Prowise brengt 98"-touchscreen met 4k-ips-paneel voor het onderwijs uit

Het Nederlandse bedrijf Prowise heeft een 98"-touchscreen ontwikkeld en gaat dit verkopen voor 6050 euro. Het 98"-Prowise Touchscreen Ten-scherm is het grootste scherm van het bedrijf en is voorzien van een 4k-paneel.

De Budelse touchscreenfabrikant heeft het scherm uitgerust met een ips-paneel met een kijkhoek van 178 graden. Het scherm is daarnaast voorzien van een krasvaste, niet-glanzende glasplaat en heeft veertig touch- en twintig schrijfpunten, en werkt met de eigen touchtechnologie ProWrite en displaybonding. Op die manier zegt het bedrijf een 'vloeiende pen-op-papier-schrijfervaring' te kunnen leveren op een scherm dat minimaal reflecteert.

Het scherm is voorzien van een 95W-Dolby Audio-soundbar, zes wide-areamicrofoons en een enkele kabel voor beeld, geluid, touch en stroomvoorziening. Het scherm is daarnaast voorzien van een USB 3.1-aansluiting, USB touch, DisplayPort 1.2 en HDMI 2.0. Het scherm werkt met de eigen Prowise MOVE-camera voor onder meer videoconferencing en wordt geleverd met Prowise Central, het op Android 9.0 gebaseerde besturingssysteem voor het scherm. Dat besturingssysteem komt met whiteboard- en annotatiesoftware, de onderwijssoftware Prowise Presenter, een appstore met onder meer Teams, Meet, Skype en Zoom, en werkt met onder meer AirPlay en Chromecast. Daardoor is het niet nodig om een pc aan te sluiten om met het scherm te werken.

Prowise ontwikkelde de 11,6"-Touch Pro Line-Chromebook, die in 2017 werd uitgebracht, maar het is bekender als fabrikant van touchscreenproducten voor het onderwijs. Zo zijn er naast deze 98"-variant nog vier formaten van de Touchscreen: 55", 65", 75" en 86". Verder levert Prowise het iPro-liftsysteem, een all-in-onetablet-pc die draait op Windows, twee HP Chromebooks en een pc-module. Ook heeft het verschillende software ontwikkeld voor touchscreens als vervanger van whiteboards, vooral gericht op het onderwijs.

Prowise Touchscreen Ten 98

Door Stephan Vegelien

Redacteur

15-12-2021 • 14:28

83 Linkedin

Reacties (83)

Wijzig sortering
Heir zijn de specs volgens ProWise: https://www.prowise.com/en/prowise-touchscreen-ten/#specs

PDF: https://web.cdn.prowise.c...en_ten_specsheet-en_1.pdf

Full screen dimensions:

2237.85 x 1341.35 x 108.2 mm
88.11 x 52.8 x 4.25 inch

Het zegt daar dat het maar 2 pennen ondersteunt?
90% van de docenten prefereert nog steeds gewoon een krijtbord en een losse beamer, but ok
Ik moet de eerste leerkracht die een prowise bord krijgt en daar over klaagt nog tegen komen. Die willen nooit nog terug is eerder bij mij de ervaring.

Veruit mijn favoriet bord om aan te bevelen op een school ook, het is alleen niet goedkoop.
Relatief wel, ding is €5K exclusief BTW, dus een 98" voor 6K inclusief BTW. Nou waren de Samsungs al gedaald naar €8K op Bol.com. Helaas wel weer beperkte connectiviteit en vast ook processing, net als de goedkoper dan bij LG zelf, door hoger volume 84/86" LG paneel CTOUCH schermen, destijds. Of de 10K€ 98" 500 nits public display die op de laatste ISE werd gelanceerd, door een merk wat ik mij nu niet herinner.
Ik denk dat je al lang niet meer in het onderwijs bent geweest. Zelf was ik 25 jaar leerkracht ern ICT-er en werk nu als bovenschools ICT-er. Alle klassen zijn tegenwoordig voorzien van een digibord en ik ken vrijwel geen leerkracht die terug zou willen naar een krijtbord.
Gelukkig verdwijnen nu de laatste beamer digiborden, want die gaven technisch veel problemen en hadden vaak een slecht beeld.
Borden zoals die van ProWise werken over het algemeen probleemloos en zijn echt een meerwaarde in het onderwijs.
90% van de docenten is digibeet en of bejaard.
En? Ze zijn evengoed de doelgroep, of niet soms?
Nee, dat is een vergissing. In het onderwijs verkoop je aan de directie niet de docenten. De directies vinden dit prachtig dus worden ze verkocht.
Nee hoor, het is vaak de (bovenschoolse) ICT-er (dus leerkracht) die een belangrijke rol speelt bij de aankoop.
Dan kom jij bij andere scholen dan ik :)
Doe maar een whiteboard met marker, scheelt weer stoflongen en witte neuzen van m'n schoenen.

Groetjes, de 90%.

[Reactie gewijzigd door mcbeef op 15 december 2021 15:38]

Hoeveel docenten ik in mijn leven niet heb horen vloeken over whiteboards...
Contrast van goed gewassen (groen) bord en krijt is altijd nog beter dan een digibord, zelfs LCD.
Goed verhaal, ja echt! Alleen was contrast niet het issue, maar stof. Tevens maakte ik het vergelijk tussen een krijtbord en een whiteboard. Niet een digibord.

Een krijtbord maakt netjes schrijven ook gemakkelijker door de wrijving tussen bord en krijt. Een whiteboard is mijns inziens te glad, maar ook dat is een ander verhaal.
Heb je leuk bedacht maar helaas klopt er niets van je statistiek. Anekdotisch kan ik je niet vertellen wat het getal wel is maar 90% slaat helemaal nergens op.
Daardoor is het niet nodig om een pc aan te sluiten om met het scherm te werken.
Maar je kunt dit wel aan je PC hangen, is dat waar USB touch voor is? (ja dus, thanks @Brekers )

Ik kan helaas niet de prijzen van de andere modellen vinden en op hun site staat specifiek vermeld dat hun prijzen enkel voor het onderwijs gelden.

Ik zou graag weten wat de ander modellen (voor niet onderwijzers) kosten, het 55" model kan ik als ZZP-er wel wat toepassingen voor verzinnen...

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 15 december 2021 15:05]

De touchscreen in dit soort schermen kun je instellen voor gebruik met externe computer of de interne. Naar gelang wat je nodig hebt en welke opties je hebt afgenomen. Ouder schermen komen bv ook vaak met een optionele DVD module. En optionele dingen als serial voor remote control of juist een TV tuner optie (geen tv tuner is geen tv licentie geld betalen)
De 55" was ~1500,- (uit herinnering)

[Reactie gewijzigd door popNL op 15 december 2021 16:17]

Eerlijk gezegd zou ik deze thuis ook wel lusten
Die 55" is de komende maanden nog niet leverbaar helaas. Via usb C kun je een laptop aansluiten (mits je laptop dat ondersteund) krijg je dan beeld, geluid en touch via 1 kabel en zal je laptop ook opladen (tenzij je een enorm slurpende laptop hebt).
Sluit je HDMI of DP aan dan heb je de usb 3.1 nodig voor touch. Overigens kun je daar ook prima een usb 2 kabel voor gebruiken, werkt net zo goed.
Lijkt beetje op de i3 technologies uit België.
https://www.i3-technologies.com/
Die kunnen draadloos, bedraad het scherm overnemen van iedere laptop/tablet.
Hebben een QR code systeem waarmee je per direct het grote scherm projecteert als kijker op uw laptop en in uw eigen voertaal.
Etc...
Prowise koopt zijn hardware net als i3 gewoon in. Ze hebben geen lcd fabriek of zo. Dus ja wellicht schermen uit dezelfde bron, niet onmogelijk.
De Eindhovense touchscreenfabrikant heeft het scherm uitgerust met een ips-paneel met een kijkhoek van 178 graden.
Correct me if i'm wrong, maar ProWise zit toch in Budel?

Verder zeker een mooi scherm, hoewel ik me afvraag hoeveel meerwaarde 4K t.o.v. full-HD geeft in dit soort gevallen. Als je het voor multimedia gaat gebruiken natuurlijk wel, maar primaire doel lijkt me educatief en dan zou full-HD voldoende moeten zijn lijkt me
Ze doen niet alleen onderwijs. Je ziet ze ook in vergaderzalen e.d.

Maar de reden voor 4K is simpel. Dat is wat de fabrikanten op dit moment in bulk maken. De hardware komt niet van prowise. Die kopen ze net als vele gewoon in. Mijn borden hadden samsung hardware aan de binnenkant als ik het mij goed herinner. Maar wel wat beter dan het gewone consumenten spul.
Correct, komen 100% uit Budel. Het Eindhovense zal wel zijn omdat die naam bekender is. Ze hebben al meerdere jaren 4k opties (5-6 jaar geleden voor het eerst gezien bij ze)
Eindhoven is de vestigingsplaats van Sahara/CTOUCH, bekendere concurrent.
Wauw, ik ken ProWise eigenlijk alleen van die whiteboards met beamer en touchpen.
Nu heb ik ook niet op de meest moderne scholen gezeten, maar dit oogt wel echt enorm futuristisch zo.
Gaaf!
Ha, die tijd is wel voorbij. De meeste van die beamers zijn al lang en breed afgevoerd.
Ik stam nog van de tijd van het vierkante karretje met een CRT tv op en een casette speler ingebouwd. Dit werd dan nog eens gedeeld over de verschillende klassen heen.

Gouden tijden!

Deze had ik ook graag gehad als salontafel !
Ik kom uit diezelfde tijd, maar als je werk doet voor onderwijsinstellingen dan krijg je deze vernieuwingen wel mee.

Edit, niets let je om er een te kopen en een salontafel van te maken...Gewoon geld overmaken naar prowise.

[Reactie gewijzigd door bzuidgeest op 15 december 2021 15:40]

Maar die prijs is alleen voor het onderwijs, zeggen ze heel specifiek. Dat maakt het als particulier / zzp'ert misschien toch wat minder interessant :/
Ze focussen zich op het onderwijs. Toen ik als particulier belde voor spare parts (vervangende afstandsbediening) kreeg ik keurig netjes antwoord en een nette prijs. Dus het kan gewoon echt wel. Verkocht is verkocht.
Gewoon bij een reseller aankloppen idd.
In de laatste twee jaren van mijn basisschooltijd was er een enkele Commodore 64 beschikbaar op de gang, welke om beurten gebruikt mocht worden. Het sloeg helemaal nergens op. Thuis had ik al jaren een MSX2, welke veel capabeler was dan die C64. (Ja, kom maar door, C64-kamp :) ) En vooral dat je dan eenzaam op de gang je ding zat te doen. Het was echt heel raar.
Gelukkig gaat het onderwijs tegenwoordig mee met de tijd door gebruik te maken van dit soort mooie apparatuur van ProWise.
Ja en ze gebruiken nu chromebooks op basisscholen. Je hebt veel meer mogelijkheden om individueel onderwijs aan te bieden. Bovendien zijn de lesmethoden veel leuker dan vroeger. Het is veel interactiever en veel minder stampen. Het is echt heel anders dan vroeger
Philips Lighting/Signify vertegenwoordiger vertelde mij nog verbazingwekkende hoeveelheden 10K uur, 200W vervangende projector lampen te verkopen aan het onderwijs, stikte 5, 6? jaar terug van de SVGA en XGA projectoren in die sector.
De meeste scholen is toch wel wat langer geleden dan 5 of zes jaar. Doe ondertussen maar 10 minstens. De meeste scholen waar ik mee gewerkt heb zijn al door minstens twee generaties schermen heen en de afschrijf termijn ligt op een jaar of 4 vaak.
We gebruiken de prowise 10 75" bij ons op kantoor voor videovergaderingen en presentaties. Geweldig icm de camera die automatisch gezichten herkent.
mooi spul hoor bij mij op het werk hebben we de all heel wat in gebruik als vervanging voor de oude whiteboards
DP 1.2 really?

al die iiyama's die wij hebben hangen op school zijn dp1.4 en afhangkelijk van gen scherm 1 hdmi 2.0 of 3 hdmi 2.0's
Wees maar gerust prowise schermen hebben gewoon hdmi poorten.
Tja, maakt het uit als de display zelf toch niet meer kan weergeven dan de specs van DP 1.2 mogelijk maken?
Budel, geen Eindhoven.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee