Streacom introduceert nieuwe versies van inklapbare BC1-benchtables

Streacom brengt nieuwe versies van zijn inklapbare BC1-benchtables uit. De nieuwe BC1 V2 en BC1 Mini V2 krijgen onder andere een nieuw ontwerp met verbeterde stabiliteit en een optionele verticale oriëntatie. De twee benchtables komen begin 2022 uit.

De BC1 V2-benchtables krijgen volgens Streacom een inklapbaar ontwerp, net als hun voorgangers. Daaraan wordt onder meer een 'displaymodus' toegevoegd, waarmee gebruikers de benchtables verticaal kunnen oriënteren om de geïnstalleerde hardware te tonen. De voorgaande versies konden alleen horizontaal gepositioneerd worden. De fabrikant meldt daarbij dat het gemakkelijker moet zijn om de benchtables te assembleren en uit elkaar te halen. De reguliere V2 ondersteunt wederom ATX-moederborden en kleiner. De Mini V2 ondersteunt alleen mini-ITX-moederborden.

De standoffs voor moederborden en PCI-kaarten worden daarnaast niet langer bevestigd in schroefdraden die direct in de aluminium behuizing zitten geboord. In plaats daarvan zitten er metalen inserts in de benchtables geïntegreerd, waarin de standoffs geschroefd kunnen worden. Deze inserts moeten meer slijtagebestendig zijn.

De nieuwe BC1 V2-modellen krijgen twee 12mm-gaten waarin een aan-uitknop en een resetknop geplaatst kunnen worden. Een extra uitsnede in de V2-benchtables moet functioneren als handvat. De BC1 V2 ondersteunt ook SFX-voedingen; bij de V1-modellen ondersteunde alleen de Mini-variant dergelijke voedingen. Verder meldt de fabrikant dat de verpakking minder beschermend EVA-schuim bevat en zijn de primaire verpakkingsmaterialen gerecycled. Daarmee zou de verpakking minder schadelijk zijn voor het milieu.

Streacom meldt dat de reguliere BC1 V2 medio januari 2022 beschikbaar moet zijn bij de eerste retailers, tegen een adviesprijs van 159 euro. De Mini-variant volgt begin maart en krijgt een adviesprijs van 129 euro.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

03-11-2021 • 17:42

22 Linkedin

Reacties (22)

22
22
12
0
0
10
Wijzig sortering
WTF zijn benchtables? Ik dacht dat ik redelijk wat van hardware wist...
Zo te zien is het een plaat waarop en -onder je de componenten van je computer monteert. Ik ken het concept ook niet. Ziet er in het begin waarschijnlijk wel cool uit, maar zou bij mij een sta-in-de-weg worden.
Geef toch de voorkeur aan een kast.
Lijkt me dat de alu plaat een oplossing is waar ze daarna het milieu als probleem voor gevonden hebben. Voor een paar tientjes heb je een kast waar minder metaal in verwerkt zit...
Ook wel een open bench genoemd. Dit is puur voor tijdelijk gebruik, testen, benchen etc. Niet om als 'behuizing' te gebruiken. Je ziet ze bijv. bij Linus vaak worden gebruikt.
Ah, dank voor de verduidelijking! Nooit mee te maken gehad, vandaar...
Ook voor overklokkers, die willen overal gelijk bij kunnen
Dank je. Nu ik het weet zal ik ze misschien eerder herkennen.
Voornamelijk om hardware te testen, je kan makkelijk overal bij
Verder meldt de fabrikant dat de verpakking minder beschermend EVA-schuim bevat en zijn de primaire verpakkingsmaterialen gerecycled. Daarmee zou de verpakking minder schadelijk zijn voor het milieu.
als ze met het milieu inzitten dan zie ik nog wel een hoop metaal dat overbodig is, want buiten de standoffs heb je het frame enkel nodig voor stevigheid
Of je het aluminium nu direct uitfreest en recycled of het geheel aan het eind van de gebruiksduur recycled maakt eigenlijk niet uit. In beide gevallen is er evenveel materiaal nodig om het frame te maken.
Als je echt milieu vriendelijk wilt zijn, had men het frame van afbreekbaar kunststof (pla of celluose) of bamboe kunnen maken.

Voor de puristen: Het meeste pla is alleen via een industriële methode te composteren. In de natuur duurt composteert het wel, maar duurt dat minimaal 7 jaar. De meeste soorten zelfs meer dan 20 jaar. PLA is overigens heel goed bruikbaar voor de productie van nieuw pla. Dit recyclen kost ongeveer 1/2 % van de energie die nodig is voor het recyclen van aluminium.
Al het aluminium dat 'vastzit' in producten kan natuurlijk niet ingezet worden, dus moet er nieuw worden gewonnen tot het eind vd levensduur vd bench. Terwijl al het alu wat niet wordt verwerkt wellicht wel 100x een blikje kan zijn geweest tegen de tijd dat deze bench wordt gerecycled. Puur theoretisch klopt het wat je zegt, in de praktijk echter niet.
Klopt, ik ging even uit van de ideale situatie.
Dit soort grote brokken wordt in meer dan 90% van de gevallen wel uit de afvalstromen gevist, al is het omdat metalen een behoorlijke waarde hebben. Je verlies dan nog altijd wat, maar heel ver zit je niet bij de ideale situatie vandaan.
Maar de afvalstroom staat hier los van, dat is een stap verder en veranderd niet als een product minder metaal bevat. Het gaat er om dat er minder grondstof minder lang vastzit in het product (vóór het in de afvalstroom komt).
Hoe minder grondstoffen je gebruikt, hoe minder er gerecycled moeten worden. Bovendien is het veel efficiënter om ze te recycleren tijdens het productieproces dan op het einde van de levenscyclus van het product.

Het plaataluminium wordt waarschijnlijk van de smeltfabriek rechtstreeks aan de stansfabriek geleverd, waardoor je hetzelfde transport kan terugsturen met makkelijk 30% (adhv wat ik hier zie) van het gewicht zonder extra tussenpersonen en een korte rit ipv eerst de halve wereld rond te worden gestuurd.
Het recyclen van aluminium zelf kost zeer veel energie. Hoewel het voorkomen van onnodig transport uiteraard het best is, is dat in dit geval niet meer dan den druppel op de gloeiende plaat. Uit het onnodig vervoeren van lucht in veel te grote verpakkingen kan vele malen meer winst gehaald worden.
zeer veel ja, maar (in deze vorm zeker) veel minder dan het equivalent van volledig nieuwe productie
Je hebt helemaal gelijk.
We hebben het voor onze PLA-verkeersborden eens uit laten rekenen.
Tov een gelijke plaat van gelijke grootte kost het recyclen van aluminium ruim 1000 keer zo veel energie als een nieuwe PLA plaat. Een plaat van nieuw aluminium kost 12 000 keer zoveel energie. Als wij PLA recyclen besparen we ongeveer 20% energie.
Onze platen zijn 3 mm dik, de aluminium 0,75 mm. De PLA-platen zijn bijna dubbel zo zwaar. De aluminium platen worden voorzien van kunststof bescherm folie (2-zijdig). Onze platen hebben geen beschermfolie nodig. Als je naar het vervoer kijkt zal aluminium wel winnen, want er gaan ongeveer twee keer zoveel aluminium platen in de vrachtwagen.
We hebben ook een tijdje bamboe platen gemaakt, maar voor voldoende sterkte moesten die zo'n 3 cm dik zijn. Het koken en persen koste meer energie dan het maken van PLA en je hebt ook nog eens 10 keer zo veel vrachtwagens nodig voor het vervoer van het eindproduct. Bovendien moet bamboe van ver geïmporteerd worden.

Met deze verschillen kan je misschien begrijpen dat ik aluminium niet zo'n "groen" materiaal vind. Zelfs recycling is enorm energie verslindend. Voor veel zaken waar nu nog aluminium of staal voor gebruikt wordt zijn eigenlijk prima milieu vriendelijke alternatieven beschikbaar.

Er is best veel belangstelling voor ons PLA (zelfs uit de computerwereld), maar voorlopig kunnen we niet veel meer laten produceren dan voor ons eigen gebruik.
PLA wordt echter niet gerecycled als je het in Nederland bij het PMD gooit toch? Ik heb hier ooit wat over gehoord en ben eigenlijk wel heel benieuwd waar ik als milieubewust 3D printer mijn printafval, restjes en mislukkelingen moet deponeren!

Het liefst maakte ik er natuurlijk gewoon zelf nieuw filament van, maar dat is nog een beetje prijzig :)
Als je PLA fijn maalt (< 2 à 3 mm) kan het zelfs bij het GFT.
Als je het bij het PDM gooit beland het meestal in de verbrandingsoven. Dat is op zich ook geen probleem, want er komen geen schadelijke stoffen bij vrij. Uit PDM wordt eigenlijk alleen blik en plastic flesjes (PET) goed gerecycled. De rest gaat als schone brandstof de verbrandingsoven in, of wordt verkocht om er bijvoorbeeld pellets van te maken en verdwijnt daarna alsnog in de kachel of als biobrandstof in de energie centrale.

Wij maken plaatmateriaal van PLA voor verkeersborden. Als die vervangen moeten worden gaan die deels opnieuw in het productie proces, deels laten we ze composteren. Wij verliezen wel een paar procent door kapot geslagen en geschoten borden. De stukken die we nog kunnen vinden nemen we netjes mee. De rest blijft in de berm achter. Daar zal ons PLA geen problemen opleveren. Het vormt beslist geen micro plastics (dat doet geen enkel PLA) en zelfs de grote stukken zijn na 7 jaar volledig verdwenen. In wegbermen is één keer maaien voldoende om de brokken zo klein te maken dat die binnen twee jaar verdwenen zijn. Mocht een beest stukjes van ons pla binnen krijgen, dan lost het in de maag wel op.
Desgewenst kunnen we zelfs PLA (laten) maken dat in drie jaar composteert.
Het blijft toch een hele mooie bench table! :Y)

Enkele maanden geleden wilde ik er een aanschaffen, maar na wat beter te hebben gekeken naar de alternatieven en wat vergelijkwerk ben ik toch voor de DimasTech Test Table Mini V2 gegaan.

Wel iets minder mooi, maar voor mij doen wat praktischer :)
Voor mij ook na struinen en ook naar de Dimas bench gekeken te hebben, toch wat te groot en ik gebruik geen WC, toch voor iets compacter gegaan na mijn eerste miskoop qua bench, als case leuk pricewatch: Aerocool Strike-X Air
Deze heb ik nu staan voor het testen van de hardware pricewatch: Cooler Master Test Bench
Kan echt aan mij liggen, maar de eerste generatie van deze BC1's beweerde te ondersteunen dat er een voeding aan bevestigd kon worden zonder extra mounting-hardware te hoeven gebruiken - maar dit heb ik toch telkens niet voor elkaar gekregen met de voedingen waarmee ik het een poging heb gegeven.

Als ze dat voor deze nieuwe versie wel netjes voor elkaar hebben gekregen zou dat ergens de aanschaf wel interessanter maken.
Zo niet, voldoet de kartonnen doos van het moederbord vrijwel altijd prima.
Deze benches zijn initieel ontwikkeld voor overklokkers door overklokkers om op events een degelijke setup te kunnen opstellen. Dit verklaart ook de materiaalkeuze omdat de bench table extreme koude temperaturen moet aankunnen zonder te vervormen en destijds ook Multi Gpu setups moest toelaten. Eens het event voorbij alles terug vast schroeven en de benchplank in je baggage te kunnen steken zonder dat ie dus teveel plaats inneemt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee