Sony brengt draadloze tv-luidspreker in september uit voor 220 euro

Sony brengt zijn draadloze tv-luidspreker SRS-LSR200 in september in de Benelux uit voor 220 euro. Het apparaat werkt met een 2,3GHz-verbinding, heeft drie ingebouwde luidsprekers en een afstandsbediening die werkt met 'de meest bekende tv-merken'.

De Sony SRS-LSR200 is een draadloze speaker die is ontworpen voor gebruik met televisies. De luidspreker wordt geleverd met een basisstation die via een 3,5mm-kabel of optische kabel met een televisie kan worden verbonden. De verbinding tussen het basisstation en de speaker loopt over de 2,3GHz-band. Daarmee is een bereik van circa dertig meter mogelijk volgens Sony.

De speaker heeft drie 1W-luidsprekers naast elkaar. De twee buitenste speakers zijn voor het linker- en rechterkanaal, de middelste speaker is volgens Sony een stemluidspreker. Deze speaker moet vervorming beperken en een helder en duidelijk stemgeluid opleveren. Wanneer alle drie de speakers actief zijn, hebben de twee buitenste speakers een vermogen van 0,5W en heeft de binnenste speaker een vermogen van 1W.

Sony zegt dat de speaker ongeveer dertien uur meegaat op een acculading en in drie uur volledig is opgeladen op het basisstation. Dat basisstation wordt via een usb-c-kabel aangesloten aan het elektriciteitsnet. De speaker is 182x77x87mm groot en weegt 630 gram. Het basisstation heeft afmetingen van 194x25x105mm.

Met de speaker kunnen gebruikers volgens Sony het 'commentaar of plot' van een televisieprogramma bijhouden, zonder dat zij dichtbij de televisie hoeven te zitten. Zo zouden mensen volgens Sony een programma kunnen volgen terwijl ze in de keuken staan. De speaker is spatbestendig volgens de ipx2-norm.

De SRS-LSR200 krijgt Voice Zoom mee die 'elementen van de menselijke spraak detecteert en naar voren brengt'. De functie krijgt twee modi, bij de eerste modi worden stemmen op de voorgrond gebracht, bij de tweede modus worden hoge frequenties benadrukt. Voice Zoom kan ook door de gebruiker worden uitgeschakeld. Bovenop de speaker zit tot slot een afstandsbediening die werkt met infrarood en compatibel is met televisies van Sony, Hitachi, LG, Loewe, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp en Toshiba.

Door Hayte Hugo

Redacteur

23-07-2020 • 13:25

67 Linkedin

Reacties (67)

Wijzig sortering
Ik snap dit product niet zo goed. Het is gewoon een draadloze speaker met basisstation? Specifiek voor bij de TV? Wat is hier de meerwaarde van? Ze lijken dit product niet te positioneren als een soort draadloze soundbar maar meer als een product om TV geluid in andere ruimtes (waar je geen zicht hebt op je tv?) te beluisteren.
Is volgens mij vooral bedoeld voor mensen met een gehoorprobleem. Twee jaar geleden heeft Techmoan er een review van gemaakt al.
Dit was het eerste waar ik aan dacht bij het zien van de speaker, naar mijn mening een mooie oplossing voor de Opa en Oma van mijn vriendin, standje 20 is de norm bij hun dat je buiten nog de TV hoort. BIjzonder dat Sony nu pas de speaker op de markt brengt binnen Nederland terwijl deze 2 jaar geleden al beschikbaar was.
Die review is van de SRS-LSR100. Deze aankondiging is voor de SRS-LSR200, welke er net iets strakker uit ziet. Maar zeker interessante review, bedankt! :)

[Reactie gewijzigd door job_h op 23 juli 2020 17:59]

Volgens mij zit de meerwaarde in de afstandsbediening die bovenop de speaker zit. Dit lijkt mij vooral handig voor de mensen die één tv in een grotere ruimte hebben en niet de TV op standje 11 willen zetten, maar tijdens het koken bijvoorbeeld nog willen volgen wat er gezegd wordt. Het feit dat je tijdens het koken nog wel kan wisselen van kanaal en zowel je eigen volume, als dat van de TV kan bepalen kan soms handig zijn. Niet iedereen heeft een slimme TV die je met je stem kan bedienen, of ziet dat uberhaupt zitten.

Mijn moeder heeft de "fantastische" eigenschap om na de eerste 3 rondes van een F1 wedstrijd te bedenken dat ze iets te eten moet klaar maken, maar wil wel bijgepraat worden over de stand. Als ze met deze speaker zou horen dat beide Ferrari's weer eens op elkaar gereden zijn, kan ze nu nog even een sprintje trekken naar de woonkamer om de herhaling te zien :P

OF... zoals @HKS-Skyline al zegt. Voor mensen die slechthorend zijn(, maar het vertikken om een gehoor apparaat aan te schaffen. :+ )
Of voor mensen met een zeurende vrouw dat de TV te hard staat :+ :+
Daar heb je een koptelefoon of ducktape voor, afhankelijk of de WAF ook bijt.
Je weet dat WAF voor "Wife Acceptance Factor" staat en geen afkorting of synoniem is voor "de vrouw"?
I don't think he did O-)

Ducttape heeft over het algemeen ook niet zo'n hoge WAF. Valt te veel op en past niet bij het behang.
TV 'hard' is heel anders dan een koptelefoon op.. dat sluit je weer af van de 'buitenwereld'.
Ja dit gebruik snap ik maar het is toch helemaal geen draadloze speaker gezien de 3.5mm / optisch audio input? Dus gewoon om de stem-audio een boost te geven, voor als je keuken in de buurt is maar te ver om nog normaal te kunnen luisteren. Dit soort opties zitten vaak op TV's en versterkers dus ik snap niet waarom dit kleine speakertje niet draadloos kan zijn.

nvm, nog een keer goed lezen en er is een basisstation om het geluid door te geven, maar ik blijf sceptisch, dit is leuk als je toch een oplader nodig hebt maar je kunt ipv dit alles toch ook gewoon een bluetooth transmitter kopen. Dan is de meerwaarde echt alleen de afstandsbediening maar hoe vaak ga je van kanaal veranderen als je nieteens kunt kijken?

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 23 juli 2020 23:55]

Ipv een apparaat van honderden euro’s te kopen om tijdens het koken TV te kunnen luisteren, zou men ook voor gratis de kook- en TV kijk planning achter elkaar kunnen zetten. Als je om 17:30 iets op TV wil zien dan kook je om 17:00 of 18:30? (Ik heb al 10 jaar geen TV abonnement meer dus misschien zie ik iets over het hoofd).
Dit is ideaal voor mijn bejaarde buren. Nu moet de tv op standje 11 omdat ze zo doof als een kwartel zijn en kan ik uitgebreid meegenieten.
Je kunt ze altijd aanbieden om een simpele ringleiding aan te leggen. Kans is groot dat ze al gehoorapparaten hebben. Durf te wedden dat ze je er dankbaar voor zijn en jij hebt ook direct je rust.

https://blog.amplifon.com...gleiding-en-hoe-gebruiken
Mooi altijd, die renders en reclamefoto's. Maar er staan nooit draden op.
Gast, foto 3. Ding heeft een accuduur van 13 uur. Dacht je nou dat dat ding altijd aan de kabel hangt?
Gast, foto 2.. Daar staat het 'ding' zoals je het noemt op z'n basisstation, maar geen kabel te zien. Dat ze op foto 3 wel staan maakt het niet beter ofzo. En ja, ik weet wel zeker dat het basisstation dus altijd aan de lader hangt.. plus een audio-input-kabel.
Man je maakt heisa om een paar dropveters die weggelaten zijn in een promo foto.
Dropveters bij een wit product is nogal een opvallend contrast vind je niet. Ik vind het zelf ook niet mooi als dit zomaar in het zicht ligt.
Zo staat ie natuurlijk niet op de kast. Het is altijd zo dat ze de kabels in een realistische opstelling 'maar even' achterwege laten want dan ziet het er heel gelikt uit. En als je dan zoiets gekocht hebt heb je een aantal kabels op je kast liggen.

Met wallmounted tv's idem. Je ziet nooit kabels op zo'n foto want dat oogt voor geen meter. Dus men hangt alleen de tv op. Dat je kabels weg moet werken is toch pas een probleem als je zo'n ding gekocht hebt.
En als je dan zoiets gekocht hebt heb je een aantal kabels op je kast liggen.
Misschien zie ik het verkeerd, maar dit is toch alleen als de speaker op dat dock ligt?
En dat dock kan je toch zo positioneren dat de kabels meteen achter de kast vallen?
Of moet je dat perse een meter naar voren terkken?

Ding kan in ieder geval 13 uur zon kabels ergens liggen. Als je dat ding dus savonds oplaadt, kun je er bijna de hele dag mee vooruit.. kabelloos.

Ik zal het probleem wel over hoofd zien.
Dat klopt, je ziet het probleem over het hoofd.

Ten eerste moet die dock continue aangesloten zijn want die zendt het signaal van de tv naar de speaker.

Ten tweede, zelfs al zou het enkel een laaddock zijn, dan nog gaat er niemand iedere dag een dock opruimen en optuigen en aan het eind van de dag weer aftuigen en opruimen.

Ten derde, als je een kast hebt van 40cm diep ga je niet de spullen die er op staan strak langs de achterkant plaatsen (omdat er een paar kabels aanzitten).

Ten vierde was mijn opmerking niet specifiek voor dit Sony apparaat maar meer in het algemeen.
Ten eerste moet die dock continue aangesloten zijn want die zendt het signaal van de tv naar de speaker.
aaah op die manier.
Dacht dat het om de speaker ging, sorry.

Ja zodra je TV strak aan de muur hangt, zullen er altijd kabels te zien zijn die omhoog lopen om die connectie te maken. Of je moet een gootje maken of invrezen in je muur. Maar dat wil niet iedereen.

Zelf heb ik een aantal apparaten gewoon in het meubel staan.
WiiU, Snes Mini, Switch zou ook kunnen (staat nu achter de TV). PS4 overduidelijk geen opties, tenzij je er een oven van wil maken. Kabels gaan itern naar de versterker en achterlangs naar TV (1 HDMI geloof ik).

Maar als je meubel echt geen milimeter overlaat aan de achterzijde, dan zul je ergens wat moeten uitsparen/invrezen.

Kortom,in het algemeen heb je zeker gelijk. Out of the box alles kabelloos krijgen is gewoon onmogelijk.
Volgens mij hebben we sinds de jaren 60 televisies, en televisiemeubels. Die kabels zijn toch nooit een probleem geweest.

Wegwerken, daar zijn intussen zoveel goede oplossingen voor, ik zie het probleem niet.
Jij boort gewoon een paar gaten in het blad van je kast om de kabel direct naar onderen door te voeren vanuit zo'n speaker?


Edit:
-1, het was te verwachten, zelfs al was het een valide vraag, maar who cares?
Voor apparaten die op een kast staan zijn er nou eenmaal geen fatsoenlijke kabelmanagement systemen. En als je een apparaat midden op je kast hebt staan zie je dus altijd kabels lopen.
Of alle -1 uitdelende tweakers zetten een dergelijk apparaat strak tegen aan de achterkant van de kast tegen de muur, dan zie je weinig kabels. Maar de nare positie van je apparaat compenseert het niet zien van die kabels met verve.

En We.are.cake heeft een dergelijk probleem blijkbaar niet dus wat is er dan niet valide aan mijn vraag of ie gaten in het blad van de kast maakt om de kabels weg te werken? Lijkt me niet de meest praktische oplossing, maar hij/zij doet er tamelijk nonchalant over.

[Reactie gewijzigd door Frappuccino op 23 juli 2020 19:25]

Nee de kabels lopen gewoon naar achteren, door een gat en kabelgoot naar de rest van de apparaten. Maar zo ernstig als je het laat klinken hoop ik dat er een commissie op gezet wordt die dit haarfijn uitzoekt om verder leed te voorkomen.
Ja het klinkt natuurlijk een beetje overdreven, maar met meerdere apparaten op mijn bureau is het ook gewoon niet altijd mooi. Ik heb van die Hue PLaybars onder m'n scherm en daar loopt een heel klkein kabeltje direct het bureau af, maar het zijn er wel 4. Komen de kabels van muis, tobo, usb hub en muismat nog bij en dan zijn het er al weer 8. Die shit moet je dan wel managen. Bij mijn volgende desk build ga ik ws wel gewoon dwarst door het bureau heen.

Het is gewoon niet mooi. En marketing afdelingen maken hier graag gebruik van door inderdaad kabels niet te tonen op product foto's
Inderdaad, in foto 3 zie je dat het basisstation aangesloten moet worden op netstroom en 1 van de twee audio-in aansluitingen.
Maar dat wordt nergens op de andere foto's getoond zodat het net lijky alsof het echt een draadloos apparaat is wat het natuurlijk niet is.
Hoeft geen render te zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon even het netsnoer er niet in stoppen als je de foto maakt :-)
Het lampje op de dock lijkt anders wel te branden. Ik gok ook op een render. ;)
Of ze positioneren de kabels zodanig dat ze vanuit de fotograaf niet zichtbaar zijn. :)
In het bronartikel kun je de originele foto downloaden (Let op: ruim 10MB). In de Exif staat niets, behalve dat de foto is gemaakt met "Adobe Photoshop CC 2017 (Windows)". De foto ziet er in zijn oorspronkelijke grootte enorm fotorealistisch uit, dus misschien heb je wel gelijk en liggen de kabels gewoon achter het apparaat uit het zicht van de fotograaf.

[Reactie gewijzigd door 3raser op 23 juli 2020 15:54]

Wie zegt dat het apparaat uberhaupot werkt? Het kan ook een leeg omhulsel zijn waar met een knoopcel batterij het LEDje gevoed wordt.

Zou niet de eerste keer zijn dat zoiets gedaan wordt.
Het is een render, maar om jouw reactie te voorkomen had ik ook getypt: "Render en reclamefoto's" Helaas niet gelukt om je reactie te voorkomen.
Bij draadloze speakers is dat ook altijd zo, mensen vergeten nogal eens dat de betreffende speakers natuurlijk wel van stroom voorzien moeten worden :+
Dat vind ik ook zo grappig bij de Sonos One-speakers. Ze hebben mooie praatjes dat je eindelijk zonder lange speakerkabels te leggen je speakers kan aansluiten. Ja, top, geen speakerkabels meer maar wel een dikke stroomkabel :?
Over het algemeen zitten stopcontacten meer verdeeld over een kamer zodat die stroomkabels korter zijn en makkelijker gelegd kunnen worden dan speakerskabels die vanaf de versterker moeten komen.
Dat vind ik ook zo grappig bij de Sonos One-speakers. Ze hebben mooie praatjes dat je eindelijk zonder lange speakerkabels te leggen je speakers kan aansluiten. Ja, top, geen speakerkabels meer maar wel een dikke stroomkabel :?
Maar dat is bij deze Sony toch niet?

Moet die Sonos One continu aan de voeding? Daar zit geen accu in dat deze in ieder geval een X aantal uur zonder kan?

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 23 juli 2020 14:12]

Amerikaans, veel makkelijker daar om al je draden weg te werken achter de (nep)muren.
Af en toe vind ik het best jammer dat we dat hier niet hebben hoor. "oh ff speakertjes inbouwen, draadje trekken, biem klaar". Aan der andere kant hebben wij dan weer fatsoenlijke geluidsisolatie en een dak wat je niet letterlijk wegblaast met een goede storm.
Dit lijkt me toch wel een niche product. Of zou hier werkelijk een grote vraag naar zijn? € 220 vind ik ook vrij fors voor de usecase en het vermogen. Het is geen speaker die je ook nog even voor een muziekje wil/kan gebruiken.
Niche producten hebben vaak wel de beste marges. Niet alles hoeft mass-market te zijn. Met de PC spullen die de meeste van ons kopen is dat ook zo. Dat zijn ook niet de spullen waar ene hele grote vraag naar is in het grote geheel. Maar het zijn wel de producten waar de meeste marge op wordt gemaakt.
Maar, elke tv provider heeft inmiddels toch al een app voor de zenders? Dan heb ik tenminste ook beeld op mijn telefoon of ipad die ik mee naar de keuken kan nemen. Ik zie de toegevoegde waarde ook nog niet zoals zij het positioneren.

[Reactie gewijzigd door Rushhour77 op 23 juli 2020 13:32]

Niet iedereen heeft een tv uit 2018 of nieuwer. Die van mij is nog 2008.
Wat heeft dat ermee te maken? Je kan een programma toch gewoon verder kijken op je tel of ipad?
Bij tmobile niet, je kan niet vooruit spoelen. En vaak start een stream zomaar opnieuw. Helemaal nutteloos dus dat verder kijken op een ander apparaat. En ik denk ik bash tmobile ff. Want het is zwaar frustrerend om dit mee te moeten maken zonder vooruit te kunnen spoelen.
Ziggo had dat ook een tijdje. Echt mega irritant. Soms kon je random weer opnieuw beginnen.
Prima apparaatje lijkt me. Wellicht niet het beste geluid of de mooiste muziek, maar ik zie het wel als een geniaal product, mits het goed uitgevoerd is.

Ga ik mijn ouders in ieder geval blij mee maken. Die zitten een meter of 5 van hun 55 inch tv af en verstaan er alleen iets van door de tv loeihard te zetten. Met die platte schermen klinkt het dan ook voor geen meter. En als ze bijvoorbeeld vanuit de serre het voetbal, tennis of wielrennen willen volgen kunnen ze het geluid op deze manier simpel mee naar buiten nemen, zonder dat de buren er te veel last van hebben.
Zij kijken daarnaast vooral actualiteitenprogramma's, kwisjes op de publieke zender en af en toe een serie of film. Geluidskwaliteit is helemaal geen issue voor hen. Daarnaast zitten er zo veel knoppen op de afstandsbediening die bij de TV zat of van de KPN box dat ze het een klote dingen noemen.

Met zo'n apparaat hebben ze gewoon het geluid op tafel voor zich staan, en een heldere simpele afstandsbediening er boven op. Dat het allemaal niet fancy, trendy of cool is, interesseert ze geen biet. Dat het functioneel is des te meer, en dat de knoppen duidelijk zichtbaar zijn. En voor het naar bed gaan het apparaat op de lader zetten dan kan die de volgende dag weer gebruikt worden.

Hopelijk is deze ook compatibel met de settop boxen van de tv aanbieders, anders is het nut wel weer beperkt...
Waarom moeten die apparaten allemaal zo donders lelijk zijn?
Wat ik er mee moet weet ik niet maar ik vind dit dus echt een fantastisch mooi design. Écht typisch Sony premium design.
"Met de speaker kunnen gebruikers volgens Sony het 'commentaar of plot' van een televisieprogramma bijhouden, zonder dat zij dichtbij de televisie hoeven te zitten. Zo zouden mensen volgens Sony een programma kunnen volgen terwijl ze in de keuken staan. De speaker is spatbestendig volgens de ipx2-norm."

Je kunt een TV programma toch gewoon even pauzeren? Of later, nadat je klaar bent in de keuken, alsnog bekijken?
Als je eten moet maken voor het gezin en er is net een ramp ergens gebeurd waarvan je alles op de voet wil volgen...dat zet je niet 2 uur op pauze.

Persoonlijk zou ik dan alleen streamen op mijn telefoon met een bluetoothspeaker. Heb je ook nog beeld in de keuken. En als je dan voor het bespaarde geld een B&O Beoplay A1 erbij haalt heb je een bluetoothspeaker met zeer goede weergave. Bijna hifi noem ik wat die speaker doet.
Geen pauze knop? Gemiste kans
Dit lijkt me wel een heel erg niche product...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee