Apple vervangt kapotte installer van iTunes voor Windows

Een update van iTunes voor Windows maakte dat veel gebruikers die Windows in een andere taal dan Engels draaiden, de app niet langer konden openen. Apple heeft een nieuwe versie via de Microsoft Store en de eigen site vrijgegeven waarbij het probleem niet meer speelt.

Meerdere gebruikers merkten woensdag op het discussieplatform van Apple op dat ze iTunes voor Windows niet meer konden starten na een update. Ze kregen daarbij de melding '"iTunes cannot run because some of its required files are missing. Please reinstall itunes." De bug deed zich voor na een update naar iTunes version 12.12.06 en speelde zowel bij de versie die via de Microsoft Store werd gedistribueerd als via het losse .exe-bestand. De update verscheen tegelijk met de release van iOS 15.

Hoewel Apple het probleem niet bevestigde, ontdekten gebruikers al snel dat het probleem te omzeilen was door de taalinstellingen van Windows op Engels te zetten. Wie zijn taalinstelling op Spaans, Duits, Italiaans, Koreaans, Frans, Japans of Chinees had staan, kon de app niet openen en waarschijnlijk gold dit voor meer talen.

Apple heeft inmiddels de aangeboden versie op zijn eigen site en in de Microsoft Store vervangen door versie 12.11.4.15, waarbij het probleem niet zou spelen, constateert Neowin.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-09-2021 • 16:58

66 Linkedin

Reacties (66)

Wijzig sortering
Ik gebruik een I-pod voor mijn vader maar wat een omslachtig gedoe om ergens muziek op te zetten.

En net toen ik alles wilde overzetten liep hij vast.
Ik kan niks de-installeren en ook niks opnieuw installeren.

Jammer dat Apple hier mee 10 jaar achterloopt.
Lopen zij 10 jaar achter of loop jíj 10 jaar achter? iTunes is namelijk niet meer zo belangrijk gezien Apple Music de opvolger is.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 22 september 2021 17:55]

Ik denk dat Kimbo72 bedoeld dat het bedroevend is te zien dat er additionele software nodig is om gegevens tussen een computer en een Apple mediaspeler, tablet of smartphone uit te wisselen.
Klopt zeer omslachtig.
Maar wat TheVivaldi dan bedoelt is: er is helemaal geen behoefte meer om gegevens over te zetten. Je logt in op je account en alles is beschikbaar. De gedachte om gegevens over te willen zetten is ouderwets.
Dan begrijp je @Kimbo72 zijn 'probleem' niet. Apple gebruikt al sinds het bestaan van de iPod voor het synchronisatie principe (je lokale bibliotheek ordenen en deze syncen met je device), terwijl veel mensen van het sleur en pleur principe zijn.
Maar nu is dat vervangen door streaming. En doe je überhaupt niks meer overzetten. Dat is wat TheVivaldi oppert. Daarom is het eigenlijke probleem van Kimbo72 dat hij zelf achter loopt, niet dat Apple achter loopt.
Ja maar mijn vader heeft nog een ipod en geen mogelijkheid tot streaming.
Hij luistert zijn muziek via de ipod en is dement dus kan niks anders dan dit.
Waarom zou je achterlopen met eigen data te willen overzetten?

Als een oude iPod nog werkt, waarom zou je hem in een kastlade gooien en een nieuw apparaat kopen?

Ik koop zelfs nog CD's die ik rip...

Wat een bullshit om iemand ouderwets te noemen omdat hij niet holder de bolder werkende technologie vervangt door iets nieuws.
Je kan het ook prima gebruiken, maar je loopt wel achter. Ik draai nog platen en cd’s, super leuk. Juist omdat het ouderwets is. Ik zeg nergens dat je dat niet moet doen. Juist leuk retro dingen. Retro gamen ook super leuk, ik heb een Sega Megadrive vast aangesloten staan in de woonkamer en een snes in de studeerkamer. Maar het blijft ouderwets. Ik ga niet zeggen dat Nintendo achterloopt omdat mijn Snes nog cartridges gebruikt en Nintendo er nog steeds geen harddisk voor gemaakt heeft.
Lopen zij 10 jaar achter of loop jíj 10 jaar achter? iTunes is namelijk niet meer zo belangrijk gezien Apple Music de opvolger is.
Op macOS, ja. Op Windows heet het nog steeds iTunes.
Op Windows gebruik je iTunes om naar Apple Music te luisteren tegenwoordig. Op je telefoon gebruik je ook Apple Music. En is er dus geen behoefte meer om muziek van je computer naar je telefoon over te zetten met iTunes. Het kan nog steeds, maar is niet meer de moderne manier om naar muziek te luisteren.
Je hebt helemaal gelijk, hoor. Ik dacht meer dat @TheVivaldi bedoelde dat de Music-app de opvolger was van iTunes (dat is het op macOS maar dus niet op Windows, dat probeerde ik te zeggen). Maar als ik het nu teruglees denk ik dat hij eerder bedoelde wat jij ook zegt; muziek transferren naar iPhones is niet meer zo relevant vanwege streamingdiensten zoals Apple Music. Is ook zo.
Je kunt tegenwoordig ook eenvoudig de webversie gebruiken: https://music.apple.com/us/browse
De iTunes app werkt qua navigatie iets beter, maar die webversie is ook vrij goed en gebruik ik regelmatig.
Apple, want volgens mij is dat de enige optie op Windows.

Als Apple music de opvolger is moeten ze die dan ook releasen.

En sowieso, volgens mij kan iedere MP3 speler files gewoon via een file explorer overzetten. Behalve die van Apple.
Juist en dat is raar.
Waarom een account aanmaken synchroniseren en hopen dat het goed gaat.
Op me Android telefoon is het zo gepiept.
Voor Android is er ook gewoon een Apple Music app. Je hoeft niks meer te synchroniseren.
Muziek op een P.C. is veel makkelijker.
Zeker als dit 500 GB is en je niet over internet beschikt.
Ik gebruik trouwens zelf niks van Apple.
Te gesloten systeem.
Hoezo is dat makkelijker dan streamen? Een kwetsbare collectie die je veel tijd en moeite kost om steeds tussen apparaten uit te wisselen, goed te doorzoeken etc? Terwijl je met een streaming dienst gewoon inlogt en direct over alle beschikbare muziek beschikt, veel meer dan die 500gb. Zonder zorgen over backups, zonder iets over te zetten. Gewoon zorgen dat je internet hebt, het is 2021.
Er ontstaat steeds minder ruimte voor mensen die bijzondere opnames willen afspelen. De enige optie straks, is je conformeren aan de massa, die richting gaat het nu op. Ik vind dat helemaal niks.
Dat denk ik juist niet. Het is veel makkelijker om iets op een streaming dienst te publiceren dan vroeger op een plaat of een cd. De investering is vele malen kleiner. En voor de echte kleine artiest zijn er opties als SoundCloud en YouTube.

Ik denk juist dat de wereld al heel erg veranderd is in die zin. Waar vroeger iedereen keek naar de top 40 en top 50, is muziek keuze nu veel meer een individuele keuze geworden. Het is met streaming diensten ook veel makkelijker om nieuwe muziek te ontdekken. Vroeger stond je uren in een platenzaak met een koptelefoon op plaatjes te wisselen, was een heel gedoe. Grotendeels was je ook afhankelijk van de smaak en kennis en het inschattingsvermogen van de eigenaar van de platenzaak. Nu kan AI je door en door kennen en suggesties doen op basis van miljoenen andere gebruikers. En je klikt veel makkelijker even iets door.
Je hebt helemaal gelijk, maar we verschillen hier toch van mening.

Neem bijvoorbeeld jouw voorbeeld van het in de winkel beluisteren van een album om te beslissen of je het wil kopen. Ik kijk tegen jouw antwoord anders aan, want juist omdat er minder aanbod was en het vooraf beluisteren meer gedoe was, was ik altijd wel helemaal happy met het bereiken van het doel: met een leuk album de winkel uitlopen ingepakt en wel. Je had er immers voor 'gewerkt', het kostte meer inspanning. Dat de weg naar het bereiken van hetzelfde doel tegenwoordig op punten is geoptimaliseerd wil niet zeggen dat ook de ervaring verbeterd is.

Ik denk dat zowel het kunnen aanhouden van een collectie EN streaming goed zijn, kan ieder het doen zo 'i het wil. Kan iedereen voor zichzelf bepalen of de nadelen van de ene, opwegen tegen de voordelen van de ander. De een kan een paar dagen uitkijken naar de gang naar de schaars geworden platenzaak om daar op z'n dooie gemak rommelend in een bak op zoek te zijn naar muziek en een ander is happy met alle muziek 24/7 altijd en overal snel onder z'n duim te hebben, nou mooi toch? De een wil zorgen voor muziek, de ander wil er juist geen zorg om hebben. Het zou me echt tegen gaan staan als ik de muziek zou moeten streamen omdat de alternatieven weg geoptimaliseerd zouden zijn. Ik bedoel, misschien heeft iedereen over 100 jaar exact dezelfde autonoom rijdende auto voor de deur staan, want ja, dat is echt sneller, gemakkelijker en veiliger dan het autoverkeer nu. Helemaal waar, maar het straatbeeld zou me niet trekken. Ik wil kunnen genieten van het geluid van een onverwacht langsrijdende V8 (bijvoorbeeld).
Itunes is het programma dat alles beheert, Apple Music is toch een apart (en te betalen) muziek dienst.
Die helpt je niet om een backup te nemen, updates te doen, of files over te zetten.
Zelfs met een recente iPad/iPhone is het een klein drama om er muziek of dergelijke op te zetten onder Windows. In plaats van zoals de rest MTP te gebruiken, blijft Apple standvastig vasthouden aan het gedrocht dat iTunes is.
Sony was nog erger met zijn vreemde eigen walkman protocol. Apple houdt niet vast aan iTunes. Apple is over naar streaming met Apple Music. iTunes is iets dat vanuit het verleden nog ondersteunt moet worden.
Met mijn huidige iPhone is het eigenlijk vrij simpel, simpelweg inpluggen aan pc of laptop, even toestemming geven, in iTunes aanzetten dat ik bestanden wil uitwisselen en ik kan zo muziek vanuit mijn map naar mijn iPhone slepen.
Gebruik het dus alleen nooit, gezien dat ik gewoon streaming services en youtube gebruik.
Snap het punt niet helemaal wat er nou zo moeilijk aan is.
Heb last van de melding terwijl mijn systeem in het Engels staat.
Gistermiddag de update uitgevoerd naar 12.12.0.6
Als ik iTunes download van de website van Apple en de installatie laat uitvoeren, komt er een melding dat er op mijn systeem al een nieuwere versie staat dan wat er gedownload is.

[Reactie gewijzigd door Yisc op 22 september 2021 21:55]

Bij mij ook en er is geen de installeren te vinden op mijn W10 laptop.
Ook kreeg ik een melding om I-tunes te moeten betalen.
De versie van Windows moest perse US Engels zijn, op UK Engels klapte de software ook.
Wil iemand uberhaupt dit gedrocht op zn windows systeem met al die side trash? (services etc)
Je wordt ge-downmod maar ik ben het wel met je eens.
Ben eigenlijk wel nieuwsgierig: gebruiken mensen dit omdat ze dit willen of omdat ze geen andere keuze hebben?
Ik gebruik itunes vrijwillig. Nou ben ik ook niet echt op zoek geweest naar alternatieven en vind ik het wel prima. Dus wellicht dat er veel betere programma's zijn waar ik niet van af weet. Maar het programma stoort me ook totaal niet.

Dat het lastig is dat je het MOET hebben om data over te zetten is wel onhandig. Maar ik heb persoonlijk geen problemen met iTunes als muziekspeler.
Als DJ gebruik ik het als mediabibliotheek. Er zitten functies in om slimme afspeellijsten te maken, makkelijker om je tracks te voorzien van tags. Support voor Rekordbox waar ik de afspeellijsten importeer vanaf Itunes. Zover als ik begrepen heb is dit laatste op Windows al niet meer mogelijk met de nieuwe versies. Ik zit nog steeds op 12.9.

Moet wel zeggen dat Itunes echt ontzettend traag is met zoeken door duizenden muziekstukken. Ook het importeren van tracks is niet altijd snel.
Vroeger gebruikte ik het om bestanden op mijn iPhone/iPod te zetten of ervan af te halen. Dat doe ik tegenwoordig niet meer met een kabel. Ik gebruik het nu nog wel om mijn Apple Music library bij te werken, zolang ik daar nog bij zit.

Wat betreft de services, die heb ik volgens mij gewoon allemaal uitgeschakeld, zeker die bij het opstarten meestarten. Daarvan krijg je de eerste keer een zeurmelding, maar het werkt vervolgens gewoon prima zonder die services.

Op Windows is voor bepaalde taken inderdaad iTunes de enige mogelijkheid, en het is dus ook echt "moeten" en geen andere keuze hebben. Het is behoorlijk frustrerend in gebruik. Dat is niet iets van de laatste jaren, dat is altijd al zo.
Ik gebruik iTunes (op Win10) om mijn iPod (Classic 128Gb) via een draadje van nieuwe muziek te voorzien. Met lichte tegenzin, dat wel. iTunes is geen gebruikersvriendelijke software, mijns inziens. Vooral het feit dat Apple een eigen formaat hanteert, en alle muziek dus in eigen bibliotheken in dat formaat opslaat, staat me tegen. MP3 is verre van ideaal, maar het is wel de de facto standaard. Nu heb ik alle muziek dus in twee formaten. Daarbij is het verplaatsen van een hele muziekbibliotheek erg veel gedoe in iTunes.
Voor alle muziek op de pc gebruik ik VLC mediaplayer. Voor video ook VLC trouwens.
Ik heb zowat alle muziekspelers geprobeerd, maar blijf terugkeren naar iTunes omwille van de goeie dynamische playlists + (nadat je alle bloat verwijderd) overzichtelijke en mooie interface.

Ook vind ik het fijn werken omdat al mijn muziek + het .itl bestand op mijn NAS staan en ik dus op meerdere PC's diezelfde bib kan raadplegen (en deze mee geïndexeerd wordt door Plex)

Met iSyncr, dat ik ooit lang geleden heb gekocht, lukt de sync met mijn android ook best goed.

Het zou mooi zijn als het een beetje 2021-proof gemaakt zou worden... Een échte Windows 11 app in dezelfde stijl zou ideaal zijn. Ik vind het raar dat -naar mijn weten- geen enkele developer die draad heeft opgepikt :-)
Een moderne iTunes, puur muziek en met android sync.
De woorden “Apple” en “trash” hoor ik niet zo vaak in één zin voorbijkomen hier, in ieder geval niet als het software betreft. :P
Leef jij in Apple fanboy land? XD

Zolang als ik mij kan herinneren wordt iTunes uitgekotst door windows gebruikers. En ja ik kan het weten, in het WinAmp tijdperk (en geruime tijd daarna) was iTunes mijn mediaspeler. Ik vond het overzichtelijk en crashes en errors vielen toen der tijd mee.
Tot ik een paar maanden terug een iPhone even over moest zetten. Na 3 pogingen via iTunes die spontaan ineens bij 99% en uren overhalen in error schoten (zonder enige melding). (nog niet gehad over alle problemen daarvoor). Heb ik uiteindelijk maar een betaald voor een maandje iCloud uprade, het was mijn tijd niet meer waard. Weekend weg en veel frustratie. Itunes is echt een van slechte stuk software van grote maker wat ik in jaren ben tegengekomen.
Leef jij in Apple fanboy land? XD
Dan zou ik wel een rare Apple-fanboy zijn, want ik heb geen enkel apparaat of stuk software van ze in gebruik. :P

Ik baseerde me gewoon op Tweakers-reacties, waarin bijna nooit zó slecht wordt gesproken over een Apple-product, of in ieder geval niet over hun software.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 22 september 2021 19:03]

Hopelijk is met de berichten onder dit nieuwsbericht je opinie een stuk bijgesteld. Apple heeft nooit veel moeite gestoken in software op Windows. En trekken het langzaam door naar hun eigen platform, vreemd genoeg. Safari is namelijk de nieuwe Internet explorer als je mij (webdeveloper) vraagt en ik heb er meer gesproken die die mening delen. Waar geen enkele webkit gebaseerde browser het fout doet, weet safari zaken enorm te vernachelen (op OSX).

Beetje vreemd hoe je hier advocaat van duivel speelt zonder zelf enige ervaring ermee te hebben. Maar dat is natuurlijk volledig aan jou zelf. Maar tweede lijns ervaringen zijn vaak aangedikt en/of zonder context.
Ik heb de meeste apparaten van Apple en op die devices werkt het goed. Ik regel mijn Apple Music zaken echter op een vaste Windows computer want daar staat ook mijn lokale muziek archief. Het is echt om te huilen. iTunes offline gebruiken gaat opzich redelijk, maar zodra je die Store in ging was het altijd al een drama en het nieuwere Music deel is niets beter op Windows. Playlists opbouwen met nummers uit Apple Music gaat ook zeer stroef en duurt veel langer dan op iedere andere dienst omdat die playlists soms pas verversen als je erheen gaat en er dan dingen fout gaan. Geregeld stopt de online boel sowieso met laden en moet ik het programma zelfs wel eens herstarten.

Het is moeilijk om het uit te leggen, je moet het zelf hebben gezien, maar het is echt een ramp.
[...]Ik baseerde me gewoon op Tweakers-reacties, waarin bijna nooit zó slecht wordt gesproken over een Apple-product, of in ieder geval niet over hun software.
Het is dusdanig slecht geweest dat zelfs Apple het erkende. Niet publiekelijk uiteraard maar het is een publiek geheim dat Apple jarenlang aan MacOS geprust en uiteindelijk een extern bedrijf heeft ingehuurd om alles te herschrijven.
iTunes al eens gebruikt ?

De enige keer dat ik het nodig heb/had was toen ik een jailbreak ongedaan wilde maken.
Elke basisfunctie is er ondertussen wel uitgesloopt
iTunes - maar fatsoenlijk je muziek bibliotheek ermee onderhouden is er niet meer bij.
Je word naar de verschillende stores gepushed.

Tegenwoordig gebruik ik iMazing, als ik een keer een ringtone wil overzetten
Het gaat anders voor vrijwel alle door Apple geleverde windows software op.
Of dat een bewuste keuze is vraag je dan af....
Ken je safari voor Windows nog?
Als je Apple Music in plaats van Spotify hebt, zal je iTunes toch nodig hebben als je de webplayer niet wil/kan gebruiken.
en waarom zou je de webplayer niet kunnen/willen gebruiken, maar wel een stuk super zware software kunnen installeren dat nog eens tientallen extra services installeert op je systeem?
ik had het toevallig gisteren in gebruik genomen omdat ik Apple music wou proberen als alternatief voor Spotify. Maar ITunes is onoverzichtelijk en traag, dus heb het maar weer eraf gegooid. (er waren ook nog wat issues met de ios app maar dat is heel erg offtopic).
iTunes op Windows is gewoon niet meer ondersteund.
Als apple music gebruiker is iTunes de enige manier om te luisteren, en die support dus geen enkele van alle features die apple leuk maken zoals Atmos en lossless, ik mag al blij zijn dat ik kan downloaden en dat hij maar eens per uur crasht, maar een dark mode on mijn ogen te redden gaat hem waarschijnlijk nooit worden terwijl de app dat nu al een jaar heeft.

Aldus Apple mag ik waarschijnlijk blij zijn dat het überhaupt nog werkt.
Ik zou willen zeggen "gebruik de web-interface", maar die is al net zo brak geimplementeerd. Laatste keer dat ik het probeerde stopte muziek op willekeurige momenten. Soms leek de hele pagina gecrashed te zijn en werkten de controls ook niet meer, een refresh was dan de enige oplossing. :X
Wat dus apart vind, is dat ik altijd kijk tijdens een release van iOS of dat er ook een iTunes update beschikbaar is, maar dit niet het geval was (en is) voor mij. En toch draai ik versie 12.11.4.15.
Ook zegt Windows dat er geen nieuwe versie van iTunes stilletjes is geïnstalleerd.
Kan het gaan om een push-release die in werking treedt als je iTunes opstart, een soort OTA update voor het programma?
Volgens mij gaat het in dit geval om de installer, dus als je het op een nieuw systeem wilt gaan zetten. En niet als update voor iTunes zelf.

[Reactie gewijzigd door Astrochicken op 22 september 2021 17:24]

Of alleen getest door Amerikaanse medewerkers in Cupertino
ff klikken is geen testen
Of een tactiek om gebruikers naar de windows store te pushen. Maar dat is puur speculatie

[Reactie gewijzigd door Pullen op 22 september 2021 17:25]

uhm .. In het artikel staat dat ook de versie die via de MS Store werd verspreidt de bug bevatte.
Dan hebben ze wel een fout gemaakt door óók de Windows Store-versie van deze bug te voorzien.
Toevallig net in de store een iTunes willen installeren, maar kreeg app niet beschikbaar. In mijn bibliotheek stond die nog wel, die geïnstalleerd en blijkt 12.06 versie te zijn. Gelukkig staat mijn systeem in het Engels dus nergens last van. Zal morgen dan wel de 12.11 update krijgen gok ik zo.
In iOS 15 is de stem "Vlaams" niet meer in te stellen bij Siri als je op Nederlands (België) staat. De lijst met stemmen is leeg. Na wisselen van taal / factory reset krijg je enkel de Nederlandse stemmen. Siri praat wel nog Vlaams als het daarvoor al ingesteld was, maar eens je iets aangepast of een nieuwe telefoon instelt is het dus stuk...
Wel een grappig detail dat Apple het hier wel via de eigen site aanbied ipv enkel via de Microsoft store.

Ze zien zelf dus ook wel in dat het toch wel een handige toevoeging is als je applicaties via een externe partij kunt installeren.
Dat lijkt me wel, anders was het niet zo dat ik de App Store op mijn Macbook amper aanraak en alle installers van externe websites af kan halen.
Wat ik als ergernis nog mis aan ITunes is dat als je je muziek had gesynchroniseerd met je iPod / iPhone en een nieuw nummer had op je andere laptop of bij een vriend z’n computer, dat je niet dit nummer kon toevoegen. iTunes was dan altijd erg “behulpzaam” omdat hij jouw bestaande nummers niet in die bibliotheek zag om je hele muzieklijsten eraf te gooien en dan bleek je niet het nummer te hebben toegevoegd, maar dit bleek het enige nummer te zijn wat overbleef.
Ook als je pc waar alles op stond vast liep op je was bij een herinstallatie vergeten van deze database een backup te maken, dan kon je alles handmatig weer op gaan zoeken om die lijst te behouden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee