Tele2-klanten melden verbindingsproblemen na overstap op netwerk T-Mobile

Klanten van Tele2 melden dat zij sinds afgelopen weekend geen verbinding meer hebben met het mobiele netwerk. In een reactie laat Tele2 weten dat dit komt door de overstap naar het netwerk van T-Mobile. Sommige klanten moeten een nieuwe simkaart aanvragen.

Verschillende klanten op het forum van Tele2 klagen over netwerkproblemen nadat Tele2 overgestapt is naar het mobiele netwerk van T-Mobile. Zij zitten sinds afgelopen vrijdag zonder mobiel netwerk. Volgens Tele2 gaat het om een kleine groep klanten die niet op afstand gemigreerd kon worden.

In een reactie laat de woordvoerder van Tele2 en T-Mobile weten dat Tele2 begin dit jaar gestart is met het migreren van Tele2-klanten naar het netwerk en de IT-systemen van T-Mobile. De meeste klanten zouden hier niets van gemerkt hebben, maar volgens de provider kon 'een kleine groep klanten' niet op afstand worden gemigreerd. "Doordat zij voor lange tijd de telefoon uit hadden staan, langer dan zes weken, of omdat zij een zeer oude simkaart gebruiken", legt de woordvoerder uit.

Op het forum melden sommige gebruikers dat zij niet op de hoogte gebracht zijn van de migratie. Dat spreekt Tele2 tegen. "Alle klanten zijn van tevoren op de hoogte gebracht over de migratie, al kan het natuurlijk altijd zo zijn dat zo’n bericht niet goed aankomt. We vinden het vervelend om te horen dat sommige klanten toch verrast zijn door de migratie."

"Klanten met een oude simkaart hebben we vooraf bericht en gevraagd een nieuwe simkaart te gaan gebruiken. Het is goed mogelijk dat de klanten die zich nu op het forum melden tot deze laatste groep behoren." Op het forum roepen de Tele2-moderators klanten op alsnog een nieuwe simkaart aan te vragen. Vervolgens kan Tele2 die klanten migreren naar het netwerk van T-Mobile. Na migratie ontvangen zij een nieuwe simkaart. "Het is mogelijk dat tussen migratie en ontvangst en activatie van de nieuwe simkaart enkele dagen zit."

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

19-01-2021 • 10:04

116 Linkedin

Submitter: PhantomOne

Reacties (116)

Wijzig sortering
Even advocaat van de duivel hier, ik heb vroeger bij een mobiele provider gewerkt en meerdere migrates mee gemaakt (zowel aan de mobiele als de isp kant). Berichtgeving bij dit soort grote veranderingen waarbij potentieel een klant de diensten kwijt kan raken worden aangekondigd op alle mogelijke contact a nieren: brief/email/sms. Er was altijd een deel wat beweerde niets ontvangen te hebben en vaak was de informatie die bij ons bekend was verouderd, denk aan een e-mailadres van de isp die niet meer gebruikt werd of postadressen die verkeerd ingevuld staan. De provider kreeg de volle laag, maar die is niet helderziend ;).

Natuurlijk is er altijd een deel erbij wat gewoon technisch mis gaat maar dit kan vaak snel goed opgelost worden als het eenmaal bijv. bij de backoffice terecht komt.
Ik heb even in mijn archief gekeken en wat blijkt ik zit schijnbaar bij T-Mobile. De onderwerpen van de mails hebben mij niet uitgenodigd om deze te openen en zijn geen indicatie geweest van een migratie van Tele2 naar T-Mobile. De personen die de onderwerpen bedenken en degene die dit goedkeurt moet eens goed achter hun oren krabben om gewoon eens duidelijk te zijn i.p.v. fluffy omschrijvingen.
20042 NP 08/13 Tele2 ( 12K) Dit wil je weten over ons 4G-netwerk
20084 NP 08/17 Tele2 ( 11K) Het is bijna zover: je krijgt een beter netwerk
20099 NP 08/18 Tele2 ( 11K) Het overzetten op het nieuwe netwerk is niet gelukt
...
21835 NP 12/08 Tele2 ( 12K) Dit wil je weten over ons 4G-netwerk
21937 NP 12/14 Tele2 ( 11K) Het is bijna zover: je krijgt een beter netwerk
22022 NP 12/18 Tele2 ( 12K) Dorank, je zit op een beter netwerk
"Dit wil je weten over ons netwerk": nope dat interesseert me echt niets, als het maar werkt.
"Het is bijna zover, je krijgt een beter netwerk": WTF, noem het "aankondiging migratie naar T-Mobile".
Ik heb, net als velen, niet bewust een aankondiging ontvangen. Als ik die onderwerpen zie snap ik wel waarom...dit nodigt mij ook niet uit om te lezen.
Het is dat ik het nu van jullie hoor, even mijn mails terug lezen dan maar. Ik heb verder nog weinig problemen ervaren gelukkig.
Zo kom ik er ook achter dat ik al sinds oktober op het T-mobile netwerk zit. Bedankt!
Hoewel ik je deels snap; waarom lees/open je niet alle mails? Hoeveel mails krijg je dan binnen? Als in: mails die je toch niet leest, kun je je toch voor afmelden? Bij Tele2 kun je volgens mij ook aangeven welk soort mails je wilt ontvangen, dus geen reclame meuk/aanbiedingen, wel dit soort aankondigingen. Als je dan een 'vaag onderwerp' in je mailbox krijgt, kijk je toch even waarom je het krijgt. En dan blijkt het dus zo'n aankondiging te zijn.

(Ik bedoel dit niet als kritiek of ongevraagd advies, maar als beschrijving hoe ik het doe, en nieuwsgierigheid hoe jij dat dan doet.)
Ik snap dat iedereen een eigen mening en manier van doen heeft maar ik zou bij het 2e mailtje al kijken wat er zou gebeuren bij "een beter netwerk", en al helemaal bij "het overzetten is niet gelukt" aangezien er dan wel een klein alarmbelletje zou gaan rinkelen van "wtf er nou weer aan de hand is".
Ik ben het met je eens dat "aankondiging migratie T-Mobile" beter zou zijn, maar mij hadden ze bij 2/6 al te pakken gehad.
Ze kunnen toch gewoon een smsje sturen. Desnoods een paar keer van te voren.
Verschillende klanten op het forum van Tele2 klagen over netwerkproblemen nadat Tele2 overgestapt is naar het mobiele netwerk van T-Mobile. Zij zitten sinds afgelopen vrijdag zonder mobiel netwerk. Volgens Tele2 gaat het om een kleine groep klanten die niet op afstand gemigreerd kon worden.
Meld er ook even bij dat sinds de overstap naar Tele2 sommigen toestellen geen VoLTE en VoWIFI ondersteunen. Dit komt omdat Tele2 van een nieuw systeem gebruik maakt en niet zoals tijdens de roaming op het T-Mobile systeem het oude systeem gebruikte waardoor je wel van die 2 gebruik kon maken.

Dit ligt dus aan de fabrikant van het toestel en Tele2 met het nieuwe systeem. Voornamelijk hebben toestellen van Huawei hier last van, TD van Tele2 heeft mij uitgelegd dat alle toestelen onder de P40 serie en de P40 serie het vanaf heden niet meer ondersteunen (VoLTE en VoWifi). Komt er op neer dat overstappen als optie wordt geboden want ze gaan er niks meer aan doen.

Ook zit er opeens ([Tele2 Mobiel] Ervaringen & Discussie - Deel 2) een cap van 20mbit upload max. In het oude systeem geen last van gehad maar het nieuwe Tele2 systeem heeft dit wel.
@SirRosencrantz Misschien interessant om in te duiken? de website van Tele2 geeft nog steeds niet aan dat er een upload cap is en de ondersteuning van de toestellen voor VoLTE en Vowifi staat nog steeds op de website, beetje misleidend voor de huidige abbonees en nieuwe klanten.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 19 januari 2021 10:19]

Ik vraag het ff na. Dit had ik nog niet ergens anders gezien en ik was nog niet in de gelegenheid geweest zo diep op de materie in te duiken. Bedankt voor je toevoeging.
Top, dat van de 20mbit durf ik niet met zekerheid te zeggen of elke Tele2 klant dit heeft. Hier wordt het wel aangegeven dat meerdere er last van hebben sinds de overstap: [Tele2 Mobiel] Ervaringen & Discussie - Deel 2
Gebruiker in dit bericht die dit ook meld: daredevil__2000 in 'nieuws: Tele2-klanten melden verbindingsproblemen na over...

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 19 januari 2021 10:35]

Gezien de lockdown kom ik zelf momenteel niet buiten de regio grenzen maar ik kan bevestigen dat waar ik eerder een hoge upload had (bijvoorbeeld bij mij thuis) ik daar op dit moment niet meer boven de 20mbit upload kom. De download daartegen is zelfs nog iets verder omhoog gegaan en zit ik gemiddeld op 80mbit.
Ik dacht ook dat het eerst even aan de locatie lag, vreemd want daarvoor haalde ik hier gewoon 40 a 50mbit upload. Nu dat ik in verschillende regio's ben geweest zoals zeeland en zuid Holland kan ik beamen dat ik de max 20mbit upload ook daar haal en dat ik er maar niet boven kom.
Edit: Even mijn historie er bij gepakt:

Ik zat in oktober op 19mbs up en nu op 18mbps... Regio Den Haag. Down is wel omlaag gegaan, van ~150 naar ~110.

Overigens heb ik keurig voor- en achteraf bericht gehad van de netwerkwijziging.

[Reactie gewijzigd door NCSmits op 19 januari 2021 12:54]

Ik heb ook last van upload cap. Ook 20mbit bij mij...
Het is inderdaad wel opvallend dat ik van een upload die rond de 46 Mbps naar 19.5 Mbps. Terwijl volgende de map van de mobile torens er eentje zo goed als in mijn achtertuin staat.

https://antennekaart.nl/k...oom=15&providers=t-mobile

Echter wordt er op de Tele2 site beweert dat de maximale snelheid 75mbps zal zijn.

https://www.tele2.nl/mobiel/netwerk/internetsnelheid
Hier ook een upload cap.
Download in Noord-Limburg 150mbits / upload 19,5mbits
Bij mij was het juiste andersom: Sinds de overzetting naar T-Mobile heb ik de mogelijkheid voor VoLTE op mijn OP6. Verder geen verbindingsproblemen gemerkt, wel problemen met toegang tot de Mijn Tele2 omgeving, maar dat kon de klantenservice oplossen.
Dat heb ik ook gehoord, dat sommigen wel weer ondersteuning kregen. Mooi voor die gene natuurlijk! maar voor de mensen die het eerst we hadden en nu die ondersteuning moeten missen is het zuur.
Ik was in oktober al overgezet naar het nieuwe netwerk en heb nog steeds VoLTE en VoWiFi op mijn iPhone X. Ik heb ook niks drastisch gemerkt van de overstap behalve de verbeterde verbinding in mijn huis.
Ik heb bij Tele2's eigen 4G netwerk nooit VoLTE kunnen gebruiken omdat... ja geen idee waarom. Mijn LG telefoon zou het moeten kunnen, Tele2's netwerk zou het moeten kunnen, maar die combinatie niet. En zowel LG als Tele2 wezen naar elkaar. Aangezien ik vrij weinig bel heb ik 't daar maar bij gelaten. Het enige irritante was dat áls ik wel een keer belde, dat internet terugschakelde naar een praktisch onbruikbare 3G verbinding.

Nu vraag ik me af of ik überhaupt nog kan bellen haha. Of dat VoLTE opeens wel magisch werkt. Ik zal 't eens uit moeten proberen. Maar hoe weet ik of ik al ben overgezet naar het nieuwe netwerk?
Zelfde hier, upload cap van 20mbit.

Is Tele2 nu een budget provider geworden nu zoals Telfort van KPN of is deze cap maar tijdelijk?
Men is halverwege 2020 begonnen met het migreren van de klanten naar het T-Mobile netwerk. Dit met uitvoerige communicatie richting de klanten.

De grootste groep klanten heeft een update op de simkaart ontvangen. Op de achtergrond werd de simkaart afgesloten van het Tele2 Netwerk en overgezet naar het T-Mobile netwerk. Hiervoor zijn de nummers ook geporteerd. Dit in samenwerking met COIN.

In het T-Mobile netwerk werden de gegevens van de klanten batchgewijs ingeladen. In het CRM, facturatiesystemen en het netwerk (HLR / SMSC / etc.). Allemaal heel veel kleine opdrachten waar helaas ook sporadisch iets fout kan gaan.

Nu is men aan de laatste groep klanten gekomen welke dus een verouderde simkaart hebben of voor lange tijd niet actief zijn geweest op het netwerk. (Telefoon uit of simkaart uit) Deze klanten krijgen een nieuwe simkaart. En hier komt meteen een extra complexiteit bij kijken. Niet iedereen heeft namelijk een adreswijziging doorgegeven waardoor simkaarten niet aankomen. Zelfde geldt voor emailadressen die niet meer bestaan. En voor simkaarten die uit staan komt een sms ook logischerwijs niet aan.

Van wat ik heb begrepen is het migreren van de klanten een helse job geweest en ondanks wat kleine problemen het heel goed verlopen is. (En nog doorloopt)

Overigens hebben ze het afgelopen jaar ook een Tele2 omgeving gebouwd op de stack van T-Mobile. Alles van Tele2 wat je ziet als gemigreerde klant en nieuwe klant is op de systemen van T-Mobile. (MijnTele2, Webshop, Klantenservicepagina's etc) En ook het netwerk is van T-Mobile. Wat er dus onder andere er ook voor zorgt dat je op het netwerk van T-Mobile nu 4G roaming hebt. (Helaas door covid zul je hier niet meteen profijt van hebben)

[Reactie gewijzigd door Hugo op 19 januari 2021 11:53]

Correct, in mijn familie ook. Zonder aankondiging (?) was er geen verbinding meer.
Na contact met Tele2 bleek de simkaart niet te kunnen werken met het nieuwe netwerk.

Nogal knullig.
Vreemd! Ik heb hier meerdere mails over ontvangen en ik geloof ook nog een sms. Ik vraag me af hoe het kan dat juist dit deel dit niet ontvangen lijkt te hebben.
Mijn vader, die zeker niet digibeet is, heeft niets ontvangen. Geen e-mail, geen sms, geen brief.
Ik heb ook meerdere e-mails en SMS-berichten gekregen, o.a. dat de migratie uitgesteld was, en eentje om kwart over zeven of acht op een zaterdag (goede morgen wakker worden!) dat de migratie door was. Diezelfde dag had ik volgens mij geen mobiel internet, maar wie is tegenwoordig nog mobiel?

iig, ik ben een redelijk nieuwe klant (net over een jaar), het kan daar mee te maken hebben.
die SMS kwam bij pas na dat de simkaart niet meer werkte. |:(
Hoe oud zijn deze abonnementen dan wel niet? Ik zit al ruim 6-7 jaar bij tele2 met nog altijd dezelfde simkaart. Nul problemem sinds overstappen. Ook geen problemen bij mijn zus, ouders en vriendin.
Tele2 was sinds 2002 al een MVNO, dus met eigen simkaarten... Maar geen idee of klanten zo lang daar zijn blijven hangen.
Als dat inderdaad zonder aankondig is zou ik het knullig noemen, mocht echter je familie lid / leden deze communicatie genegeerd hebben (of bijvoorbeeld niet aangekomen omdat de klant 'vergeten' is contact info bij te werken), zoals het artikel suggereert dan zou ik het niet knullig willen noemen van T-Mobile, maar vooral van de klant.
Zonder aankondinging lijkt mij sterk. Ikzelf behoor ook tot de groep met een oude simkaart en heb ondertussen een nieuwe simkaart gekregen.

In december kreeg ik al een smsje dat het netwerk zou wisselen, vervolgens een e-mail met dezelfde aankondiging. Half december een smsje dat het uitgesteld was (zonder reden) en vervolgens in januari een smsje dat er een nieuwe poging tot migratie in deze week zou starten.

Op die donderdag dus verbinding kwijtgeraakt, maar op vrijdag een e-mail dat het niet gelukt is en er een nieuwe simkaart opgestuurd ging worden. Oftewel pro-actief komen ze erachter dat iets niet goed gegaan is.

Enkele dagen later een nieuwe simkaart, even telefonisch activeren en je kunt er weer gebruik van maken. Activeren via de app is ook mogelijk, maar daarvoor moet je wel een smsje kunnen ontvangen. Zonder netwerk gaat dat moeilijk ;-). Iets met standaard brieven sturen.

Tele2/klantenservice verdient in mijn ogen een pluim voor het oplossen van de problemen.
Ook ik hoor bij de groep met de oude simkaart
Alle aankondigingen en communicatie gehad dus daar geen klachten over.
Wat ik wel vervelend vind is dat ik zaterdag verbindingsproblemen kreeg en na een lange tijd in de wachtrij te hebben gestaan te horen kreeg dat er een nieuwe sim moest worden besteld waardoor ik een aantal dagen onbereikbaar ben op mijn gebruikelijke nummer.
Hopelijk komt de sim snel binnen en kunnen we dit weer achter ons laten :)
Toch vreemd dat ze niet hebben geweten dat deze oude simkaarten voor problemen zouden gaan zorgen. Als Tele2 weet je toch dat die simkaarten online zijn, en dat het dus niet gaat werken als je die abonnementen omzet voordat een nieuwe simkaart geleverd is... 8)7
Zonder aankondiging.
Ik kreeg (voor mijn zoons abo) zelfs nog een aankondiging dat ze gingen migreren.
En dat terwijl hij daarvoor al zou overstappen naar een t-mobile abonnement.

Dus die aankondiging was er wel.
Je zal de mensen de kost moeten geven die hun berichten, mails, post etc van de provider niet lezen, want zal wel reclame zijn of ow dacht dat het niet van toepassing was op mij. En daarna klagen als het niet werkt.

Nogal knullig.
Ik weet niet hoe het bij andere partijen zit maar bij kpn krijg ik regelmatig ongevraagde berichten met "Haal meer uit je tv". Die kan ik niet uitzetten. Als er dan ooit ineens een echt mailtje komt kun je begrijpen dat ik die niet meer ga lezen. Dat het weer eens reclame zal zijn is dan veel logischer. Voor die marketing pas knullig.
Kijk is in je mijnkpn onder profiel -> beheer privacy gegevens. Ik ontvang die mails namelijk niet, dus ergens heb je iets aanstaan wat ik uit heb staan.

[Reactie gewijzigd door gjtm op 20 januari 2021 12:16]

Ik ben pas lid en het staat automatisch aan en er is geen link in de mail. Ik zou niet weten hou ik moet inloggen op de site maar ik zal er eens kijken. Bedankt voor de tip. Maar dan nog het gaat erom dat deze maar ook andere bedrijven vrij makkelijk een nieuwe mailing type toevoegen en je automatisch lid maken.(Bij mijndomein was het zelfs zo dat ze aangaven dat de regels niet golden omdat zij het zo leuk vonden voor de klanten dat ze korting konden krijgen dat het dus belangrijke informatie was) Dat soort partijen zullen denk ik de eerste zijn die hun klanten slecht kunnen bereiken.
Eh nee. Ik had er al boven op gereageerd. Mijn vader heeft niets ontvangen. Geen brief, geen e-mail en geen sms. Heb er notabene zelf naar gezocht.

Toch bedankt voor je bijdrage.
Even los van of het bij jou familie kan, is de esim die toch wel een fantastische oplossing. Direct digitaal een nieuwe. :)

(In zijn algemeenheid, dus niet of het nou bij tele2 kan of niet)

[Reactie gewijzigd door slijkie op 19 januari 2021 10:18]

Biedt tele2 dat wel aan? ik dacht namelijk van niet..
https://www.esim.nl/tele2/
Bij tele2 kan het idd niet.

Maar bij T-mobile kan dit wel.
https://www.esim.nl/t-mobile/

Dus dat zou op zich de overstap makkelijker moeten maken
Als het gaat om klanten met een oude(re) sim, dan is het nog maar de vraag of de telefoon in kwestie wel met een esim overweg kan... ;)
Een oude sim zegt niets over de telefoon waar deze in zit. De nano sim is al sinds 2012 in gebruikt (https://nl.wikipedia.org/wiki/Simkaart) ;)
Heel bijzonder dit. Mijn vader (=digibeet) kreeg allerlei spam (dat dacht hij althans) over wisselen van een simkaart. Ik bel Tele2 op om te vragen of dit legit is of spam, en de medewerker had geen idee waar ik het over had. Het klinkt alsof Tele2 hun zaakjes echt niet op orde hebben...
Eindelijk. Zo veel discussies op het Tele2 forum en de klantenservice biedt geen oplossingen.

Onbeperkt data kan sinds de transitie pas opgewaardeerd worden wanneer je data bundel leeg is, dus heb je steeds een onderbreking van je connectie. Ook is de snelheid in drukke regio's gehalveerd in mijn ervaring. Buiten de stad zijn de upgrades wel merkbaar en haal ik hogere snelheden.
Dat extra opwaarderen bij unlimited is inderdaad vrij frustrerend. Eerder kon je gewoon een paar keer "NOG 1GB" naar een nummer sturen en wist je wel dat je goed zat. Nu moet je zitten wachten tot je data echt op is. Weer de zoveelste onderbreking tijdens het streamen.
Bij tmobile kan je bij 80% verbruik de 1GB er bij op drukken, je krijgt netjes een sms wanneer dit gebeurd, dan snel drukken en je stream zal niet wegvallen.

Zakelijk tmobile; geen 5gb bundels , gewoon lekker door internetten, streamen of downloaden :-)
Interesse? pm .


edit: waarom een -1 ?

[Reactie gewijzigd door robbinwehl op 19 januari 2021 16:05]

Als ik in een (zoom)call zit, wil ik niet de app moeten willen openen en al helemaal niet willen opletten of ik een melding binnen krijg.

De Tele2 (zakelijk) kreeg je een SMS en kon je ook per SMS erbij aanvragen. Wat (automatisch) in de router gedaan kon worden.
Ja dat was mooi met tele2, kon je automatisch laten verhogen :-)
edit: waarom een -1 ?
Waarom een pm bij interesse?
Begint te veel op sales te lijken.
Nee uitleg die mensen zoals jouw niet hoeven te weten
Zoveelste onderbreking? Streamen naar mobiel kost iets van 300MB per uur voor laag en 700MB per uur voor Normaal (zie Netflix site). Dan wordt je op lage kwaliteit 1 keer per 3 uur onderbroken en in normale kwaliteit 1 keer per 1,5uur (nadat je 5GB hebt verbruikt, dus al uren hebt kunnen streamen).
1 gb per ander half uur voor normale kwaliteit? Ik hoop dat je dan hoge compressie h.265 codec gebruikt, want met de 264 versie is dat voor een lage kwaliteit! Films zijn wat ik me kan herinneren zo'n 4 tot 10 gb in 1080p.
Ik lees alleen maar voor wat op de Netflix site staat.
Leuk voor je netflix, maar ik heb gewoon mijn eigen Plex server staan. gemiddelde bitrate is 15Mbps, dan trek je al gauw 6.44GB per uur binnen.
Volgens de tele2.nl site kun je nog steeds per SMS opwaarderen..
"Dan kun je de bundel gemakkelijk via sms onbeperkt aanvullen met gratis extra data van 1GB. Zo heb je echt onbeperkt data."

Maar dat dit niet (meer) mogelijk is bij TMobile heb ik mijn abbo per direct laten stop zetten.
(Mijn migratie was Aug 2020).
Yup, dit was hun selling point. Ik ben lekker overgestapt naar KPN.
Klopt, die SMS bom sturen voor een hele dag onbeperkt gebruik hebben ze de nek omgedraaid.

Ik kan me nog herinneren dat ze hadden beloofd om 3 jaar geen verandering aan te brengen. Maar ik wist gelijk dat dit glashard gelogen was om meer kans te krijgen op toestemming voor de overname.

Nu leggen ze dit uit als 'de mogelijkheid om via sms meerdere GB's tegelijk op te waarderen was een fout in het systeem die nu is rechtgetrokken'.

Zo zie je maar weer hoe ze met listige woorden hun belofte breken.
Ik snap alleen niet helemaal waarom dit zo'n probleem was. Zolang de GB's niet gebruikt worden is er toch niks aan de hand als iemand 50GB op zijn naam trekt. En al zouden ze wel gebruikt worden, het is een unlimited abbo. Het enige wat ze hiermee doen is het gebruiksonvriendelijker maken.
Heb het idee dat ze bij Tele2 ten allen tijde wilden voorkomen dat grootverbruikers geruchten gingen verspreiden dat onbeperkt niet onbeperkt is. Dus eigenlijk kon je doen wat je wilde.

Maar t-mobile is die klanten liever kwijt dan rijk. Of ze hebben liever dat die klanten nog 4g voor thuis of gewoon een dsl/glas oid abbo afsluiten. Dan verdienen ze er nog eens extra aan.
Die belofte ging over de prijs. Het aanbod zou 3 jaar lang 25 euro zijn. Dat komen ze nog wel na, maar dit is pas het begin van het 3e jaar :)
En de upload cap van 20mbit, dit was er in het oude systeem niet. Op elke plaats waar ik was een speedtestje gedaan, over max 20mbit waar ik voorheen toch 60mbit upload kon krijgen.
Ik woon in een drukke regio midden in een winkelcentrum. De download snelheid was bij tele2 al goed en deze is sinds de migratie zelfs nog iets verder omhoog gegaan. Een gehalveerde snelheid ervaar ik zelf dus zeker niet.
Ik heb sinds kort Tele2, ik kan nog gewoon smsen bij 80% voor een nieuwe bundel.

Ik merkte dat het een tijd niet werkte, toen ik me aangemeld had in de mijn tele2 app. Nadat ik dat account verwijderd had begon het weer te werken. Het kan natuurlijk toeval zijn dat er toen een hapering van een dag was, maar hebben andere waarbij het niet werkt al hun account in de mijn tele2 app te verwijderen?
Voor de overname kon je gewoon een (vooraf gemaakte) sms ineens 10x(of meer)versturen en dan had je gewoon 10GB erbij. Dan kon je zorgeloos kijken.

Op een gegeven moment moet je nu ook je telefoon opnieuw opstarten om nog vaker te kunnen opwaarderen.
Typisch dat verschil in communicatie - ik werd gebeld en gemaild over de overstap.

Ik had graag de oude Tele2 situatie terug gehad. Ik had toen een betere verbinding en het handmatig gratis opwaarderen van de onbeperkte databundel liep destijds stukken handiger en sneller. Nu een tergend trage verbinding met een logge website - destijds bij Tele2 via de router een simpel sms-je sturen en de download liep direct weer door.
SIms is routers is precies waarom providers allemaal die 5GB FUP en 1GB bundels in het leven hebben geroepen. Dit zijn abonnementen om gewoon in je mobiele telefoon te gebruiken.
Niet in de router is inderdaad wel iets wat ze communiceren.

Maar je mag je mobieltje wel gebruiken als hotspot. Daar zijn ook EU regels voor.

Dus als ze de wens hebben om met onbeperkt te adverteren dan komen daar nogal wat verantwoordelijkheden bij.

Laat ze dan gewoon adverteren met de daadwerkelijke FUP getallen. Maargoed, eerlijkheid en transparantie is iets wat schimmige bedrijven niet op zitten te wachten. Die willen de lusten van een mooi imago zonder de lasten van mensen die het aanbod daadwerkelijk benutten.
"al kan het natuurlijk altijd zo zijn dat zo’n bericht niet goed aankomt."

tegenwoordig gaat er zo veel mail uit dat onder het kopje spam of reclame valt datdat mensen idd niet alles meer lezen. Het feit dat er een mail wordt verzonden met "we gaan porteren" is in mijn optiek niet op de hoogte brengen. Dat doe je dan door een ander communicatiekanaal te gebruiken waarvan ook duidelijk is dat het geen reclame of spam is.

het bericht zal wel geod aankomen, er is gewoon niet voor iedereen duidelijk gecommuniceert.
Normaliter communiceer je via de communicatie kanalen zoals in het verleden afgesproken. Dat kan best E-mail zijn, ik heb bijvoorbeeld destijds aangegeven bij mijn provider dat ik graag via E-mail bereikt wil worden, voor onder andere facturen en andere zaken betreffende mijn abonnement, kan me voorstellen dat meer mensen dat gedaan hebben, dan is het niet vreemd dat ze dan ook communiceren via e-mail. Misschien dat ze nog een smsje of een brief hadden kunnen sturen (als ze dat niet gedaan hebben, zie andere posts onder dit bericht waarbij bevestigd wordt dat Tele2 zowel via E-mail als via SMS heeft gecommuniceerd), maar veel meer hadden ze denk ik niet kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 19 januari 2021 10:23]

Wat versta je onder afspreken van communicatie? Als je klant bent heb je meestal geen keuze hoe je communicatie gaat ontvangen. Het is eerder een keuze om iets niet meer te gebruiken (fysieke post) of bepaalde communicatie niet meer via een bepaald kanaal te ontvangen (rekeningen, marketing).

Het mag een kleine groep zijn, maar dat wil niet zeggen dat uit gekozen kanaal (of kanalen) blijkt dat je als bedrijf je doelgroep dan goed aan het bedienen bent. Een sms versturen naar klanten waarvan je kan weten dat die nauwelijks hun mobiel lijken te gebruiken klinkt niet heel redelijk, ook niet als alternatief.
Ik kon in het verleden gewoon aangeven of ik per brief of per e-mail benaderd wilde worden, dit zal tegenwoordig vast veranderd zijn en geen keuze meer lijken*, echter daar het hier om oudere abonnementen lijkt te gaan kan dat dus voor deze abonnementen net zo zijn als ik het verleden meermaals meegemaakt hebt (bij verschillende providers). Daarom ook mijn opmerking, kijk wat er in het verleden is afgesproken (een contract is ook een afspraak, kijk dus ook wat er bijvoorbeeld in de voorwaarden van het contract staat).

* Daarnaast heb je vaak meer keuze dan je denkt, geef je bijv. geen e-mail adres op, zal communicatie vaak automatisch terugvallen op per gewone post.

Verder zie je hier zelfs iemand posten die aangeeft een medewerker te zijn, laten we er even vanuit gaan dat dit ook zo is, deze geeft aan dat er gecommuniceerd is via e-mail, brief en sms. Iets dat bevestigd wordt door meerdere klanten die dit ook posten onder dit bericht. Ik vraag me dan toch echt af hoeveel meer vormen van communicatie je mag verwachten en of het niet waarschijnlijker is dat er aan de klant kant wat misgaat. Ik weet bijvoorbeeld uit ervaring dat consumenten zeer laks zijn om bij verhuizing, verandering van e-mail adres of verandering van telefoon nummer (hier niet van toepassing) deze informatie correct door te geven.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 19 januari 2021 11:06]

Vele dienstverleners geven je vandaag nog altijd de keuze tussen communicatie per brief of per email waarbij ze dat laatste natuurlijk wel proberen te pushen zonder het eerste onmogeiljk te maken. Soms kan het zelfs zijn dat je een lagere prijs krijgt als je kiest voor een formule waar enkel via email gecommuniceerd wordt, maar dan blijft het nog altijd een keuze voor de klant.

Als je als mobiele service provider niet kunt vertrouwen op SMS en het gekozen communicatiekanaal van je eigen klant dan kan je dat toch echt de provider niet verwijten. Ze kunnen onmogelijk bij iedereen aan de deur langsgaan (zeker in deze tijden) om het even persoonlijk op te nemen met hen.

Ongeacht hoeveel je communiceert en adverteerd, je gaat altijd mensen hebben die zeggen: ik wist van niets. Die mails zijn spam, die brieven open ik niet eens want dat is reclame. SMSjes lees ik niet en de telefoon pak ik niet op van nummers die ik niet ken. Ze hebben mij niet geïnformeerd.
Het is nooit goed genoeg. Je kan mensen mailen, smsen, brieven sturen, zelfs langs de deur gaan.

Er is altijd een groep die je mist en die gaat natuurlijk klagen.
Bij dergelijke belangrijke zaken, mag j eeen extra inspanning van de leverancier verwachten.
Even goed deze reactie van @EnerQi lezen. Er is meer dan genoeg en duidelijk over gecommuniceerd.

Zelf ben ik zonder problemen gemigreerd naar het T-mobile netwerk
Dit is Nederland, als je 20 minuten niet hebt geklaagd ben je waarschijnlijk dood.
Een aantal maanden geleden heb ik bericht gehad dat ze mij gingen overzetten naar de T-Mobile netwerken. Ik kon bevestigen dat dit was gebeurd op basis van de SIM instellingen die mijn Galaxy S10 presenteerde de eerstvolgende ochtend (waarvan ik verwacht dat 'ie dat alleen doet als de configuratie is gewijzigd).
Misschien is mijn sim-kaart dan modern genoeg geweest dat het overzetten vlekkeloos bleek; heb ook sindsdien geen problemen ervaren.
En zo is het blijkbaar meestal gegaan. Als ze dan alle moeilijke gevallen (mensen die hun mobiel vaak uit hebben staan of die oude sims) maar doorschuiven naar achteren gaan ze uiteindelijk toch een keer om. Met die nieuwe (T-Mobile sim met Tele2 kleurtje) is alles natuurlijk wel opgelost en hebben ze eindelijk 4G roaming als ze weer naar het buitenland mogen.
Ik wens deze klanten alle succes.
Ik ben afgelopen Augustus geloof ik overgezet op het "nieuwe Tele2" netwerk, dit is dus, na veel graven, gewoon een verkapte migratie naar T-Mobile geweest, deze is toen deels foutgegaan en daar zijn ze mee gestopt.

Ik kwam er een week of 2 na de migratie achter dat ik geen SMS meer kon ontvangen van bepaalde providers, wel vanuit Tele2 netwerk zelf.

Ik heb weken, dagen, maanden gebeld met Tele2, van het kastje naar de muur, zelfs opgevenement weggezet met stap maar gewoon over. Elke keer ook, ja over een week of 2 zou het weer moeten werken, elke keer zonder gehoor.

Ze geven trouwens ook rustig de verzendende partij de schuld, of zij even contact willen opnemen met hun provider, dan hoeven ze zelf niks te doen.

Na 2 maanden niks gehoord te hebben, en moedeloos geworden te zijn, gaven ze aan dat ik maar vaker had moeten bellen, dan konden ze de druk er beter op houden (ik ben toch niet teamleider bij Tele2?).

Na een aantal keer goed duidelijk geweest te zijn aan de telefoon, werkte het 3 maanden later weer, compensatie voor de niet werkende dienst? €16,00,-, volgens mij is deze uiteindelijk niet eens gestort, ik heb alleen geen zin meer om erachteraan te gaan, ik ben al veel te veel uur hieraan kwijtgeraakt en het werkt nu eindelijk.

Overstappen was niet handig in mijn geval, ik zou dan duurder uitkomen + overstappen naar T-Mobile zou de enige rendable optie zijn i.v.m. combi van thuisaansluiting, echter was ik bang dat het hier ook niet zou werken, omdat mijn nummer al op hun netwerk draaide en dan zou ik vastzitten aan een 2 jaar contract i.p.v. maandelijks opzegbaar.

Ik raad iedereen met dit probleem dan ook aan om gewoon over te stappen, je bent niets tegenover zo'n organisatie, al zijn er 1000 dezelfde gevallen, dat nemen ze heerlijk voor lief, want al die andere klanten betalen prima.

[Reactie gewijzigd door randommen op 19 januari 2021 10:22]

Zat bij T-mobile maar mocht daar binnen mijn abonnement weg vanwege dekkingsproblemen. Naar Tele 2 overgestapt en geen klachten meer. Toen deze werd overgenomen door T-mobile begonnen de problemen weer en mocht ik weer weg binnen mijn abonnement.

Ben netjes van tevoren geïnformeerd dat ik overgezet zou worden dus dat even afgewacht. Begin december is dit voltooid. En de dekkingsproblemen zijn gelukkig ook voorbij nu ik volledig ben overgezet en niet loop te switchen tussen het Tele2 en T-mobile masten. De één was sterker de andere had voorkeur vlg. Klantenservice. Moest toestel bij thuiskomst telkens maar ff naar vliegstand zetten en terug?¿?

Wel minder dat mijn Nr. herkenning na migratie aanstond. Mijn nr is niet voor niks afgeschermd.

Vorige week nogmaals contact gehad met de klantenservice omdat de voicemail plotseling aan stond die je zelf niet uit kan zetten.

Factuur kreeg ik ook plotseling niet meer per email maar moest ik zelf gaan ophalen. Maar daarvoor moest ik akkoord gaan met nieuwe voorwaarden. Om mijn eigen rekening te kunnen inzien 8)7

Hoop dat ze mijn aansluiting nu met rust laten geeft vnl. veel ongemak.
De voicemail kun je uitzetten op https://www.tele2.nl/my/abonnement/voicemail
Bij mij was die ook aangezet ondanks wat hier staat: https://www.tele2.nl/ikwildieapp?utm_source=Service
Dat nummerherkenning wordt aangezet staat daar ook.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee