Amazon staakt verdere ontwikkeling van multiplayershooter Crucible

Crucible, een multiplayershooter die door Amazon Games wordt ontwikkeld, komt toch niet uit. Ondanks dat er in juli aan een gesloten bèta werd begonnen om de game te verbeteren, heeft dit volgens Amazon niet tot het gewenste resultaat geleid.

Dat heeft de ontwikkelaar op de website van Crucible bekendgemaakt. Het besluit is genomen nadat er in de afgelopen maanden verscheidene verbeteringen zijn doorgevoerd in de game, maar dit niet leidde tot positieve feedback bij de deelnemers aan de bèta. Volgens Amazon is er daardoor geen toekomst meer voor het spel, en wordt de stekker eruit getrokken.

De ontwikkeling van Crucible kende de nodige tegenslag. Zo werd er in juli besloten om de game terug te trekken en te vervangen door een gesloten bèta. Amazon besloot daartoe nadat spelers kort na de release in mei kritiek leverden over de kwaliteit van de game. Nu blijkt dus dat de afgelopen maanden niet voor verbetering hebben gezorgd.

Het team dat Crucible heeft ontwikkeld, wordt van het project gehaald en gaat andere games ontwikkelen binnen Amazon Games. Spelers die geld hebben uitgegeven aan Crucible krijgen hun geld terug.

Door RoD

Admin Mobile

11-10-2020 • 10:33

62 Linkedin

Reacties (62)

62
57
30
5
0
14
Wijzig sortering
Wat ik niet zo goed snap is dat het altijd shooters moeten zijn. Een game zoals GTA is bijna uniek te noemen en een gigantisch succes. Snap niet zo goed waarom er niet meer bedrijven zich hier mee bezig houden. Het kost ontzettend veel geld en tijd, maar kijk naar eens rockstar. Ze maken een mooi spel, zit vol bugs en klagende gebruikers. En ze doen er vrijwel niks aan. Net als RDR2. En ze komen er nog mee weg ook want als er ooit een GTA VI komt dan gaat iedereen het wel weer kopen.
Ik denk dat Amazon graag ook een competatief spel wil uitbrengen. 1. Streamen via Twitch (is van Amazon) 2. Exta omzet via tournementen en sponsoring. FPS is eenmaal een poplaire genre en minder risicovol dan een game zoals GTA.
Meanwhile in Stream/Tuber land speelt iedereen Among Us en Fall Guys. :+
Eventjes; de populairste categorieen zijn nog steeds MOBAs en shooters (op het moment heeft LoL 125K kijkers en Among Us 57K; Fortnite en CoD zijn ook best groot. En Genshin Impact, blijkbaar)
Ja, vooral voor Amazon moet dat toch een project kunnen zijn waarbij ze enigszins in de buurt van GTA komen. Ik snap het ook niet, net zo min dat iedere game zich tegenwoordig moet afspelen in een wereld met zombies, monsters en weet ik veel wat. Ben ik dan de enige die af en toe ook gewoon een spannend verhaal wil ervaren in een normale wereld.
Een soort grafisch opgepoetste "Second Life"? ;)
Of een grafisch belabberde first/real life...
Omdat het VEEL meer tijd kost om een open world game te maken. Ten opzichte van een FPS. Die relatief snel en goedkoop te maken. Zijn.
Een game zoals GTA is bijna uniek te noemen en een gigantisch succes. Snap niet zo goed waarom er niet meer bedrijven zich hier mee bezig houden.
GTA is altijd al een succes geweest, maar je ziet nu dat ze hetzelfde als GTA Online toegepast hebben op RDR2 dat het toch niet altijd een succes is, want RDR2's online modus is gewoon een cash grab die vele malen minder populair is.

Een goed spel opzetten met ook nog eens een functionele online modus compleet met cutscenes en zowel co-op als PvP missies is niet iets dat je zomaar even doet, dan is een shootertje maken met gekopiëerde karakters van andere spellen en simpele abilities toch veel sneller gedaan, en dus lang niet zo erg als het mislukt.
Tsja GTA heeft een bepaalde status. Kijk naar Saints row zelfde genre veel maar minder hype.
saintsrow 1 was 100 maal beter dan alles wat erna is gekomen, daar is het ook fout gegaan....
Inderdaad, Saints Roe was een serieuze game, en die had succes, ook mede doordat GTA 4 later uit kwam.

Daarna zijn ze GTA juist helemaal uit de weg gegaan door de speeltuin kant op te gaan.

Ik heb Saints Row daarna nog wel geprobeerd maar dat trok mij dus helemaal niet.
In mijn geval hebben ze dan toch echt pech, ik zal nooit meer een rockstar en taketwo product kopen gezien ze te veel hebben gedaan zonder het ooit goed te maken.

Een lijstje van openstaande issues die ze bij mij nooit hebben goedgemaakt :
- Vervangen van bestaande versies van San Andreas die goed werkten met een mobile port met minder content.
- Verwijderen muziek uit meerdere spellen die je al in bezit had, in plaats van het verkopen van een nieuwe versie zonder die muziek. Iets waar je recht op had is dus nu afgenomen.
- Weigeren om een goede anticheat te implementeren ondanks dat dit makkelijk zou kunnen, ze hoeven enkel maar EasyAnticheat af te nemen bijvoorbeeld.
- Bannen van mensen vanwegen hun eigen slechte anti cheat detectie methodes ondanks dat deze mensen geen hackers zijn of juist slachtoffer van hackers zijn.
- Het sturen van een prive detective naar modders huizen en vervolgens deze drijgen met law suits als ze niet stoppen.
- Het compleet slopen van dergelijke single player mods en dit pas terug draaien na veel backlash.
- Eindeloos pay2win geneuzel in GTA:Online

Dus nee, die lijst van redenen om hun producten nooit meer te kopen is veel te groot en ernstiger dan bij welke andere uitgever en game producent dan ook. Als je prive detectives naar modders gaat sturen kom je bij mij uberhaupt al op een permanente blacklist waar je nooit meer van af komt tenzij je hun schadeloos stelt.
Een game zoals GTA is bijna uniek te noemen en een gigantisch succes. Snap niet zo goed waarom er niet meer bedrijven zich hier mee bezig houden.
Valt mee toch? Er zijn best veel games met die opzet.

De Watch dogs serie bijvoorbeeld, binnenkort Cyberpunk.. En langer terug zijn er ook veel geweest, de Saints Row serie, Sleeping Dogs bijv. Het probleem is wel dat het gewoon heel duur is om zoiets te maken vanwege de enorme wereld. Het is echt iets voor AAA studio's.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 oktober 2020 23:04]

Ubisoft heeft het toch geprobeerd met watchdogs.
Cyberpunk is er bijna! :o
Erg goed artikel gelezen deze week over Amazon en de manier waarop ze bezig zijn:

https://www.wired.com/sto...at-games-so-why-hasnt-it/
Is een flinke lap tekst.

Uiteindelijk is de conclusie dat Amazon overal heel veel geld en bureaucratie tegen aan gooit om iets te forceren wat normaal een product van vrije wil en creativiteit behoord te zijn.
Ik kan dit artikel aanraden: “ Amazon Wants to ‘Win at Games.’ So Why Hasn’t It?”

https://www.wired.com/sto...at-games-so-why-hasnt-it/
Wat een super interessant en zuur artikel. Zoveel geld, talent en tijd en toch geen resultaten.
Eerlijk gezegd zijn er al veel shooters en battle-royale games (ook zelfde manier) zijn al paar bijgekomen.
De markt is eigenlijk te druk voor. Ze kunnen beter op andere plaatsen opvullen waar wel meer kansen zijn. Simpele games zoals Amoung Us en Fall Guys laten zien dat plezier op andere manier ook kan! Beiden zijn succesvol.

En jammer dat mensen wel geld moeten uitgeven aan spellen in beta phase. Het is nog altijd risico gebied of beta games wel doorgaan, zelf beter worden en voldoen aan de verwachtingen.

Laatste tijd is kwaliteit van veel games wat omhoog gegaan. Meer grafische vermaak ook. Het lijkt wel alsof gamers meer en meer willen zien van de games. De concurrentie is groot, dus Amazon moet meer werk in steken en iets nieuws proberen van maken. Dat is gewoon moeilijker laatste tijd om goed te doen tegenover andere games die al goed hebben gedaan.

Hopelijk weet Amazon een manier om games markt op te vullen met iets anders. Ik wens ze succes. Er is nog genoeg ruimte in VR markt btw. Daar zijn nog niet heel veel games op de hoge niveau zoals Alyx.
Ik denk niet dat Amazon serieus in VR gaat investeren als ze daar zelf helemaal geen ecosysteem in hebben. Dat moet er toch eerst zijn.
Als ik dit lees, dan is het eerste wat ik denk: maar hoe wordt nu voorkomen dat dit opnieuw gebeurt?
Dat het team nu een ander spel gaat maken, zonder meer informatie, dan zou je kunnen aannemen dat ze daar weer hetzelfde kunnen doen. Of zouden de doelstellingen te hoog gegrepen zijn geweest?
Of zouden de doelstellingen te hoog gegrepen zijn geweest?
Ik vermoed dit in de combinatie met pump en dump, een berg geld gooien voor promotie en als het niet blijft kleven dan trekken ze weer direct de stekker eruit.

Een van de redenen waarom ik eigenlijk geen beta van oa. Amazon heb aangeraakt is omdat het zonde van mijn tijd is en waarschijnlijk voor een hoop frustratie gaat zorgen. Of je heb een beta die niet leuk is of een beta die wel leuk is, maar niet aansluit bij het grote publiek en alsnog helemaal veranderd.

Ik heb in het verleden meegedaan in de beta van Planteside 2, absoluut geen spijt van. Zit nu in de beta van Dual Universe waar ik zelfs een abo voor betaal, zeer verslavend. Crucible zag er cool/interessant uit, hetzelfde voor New World, maar ga daar niet aan beginnen voordat het uit is en onafhankelijke reviews van uit zijn...
Dit is gewoon onderdeel van game development. Niet het eerste spel dat gecanceld word. Het is eerder knap van ze dat ze het spel niet hebben geforceerd.

De achterliggende technologie blijft beschikbaar, dus de tijd zal niet weggegooid zijn. Het is alleen jammer dat Crucible niks is geworden.

[Reactie gewijzigd door Rabb op 11 oktober 2020 17:39]

Zonde voor de mensen die hier wel flink aan gewerkt hebben. Zijn zat mensen die hart en ziel steken in het maken van zo'n game. En om dan van hoger af te moeten horen dat de stekker eruit gaat, lijkt me verschrikkelijk.
Zijn zat mensen die hart en ziel steken in het maken van zo'n game. En om dan van hoger af te moeten horen dat de stekker eruit gaat, lijkt me verschrikkelijk.
Ik heb het omgekeerde meegemaakt. Jarenlang tegen management gezegd dat het project nooit een succesvol product kon worden maar management wilde dat ze toch doorgingen. Pas bij een reorganisatie werd eindelijk ingezien dat geld en tijd veel beter besteed konden worden: ik heb respect voor mensen die erkennen wanneer annuleren de juiste keus is; opgeven is altijd een optie!
Mes snijdt aan twee kanten.
Nu maar hopen dat new world wel overeind blijft. Gelukkig nog geen pre order geplaatst maar was het wel aan t overwegen.
Next up: new world. :z
Anoniem: 508592
@Squats11 oktober 2020 11:37
Yup. Hopen dat die game wel slaagd.
Er zijn veel spellen die het niet halen. Op steam staan er genoeg.
En er is zo veel keus, dat iets nieuws en beters maken niet eenvoudig is.
We zijn verwend :D en dat maakt het moeilijk.
schoenmaker hou bij wat je leest. is een oud gezegde.
We leven in een steeds snellere veranderende wereld, als je als bedrijf niet innoveert of aanpast aan de realiteit dan ga je vroeg of laat failliet. Amazon heeft meermaals al bewezen dat ze dat kunnen met het uitbouw van cloud diensten en een streaming platform.
AWS ontstond vanuit een eigen behoefte. Ze waren dus hun eigen klant alvorens die servers ook openbaar beschikbaar te maken. Amazon Game Services heeft een heel hoog “wij willen dit kunnen” gehalte. Het kent geen passie, geen ziel.
Waarom zouden ze het bij boeken moeten houden terwijl ze zeer succesvol zijn met andere dingen, zoals cloud services?
* Schoenmaker blijf bij je leest.
hehe, ja klopt. maar lezen ook bijhouden hoor.
“ Een leest is een houten, kunststof, metalen of ook wel aluminium vorm die wordt gebruikt voor schoenreparaties of het maken van schoenen.”

Bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Leest_(gereedschap)
Zag te laat dat het al genoemd was. Blijft een stom werkwoord, slager blijf bij je vlees was veel logischer geweest voor nieuwere generaties.

[Reactie gewijzigd door DukeBox op 11 oktober 2020 23:19]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee