Japanse fabrikant van keukenapparatuur kondigt eerste smartphone aan

Het Japanse bedrijf Balmuda heeft een smartphone aangekondigd. De aankondiging is opvallend, omdat het bedrijf voornamelijk gespecialiseerd is in het maken van keukenapparatuur. De smartphone komt voorlopig alleen naar Japan.

Balmuda is in Japan voornamelijk bekend door zijn broodroosters en magnetrons, maar kondigt dinsdag een eigen smartphone aan. De Balmuda Phone valt niet alleen op binnen het assortiment van de fabrikant, maar heeft ook een bijzonder ontwerp. De smartphone is met een 4,9"-scherm een relatief kleine telefoon naar hedendaagse maatstaven.

Onder de motorkap is het wel een moderne telefoon. De smartphone is uitgerust met 6GB ram en 128GB opslagruimte. De processor is een Qualcomm Snapdragon 765. Ook ondersteunt de telefoon 5G, wifi 5 en bluetooth 5.2.

De telefoon heeft een 2500 mAh-accu die kan worden opgeladen via USB-C. Verder heeft de telefoon een 48-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixelcamera aan de voorzijde. De telefoon wordt geleverd met Android 11.

In Japan kost de telefoon omgerekend ongeveer 800 euro. Het is niet bekend of de smartphone ook buiten Japan wordt uitgebracht door Balmuda.

Balmuda

Door Robert Zomers

Redacteur

16-11-2021 • 20:41

102 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (102)

102
102
80
4
0
12
Wijzig sortering
Voor de liefhebbers hier een linkje naar de specs.
Ik vind hem nogal dik met z'n 13.7mm.
Maar als ik het goed begrijp, dan is het niet echt de bedoeling om er mee te bellen, maar om hem op tafel te leggen met de achterkant naar boven zodat iedereen je chique telefoon kan zien. Ze hebben zo te zien zelfs hun logo er voor aangepast, zodat het nog wat chiquer lijkt.

[Reactie gewijzigd door DeTeraarist op 16 november 2021 22:28]

Maar als ik het goed begrijp, dan is het niet echt de bedoeling om er mee te bellen, maar om hem op tafel te leggen met de achterkant naar boven zodat iedereen je chique telefoon kan zien.
Nou nee, het formaat en de kromming is een bewuste keuze. Van hun website (vertaald):
From a certain time, smartphones have become larger, flatter, and thinner. The tide does not seem to know to stop.

The number one reason we recommend the BALMUDA Phone is its size. Of course, the screen is what you see, so the larger one is more convenient. However, at the same time, smartphones are hand-held and used. Easy-to-hold size. I think this is also an important value.

The only smartphone that
consists only of curves


Our hands are not made to hold a plate. Since ancient times, the hands of mankind have brought many things. Grab a tree branch or pick a tomato.
Als voormalig gebruiker van de eerste Moto G kan ik vertellen dat ze volledig gelijk hebben. Zo'n gebolde achterkant ligt enorm prettig in de hand.
begrijp ook niet goed waarom die krengen steeds platter moeten "vroeger" liep je ook met je 1.5-2cm dikke telefoon in je broekzak. Maak die dingen gewoon 'iets' handzamer, kan er ook een batterij in met leuk capaciteit.
Moet eerlijk zeggen dat ik het model van de nieuwe iphone 13 perfect in de hand vind liggen. Dikker zou ik nu eigenlijk niet weten. Te veel in de broekzak loopt ook niet zo lekker met de hedendaagse broeken.
Als voormalig gebruiker van de HP Pre 3 met eveneens gebolde achterkant ben ik dat met je eens. :)
Wellicht niet voor niets dat de originele iPhone een bolvormig ontwerp had.

Nu lijkt dat oubollig (pun intended) maar behalve design nog steeds praktischer.

https://hips.hearstapps.c...15/37/original-iphone.jpg
De telefoon heeft een 2500 mAh-accu , En dat omgerekend 800 Euro ??
Moet je in je andere broekzak een powerbankje mee nemen

[Reactie gewijzigd door Jeroen hofman op 16 november 2021 22:54]

Denk dat dat wel meevalt met een 4,9 inch scherm.
Ben benieuwd hoe niche de markt in kleine telefoons op het moment is. Heb heel lang veel mensen horen klagen over te grote telefoons, maar ik heb het idee dat dat geluid wat afneemt.

Off topic: 480 MP lijkt me een tikfout, anders is dit wel een hele bijzondere telefoon.
Dit is geen telefoon voor de niche-markt van de kleine toestellen, net zoals de Punkt (designer dumbphone) ook geen telefoon was voor de niche-markt voor de dumphones. Beiden zijn telefoons voor de sub-luxe-markt. Kenmerkend daarvoor is een minder dan gemiddelde functionaliteit (in dit geval rekenkracht in verhouding tot de prijs) i.c.m. het perfectioneren van een element van de basisfunctionaliteit dat doorgaans als bijkomstig beschouwd wordt. Dat element wordt dan gebruikt om een persoonlijk verhaal van de fabrikant (over hoe hij of zij geïrriteerd was door de producten die vandaag de dag op de markt gebracht worden, en besloot er iets aan te doen om mensen als jou te geven wat ze nodig hebben) aan op te hangen, maar het maakt er geen niche-product van. Een niche-product wordt namelijk in de markt gezet op basis van z'n onderscheidend kenmerk, terwijl dat bij een sub-luxe-product een element is van de mystiek van het product.

[Reactie gewijzigd door EmbarrassedBit op 16 november 2021 21:48]

Dit is hoogstwaarschijnlijk een 'Japan only' In Japan heb je heel veel telefoons van merken die (vrijwel) alleen in Japan worden verkocht, vaak ook in combinatie met alleen een abonnement.
De eigenaar is een beetje apart (aldus mijn Japanse vrouw) en nogal gek op gadgets en zijn grote wens is om ook een telefoon te maken als relatief jong huishoudelijk artikelen bedrijf. Vandaar dit product
Iedereen wou een kleine iPhone...en toen Apple kwam met de "mini" werd het de slechts verkochte toestel.

Dusja behalve de handvol Tweakers hier wil niemand een kleine telefoon.
Goh, de Mini heeft niet dezelfde specs als de Pro. Ik heb zelf de 13 Pro omwille van de specs, maar ben wel jaloers op de grootte van de 13 mini van mijn schoonpa.

De specs van de 13 Pro in het formaat van de 13 Mini? Graag!
Eh, praktisch de dezelfde high end specs hoor. Enkel een extra lens en de te verwaarlozen LiDAR sensor.
Toch niet onbelangrijk een zoom lens van 2x (iPhone 12pro) of 3x (iPhone 13pro)

Voor veel mensen een deal breaker mbt de mini.
Muah, die extra lens is is fomo voer voor fomo Apple fans die ieder jaar een nieuwe foon moeten, omdat fomo. Meeste mensen staan er niet eens bij stil hoor. Alleen mensen die denken het nodig te hebben. Maken dan een paar niet noemenswaardige kiekjes, en dat is het dan.
Laat ik het anders zeggen. Ik wilde de mini maar kocht een pro ivm het ontbreken van de zoom lens. En ja die gebruik ik echt veel. Van de 26.000 foto’s op mijn iPhone zijn er 4500 met de zoomlens gemaakt. Zowel dmv de iphone 12 pro als de X die ik daarvoor had.
Er zijn uitzonderingen natuurlijk. Maar voor de meeste mensen is zo een lens overbodig.

Prijsverschil is ook nog eens groot tussen de toestellen. En dat maakt voor mij die extra lens (en okay, LiDAR sensor) het niet waard. Ook voor de meeste gebruikers niet. De enthousiastelingen daargelaten.

Ergens las ik hier ook dat de mini goedkoper moest zijn? Maar dit mini is gewoon praktisch hetzelfde toestel in een kleiner formaat. Dus high-end. Voor nog een lagere prijs heb je dus de SE.
Mijn broer is kunstenaar en doet veel met foto's. Hij gebruikt hiervoor nooit zijn iPhone.
mijn broer is orthopedisch chirurg, doet ook veel met foto's gebruikt ook nooit zijn iPhone...
Toch 3 wezenlijke verschillen: camera, voor mij belangrijk, het scherm en zeker ook de batterij.

Ik had hiervoor de 11 Pro (die dus iets kleiner was :-) ) en heb me echt lopen ergeren aan de batterijduur van dat kreng. Ik gebruik mijn gsm professioneel heel intensief wat redelijk inhakt op de batterij.

Bij een keuze tussen de 13 Mini en de 13, dan zou ik ondanks de iets mindere batterij toch voor de Mini gaan. Omwille van de grootte. In het geval van de 13 Pro is het verschil qua specs voor mij te groot. Maar goed, allemaal heel persoonlijk. Niet iedereen heeft dezelfde verwachtingen van een smartphone.
De 12 Mini is de beste telefoon die ik ooit kocht, zou geen groter model willen.

Ik ben blij dat ik gewacht heb toen de SE 2 uit kwam, die zoals anderen aangeven de 12 Mini toch wel wat in de weg heeft gezeten. Rond de andere kant willen lagere verkoopcijfers dan de andere varianten, niet zeggen dat het op zichzelf geen succes is.
Ik ben na +/- 10 jaar Android heel bewust overgestapt naar een iPhone mini, vooral vanwege het formaat en in mindere mate Google.

Ik moet eerlijk zeggen dat sommige Samsung flagships me een stuk beter bevielen en OneUI is vies strak als je het met iOS vergelijkt.
iOS is lang niet meer het meest 'pixel perfect' UI imho Ik ben een iPhone user sinds de 3G en had vorig jaar voor het eerst in al die tijd even een galaxy gebruikt voor een aantal dagen ik en was verrast hoe goed Android werkt en er uitziet nu. Ik heb natuurlijk niet alle functies kunnen uitproberen in zo'n korte tijd, maar wat ik tegenkwam was zeer positief.
Die iPhone mini was gewoon ongelofelijk slecht getimed. Maar een paar maanden eerder kwam namelijk de relatief compacte en vrij goedkope SE2 uit, dus had iedereen net een nieuwe andere kleine iPhone. Tja, dan ga je die niet meteen weer weg doen voor zo’n mini
Ik ben juist van een iPhone SE 2020 naar een iPhone 12 mini gegaan. Accu van de SE was voor mij te klein.
Persoonlijk had ik net van tevoren de iphone SE 2 gekocht. omdat ik een kleinere iphone wou. Dus de Mini variant zal voor velen een beetje mosterd na de maaltijd zijn geweest.
"Slechtst verkocht" en "niemand" in de context van smartphones waarvan miljoenen exemplaren verkocht worden, dat blijft toch een vreemde gedachte. Moet alles dat op de markt voor iedereen bedoeld zijn? Ik snap best dat bedrijven graag winst willen maximaliseren, is het ontwerpen van een compact versie naast de normale varianten dan echt zo duur dat dat een zo'n slecht rendement geeft? Dat kan ik me ook niet voorstellen. Jaren geleden las ik hier dat Samsung in dat jaar 200(!) nieuwe modellen op de markt wilde brengen - dat zullen waarschijnlijk variaties op een beperktere set hoofdvarianten zijn geweest, maar toch.
https://wccftech.com/ipho...-selling-phones-2020/amp/

De SE +24mln en de mini +14mln
De kleintjes van oa Apple zijn dus terdege wel in trek.
Waar ik werk en ook in bedrijven om me heen zie ik steeds vaker de SE terugkomen. Goed toestel, je krijgt updates voor langere tijd, zowel makkelijk te repareren als te vervangen zonder met verzekeringen te gaan rommelen en scheelt een slok op de borrel, je kunt immers sneller doorwerken, en ook prima als hotspot te gebruiken voor je tablet/laptop wat ook verantwoorder werken is.

Dat zie ik niet snel gebeuren met “high-end” toestellen die +1000€ kosten.
Wat ik me dan altijd afvraag bij de Mini is het volgende: verwachte Apple dat er een extreem grote markt voor deze toestellen is? Ik gok het niet echt, wat ik hoor uit America (waar het voornamelijk veel word gekocht) is dat het daar niet groot genoeg kan. Hier hoor je inderdaad veel "ik wil een kleiner model". Of heeft Apple de mini geïntroduceerd om te mensen die een kleinere telefoon fijn vinden (waar ik onder val) te kunnen bedienen maar tegelijk er een model tussen te schuiven waardoor ze alle overige modellen gelijk iets duurder kunnen maken.

Ik denk dat het antwoord ergens er tussen ligt in :) Dus dan maakt het in principe niet uit dat het slechte verkopende toestel is, omdat het zijn doel al behaald.
Een flink deel van diegenen die een kleine iPhone wilde hebben zaten te wachten op een nieuwe SE, handzaam klein en liefst iets goedkoper. Apple kwam met een SE2 dat net iets groter was dan de SE én de kleine maar duurdere mini.

Beide modellen waren het net niet maar vochten wel om dezelfde gebruikers. Logisch dat de mini dan een flop werd. Als Apple de mini als SE2 hadden uitgebracht met een iets lagere prijs was het een geheid succes geweest.
Ik ben na overlijden van m’n Xperia xz2 compact net overgestapt op een iPhone 13 mini. Had nog nooit een iPhone gehad en ben geschokt hoe slecht je kan overstappen van Android naar iPhone, qua whatsapp, Signal en dergelijke. Alleen programma’s van derden kunnen dat migreren en bij mij lukt het gewoon niet…
Ik zoek nog altijd naar een telefoon van 5.5 tot 6 inch. vind mijn s10 net een tikje te groot, overigens denk ik dat je er weinig tot niks over hoort omdat er gewoon weg geen keus is, iedereen wil toch uiteindelijk een nieuwe telefoon en dan gaat de keus naar een van de grotere wat geen verrassing is.

de pixel 5 is de enige die hedendaags is en compact maar nergens te krijgen behalve bij belsimpel voor ruim 900 euro.
Pixel 4a kan je ook nog overwegen, heerlijk toestelletje (wel een tip, niet updaten naar android 12)
Heb er inderdaad naar gekeken maar als ik een nieuwe telefoon koop dan ga ik liever voor een nieuw model met lange support voor updates. Neemt niet weg dat de pixel telefoons over het algemeen erg goed scoren.

Had gehoopt dat de pixel 5a uit zou komen hier maar helaas.
Wat is het probleem met Android 12?
De handige opties die weer is anders moesten, dropdown met 6 opties weg(nu 4 grote knoppen), dropdown maakt de rest van het scherm zwart, klik op klok om wekker/timer te openen weg. etc

Voelde voor mij een beetje Windows, veranderen om het veranderen en niet persee beter.
Klopt volgens mij niet helemaal. Als het echt rendabel was geweest en gewild dan had bijvoorbeeld de Sony Compact lijn een langer leven zijn beschoren en toch ook veel meer verkocht?

Ik begrijp dat er mensen zijn die een kleiner toestel (waarbij schermgrootte niet altijd de juiste indicator is) willen maar volgens mij zijn er toestellen geweest in het verleden die het niet hebben gered.

Misschien is de trend met een flip phone de redding voor mensen die een kleiner toestel willen wanneer ze hem niet gebruiken.
Sony liep altijd erg achter met het design. Het scherm formaat was misschien wel klein, maar de bezels dan weer groot. Mensen willen ook mee met de tijd. Ik heb vaak een Sony overwogen vanwege het kleine formaat maar door andere afwegingen toch nooit genomen. Soms was het het design, dan was het prijs / specs.
Meestal zijn / waren de kleinere telefoons minder qua specificaties waar de Sonys gelijk waren aan het 'stanaard' model. Dus volgens mij een goede 1:1 vergelijking.

Ik zal straks eens zoeken voor cijfers uit nieuwsgierigheid.
Zoals ik het me herinner waren de sony's inderdaad standaard (mid-high) maar dan voor een flagship prijs.
Zo bijzonder is de telefoon inderdaad ook weer niet, dit is een tikfout. Ik heb het aangepast in de tekst.
In Japan heeft met over het algemeen wel kleine handen, waarschijnlijk dat daar wel wat markt voor is. Maar de markt is daar echt wel killing.
Ik schrok even van de prijs dus ik zocht even het gemiddelde salaris op van de Japanner. Deze ligt 10% lager dan van de Nederlander. Dus je mag van de 800 euro eigenlijk 880 euro maken naar Nederlandse maatstaven. En daarvoor krijg je een tegenwoordig matige Snapdragon 765 en een kleine batterij. Ik staar met een stomme blik naar het scherm terwijl ik die prijs probeer te verklaren.
Prijzen vergelijken met hier gaat niet op. Mensen geven er minder geld uit aan woning en vervoer dan hier. In Japan is men meer geneigd geld uit te geven voor een goed product of eten. Zelfs voor zoiets onbenulligs als een nietmachine is de dominante marktpartij een Japans A merk ipv de naamloze blokker of Staples/Lyreco rommel die je in NL tegenkomt.
Ben even verder op onderzoek gegaan naar aanleiding van je reactie. Op de Japanse website van Apple kost een iPhone 13 Pro Max 128 GB 134,800円(税込)yen oftewel 1.037,57 Euro volgens huidige koersen. Dat valt niet te rijmen met de telefoon in dit artikel.

https://www.apple.com/jp/...3%83%96%E3%83%AB%E3%83%BC
Bet gat tussen arm en rijk is er vrij hoog. En er zijn in de grotere steden dus mega veel rijken welke wel iets exclusiefs willen. Daarna is het gewoon de wisselkoers natuurlijk ook.
Ik vermoed dat Balmuda het Apple onder de magnetrons en keukenapparaten is. Zo hebben ze een toaster voor $300 uitgebracht en zetten ze zo te zien veel in op innovatie en design.

https://youtube.com/watch?v=4-nNEUBCvds

De conclusie veel poespas maar met zo goed als hetzelfde resultaat als een veel goedkoper exemplaar. Al staat zo'n "design-toaster" wel beter op de keukentafel.

[Reactie gewijzigd door sampoo op 17 november 2021 04:13]

Kleine accu, oké, maar die 765 is daarentegen wel heel zuinig. En een 4.9"-scherm is ook geen slurper. Plus het is een designmerk. Al met al valt de prijs dan nog behoorlijk mee.
Kleine telefoon is fijn, maar dit is wel een ontwerp uit de android 3.x tijd...
haha nog ouder,vond hem een beetje op htc touch lijken.
Meer nexus S dacht ik.
😁 lijkt er inderdaad ook veel op.
Haha, ik dacht ff dat ik naar een render van een telefoon uit 2009 ofzo zat te kijken :D
Ik dacht zelf aan de HTC Dream of de HTC Magic of zo.
https://pbs.twimg.com/med...gynR?format=jpg&name=orig

Het is zeker anders vergeleken met de vierkanten die je vandaag de dag ziet. Qua ronding doet het me nog het meest denken aan een LG G3.

[Reactie gewijzigd door bcome op 17 november 2021 09:29]

Ik krijg hele grote HTC Desire / Nexus s vibes van de kromming/kin van deze telefoon.
Eerder een iets modernere versie van de HP Pre 3.
Ik zie een niche publiek in Japan dit nog wel kopen. Designermerk, exclusief, made in Japan. De hoge prijs hangt vooral samen met de naam.

Overigens heb ik een Balmuda toasteroven kunnen gebruiken in Japan, en het is een fantastisch ding, maar tegelijk ook de belachelijk duurste toaster die je in je leven wilt ;p
Oh, Balmuda is een premium merk? Niet zoiets als Moulinex?
Je kan het merk met iets zoals Bang & Olufsen vergelijken. Het gaat dus eerder om 'design' met een specifieke filosofie en uitstraling. Zie ook de uitleg van EmbarrassedBit hier EmbarrassedBit in 'nieuws: Japanse fabrikant van keukenapparatuur kondigt eer...

Balmuda is begonnen in 2003 met design gadgets zoals een fancy macbook stand en is tijdens de 2010's uitgebreid naar o.a. keukenappliances. De welbekende toaster van ruim 250 euro heeft bvb. destijds veel ophef gemaakt o.a. omdat het product puur op mond-op-mond reclame vaak backorders had van meer dan drie maanden.

Die toaster is overigens echt een sterk product - nog nooit zo'n perfecte toast gehad :+ Maar zoalas ik al zei, je betaalt vooral voor het design en de naam.


Maar dus, de telefoon moet niet bekeken worden als iets wat moet concurreren met de prijs/specs van flagship telefoons, maar als 'designer' item voor mensen die iets unieks willen hebben.

[Reactie gewijzigd door JackAvery op 17 november 2021 08:25]

Maar toch zijn de specs niet slecht. Bij B&O krijg je iets slechtere specs voor een behoorlijke meerprijs t.o.v. de concurrentie dan bij deze Balmuda-smartphone, die nog best goede specs heeft en niet gigantisch duur is.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 17 november 2021 10:15]

Sure de specs zijn geen ramp, maar mijn argument is dat de balans prijs/specs niet belangrijk is voor Balmuda hier. Het is in de eerste plaats een designeritem.

De telefoon (104.800 Yen) kost meer dan een iPhone 13 (128GB: 98.800 Yen).
Ruimte zat in de bezels, maar toch kiezen voor een gat in het scherm voor de camera.
Het is blijkbaar raar tegenwoordig om gewoon een 16:9, rechthoekig scherm te willen. Die afgeronde hoeken zijn al meh, maar zo'n gat is gewoon irritant.
Door de afgeronde hoeken ligt 'ie wel fijn in de hand. Mijn HP Pre 3 met afgeronde hoeken is het beste smartphone-ontwerp wat ik ooit heb gehad -hij lag als gegoten in mijn hand- en deze telefoon lijkt daar wel wat op.
Dat geloof ik best, en een compact ontwerp kan ik zeker waarderen, maar het scherm kan dan nog steeds rechthoekig zijn.
Heeft weinig met compact te maken. Heb je mijn reactie wel goed gelezen?
Ziet de render.. leuk budget-modelletje

owh wacht.. ongeveer 800 euro 8)7
Ondanks het kleine formaat, doet het me toch denken aan een koelkast (;
Heb je zulke bezels en nog steeds een punch-hole camera
En de vingerafdruksensor aan de achterkant, slechts 1 camera (aan de achterkant), 13.7mm dik, weinig andere sensors en niet waterdicht. Wellicht dat er een markt voor is...
Oh mooi formaat.. Maar dan de prijs, Ja laat maar weer. (en voor dat geld mag er wel een wat beter proccesor in)
Hangt er vanaf hoe ze de prijs conversie gedaan hebben.

In japan is consumenten elektronica stervens duur. Wie denk op vakantie goedkoop een camera te kunnen kopen omdat de bekende japanse merken in japan zelf wel goedkoop zullen zijn komt bedrogen uit.

Zelf aan de lijve ondervonden. Had voorafgaan in NL een camera gekocht en was benieuwd hoe goedkoop hij wel niet in JP was. Kijk ik daar in de winkel is de prijs iets van x 1,5 van de NL prijs.

Dus als die 800 euro een rechtstreekse conversie is van de japanse winkelprijs dan is dat een beetje een scheef vergelijk. En zou je misschien over iets van 600 euro voor europa praten.

Daarnaast maken veel fabrikanten elektronica die uitsluitend voor de japanse markt bedoeld is. Zoals touch screen gecombineerd met flip phones hybride modellen. En dat maakt sommige producten ook extra duur.

Ook al ziet deze er niet bijzonder uit. Er zullen wel een aantal japanners zijn die nu zitten "shut up and take my money" omdat het een nice markt voorziet die wij hier niet hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee