd :Y)
Dit is wel grappig, ik wilde een zelfde post typen als jij, ben ook ooit verliefd geworden op de bp6 met 2x366@550. Later heb ik de eerste kt7 serie gekocht die dus geen 133 MHz wilde draaien. tevens heb dat bord rotte elco's en is tijdens booten erg onstabiel. Nu heb ik laatst een KN8 gekocht maar moet zeggen dat ik er niet ontevreden over ben maar het gras is wel erg veel groener bij bv een vergeljkbare DFI. Ik moet dan ook cuncluderen dat dit m'n laatste Abit aankoop is geworden. Erg spijtig, want ik was toch jaren merken-trouw aan Abit. ;)
de eerste KT7 heb ik inderdaad ook gehad, dat bord deed het echter ok maar veel hoger dan 110MHz bus kwam ik helaas ook niet. Verder zijn de condensatoren gelukkig wel in orde gebleven. Met de SLOT-A varianten was het helemaal huilen geblazen overigens, hoewel ik toen een Asus plank had omdat Abit altijd wat later is met zijn borden en ik gewoon zo'n K7 Athlon wilde uitproberen! Heb ik uiteindelijk een 550MHz Slot-A opengebroken, bleek er een 650MHz core op te zitten! Ben deze vervolgens gaan aanpassen met de soldeerbout en uiteindelijk had ik een 840MHz Athlon die stabiel liep (8x105). Geweldig geknutseld toen, maar die borden lieten nog veel te wensen over, maar dat kwam vooral omdat de K7 nog maar net het daglicht had gezien. Voorgaande intel BX borden waren belachelijk stabiel, maar dat kwam ook vooral door die chipset. VIA had er in het begin nogal een puinhoop van gemaakt, en de eerste AMD chipsets waren ook gaar. Pas bij de VIA KT333 chipset ging het de goeie kant op, en tjah die condensatoren is ook gewoon balen, ook voor die gasten bij Abit... er zijn genoeg mobo fabrikanten die die shit hebben meegemaakt met brakke elco's. Tegenwoordig zit het volgens mij wel weer snor met die elco's.
Overigens nogsteeds knap hoe nVidia zomaar met van die superchipsets is gekomen, heeft vast deels met de xbox te maken gehad oid, goeie actie imho. (maar ook o-zo off-topic, sry dudes!)
Daar kon abit dus echt helemaal niets aan doen. De kt133 van Via kan gewoon niet boven de 115, als je boven de 110 kwam had je al mazzel.

Geen enkele fabrikant had een kt133 plank dat behoorlijk clockte.

De kt133a in de kt7a daarin tegen was een juweeltje.

Ik heb altijd zeer veel plezier gehad met zowel mijn KT7-R als mijn KT7A-R. De eerste heeft zelfs nog een 1700+ barton op 2.2 GHz gehuisvest.(20x110 }> )

Sterker nog het was de laatste plank waar ik 100% tevreden mee was, de 4 de volgden waren allemaal afknappers.
De SLOT A mainboards van abit waren overigens wel mooi.
VIA heeft in een reeks KX133 chipsets een bug oid gehad waardoor de hardware overclock lmit in de chipset niet werkte. Abit heeft daar destijds een hele reeks van gebruikt.
Dus met andere woorden, ipv de maximale overclock FSB van 100 naar 110 oid, liepen deze zonder problemen tot 150Mhz(getest).

Heb in de woonkamer nog steeds een Abit KA7 + Athlon 700 op 933Mhz (PASSIEF GEKOELD!!!) met 133Mhz FSB (41mhz pci bus) als dvd speler/ xvid player staan.
Heb wel 2x bijna alle condensatoren moeten vervangen, maar hij draait stabiel.
Gepost door Rapier - woensdag 25 januari 2006 - 20:58 Score: 1

Daar kon abit dus echt helemaal niets aan doen.
Das nog maar de vraag. Geen idee hoelang er tussen de ABIT KT133 en ABIT KT133A zat maar echt lang kan dat niet geduurd hebben. en zoiets weten ze echt wel. Overigens deed de aanduiding in de naam deed toch sterk vermoeden dat je zowel het geheugen als de FSB op 133 MHz kon zetten. (8x156 gehaald hiero met Athlon 1200tje en PC-2400 geheugen dus onmogelijk was het zeker niet)
Gepost door KBDE
Dus met andere woorden, ipv de maximale overclock FSB van 100 naar 110 oid, liepen deze zonder problemen tot 150Mhz(getest).
Logisch, das de 133A variant. De enige beperkte factor was de divider met daaraan gekoppeld het geheugen en PCI onder andere die natuurlijk ook gestaag omhoog liepen en ergens houdt het natuurlijk op ;)

Zelf ben ik ook een fan van ABIT en moet zeggen dat mijn laatste bordje de KV7 (KT600) naar behoren werkt. Toch vraag je je dan af waarom ze dan toch voor een southbridge die met 200 FSB effetjes toch pakweg 60 a 70 graden wordt. Ik neem aan dat zulke dingen toch getest worden. Volgende bordje twijfel ik nog maar een VIA chipset wordt het in ieder geval niet meer.
"Logisch, das de 133A variant. De enige beperkte factor was de divider met daaraan gekoppeld het geheugen en PCI onder andere die natuurlijk ook gestaag omhoog liepen en ergens houdt het natuurlijk op"

Nee, ik heb het over de KX133, dit is de SLOT A chipset van VIA.

Deze is voor de KT133 uitgekomen en had exact dezelfde limiet van 100Mhz max. 110 in praktijk.
Goed, leuk, een nieuwe partner...

En kom nu ook maar ff met wat nieuwe aankondigingen, een Uli M1695 moederbord bijvoorbeeld :Y)

wat dan alleen wel minder zou zijn aangezien ik pas maar de Asrock (wat dus m'n eerste niet Abit bord in jaren is) versie genomen heb :(
behalve dat ze 1e hands te duur zijn en toch 2e hands betaalbaar blijven voor mensen die er niet mee om kunnen gaan zijn dit PERFECTE bordjes, be6-II, goeie ouwe tijd, :)
laatste tijd wat minder met fatale catastrofe, en nu maar hopen dat er nog een paar mooie borden op komst zijn met 2 merk sterk, Go ABIT!

(sigh waarom maken ze niet nog 1 × een bordje voor s 478:'( )
Sinds de NF7 serie geen goede borden?? Ik gebruik toch echt een AW8 (skt 775) en dit is echt een geweldig bord!! Gelukkig blijft Abit bestaan en verdwijnen ze niet! :)
Vroeger zweerde ik bij Asus, maar die tijd is voorbij.

Abit is ook voor mij de bom, ik gebruik momenteel nog steeds de NF7 rev 2.0 met een Ahtlon 3000+ Barton en vind het een magisch moederbord.

Ik mag idd hopen dat ze binnen kort met een zeer goeie nieuwe serie komen voor bv. een Athlon64 X2.

Maar dat is nog steeds duimen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee