KPN-klanten klagen over itv-storing bij terugkijken van programma's - update

KPN-klanten klagen al ruim een week over een foutmelding die in beeld komt bij het terugkijken van programma's en ingestelde opnames. Het gaat om een storing bij de interactieve tv-dienst, die ook Telfort- en Xs4all-klanten treft.

KPN maakt op zijn storingspagina melding van de problemen, net als Xs4all en op het Telfort-forum worden de problemen ook gemeld. De providers zeggen dat klanten mogelijk problemen kunnen ervaren met het terugkijken van programma's of de begin gemist-functie.

Het gaat in ieder geval bij KPN-klanten om de foutmelding STB-zap-01, die in beeld komt als klanten bijvoorbeeld via hun tv-ontvanger van de provider een niet-handmatig opgenomen programma willen terugkijken via de servers van KPN. Deze foutmelding heeft betrekking op Begin Gemist, Terugkijken en zelf ingestelde opnames. Ook via het web komen dezelfde problemen bij de itv-dienst voor.

Deze problemen spelen al langer. Er loopt al ruim een week een topic over dit probleem op het KPN-forum. Daarin klagen gebruikers over de problemen en dat aangedragen oplossingen zoals het doorvoeren van een harde reset van de ontvanger of het opnieuw installeren van de software geen soelaas biedt. Een medewerker van KPN lijkt ook aan te geven dat het herstarten en resetten van de ontvanger het probleem niet gaat verhelpen.

Het is onduidelijk wanneer het probleem zal zijn verholpen. Een moderator laat weten dat onderzocht wordt wat er precies aan de hand is, maar kan daar verder nog niets over zeggen. Hij vraagt klanten voor nu af te wachten.

Vreemd genoeg komt de STB-zap-01-foutmelding niet in beeld bij alle programma's die via de gids in de tv-ontvanger zijn terug te kijken. Bij de meeste programma's lukt dat niet en verschijnt de foutmelding, maar bij sommige programma's lukt het wel.

Update, 12:56 uur: Een KPN-moderator meldt dat de problemen inmiddels waarschijnlijk opgelost zijn. Verschillende klanten bevestigen dat. Of het gaat om een blijvende oplossing is nog onduidelijk.

Door Joris Jansen

Redacteur

02-09-2020 • 11:13

137 Linkedin

Reacties (137)

Wijzig sortering
Gaat lekker bij KPN. Na de klachten over trage kastjes na hun software-update op iets oudere modellen.
Dat heb ik dus ook na de update van de menu’s. (Arcadyan HMB2260)
Ziet er leuk uit maar het is erg traag en daarom niet erg gebruikersvriendelijk.
Vraag me serieus af waarom de testers van deze software dit niet gezien hebben.
Maanden wordt zoiets voorbereid en dan krijg je dit.
Ik had dat ook (bij XS4ALL). Ik heb er over gebeld en een dag later had ik de nieuwste (4K ready) tuner kastjes in huis! Zonder kosten of problemen.
Dus als je issues hebt met de HMB2260 dan gewoon bellen en je krijgt de nieuwste.
(off topic: de HDMI kabel die je bij de nieuwe tuner krijgt is zelfs 4K60 capable !!!)
Een aantal vragen:
1. Had je op dat moment al een abonnement met daarbij een 4K decoder?
2. Indien het antwoord op vraag 1 nee is, ben je extra gaan betalen voor een 4K decoder?

Ik heb KPN eerder al gecontacteerd over het issue met traagheid van onze decoder (nog een wat oudere Arris VIP2952 V2) en daar kreeg ik behalve "onze ontwikkelaars werken eraan" en "excuses voor het ongemak" echt nul op het rekest qua oplossing. Nu heb ik ze dit nieuws artikel en alle commentaar die hier gegeven wordt voorgelegd dus eens zien of ze met een oplossing voor ons probleem komen.
Elke HDMI kabel is gewoon een stel kopere draden, er zit geen verschil tussen. Waar alleen een verschil tussen zit is de kwaliteit maar niet de functionaliteit (voor passieve kabels natuurlijk).
https://www.cnet.com/news/why-all-hdmi-cables-are-the-same/
“ Updated October 11, 2012 “

Er was toen nog niet echt sprake van dermate hoge bandbreedtes als nu... er bestond toen wel full-hd, maar geen 4k60, via HDMI, toch?
Een goede kwaliteit kabel van die tijd zou gewoon 4k@60 moeten kunnen. Ze veranderen de connectors maar niet de kabels er zijn geen 4k@30 of 4k@60 kabels.
Met andere woorden zit er dus wel verschil tussen de kabels. Elke spec heeft andere minimum eisen per toepassing. De link die je noemt legt uit dat de prijs van de kabel niets zegt over de kwaliteit. Daar ben ik het wel mee eens.
De lengte van de kabel is vaker een probleem. Echt lange kabels (we hebben er hier een van 10 meter) hebben echt soms problemen met hogere resoluties en refreshrates. Dat kun je oplossen door een lagere weerstand, dus dikkere kernen. Koper heeft van alle metalen al een van de laagste weerstand. Gouden en platinum connectoren worden soms gebruikt omdat die niet oxideren. Oxidatie van de einden van koperkabels kan weerstand toevoegen.

Hou je kabels zo kort mogelijk en je hebt waarschijnlijk weinig problemen.

Certificering van kabels voegt niet vaak iets toe, behalve aan de prijs.
Ik heb vele uren gebruikt om mijn nieuwe LG Oled op de Sonos beam luidspreker via hdmi2(ARC) met een hdmi kabel aan de praat te krijgen. Zoeken op forums.. Uiteindelijk gelukt nadat ik de bij de decoder geleverde hdmi kabel uit het kast haalde en aansloot en toen: meteen geluid. Dus stellen dat elke hdmi kabel hetzelfde is blijkt pertinent onwaar te zijn.
Is dat de HMB2260 v2 of een geheel andere?
De grap is dat de XS4ALL medewerker het verschil niet eens wist ;-)
Ik had 2x een HMD2260 en 1x een HMB2260v2. Functioneel geen verschil, maar met de laatste update merkte ik wel dat de v2 beter werkte.
Toch kreeg ik drie nieuwe tuners en mocht ik de oude netjes terug sturen (inclusief de v2 dus).
Ik had ze al een e-mail gestuurd maar nog geen reactie.
Ik heb hier ook XS4all.
Misschien toch maar even bellen.
Bellen is altijd sneller. Via de mail reageren ze niet altijd snel, tenzij je via de telefoon gestart bent . . . maar dan heb je direct contact met de engineer.
Dát dus...
Hier hetzelfde verhaal ( XS4All ) en de nieuwe ontvanger is vlotter...
Wat mij wel opvalt is dat hij soms even "hangt" om te bufferen en het een seconde ofzo duurt voordat het beeld in beweging komt na zappen, althans hier.
Intern netwerk is volledig Gb uitgevoerd dus misschien ook bij deze nieuwe de software eens opnieuw installeren... :)
Waarom denk je dat een tester dit niet gezien heeft? Het is aan de business om te bepalen of het acceptabel is. Een bevinding in productie hoeft niet te betekenen dat het onbekend is bij de testers. Misschien hebben de testers het niet belangrijk gemaakt. Misschien hebben de stakeholders de bevinding geaccepteerd... Beetje raar om meteen iemand de schuld te geven.
Het kan zijn dat de testvereisten niet zo zijn opgesteld dat de responstijden worden mee getest. Dan is het primair de 'schuld' van de afdeling die die eisen heeft opgesteld. Maar dat neemt niet weg dat een tester (of zijn leidinggevende) zou moeten signaleren dat iets onwerkbaar traag is. En dat zou wel eens een mentaliteits-aspect kunnen zijn.

Zit het test-team in een land als India (niet om te discrimineren, gewoon eigen ervaring gecombineerd met die van een Indiase collega.) dan weet je dat een tester precies doet wat er wordt opgedragen. Dat zit in de natuur van die mensen om instructies tot op de letter te volgen en vooral niet teveel zelf te denken. Denk je namelijk teveel en klaag je bij je manager over iets wat niet in de procedure staat, dan loop je het risico om lastig bevonden te worden en kun je zo op straat gezet worden. In tegenstelling tot de Europese mentaliteit waar mensen meer geneigd zijn om op eigen initiatief aan de alarmbel te trekken.

Maar los daarvan zijn de responstijden prima meetbaar en er zijn genoeg marketeers die er onderzoeken naar hebben gedaan. Wie een website bouwt bijvoorbeeld, kan voor een optimale gebruikerservaring maar beter zorgen dat de eerste pagina van een website binnen X seconden in beeld is wanneer een gebruiker op de website binnen komt. Doet je website (dus de hele keten van client, verbinding, webserver etc). er langer over, dan kan het de ervaring negatief beïnvloeden en je op ten duur klanten kosten.

Datzelfde principe kun je ook toepassen op TV-kijken. Klachten ten over van mensen wiens STB er een paar seconden over doet om naar de volgende zender te zappen. Dus als KPN kun je daar best een onderzoek voor raadplegen en vervolgens bepaalde eisen stellen op de responstijden van de ontvangers.

Neem ook even het doel van de update in gedachten... Het ziet er nu compleet anders uit, dus wil KPN een betere ervaring bieden aan haar klanten? Dan wordt al hun werk teniet gedaan als gebruikers secondenlang moeten wachten tot een menu eens geladen is en de cursor er 2 seconden over doet om van de eerste naar de tweede menu-item te springen. De tweede reden is de optie die in de settings verschenen is om 'gepersonaliseerde reclame' aan te bieden. Dan bega je als bedrijf toch een giga-marketing blunder, of niet soms?
Heb vorige week een update gehad van de TV kastjes , maar het nieuwe menu is waardeloos. Vroeger kon je als je de TV gids raadpleegde nog even kijken in een klein venster waar je naar het kijken was. en dan kon je even rustig door de TV gids bladeren. Nu is de hele pagina opeens gids geworden. Zo zijn er nog wel wat dingen die geen betere gebruikers ervaring geven met de nieuwe update. Zou zeggen gewoon de oude interface weer terug rollen op de TV kastjes..
helemaal mee eens !
Ik bedoel niet zo zeer de technische tester maar meer de beta testers de gebruikers thuis dus.
Meestal worden dit soort grote upgrades ook getest door gebruikers om te zien hoe hun ervaringen zijn.
Een tester kan geen probleem zien in een seconde vertraging maar een gebruiker wel.
Als KPN kun je dit gewoon negeren maar dan krijg je vanzelf veel klagende klanten.
Ik had zelf ook graag gezien dat dit beter getest zou zijn.
Sinds de update heb ik ook regelmatig dat de audio een paar seconden weg valt.
Traditionele tv heeft het al zwaar, kpn helpt dit op deze manier helemaal om zeep.. hoera netflix
Traditionele tv heeft het al zwaar, kpn helpt dit op deze manier helemaal om zeep.
Dat heeft KPN bij mij al gedaan. Hun interactieve TV via "het kastje" (Arcadyan) is traag en werkt niet altijd.
Of de menu's voor TV op de Arcadyan traag zijn weet ik niet, want ik heb al ruim een half jaar geen 'traditionele' TV gekeken. On-demand films werken meestal wel, als je je door de trage menu's heen kunt werken.
De KPN iTV app (iOS, Android) is nog erger dan de Arcadyan..
Inderdaad lang leve Youtube en Netflix.
Hier ook twee HMB2260s, het ene exemplaar heeft wel de update, de andere niet. Het exemplaar met de update is hier ook vrij traag geworden, en qua gebruiksvriendelijkheid is het er niet op vooruit gegaan (programmaomschrijvingen vinden is omslachtig geworden, soms word je opeens uit de gids gegooid, etc).

Daarnaast lijkt de nieuwe firmware de nare gewoonte te hebben om bij sommige zenders het onmogelijk te maken om op het andere kastje opnames ingepland op het ene kastje te bekijken. Toch een domper.
Dit bevestigt mijn vermoeden dus al dat de nieuwe software niet goed werkt op oudere kastjes.
Kwalijke zaak wel. Het was dan beter geweest om oude kastjes te laten vervangen of deze op de oude software te laten draaien.
Inderdaad, hier helaas ook mogen ervaren. Na contact met kpn krijg je ook nul oplossingen anders dan "er wordt aan gewerkt". Tv is sinds de meest recente update een broken experience.
Het is een verschrikking, sinds de update van het menu heb je een reactie tijd van 2/3 seconde. Heb regelmatig dat er vertraagd allerlei commando's zijn doorgegeven en je ergens zit waar je niet wilt zijn. Ben bezig met overstappen op t-mobile. Hopelijk is dta beter!
we zijn juist weer terug bij KPN na een jaar van ellende bij T-Mobile. Daar was het alleen maar haperend beeld en blokkerig. Daar zien ze mij niet meer terug.
Dan wordt het tijd om de liniaire tv op te gaan zeggen en nl ziet te nemen ofzo. Vind nederland 1,2 en 3 voldoende. De rest van de betaalde reclame zenders irriteer ik mij rot aan en hoef ik niet perse.
123 kan gratis via een dvb_t2 kassie 2 tientjes bij ome Ali.
Ja inderdaad, had ooit t1 en bij elke brommer in de straat een dizzy scherm, is dat bij t2 nog steeds?
Voor anderen zijn de NPO-zenders niet voldoende, en KPN/T-Mobile moet gewoon een deugdelijke dienstverlening bieden.
Gaat lekker bij KPN. Na de klachten over trage kastjes na hun software-update op iets oudere modellen.
Ik heb een HMB2260 v2 en die is na de update inderdaad enorm traag geworden. Vooral in het scrollen door het menu heen. Het oogt wat luxer, maar van mij mag het weer terug naar het oude.

Het heeft gelukkig nog geen horizonbox niveau van Ziggo, anders had ik hem de deur uit gesmeten.
Mijn vader had dit probleem ook. We kregen een nieuw kastje opgestuurd en de oude konden we meteen in dezelfde verpakking terugsturen. Was snel geregeld en nu geen problemen meer. Hopelijk blijft dat zo.
Over dat terugsturen. Iedere keer in initiele communicatie wordt vermeld dat je de oude kastjes terug dient te sturen. Maar ik heb inmiddels 2x een omwisseling gehad/gedaan (1e keer van de Motorola boxes naar Arcadyan/Arris, 2e keer omwisseling naar de 4K boxes) en beide keren heb ik ze uiteindelijk niet terug hoeven of kunnen sturen. Geen adres of instructie gezien waar ze naar terug gestuurd zouden moeten worden.
Dus ik heb hier nog steeds 4 oude kastjes liggen :)
Ben wel blij met de 4K kastjes, die zijn een stuk kleiner en retesnel, zelfs met de nieuwe software.
Wij hebben ook wel eens gehad dat we iets niet konden terugsturen omdat ze ons geen retourbox stuurde. Maar wat sverzijl al zegt kan je het in principe gratis in een willekeurige doos naar onderstaande adres sturen:

KPN
Antwoordnummer 10119
2400 VB Alphen aan den Rijn

Ze controleren denk ik verder ook niet of je het daadwerkelijk hebt terug gestuurd. Of wellicht doen ze een steekproef af en toe. Hun bedoeling is dat ze de oude apparatuur weer kunnen recyclen of hergebruiken indien mogelijk om zo de afvalhoop te verminderen.
Ik zal ze eens allemaal in een doos gooien en opsturen. Denk niet dat ik die ouwe meuk nog zal gebruiken. Vanaf nu alleen die 4K kastjes, die ook nog eens makkelijk achter de TV te plakken zijn.
Oh, werkt bij die 4K kastjes de afstandbediening op radio ipv infrarood? Dat is wel handig soms, al moet ik zeggen dat ondanks de infrarood ze het behoorlijk goed doen.
Nee het werkt via Bluetooth
Ik heb in de gevallen dat het nodig was gewoon de info gekregen hoe terug te sturen. En zo moeilijk is het ook niet te vinden. Doos erom en opsturen https://www.kpn.com/service/administratie/terugsturen.htm
Ik vind de laatste update een echte vooruitgang.
Leuk en strak design en een hele vlotte reactie op de afstandsbediening.
Nepper, das fout. Oude soft was veel sneller.
Niet echt, ook hier is het beter geworden, alhoewel het al goed was.
KPN doet het super waar Ziggo nog wat van kan leren.
Dat is mijn bevinding en ik ben niet de enige.
Misschien ligt aan de versie en type kastje.
Of zoals ook vaak gebeurd aan de gebruiker.
Inderdaad. Ook hier zijn we niet blij met de doorgedrukte nieuwe software. Een mod op het KPN forum zegt dat een stap terug niet kan omdat alles is gelinkt aan nieuwe servers. Neemt niet weg dat een oude interface makkelijk naar de nieuwe servers aangepast had kunnen worden. Klachten zoals traag, missende PiP, en kleinere letters zijn opgemerkt.

Maar ja, mogelijk heeft het probleem met het terugkijken ook wel een verband met de nieuwe software of servers. Ik weet wel dat alleen in de afgelopen dagen mijn ontvanger meerdere updates heeft gehad. (herkenbaar aan het opnieuw opstarten als je iets zit te kijken...)
Ik heb twee tv-tuners nog steeds op de oude software en dat werkt nog steeds. Daarom vraag ik me af of het echt zo is dat ze 'niet terug kunnen'......
Dat vraag ik mij ook af, die mods moeten ook maar wat vertellen... Maar kan best dat er 2 systemen nu nog naast elkaar draaien lopende de overgang.
De update komt automatisch binnen ik kon hem niet weigeren. Wellicht ben je nog niet aan de beurt. Die wordt gefaseerd ingevoerd.
snap ik. maar ze zeggen 'we kunnen niet terug' . dat lijkt me dan ook niet helemaal waar als hun oude platform nog draait voor klanten die nog geen 'upgrade' hebben gehad.
Klopt hun nieuwe software update is goed maar erg traag.
Echt waardeloos dit. Ben jaren klant geweest van Telfort en ik heb nog nooit noemenswaardige problemen gehad met het tv-kastje. Sinds het overzetten naar KPN en de recente update loopt de boel regelmatig vast en heb ik inderdaad ook last van foutcodes bij het opnemen van opnames.
Bijna precies dezelfde ervaring.
Ooit begonnen met Lijbrandt, dat was gewoon top.
Daarna gedwongen naar Telfort over, was nog net acceptabel want er veranderde niet veel.
Vervolgens een gedwongen overstap naar de KPN-infra: nieuwe ontvanger, geen analoge TV/radio meer voor de rest van het huis (alle coax moeten vervangen) en eigenlijk een slechter beeld (veel te veel verscherping).
Sinds de update naar de nieuwe menustructuur regelmatig problemen gehad met het terugkijken van uitzendingen. Ook het navigeren gaat merkbaar trager en vereist op sommige plekken een extra handeling. Info over de uitzending is ook dieper verborgen.
Het is jammer dat ik in mijn dorp geen andere provider via glas kan krijgen, anders was ik al overgestapt.
Klopt, het oude Lijbrandt netwerk was heel goed (gescheiden netwerken voor internet en tv). Lastig om nu over te stappen naar een andere provider. Ik heb geen coax meer liggen in huis, dus een overstap naar Ziggo wordt problematisch. Daarnaast ben ik heel blij met de symmetrische verbinding van glasvezel!
Lijbrandt had 2 fibers in gebruik. Kon je nog analoog FM tuner signaal op krijgen via de coax output. Toen de KPN het overnam was dat afgelopen.
Hier precies dezelfde ervaring.
+De glasvezelmodem die bij Telfort geleverd was heeft last van EMI, alles valt weg als me deurbel afgaat :/

Ik zit serieus te overwegen om naar T-Mobile glasvezel te gaan, KPN is vreselijk.
Voor een betere tv ervaring moet je dat misschien niet doen... De nieuwe tv dienst van T Mobile kampt met wat kinderziektes (lees: is kut). Maar internet only plus NLZIET en dw standaard streaming diensten is wel prima en met t mobile dan een stuk goedkoper dan KPN.
Hmm da's jammer, ik heb het niet te kiezen als het om tv gaat, die wordt alleen gebruikt door een non tweaker
Nou, ik zit nog bij telfort en had ook last van de storingen
Met als verschil dat ik geen foutmelding kreeg, maar dat er bij het afspelen grijze vlakken in beeld kwamen en het niet meer te volgen was
En dat met de oude telfort software (om de een of andere reden de update nog niet gehad)
Maar sinds een paar uur lijkt het inderdaad weer net ze goed (/slecht) als voorheen
Ik deel ook deze ervaring.
Als mijn jaarabonnement is afgelopen ga ik denk ik verder kijken of er een beter bedrijf is.
De storing met het terugkijken vanaf het begin (groene knop) is dus NIET opgelost.
Wij hadden er sinds de nieuwe software last van bij Omroep Brabant en wij krijgen ook nu nog steeds dezelfde foutmelding.
Wij zijn overigens klant bij XS4ALL waarbij ons uitdrukkelijk beloofd was dat er niets zou veranderen en de woorden zijn nog niet koud of boem, nieuwe software op de TV ontvanger met spontane reboots en de STB-zap-01 foutmelding. Goed bezig :( :( :(
Die nieuwe software had je ook zonder de veranderingen wel gekregen. Er lijkt me niet echt een causaal verband te bestaan tussen de verdere integratie en deze update
Een update met een nieuw menu en ineens veel tragere software en spontane reboots valt bij mij echt niet te rijmen met "er gaat niets veranderen". En de storing met het terugkijken is ook precies begonnen nadat het nieuwe menu was geïntroduceerd. Er is duidelijk wel een verband tussen de update en het nu haperen van de dienst. Ik heb al heel wat jaren XS4ALL en ik heb NOOIT zo'n problemen gehad tot de integratie is begonnen. Als het service-niveau van XS4ALL niet bovengemiddeld blijft gaat voor veel klanten de reden wegvallen om wel de bovengemiddelde prijs hiervoor te betalen.
Linksom of rechtsom maakt xs4all al gebruik van de kpn diensten. De kastjes waren al van kpn. Of kpn nu de merknaam opheft of niet je had deze update gekregen.
Maar het komt de verdere integratie, snap dat nou. Alles om dat de schuld te kunnen geven
Idd ik heb bij diverse providers via fiber op het kpn netwerk gezeten 4 jaar inmiddels elk jaar een andere. Maar sinds de SW update wegens de invoering van het 4k kassie is het mis. Duidelijk geen goeie programmeurs aan het werk
zit nu met de Arris box bij Oxxio. Laatste maand gaat in.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 2 september 2020 21:52]

Helaas is dit een terugkerend probleem bij KPN, ben er al een keer als klant voor vertrokken maar weer klant geworden bij een gebrek aan alternatieven in Zeeland. Delta's ITV platform was toen in ieder geval geen vergelijk en ook waren hun verbindingen minder stabiel. Ze hebben volgens mij een serieus probleem ergens in hun backend waar het streamen van opgeslagen content betreft. Het was een poos over maar nu treedt het dus weer op. Erg vervelend is dat ze altijd met het zelfde riedeltje komen wat niet werkt.
De update was op meerdere vlakken slecht.

Oude opnames waren nog gegroepeerd, zodat je niet een lijst van 100 opnames zag, maar de opnames per serie gegroepeerd zag. Kon je in 1x alles wissen ipv alle afleveringen 1 voor 1.

Daarnaast zag je bij oude afleveringen ook de beschrijving en episode nr, nu niet altijd meer.

Toch jammer dat updates niet altijd verbeteringen zijn voor de gebruiker. Het liefst zet ik automatische updates uit en bepaal ik zelf of ik die wil. Dat doe ik iig op mn telefoon.
Ik woon ook in Zeeland en ik zeg lang leve iptv. Ik zit alleen bij delta voor me internet omdat ik via KPN maar 30mb max haal.
Ben blij dat ik mijn tv abbo compleet heb stopgezet.
Netflix, YouTube en wat TV zender apps, via chromecast, werkt prima
NLZIET ipv van lineaire tv via kabel / telefoonlijn provider werkt ook top.
NL 123 kan je ook gratis zien via het vroegere Digitenne. Alleen is de kwaliteit minder dan een glasvezel stream.
GEEN PROBLEEM met terugkijken via xs4all en KPN op mijn locatie. Gelukkig maar anders krijg ik klachten van de kids. Wel bijzonder zo'n blauwe jongen op je scherm. Hoop dat ze het snel oplossen .

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 2 september 2020 12:38]

"blauwe jongen op je scherm"?
Een uitdrukking uit de vorige eeuw als je windows vastliep dan kreeg je een blauw scherm. Dit werd dus een ....... genoemd of discrimineer ik nu een aantal smurfen :)

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 2 september 2020 15:17]

Oh ik dacht dat je alleen op mij reageerde, en niet ook op het artikel haha
zo je voelde je aangesproken :) LOL . Nee reageerde in het algemeen op het artikel en dat blauwe scherm .

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 2 september 2020 19:09]

Blue screen of death...
euh... je reageerde om 12:36 toch echt op mijn reactie, logisch dat ik me dan aangesproken voel..
Sinds 2 dagen hier ook last van, niks helpt om het probleem op te lossen ook niet het opnieuw installeren van de software op de ontvanger.
Na weken geen tv gekeken te hebben werd ik hier maandag avond ook mee geconfronteerd en zag dat de interface anders was dan daarvoor. Erg traag bij het zappen bleven zender logo's achter en inderdaad ook het terug kijken gaf de genoemde foutcode. Aangedragen oplossing op het forum uitgevoerd en de software opnieuw geïnstalleerd waarna er ook meteen een update klaar stond. Hierna werkte alles weer snel en ook het terugkijken ging soepel.
XS4ALL klant hier. Na de laatste software update van die ontvangers was ik er helemaal klaar mee. Sowieso was ik al geïrriteerd over het slechte 'kijken vanaf begin' en het terugkijken van programma's waarbij je een kwartier voor de start in het vorige programma werd gegooid en vooruitspoelen verboden is.

...want je zult maar eens wat reclameboodschappen missen, nou nou.

Sinds enige tijd alle tv's in huis voorzien van een Apple TV met daarop NLZiet als app. Wat een verademing. Series en films kun je terugkijken zonder reclame, en afspelen vanaf begin en terugkijken kan wel opeens 'spot-on', waarbij je gewoon het reclameblok vooruit kan spoelen. Wel wat minder zenders, maar mij gaat het toch primair om het Nederlandse aanbod. Kwaliteit is overigens prima en het geheel is stabiel.

Dus die (altijd zeer warme) xs4all 'ontvangers' zijn de deur uit, en voor de helft van de kosten heb ik nu een betere dienst.
wat ik het meest vervelende vindt is dat de tv programma`s van je kastje niet op je telfoon app of tv app kan bekijken.

Dus je komt helaas niet van je itv kastje af. .

Met name op zondag is op kanaal 47 de F1 te zien.
Dit is nergens te vinden op enige app.
Het itv kastje staat hier bij ons anders hoofdzakelijk voor de "sier". (met een stukje zwart karton op die schijnwerper bovenop. We heeft dat bedacht voor naast je TV?) De app heb ik één keer gebruikt en toen weggedaan.

Ik gebruik nu Kodi, met de Webbie Player Add-on. Daarmee kan ik voor zover ik kan zien alle zenders in het pakket, op al mijn apparaten bekijken en als bonus doorspoelen bij "begin gemist" content en tot 4 uur terugspoelen bij alle zenders. Dat zou toch in ieder geval een oplossing moeten zijn voor een telefoon, of tablet.
Ik heb geen uitbreidingen op mijn tv pakket, dus weet niet hoe goed de ondersteuning van bijvoorbeeld opnames plannen is.

[Reactie gewijzigd door Tvern op 3 september 2020 10:45]

Cool thanks man zo zie je maar komt toch weer iets positiefs uit mn geklaag :)
Hier hetzelfde: eerst die "update" die het kastje nog trager maakte dan het al was en UI introduceert waar ik niet op zat te wachten (meer info volgens KPN). En meteen allerlei connectie fouten (terugkijken niet mogelijk, apps die niet werkten, etc).
Ik heb tot nu toe met harde resets en een re-install het weer rustig gekregen, maar ben ook aan het rondkijken naar een alternatief voor KPN

Want dit gedonder met KPN is cyclisch namelijk. Ze doen het een tijdje goed, en dan klojen ze weer een tijdje aan waarna het roer weer om moet.
En ik snap dat niet, nu ze zoveel concurrentie hebben. Hoe kun je je zelf als eenm premium in de markt zetten (gezien de prijs) en dan hier geen antwoord op hebben?
Want de rest van de providers is foutloos...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee