Xiaomi gaat Redmi 9A met 5000mAh-accu in Benelux verkopen voor 99 euro

Xiaomi gaat de onlangs aangekondigde Redmi 9A en Redmi 9C in de Benelux verkopen voor respectievelijk 99 euro en 119 euro. Beide telefoons hebben een 6,53"-scherm en een 5000mAh-accucapaciteit. De duurdere 9C krijgt twee extra camera's achterop en een snellere soc.

De Redmi 9A heeft een MediaTek Helio G25-soc met een maximale kloksnelheid van 2,0GHz, 2GB geheugen en 32GB opslag. Het 6,53"-lcd heeft een maximale helderheid van 400cd/m2, een resolutie van 1600x720 pixels en een contrast van 1500:1. Deze telefoon krijgt een 13-megapixelcamera achterop en een 5-megapixelcamera voorop, die als druppelinkeping in het scherm verwerkt is.

Bij de Redmi 9C kunnen consumenten kiezen tussen een uitvoering met 2GB geheugen en 32GB opslag, of een uitvoering met 3GB geheugen en 64GB opslag. De Redmi 9C krijgt daarnaast de MediaTek Helio G35-soc met een maximale kloksnelheid van 2,3GHz mee en twee extra camerasensoren achter op de telefoon. Het gaat hier om een 2-megapixelcamera voor macroshots en een 2-megapixeldieptesensor. De Redmi 9C krijgt tevens ondersteuning voor nfc. Het scherm van de 9C is hetzelfde als die van de Redmi 9A.

Qua formaat zijn beide telefoons 165x77x9mm groot. De 9A weegt 194 gram, de 9C is 2 gram zwaarder. Beide telefoons kunnen overweg met maximaal 10W snelladen en krijgen een dergelijke oplader meegeleverd. Zowel de 9A als de 9C hebben een micro-usb-aansluiting en een 3,5mm-aansluiting. De telefoons draaien op Android 10 met de Miui 12-skin en hebben ondersteuning voor een micro-sd-kaartje tot 512GB.

De twee telefoons kondigde Xiaomi eind vorige maand aan in Maleisië. De toestellen vallen in dezelfde serie als de Redmi 9, alleen is de Redmi 9 iets duurder en heeft deze betere specificaties. De Redmi 9A is gaat Xiaomi verkopen in de kleuren grijs, groen en blauw voor 99 euro. De Redmi 9C zal te koop zijn in de kleuren grijs, oranje en blauw voor 119 euro. Wie de 9C met meer geheugen en opslag wil, betaalt 139 euro. Xiaomi heeft nog geen releasedatums voor de twee telefoons gecommuniceerd.

Links is de Xiaomi Redmi 9C, rechts is de Xiaomi Redmi 9A

Door Hayte Hugo

Redacteur

15-07-2020 • 18:07

94 Linkedin

Reacties (94)

Wijzig sortering
Wat een prijzen. Geweldig.
'telefoons worden elk jaar duurder' - mooi niet.
How low can you go?

Fabrikanten die >10x de prijs voor hun toestel vragen, kunnen zich diep schamen. En consumenten die de hoofdprijs betalen, krabben zich hopelijk achter de oren.
Wellicht zouden we juist 's wat meer moeten gaan betalen voor een pocketsize computer (maar bv ook voedsel, textiel en andere goederen)? Je kan je namelijk afvragen hoe een bedrijf als Xiaomi het lukt om die kosten zo laag te houden.

Aan de achterzijde van de computerindustrie zit helaas veel uitbuiting in fabrieken en mijnen alvorens wij er een simkaart in drukken.

Niet dat die merken van €1000,- er zich wél aan ontdaan hebben, maar Fairphone probeert dat en zal je daarom meer moeten betalen voor dezelfde hoeveelheid hardware.
Xiaomis handels belofte. Is maximaal 5% winst op hun producten...


Ze graaien dus stukken minder.
Bij (relatief) lagere prijzen gaat het om omzet i.p.v. winst.

De opmerking gaatniet om winst, maar over arbeidsomstandigheden, milieueffecten van gebruikte materialen etc.. Een 'mileubewustere', duurzame versie zou misschien het dubbele kunnen kosten, maar de winst zou nog steeds maar maximaal 5% kunnen zijn.
Een belofte van:
- Een bedrijf
- Een chinees bedrijf
- Één van 's werelds grootste Chinese bedrijven
:+

[Reactie gewijzigd door Jaqenhghar op 16 juli 2020 07:47]

deze zinnen zijn goud...
 • Aan de achterzijde van de computerindustrie zit helaas veel uitbuiting in fabrieken en mijnen alvorens wij er een simkaart in drukken
.

en
Niet dat die merken van €1000,- er zich wél aan ontdaan hebben
t is maar hoeveel winst je over de ruggen van anderen, "geaccepteerd", durft te pakken....dat is wat vele rijken rijk maakt...
Volledig hier mee eens. Ik spreek niks goeds van de grote dure merken maar we moeten eens ophouden om voor een dubbeltje voor de eerste rij te gaan zitten en overal een eerlijke prijs voor te betalen. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die het niet zo breed hebben en ook een smartphone nodig hebben(want je kunt er immers niet meer zonder), maar ook daar zijn oplossingen voor. (geen flasgship modellen, oudere modellen etc)

[Reactie gewijzigd door Afroman9 op 15 juli 2020 20:29]

En dat ga jij voor die mensen bepalen ?
Voorlichting, prima ! Maar laat de rest lekker aan de markt over.
Als een ander wél, willens en wetens, voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, laat diegene dan lekker. Dat heet democratie.
Ben een beetje klaar met dat anderen je mening willen opdringen de laatste tijd.
Ik bepaal zélf wel of ik wel of geen supergoedkope smartphone wil.
Ik snap je punt wel. Maar kijk eens naar wat voor een rijkdom we in de westerse wereld hebben tov wat ze elders hebben. En ga dan eens kijken wat de productie van sommige goedkope producten elders doet met de natuur en leefomgeving van mensen.

Natuurlijk kan je denken ja leuk maar ik woon daar niet ik heb daar geen last van dus waarom zou ik mij daar druk om maken.
Als je vervolgens plek moest ruilen met mensen daar zou je alles behalve blij zijn.

Ik snap dat je het niet er niet eens mee bent dat andere het voor jou gaan bepalen.

Maar persoonlijk zou ik het niet erg vinden als er regels voor komen dat bedrijven die miljoenen/miljarden wist maken wat meer voor natuur en welzijn van mensen mogen doen in de landen waar ze de producten laten maken. Eigenlijk moeten daar gewoon wat meer regels voor komen. Wij zijn in de westerse wereld als arbeiders goed beschermt door wetten en regelgeving maar elders is dat een heel ander verhaal. Daar heb je vaak geen keuze niet werken is geen eten dus dan doe je het maar. En sommige bedrijven maken daar dankbaar gebruik van. Wil je niet voor dit honger loon werken? hoeft niet door.... mja die mensen hebben geen keuze.

Ik vind het zelf niet erg om meer te gaan betalen en wat minder vaak een nieuwe TV, Telefoon, schoenen enz te kopen als dat zou schelen voor de leefomgeving en de mensen daar. Wij hebben het in nederland echt extreem goed. Zelfs mensen die niet veel geld in NL hebben hebben wel een dak boven het hooft, warm water, een wc in huis, een bed, TV en een mobieltje. In mijn ogen hebben we het dan niet heel slecht. Genoeg landen waar mensen dat allemaal niet hebben.
Betaal gewoon de prijs wat iets waard is. Jij wilt toch ook een eerlijk salaris? Ik vind het niet oké dat sommige producten zo goedkoop worden gemaakt dat het ten koste gaat van het milieu of mensen. En als je het niet kan betalen zoek je een goedkoper alternatief of spaar je verder punt.


Ben het verder wel mee eens dat een prijs van een topmodel niet volledig te rechtvaardigen is als in grote marge. Aan de andere kant kost R&D en luxe materialen ook veel geld
Oudere modellen, prima alleen moet dan de software nog wel up to date zijn, mijn 4,5 jaar oude Samsung Note 4 doet het nog prima, 2.7 ghz quadcore en 4 GB ram maar Android is wel blijven steken op versie 6.01
En als je echt wil kan je voor veel telefoons een rom vinden zodat hij toch nog actuele software kan draaien
<Kuch>LineageOS</kuch>
Helaas is mijn ervaring met verschillende telefoons en LineageOS/CyanogenMod versies dat er altijd wel iets is wat niet goed werkt.
Een batterij die snel leeg loopt, processen die niet goed lopen en de telefoon heet maken, eigenlijk altijd wel een slechtere camera kwaliteit, wifi wat niet altijd goed werkt etc.
Zeker ook originele firmware is niet bug vrij. Maar ik heb het over meerdere jaren geprobeerd, ook met andere custom roms. Er was helaas altijd wel iets, wat de custom rom zo negatief liet ervaren dat ik maar weer terug ben gegaan naar origineel met extra's zoals TWRP, titanium backup, Magisk modules zoals AdAway en YT Vanced.
Dat klopt alleen gebruik ik deze ook nog voor Intune en dan gaat die vlieger niet op. Daarnaast voor de gewone consument is dit ook geen oplossing, dit is puur iets voor ons tweakers.
Ben nog steeds blij met mijn moto g5s. Nu met een rom van Sanders Android 10 draait prima. Maar wat je zegt is het eigenlijk zonde dat dat soort hardware aan de kant wordt geschoven.
Je kan gewoon leven zonder smartphone. Je wordt er zelfs gelukkiger van. Probeer maar
Het is natuurlijk beter om een 2de hands toestel te kopen, die is immers al geproduceerd. Maar ik heb niet het idee dat deze Xiaomi nou meer uitbuiting/vervuiling veroorzaakt tegenover een Samsung of Apple met een stuk steviger prijs.
Vind het een beetje een moeilijk stelling, ja, Fairphone doet het net wat beter dan de rest, maar als we het echt aan willen pakken, dan zullen we nog wat meer stuivers moeten betalen en de productie gewoon terug moeten halen naar Europa (vanuit Europees perspectief iig).

Ik geloof er geen drol van dat het zoveel meer zou kosten dan de productie in China. Ja, personeel is daar nog altijd vrij goedkoop, maar per telefoon scheelt dat echt niet zo'n berg om het hier te doen. Ik denk dat dat een veel beter doel zou zijn dan een Fairphone dat nog altijd gewoon (imo) twijfelachtige zaken doet.

Ja, ze zullen vast wat beter betalen dan het gemiddelde bedrijf in China en ook overtime betalen, maar ze maken nog altijd gebruik van arbeid die voor Westerse standaarden gewoon veel te goedkoop is. Leuk dat ze daarmee China willen ontwikkelen, maar daar hebben we in het Westen weinig aan.

Helaas is die killer instinct wel aanwezig in China, dus uiteindelijk zijn wij daar zelf gewoon de dupe van. Een echte Fairphone is het dan ook niet. Ze doen gewoon concessies op een aantal belangrijke vlakken. Ik twijfel echt of je helpt een betere wereld te creëren met een Fairphone, ik denk zelf van niet iig.

[Reactie gewijzigd door Snowdog op 15 juli 2020 23:14]

Inderdaad! Dat moet je je ook bij producten van de Action en Pimark erg afvragen. Het kost mens en samenleving meer dan wij er hier voor betalen. Ik snap dat goedkope producten erg interessant zijn want we betalen allemaal graag zo min mogelijk maar eigenlijk moeten we hier wel meer bij stil gaan staan.
Ook worden veel dingen die we komen vervolgens niet gebruikt en liggen ze in de kast en gaan ze na een paar jaar weer weg zonder het gebruikt te hebben terwijl er wel elders natuur schade is opgelopen bij de productie er van die door die lage verkoop prijs nog gecompenseerd kan worden.

Maar zoals gezegd bij dure merken weet je ook niet zeker dat ze hier goed rekening mee houden. Zie bv jaren terug Apple en Foxconn. De omstandigheden daar waren ook niet al te best terwijl die telefoons toen al super duur waren en Apple gigantisch veel winst maakte.

Daarnaast vraag ik me ook af of Xiaomi niet data verkoopt om de prijs laag te kunnen houden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen idee van heb.
Ik ken genoeg mensen met een RedMi Note telefoon geweldige toestellen voor het geld. Maar ik vraag me wel af hoe ze dat voor elkaar krijgen in vergelijking met andere merken.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 16 juli 2020 14:57]

Hier botst persoonlijke vrijheid met duurzaamheid. Eigenlijk moet je rommel die kort meegaat of snel kapot is niet willen kopen of verkopen. Zoals een groot deel van het assortiment van de Action.

Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen zouden dus geen kort-levende rommel moeten verkopen. Een oplossing zou zijn de werkelijke kosten van een product in rekening te brengen, inclusief de milieuschade en de opgelopen schade door kinderarbeid e.d. Maar dat is vermoedelijk niet te handhaven.
gaan ze na een paar ja weer weg
Een paar ja? :)
Eigenlijk zou er wat mij betreft wed en regelgeving voor moeten komen die dat controleert voor producten in NL. Echter heb je dan sites als Aliexpress en Ebay waar je het dan toch kan krijgen. En hoe ga je dat dan weer reguleren. Dat zal heel erg lastig blijven.

Dus voor nu is het beste wat je kan doen zelf er zo veel mogelijk op letten en te kiezen voor duurzame producten.
De producten bij de action zijn meestal rest partijen en dingen met nog een beperkte houdbaarheidsdatum vandaar dat ze vaak een stuk goedkoper zijn, in dat licht gezien is action niet zo verkeerd bezig, anders was t gelijk op de storthoop terecht gekomen.
Als dat voor alles geld is daar wat voor te zeggen.
Maar gezien wat ze allemaal verkopen vraag ik mij af of dat bij veel.dingen zo is maar misschien zit ik er helemaal naast.

Gezien veel dingen in alle winkels te krijgen zijn en ook voor langere tijd. Dan zijn het wel hele grote restpartijen.
Nee dat klopt, zal vast niet voor het hele assortiment gelden.
Helemaal eens met je hoor. Maar helaas is meer betalen zoals je zelf zegt niks waard, elk groot bedrijf, en indirect eigenlijk elk bedrijf maakt gebruik van ofwel kinderarbeid, ofwel een vorm van slavenarbeid/zeer uitgebuite werknemers.

Ben benieuwd hoe dat probleem getekkeld moet worden, want meer betalen verdwijnt momenteel niet in de juiste zakken.
Nee klopt
maar er zijn wel bedrijven en merken die wel focus hebben op eerlijk loon, leefomgeving enz. Alleen dat zijn er nog niet zo veel. En je moet wel onderzoek doen naar welke bedrijven/merken dat zijn. Dus dat kost moeite.

Maar goed wellicht is dat net als met vegetarische en vegan producten een kwestie van tijd en zijn er over 1-2 jaar veel meer bedrijven die daar wel goed op letten.
Precies dit! Ik wil er best op letten hoor maar kom dan met keurmerken. Net zoiets als een energie label (maar dan iets wat wel ergens op slaat).
Xiaomi richt zich op Afrika en India met deze toestellen.
Weer iemand die nog geen Xiaomi gehad heeft maar wel mee wil praten over het update beleid.
Ik koop nooit meer Samsung en HTC, omdat die toch wel A merken bij de low end telefoons mij
behoorlijk hebben genaait, met hun update beleid. En Xiami doet het in die lagere segmenten veel en veel beter dan Samsung en HTC.
Ah een zure reactie van Apple fanboy op een Android toestel hoe kan het ook anders.

Als er een merk is wat het voor een groot deel van de marketing moet hebben dan is het Apple wel. Marketing is wat Apple destijds van de ondergang gered heeft en niet omdat de producten destijds nu zo superieur waren. Kijk vooral de Steve Jobs film eens voor de gein. Apple verkoopt al jaren features als vernieuwend terwijl ze vervolgens al jaren bestaan binnen Android toestellen

Xiaomi heeft een prima update beleid. Sowieso is het updatebeleid van Android de afgelopen jaren veranderd. Voorheen was het aan de fabrikanten om na de updates door te sturen. Tegenwoordig is de Android basis los van het provider/fabrikant deel waardoor er vele malen langer updates beschikbaar zullen zijn.
Even de oogkleppen af en het onderwerp objectief benaderen (link).

Wat betreft updates, ja is het gemakkelijker als je maar met 10 devices rekening hoeft te houden t.o.v. duizenden die draaien op Android. Op dat gebied wint Apple het.

[Reactie gewijzigd door Dark-Mist op 16 juli 2020 12:46]

Onzin, Google had dat prima vanaf het begin kunnen afdwingen. Als je eerst Google hebt, daarna je telefoonfabrikant en dán nog eens je telefonieprovider die iets moet doen met updates gaat het nooit wat worden.

Branded toestellen zijn een zeldzaamheid (als die er überhaupt nog zijn) dus dat scheelt al. En het updatebeleid is wel iets beter geworden maar nog verre van ideaal. Maximaal 3 jaar securityupdates is om te janken.
Dat heeft Google gedaan (en doet het in mindere mate nog steeds).

Telefoonfabrikant (Nexus/Pixel productlijn) en (mobiele) provider (Fiber/Fi/Cloud). Updates in die productlijn, wat beter aansluit bij de vraagstelling, zijn vaak even snel als bij iOS-devices. Apple levert daarentegen wel langer support op oudere devices.

Verder is het compleet afhankelijk van de fabrikant. Zo gebruik ik al 5,5 jaar de OnePlus 3T en heb hierbij driemaal een OS-update gehad en eind vorig jaar de laatste security update. Nu kan ik kiezen om dit zo te houden, of ik kies voor een custom rom (he keuzevrijheid - pun intended Apple) waarbij ik weer de nieuwste OS-versie krijg en de laatste security updates.

+even een ontopic: de iPhone SE is 399,- euro, deze Xiaomi Redmi 9A is 99,- euro. Dan kun je dus in theorie deze telefoon halen en 3 keer de opvolger en krijg je 12 jaar aan updates voor dezelfde prijs.

[Reactie gewijzigd door Dark-Mist op 16 juli 2020 15:02]

das is mijn ervaring met de a-varianten van de redmi's ook
ik heb de mi 8 lite en die loopt rondjes rond de 8a, nog steeds.
handig is wel lekker goedkoop toestel om te custom os-en
Met die MediaTek valt er weinig te custom OS’en 😶
kale os erop (uit de bekende kanalen)
geen extra onzin, maar wel handig voor pokemon🧐
Het is mooi als dat kan, maar toch van de zotte dat het nódig is?
Updates Xiaomi meer dan goed 😉
Octacore Cortex-A53 CPU operating up to 2GHz plus IMG PowerVR GE8320 GPU with speeds of up to 650MHz......
Voor dit geld vind ik de cpu/gpu combi echt niet ondermaats.
Ik denk dat men beter zou kunnen stellen dat de duurste smartphones ieder jaar duurder worden.
Of dat de low end steeds beter wordt inderdaad. 140 euro betaald voor mijn Realme x met amoled scherm en pop up front camera 6gb ram ufs opslag etc etc, moet niet gekker worden.
Wat een prijzen. Geweldig.
'telefoons worden elk jaar duurder' - mooi niet.
How low can you go?

Fabrikanten die >10x de prijs voor hun toestel vragen, kunnen zich diep schamen. En consumenten die de hoofdprijs betalen, krabben zich hopelijk achter de oren.
Het is eerder bizar hoe wéinig we over het algemeen voor dit soort supergeavanceerde electronica betalen. Ik vind het persoonlijk niet echt normaal dat je voor 4x de prijs van een maaltijd in een niet al te luxe restaurant met een drankje (25 euro) of 20x een biertje op een terras een telefoon met allerlei zeldzame materialen krijgt waarin veel ontwikkelingstijd is gestoken en die ook nog in elkaar is gezet.

[Reactie gewijzigd door Argantonis op 16 juli 2020 15:46]

Je betaalt dan ook met je data/privacy. Via Google doe je dat al maar bij die random Chinese fabrikanten ook ongetwijfeld via twijfelachtige bloatware...
Je betaalt dan ook met je data/privacy. Via Google doe je dat al maar bij die random Chinese fabrikanten ook ongetwijfeld via twijfelachtige bloatware...
Mja dat en omdat ze daar voor onze standaarden voor een hongerloontje werken. Als dat hele ontwerp- en productieproces in Nederland zou plaatsvinden mag je denk ik blij zijn als je minder dan 1500 betaalt.
Mja. Ook vanwege het privacygebeuren, de brouwkwaliteit, de overdadige performance en het ecosysteem als geheel betaal ik liever lachend €900 voor een iPhone dan €99 voor een Android-gebakje...
Ja het is wel zo dat het besturingssysteem bij Android 'gratis' is omdat je betaalt met je data, maar goed daarnaast gaat er natuurlijk nog een hoop geld zitten in de ontwikkeling en productie van de telefoon als geheel die alleen zo goedkoop is omdat het in een land gebeurt met een flink lagere levensstandaard. En natuurlijk is qua productie (en materialen) Apple daar net zo schuldig aan. Ik koop echter wel Apple omdat ik persoonlijk pas 2 moderne smartphones heb gekocht (met touchscreen, volledig internet etc. na het WAP tijdperk) en dat zijn allebei iPhones waar ik nog steeds mee doe. Binnenkort m'n SE wel vervangen door de nieuwe SE maar dan zit ik weer goed voor flink wat jaartjes. Dat lukt niet met Android, al was het maar vanwege het aflopen van security updates, en dan kan er weer een apparaat naar de stort.
Exact! “Ja maar voor de prijs van een iPhone koop ik 4 Androids!”. En dát is het hele probleem; waarom 4x het milieu belasten terwijl je met 1 béter toestel gelijk 7 jaar toe kan.
Prijs is laag ja, maar ten koste van wat.
De flagships hebben namelijk wel iets andere -lees: veel betere- specificaties. T is maar net wat je wil.
Dit is in feite gewoon relatief oude tech die wordt gedumpt/waar nog een paar centen aan verdiend kan worden.

Het hele fair/niet fair verhaal zal voor alle merken en prijsklassen wel hetzelfde zijn. Een uitzondering daargelaten.
Alweer een budget toestel met een grotere accu dan de high end lijnen van Samsung, Google, OnePlus etc bieden.
Nu heb ik niets tegen budgettoestellen met een grote accu, maar waarom zou dat zijn?

[Reactie gewijzigd door Jeanpaul145 op 15 juli 2020 18:19]

Omdat een grote accu niet bijzonder duur is maar R&D om je accuverbruik te optimaliseren wel?
Klinkt logisch, maar nee.

Er is in dit soort toestellen minder ruimte nodig voor andere componenten. Kleinere SoC die minder koeling nodig heeft. Geen NFC in veel gevallen, minder en kleine camerasensor en lens, minder microfoons, minder antennes (bedenk high end toestellen hebben er 4, deze 1 of 2). Deze toestellen kunnen ook dunner en minder stevig zijn, wat qua materiaaldikte en ruimte in het toestel veel meer over laat voor een accu.
Ik denk dat het ook nog uitmaakt wat voor accu erin zit. De ene accu is de andere niet, heb ik helaas zelf ondervonden.
Ik koop al jaren telefoons van Sony. De accu's die ze daarin stoppen, in ieder geval die in de high-end modellen, zijn echt monsters. Na 3 jaar gebruik merk ik nog nauwelijks tot geen degradatie. Ik weet niet hoe dit met andere merken zit want zoals ik zei, al jaren Sony.
Mijn vriendin had een paar jaar geleden een Huawei p8 lite. Na een half jaar begon de accu al twijfelachtig gedrag te vertonen en na iets langer dan een jaar was het helemaal raak met willekeurig uitvallen, en binnen een uurtje of 4 leeg zijn zonder noemenswaardig gebruik.
Helemaal bont werd het met een tablet van Teclast, een of anders Chinees wanproduct. Zou een 10000mah accu hebben. Na een paar maanden viel de helft hiervan uit en was er nog maar een halve accu over. Dit laatste is wel extreem en zal niet gauw voorkomen bij een product dat voor de Europese markt wordt goedgekeurd, maar ik wil hiermee wel aangeven (al is het anekdotisch) dat een accu meer is dan alleen zn capaciteit.
Heb de Xperia 1 nu meer dan een jaar. Ik zal mijn review hier nog wel gaan updaten. Batterijduur is inderdaad nog steeds hetzelfde als in de eerste paar weken. Wetende dat de mark ii een 25% grotere batterij heeft maakt de batterijduur van die zeer goed. En dan kom je uit op 4000Mah.

Nu is het wel zo dat met dezelfde technologie en een nog wat grotere batterij je gemakkelijk 2 dagen zou moeten halen met een xperia. Benieuwd naar de Xperia 5 II met een kleiner scherm en lagere resolutie. De gewone 5 was al een topper

[Reactie gewijzigd door Elazz op 15 juli 2020 19:36]

Ik heb hier in mijn collectie beide de P8 lite en de P8 lite 2017 liggen. Beide zijn door de jaren heen dagelijks gebruikt en doen het vandaag nog uitstekend qua batterijduur. Misschien gevalletje fabrieksdefect of user error?
idd, om alles op een enkel apparaat te focussen is een beetje kortzichtig.
Ik ken mensen die continu gezeik hebben met de originele accu's van Apple apparaten (en het vervolgens niet fixen? 8)7 ) maar dat al zo'n beetje direct nadat ze m hebben gekregen.
Valt op willekeurige momenten uit, maar de telefoon zegt dat de akku nog goed is (90%+).
Kan gebeuren dat er een rotte appel tussen zit ¯\_(ツ)_/¯
Mijn Xiaomi. Werkt qua accu na 3 jaar alsof die nieuw is... 😉
Een goed voorbeeld zijn de aftermarket batterijen die als blue-basic en yanec worden verkochten.

Technisch heb ik geen idee waarom de ene beter is als de anderee.
Goed of slecht voorbeeld?
offtopic:
je mag gerust reageren waarom het een slecht voorbeeld is, zo leer ik iets bij :)
Dat valt reuze mee. De accuduur van deze toestellen is uitmuntend. Mijn note 5 pro en note 8 halen gewoon 12 en 16 uur screen on tijd met een 4000 mah en wel 10 tot 16 dagen standby met wifi aan.
Wow. Waarom kunnen andere phone fabrikanten niet ook zo n grote accu inbouwen? Uiteraard ik snap dikte, design etc.m naar deze prijs toont wel aan dat het niet aan de batterijcomponenten ligt lijkt me gezien de absurde prijzen van de laatste tijd voor mid en high end phones. En dan zijn de specs meer dan redelijk voor deze prijs onder 100 euro. Een diner met drank in een normaal restaurant ben je meer kwijt voor twee personen en heb je behalve een ervaring niks over tov zo n phone dat zeker minimaal 2 jaar meegaat. Dit is puur ter vergelijking dat de prijs echt laag is voor de specs.

[Reactie gewijzigd door MotorLum op 15 juli 2020 18:21]

ze zijn er wel, ik heb een 10k batterij gehad, hoefde maar 1x per twee weken op te laden, heerlijk maar wel een zwaar toestel.

Weet iemand toevallig hoe het met reclames en xiaomi is, ik heb een keer een minder bekend merk telefoon gehad en ik kreeg een hoop irritante reclames er op binnen (nooit meer een spaans telefoon merk voor mij meer) Daar ben ik wel benieuwd naar.

Edit: Ik zit nu even de reviews van de andere redmi's te lezen, op de helft zit reclames en bloatware, Ik vind het erg fijn dat jullie reviewers de tijd hebben genomen om dit te melden en bij deze bedankt voor de waarschuwing.

[Reactie gewijzigd door bamboe op 15 juli 2020 20:18]

Ik heb op mijn MIUI nog nooit reclame gezien. Heb vast wel een keer een vinkje uitgezet oid, maar daarna nooit meer naar gekeken omdat ik geen reclame gezien heb. Dus dat valt reuze mee, in ieder geval op de Mi 9T.
Net zoals @wizzkizz nog nooit een reclame gezien op MIUI, heb wel overal alles uitgezet idd, maar ik heb hem rechtstreeks uit china (via alieexpress) gekocht (dus mijne heet de redmi k20 pro) en had tbh wel anders verwacht.
Nog nooit reclame gezien in geen 1 van de 4 Xiaomi toestellen die ik in bezit heb gehad, misschien dat het iets van de laatste tijd is, of alleen in de allergoedkoopste modellen, ik kocht meestel de mid range modellen van ze.
Grappig, 10k mAh = 10 Ah, maar ze gebruiken liever grote getallen.
Op mijn Xiaomi nog nooit zomaar reclames. En bloatware beperkt zich vooral tot Xiaomi apps welke redelijk hetzelfde doen als android Apps. Op veel high end toestellen is heel veel meer bloatware te vinden
Prima telefoon voor mijn kinderen, word toch alleen gebruikt voor, tiktok, Snapchat en wat YouTube.
Gelukkig heb ik ze zo wijs gemaakt dat ze daar geen iPhone van €1000+ voor nodig hebben. 😅
Ik zal voor een nokia 2.x gaan (weet niet precies op welk cijfer ze nu zitten) die valt in de zelfde prijs klasse en nokia heeft tot nu toe nog nooit reclames bloatware etc. in hun toestellen verwerkt.
OK bedankt zal er naar kijken, ze hebben nu een Redmi Note 7 en daar hebben ze geen last van reclame, alleen na het installeren van een programma uit de playstore.
Maar sommige spelletjes kunnen niet gespeeld worden door verouderde soc.
kijk eens naar een Huawei P Smart Z, tijdens aanbiedingen op bijvoorbeeld Amazon voor 166 euro te scoren (laagste wat ik zelf heb gezien) redelijke specs met een prachtig scherm en pop-up camera. Zit op het moment op Android 10 met de juni patch dus qua update beleid beter dan sommige andere fabrikanten.
Ok dankjewel ga ik ook even naar kijken.
Stomme vraag, heb je toevallig Fortnite geïnstalleerd op jouw telefoon, mijn zoontje krijgt hem niet draaiend op zijn xiaomi Redmi Note 7 door de verouderde soc.
Fortnite op allebei de telefoons geknald:
Op de P smart Z met Kirin710F draait Fortnite acceptabel (30 fps met 50% 3D rendering met een stutter hier en daar)

Op de Note 7 (4+64) Fortnite wel aan de praat gekregen, maar de performance is echt dramatisch.
Op de stable ROM krijg ik hem niet aan de praat zoals bij jou ook het geval verwacht ik, maar na het flashen van een EU beta ROM is dit wel gelukt (xiaomi.eu)
Mits je de 3GB ram versie hebt zou ik niet durven te zeggen of Fortnite daar überhaupt op wil starten

Eerste keer dat ik het op mobile speel, en moet zeggen dat het spelletje toch wel bijzonder slecht geoptimaliseerd is. Probeer dat maar eens aan je kind uit te leggen die gewoon zijn spelletje wil spelen, maar wou toch wel even benoemen zodat je weet dat het niet perse alleen aan jouw telefoon ligt. Dan zou ik misschien eerder voor een telefoon gaan met een Mediatek G80T processor, die blijkt het spelletje wel goed te kunnen runnen (nieuw speeltje met deze processor komt morgen pas aan bij mij dus kan daar zelf nog niets over zeggen) maar kijk in dit geval eens naar een Xiaomi redmi 9 of een Realme 6i (beide totaan de 160 euro ongeveer)
Stuur gerust nog een berichtje als je andere vragen hebt, komt een smartphone collectie toch een keer aan de pas :+

[Reactie gewijzigd door SkillZ4LollZ V2 op 15 juli 2020 22:41]

Hahaha top bedankt voor je uitgebreide antwoord. 😉
Mocht ik vragen hebben stuur ik wel een PM.
De Redmi 9a schijnt Fortnite prima aan te kunnen! Zie de video hieronder:
https://www.youtube.com/watch?v=pCn3b7hrJ0g

Voor het geld lijkt het mij tot zo ver op een koopje.
wel heeft Nokia twijfelachtige hardware defecten met software issues en een klantenservice die ondermaats is naar mijn mening (meerdere Nokia toestellen, maar vooral de 5.1 en 5.3 die een speciale plekje hebben bemachtigd op mijn "not to buy" lijst.
Dat dat kan voor die prijs t.o.v. de 75 euro die 'ie in Maleisië kost. Ik dacht dat dat *hier* niet kon voor dat bedrag i.v.m. alle extra importkosten en weet-ik-het hier? Of verkopen ze hem met verlies in de Benelux?
Persoonlijk betaal ik liever iets meer. Mijn nog 8 was 157 maar wel een 1080p acherm en 48 mp camera en een macro camera en 4/128gb en gewoon een betere qualcom soc.
Dus voor 139 euro kun je een Xiaomi telefoon kopen, die wat specs niet veel verschilt met een Iphone SE van 500 euro. De processor van de Iphone SE is sneller, maar de accu van de Xiaomi telefoon is groter...
Micro USB :(, had dit nou even gelijk getrokken en er USB-C ingebouwd
Mediatek, 720p op 6,5", micro-usb, skin over android, je krijgt waar je voor betaald zeg maar.
Custom rom support zal nihil zijn met de Media-Tek soc. Dus Miui krijg je ook niet weg. Maar dat is de doelgroep natuurlijk niet. Ik denk dat deze telefoons voor de mensen zijn die een telefoon nodig hebben voor: whatsapp, bellen + sms, wat redelijke foto's kunnen maken, met een batterij die lang meegaat. Als dit voor €99/€120 te koop is, zou ik het wel aan kunnen raden aan de wat oudere generatie die hier wel goed uit de voeten mee moet kunnen.
Komt met miui interfaces dus iPhone achtige interfaces, dus ideaal voor de oudere mensen...
En dat lijkt me perfect, toch? Het moet wel zijn wat je zoekt uiteraard.
Prima prijs/kwaliteitverhouding: je betaalt niks en krijgt dus ook niks.
Gisteren nog een artikel gelezen over een nieuwe “budget phone” van 400+ euro. Dat ik echt dacht, de journalisten spelen het wel erg naar de hand van de fabrikanten, die 1000+ euro telefoons als instappers gaan beschouwen. Kudos voor Xiaomi, ondanks dat ze Chinees zijn. Hopen dat de verschrikkelijke kapitalisten in de U-naait-ons-steeds er af blijven met hun tengels.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee