Action gaat slimme deurbel verkopen onder LSC Smart Connect-lijn

Action gaat een slimme deurbel verkopen. De LSC Smart Connect Videodeurbel werkt op wifi en heeft een spraakfunctie. Het gaat om een whitelabel-product van Tuya, waar ook andere smarthomeproducten van de discounter van zijn gemaakt.

De LSC Smart Connect Videodeurbel kost 37,95 euro en is alleen verkrijgbaar bij de winkelketen. De deurbel heeft een 1080p HD-beeld, en heeft volgens tweaker Electrifying een field-of-view van 145 graden. De deurbel kan alleen bekabeld worden aangesloten en wordt geleverd met een kabel van vijf meter. Volgens Smarthomeweb is de deurbel zonder trafo te installeren. Het apparaat werkt op 2.4GHz-wifi, en via de app is het mogelijk met bezoekers te praten.

De deurbel valt net als andere Action-smarthomeproducten binnen de LSC Smart Connect-lijn. Dat zijn whitelabel-producten van Tuya, een Chinees platform waar fabrikanten gebruik van kunnen maken. Tuya beheert ook de achterliggende servers van het platform. Daar hebben sommige gebruikers kritiek op, omdat het platform veel informatie verzamelt van gebruikers. Ook HEMA maakt gebruik van Tuya-producten voor zijn smarthomeproducten.

Action LSC Smart Connect Videodeurbel Tuya

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

13-11-2020 • 18:33

246

Reacties (246)

246
228
73
12
1
73
Wijzig sortering
Deze deurbel draait op de Tuya cloud. Eerder schreef ik in nieuws: HEMA start met slimme verlichting het onderstaande over de Tuya lamp die ook op de cloud draait. Hetzelfde is dus van toepassing op deze deurbel.

Als je om privacy en security geeft, moet je heel goed opletten waar je mee bezig bent als je dit soort producten in huis haalt. Dergelijke producten zijn vaak white label Tuya producten draaiende op de Chinese Tuya cloud. (Bij white labeling wordt een product van een fabrikant, zoals Tuya, omgedoopt onder een nieuwe namen bij meerdere andere fabrikanten.) Dit is voor Calex en LSC Smart Connect van de Action het geval. Er zijn meer dan 10.000 *fabrikanten* die Tuya producten verkopen door er hun eigen label op te plakken en binnen 5 minuten een eigen app kunnen maken en configureren op basis van een Tuya template.

Via de app wordt je telnr, gps locaties, email, wifi gegevens etc doorgestuurd naar Tuya. (Zie onderstaande presentatie.) Ook kan Tuya een silent updates doorvoeren, waarmee ze technisch gezien volledige controle over het apparaat hebben zonder dat de gebruiker daar iets in kan tegenhouden. Technisch gezien is het een backdoor die op elk moment kan worden aangesproken.
Stel je voor dat een zoon/dochter van een politici nietsvermoedend zo'n wifi lamp in zijn/haar slaapkamer plaatst. Dan heeft Tuya de mogelijkheid om op elk gewenst moment in te breken in het interne netwerk.

Een proof of concept van hoe Tuya producten kunnen worden ingezet als een backdoor, is hier te zien:
https://www.youtube.com/watch?v=urnNfS6tWAY
Deze hack is inmiddels niet meer mogelijk, wat jammer is, want door het te hacken kan je zelf het apparaat aanpassen. Maar de fabrikant heeft wel de mogelijkheid om de software van het apparaat aan te passen, zonder toestemming van de gebruiker.

Onduidelijk is of videodata (net als controle over de camera) ook via de cloud loopt. De website van Action vertelt technisch gezien opvallend weinig over de werking van het product. De meeste deurbellen slaan beelden op, lokaal of in een cloud, maar zelfs dat is bij deze deurbel niet genoemd. Ook de Smarthomeweb review schrijft er helemaal niets over, ondanks dat dat juist één van de belangrijkste aspecten is bij privacy van deurbellen. Misschien dat het alleen live-beelden weergeeft, maar niets opslaat?

[Reactie gewijzigd door Cyb op 22 juli 2024 14:46]

@TijsZonderH Het zou toch wel fijn zijn als bij dit soort producten en artikelen, deze waarschuwingen erbij komen te staan.. mensen kunnen hier niet genoeg over ingelicht worden.. dit is echt een serieus probleem/gevaar. (En dan met name ook het white labeling wat de boel verdoezelt..) :/
AuteurTijsZonderH Nieuwscoördinator @poor Leno14 november 2020 00:09
Daarom:
Dat zijn whitelabel-producten van Tuya, een Chinees platform waar fabrikanten gebruik van kunnen maken. Tuya beheert ook de achterliggende servers van het platform. Daar hebben sommige gebruikers kritiek op, omdat het platform veel informatie verzamelt van gebruikers.
Dat is bij andere merken niet anders, zoals bekend is. Het is wachten op een Custom firmware en dan worden ze als zoete broodjes verkocht.
In een ander artikel over lidl smart home producten vroeg ik ook niet af of die Tuya was, want ook daar waren specifieke kenmerken van tuya, zoals weersafhankelijke rules, daar wil ik dan ook wel de firmware eens van zien.

Als tuya echt zoveel gegevens verzamelt van europeanen, is het dan nog GDPR compliant?
Zo niet, kan het tuya platform geweerd worden tot ze wel compliant worden?

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 23 juli 2024 00:02]

Producten van de Lidl zijn ook op basis van Tuya enkel werken ze met het Zigbee (3.0?) protocol via een hub. Alle producten van de Lidl (met uitzondering van de hub zelf) zijn echter ook in andere zigbee netwerken te plaatsen zoals die van Hue, ikea of via Home Assistant.

Tuya verzamelt wel gegevens maar tot nu toe hebben ze ontkend dat ze dit op lange termijn opslaan. GPS is enkel nodig als je de ingebouwde geofencing optie gebruikt en is uit te zetten in de instellingen van Android of IOS. Daarnaast werkt de communicatie tegenwoordig in eerste plaats lokaal. Het is dus mogelijk om de producten op een losse VLAN te zetten en simpelweg de internet verbinding uit te schakelen voor die VLAN. Dit alles is natuurlijk wel enkel mogelijk voor mensen die een router hebben die dat ondersteund en de technische know-how hebben hoe dat te doen. Voor veel tweakers waarschijnlijk geen probleem maar voor de gemiddelde consument misschien toch een stapje te ver.

Hoe dit alles werkt met de camera's durf ik je nog niet te zeggen. Ik ben van plan er binnenkort een paar te halen om te testen hoe die werken, zodra ik meer info heb zal ik dit uiteraard delen.
Is het mogelijkheid een chime eraan te koppelen?
Niet voor zover ik weet. Ben er nog niet aan toegekomen om er een te testen.

Hij gebruikt ook geen deurbel trafo voor zijn voeding maar een bijgeleverde adapter.
Ja dat kan hoor, bij Marmitek leveren ze de zelfde deurbel onder naam van Marmitek maar zij leveren wel een chime onder naam Bell Me en is daar los verkrijgbaar. Werkt zonder probleem, wel rechtstreeks bij Marmitek bestellen dan kost hij €19.00 ex vrachtkosten, op hun site wordt je doorverwezen naar Bol.com en nog wat retailers en dan kost hij ineens €36.00.
Yes.. Niet officieel ondersteund maar de Marmitek Bell ME is er eenvoudig aan te koppelen. Dig gebeurt via een frequentie (233mhz) en koppel knopje dus niet via de App.
De chime is in wit en zwart te krijgen en heeft meerdere geluidjes. Ik heb er twee gekoppeld en in huis staan 👌🏻
ja dat weet ik en dat is ook goed :) Maar ik bedoelde misschien wat meer info daarover en evt wat linkjes oid :)
je moet ook wat overlaten voor de tweakers zelf om te informeren via de comments :)
(maw: wordt gewaardeerd)
Hetzelfde kan gezegd worden voor Google, facebook en andere massa data verzamelaars.

Google weet via je smartphone bvb op ieder moment van de dag, waar je precies bent, welke app je wanneer gebruikt, wat je allemaal zoekt op het internet ..... en speelt deze informatie op aanvraag ook massaal door aan de overheid.
Google weet via je smartphone bvb op ieder moment van de dag, waar je precies bent, welke app je wanneer gebruikt, wat je allemaal zoekt op het internet ..... en speelt deze informatie op aanvraag ook massaal door aan de overheid.
Moet je het toestel wel voorzien hebben van een simkaart met abonnement en je bij Google niet je officiële adresgegevens hebben ingevoerd. Hoe denk je dat criminelen vaak weg komen met hun activiteiten?

Abonnementje op naam van een katvanger of gewoon een prepaid kaart die je her en der gratis kan krijgen - tot de corona uitbrak - kreeg je ze gratis op de markt. Bij L-Mobi kun je 'm online bestellen en laten bezorgen bij een katvanger of uit een brievenbus vissen.

IMEI is overigens ook geen punt, telefoon koop je via een marktplaats, used products etc. die registreren de IMEI nummers n.l. niet in het kassa systeem bij een verkoop. Aan sommige dingen kun je natuurlijk niet ontkomen, het schaduwen van een verdachte bijvoorbeeld.
Moet je wel heel bewust de batterij uit je telefoon gaan halen voor je thuis komt. Anders is thuis slapen en een keer met de telefoon in de auto langs een scan straat rijden (traject controle / parkeer garage etc) voldoende om dat onbekende nummer aan jou te koppelen.
Moet je wel heel bewust de batterij uit je telefoon gaan halen voor je thuis komt. Anders is thuis slapen en een keer met de telefoon in de auto langs een scan straat rijden (traject controle / parkeer garage etc) voldoende om dat onbekende nummer aan jou te koppelen.
Waar het om gaat is dat er voor allerlei zaken op dit gebied wel een oplossing gevonden wordt of kan worden door criminelen. Als het echt zo eenvoudig zou zijn om mensen op te sporen c.q. criminaliteit tegen te gaan, zou het er wel heel anders uit hebben gezien denk je ook niet?
Het is echt zo eenvoudig, het is alleen verboden, daarom gebeurt het niet omdat we privacy belangrijker vinden.
Dat begint alleen steeds verder de andere kant op te schuiven.
Je kan de meeste criminaliteit zo uitbannen, de consequenties vinden we alleen niet acceptabel.
Anoniem: 474132 @Cyb13 november 2020 22:09
Wat is het wezenlijke verschil met een Android telefoontje ?
Bij smartphones is er over het algemeen iets meer transparantie.
In het geval van Tuya producten is het vooral de combinatie van white labling, de data die het uitlekt over de gebruiker, het gebrek aan encryptie, de silent updates, de wijdverspreidheid, diversiteit en simpelheid van de producten, en de zeer lage prijs, die het bijzonder maken. Op het moment dat een hacker in je telefoon zit, zou je misschien bijwerkingen kunnen merken, maar op het moment dat deze in je lamp aan het plafon zit, merk je niets.
Ik heb de lampen van Action in gebruik op zolder, maar heb de app alleen gebruikt om ze te laten werken (immers, als je de app niet gebruikt, knipperen ze alleen maar) en zijn verder niet permanent verbonden met mijn wifi-netwerk (ik bedien ze lokaal met fysieke knopjes). In principe zou ik dan veilig moeten zijn, toch?

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 00:02]

Ja, dat klopt. Maar wat is dan het nut van een WiFi lamp?
Weet niet welk lamp hij heeft, maar ik heb ook een wifi lamp die ik alleen instel op een bepaalde kleur en intensiteit maar verder alleen aan en uit zet dmv een knop.
Ik dus ook.

En daarnaast is de wifi handig in noodgevallen: mocht er om één of andere reden iets mis zijn met de fysieke knopjes (kans is heel klein, maar je zal maar pech hebben), dan kan ik altijd nog even snel de app opnieuw installeren en hem alsnog via wifi aanzetten, want ik ga niet in het pikkedonker op zolder met een zaklamp aan knopjes futselen :P
Als je je druk maakt om online bedreigingen en risico’s, dan ben je aangewezen op HASS (home assistant).
Ik heb lichtprofielen gemaakt met deze lampen en stekkerdozen voor de huiskamer en keuken, en slaapkamers, je kan namelijk de lampen maar ook bv stekkerdozen in groepen koppelen. Sfeerverlichting half wit licht en vol wit licht. Deze lampen hebben 2 kleuren geel en wit waarvan je de intensiteit kan kan instellen en met meerdere lampen een profiel/instelling te maken.

Erg handig als ik met de vrouw op de bank wil hangen s'avonds met sfeerverlichting en de kinderen willen bijvoorbeeld tekenen/kleuren in de keuken dan kan ik het licht zo fel zetten als een TL balk als ik wil.
Ik heb ze al ruim een jaar en nog niet 1 lamp is kapot gegaan.
De telefoon van mijn vrouw en ik eigen hebben een gedeeld profiel waardoor de alle kamers kunnen bedienen.
Zo heb ik ook de Playstation van de kinderen ook beveiligd ook met die LSC met een tussenstekker maar die kan alleen ik en mijn vrouw bedienen 8-) en kan ik het gebruik blokken in de app op de spelletjestelefoon van de kinderen.
Oh ja, via de app de lampen aan en uit zetten vinden ze niet echt lekker, dat gebeurd gewoon met de lichtknop.
De prijs is wel enorm laag als je dat vergelijkt met andere smart deurbellen die al snel rond de 200 euro zitten.
Nu heb ik geen zin om een video van 50 min te gaan kijken. Maar als ik bij mijn app kijk op android en rechten. Dan kan ik ze 4 weigeren en werkt het nog steeds prima. Wat is hierin dan anders als bv een ring(behalve dat het naar china gaat iov de VS?).
Door het uitschakelen van rechten, kan je verder niet veel ontdekken kwa privacy. Je kan er misschien mee voorkomen dat je GPS locatie doorgestuurd wordt, waarvan de onderzoeker heeft aangetoond dat dit verzameld wordt.

Over Ring bestaan dan ook diverse privacy bezwaren.
Wat je als extra bezwaren van Tuya zou kunnen zien, zijn:
-White labeling. Hierdoor is het lastiger om zicht te krijgen op wat een fabrikant produceert en wie verantwoordelijk is. Het leidt er tot dat een enkel product van één fabrikant door diverse (nep)fabrikanten kan worden doorverkocht alsof het hun eigen product is. In de VS zijn bijvoorbeeld camera's van Hikvision verboden in overheidsgebouwen vanwege privacy/security bezwaren. Bij een white labeling strategy zou dat er tot leiden dat je dan niet één fabrikant op de lijst moet zetten, maar in het geval van Tuya zo'n 10.000 fabrikanten. White labeling maakt handhaving van eventuele wetten lastig.
-Security. De onderzoeker laat zien dat de beveiliging slecht is.
-Privacy: er worden bepaalde gegevens gestuurd naar Tuya die niet nodig zijn voor de werking van het apparaat. Zoals gps locatie en telnr. Ook wifi gegevens worden naar Tuya gestuurd.
-Silent updates. Vanuit het Tuya netwerk kan men buiten het zicht van de gebruiker updates doorvoeren. In theorie kan bijvoorbeeld een Tuya lamp van een politicus op elk gewenst moment gehacked worden om ermee het interne thuisnetwerk af te luisteren. (Gegevens van Tuya gebruikende politici zijn voor Tuya te achterhalen op basis van de gegevens die Tuya heeft van zijn gebruikers: GPS, telnr, email.)

Al deze punten zijn op zichzelf niet echt schokkend. Maar dit in combinatie met de zeer goedkope prijs, stelt Tuya om een enorm botnet over de wereld te verspreiden, welke in principe ingezet kunnen worden voor spionage, cyberwarfare, cryptomining etc. Hiermee wil ik niet suggereren dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, maar het in handen hebben van een dergelijk netwerk kan wel eenvoudig om te vormen zijn naar een krachtig wapen.
Maar als ik geen rechten tot telefoon/contacten geef. En ook geen email. Dan heeft Tuya toch geen toegang tot? Of zie ik het nu verkeerd?
Op je telefoon ja, maar dit soort devices hang je in je wifi netwerk waardoor ze ook op afstand dingen op je netwerk kunnen onderzoeken. Ze zijn immers al binnen.
Een beetje verstandig persoon hangt IOT devices op een apart vlan, zeker als de producent geen goede reputatie heeft.
Maar dan heb je het wel over de gebruikers die weten wat ze doen...
Eigenlijk zou het standaard moeten zijn in de routers van ziggo, etc. Een WLAN voor privacy, en een WLAN voor al je smart apparaten.
werkt wel niet altijd zo goed... als je een chromecast in een eigen vlan zet, dan kan je er niet meer naar casten natuurlijk
Weet iemand in hoeverre dit ook opgaat voor de producten van Google?
Ik heb een Google Home Mini hangen die vooral 's-avonds om de haverklap ineens actief wordt, wat met de led's rommelt en weer op non-actief gaat. Dat gaat soms een uur lang door en dan activeert hij toch wel een keer of 10.
Ik kan er niet achter komen wat dat ding doet, alles wat ik in de settings uit kan schakelen staat al uit, maar het valt me wel op dat dat alleen gebeurt als mijn computer aan staat.
Ja maar, dat is bij andere merken niet anders ook hier in het westen, mits ze updaten en dat ligt vaak heel gevoelig binnen een bepaald tijdsbestek, mentioning Philips Hue en LIFX.

Dat is de verwarring die iedereen heeft en gebeurd al regelmatig zoals online te vinden is.

[Reactie gewijzigd door Raan7 op 23 juli 2024 00:02]

Het wel/niet geven van rechten heeft alleen een juridisch effect. Technisch kunnen bedrijven (hackers/spionage) nog steeds bij je spullen. Als je niet bespioneerd wil worden moet je je deurbel niet aan het internet hangen.
Aiii ik heb een Tuyasmart RGB wifi lamp 🤡
De lampen van LSC/tuya zou ik sowieso niet kopen aangezien de kwaliteit niet heel best is. Vorig jaar heb ik 2 GU10 RGB lampen van LSC gekocht en geflashed, maar het is echt goedkope rommel. De slimme lampen van IKEA zijn veel beter om te beginnen met een smarthome. Als je dan wat duurdere hue lampen will kan je de IKEA lampen op de hue bridge aansluiten en blijven gebruiken.
LSC moet je gewoon links laten liggen.
Dit kan ik alleen maar beamen. We hadden een aantal LSC lampen in huis. Binnen 6 maanden waren er al twee stuk. Vnl gaan ze knipperen of werken niet alle ledbronnen meer. Geruild bij de Action, vervolgens gaat er na enkele weken weer 1 van de nieuwe stuk en wordt de lamp ook heel erg heet. Ook met de duurzaamheid van LSC non-smart lampen ervaren we problemen, flikkeren etc.

Ik heb toen alles van LSC uitgetrokken en vervangen voor Hue. Geen spijt van.
Ik heb nu ruim een jaar door heel mijn huis diverse Action/LSC lampen hangen en heb 1 DOA gehad welke ik zonder problemen kon omruilen. Dus ik ben erg tevreden met de kwaliteit.
Kleine kanttekening. je hebt de GU10 RGB lampen geflashed? die lampen worden sowieso in ESPHOME (nog) niet ondersteund. alleen met gebruik van een custom component die inderdaad niet vlekkeloos werk (heb er zelf ook 4) de espconfig uit de reactie van BoukeHaarsma23 op die github pagina werkt het meest stabiel. de ondersteuning van tasmota ken ik verder niet. maar ik vermoed dat het daar ook niet volledig ondersteund word.

ik heb in huis 20 lampen (E27/E14 filament) van LSC geflashed met ESPHOME en in vergelijking met de lampen van IKEA geeft het mooier (gezelliger) licht, werkt het sneller en betrouwbaarder
wel ben ik mij ervan bewust dat het gebruik van wifi minder elegant is dan Zigbee. maar dat maakt de prijs en het tweak niveau meer dan goed. nu de lampen niet meer te "hacken" zijn omdat Tuya het gat gedicht heeft zou ik die tuya producten niet meer aanbevelen!

maar het ESPHOME (firmware) platform juich ik meer dan toe. en zal vast wel een leverancier zijn die producten op basis van ESP8266 blijft maken zodat ik mijn toekomstige verlichting en andere smarthome producten alsnog kan vervangen mocht dat nodig zijn.

[Reactie gewijzigd door Proxx op 23 juli 2024 00:02]

Ik gebruik ze hier al wat LSC lampen langer dan een jaar en werken nog perfect; ja de kwaliteit is niet perfect, maar dat hoef je ook niet te verwachten voor zo'n prijs.
Als je de lamp op een gastnetwerk configureer dan is er toch geen probleem?
Daarmee bescherm je je interne netwerk tegen mogelijke spionage vanuit de deurbel, mits het gastnetwerk werkt als een afscheidbaar VLAN. Er kunnen dan kwa privacy nog bezwaren zijn tegen de app, maar dat geldt voor vele apps.
Zou je het apparaat niet kunnen blokkeren in je netwerk qua internet, en puur lokaal via bijv HomeBridge kunnen laten lopen, zodat het HomeKit protocol het verder afhandeld?
Of kun je niet het gastnetwerk gebruiken hiervoor? Bijna elke provider biedt dat tegenwoordig standaard aan.
En als het niet standaard aan staat, kan je het aan zetten. Weet niet hoe gescheiden een gast netwerk is.
Och, dat weet je tenminste, Apple gaat nog veel verder die maakt het met de volgende big-sur update *onmogelijk* om te zien welke Apple netwerkservices er in de achtergrond actief blijven, en kun je die Privacy schendingen niet meer monitoren of blokkeren.

Daar gaat je datavolume als je tethered via je I-Phone in landelijke gebieden omdat daar geen fatsoenlijke DSL is.

Gek genoeg hoor je over Apple en Googles privacy schendingen nooit wat, sterker nog de Corona-App(le) stuurt alle data via eigen servers naar de afnemers als ze tenminste de wurgcontracten om absurde leges te betalen ondertekenen.

Daar kwam het Deutsche Rot Kreuz achter, ze moesten wel datastreams openen, maar kregen geen resultaten terug, waardoor het in Duitsland nu net als in Amerika England en Nederland exponentieel toeneemt.

En de terugkoppeling is ook nog eens vreemd tijd verschoven, waardoor ze op woensdag denken dat het beter gaat om dan op donderdag en vooral vrijdag opeens allemaal nieuwe besmettings record krijgen, alsof er een zaagtand generator tussen is gezet, om op woensdag "goed nieuws" te kunnen brengen.

Terwijl er in Azie nauwelijks sprake is van een tweede golf als je bedenkt dat daar 4 miljard inwoners zijn, en in Europa maar net iets meer dan een half miljard.

Hoe komt dat toch die eenzijdige berichtgeving, terwijl onze eigen privacy problemen heel veel groter zijn, ligt er weer een heel stuwmeer aan UWV data op straat door een totaal ontbreken van security sense...


Apple's ingebouwde privacy schendings backdoor:
"ContentFilterExclusionList" al sinds catalina aanwezig, maar nu zijn de KernelExtensionFramework workarounds niet langer mogelijk, en sta je als Sysop machteloos tegen Apple's PrivacyDataVacumeMachines

https://medium.com/tripmo...affic-of-its-own-mac-apps
Het probleem en in mijn optiek niet gefundeerde angst is dat China een communistisch land is en die heel anders met de gegevens om zal gaan als de 'vrije' westerse landen.

Wat maakt het uit dat in het 'vrije' westen ook met grote regelmaat data van burgers wordt gemined door partijen als Apple, Google, Microsoft etc. Dit zijn allemaal bedrijven die vanuit het westen opereren en waarbij we ons dus geen zorgen hoeven maken om de achterliggende intentie.

Tenminste dat denken zoals ik het lees erg veel mensen.

Daar tegenover heb ik nog steeds geen idee wat bijvoorbeeld de Chinese overheid met mijn gegevens aan zou moeten kunnen, dit terwijl ik dood gegooid wordt met allerlei reclame en suggesties om programma X of Y te installeren op mijn westerse windows computer.

Los daarvan is er nog de vraag of en hoeveel data wordt doorgesluisd naar bijvoorbeeld de NSA of CIA voor mijn part.

Omdat dat het goede Amerika is die altijd integer en correct handelt is dat dus niet iets om je druk over te maken, want China kan en zal veel meer nut van mijn data hebben om een of andere reden (Ik heb persoonlijk alleen heen idee welke dat zou moeten zijn).

[Reactie gewijzigd door Slaiter op 23 juli 2024 00:02]

Tenminste dat denken zoals ik het lees erg veel mensen.
Wat ik vooral lees in dit soort commentaren, zijn meningen en onderbuikgevoelens.
En voor 'maar wat nou als .....'
Geen harde bronnen, geen onderzoeken, maar vooral geen tastbare aanwijzingen DAT het ook gebeurd
Er wordt ook voornamelijk van uitgegaan dat de gebruiker dom is, en dus niets om zijn privacy geeft.

Je moet constant uitleggen ( aan de 'slimmere mensen dus' :+ ) dat je wel degelijk maatregelen genomen hebt, dat je 'veilig' bent.
Anoniem: 304028 @Slaiter15 november 2020 09:41
Targeted reclame en het samenstellen van een profiel, beïnvloeden verkiezingen, opbouw creditscore.
Onduidelijk is of videodata (net als controle over de camera) ook via de cloud loopt. De website van Action vertelt technisch gezien opvallend weinig over de werking van het product. De meeste deurbellen slaan beelden op, lokaal of in een cloud, maar zelfs dat is bij deze deurbel niet genoemd. Ook de Smarthomeweb review schrijft er helemaal niets over, ondanks dat dat juist één van de belangrijkste aspecten is bij privacy van deurbellen. Misschien dat het alleen live-beelden weergeeft, maar niets opslaat?
Ik heb niet specifiek dezelfde van Action, maar een Nedis model
Zelfde model, zoals er nog een tiental zijn

Je hebt de keuze, opslaan in de cloud ( kost een paar euro per maand ) of een SDkaartje voor lokale opslag
Zonder die twee kan je opnames maken die op de telefoon worden opgeslagen.

( de interface om vanaf SDkaart te kijken is dramatisch trouwens )
Er is inderdaad een mogelijkheid voor opslag op een SD kaart, zie ik nu na wat inzoomen op de verpakking van Action.
Anoniem: 24916 @Cyb13 november 2020 23:38
Jatten ze de camera mee, heb je nog geen beelden.
Ik heb er 1 waar de SD kaart in de gong zit binnen in huis, deurbel jatten met het idee dat de beelden dan weg zijn heeft dus geen zin.
Ook 3 dagen gratis onbeperkt opslag in de cloud en ingesteld op het gast-WiFi netwerk.
Alleen is niet duidelijk of er echt beelden worden opgenomen, waar dat dat gebeurt, sd, cloud of zelfs op mobiele device.

En sinds kort hebben zulke vandalen de onhebbelijke gewoonte, om het gezicht te verbergen.
Dus om de beveiliging te verhogen, moet je dit zeker niet inzetten.

Ik heb dan toch liever dat ze mijn 40€ deurcam nemen, dan die 150€ of duurdere "privacy-veilige"
Ik ken een ervaringsdeskundige. Camera's boeit de dievengilde niet meer. Ze zwaaien er zelfs naar. Veel licht en geluid in en om het huis bij inbraak helpt wel, want dan is de kans dat anderen komen kijken en de dief "een handje" helpen.Daar moeten zij, die gratis komen shoppen, niks van hebben.
Anoniem: 24916 @Pe Nis15 november 2020 00:21
Als ik 's nachts thuis kom en alle lampen buiten gaan aan, heb ik nog nooit iemand gezien die even kwam polsen. Dus ook dat met licht is ook maar gedeeltelijk waar. Hangt er maar net vanaf waar...
Geluid daar en tegen is wel veel beter, maar het mag vaak ook weer niet en de buurt zal er ook niet blij mee zijn bij vaak een vals alarm...
Had inderdaad jou post vorige maand gezien. Wegens dat let ik meer op.
Er hangt dan een apparaat in je interne netwerk dat je niet onder controle hebt. Het kan bij shares, ingezet worden voor ddos aanvallen en verzameld ook info via de app. Een lamp is ook maar een lamp en het grootste risico is niet dat de Chinezen hem voor de grap uitzetten.

Of er de Chinese Inteligence Agency er achter zit betwijfel ik ook. Maar dat het heel goedkoop is EN gesupport wordt in updates is wel verdacht.
Je PC of je telefoon heb je evenmin onder controle, bijna niemand weet wat alle services die in de achtergrond draaien allemaal doen.
Wat ik mij nog afvraag: zou je dit kunnen tekkelen door een pi-hole of iets dergelijks te installeren. of is het verkeer niet te onderscheiden in de data die nodig is voor de werking en welke meer privacy gevoelig is?
Onduidelijk is of videodata (net als controle over de camera) ook via de cloud loopt.
Bij dit soort producten wordt de cloudserver gebruikt om een p2p verbinding tussen client en camera op te zetten. Zelfs van mobiel naar mobiele verbinding lukt dat meestal. Als een p2p verbinding niet lukt, dan pas gaat de videodata via de cloud. Door deze aanpak hoeft de klant geen poorten open te zetten op de router/firewall.

Ik ben zelf voor elke onnodige cloudoplossing, maar als we het toch doen heb ik liever een Russische of Chinese dan een Amerikaanse of Europese. Van die eersten heb ik namelijk niks te vrezen, nooit van plan naar toe te gaan ook. De tweede zouden met de spionage nog iets tegen mij kunnen beginnen als wat ik doe ze niet aanstaan. Wat de Joden in Europa hebben meegemaakt is een goed voorbeeld dat je de overheid niet teveel data moet geven. De overheid van vandaag is niet de overheid van morgen. Hoe minder ze weten of toegang tot hebben, des te beter.

Een waarschuwing zoals deze zou dus niet alleen bij Chinese producten moeten zijn, maar vooral ook bij westerse producten, waarvan we zelfs weten dat ze de overheid toegang bieden tot jouw camera. Dat is een groter potentiel gevaar. High target mensen zoals jij een voorbeeld over geeft moeten sowieso geen enkel cloudoplossing gebruiken, aangezien zelfs bevriende landen elkaar bespioneren.
Bedankt voor deze waardevolle aanvulling, de 3+ waard. Ik wil ook graag een slimme deurbel, maar dan één zonder cloud. daar ik een ubiquiti netwerk heb, zou een bel van dit merk de voorkeur hebben, ze zijn niet alleen erg duur $199,- en niet in europa te koop. het lijkt erop dat je bij dergelijke goedkope deurbellen je met privacy betaald ipv met geld.
Dit (weet wat je in huis haalt) kan niet vaak genoeg genoemd worden.

Hoewel ik laat ben met reageren vind ik het (ook) belangrijk dat mensen moeten weten wat zo'n deurbel allemaal doet en opstuurt: ik heb vorig jaar ook al een Uniden whitelabel van Hikvision's (hele grote Chinese speler in videobewaking) deurbel genoemd, en die stuurt dus doodleuk een JPEG de cloud in (sowieso bij het opstarten); Ga er maar van uit dat er minstens snapshots opgestuurd worden.

In de hoop dat iemand zo'n deurbel uit de cloud (voor mijn part in de private cloud) kan krijgen, spam ik ongegeneerd nog het python script dat mee probeert te kijken naar wat er over zo'n deurbel verstuurd wordt: https://github.com/ACKspace/hikkup
Ik ben er alleen niet meer verder mee kunnen komen omdat encryptie buiten mijn comfort zone is.
Who gives a flying f*ck ?
Ik heb niets te verbergen dat privacy gedoe koop het niet of wel maar waarom toch altijd in Nederland dat eeuwige gekijk naar de buren oh hij wel/niet doe je ding val een ander er niet mee lastig.
Gaat? Ik heb hem al. Ligt al in verscheidene winkels in Utrecht.

Tot nu toe nog geen geluk gehad om hem in Domoticz te krijgen via een Tuya (Cloud) Plugin. Google Home herkent hem ook niet middels de koppeling met Tuya Smart.

Beeldkwaliteit ziet er overigens heel goed uit. Ook met nachtview. Mooi scherp!

Edit: Aanvullend: FOV is 145 graden en het bereik van de night view is 5 meter (volgens de doos).

[Reactie gewijzigd door Electrifying op 23 juli 2024 00:02]

Volgens mij staat er een fout in het artikel. Als ik me niet vergis is de Action namelijk van origine een Nederlandse keten

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Action_(winkel)

Verder al meerdere producten van de Action thuis en het bevalt best goed. Dat de data in China opgeslagen wordt vind ik niet zo'n probleem, laat ze vrolijk worden om te weten wanneer mijn verlichting in- en uitgeschakeld wordt. De deurbel is dan natuurlijk wel wat minder, privacywise met de data op Chinese servers.

Edit: deze reactie was niet als reactie bedoeld

[Reactie gewijzigd door herovazy op 23 juli 2024 00:02]

Iets verder denken, je geeft Tuya door gebruik te maken van Tuya devices die via WIFI werken toegang tot je complete netwerk.
Er is een Duitse onderzoeker geweest die onderzocht heeft wat er in theorie mogelijk is, en het resultaat was niet echt geruststellend. (Kan het YouTube filmpje helaas niet zo snel meer vinden)
Ze kunnen OTA een firmware update uitvoeren waardoor een Tuya device opeens een gateway wordt en “ze” in je netwerk kunnen neuzen.
Dan kunnen ze in mijn geval alsnog niet veel. Het internet via de kabel en het wifi netwerk wat we thuis gebruiken zit achter een ander vlan en op range.

Verder zit alleen mijn Google Home achter hetzelfde netwerk en 2 Android TVs. Als ze willen weten wat ik op tv kijk, laat ze maar lekker hun gang gaan.
Jij bent een Tweaker, Tuya devices zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de huis/tuin en keukengebruiker die als eerste denkt aan een stuk taart als je over VLAN begint.
Zelf heb ik m’n hele huis geautomatiseerd, maar een Tuya device die niet naar Tasmota of ESP geflashed kan worden gaat direct weer terug, het enigste Cloud connected wat ik heb zijn Amazon Echo’s en een Nest Thermostaat (had ik al voordat Google Nest overnam)
Tja, dat is met ALLE netwerkgekoppelde apparaten mogelijk van elk merk.
Klopt helemaal, alleen heeft Tuya een wat schimmigere achtergrond, Chinees en gesloten omgeving.
Hier een aardig artikel op hackaday: https://hackaday.com/2019...b-it-knows-your-password/
Credentials die gewoon uit te lezen zijn uit weggegooide apparaten.... brrr
IoT is prachtig, zolang je maar zelf eigenaar bent van de data. Dus alles in eigen beheer en alleen door jou benaderbaar. Geen (meta) data naar fabrikant servers, of nog erger, via dodgy apps naar FB, Amazon, Google of <fill in sketschy china partij>
Vraag mij alleen af of dit spul niet te hekken is waar door men kan inbreken op je netwerk.
Ik had de lamp maar ben er toch maar van afgestapt. Ander nadeel is dat je zo heel snel veel ip adressen uitdeelt. Dus ben op IKEA overgestapt. De stekker overigens kan niet de beloofde 10A aan. Twee keer defect gehad met een kachel van 1600watt.
Tuya spul is vaak esp32 electronica
En dat is vaak, niet altijd, te flashen met tasmoto
Tasmota

Heeft iemand dit al geprobeerd?
Zit er niet in, een ESP32 gaat geen H264 1080p stream uitzenden over SSL.

Hier zal een ARM chip van Goke, MStar (Mediatek), of een vergelijkbare chinese chipboer inzitten, die een embedded Linux draaid. Firmware hiervan is doorgaans signed, dus even flashen zal ook wel niet gaan.
Moderne Tuya devices (zoals van LSC) helaas niet meer.
Klopt, mijn router lijst staat vol van die LSC / Tuya lampen en schakelaars. Maar toch genoeg ruimte met IP adressen met de range van 255?
Tja, ikea spul is ook geen zekerheid van te geven dat die niet gehacked kan worden.
Klopt maar van IKEA werkt alleen lokaal en niet zoals lsc via een cloud oplossing.
Heb je toevallig ook gemeten of de kachel daadwerkelijk 1600 watt is of stiekem toch meer gebruikt?
Ik snap niet dat dit omlaag gemod wordt.

Een 1600W kachel mag namelijk helemaal geen 10A trekken. Met 230V is dat namelijk pak een beet 2300W en dat is dus een overschrijding van 500W qua spec van de kachel. Dat hoort niet. Het kan wel, maar dan is de fabrikant dus niet zo goed bezig. Dan ligt het dus niet aan de stekker, maar aan de kachel.
Vraag mij alleen af of dit spul niet te hekken is waar door men kan inbreken op je netwerk.
Apart vlan dat niet bij je normale netwerk kan?
Dat doe ik met al mijn spul dat gebruik maakt van externe servers, Hue, Nest, Controller zonnepanelen, etc.
Ik had de lamp maar ben er toch maar van afgestapt. Ander nadeel is dat je zo heel snel veel ip adressen uitdeelt.
Heb je niet genoeg aan 10.0.0.0/8?
jazeker!
hoofdkantoor in Zwaagdijk (N-Holland)
Heb je een oplossing gevonden voor de
voedings kabel die je moet trekken, om draadloos te werken?

Edit; verduidelijking van voedingskabel, blijkbaar zijn er mensen bij die dat niet snappen.

[Reactie gewijzigd door acizane80 op 23 juli 2024 00:02]

Er zit ook een microusb aansluiting in, maar dat is nog lastiger wegwerken.

De bel werkt met een DC adapter ( beltrafo ) van 8-14V
Die kabel ( standaard beldraad ) is dun genoeg om weg te werken
Ik heb aan mijn buiten gevel geen voeding staan, hierdoor zou voor mij iig gemakkelijker zijn als ik er een powerbank op kan aansluiten die middels een USB aansluiting de bel van voeding voorziet.
Ik ook niet, maar met 5m beldraad, kom je in de meterkast uit, waar je zeeën van electra kan vinden.

Als je dat niet wilt, is dit geen product voor jou, zo lastig is die conclusie ook weer niet ;)
Zie mijn post, als ik een behuizing kan maken waarop ik die cam/bel opn monteer, kan ik een powerbank wegwerken in die behuizing. Dan hoef ik niet meer te boren, kabels te trekken over mijn afgewerkte muren.
Of je koopt een met ingebouwde accu. Zowel ring als andere fabrikanten bieden dat aan. Alleen dan 1x per maand batterij opladen.
De meeste proberen u een abbo aan te smeren voor bijkomende diensten, daar wil ik niet aan meedoen.
Denk er eens over na uw mobiel abbo, vast internet, tv, Netflix, Spotify, prime, Disney+, Apple diensten, android diensten, dat lijst kan serieus aangroeien. Je moet ergens een lijn trekken vind ik.
Mag toch aannemen dat je gewoon een normale bel hebt in je woning? Of heb je zo’n draadloos geval want geen zin in kabels?
Ai. RIP.

Ik ben heel blij dat mijn nieuwbouw woning is opgeleverd met een ouderwetse bel met draad. Daar kan ik dan later een Ubitquiti bel op frotten.
Ja. Mijn idee was om de bestaande draden om de 2 schroeven van de bel te draaien en die vast te zetten (polariteit maakt zo te zien niet uit).

Waar nu de trafo zit, de female jack van de meegeleverde kabel afknippen en die weer aan de 2 bestaande draden bij de trafo in de buurt te bevestigen. Daar vervolgens de 12v adapter insteken.

Let uiteraard wel op of er een “bel” tussen zit en of ie het redirecten van die spanning wel leuk vind. Ik heb geen bel (oud ding, was lelijk en dus van de muur af getrokken), dus ik heb dat probleem niet. :)
Dat klinkt best wel tegenstrijdig. :P
Ik vermoed een voedingskabel terwijl de bel zelf via wifi kan verbinden.
Een draadloos verlengsnoer.
Een powerbank neemt meer ruimte in dan de bek zelf. Als je dat weg kunt werken dan krijg je alles wel weg.
Ja maar dan moet ik geen gat boren, en geen kabel trekken over mijn muren. Of ik moet de pleisterwerk open kappen
Nee snap ik wel, maar dan moet je dus een unit aan de buitenkant maken die zowel waterdicht is als tamperproof. Dat doe je niet ff mooi. Dat is wel een project waar je voor naar de Hornbach mag.
Ik heb een afkapping van 4,5m op 9m, die zal wel droog blijven hoor. Een mooi bekisting maken waar ik hem op zou monteren, de powerbank verbergen in de bekisting, met een luikje voor te sluiten. En klaar.
Goed hoewel deze hele discussie kompleet off topic is heb ik daar nog wel wat kanttekeningen bij hoor.

Sws is dit echt een hele specifieke use case dus als het niet past zoals het bedoeld is moet je het zelf passend maken ofc.

Aan de andere kant moet je goed begrijpen hoe het werkt als je dingen buiten ophangt die daar niet voor bedoeld zijn. Een beetje powerbank heeft eisen aan temperatuur en luchtvochtigheid omdat deze ontworpen zijn voor binnengebruik. Dergelijke apparaten vinden negatieve temperaturen en hoge luchtvochtigheid niet chill. Ook in een afgesloten bekisting met overkapping kan elektronica nat worden door bijvoorbeeld condensatie.

Ook temperaturen onder het vriespunt zijn niet oke. En met powerbanks met li-ion vaak al eerder. 5 graden c is dan al een issue.

Dat is wat ik wilde aangeven met dat het niet zomaar ff een kistje timmeren is. Je moet ook rekening houden met het feit dat water prima horizontaal kan verplaatsen dus gaten door iets moet je nooit horizontaal boren. Helemaal als er een kabel doorheen loopt.

Kabels zul je altijd met wartels moeten zekeren tegen vocht wat de behuizing in wil lopen.

Het zal best kunnen en lang goed gaan, maar als het fout gaat heb je wel een metaalbrand aan je voorgevel met een beetje pech.

Even een kabel in je muur wegwerken (ook met afgewerkt pleisterwerk) is in veel gevallen makkelijker en veiliger.
Ik heb hem ondertussen gekocht, kastje werkt perfect op de powerbank over micro USB. Ik heb een klein kistje gemaakt met een opening aan de achterzijde om wanneer nodig de powerbank eruit te kunnen halen. Een klein gaatje geboord op de voorste plaat waar een micro USB kabel door kan. En hij werkt op huidige temperaturen. Ik ga het in de gaten moeten houden bij vriestemperaturen
Het is bij ons een vrij rustige buurt, waar heel weinig volk passeert. De reden dat ik een camera plaats is voornamelijk om te kunnen communiceren met de chauffeurs van koeriers.

Ja deze heeft 2 weg communicatie, je krijgt een melding zodra de bel offline is door eventuele stroompanne (leeg batterij). Beeld in donkere situatie's is meer dan voldoende om herkenbaar te zien wie er staat.
Ik heb nog niet kunnen achterhalen of het mogelijk is om een homebase aan te sluiten. Ik heb ook geen manier gevonden voor geofencing om deze in te stellen bij de alarm functie. Deze geeft je een melding bij detectie van beweging. Je kunt er een micro SD kaartje instoppen voor opnames, die je vanaf je mobiel kunt opvragen en herbekijken.

Al bij al voor een kleine 38€ redelijk kwalitatief, ja hij mist enkele functies maar dat verwacht je wel bij deze prijsklasse

[Reactie gewijzigd door acizane80 op 23 juli 2024 00:02]

Hoe heb je dat opnemen op sd kaart voor elkaar gekregen? Ik zie nergens de optie waar de opnames naartoe moeten gaan in de app. Ik kan alleen zelf op opnemen drukken en die slaat hij op mijn telefoon op. Ik zou graag willen dat hij bij beweging een filmpje maakt en op de sd kaart opslaat.
En hoe ga je die power bank opladen dan ? Steeds los halen opladen en weer terug zetten ?
Ja, even eruit en opladen en terug zetten
Wat ik niet uit de tekst en website kan halen, zit hier een losse gong bij of is deze verkrijgbaar?
1. Nee
2. Geen idee, denk het niet.
Kan je wat vertellen over video opslag? Zijn de beelden alleen live, of kan je ook beelden terug zien? Is locale opslag mogelijk?
Dus als ik het goed begrijp kan dit bekabeld worden aangesloten mét de huidige gong?

Verschijnt deze ook in Google home?

[Reactie gewijzigd door killerbie op 23 juli 2024 00:02]

Is er ook een chime? Of gebruik je die van de oude bel?

[Reactie gewijzigd door Marzman op 23 juli 2024 00:02]

Wordt allemaal vanuit Electro Circle gedaan, die ook Calex doen. HEMA en LSC wordt dus door dezelfde partij geregeld. Zie bijvoorbeeld de 'uitgever' van de app in de Play Store.

Ik vindt het maar niks, al dat Tuya spul...
Ik vindt het maar niks, al dat Tuya spul...
Waarom vind je het maar niks? Ik moet zeggen dat ik tot op heden aangenaam verrast ben over de kwaliteit en stabiliteit. Ik heb weleens gedoe gehad met lampen waarvan de verbinding verbrak, maar daar bleek in veel gevallen een kind de oorzaak van te zijn geweest.
Gaat mij niet zo zeer om of het naar servers in China, Amerika of van mijn part de buurman gaat. Ik vind het zo jammer dat het niet als 'mijn' apparaat voelt en dat ik er niets zelf mee kan doen. Ook wil ik het allemaal binnen mijn eigen netwerk houden en het liefst wil ik er ook een API op hebben. Dit is iets wat bijvoorbeeld de Hue bridge heel goed doet. Een camera moet gewoon onvif en dergelijke hebben, zodat mijn synology het kan opnemen.

En dit geld meer voor lampen enzo: dat wil ik niet op WiFi. Kost meer energie (vergelijk maar eens een Zigbee bewegingssensor met een wifi bewegingssensor) en mijn router zweet al flink van alles wat er op draait.
En dat je niet weet wanneer de server uit de lucht gaat. Zo weet mijn ThermoSmart API niet meer bijvoorbeeld.
Persoonlijk twee keer lampen terug gebracht vanwege goedkope omvormers / piep.
Ik had dat bij mij eerste ook, maar toen er een update binnen kwam was die piep weg. Nu al tijden tevreden over de lampen.
Enige leuke is nog wel dat je ze custom kunt flashen.
Dan zijn ze eigenlijk evengoed als bv aqara.
Wat valt hier dan op te flashen? Want als dat kan is dat meer nieuwswaardig dan dat Action een nieuw product verkoopt in hun assortiment Chinese cloud rommel.
Ja, die ken ik, ik heb ook geflashed Tuya spul in huis, maar dat is ondertussen een achterhaald topic. Discussie is zo dood als een pier gezien Tuya de encryptie/microcontroller heeft veranderd in het gros van hun apparaten. Tevens nul info over die deurbel daar.

M.a.w. geen idee waar je het over hebt want er valt dus niets te flashen. 8)7

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 23 juli 2024 00:02]

En dat het zo wordt tegengewerkt door Tuya moet je ook al aangeven dat ze vanalles met die data doen....

Want wat boeit het je anders? Als fabrikant scheelt het je een hoop data en servers als men het lokaal draait.... Tenzij je heel graag die data wil voor andere doeleinden...
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Torac13 november 2020 19:07
Dat is in lang niet alle gevallen meer zo. Dit wordt actief tegengewerkt.
Volgens mij was dat alleen"over the air".
Bekabeld kan het nog steeds, kost alleen iets meer moeite.
En dat wordt helaas ook meer en meer tegen gewerkt door Tuya helaas.. |:( |:( |:(
De deurbel kan alleen bekabeld worden aangesloten en wordt geleverd met een kabel van vijf meter.
Het apparaat werkt op 2.4GHz-wifi, en via de app is het mogelijk met bezoekers te praten.
Heb ik er gewoon te weinig verstand van of spreekt dit elkaar tegen?
De stroomvoorziening is via 12v adapter. Er zit 5 meter draad bij met 2 oogjes. Aan die 5 meter kabel zit weer een female jack. Waar je vervolgens de 12v adapter in kan steken.

Wel met je eens dat het duidelijker neergezet kan worden. Al zullen de meesten wel het verschil tussen deze 2 zinnen begrijpen denk ik. :)
Idd bekabeld zal wel slaan op de stroomvoorziening. De rest via Wifi.
Duidelijk! Dank. Bij het woord "kabel" denk ik altijd aan UTP op de een of andere manier :P
dat bekabelde zal wel op de voeding van het apparaat zijn, lijkt me sterk dat je dit met een accu wilt gebruiken.
Ik adviseer echt om nooit wat van dat Tuya spul te kopen.
Alles draait op Chinese servers en reken er maar op dat je data daar niet veilig staat.
Vroeger kon je de meeste Tuya devices flashen met andere firmware. Lukt tegenwoordig niet meer.
Verder zijn al die wifi smart devices ook een beetje voor de hobby bob met 2 linkerhanden. Werkt allemaal maar zozo. Kies gewoon voor ZigBee, zwave of hue. In combinatie met een leuke controller werkt het gewoon veel beter.
Ja kost meer geld, maar dubbel zo dwars waard
Niet dat ik belang heb bij een video deurbel maar welke data hebben we het dan over? Wat beelden van een camera van mensen die aanbellen? Die mag wat mij betreft iedereen zien.
Het gaat niet om de bel, maar de App en je WiFi router die verplicht PatriotAct backdoors hebben, waar hackers ook tools voor hebben.

Je geeft toestemming om gegevens (soms ook) beeld op je schijf op te slaan dus geef je schrijfrechten, dan heeft de service automagisch ook leesrechten...

APPLE heeft maar liefst 54 (phone home) netwerkservices draaien waar je straks niets meer ziet, maar wat voor rechten heeben die 54 services zonder hacking al op je systeem.

Blijft vreemd, toen Samsung de microfoon van je TV aan zette om spraakbevelen uit te kunnen voeren schreeuwde iedereen moord en brand, nu verstuurt de helft van de wereldbevolking al zijn data zonder nadenken naar Siri Google Alexa en Bixby.

En vergeet niet Amazon wil het verkeer van 34 spraakassistenten over zijn seevers laten lopen...

En van wie was de Ring-doorbel ook alweer, o ja Amazon.

P. S. Er zitten heel wat meer europeanen door de doorgeslagen patriot act in Amerika gevangen dan in China, dus waar zouden we ons nu eigenlijk zorgen moeten maken, een 'mogelijke' thriller op basis van aannames over China, of het nu allang concrete gevaar van je bed gelicht te worden door de NSA en te verdwijnen in geheime gevangenissen.

Zo heeft een volkomen onschuldige duitser vele maanden in geisoleerde gevangenschap gezeten en gemarteld omdat de NSA een fout NAW bestand gebruikte., "mistaken identity"

Hier een CIA file met nog meer blunders.
https://www.intelligence....tions/CRPT-113srpt288.pdf
Zou mooi zijn als er alternatieve firmwares voor deze apparaten gemaakt worden. Voor de LSC lampen is dat best te doen, omflashen en go.
Recente LSC lampen met ESP's zijn niet meer te flashen, en ze gebruiken steeds meer hun eigen microcontrollers, om zeker ervan te zijn dat niemand om de Chinese Cloud Services heen worstelt.
Inderdaad. Wel even belangrijk om te weten dat flashen er idd niet meer in zit bij nieuwe modellen.
Klopt. Heb ik ook geprobeerd bij m’n RGBW peertje, werkt niet meer. Wel heb ik m in HomeKit gegooid via HomeBridge.
bij de van oorsprong Duitse keten
Neerlands trots wordt als Duits bestempeld? ;)
Bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Action_(winkel)

Edit: artikel is inmiddels aangepast

[Reactie gewijzigd door Nss op 23 juli 2024 00:02]

Was het niet Frans? AC-tion. ;)
Inderdaad. Raar verhaal ineens.
Action is een van oorsprong Nederlandse keten, opgericht in Enkhuizen.
Tuya beheert ook de achterliggende servers van het platform. Daar hebben sommige gebruikers kritiek op, omdat het platform veel informatie verzamelt van gebruikers
Is er bekend over wat voor informatie dit gaat? Een beetje losse flodder zo.

Ik kan er eigenlijk niet eens zo gek veel over vinden. Het scheelt nogal of beelden ook de Chinese cloud in gaan of alleen wat gegevens ala IP-adres.
Voor zover ik heb achterhaald, is het alleen de status van het device ( aan - uit - on/offline )
Er gaat minimaal dataverkeer over het netwerk, en je hebt de keuze uit een EU, US of CN server.

Persoonlijk kan ik er niet zo mee zitten dat die info 'lekt' aan het bedrijf, vooralsnog zijn er geen betaalgegevens of serieuze zaken gedeeld met ze.

In theorie kan men via die verbinding in het hostnetwerk terecht komen, en dat zal eenkwestie van afwachten zijn wanneer dat een keer gebeurt ergens.

* vandaar dat de apparaatjes hier allemaal een eigen VLAN hebben, zonder koppeling met de rest van de apparaten.
Alle aansturing gebeurt uit de cloud ( dus geen internet = geen aansturing, en mag je de lamp / ventilator zelf bedienen met de schakelaars )
Ik vraag mij af of het mogelijk is om een bestaande gong aan te sluiten op dit systeem. Mijn idee is het om de bestaande bedrading aan te sluiten op de meegeleverde adapter in de meterkast aan te sluiten in plaats van de transformator. Iemand een idee?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.